Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Flash στα Γεγονότα με την Κατερίνα Τααλού


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ένα Σαββατοκύριακο χωρίς εκλογές είναι πάντα απολαυστικό. Ακόμη κι όταν η επικαιρότητα είναι …φτωχή.

Νιώσαμε και λίγο κανονικοί άνθρωποι. Δεν άστραφταν δεξιά κι αριστερά τα φλας, δεν ακούγαμε ντουντούκες, τα χωριά ηρέμησαν από τις συνάξεις και τις εντάσεις, όλα κύλησαν τόσο ήρεμα που νόμισες ότι όλοι μαζί βλέπαμε απλώς ένα κακό όνειρο και ξυπνήσαμε.

Οι εκλογές αυτές ήταν σκληρές τελικά. Τώρα το διαπιστώνει κανείς με μεγαλύτερη ευκολία. Είχαν εντάσεις, πάθη, μίση και σασπένς που τόσα χρόνια εγώ δεν τα είχα ματαδεί.

Και δεν είναι ότι τώρα ειδικά υπήρχε κάποιος λόγος. Απλώς, ξεφύγαμε τελείως από το γενικό και το αόριστο και πήγαμε στο ειδικό και το προσωπικό.

Απόλυτα προσωποκεντρικές οι εκλογές αυτές. Δεν πάλευαν μόνο οι ιδεολογίες, πάλευαν και τα πρόσωπα.

Και τα πρόσωπα που ήταν δίπλα στα πρόσωπα, και συγγενείς και φίλοι και συνεργάτες. Αίφνης όλοι βρέθηκαν μπροστά σε έναν κυκεώνα που σάρωνε τα πάντα. Δεν προλάβαινε καν να πέσει το γάντι. Στον αέρα το έπιαναν. Όλοι ανεξαιρέτως.

Μέσα σ’αυτό το γενικό χαμό, μίλησε και ο Νίκος Κάκκαλος, η γνώμη του οποίου συζητήθηκε ιδιαίτερα τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Είπε «μαυρίστε τους» με άλλα λόγια, κάτι σαν τον Ζαγορίτη ας πούμε.

Όταν σιγουρευτώ για το όφελος της παρέμβασής του, θα σας πω κι εγώ τη δική μου άποψη.

Προς το παρόν ψάχνω να βρω το λόγο και την αιτία.

Πάντως, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν είναι όλα τόσο απλά ή μάλλον απλοϊκά.

Όσο για τον Ζαγορίτη; Ε, αυτός πήρε απάντηση και μάλιστα σκληρή. Τον μαύρισαν.

Στο ΠΑΣΟΚ μοιάζουν όλοι πολύ ευτυχισμένοι. Έτσι έμοιαζαν και στις εκλογές της Ν.Δ. το 2007. Αυτό το 3-1 τσακίζει τελικά.

Μην ξεχνάτε ότι στην πρόκληση του 3-1 η Ν.Δ. και οι υποψήφιοί της «πήραν γεύση» για πρώτη φορά από τότε που μας «έκατσε».

Στις εκλογές του 2004 κυβέρνηση Ν.Δ. 3-1 υπέρ της, στις εκλογές του 2007 το ίδιο. Τώρα για πρώτη φορά πίνει το «πικρό ποτήριον». Οπότε εύλογες και οι όποιες εντάσεις και ίσως δικαιολογημένες.

Αλλά μερικοί κάνουν σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Ρε παιδιά, εδώ και δυο εκλογικές αναμετρήσεις υπάρχει το 3-1. Τόσο πόνο και τόση αδικία δεν την είχατε δει; Δεν την είχατε διαπιστώσει;

Κάποιοι μπρος την πίκρα τους, ξέχασαν να γράψουν και ποιοι εκλέχτηκαν βουλευτές στην Πιερία. Ε, όχι κι έτσι. Κουλ.

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση παίρνει λίγο καιρό έως ότου κλείσουν όλες οι πληγές.

Κάποιος θα παραμείνουν ανοιχτές. «Γραμμάτια» που λέει κι ο λαός που θα πρέπει να πληρωθούν. Άλλες θα κλείσουν πιο εύκολα.

Μόνο λίγη υπομονή χρειάζεται. Και η καθημερινότητα θα δώσει τη λύση και την ηρεμία.

Κουτσή η εβδομάδα που διανύουμε λόγω της επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Ευκαιρία για τις πρώτες αποδράσεις του τριημέρου. Ευκαιρία για ηρεμία, περισυλλογή και κυρίως αυτοκριτική.

Ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων.

Αφήστε και κανέναν «λογαριασμό» απλήρωτο. Είναι ανάγκη τώρα να κάνετε όλοι το «ταμείο» σας.

Κι όπως λέει πολύ εύστοχα ένας φίλος μου «Να πληρώσω. Αλλά ας μου πουν επιτέλους πόσα χρωστάω».

Καλή μας εβδομάδα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Δύσκολοι καιροί για δημοσιογράφους. Χωρίς Αντώναρο, χωρίς Εφραίμ, χωρίς κουμπάρους από πού να εμπνευστείς και τι να γράψεις!

***

Μια χαρά ήμασταν. Κάθε εβδομάδα κι ένα σκάνδαλο, κάθε χρόνος κι ένα κραχ.

***

Άντε τώρα να περιμένεις το λάθος, να σου κάτσει κανένας γραφικός για να βγάλεις μεροκάματο.

***

Μέχρι στιγμής τίποτε το σπουδαίο. Μας βγήκε το τέλος του ΥΜΑΘ αλλά δεν πούλησε, γιατί ουδείς δίνει δεκάρα για εθνικές εξαλλοσύνες.

***

Και προέκυψε Γκερέκου και να δείτε εκεί θα εστιάσει το σύστημα αλλά εμάς δεν μας παίρνει από σεβασμό στον Τόλη και τα καψουροτράγουδά του.

***

Μας βγήκε Μπιρμπίλη με το δισάκι της στον ώμο αλλά τι να πεις, αφού έτσι αρέσει στους νέους.

***

Από δω το παίδεψα, από κει το παίδεψα δεν βρήκα τίποτε μεμπτό στις 10 πρώτες μέρες του Γιώργου και αναγκαστικά πάω σε πιο πιασάρικα στιγμιότυπα.

***

Αλέκα παραδείγματος χάριν. Ακόμη καλημέρα δεν είπαμε, τα’χωσε στην κυβέρνηση, είναι όλοι ίδιοι λέει και αλίμονο στους εργαζόμενους.

***

Αλί και τρισαλί Αλέκα μου με τις εμμονές σου, βλέπω τον Καρατζαφέρη να σε καβαλάει και το ένδοξο ΚΚΕ να το στέλνεις αδιάβαστο. Εκτός κι αν πια τους φωτίσει και ο Λένιν και ο Στάλιν και σε στείλουν πιο μπροστά, γιατί η αλήθεια είναι κούρασες σαν ξαναζεσταμένο φαγητό.

***

Έτσι είναι αγαπητή Αλέκα, δεν σε ενόχλησε το έλλειμμα του 12% που ταραχτήκαμε όλοι και αμέσως προφήτευσες τις 100 μαύρες μέρες του Γιώργου. Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.

***

Γιατί έξω απ’το χορό όσα ζειμπέκικα θέλουμε λέμε. Διάβαζε οικολόγους. Πήραν πρόσκληση να μπουν στην κυβέρνηση, ν’αλλάξουν το περιβάλλον αλλά δεν τους βόλεψε. Απ’εξω το λες καλύτερα το ποίημα.

***

Είναι και η Ν.Δ. Διαγωγή κοσμιωτάτη, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν έχουν λέει αρχηγό αλλά και που είχαν τι καταλάβαμε; Τι να μας πουν δηλαδή ότι το κάναμε μπατιρομαχαλά;

***

Θα ψάξουν για τον αντι-Παπανδρέου τώρα, στενό μαρκάρισμα, θα βρουν κάτι σαν τον Πατσατζόγλου να μην αφήσουν τους άλλους να κάνουν παιχνίδι κι άμα καθ’οδόν σκάσει κανένα πταισματάκι θα το κάνουν σημαία.

***

Και να είστε σίγουροι ότι τον (ή την) βρήκαν. Αυτά τα χαζά περί έκφρασης της βάσης είναι τρίχες κατσαρές. Η βάση είναι για να χειροκροτάει, να κλαίει, να απολογείται και ενίοτε να χαμογελάει –μια στο τόσο-όταν προκύπτει νίκη.

