Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Φορολογική πολιτική-πρόταση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Οκτωβρίου 16, 2009

Quantcast
Διαβάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας κυβέρνησης διαπιστώνουμε ότι κινούνται γενικά και ειδικά προς την σωστή κατεύθυνση ενώ μου άρεσε παρά πολύ η «πράσινη διπλωματία» με έμφαση στην παραγωγή ΑΠΕ σε βραχονησίδες.
Όμως  ειδικότερα στο σημείο- εξαγγελία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο διαπιστώνει κάνεις ότι απουσιάζει εντελώς η λέξη “φοροδιαφυγή” όποτε προκύπτει το παρακάτω κείμενο.
Διαπιστωση:
Κανένα σχέδιο και καμία...

Μια νέα ανάλυση για τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Οκτωβρίου 2009

Αναγνώστης της «Η» μας έστειλε χθες e-mail με μια δική του ανάλυση που αφορούσε στις ψήφους που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Η ανάλυση αυτή είναι μάλλον ενδιαφέρουσα, γι αυτό και τη δημοσιεύουμε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι παίρνουμε θέση, θετική ή αρνητική, επί αυτής της ανάλυσης. 



Η ανάλυση του αναγνώστη της «Η»

Καταγράφοντας κάποια ...

Ολη η αλήθεια για το λιμάνι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Το 2005 το ΥΕΝ χαρακτήριζε "αριστοκράτες" τους λιμενεργάτες και δημοσιοποιούσε αμοιβές της τάξης των 150.000 ευρώ! Τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον ΟΛΠ; Ο συντάκτης του Εθνους Σταύρος Μαλαγκονιάρης δίνει 12 απαντήσεις σε ισάριθμα ερωτήματα

Η "φουρτούνα" που έχει ξεσπάσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, δεν είναι.... χθεσινή. Μπορεί από την 1η Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το "πάγωμα" της εγκατάστασης της κινέζικης εταιρείας Cosco στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, (Σ.ΕΜΠΟ) όμως αυτό δεν είναι πάρα τμήμα μίας αλυσίδας κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ γνωστοποίησε την απόφασή της να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση αρχικά ολόκληρου του Σ.ΕΜΠΟ και εν συνεχεία μόνο της προβλήτας ΙΙ, όπως και τελικά έγινε.

Η τότε ....

Ο Ιαβέρης στην Εκθεση Τροχαίας - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)

Σοκαριστικά βίντεο παρουσίασε ο γνωστός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, Αναστάσιος Μαρκουϊζος, γνωστότερος με το όνομα «Ιαβέρης», που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην έναρξη της 10ης Έκθεσης Τροχαίας που θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου στην Κατερίνη.
Ο ορμητικός και χειμαρρώδης λόγος του συνάρπασε τους μαθητές και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών που βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κατερίνης, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του με αντικείμενο, τι άλλο, τα τραγικά αποτελέσματα της κακής οδηγικής συμπεριφοράς.
Η 10η Έκθεση Τροχαίας διοργανώνεται από....

Μίνι ένταση στα Εξάρχεια




Ενταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 100 νεαρών, φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησε μικρή πορεία διαμαρτυρίας κατά μήκος της οδού Στουρνάρη. Δυνάμεις των ΜΑΤ τους διέλυσαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια

Οι εξελίξεις στη ΝΔ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)

Σε συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση της ΝΔ φαίνεται πως καταλήγουν οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει πιθανότατα την Πέμπτη, την υποψηφιότητά του. Η εκλογή προέδρου τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου και πληροφορίες θέλουν τον Κ.Καραμανλή να αλλάζει στάση, αποδεχόμενος πρόταση να παραμείνει ώς τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.
Οι δύο εκ των διεκδικητών της προεδρίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση. Χθες, και η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα ότι στην εκλογή θα συμμετάσχουν όλα τα.......

"Πονοκέφαλος" τα διόδια για την κυβέρνηση

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)

Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των νέων οδικών αξόνων της χώρας, με στόχο τον περιορισμό της τιμής των διοδίων με την αφαίρεση των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου, θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως από καιρό έχει δεσμευθεί το ΠαΣοΚ.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο αντιμετωπίζει ζήτημα με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα για τους σταθμούς διοδίων με τα υψηλά τέλη.
Ήδη δέχθηκε στο γραφείο του τους ......

