Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τηνπρώτη δημοσκόπηση απο την εταιρεία RΑSS για τον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας -














δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ απο...

.

.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Τι ειπώθηκε στις τελετές παράδοσης - παραλαβής Aλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - nafteompeoriki.gr
ΔΕΙΤΕ εδώ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Θα προχωρήσουμε σε κλίμα εθνικής ενότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου από την απερχόμενη υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ότι τα ουσιαστικά ζητήματα θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες ώστε «να οργανωθούν οι προτεραιότητες και να δουλέψουμε αποδοτικά για το μέλλον της πατρίδας αλλά και τα άμεσα και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη τονισε πως «η αποτελεσματική εξωτερική πολιτική προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό και διαβεβαίωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε λογικές δημαγωγίας και χρησιμοποίησης των εθνικών θεμάτων για εσωτερική κατανάλωση. Επισήμανε πάντως πως αυτό δεν συνιστά λευκή επιταγή [Βλέπε άρθρο] .


Στο υπουργείο Εσωτερικών, αντί της καθιερωμένης τελετής παραλαβής-παράδοσης-παραλαβής έγινε μια συνάντηση ενημέρωσης, όπου ο υπηρεσιακός υπουργός, Σπύρος Φλογαΐτης, παρέδωσε το υπουργείο στο νέο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, παρουσία του υφυπουργού, Ντίνου Ρόβλια, και της υφυπουργού -με έδρα τη Θεσσαλονίκη- Θεοδώρας Τζάκρη.

«Αυτή τη στιγμή προέχει να επικεντρωθούμε στη δουλειά και φυσικά θα χρειαστούμε την ενημέρωση των παλαιών στελεχών του υπουργείου» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης [Βλέπε άρθρο] .


«Παραδίδω τη σκυτάλη στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επέβαλε ως κανόνα διοίκησης στη Δημόσια Τάξη, την αξιοκρατία και τον μη κομματισμό», δήλωσε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει και ο ίδιος κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν [Βλέπε άρθρο] .

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση σε μια κρίσιμη περίοδο με πλήρες το αίσθημα ευθύνης.

Από την πλευρά της, η νέα υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θάλασσα και Ελλάδα είναι ταυτόσημες έννοιες, αφού είμαστε πρωτοπόροι στη ναυτιλία.

Ο απερχόμενος υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας υπογράμμισε ότι η πράξη της παράδοσης είναι η τελευταία του πολιτική πράξη και αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου επί της δικής του θητείας, αλλά και γενικά στις γόνιμες, όπως τις χαρακτήρισε, πολιτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο υπουργείο [Βλέπε άρθρο] .


Τα μέτρα που θα απαιτηθούν για να μειωθούν τα ελλείμματα θα είναι δυσάρεστα και θα απέχουν κατά πολύ από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στους νέους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη [Βλέπε άρθρο] .

Η πράσινη ενέργεια αποτελεί βασική προτεραιότητα και μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης, τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη [Βλέπε άρθρο] .

Κατά την παράδοση-παραλαβή από τον απερχόμενο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μας το περιβάλλον δεν είναι μόδα, αλλά είναι συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής και είναι οριζόντια πολιτική, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να λέμε ότι μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, ευχήθηκε επιτυχία στη νέα υπουργό, επισήμανε όμως ότι η προηγούμενη ηγεσία παρέλαβε πολλά ανοιχτά θέματα που αφορούσαν το περιβάλλον. Όπως ανέφερε, δεν υπήρχε ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική και πρόσθεσε ότι επί των ημερών του έγινε δουλειά με μεθοδικότητα, με έργα και όχι με λόγια έτσι ώστε η Ελλάδα να μην αποτελεί πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.


«Επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το θεσμικό οπλοστάσιο της δημοκρατίας μας προκειμένου να εγκατασταθεί η διαφάνεια στο κέντρο της δημόσιας ζωής και να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών-πολιτικής, μεταξύ πολιτών και των θεσμών. Να ξαναχτίσουμε την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών» δήλωσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Νικόλαος Δένδιας ανέδειξε τρία βασικά ζητήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης: την ανάγκη επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος, και το θέμα της διαφάνειας, που όπως ανέφερε, απαιτεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση [Βλέπε άρθρο] .


Με εξαγγελίες και παραινέσεις σε αυστηρό ύφος παρέλαβαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νέα υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως ανέφερε η κ. Μπατζελή, άμεσα θα ληφθούν μέτρα φορολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα, που μεταξύ άλλων αφορούν την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, ρυθμίσεις για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.

