Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΙΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


  
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το Νέο τραγικό – θανατηφόρο- εργατικό δυστύχημα στην πόλη μας.
Σήμερα ένας νεότατος άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης πατέρας τριών τέκνων έχασε αδικαιολόγητα τη ζωή του από τις εγκληματικές παραλείψεις των στοιχειωδών μέτρων προστασίας
Το τραγικό δυστύχημα έγινε έξω από το SUPER MARKET ....

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙς ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Το επίπεδο της Ελληνικής τηλεόρασης που μπαίνει και στις κρεαβτοκάμαρες των πεωνύμων.. σάν δέν ντρεπόμαστε λέω εγώ! πού είσαι ΕΣΡ;Μόνο με άλλους τα βάζετε; Δείτε το βίντεο..


ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ.....

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ζορίζονται οι παππάδες για την φορολόγηση.. δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και τις αστείες δικαιολογίες τους....

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/Big

Ένας από τους 50 που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα Σαμαρά δηλώνει: Δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 Νοε 2009


Μπουρλότο στις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία βάζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Κώστας Αντζουλάτος ο οποίος άρτι αφιχθείς απ΄ την μακρινή Κίνα όπου έχει αναπτύξει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες μίλησε στην σημερινή «Πελοπόννησο» για την υπογραφή στήριξης του στον Αντώνη Σαμαρά για την διεκδίκηση της Αρχηγίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Αντζουλάτος, ο οποίος ήταν ένας από τα 50 μέλη του κόμματος που υπέγραψαν την συμμετοχή του ......

ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ::




ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ....!2500 ΠΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ.. ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Κ ΚΟΝΤΟΣ.. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μέχρι και 2500 πούρα παρήγγειλε ο πρώην υποργός της ΝΔ κ Κοντός.. και αυτά δέν τα πλήρωσε.. ποιοί και ώς πότε θα τα κάπνιζαν; Ακούστε ιτς βλακώδεις δικαιολογίες του πρώην υπουργού...Ούτε ντροπή ούτε τσίπα.. ότι μπορούσαν έκαναν για να διαλύσουν την Ελλαδα.. και την οικονομία της.. τρωκτικά τΗς πιό αίσχιστης μορφής.....Δείτε το βίντεο και σκεφτείτε άν έχετε ξανακούσει τέτοια δικαιολογία!!!

Θεσσαλονίκη: Νεκροί ένοικοι ξενοδοχείου από μονοξείδιο του άνθρακα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

- ΠΗΓΗ
Θεσσαλονίκη: Νεκροί ένοικοι ξενοδοχείου από μονοξείδιο του άνθρακα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τον αιφνίδιο θάνατο δύο ενοίκων του ξενοδοχείου «Νεφέλη», από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.
Ο πρώτος, ένας 25χρονος, βρέθηκε νεκρός προχθές μέσα στο δωμάτιό του. Ο δεύτερος, 27 ετών, εντοπίστηκε σήμερα τα χαράματα.
Το ξενοδοχείο Νεφέλη εκκενώθηκε και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ιατροδικαστές προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου των .....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!

ΟΤΕ: Προτεραιότητα η μείωση προσωπικού κατά 2.000

 
ΟΤΕ:  Προτεραιότητα η μείωση προσωπικού κατά 2.000

Η διοίκηση του ΟΤΕ επιθυμεί μείωση του προσωπικού του Οργανισμού, την οποία χαρακτηρίζει ως την «κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΤΕ». Όπως τόνισε χθες ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Ιορδάνης Αϊβάζης, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου του Οργανισμού, η μείωση του προσωπικού και η συνακόλουθη μείωση του κόστους μισθοδοσίας είναι μονόδρομος.
Αναφερόμενος σε μελέτες για τη μείωση του προσωπικού κατά περίπου 2.000 άτομα, ο κ. Αϊβάζης σημείωσε πως «υπάρχουν εμπόδια και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και ....

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


    ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στο πλαίσιο των παρακάτω οργανισμών, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας το βιογραφικό τους για το συγκεκριμένο οργανισμό της προτίμησης τους, συμπληρώνοντας για διευκόλυνση τους την φόρμα.

Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα και εκτελούνται ενέργειες για την αποκατάσταση του

Ανακοίνωση για την ανοικτή διακυβέρνηση, 2/11/2009

Η ανοικτή διακυβέρνηση αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


Αναπόσπαστα στοιχεία της πολιτικής αυτής είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης αλλά και η.........

Τελειωτικό «όχι» στην νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων

Τελειωτικό «όχι» στην νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων

Με την υπ' αριθμ. 3500/2009 απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση της νέας γενιάς των αυθαιρέτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεων.
Η απόφαση αφορά στα αυθαίρετα τα οποία κτίστηκαν μετά την 31η Ιανουαρίου 1983 όταν και άρχισε η ισχύς του "νόμου Τρίτση" (Ν.1337/1983), τα οποία έπρεπε κανονικά ήδη να είχαν κατεδαφιστεί.
Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, την νόθευση και συνεχή ανατροπή του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδιασμού, υπογραμμίζεται στην ....

Η προκήρυξη θέσεων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και ΕΚΟ στο Ίντερνετ

Η προκήρυξη θέσεων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και ΕΚΟ στο Ίντερνετ

Αναρτήθηκε η προκήρυξη..για τις θέσεις προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και μελών των διοικητικών συμβουλίων σε μία σειρά από εποπτευόμενους από το Δημόσιο οργανισμούς.
Χθες  το πρωί, προκηρύχθηκαν ξεχωριστά οι θέσεις για τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, θέσεις τις οποίες κρατά έως τώρα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Ωστόσο η προκήρυξη δεν αφορά μόνο την ΔΕΗ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις, όπως οι εισηγμένες Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΣΜΗΕ, ΕΚΟ, ΚΑΠΕ, Κτηματολόγιο, ΙΓΜΕ.

Δείτε την προκήρυξη...


Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ν. Μπακογιάννη στα γραφεία Δ. Αβραμόπουλου

Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ν. Μπακογιάννη στα γραφεία Δ. Αβραμόπουλου

Συνάντηση, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί και αιφνιδίασε τους πολιτικούς παρατηρητές είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η  συνάντηση  με τον πρώην υπουργό Υγείας έγινε στο γραφείο του, χωρίς να ακολουθήσουν  δηλώσεις. Πάντως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο κ. Αβραμόπουλος να συναντηθεί και με τον άλλο βασικό διεκδικητή της προεδρίας.
Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς μιλούν απόψε στην Αθήνα ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, και αναμένεται να δοθεί πολιτική  «μάχη» ενώπιον ...

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !...

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

 http://logoplokies.blogspot.com/2009/11/blog-post_6904.html


Ας δεχτούμε, πως οι …αριστεροί πολιτικοί «φύλακές» μας, έχουν το δικαίωμα να κάνουν κριτική στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς έχουν μια οπτική γωνία εκτίμησης των πραγμάτων, διαφορετική, ανεξάρτητα αν οι απόψεις τους είναι σωστές ή – κυρίως – εφικτές.
Εκείνοι της νεοδημοκρατίας, από πού αντλούν το θράσος, να κριτικάρουν τον Προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης και μάλιστα να τον επικρίνουν ; Από πού, ως που, θα κάνουν κριτική για τα προϋπολογιζόμενα του 2010, όταν το 2009, αυτοί, έπεσαν έξω 21, ολόκληρα, δις Ευρώ ;
Ρε μπακάλη Παπαθανασίου, τι βάζεις αυτόν τον ανεκδιήγητο τον Κουμουτσάκο να λέει τις μπούρδες του και ....

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ - Οι αρχινταβατζήδες της Νέας Δημοκρατίας.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

http://citypress-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_8720.htmlτου Πέτρου Τατούλη
Σήμερα είναι πλέον γνωστό τι εννοούσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όταν μιλούσε για νταβατζήδες. Ενδυνάμωσε το υπάρχον σύστημα των εθνικών προμηθευτών . Και δίπλα σε αυτό άνδρωσε και το δικό του. Νταβατζήδες στο κράτος. Νταβατζήδες στο κόμμα. Νταβατζήδες στο Μαξίμου. Νταβατζήδες στη Ρηγίλλης. Η μέγιστη παρακαταθήκη του ανδρός.
Για τους νταβατζήδες στο κράτος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ετημυγορία του ελληνικού λαού είναι πολύ νωπή. Από τη μικρή διαφθορά φθάσαμε βήμα- βήμα στη .....

