Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα


ME_TIS_EYLOGIES
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικο,ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκαν ο Αρχηγός του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης κ. Κατιρτζής Δημήτριος με τους Υπαρχηγούς κ. Καρυπίδου Παναγιώτα και κ. Οικονόμου Ναούμ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο....

Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους…



Το νέο μοντέλο αστυνόμευσης για το οποίο αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα και όλοι οι φορείς της πολιτείας δέχονται πλέον ότι είναι το ζητούμενο, δεν μπορεί προφανώς να υλοποιηθεί με το ίδιο «σύστημα», που μόλις χθες ήταν υπό κατηγορία. Δεν μπορεί με άλλα λόγια εν μια νυκτί μόνο με εντολές και εξαγγελίες –σωστές και αναγκαίες κατά βάση- να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική στο χώρο της δημόσιας τάξης, όταν μάλιστα τόσα και τόσα μέτρα κατά το παρελθόν, που εξαγγέλλονταν με κάθε καλή διάθεση και προς την ίδια κατεύθυνση, έπεφταν πάντα στο κενό.
Επιτέλους, ας .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
 http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2023-10-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

STAGES - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Οι μόνιμοι "ασθενούν" και οι νέοι των stages χρησιμοποιούν τους κωδικούς τους και εργάζονται υπο καθεστώς εκμετάλλευσης..


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ

ΠΕΜΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε και ακούστε την παλληκαρίσια συγνώμη του Χρυσοχοίδη για το αλαλλούμ της αστυνομίας, και το παρασκήνιο αποπομπής του αρχηγού κ Τσιατούρα..
Δείτε το βίντεο!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑ STAGES

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η θέση του προέδρου της ΓΕΣΕΕ κ. Παναγόπουλου για το θέμα των stages, νομίζουμε ότι αγγίζει την καρδιά του πραγματικού προβλήματος, γιατι αφορά όλους τους νέους που είναι όμηροι των πολιτικών..  
Δείτε το βίντεο...!!!!
 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλούσιοι Γερμανοί προσφέρουν μέρος της περιουσίας τους για να βοηθήσουν τη χώρα τους Παράδειγμα προς μίμηση


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Πλούσιοι Γερμανοί ανήρτησαν στο Διαδίκτυο αίτηση, με την οποία ζητούν να επιβληθεί φόρος στην κληρονομιά, προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα τους να γεμίσει τα ταμεία της, που είναι πιο άδεια από ποτέ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Την αίτηση έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα 44 άνθρωποι με μεγάλη περιουσία, που ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ να επιβάλλει περισσότερους φόρους σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία.
Μάλλον δεν έχουν πολλές ελπίδες όμως, αφού το φιλελεύθερο κόμμα FDP, νέος σύμμαχος της Μέρκελ, επιμένει στις ......

Κοίτα ποιος μιλάει

ΠΕΜΠΤΗ 22 Οκτωβρίου 2009

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

Έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου αναφορικά με το έλλειμμα που έφτασε... αισίως στο 12,5%, ακριβώς στο διπλάσιο απ΄ ό,τι ισχυριζόταν ψευδώς ο πρωθυπουργός του και οι συνάδελφοί του υπουργοί. Υποστήριξε χθες- «χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή»- ότι το έλλειμμα διογκώθηκε τεχνηέντως από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να λάβει σκληρά μέτρα. Το ενδιαφέρον .....

Προωθείται ρύθμιση για τα χρέη των νοσοκομείων

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα έχει αποπληρωθεί έως το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο μέρος των χρεών των νοσοκομείων, που αγγίζουν τα 6,2 δισ. ευρώ προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Αυτό γνωστοποίησε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας πως η εξόφληση των χρεών συνιστά προτεραιότητα για το υπουργείο και γνωστοποιώντας πως τα χρέη αυτά θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του κράτους.
Αναφερόμενη στην εικόνα της υγείας όπως την παρέλαβε η νέα κυβέρνηση και ύστερα από την ενημέρωση μετά την ορκωμοσία της, τη χαρακτήρισε «μαύρη» όχι μόνο όσον αφορά τα οικονομικά, αλλά στο σύνολό της.
Από την πλευρά της η .....