Οσο αφορά τη νέα διακυβέρνηση, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι στο υπουργείο πρέπει να δείξουν εργατικότητα και προσήλωση στη διαφάνεια για την εξυπηρέτηση του Έλληνα αγρότη. Πρόσθεσε μάλιστα πως όσοι δεν προσαρμοστούν σ' αυτή τη λογική θα βρεθούν εκτός υπουργείου [Βλέπε άρθρο] .


Η υγεία αποτελεί δέσμευση και βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ τόνισε, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η νέα υφυπουργός Φώφη Γεννηματά, η οποία χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα που έγινε η παράδοση στη νέα υπουργό και υφυπουργό, όταν ανέφερε ότι 25 χρόνια πριν θεμελιώθηκε εδώ «το έργο του Γ. Γεννηματά, ο οποίος κατέθεσε ένα κομμάτι από την ψυχή του».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός τόνισε πως η υγεία είναι εθνική υπόθεση και πρόσθεσε: «Παραδίδω τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο, σημείωσε αναφερόμενος στη νέα υπουργό, και πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να προσφέρει» [Βλέπε άρθρο] .


«Ο χώρος των λόγων έχει καταληφθεί και είναι πλέον η ώρα των έργων» υπογράμμισε ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας κατά την παράδοση και παραλαβή του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Eπισήμανε ακόμη ότι «δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά για μια άλλη πολιτική».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχήθηκε επιτυχία στη νέα ηγεσία, επισημαίνοντας τέσσερα καυτά θέματα, που όπως ανέφερε, έχει ή πρόκειται να αντιμετωπίσει το υπουργείο.

Όπως εξήγησε πρόκειται για την Ολυμπιακή, η οποία, όπως ανέφερε, βρήκε το δρόμο της, την αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών, την εξυγίανση του ΟΣΕ και την προώθηση του έργου των οπτικών ινών. Πρόσθεσε επίσης, ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να συνδράμει σε ό,τι θετικό. Εξέφρασε τέλος την αντίθεσή του στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης [Βλέπε άρθρο] .

«Σας αφήνουμε κληρονομιά και κάποιες αρχές με τις οποίες λειτουργήσαμε αυτά τα χρόνια», δήλωσε, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο απερχόμενος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, παραδίδοντας τα ηνία του υπουργείου στο νέο υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αφού ευχαρίστησε τον κ. Σουφλιά και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ευκαιρία να αναπτύξουμε αναλυτικά τις θέσεις μας γι΄αυτό το νέο υπουργείο [Βλέπε άρθρο] .


Χωρίς εκτενείς δηλώσεις από την πλευρά του Παύλου Γερουλάνου ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού «Θα έχουμε καιρό να τα πούμε τις ημέρες που έρχονται, καθώς είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για να δρομολογήσουμε ορθά αυτό το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ανήκω στους πολιτικούς, ούτε η ΝΔ ανήκει στα κόμματα, που επενδύουν στην καταστροφή όταν οι άλλοι κυβερνούν», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος [Βλέπε άρθρο] .

Κατά την παράδοση του υπουργείου Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε στο νέο υπουργό «ημέρες παραγωγικές», τονίζοντάς του ότι τον περιμένει πολλή δουλειά.

Ο κ. Γερουλάνος, από την πλευρά του, επιφυλάχθηκε να μιλήσει στο μέλλον, τόσο για τις αρμοδιότητες, όσο και για το χώρο του Πολιτισμού και ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για τη θερμή υποδοχή, που του επιφύλαξε [Βλέπε άρθρο] .


«Η Παιδεία είναι η μητέρα των μαχών σε όλες τις κυβερνήσεις. Θέλουμε στο πλευρό μας τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» υπογράμμισε η νέα υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος συνεχάρη την κ. Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να έχουν πολλές διαφορές, αλλά πιστεύουν και οι δύο στο πολιτικό ήθος και είναι περισσότερα όσα τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν [Βλέπε άρθρο] .

Έμφαση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, τον ανταγωνισμό, την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα δώσει η ηγεσία του νέου υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Λ. Κατσέλη κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης από τον Κ.Χατζηδάκη.

Επεσήμανε επίσης ότι θα υπάρξει συνέχεια σε ορισμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί αλλά θα γίνουν και αλλαγές και θα υπάρξει ταχύτερος βηματισμός παραγωγικών αναδιαρθρώσεων.

«Είναι», κατέληξε, «ώρα ευθύνης και δουλειάς» [Βλέπε άρθρο]

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης!

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ



Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης!
Οι μέρες του Θοδωρή Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τελείωσαν! Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου» αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του και πλέον δρομολογούνται εξελίξεις για την επόμενη μέρα που βρίσκει... ακέφαλο τον «δικέφαλο»!

