Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επίσκεψη του βουλευτή Θάνου Παπαγεωργίου στο δήμο Πέτρας για τις πρόσφατες καταστροφές από τη νεροποντή

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009


Το δήμαρχο Πέτρας Μάκη Παπαδημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο στην Κάτω Μηλιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επίκαιρα θέματα του δήμου και κυρίως για τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή η πρόσφατη σφοδρή νεροποντή. Μετά το πέρας της σύσκεψης οι δύο άνδρες προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Θάνος Παπαγεωργίου :

"Επισκέφθηκα το δήμο Πέτρας, το δήμο μου, και το δήμαρχο, και ....

Με την ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε η Αν.Διαμαντούλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η σύνδεση της δημόσιας πολιτικής με την παιδεία και τις ανάγκες της κοινωνίας είναι ανάγκη, συμφώνησαν σε συνάντησή τους η υπουργός Παιδείας και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Προαναγγελία για εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων
Με την ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε η Αν.Διαμαντούλου

Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, όπου τέθηκε επί τάπητος η σύσταση εθνικού συστήματος πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.

Η κα Διαμαντοπούλου στο τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι «συζητήθηκε ο εξαιρετικής σημασίας νέος ρόλος του υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια διοίκηση της χώρας, η οποία χρειάζεται συνεχή εκπαιδευτική επιμόρφωση, αναβάθμιση και .....

Το άνθος του κάκτου από τη Μιμή Ντενίση


Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009
Το περίφημο έργο των Μπαριγιέ και Γκρεντύ, "Το άνθος του κάκτου" ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Το έργο έχει παιχτεί σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικές εκδοχές πάντα με μεγάλη επιτυχία.
Το άνθος του κάκτου από τη Μιμή Ντενίση
Το περίφημο έργο των Μπαριγιέ και Γκρεντύ, "Το άνθος του κάκτου" ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Το έργο έχει παιχτεί σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικές εκδοχές πάντα με μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα έχει ανέβει από την Κα Κατερίνα, την Έλλη Λαμπέτη και την Μιμή Ντενίση. Στο Broadway έχει παιχτεί για 1370 παραστάσεις με την Λωρήν Μπακώλ. Στο σινεμά έχει γίνει ταινία με την Ίγκριντ Μπέργκμαν στο ρόλο ....

Ο κύβος ερρίφθη για το συνέδριο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Εντείνονται οι φόβοι για μετατροπή της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε ρινγκ, μετά τη δημοσιοποίηση -πριν από λίγο- της τελικής πρότασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προς το όργανο, που θα συνεδριάσει αύριο (Σάββατο 31/10). Η επιτροπή εμμένει στην ψήφο των μελών (υπαρχόντων, αλλά και όσων γραφούν ως την τελευταία στιγμή), αλλά δεν περιλαμβάνει την πρόταση Αβραμόπουλου για δικαίωμα ψήφου και στους φίλους του κόμματος. Παρόλα αυτά, ο πρώην υπουργός Υγείας επιμένει ότι θα θέσει την πρότασή του σε ψηφοφορία, έχοντας και την υποστήριξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

   
Κατόπιν εντολής του Κώστα Καραμανλή, αύριο οι Δημήτρης Σιούφας και Λευτέρης Ζαγορίτης θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν το στήσιμο κάλπης στο υπόγειο του Κάραβελ. Αυτό διότι στη Ρηγίλλης είναι διάχυτος ο φόβος ότι μία “κόντρα” μεταξύ των υποψηφίων μέσω ψηφοφορίας θα .....
μπορούσε να καταστήσει ακόμη και...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A1_29-10
«Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στην καθημερινή βαρβαρότητα και τις εύκολες λύσεις», ανέφερε στις δηλώσεις του για την 28η Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Κατερίνης.
Το ζήτημα δεν είναι να πούμε μόνο «όχι», αλλά να κάνουμε και κάτι για αυτήν. Η καθημερινή βαρβαρότητα στην πόλη, στους δρόμους της, στα πεζοδρόμιά της, τείνει να γίνει συνήθεια.
Και τείνει να γίνει συνήθεια, διότι απολαμβάνει ....