Αρης Σπηλιωτόπουλος: Οκτώ αρχές και 18 προτάσεις-συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή στους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της ΝΔ απέστειλε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος. Σε αυτή επισημαίνει πως διαπιστώνει έλλειμμα συζήτησης γύρω από πολιτικές προτάσεις στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου και καταθέτει ένα πλαίσιο 8 αρχών που ονομάζει «Συμβόλαιο Τιμής» με τους πολίτες αλλά και 18 προτάσεις για την οργάνωση, τη λειτουργία και τη δομή του κόμματος.
Όπως αναφέρει οι προτάσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης γύρω από την πολιτική, «γιατί μπορούν να βελτιώσουν και να εγγυηθούν τη σημαντικότερη εκδήλωση συμμετοχικής δημοκρατίας ενός κόμματος, αυτή της εκλογής του Προέδρου του από την κοινωνία».
Aκολουθεί το πλήρες κείμενο με τις .....

Προσφυγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα Κατεχόμενα

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 - NAFTEMPORIKI.GR

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο στην Ουάσιγκτον η ακρόαση αγωγής κατά της Τουρκίας και της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» για την παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων προσφύγων και εκτοπισμένων από το κατεχόμενο σήμερα τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, Αθ. Τσιμπίδης, εκπροσωπώντας τους Ελληνοκυπρίους Μιχάλη Τουμάζου (κάτοικο ΗΠΑ), Νικόλα Καντζηλάρη και Μαρούλα Τουμάζου (κατοίκους Κύπρου), κατέθεσε αγωγή κατά της.....

«Η εξυπηρέτηση πελάτη σε περίοδο κρίσης»

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 NAFTEMPORIKI.GR
 ΗΧΗΤΙΚΟ - Ακούστε το ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση του πελάτη συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια επιχείρηση που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναπτυχθεί, όπως αναδείχθηκε στο 4ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών, με θέμα «η εξυπηρέτηση πελάτη σε περίοδο κρίσης».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, η οποία πραγματοποίησε και την έναρξη.
Κεντρικός καλεσμένος του συνεδρίου ήταν...

Ετοιμα πέντε ν/σ από τη Λούκα Κατσέλη

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΟΤΩΒΡΙΟΥ 2009 
 

Αλλαγές στη λειτουργία του Τειρεσία, του ΤΕΜΠΜΕ, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προστασία των δανειοληπτών περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τις πρώτες 100 ημέρες σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της υπουργού κας Λ.Κατσέλη. Η κα Κατσέλη παρουσίασε σήμερα τις βασικές κατευθύνσεις των πέντε νομοσχεδίων που προωθούνται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, μόλις ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση γι αυτά.
Συγκεκριμένα:
1.Οι ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ......

"Παγώνει" ο νόμος για τους ημιυπαίθριους

  ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009



Στην απόφαση για αναστολή επί έξι μήνες του νόμου για του ημιυπαίθριους χώρους προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

"Αναστέλλουμε για έξι μήνες τον υφιστάμενο νόμο Σουφλιά. Στους έξι μήνες θα επανεξετάσουμε το θέμα και θα το δούμε σε πιο ολοκληρωμένη βάση" είπε η κ. Μπιρμπίλη, μιλώντας για μια ρύθμιση, η οποία "έχει μόνο εισπρακτικό και όχι πολεοδομικό χαρακτήρα".

Διευκρίνισε ότι η περίπτωση.....

Ραγκούσης: Αξιοκρατία και ισονομία παντού

ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009


Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο Γ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι "αξιοκρατία και ισονομία παντού", ενώ τόνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αναβάθμισή του ΑΣΕΠ.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι οι .....

EUROPA LEAGUE: Κρίσιμη βραδιά για ΑΕΚ-ΠΑΟ

  ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009


Καθοριστικές αναμετρήσεις για τον στόχο της πρόκρισης δίνουν απόψε οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League. Η ΑΕΚ παίζει στις 20.00 στη Λευκορωσία με την Μπάτε Μπορίσοφ και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 22.05 την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Οι δύο αναμετρήσεις θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Η ΑΕΚ θέλει θετικό αποτέλεσμα και ει...