Ο Ζαγοράκης δεν αναλύει τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση παρά μόνο αναφέρει πως «Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις», ενώ επιφυλάσσετε να το κάνει «όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύντομα και συγκεκριμένα όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια - ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθεια μας για εξυγίανση και αναγέννηση - τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του προέδρου.

Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή.

Με τιμή

Θεόδωρος Ζαγοράκης»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΖΑΡΙ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Στην ψύχρα και μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας πωλούν τα κλεμμένα κινητά κλεπταποδόχοι,χωρίς να το κρύβουν ότι είναι κλεμμένα.. Χρυσοχοίδη κάνε κάτι.. βάλτους χέρι..μπάς και δούμε κράτος.. πργαμτικό και όχι μπάχαλο..
Δείτε το βίντεο...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τη σύζυγο και τη ζωή του Υπουργού Γιώργου Παπακωσταντίνου - αξιόλογο το ρεπορτάζ και βίντεο..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΖΩΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο με την ζωή νένω υποργών τηςκυβέρνησης σε ρεπορτάζ... δείτε το...

.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απάντηση στο άρθρο του μπλόκ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ...

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Απάντηση στο άρθρο του μπλόκ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο θέμα απο κάποιον κ δάσκαλο...

ΑΓΑΠΗΤΟ μπλοκ ΚΡΑΧΤΗ διάβασα πρίν απο λίγο σε άλλο μπλόκ της Πιερίας το ΛΕΥΤΕΡΙΑ ένα άρθρο και παρουσίαση ενός σημερινού εγγράφου, που αναφέρεται ώς "ρεβανσισμός" δήθεν απο το Υπουργείο Παιδείας.. άν όντως ο εν λόγω κύριος είναι δάσκαλος..μάλλον δέν κατάλαβε το περιεχόμενο του εγγράφου... το οποίο αποτελεί κίνηση.. επαναπροσδιορισμού και επαναπρογραμματισμού του συγκεκριμένου προγράμματος με άλλη φιλοσοφία και άλλον προγραμματισμό, σύμφωνα με τις αρχές της νέας κυβέρνησης.. αυτό είναι λογικό να εφαρμόσει δικό της πρόγραμμα για το οποίο την ψήφισε ο ΕΛληνικός Λαός... αυτό έλλειπε να ακολουθήσει πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που κρίθηκε απο ριπτέο απο τον Ελληνικό λαό.
Κ.Κ
Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ:Παραθέρτουμε παρακάτω το ακριβές δημοσίευμα του φιλικού μας μπλόκ ΛΕΥΤΕΡΙΑ..

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ...

κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο, για να το μεγεθύνετε

Η εντολή κατέφθασε σε όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα το πρωί στην Πιερία, αλλά φαντάζομαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη δεν ορκίσθηκαν στο υπουργείο και το πρώτο πράγμα που έχει προτεραιότητα αυτό είναι; Πότε πρόλαβαν και την έστειλαν την εγκύκλιο; Την είχαν έτοιμη προεκλογικά; Πάλι εκκαθαρίζουν τον κρατικό μηχανισμό από τους αντιπάλους; Τί θα γίνει επιτέλους με το ρεβανσισμό πότε του ενός και πότε του άλλου;
Ν.Π
Δάσκαλος
Κατερίνη
=======================

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Σήκωσε το γάντι και απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης, στις επικρίσεις του Σταύρου Καλαφάτη για την κατάργηση του Μακεδονίας θράκης, στην τελετή παράδοσης πρίν απο λίγο..
Μίλησε για την αναβάθμιση του υπουργείου.. με υφυπουργούς για όλη τη βόρεια Ελλάδα με ουσιαστικές αρμοδιότητες...
Η Λούκα Κατσέλη..μίλησε για την πραγμάτωση της δέσμευσης της κυβέρνησης στην ουσιασιτκή αποκέντρωση....
Μίλησε και η νέα Υφυπουργός Θεοδώρα Τζαγκρή και είπε.. εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε για τα προβλήματά Σας...
Μίλησε και ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης.. και δήλωσε ότι εδώ θα είναι το μητροπολιτκό κέντρο τηςε Ευρώπης.. με ουσιαστικές παρεμβάεις και παρουσία του κράτους εδώ ουσιαστική!!
Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο της τελετής παράδοσης... και τις δηλώσεις..και ακούστε προσεκτικά τις δηλώσεις δύο εκ των κορυφαίων υπουργών που βρέθηκαν εδώ.. για να κρίνετε άν είναι αναβάθμιση ή υπο βάθμιση...
.


.
Ετσι είναι.. τι δηλαδή πρέπει να φέρει τον τίτλο του Υπουργείου χωρίς καμμία μέχρι τώρα αρμοδιότητα; Απλά για να βολεύονται καποιοι με όνομα Υπουργού; Δηλαδή ο τίτλος " Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης" τί σημαίνει ότι καταργείται το όνομα.. "ούξου υποτιθέμενοι ντεμέκ πατριδοκάπηλοι"!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ!!
.