***

Κι επειδή όλοι τα μασάνε, εγώ με το λίγο μου το μυαλό κατάλαβα ότι η Ντόρα θέλει σημαδεμένη τράπουλα και οι άλλοι καθαρό παιχνίδι. Κι αν εσείς καταλάβατε κάτι διαφορετικό, σίγουρα η καρδιά σας χτυπάει Ντορούλα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


11-10_A2

Γεύμα στους δημοσιογράφους παρέθεσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την καλή συνεργασία που είχε μαζί τους καθ’ όλο το διάστημα που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.
Τα δύσκολα πάντως δεν ήρθαν ακόμα, καθόσον οι «κόντρες» τώρα θα αρχίσουν (σε καμιά 90αριά μέρες), καθότι η υποχρέωση του τύπου είναι μην λησμονεί. Εξάλλου αν λησμονούσε δεν θα ήταν «τύπος», αλλά πολιτικός.



Φουντώνουν οι εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας και στο νομό μας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες των υποψηφίων προέδρων βρέθηκαν και στο νομό μας το Σαββατοκύριακό και βολιδοσκόπησαν φίλους και… προθέσεις.
Πάντως τα στρατόπεδα είναι τρία και δεν έχουν σχέση με τους υποψήφιους προέδρους…
Το ένα είναι οι «φίλοι», το δεύτερο είναι οι «αντίπαλοι» και το τρίτο είναι οι «φίλοι υπό διαπραγμάτευση».
Μάλιστα το τελευταίο είδος, ευδοκιμεί περισσότερο από κάθε άλλο, αφού το συγκεκριμένο είδος δεν πρόκειται να υποστηρίξει έναν εκ των τριών υποψηφίων, αν δεν εξασφαλίσει προσωπικά οφέλη για την επόμενη μέρα.
Όπως συνηθίζεται αυτοί αναμένεται να είναι και οι «ρυθμιστές»…



Άμεση επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς, μόνο που δεν διευκρίνισε αν αυτή θα γίνει κατά το μοντέλο της επανίδρυσης του Κράτους, που επιχείρησε η προηγούμενη κυβέρνηση…



11-10_A4

Οδηγός του Παπανδρέου, είναι τα λάθη του Καραμανλή, λένε τα στελέχη του Πα.Σο.Κ…
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σημίτης!



DIAMANTOPOYLOY_11-10Σοσιαλιστικότατο το ξεκίνημα της κ. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας!
Τους έβαλε στη θέση τους όλους εκείνους τους διαπλεκόμενους ωρομίσθιους καθηγητές της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που τα ‘καμναν πλακάκια με τους Διευθυντές και λυμαίνονταν τα κονδύλια της παιδείας, λαμβάνοντας μισθούς ίσαμε 350 ευρώ το μήνα (άσχεται αν του έπαιρναν με καθυστέρηση τριών και τεσσάρων μηνών, ή κι ενός χρόνου)
Βέβαια, είχαμε και παράλληλες απώλειες (τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων που περιμένουν να ξεκινήσουν τα δωρεάν φροντιστήρια, γιατί για τ’ άλλα δεν φτάνει η τσέπη του μπαμπά και της μαμάς) αλλά, χαλάλι. Πιάσαμε τουλάχιστον τα golden boys.



Επιβαλλόμενη διόρθωση:
Στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, είχαμε γράψει ότι ο δήμαρχος Λιτοχώρου αρνήθηκε (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του) πως δίνει ο ίδιος τις βεβαιώσεις σε δημότες του για την ύπαρξη κτισμάτων προ του ’55 σε διάφορες εκτάσεις, μεταξύ των οποίων και δημοτικές (όπως τον κατηγορεί ο δημοτικός ο σύμβουλος Ν. Κουκουτάτσιος) κι ότι ισχυρίστηκε πως τις δίνουν οι υπηρεσίες.
Το οποίον δεν είναι ακριβώς αληθές και μας ζήτησε να διορθώσουμε διότι τον βάλαμε να … τα βάζει με τις υπηρεσίες.
Απλά (μας ξανάπε γιατί είχαμε ίσως παρακούσει) οι υπηρεσίες δίνουν βεβαιώσεις όταν υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν, ενώ ο ίδιος δίνει βεβαιώσεις με τη μαρτυρία δυο γηραιοτέρων δημοτών που πιστοποιούν το λόγου το αληθές.
Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας των λεχθέντων του δημάρχου.
Ως προς την αλήθεια των γραφέντων από τον κ. Κουκουτάτσιο (περί ψευδομαρτύρων και συνενοχής του δημάρχου) εμείς δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε καμία βεβαίωση, αν δε μελετήσουμε έγγραφα και κιτάπια.