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε και έλαβε ο Μ.Χρυσοχοΐδης Μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009




Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και  έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με το περιστατικό στα Εξάρχεια την ώρα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ..

Κλοιός πιέσεων για τους γενικούς γραμματείς Κομματικά στελέχη αξιώνουν την επιλογή τους

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009
Στην επίσημη ιστοσελίδα της  κυβέρνησης και του  γραφείου του Πρωθυπουργού δημοσιεύθηκε η  ανακοίνωση που ενημερώνει  τους ενδιαφερομένους πως  μετά την ολοκλήρωση της  πρώτης φάσης για την  πλήρωση των θέσεων των  γενικών και ειδικών  γραμματέων, αρχίζει αμέσως  η διαδικασία της επιλογής
Σε εσωτερικό αγκάθι του ΠΑΣΟΚ τείνει να μετατραπεί η πρωτοποριακή διαδικασία πλήρωσης των θέσεων των γενικών γραμματέων των υπουργείων και περιφερειών, καθώς οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για κάλυψή τους από τον κομματικό πυρήνα.
Παράληλα οι υπουργοί καλούνται να διεκπεραιώσουν μόνοι τους μεγάλο όγκο δουλειάς, αφού η διαδικασία αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί και τα πρώτα ονόματα των προκριθέντων δεν έχουν ....

Κόβονται stage - συμβασιούχοι

 Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση 

 Η κυβέρνηση βάζει τέλος σε όλα τα προγράμματα. Στο μικροσκόπιο και όλες οι συμβάσεις


Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε προς την Ομοσπονδία των  εργαζομένων στους δήμους  την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρχουν stage στο Δημόσιο
Σκληρές αποφάσεις για χιλιάδες συμβασιούχους πήρε η κυβέρνηση: βάζει φρένο στη βιομηχανία προσλήψεων, με πρώτο βήμα τον τερματισμό όλων των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, με στόχο και αυτές σταδιακά να καταργηθούν.
αμία ανανέωση δεν θα γίνει για όσους υπηρετούν μέσω stage, ενώ θα επανεξεταστούν και όσες προσλήψεις έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο και εφόσον κριθούν παράτυπες θα ακυρωθούν. «Η απόφασή μας είναι ότι δεν θα υπάρχουν stage στο Δημόσιο», επεσήμανε χθες ......

Ο Άρειος Πάγος αγνοεί το δικαίωμα περαιτέρω χρήσης των αποφάσεών του

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις του στην φτωχή του ιστοσελίδα, αρχικώς πιλοτικά (από το 2006 μέχρι σήμερα).

Στο σχετικό disclaimer διαβάζουμε ότι οι αποφάσεις δημοσιοποιούνται ανωνυμοποιημένες, αλλά και ότι: 
"Ο Άρειος Πάγος δεν ευθύνεται για ζημιά οποιασδήποτε φύσεως που ενδέχεται να προκύψει ... λόγω ... παραλείψεων στην ανωνυμοποίηση ...". 

Δηλαδή για τον Άρειο Πάγο δεν ισχύει το άρθρο 9Α του Συντάγματος ; Η γνωμοδότηση 2/2006 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.
Το πιο σοβαρο όμως νομικό λάθος του......

Ο νέος ρόλος του Καραμανλή

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 ΠΗΓΗ

Tου Aθανασιου Eλλις
Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το Σαββατοκύριακο, έφερε στο προσκήνιο μια πτυχή της προσωπικότητας του πρώην πρωθυπουργού που όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτη, αλλά εμπλουτίζει τον δημόσιο βίο της χώρας. Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η πρόθεση εποικοδομητικής κριτικής είναι στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Χρειάζονται προσωπικότητες που να είναι σε θέση να προβάλλουν τις «δύσκολες αλήθειες» τις οποίες οι περισσότεροι υπουργοί και ......