.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δέσμευση κατά κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο Δημόσιο

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να καταγραφούν τα βασικά και μείζονα προβλήματα των υπουργείων , ώστε την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποσαφηνισθούν οι προτεραιότητες.

Πολιτική ρήξεων, τομών και συγκρούσεων με κάθε κατεστημένη αντίληψη και αναχρονιστική νοοτροπία που κρατά το δημόσιο τομέα και συνεπώς και το κράτος καθηλωμένο στο τέλμα της αναποτελεσματικότητας, της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, με την ομιλία του, χθες στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.


Με την ομιλία του -κάθε άλλο παρά πανηγυρική- ο κ. Παπανδρέου αποσαφήνισε και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, ότι θεωρεί την αναμόρφωση του κράτους έργο ίσης σπουδαιότητας και σημασίας με την ανάταξη της οικονομίας, καθώς έχει απόλυτη συνείδηση της πραγματικότητας ότι χωρίς ισχυρό, λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος και δημόσιο τομέα κανένα αποτέλεσμα στην οικονομία δεν θα έχει διάρκεια.

Τόνισε προς τους υπουργούς, ότι «είμαστε καταλύτες της αλλαγής, όχι οι απολογητές της εξουσίας».

Ζήτησε απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού, σωστή, χρηστή και δίκαιη αξιοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας θα είναι «σκληρός και δύσκολος, σε μια δημόσια διοίκηση, την οποία εθίσαμε να λειτουργεί με αδιαφάνεια, με πελατειακές σπατάλες από τις προσλήψεις, τις μεταθέσεις, τις κομματικές επιτροπές, μέχρι και τις προμήθειες στο Δημόσιο», και τονίζοντας πως «η εκτεταμένη διαφθορά έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας», διακήρυξε: «Θα συγκρουσθούμε, επίμονα και συστηματικά, με αντιλήψεις και πρακτικές βαθιά ριζωμένες στο ελληνικό κράτος, δυστυχώς, και ευρύτερα στην κοινωνία».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε στους υπουργούς του ότι «δεν απολογούμαστε για τα προβλήματα των υπουργείων μας. Δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα, ούτε τα φορτώνουμε σε άλλους.

Αλλά τα αναδεικνύουμε καθημερινά, για να τα χτυπήσουμε και για να δώσουμε λύσεις» και επέμεινε πως «η σωστή ανάδειξη και περιγραφή, ο σωστός ορισμός του προβλήματος, είναι και το ήμισυ της λύσης του».

Ζήτησε συνεχή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και με τους δημοσίους υπαλλήλους και διακήρυξε το αυτονόητο, ότι οι υπουργοί εκπροσωπούν τον πολίτη, τα ατομικά του δικαιώματα, αλλά και το συλλογικό δημόσιο συμφέρον προς τη διοίκηση και όχι το αντίστροφο.

Ο Γ. Παπανδρέου προς τον Συνήγορο του Πολίτη

«Δεν είμαστε απολογητές της διοικητικής εξουσίας προς τον πολίτη. Θα μας ήθελε ο πολίτης ως αντιεξουσιαστές στην εξουσία», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να καταγράψουν τα βασικά και μείζονα προβλήματα των υπουργείων τους, ώστε την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποσαφηνισθούν οι προτεραιότητες στη δράση των υπουργών.

Τόνισε πως η κυβέρνηση θα πορευτεί με ξεκάθαρες αρχές:

- Πρώτα ο πολίτης.

- Το δημόσιο συμφέρον πάνω απ' όλα.

- Διαφάνεια παντού, σε όλες τις αποφάσεις, στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ.

- Διαβούλευση και συμμετοχή. Η αλλαγή δεν θα γίνει με άνωθεν διατάγματα.

- Αξιοκρατία στο Δημόσιο. Τέρμα στο ρουσφέτι και στο βόλεμα των κάθε λογής «κολλητών».

- Αξιολόγηση παντού. Λογοδοσία, έλεγχος, διάκριση εξουσιών παντού. Αλληλεγγύη με το συνάνθρωπο και τήρηση αρχών δεοντολογίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, τόνισε πως αναλαμβάνουν μια Δημόσια Διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη».

Κάλεσε τους υπουργούς να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογία: Στις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους διορισμούς συμβούλων και άλλων προσώπων σε θέσεις πολιτικού χαρακτήρα, στις σχέσεις με τους κρατικούς λειτουργούς και τους δημοσίους υπαλλήλους, στη διάκριση μεταξύ υπουργικής και κομματικής δράσης.