Από διαρροή επικίνδυνων αερίων Δύο νεκροί σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Δύο άτομα, ένας 28χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος από την Καρδίτσα έχουν χάσει τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «ο θάνατός τους οφείλεται σε διαρροή διοξειδίου του άνθρακα από ατελή καύση».
Αυτό εξηγεί ο ιατριδικαστής Ματθαίος Τσούγκας και οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την αυτοψία μιλούν για πρόβλημα στους καυστήρες του ξενοδοχείου.
Μετά τα περιστατικά το ξενοδοχείο το ξενοδοχείο "Νεφέλη" στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης εκκενώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρία χρόνια σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας είχαν χάσει τη ζωή τους δύο ανήλικα παιδιά από τη Βρετανία, τα οποία δηλητηριάστηκαν από υπερβολική ποσότητα μονοξειδίου ....

Τις περισσότερες ώρες εργάζονται οι Έλληνες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Νοεμβρίου 2009
Οι Έλληνες είναι οι πιο «σκληρά» εργαζόμενοι σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο πολίτη -κατά μέσο όρο 42 ώρες εβδομαδιαίως, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ (Eurostat). Τα στοιχεία αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2009.
Ο μέσος όρος εργασίας εβδομαδιαίως στην ΕΕ των 27 είναι 40,3 ώρες και στην ευρωζώνη 40 ώρες.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη σχετική κατάταξη τους Έλληνες ακολουθούν οι Τσέχοι (41,6 ώρες εβδομαδιαίως), οι Αυστριακοί ....

Μια περίεργη ιδέα...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ τροπή δείχνει να παίρνει η υποτιθέμενη «πίεση» προς την Τουρκία, από την Ελλάδα και την Ε.Ε., ώστε να σταματήσει το μεγάλο κύμα των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς την Ελλάδα και κατ' επέκτασιν προς την Ευρώπη.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ζητούμενο ήταν και παραμένει να υποχρεωθεί η Αγκυρα να τηρήσει την εδώ και χρόνια διμερή συμφωνία της με την Ελλάδα για την επανεισδοχή σε τουρκικό έδαφος των λαθρομεταναστών που έχουν περάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία. Και, παράλληλα, να συνάψει διμερή συμφωνία με την Ε.Ε. για το θέμα της πάταξης της λαθρομετανάστευσης, της προερχόμενης από το τουρκικό έδαφος.
ΤΟ ΘΕΜΑ αυτό αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στο συμβούλιο κορυφής του Δεκεμβρίου, καθώς το θέμα της λαθρομετανάστευσης αφορά το....

Αγκάλιασαν την πρόκριση οι “πράσινοι”, 1-0 στο Γκρατς Ο ΠΑΟ νίκησε, η ΑΕΚ “έσπασε” τα δοκάρια Απέτυχε η “Ένωση”, 2-2 με ΜΠΑΤΕ στο ΟΑΚΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία. Ο Κώστας Κατσουράνης στο 70ό λεπτό, μετά από σέντρα του Λέτο, πέτυχε το γκολ της νίκης του “τριφυλλιού”. Μόνο με θαύμα προκρίνεται πλέον η ΑΕΚ, που έφερε 2-2 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο ΟΑΚΑ. H ομάδα του Μπάγεβιτς για μία ακόμη φορά έχασε τα ...άχαστα, με τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες.
Πρέπει να μείνουν πράγματα και θαύματα για να μείνει εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός. Η Γαλατάσαραϊ του έκανε “δώρο” τη νίκη μέσα στο Βουκουρέστι, 3-0 την Ντιναμό. Πλέον, οι “πράσινοι” απέχουν έξι βαθμούς από τους Ρουμάνους και τους αρκεί ένας βαθμός για ......