Φεστιβάλ Αργυροκάστρου: Μια εμπειρία ζωής

Η πρόσκληση είχε γίνει από το καλοκαίρι του 2000. Ήταν το πολυφωνικό σχήμα των «Νέων του Αργυροκάστρου» (γνωστό από την δισκογραφία της Γαλλικής ραδιοφωνίας και της Unesco), που μας είχε προσκαλέσει στο Φεστιβάλ. Κάτι όμως οι συγκυρίες της εποχής, κάτι κάποια άλλα μικροπροβλήματα, κάτι η άδεια που είχε εξαντληθεί, η επίσκεψη μας εκεί έμεινε στόχος του μέλλοντός μας. Αλλά όταν η πρόσκληση ξανάγινε το περσινό καλοκαίρι, δεν υπήρξαν δισταγμοί. Είχαμε πολλά ακούσει γι’ αυτό το Φεστιβάλ –θετικά και αρνητικά- αλλά και την κουβέντα φίλου καλού και γνώστη «αν ασχολείσαι έστω και λίγο με την παράδοση δεν είναι δυνατόν να μην πας» και η απόφαση ήταν μάλλον προειλημμένη. Η σύνθεση της παρέας μόνον άλλαξε μια δυο φορές.
Τα παιδιά από το Αργυρόκαστρο μας περίμεναν με......

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΤΖΙΠ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

 

Αυτοκίνητα της ΔΕΗ, τριακόσια 300  ΤΖΙΠ κυκλοφορούν παράγοντες της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα, σύμφωνα με καταγγελία του κ Τσιμπλίδη του Εργατικού Κέντρου.Τα χρησιμοποιούν για μεταφορά των παιδιών τους, για ορεινό τουρισμό, και για άλλες δουλειές.. Μόνιμα κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, στο νομό αλλά και αλλού..Με έξοδα βέβαιαι του ελληνικού δημοσίου.. δηλαδή τους πληρώνουμε εμείς..Αυτά τα οχήματα ΕΊΝΑΙ να τα ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ !!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Καταγγελίες καταπέλτης για τα "golden boys"

ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009

Καταγγελίες καταπέλτης μέσω του Flash 96 από το Μιχάλη Καρχιμάκη για μυθικές αμοιβές σε γαλάζια στελέχη του δημοσίου. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά "τέρμα τα golden boys, κομμένα αυτά".
"Είναι αδιανόητο να υπάρχει νομικός σύμβουλος στον ΟΠΑΠ ο οποίος να αποχωρεί οικειοθελώς και να του δίνεται αποζημίωση για οικειοθελή αποχώρηση, επειδή ήθελε να φύγει με τη θέλησή του, 1,5 ........

Μην πυροβολείτε το Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, δεν έχει αρμοδιότητες!


MHN_PYROBOLEITE_TON_FOREA_1
Μην πυροβολείτε το Φορέα, έκανε ό,τι μπορούσε και ακόμη παραπάνω, απαντά ο Φορέας Διαχείρισης του εθνικού δρυμού Ολύμπου στους «Φίλους του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008», που του καταλογίζουν ευθύνες για την ολοκλήρωση του αυθαίρετου κτίσματος στα 2.500 μέτρα υψόμετρο, στη θεσσαλική πλευρά του βουνού.
Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο Φορέας Διαχείρισης διευκρινίζει πως έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες, είτε εγγράφως είτε......

China town και …κίτρινος πυρετός!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 -ΤΟΠΙΚΗ
 



Αξιότιμε κ.Διευθυντά
Την 16η Οκτωβρίου δημοσιεύσατε άρθρο του Επιμελητηρίου μας, (δημοσιευμένη στην αντίστοιχη σελίδα του) όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά για τη λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων στην πόλη μας και για την πρόσκληση κοινής δράσης που συμφωνήθηκε με επιμελητήρια όμορων νομών.
Άδεια καταστήματα (προς ενοικίαση) σε κεντρικούς δρόμους, κατακόρυφη πτώση του τζίρου, πλήγμα στην κλωστοϋφαντουργία και στον τομέα της ένδυσης, πώληση μικροεπίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, από κινέζικα καταστήματα», «όπου φτώχεια και γκρίνια» θα έλεγα εγώ.
Αδιαφορήσαμε πλήρως αγαπητοί μου συνάδελφοι, του Επιμελητηρίου, όταν ο νομός μας, από άκρη σε άκρη γέμισε......