Εικόνες και ήχοι της μεταπολεμικής Κατερίνης


AIKATERINEIA_2009
Με ειδικό, θεσμικό φορέα διοργάνωσης, με νέους, ιστορικούς, χώρους φιλοξενίας των εκδηλώσεων και με θεματική ομπρέλα, που περιστρέφεται γύρω από την μεταπολεμική Κατερίνη, τα φετινά Αικατερίνεια φιλοδοξούν να δώσουν το στίγμα μιας νέας θεώρησης (και πρακτικής) του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα του πολιτισμού.

AFFICHEΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2009» παρουσιάστηκε χθες από τη διοίκηση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης.
Στόχος του προγράμματος, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λάμπης Καρατζόγλου, «να ανέβει ο πήχης», μέσα από την κινητοποίηση των πολιτιστικών δυνάμεων του τόπου στην κατεύθυνση της παραγωγής πολιτισμού.
Έτσι, οι φετινές εκδηλώσεις, 18 στο σύνολο, είναι παραγωγές-παραγγελιές του Οργανισμού και υπηρετούν όλες το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης, που είναι η μεταπολεμική Κατερίνη. Χώροι τους, το άρτι ελευθερωθέν από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο κτίριο της Αστικής Σχολής Κατερίνης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Συνεδριακό Κέντρο,  η κεντρική πλατεία Ελευθερίας και η πλατεία Δημαρχείου, εκκλησιαστικοί και ιδιωτικοί χώροι.
Η Κατερίνη μέσα από το φακό του Σάτσι
Για την έναρξη των εκδηλώσεων επιλέχθηκε ένα φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης, με ξεναγό τον πολύπειρο φωτογράφο Σάτσι. Τον Σάββα Τσιλιγγιρίδη που αιχμαλώτιζε με το φακό του καθημερινές εικόνες της πόλης, παρακολουθώντας την από κοντά σε κάθε καινούργιο βήμα της, για να, φεύγοντας ο ίδιος, αφήσει πίσω του ένα θαυμαστό και πλούσιο ιστορικό αρχείο.
«Η Κατερίνη μέσα από το φακό του Σάτσι», είναι η έκθεση που σηκώνει την αυλαία των Αικατερίνειων 2009, μεθαύριο Κυριακή, στις 7.00 το απόγευμα, στο ιστορικό κτίριο της......

Περάστε κόσμε


PERASTE_KOSME
Ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα, η 1η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, η οποία διοργανώνεται από το ΕΒΕ Πιερίας, τον Εμπορικό Σύλλογο τον ΟΕΒΕΠ, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Κατερίνης, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.
Οι διοργανωτές, φιλοδοξούν ότι οι έκθεση θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην αγορά της Πιερίας, η οποία γνωρίζει τη δική της ύφεση, αφού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την Ελληνική οικονομία και όχι. Όλα είναι έτοιμα και το μόνο που απομένει για να επιβεβαιώσει την ορθότητα του ρίσκου μιας τέτοιας διοργάνωσης, ο τελικός αριθμός των επισκεπτών της.
1o_THEMA_-_EKTHESI_FLYERΓια περισσότερο από έναν μήνα, οι διοργανωτές επιδόθηκαν σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν την Έκθεση. «Αν είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία ένα μήνα πιο πριν, θα είχαμε να διαθέσουμε και περισσότερο χώρο σε επιπλέον εκθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με το δήμαρχο Κατερίνης, τον αντινομάρχη κ. Μπουρονίκο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΠ.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου χαρακτήρισε δύσκολη την προσπάθεια, η οποία φαίνεται να αποδίδει αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, εξαιτίας της συλλογικής δουλειάς και συνεργασίας των φορέων της Πιερίας.
Ο αριθμός των εκθετών (ο οποίος έφτασε τους 80) είναι εντυπωσιακός είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, συμπληρώνοντας ότι «η μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών για την Έκθεση, μεγαλώνει τις ευθύνες μας».
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, εξέφρασε την ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia_30-10-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Έκρηξη βόμβας στο σπίτι της Μαριέττας Γιαννάκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε έξω από το σπίτι της ευρωβουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δεμερτζή 10 στα Πατήσια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη ήταν μικρής......

ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΘΕΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΟΤΕΝΕΤ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009



Χωρίς ΙΝΤΕΡΝΕΤ ολόκληρη η Πιερίας χθές απο το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.. Σίγησαν τα πάντα μετά απο σοβαρή βλάβη που υπέστη το δίκτυο στην Κατερίνη.. με συνοτνισμένες προσπάθειες των συνεργείων της ΟΤΕΝΕΤ, αποκαταστάθηκε η βλάβη και τώρα όλα καλά.. οφείλουμε να πούμε ότι η αντίδραση ήταν άμεση και σύντομη.. τώρα μάλιστα..

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Άντε και Σαββατοκύριακο …και μην ξεχνιέστε η εβδομάδα που φεύγει μπορεί να μας φάνηκε εύκολη, γιατί μεσολάβησε η αργία, αυτή που έρχεται όμως είναι όχι απλώς ολόκληρη….. αλλά και γεμάτη.
Σήμερα δεν γκρινιάζουμε. Παρασκευή δεν γκρινιάζουμε σχεδόν ποτέ, γιατί φτιάχνουμε διάθεση για το Σαββατοκύριακο.
Ένα Σαββατοκύριακο που έχει και πολιτική επικαιρότητα ένεκα της συνεδρίασης της Κ.Ε. της Ν.Δ. αλλά και δημοσιογραφική επικαιρότητα, αφού «κατεβαίνουν» οι δημοσιογράφοι και.....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
«Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν αρχηγό εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό». Ήταν ένα από τα γαλάζια συνθήματα της μόδας. Πώς τα φέρνει όμως καμιά φορά η ζωή! Κάποιοι άλλοι τώρα ψάχνουν για αρχηγό.
***
Κι άντε να τον βρεις, σε μια δύσκολη εποχή, όταν η ιστορία κατέγραψε πολλούς αναλώσιμους αρχηγούς στη Ν.Δ.
***
Εθελοντές πάντως υπάρχουν, γιατί τη δόξα ουδείς εμίσησε ακόμη κι ο Πανίκας. Πού ξέρειςκι αν του κάτσει;
***
Απίθανο βέβαια να δούμε στη Ν.Δ. κάτι άλλο εκτός από Ντόρα μιας και το’χει το δαχτυλίδι.
***
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το δαχτυλίδι δεν κατάφερε να μας πείσει ούτε αυτή ότι θα φέρει κάτι καινούριο. Αρκείται σε γενικόλογα και αοριστίες.
***
Το ίδιο και κάπως χειρότερα ......

Ψάχνοντας το έλλειμμα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009
Το πραγματικό έλλειμμα αναζητά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας
Ψάχνοντας
το έλλειμμα
Ανεξάρτητη επιτροπή συστήνουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΤτΕ προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως το ακριβές ύψος του ελλείμματος.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση του Γ.Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε αρκετά απρόοπτα, αφού ξεκίνησε στο γραφείο του υπουργού, όμως, διακόπηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.
Οι Γ.Παπακωνσταντίνου και Γ.Προβόπουλος μετέβησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο και λίγο μετά τις 3 ο υπουργός επέστρεψε στο γραφείο του για να κάνει δηλώσεις.
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για διαφάνεια στη Δημόσια διοίκηση, αλλά και στο θέμα των δημόσιων οικονομικών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι λόγω της διαφοράς στο ύψος του ελλείμματος, βάσει των στοιχείων της προηγούμενης κυβέρνησης, αποφασίστηκε με την ΤτΕ η σύσταση ανεξάρτησης επιτροπής, η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα της ....