Προς εκλογή προέδρου με αιχμές και παρασκήνιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στις κινήσεις τους ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος το Σαββατοκύριακο, επικεντρώνουν την προσοχή τους οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας.
Οι προσπάθειες προσέγγισης όσων υποστήριζαν την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου από τους τρεις πλέον διεκδικητές της αρχηγίας, συνεχίζονται με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να διαμηνύει μέσω της ΝΕΤ ότι θα παραμείνει στην κούρσα διαδοχής μέχρι το τέλος, αν και -όπως ανέφερε - κάποιοι του τηλεφώνησαν και εμμέσως τον παρότρυναν να αποχωρήσει από τη μάχη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε όλους να μιλούν με όρους μέλλοντος, προσθέτοντας πάντως ότι είναι γνωστή η ιστορία καθενός.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο ....

Μακελειό με 12 νεκρούς σε βάση του Τέξας Στους 31 ανέρχονται οι τραυματίες

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009
Τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο
Λουτρό αίματος με τουλάχιστον 12 νεκρούς και 31 τραυματίες σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ, στο Τέξας, ύστερα από καταιγισμό πυροβολισμών.
Αμέσως η βάση έκλεισε και διατάχθηκε καταμέτρηση του προσωπικού. Ταυτόχρονα, δόθηκαν εντολές να μένουν όλοι μακριά από τα παράθυρα.
Στο νοσοκομείο ο δράστης
Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για το μακελειό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, παρότι αρχικώς θεωρείτο νεκρός, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο αντιστράτηγος Ρόμπερτ Κόουν, ανέφερε σε ....

Παπανδρέου: Αγωνιζόμαστε να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία Έλλειμμα 9,4% και επιπλέον φόροι 3,65 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Συνέχεια της ύφεσης αλλά μείωση του ελλείμματος στο 9,4% του ΑΕΠ έναντι 12,7% φέτος προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Συνέχεια της ύφεσης μείωση του ελλείμματος στο 9,4% του ΑΕΠ έναντι 12,7% φέτος και επιπλέον φόρους ύψους 3,65 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.  H κυβέρνηση αγωνίζεται να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, τόνισε σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον κ. Παπακωσταντίνου,  συντάχθηκε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες με την ελληνική οικονομία να είναι σε ύφεση, το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος στα 300 δισ. ευρώ, τις δαπάνες να έχουν εκτροχιαστεί και τα έσοδα να ....

Πιερικός – Αιγάλεω - ΑΥΡΙΟ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ
Αύριο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης 15:00

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας
Πιερικός – Αιγάλεω
Το δεύτερο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης και θ’ αρχίσει στις τρεις λίγο μετά το μεσημέρι.
Ο Πιερικός αντιμετωπίζει το Αιγάλεω που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και για το λόγο αυτό το παιχνίδι θέλει ξεχωριστή προσοχή.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια άλλη ομάδα που ήταν στις τελευταίες θέσεις με τρεις βαθμούς έκανε τη ζημιά στον Πιερικό.
Ο Πιερικός είναι πολύ καλύτερος και με ψυχολογία πολύ ανεβασμένη και αναμένεται να παίξει καλό ποδόσφαιρο που θα ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A1
Δεν φαίνεται να πτοείται και αυτό είναι προς τιμήν του, ο Ηλ. Τσιτλακίδης, από το γεγονός ότι στην Κυβέρνηση είναι το Πα.Σο.Κ. και εμμένει στις θέσεις του και στην αγωνιστικότητά του για την κατάργηση των διοδίων, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή.
Και αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι σε λίγους μήνες ο κ. Τσιτλακίδης στη Βουλή, αφού όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον του η τελική καταμέτρηση θα τον αναδείξει με περισσότερους σταυρούς και άρα τρίτο βουλευτή του νομού και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος…

Ο πρώτος που παρατυπεί είναι το Κράτος, υποστήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Γ. Παπαστεργίου, λέγοντας ότι η τιμή των διοδίων στα Μάλγαρα θα έπρεπε να είχε μειωθεί στα 0,80 λεπτά (από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα), εδώ και ένα χρόνο!
Παρόλα αυτά το Κράτος «σφυρίζει» αδιάφορα… ..

