Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο για την 97η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

 

Σήμερα, Δευτέρα, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο, καθώς και την επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, το 1912.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, τελέστηκε η δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο. 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη από γονείς και μαθητές Καταγγέλλουν την έλλειψη κτιρίων

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Γονείς και μαθητές 14 σχολείων της περιοχής πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη σχολικών κτιρίων και υποδομών στο δήμο.
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο δήμος νοικιάζει καταστήματα και τα μετατρέπει σε τάξεις. Έχουμε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες, αίθουσες - αποθήκες και ημιυπόγεια εστιατόρια» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, Γιάννης Γαρυφάλλου.(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ»

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009
Τα μηνύματα πίσω από τα αποτελέσματα της εκλογής γραμματέα. Αναλυτές βλέπουν δυσαρέσκεια για τις επιλογές Γιώργου στην κυβέρνηση

Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν επελέγη τυχαία από τον Γ. Παπανδρέου. Ως γραμματέας  της Νομαρχιακής Ξάνθης, ο κ. Ξυνίδης ήταν  από τα κομματικά στελέχη που στήριξαν  την επανεκλογή Παπανδρέου στην προεδρία. Εξάλλου στις εκλογές του 2007 είχε ενταχθεί και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
«Η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ». Με τη φράση αυτή κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους σχολίαζε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε πηγαδάκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τα αποτελέσματα για την εκλογή του νέου γραμματέα του Κινήματος.

Στην ουσία το συγκεκριμένο στέλεχος ήθελε να επισημάνει ότι ο χαμηλός αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε στην ψηφοφορία ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτης Ξυνίδης δεν συνιστά τίποτε ....

Ανυπολόγιστες ζημιές στην Πιερία - βιντεο


ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Το χτύπημα της κακοκαιρίας ήταν σφοδρό. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», έλεγαν και ξανάλεγαν κάτοικοι του δήμου Δίου που είδαν δρόμους να εξαφανίζονται, χωράφια να πλημμυρίζουν, περιουσίες να καταστρέφονται και ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν. Η οργή των πολιτών ξεχειλίζει, αλλά όλοι αναγνωρίζουν και τις παρεμβάσεις των ανθρώπων στο φυσικό περιβάλλον.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, γκρέιντερ και φορτωτές της Νομαρχίας έκαναν παρεμβάσεις ιδιαίτερα στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, στο ύψος της Κονταριώτισσας, όπου .....

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


                                           
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Παρελθόν απο χτές ο προπονητής του Πιερικου Μάκης Κατσαβάκης.. με απόφαση της Διοίκησης το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει. Σήμερα στις 11 το πρωί ο κ Κατσαβά;κης αποχαιρετά τους παίκτες της ομάδος.Σε αναζήτηση προπονητή η διοίκηση.Τελευταίες έγυκρες πληροφορίες λένε ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδος.... Τώρα πώς θα γίνει αυτο;.... Μπορεί και σήμερα το βράδυ να είναι εδώ!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Βουλιάξαμε, γιατί δεν αλλάξαμε!


BASIKO-PROLOGOS
Τις πληγές της μετρά η Πιερία, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, πληγές που δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη πιο οδυνηρές, αν επαληθευτούν οι δυσοίωνες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων.

Για μια ακόμη φορά, πλήρωσε την ανυπαρξία ολοκληρωμένου δικτύου αντιπλημμυρικών έργων, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να κινδυνέψουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Παρά τον ικανοποιητικό συντονισμό δημόσιων υπηρεσιών, Νομαρχίας και δήμων, δεν αποφεύχθηκε η επανάληψη φαινομένων που και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί προκαλώντας ανάλογες καταστροφές.
Το εύκολο αυτή τη στιγμή είναι να αποδοθούν .......

Η Πιερία μετρά τις πληγές της!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009
Μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο υποδομών σε όλη την Πιερία από τη διήμερη κακοκαιρία
Η Πιερία μετρά
τις πληγές της!
Αγνοείται 45χρονος από τη Βροντού Πιερίας -Ανασύρθηκε το ΙΧ του από τον Αίσωνα μετά από πολύωρη επιχείρηση των ΕΜΑΚ
Εικόνες καταστροφής, πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι δρόμοι, δίκτυο υποδομών, λάσπη και νερό συνθέτουν το σκηνικό του νομού Πιερίας που το Σαββατοκύριακο δοκιμάστηκε από έντονες βροχοπτώσεις.
Το τραγικό σκηνικό συμπληρώνει το γεγονός ότι αγνοείται ένας 45χρονος κάτοικος Βροντούς το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε σκεπασμένο από τα νερά του Αισωνα το πρωί της Κυριακής και έκτοτε στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση ανάσυρσής του, με την ελπίδα πως ο επιβάτης είχε προλάβει να απεγκλωβιστεί.
Άλλοι έξι συμπολίτες μας κινδύνευσαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Δίου από το βράδυ του Σαββάτου οπότε και ξέσπασε το κύμα της κακοκαιρίας, ενώ ταλαιπωρία υπέστησαν και οι οδηγοί της 13ης εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας στο ύψος του Μοσχοχωρίου όπου αποκλείστηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες.
ΣΤΟ ΔΙΟΝ
Καταστροφές σε όλο το οδικό, εσωτερικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Δίου στα δημοτικά διαμερίσματα Βροντούς, Αγίου....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2026-10-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)