Επανέλαβε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του, όπως αποτυπώνονται στα πέντε νομοσχέδια που θα προωθηθούν αμέσως στη Βουλή για ψήφιση και τονίζοντας την ανάγκη για νοικοκύρεμα της οικονομίας, κάλεσε τους υπουργούς να ζητήσουν -ως πρώτο μέτρο συμμαζέματος της κατάστασης- τις παραιτήσεις όλων των Επιτροπών, καθώς «υπάρχουν τεράστια ποσά που ξοδεύονται ουσιαστικά για κομματικής φύσης επιτροπές, με παχυλές αμοιβές».

Ομιλία του Συνήγορου του Πολίτη Γ. Καμίνη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, τόνισε πως αναλαμβάνουν μια δημόσια διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη», καλώντας τους όμως να επιδείξουν εμπιστοσύνη σε όσα άξια στελέχη της υπάρχουν, αλλά και καταγγέλλοντας ότι η Αρχή της οποίας προΐσταται «εστερείτο θεσμικών συνομιλητών, καθώς οι προτάσεις της δεν εισακούγονταν, επειδή συχνά έθεταν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Υπάρχει όμως και καταστατικό» «Ναι» και από Ντόρα στην εκλογή προέδρου από τη βάση

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - NAFTEMPORIKI.GR
«Εχω ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, αλλά έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά δεν είναι κουρελόχαρτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχει καταστατικό και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. «Οιαδήποτε συμφωνία για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, θα με βρει σύμφωνη», ξεκαθάρισε. Δημοκρατική κατάκτηση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ντ. Μπακογιάννη: Εχουμε καταστατικό και τα καταστατικά δεν είναι κουρελόχαρτα

«Η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη ήττα και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εντάσεις, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας. Στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα την παράταξη ώστε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολιτευση», τόνισε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Μπακογιάννη.

«Από το 2000 έχω ταχθεί υπέρ της εκλογής του προέδρου από τη βάση, αλλά στη ΝΔ έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά των κομμάτων δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής έχει ουσιαστικά ξεκινήσει με βάση το καταστατικό μια διαδικασία Συνεδρίου», ωστόσο, «οιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της εκλογικής βάσης, θα με βρει σύμφωνη», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Δ. Αβραμόπουλος: Για πρώτη φορά να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της ΝΔ

Δ. Αβραμόπουλος: Ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά

Aπό την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά την πρότασή του για εκλογή προέδρου από τη βάση, τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη συμμετοχή όλων των φίλων της παράταξης στην ψηφοφορία θα αποτελέσει «δημοκρατική κατάκτηση».

Μετά από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον Κ. Καραμανλή, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και η κ. Μπακογιάννη αποδέχθηκε την πρότασή του και πρόσθεσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες «όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό, που ανταποκρίνεται στη προσδοκία των πολιτών που πρόσκεινται στη ΝΔ».

Επιπρόσθετα, δήλωσε αισιόδοξος πως μέσα από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό που θα αναδειχθεί, «θα είναι η ομοφωνία και η ομοψυχία ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά σε μια δημοκρατική κατάκτηση: Για πρώτη φορά να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της ΝΔ».

A. Σαμαράς: «Όχι» μόνο μία μέρα συνέδριο

Σχολιάζοντας την πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δηλωσε ότι δέχεται την όποια συμφωνία «για μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας».

«Η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε: «Όχι μόνο μία μέρα συνέδριο, θα είναι άδικο και για τα στελέχη κι για τους οπαδούς της».

Κάλπες σε όλη την Αχαΐα για την επιλογή του υποψηφίου

Ν. Νικολόπουλος: Στην Αχαΐα θα στήσουμε κάλπες

Την ίδια ώρα ο βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, ζήτησε να στηθούν κάλπες σε όλη την Αχαΐα για την επιλογή του υποψηφίου, που θα υποστηρίξει ο ίδιος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Ο βουλευτής της ΝΔ παρουσίασε στους συγκεντρωμένους ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Να ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τον Γραμματέα της ΚΕ Λευτέρη Ζαγορίτη να κινήσουν διαδικασίες εσωκομματικού διαλόγου κεντρικά και τοπικά, να εκφράσουν οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του κόμματος τις θέσεις τους για μια σειρά ζητημάτων, όπως η επόμενη μέρα για τη ΝΔ, αλλά και τους στόχους τους για την επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας».

Όσον αφορά τις διαδικασίες του έκτακτου συνεδρίου, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι «η ΝΔ πρέπει να υιοθετήσει ανοικτές διαδικασίες στην εκλογή νέου προέδρου, διαφανείς και καθόλου αμφισβητήσιμες, με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις, ώστε να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης και να αναδειχθεί σε ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα, με βάσιμες ελπίδες επαναφοράς στην εξουσία στο μέλλον».