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Ελλειψα μια μέρα λόγω πληθώρας ύλης και δεν με ….εξοβέλισε ο «στη σκιά του Ολύμπου», αγαπητοί μου.
Πήρα και τηλέφωνα ανησυχίας……..Μην φοβάστε. Και από …εκεί θα γράφω …πιστέψτε με.
Πάμε στην επικαιρότητα. Δεν προλαβαίνω να τη σχολιάσω όλη την επικαιρότητα. Οι πληροφορίες, οι φήμες και οι ειδήσεις πέφτουν βροχή.
Μαζεύτηκαν λέει οι Σαμαρικοί στην Κατερίνη και προετοιμάζουν και την υποδοχή του Αντώνη στην Κατερίνη το μεθεπόμενο Σάββατο.
Θέλω Πανίκα στην κεντρική πλατεία.
Οι γαλάζιοι δεν ασχολούνται με τίποτα και .....

Ο αγώνας τώρα …κλιμακώνεται!


kinitopoihseis_gia_diodia_05-11
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντάει η Επιτροπή Αγώνα στην επιμονή της παραχωρησιούχου εταιρείας να κατασκευάσει νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο. Την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κόμβο του Αιγινίου, ενώ θα κλείσει και το ρεύμα της Εθνικής οδού από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς το σημείο κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Επιτροπής Αγώνα, στις 12.00 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αερογέφυρα του Αιγινίου και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί επί της Εθνικής Οδού, η οποία θα παραμείνει κλειστή αρχικά για .......

Εν Ψυχρώ με το Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Να’μαστε πάλι. Ηρθε η ώρα του προϋπολογισμού. Θ’ακούσουμε το ίδιο τροπάρι που χρόνια τώρα ακούμε. Οι μεν θα λένε ότι είναι αναπτυξιακός, οι δε ότι είναι αντι-αναπτυξιακός.
***
Αυτή τη φορά σε αλλαγμένους ρόλους οι μεν και οι δε θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι είναι οι καλύτεροι και για το μαύρο μας το χάλι φταίνε οι άλλοι.
***
Θ’ακούσουμε και το μόνιμο ρεφραίν της αριστεράς ότι πρόκειται για προϋπολογισμό λιτότητας και ότι όλα σφάζονται στο βωμό του κεφαλαίου.
***
Όσο και να το ψάξουμε θα καταλήξουμε στα ίδια κλισέ και δεν θ’ακούσουμε κάτι το μεγαλοφυές.
Βέβαιο είναι ότι κοντά στ’ αλλά θα’χουμε και ......

Για να μη μας ξαναπνίξει ο Αίσωνας…


AISONAS
… αυξήστε τον προϋπολογισμό της «Αιγαίο Α.Ε», για να διευθετήσει το σύνολο της κοίτης του ποταμού
Θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει τις ζημιές από τις πλημμύρες στον κάμπο του Δίου, αν αυξανόταν κατά 2 εκατομμύρια ακόμη ο προσφάτως αυξημένος προϋπολογισμός του έργου της παραχωρησιούχου εταιρείας της εθνικής οδού!
Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, έχει την εξήγησή του και βρίσκεται στην επιστολή που έστειλε, πριν από έξι μήνες, ο Νομάρχης Πιερίας στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας.
«Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω», αναφέρει στη επιστολή του ο κ. Παπαστεργίου, «αυξήθηκε στην παραχωρησιούχο, ο .....

Προϋπολογισμός ύφεσης

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009
Παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών
Προϋπολογισμός  ύφεσης
Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι η αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας για την ανάταξη της οικονομίας, την αναδιανομή του πλούτου και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το προσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Tο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις στη Βουλή, δύο την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και μία μία την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι από τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού, ενώ για τον προϋπολογισμό του 2010 τόνισε ότι γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα προς το αύριο και επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση δεν θα αποστεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ούτε θα υπαναχωρήσει από το στόχο της αναδιανομής του εισοδήματος. «Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που αναγνώρισε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά» τόνισε.
Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπασε το μύθο ότι.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2006-11-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/