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

KORONEIA
Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων είκοσι βιομηχανικών μονάδων για τη συστηματική ρύπανση της λίμνης Κορώνειας (εκφόρτιζαν τα λύματά τους απευθείας στη λίμνη, χωρίς τον προαπαιτούμενο βιολογικό καθαρισμό), άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Η δίωξη αφορά το πλημμέλημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.
Η λίμνη, που έχει σχεδόν εξαφανιστεί, πριν υποστεί τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης ρύπανσης και υπεράντλησης, ήταν ο μοχλός ανάπτυξης για όλες τις επαγγελματικές ομάδες που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον. Μόνο στους ψαράδες η λίμνη την περίοδο 1990 – 1995, πριν, δηλαδή, από τον πρώτο ολοκληρωτικό αφανισμό των ψαριών της, «έδινε» 70 τόνους ψαριών.
Αυτά και στη κρίση σας......

Από μια άλλη οπτική γωνία 22.10.2009


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 

 

του Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΙΕΡΙΚ.ΑΝΤΙΛΑΛ)
- Η κ. Ιωάννα Κωνσταντινίδου - Ιωαννίδη με την παρακάτω επιστολή της εκφράζει απόψεις, οι οποίες είναι ολοφάνερο ότι ξεχειλίζουν από οργή.
Τι ακριβώς συμβαίνει δεν γνωρίζω. Ούτε είμαι βέβαιος ποιο πρόσωπο αφορά η κριτική της και τι ακριβώς ελέχθη.
Γενικά το περιεχόμενο της επιστολής της θίγει όσους ευρισκόμενους σε πλεονεκτική θέση έκφρασης γνώμης, παρασύρονται σε ακρότητες και επιτιμητικές εκφράσεις.
Αν μου επιτραπεί, θα πω ότι προτιμώ να ακούω ακόμη και αυτούς που με βρίζουν ή συκοφαντούν ή λοιδορούν ή καθοιονδήποτε τρόπο προσπαθούν να μειώσουν την προσωπικότητά μου, απ' αυτούς που σιωπούν δημόσια και κινούμενοι στο σκοτάδι δημιουργούν προβλήματα.
Όσες φορές αντιμετώπισα........

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Σχολείο-ντροπή!




sxoleio-ntropi_1
Κάνουν μάθημα σε αίθουσες-κοντέϊνερ, χωρίς θέρμανση, χωρίς ηχομόνωση (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα μουσικό σχολείο). Δεν έχουν γυμναστήριο, δεν έχουν κυλικείο… δεν έχουν σχολείο!

Οι 140 μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πιερίας, για μια ακόμη χρονιά, (ελπίζουμε όχι μάταια και πάλι), προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου και των «κοντέινερ» που τους φιλοξενούν, ζητώντας ένα κτίριο που να καλύπτει τις αυτονόητες και αναγκαίες προϋποθέσεις αυτού του ειδικού σχολείου.
Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα, με κύριο αίτημα τις κτιριακές εγκαταστάσεις. «Κάνουμε μαθήματα σε λυόμενα, είμαστε το μοναδικό σχολείο με τόσο σημαντικά προβλήματα», αναφέρει στην «Π», το μέλος του 15μελούς Φρόσω Κυριμκίλογλου, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν προέκυψαν σήμερα, αλλά .....

ΤΑ STAGES ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ - ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Η απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση ότι το πρόγραμμα θα καταργηθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και αυτά των συμβάσεων έργου και του προγράμματος των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ, βρίσκει αντιδράσεις, πρώτον των λεγόμενων εργατοπατέρων του ΚΚΕ, που απο την πρώτη ημέρα.......