Λ. Ζαγορίτης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα

Λ. Ζαγορίτης: Μόνο το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για εκλογή προέδρου από τη βάση

Νωρίτερα εξάλλου, σε δηλώσεις του στον Real FM ο Λευτέρης Ζαγορίτης γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η ανάδειξη του προέδρου να γίνει με ανοιχτή εκλογή, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε πως δεν είναι αντίθετος η εκλογή να γίνει από ένα πολύ μεγάλο εκλεκτορικό σώμα, ενδεχομένως όλους τους ψηφοφόρους ή τα μέλη της ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχει καταστατικό, το οποίο είναι δεσμευτικό και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του Συνεδρίου.

Σχετικά με τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ οδεύει στο συνέδριο και στη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής, ο Λ. Ζαγορίτης σημείωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες. Ο γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε προφανές, πως όταν ανακοινωθούν επισήμως οι υποψήφιοι, είτε θα θελήσουν από ευαισθησία να μη μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, είτε αυτή θα συμπληρωθεί από τους υπολοίπους υποψηφίους, οι οποίοι δεν μετέχουν, προκρίνοντας ως πιο φυσιολογική εξέλιξη την πρώτη.

Τέλος, ο κ. Ζαγορίτης χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή εγγυητή ενός συνεδρίου, το οποίο θα είναι αντικειμενικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ «είναι ομπρέλα για όλους μας, εγγύηση για όλους μας και μακάρι να μην έφευγε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο

Συνεδριάζει αύριο στις 12.00 στη Ρηγίλλης η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του κ. Δ. Σιούφα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επανακαταμέτρηση ζητά ο Ηλίας Τσιτλακίδης


BASIKO_TSITLAK-MIXOY
Αίτημα για επανακαταμέτρηση υπέβαλε ο Ηλίας Τσιτλακίδης, πριν την ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι «αμφισβητήσιμο» από κανέναν.

Μέχρι χθες το απόγευμα έπρεπε να περιμένουν οι Πιεριείς, μέχρι να οριστικοποιηθεί ποιος εκ των Μαρία Μίχου και Ηλία Τσιτλακίδη θα καταλάβει την τρίτη έδρα του Πα.Σο.Κ. στην Πιερία.
Αργά το μεσημέρι, το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ανακήρυξε τους τέσσερις βουλευτές του νομού μας μεταξύ αυτών και τη Μαρία Μίχου με μόλις 36 σταυρούς διαφορά από τον τέταρτο. Με επιστολή του στη Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ. και πολύ πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από το Πρωτοδικείο, ο Ηλίας Τσιτλακίδης καθιστούσε σαφές ότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, θα ζητούσε την επανακαταμέτρηση των ψήφων «ώστε να είναι ξεκάθαρο και μη αμφισβητήσιμο το αποτέλεσμα για κανέναν».

Από τα πρώτα τηλεγραφήματα που έφτασαν στη Νομαρχία Πιερίας την Κυριακή το βράδυ φάνηκε ότι η μάχη των δύο υποψηφίων θα ήταν αμφίρροπη και ο κερδισμένος θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον τρεις μέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί η εκλογή του. Όλα αυτά με δεδομένο ότι το Πα.Σο.Κ. θα ακολουθούσε το παράδειγμα των άλλων τετραεδρικών εκλογικών περιφερειών, εκλέγοντας τρεις βουλευτές παρότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στο νομό μας.
Τέλος στην αγωνία των δύο διεκδικητών της τρίτης έδρας, έβαλε χθες το απόγευμα το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ανακηρύσσοντας βουλευτή Πιερίας με το Πα.Σο.Κ. την Μαρία Μίχου με 7697 σταυρούς και πρώτο επιλαχόντα τον Ηλία Τσιτλακίδη με 7661 σταυρούς.
Το τελικό αποτέλεσμα που επικύρωσε το Πρωτοδικείο, μπορεί να μην αλλάζει τη σειρά κατάταξης, αλλά είναι διαφορετικό και για τους δύο μέχρι πρότινος υποψηφίους, όσον αφορά τους σταυρούς που έλαβαν σε σχέση με εκείνους που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η κ. Μίχου λαμβάνει 7681 σταυρούς (17 λιγότερους από όσους μέτρησε το Πρωτοδικείο), ενώ ο κ. Τσιτλακίδης (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Νομαρχίας), έπαιρνε 7661 σταυρούς, δύο περισσότερους από όσους του προσμέτρησε το Πρωτοδικείο.