Και σκληρή επίθεση για το έλλειμμα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις Ενωτικό κάλεσμα Παπανδρέου κατά της διαφθοράς

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
O πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οικονομία» και επέρριψε την ευθύνη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας για το υπέρογκο έλλειμμα στα δημόσια οικονομικά.
Τη δέσμευση ότι θα υιοθετήσει κάθε πρόταση που θα συντελεί στην ενίσχυση της διαφάνειας «απ’ όπου κι αν προέρχεται» ανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οικονομία» και επέρριψε την ευθύνη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας για το υπέρογκο έλλειμμα στα δημόσια οικονομικά.
«Η κατάσταση της οικονομίας μας.......

Αλβανός ο Ελληνάρας ο αραχτός!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Οκτωβρίου 2009

«Ακαδημία Πλάτωνος»: Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Έλληνας Βig Lebowsky

«Ακαδημία Πλάτωνος»:  Αντώνης Καφετζόπουλος,  ο Έλληνας Βig Lebowsky

Πολύ καλά τα νέα τα ελληνικά. Με φρέσκια ματιά και με μια ιστορία αποκαθαρμένη από ξεκατινιάσματα, ουρλιαχτά και σεξιστικές πορδές που προσπαθούν να βάψουν αυγά. Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάμε λίγο πιο μπροστά. Τουτέστιν, «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου. Με μειδιάματα σαρκαστικά και σχόλια ειρωνικά. Διότι, Αλβανός ο Ελληνάρας ο αραχτός!


O ελληνικός κινηματογράφος ποτέ δεν πεθαίνει. Από την τέφρα της μιζέριας και της μούχλας του ξαναγεννιέται και προς τη δόξα πετιέται. Εντάξει. Μη βαράτε ομαδικώς και κυνικώς. Μπορεί να αποδειχθεί πως είμαι υπερβολικός. Εξηγήσιμο. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Διότι από την απελπισία της καραφαρσοκωμωδίας και την αλλεπάλληλη κινηματογραφική μακακία, έτσι και πέσουμε σε κάτι φρέσκο και διαφορετικό, κάνουμε την ....

Ο Γιώργος Αυτιάς δίνει ρεσιτάλ... με Ψωμιάδη (video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2009


Γράφει ο Δημήτρης Χαλιώτης

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Γιώργος Αυτιάς έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην εκπομπή του, προβάλλοντας τρεις φορές την ίδια συνέντευξη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως live, ανοίγοντας κουβεντούλα με το... video!
Το είδαμε στο ''Ράδιο Αρβύλα'' του Ant1 και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να βάλουμε τα κλάματα. Αυτά τα... απίστευτα συμβαίνουν μόνο στην ελληνική τηλεόραση και μόνο από σοβαρούς δημοσιογράφους, που καλούνται καθημερινά να σχολιάσουν τα πολιτικά τεκταινόμενα.
Η ιστορία έχει ως εξής...

Πατέρας τραυμάτισε σοβαρά το νεογέννητο παιδί του

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2009

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρέφος, ηλικίας έντεκα ημερών, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, κακοποιήθηκε από τον πατέρα του.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη της Κατερίνης και ο 25χρονος πατέρας του νεογέννητου κοριτσιού συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ο νεαρός πατέρας χτύπησε το κοριτσάκι με γροθιά στο κεφάλι, το πέταξε στο πάτωμα και στη συνέχεια το κλώτσησε και πάλι στο κεφάλι, .....

Το καρέ των γαλάζιων αρχηγών - Τέσσερις βασικοί υποψήφιοι μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής του Κ. Καραμανλή


 Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

▅ Αρ. Σπηλιωτόπουλος. Με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» δεν αποκλείει τη δική  του υποψηφιότητα, λέγοντας ότι με την αλλαγή στη διαδικασία  εκλογής «όλα εξετάζονται από την αρχή...»

Η αντίστροφη μέτρηση για τις «λαϊκές κάλπες» στη Ν.Δ. άρχισε από χθες το βράδυ, με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων και την οριστικοποίηση της πρότασης της οργανωτικής επιτροπής η νέα ηγεσία του κόμματος να μην εκλεγεί από το έκτακτο Συνέδριο, το οποίο θα περιοριστεί σε αλλαγή του καταστατικού.


Στην κούρσα της διαδοχής Καραμανλή ........