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Τραυματίσθηκε μοτοσικλετιστής στα Ευαγγελικά - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
 Ήταν 6 το απόγευμα της Τρίτης, όταν το βυσινί αυτοκίνητο μάρκας Audi είχε σταματήσει στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Φαρμάκη στην περιοχή των Ευαγγελικών της Κατερίνης. Την ώρα που επιχείρησε ο οδηγός του αυτοκινήτου να περάσει μια μοτοσικλέτα, που οδηγούσε νεαρός διερχόταν από τα δεξιά επί της οδού Φαρμάκη. Η σύγκρουση της μοτοσικλέτας με το αυτοκίνητο ήταν σφοδρή και ο οδηγός της τραυματίσθηκε.
Αμέσως κλήθηκε από γείτονες η τροχαία και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να επιληφθούν.....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ένας μαύρος χαμός γίνεται με τα stage. Άνοιξε ο ασκός του αιόλου με τις δηλώσεις Ραγκούση και από χθες χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίνε αυτοί οι νέοι. Και πάλι αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο καθώς φαίνεται.
Πολύς ντόρος είχε γίνει και προεκλογικά με τα προγράμματα stage. Θυμάμαι και την επίσκεψη Βερναδάκη εδώ και τις καταγγελίες τότε του βουλευτή Γ.Αμοιρίδη, περί ρουσφετολογικών κριτηρίων.
Τότε έκανε πως έπεφτε από τα σύννεφα ο Βερναδάκης. Δεν το είχε ξανακούσει. Σήμερα το θέμα επανέρχεται και αναμένονται εντός των ημερών και οι πρώτες αντιδράσεις.
Πάμε στο φράγμα της Μόρνας. Τελικά έχει ή δεν έχει μείωση. Ένα –ένα να τα ξεκαθαρίζουμε.
Άλλο έχει μείωση αλλά….

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ
 



Και ξαναπήγαμε στον Αλμούνια. Βρε καλώς τα. The game is over. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
***
Μας πήραν χαμπάρι. Είχαμε εκείνη την καθηγητάρα τον London School of Economics υπουργό, τον στείλαμε στις Βρυξέλλες και πιάσαμε τον παπά απ’τ’ άγραφα.
***
Είδαμε κι απόειδαμε, τον στείλαμε για περισυλλογή και μας προέκυψε και συγγραφέας, ώσπου η Α’ Αθηνών τον έστειλε στον αγύριστο, να ησυχάσει και η πατρίς.
***
Για τον Αλογοσκούφη βέβαια μιλάμε που πέρασε στην ιστορία ως ο πλέον άσχετος υπουργός Οικονομικών παρά το πλούσιο βιογραφικό του.  Γιώργο, φοβού τα ....

Οργή για το έλλειμμα

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009
Στον απόηχο των απαξιωτικών δηλώσεων της Ecofin και Eurogroup για την ελληνική οικονομία
Οργή
για το έλλειμμα
Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει νομοσχέδιο, με το οποίο θα καθιστά ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μετά την «ψυχρολουσία» στο Λουξεμβούργο για την αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του προανήγγειλε φοροκυνηγητό και πάταξη της κρατικής σπατάλης για αύξηση εσόδων έως το τέλος του έτους, αποκλείοντας έκτακτα μέτρα και αυξήσεις φόρων.
Επανέλαβε δε, ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για το «πακέτο τόνωσης» της οικονομίας, «ισχύουν στο ακέραιο. Είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους».
Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, o υπουργός σημειώσε ότι η Κομισιόν εμφανίστηκε «από επιφυλακτική έως απαξιωτική», ωστόσο, αναμένει το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για.......

Η ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "ΞΑΝΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ" - ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ..


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα μπλόκ ότι επίκειται να ξαναλειτουργήσει το αγαπημένο κανάλι της Πιερίας, η ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.Αυτό είναι αληθές.. Σύμφωνα με το δικό μας αποκλιεστικό ρεπορτάζ που δέν επιδέχεται καμμία αμφισβήτηση, εντός ολίγων ημερών το κανάλι μπαίνει ξανά δυναμικά μπροστά.Είχε ήδη εδώ και δύο χρόνια προχωρήσει η διαδικασία προσφυγών κατά των αποφάσεων του ΕΣΡ που "αδίκως" είχαν προβεί στο κλείσιμο του καναλιού, μετά απο καταγγελίες,( κατά την επίσημη εκδοχή κάποιου παρενθετου ανύπαρκτου προσώπου.......

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ..

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Επιστολή στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και στην υφυπουργό Φώφη Γεννηματά,  απέστειλε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή του Ειδικού Νοσοκομείου Αποκατάστασης-Αποθεραπείας Βόρειας Ελλάδας, στο Αιγίνιο, η οποία φαίνεται να έχει σταματήσει τον τελευταίο χρόνο.  
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ως ακολούθως: .....