Η οριακή διαφορά, με την οποία έτσι κι αλλιώς θα εκλέγονταν ο τρίτος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στην Πιερία, απαιτούσε την επανακαταμέτρηση των σταυρών και στα 255 εκλογικά τμήματα. Για να προλάβει κάθε περίπτωση «αμφισβήτησης» του τελικού αποτελέσματος και πριν ολοκληρωθεί η κλειστή διαδικασία στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, ο Ηλίας Τσιτλακίδης με επιστολή του στη Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ., φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση των σταυρών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσιτλακίδης, ζητά την επανακαταμέτρηση με την «παρουσία» της κ. Μίχου και εκπροσώπου της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. «ώστε το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο και χωρίς αμφισβήτηση», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ιδιαίτερη συγκυρία».

Η επιστολή
Η επιστολή του Ηλία Τσιτλακίδη, όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι,
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (χθες) το απόγευμα, αναδεικνύει την κα Μαρία Μίχου 3η βουλευτή στο νομό μας. Πριν από τη σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωση, είχα ήδη ενημερώσει τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας ότι, είτε ήμουν εγώ αυτός που θα αναδεικνύονταν τρίτος βουλευτής είτε η κ. Μίχου, σε κάθε περίπτωση ώστε να είναι ξεκάθαρο και μη αμφισβητήσιμο το αποτέλεσμα για κανέναν, θα ζητούσα την επανακαταμέτρηση των ψήφων με την παρουσία εκπροσώπων από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ καθώς και της κ. Μίχου και εμού. Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι διαφυλάσσεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, λειτουργούμε με διαφάνεια και τιμούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω της διαφαινόμενης οριακής διαφοράς, που τελικά ήταν μόλις 36 ψήφοι, ως όφειλα, υπέβαλα αίτημα στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, πριν τη σημερινή ανακοίνωση, για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο σύνολο των 255 εκλογικών τμημάτων του νομού συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών.
Αν και δεν είναι η μόνη, είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία. Προσκαλώ, λοιπόν, όχι μόνον την κ. Μίχου αλλά και κάθε άλλον εμπλεκόμενο, να ζητήσουμε και να παραστούμε από κοινού στην επανακαταμέτρηση των ψήφων ώστε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει ως δίκαιο και αποδεκτό.
Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε μια ιστορική νίκη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες αυτού του τόπου που μ’ εμπιστεύτηκαν. Δηλώνω παρών και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα στο καθένα από εσάς στον κοινό αγώνα για την πρόοδο του νομού μας.»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Για διαβούλευση και συμμετοχή έκανε ο λόγο ο νέος πρωθυπουργός.
Θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί τέτοια μας υποσχέθηκαν κι άλλοι (ονόματα δε λέμε, δημάρχους δε θίγουμε) και μετά μας άρχισαν στις μηνύσεις.




ORKOMOSIA_NEAS_KYBERNHSHS

«Οι πρώτες 100 ημέρες θα είναι καθοριστικές και περνάνε και γρήγορα», προειδοποίησε τους υπουργούς και υφυπουργούς του ο Γιώργος Παπανδρέου
Συ είπας, πρόεδρε. Εδώ θα ‘μαστε σε 100 μέρες να κάνουμε σούμα.



Υπουργείον Προστασίας του Πολίτη;
Δηλαδή τώρα το σύνθημα θα είναι «Προστάτες, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Έχει χιούμορ τελικά (έστω και ..αμερικάνικο) ο νέος πρωθυπουργός, για να προτείνει στην «Εδώ Πολυτεχνείο-εδώ Πολυτεχνείο» θέση υφυπουργού στο Προστασίας του Πολίτη!



REPPAS-SOYFLIASΠαρέδωσε χθες ο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που έκανε πως δεν μας άκουγε, κάθε φορά που ωρυόμασταν για τους κόμβους, τα διόδια και τα παράπλευρα έργα στην εθνική οδό.
Ελπίζουμε ο κ. Ρέππας να έχει οξυμμένη αυτήν την αίσθηση.

Παρεμπιπτόντως, τώρα που το ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πώς στο καλό θα το αποκαλούμε; ΥΥΜΔ; Αυτό δεν είναι αρκτικόλεξο, γλωσοδέτης είναι.

Ευτυχώς το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) είναι πιο βολικό.
Αρκεί να μην προθέσουνε και τίποτε άλλο.

Και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ονομάστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Να υποθέσουμε ότι δεν θα χρειάζεται πια να ξημεροβραδιάζονται στην Αθήνα οι δήμαρχοι (για να πάρουνε κάνα φράγκο απ’ το Υπουργείο), αλλά θα μιλάνε απευθείας με τον υπουργό στα chat rooms;



Δεν κατάλαβα γιατί τσαντίστηκαν κάποιοι με την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ. Είδαμε κανένα καλό απ’ αυτό;
Μόλις μας έταζε κάτι κάποιος υπουργός του (όπως καλή ώρα ο Τζίμας, που είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης), τον άλλαζαν και πήγαινε καλλιά του κι αυτός και το τάξιμο.