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Γιορτή σήμερα στην Κατερίνη. Μπορεί ο καιρός να μας χαλάσει ολίγον το εορταστικό κλίμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μας κρατήσει μέσα.
Είναι και το τριήμερο μπροστά μας και η διάθεση, όσο περνάνε οι μέρες, ανεβαίνει, τα μίση και τα πάθη, οι εντάσεις και οι γκρίνιες σταματούν.
Είπα γκρίνιες και είδα την επιστολή των μελών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης. Πω, πω….πίκρα.
Αμάν βρε παιδιά.
Είπαμε, ησυχάστε τώρα. Δεν είναι ώρα για εσωκομματικά μαχαιρώματα. Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Ειδήσεις πολιτικές......

Αντίστροφη μέτρηση

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά «κλείδωσαν» χθες οι τέσσερις βασικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση
Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά «κλείδωσαν» χθες οι τέσσερις βασικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ. Στο σκηνικό της διαδοχής ήρθαν να προστεθούν άλλες δύο υποψηφιότητες-έκπληξη, από απλά μέλη του κόμματος. Μία τρίτη απορρίφθηκε. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, οι «μνηστήρες» της προεδρίας του κόμματος, είναι -κατά αλφαβητική σειρά- οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στο σκηνικό της διαδοχής ήρθαν όμως να προστεθούν και άλλες δύο υποψηφιότητες-έκπληξη. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για απλά μέλη του κόμματος. Η εγκυρότητα των υποψηφιοτήτων αυτών εξετάζεται και σχετική ανακοίνωση θα γίνει σήμερα.
Μία ακόμη υποψηφιότητα απορρίφθηκε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Συνεδρίου, καθώς δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες από το καταστατικό προϋποθέσεις.
Οι έγκυρες υποψηφιότητες θα επισημοποιηθούν με την κατάθεση των σχετικών προτάσεων υπογεγραμμένων από 50 συνέδρους. Η σχετική διορία είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Ήδη, η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε στην Οργανωτική Επιτροπή την υποψηφιότητά της με τις υπογραφές στήριξης από 1.000 συνέδρους από όλη την Ελλάδα........

Η Κατερίνη γιορτάζει την απελευθέρωσή της


greek_flag2
97 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Κατερίνη απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό και ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα της εποχής.
Το πρωί της 16ης Οκτωβρίου του 1912 και αφού την προηγουμένη μέρα προηγήθηκε μάχη στο "Κολοκούρι" κατά την οποία σκοτώθηκε ο Δ. Σβορώνος, τα ελληνικά στρατεύματα μπήκανε στην πόλη απελευθερώνοντας την. Στο ύψος του σημερινού Δημοτικού Κήπου, τους υποδέχθηκαν οι αρχές της εποχής με επικεφαλής τον επίσκοπο Κίτρους Παρθένιο Βαρδάκα....

Blog action day/ Κλιματική αλλαγή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Οκτωβρίου 2009

Πέρα από τα προφανή οφέλη της αύξησης της θερμοκρασία του πλανήτη δηλαδή:
  • Η μείωση της κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Η δημιουργία νέων παραθαλασσίων οικισμών στις κορυφές του  Κίσαβου και σε δεύτερο χρόνο του Ολύμπου.
  • Η μεσομακροπρόθεσμη μείωση της τιμής της γούνας της Φώκιας και της πολικής αρκούδας καθώς τα είδη αυτά θα εξαφανιστούν.
  • Ένα μεγάλο στοπ προς την διαρροή συναλλάγματος προς τις ατόλες του Ειρηνικού και του Ινδικού καθώς αναμένεται να βυθιστούν.
  • Απόσβεση του κόστους της εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”.
  • Μείωση της απόστασης μεταξύ Δυτικής Ευρώπης και άπω ανατολής διάμεσου του Βορείου πόλου.
  • Αύξηση της Ελληνικής υφαλοκρυπίδας.
  • Αύξηση της ποσότητας των ψαριών λόγω αύξησης τη ποσότητας του νερού.
  • Αύξηση των εμπορευμάτων που διακινούνται με πλοία με προφανή οφέλη για την ελληνική ναυτιλία.
  • Επέκταση των χωρικών υδάτων και των Ζωνών αποκλειστικής εκμετάλευσης στα 600 (και βάλε)  ναυτικά μίλια.
  • Επίλυση του περιβαλλοντολογικού της Αθήνας καθώς αναμένεται να γίνει υδροβιότοπος.
  • Επίλυση τoυ προβλήματος της λειψυδρίας.
  • Επίλυση της απεργίας για το λιμάνι του Πειραιά καθώς αυτό θα βυθιστεί......