Κατέθεσα το βιογραφικό μου στην «ανοιχτή κυβέρνηση» (opengov. gr, κατά τη νέα κυβέρνηση που είναι κάργα αγγλομαθής) και περιμένω να διοριστώ γενικός γραμματέας σε κανα υπουργείο, σε καμιά περιφέρεια, όπου κάτσει τέλος πάντων.
Κι αν δε μου κάτσει ( 88 θεσούλες είναι μόνο κι αναμένεται να τις κυνηγήσουν πάνω από 5.000 νοματαίοι), θα χτυπήσω αλλού. Μέχρι το τέλος του χρόνου, λένε, θα αρχίσει παρόμοια διαδικασία για τις διοικήσεις οργανισμών και των νοσοκομείων.
Όχι τίποτις άλλο, αλλά οι άνθρωποι έχουν μπει σε μεγάλο κόπο, απ’ ό,τι φαίνεται, με όλη αυτή τη διαδικασία, μην τους απογοητεύσουμε
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα αδιέξοδα της Ν.Δ.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Το συνέδριο θα αποφασίσει για την εκλογή προέδρου της ΝΔ

Τα αδιέξοδα

της Ν.Δ.

Το συνέδριο θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή νέου προέδρου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο, αφού συγκληθεί ως Σώμα, έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ακόμη και την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου και συμμετοχή της κομματικής βάσης.

Το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει και η συζήτηση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, που καθορίστηκε να γίνει τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η οργανωτική επιτροπή κατέληξε επίσης στις εξής αποφάσεις:

1. Δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος.

2. Οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται με γραπτή δήλωση που κατατίθεται στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου το αργότερο ώς τις 8 το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2009. Για να γίνει και τυπικά δεκτή η υποψηφιότητα, πρέπει να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο ως τις 8 το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου 2009, συνοδευόμενη από τις υπογραφές 50 συνέδρων. Κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να υπογράψει μία μόνον υποψηφιότητα.

3. Ξεκινά άμεσα από τα αρμόδια όργανα του κόμματος η διαδικασία συγκρότησης καταλόγου συνέδρων, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό.

«Επανίδρυση» ζητά ο Αντ.Σαμαράς

Την «επανίδρυση» της Νέας Δημοκρατίας ζητά με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο εκ των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, αφού αναλύει τα αίτια της ήττας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τονίζει πως επανίδρυση της ΝΔ σημαίνει «επιστροφή στην ιδεολογία μας» και «στροφή σ' ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος».

Ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, λέγοντας πως «επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες».

Οι προτάσεις και οι απουσίες

Κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του κόμματος, οι τέσσερις επίδοξοι «μνηστήρες» της ηγεσίας της ΝΔ παρουσίασαν τις προτάσεις τους και -σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο- η συνεδρίαση έγινε σε καλό κλίμα.

Στη συνεδρίαση δεν μετείχαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Ο πρώτος προτείνει την εκλογή μεταβατικής ηγεσίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και διοργάνωση τακτικού συνεδρίου αργότερα, με την εκλογή προέδρου από τη βάση, ενώ ο δεύτερος, μέσω διαρροών, κατέστησε σαφές ότι «δεν θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων», εννοώντας ότι στην Επιτροπή Συνεδρίου συμμετέχουν υποψήφιοι που δεν δηλώνουν ακόμα επισήμως ότι είναι υποψήφιοι, ενώ έκανε λόγο για «διαβουλεύσεις εσωτερικής κατανάλωσης».

Η Ντ.Μπακογιάννη κατέθεσε δύο προτάσεις: το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος. Ως δεύτερη λύση, προτείνει την άμεση σύγκληση της ΚΟ για την εκλογή προέδρου και γραμματέα και παράλληλα η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου να συνεχίσει τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.

Ο Δημ.Αβραμόπουλος προτείνει η εκλογή προέδρου να γίνει από τη βάση σε τρεις εβδομάδες από το έκτακτο συνέδριο και αφού έχει προηγηθεί η εκλογή μεταβατικού προέδρου που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Τέλος, ο Αντ.Σαμαράς ζητά αλλαγή του καταστατικού, με το κλείσιμο του μονοήμερου συνεδρίου του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου και να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε μέλη ή φίλους της ΝΔ, οι οποίοι θα προσέλθουν την ημέρα του συνεδρίου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δευτερα 12 οκτωβριου 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2012-10-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)