Μέγα λάθος ο διορισμός του Πάγκαλου στη αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αφού δεν την κατέχει ο πρόεδρος την αργκό, πώς θα καταλαβαίνει σε ποιους αναφέρεται ο Θόδωρος όταν μιλά για ντιντήδες βορείων προαστίων;



Σατανική η ιδέα να διοριστεί ο αταλάντευτα παπανδρεϊκός Πάνος Μπεγλίτης ως αναπληρωτής υπουργός (όχι απλός υφυπουργός) του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εγγυάται ότι την επόμενη φορά που ο Βενιζέλος θα κατέβει στο Ζάππειο δεν θα συνοδεύεται από τα τανκς …. (έγραφε χθες Αθηναίος τις σχολιαστής).



Μια απάντηση (κι όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου) οφείλει ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, στους 3.700 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Πιερίας, που συνεχίζουν να είναι τα πειραματόζωα ενός άκρως εξοντωτικού πειράματος.
Μας το υπενθύμισε καρκινοπαθής Κατερινιώτης, συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε μαγνητικές εξετάσεις και βιοψίες και δεν μπορεί να καταλάβει
ποιος τιμώρησε τους Πιεριείς (και μόνον τους Πιεριείς από όλη τη χώρα) συνταξιούχους να κουβαλούν εδώ κι ένα χρόνο αυτόν τον ασήκωτο σταυρό του μαρτυρίου.
Ελπίζουμε οι βουλευτές του νομού (που μόλις βγήκαν κι αυτοί από το μαρτύριο του δικού τους σταυρού), να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος των συντοπιτών τους (των παππούδων και γιαγιάδων τους) και να πράξουν (κι αυτοί) τα δέοντα, για να δοθεί ένα τέλος.



07-10_a1Παρέμβαση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της ανάδειξης νέου προέδρου, έκανε ο πρόεδρος της Ν.Ο. Πιερίας του Λα.Ο.Σ., κ. Προδρόμου. Ο κ. Προδρόμου, παρότι δεν του πέφτει και λόγος, θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου παρεμπιπτόντως ακούν το όνομα κάποιοι «γαλάζιοι» και τους σηκώνετε η τρίχα…

Πρόεδρε, πρόσεχε τι ζητάς, διότι και οι νεοδημοκράτες παρακαλούσαν να μείνει για πάντα αρχηγός ο Γιωργάκης (όπως τον λέγανε) και είδες τι «δράμα» βιώνουνε…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εντολή

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αρχές και κατευθύνσεις για το κυβερνητικό έργο έδωσε ο Γ.Παπανδρέου

Εντολή

"αλλαγής"

Τις βασικές αρχές και τις κατευθύνσεις βάσει των οποίων θα πορευθεί η κυβέρνηση παρουσίασε στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. «Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής και όχι οι απολογητές της εξουσίας» ήταν το κεντρικό μήνυμά του.

Στη διάρκεια της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο εκ δεξιών και τον πρώτο τη τάξει υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση εξ αριστερών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όσο μεγάλη ήταν η νίκη του ΠΑΣΟΚ, τόσο βαριά είναι η ευθύνη για να προχωρήσουν οι ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα, για να επιβιώσει.

«Έχουμε λάβει εντολή ανατροπής από τη στασιμότητα και την παρακμή», τόνισε. Μίλησε για «επίμονη και επίπονη» σύγκρουση με τη διαφθορά και επισήμανε ότι η κυβέρνηση σε αυτόν τον αγώνα έχει στο πλευρό της τον πολίτη, «αρκεί να δει ότι το παλεύουμε».

Ο Γ.Παπανδρέου επισήμανε ότι στο επίκεντρο τίθεται η αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης και των σχέσεων της πολιτείας με τον πολίτη και τόνισε: «Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα προβλήματα και όχι για να τα κρύψουμε. Θα τα αναδείξουμε για να τα λύσουμε, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς. Δεν είμαστε απολογητές για την κατάσταση της διοίκησης, ούτε θα επιρρίπτουμε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Είμαστε οι ενδιάμεσοι του πολίτη και της διοίκησης. Είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για χρηστή και αξιόπιστη διακυβέρνηση, ειδικά σε σχέση με τα χρήματα του πολίτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, καθώς «έχουμε εθίσει τον κρατικό μηχανισμό να λειτουργεί με αδιαφάνεια και η διαφθορά έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας».

Επιπλέον, τόνισε ότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και η λειτουργία της διοίκησης υπέρ όλων των Ελλήνων, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Όσον αφορά στη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για λογοδοσία, τόσο απέναντι στη Βουλή όσο και τις ανεξάρτητες αρχές, και σημείωσε ότι το τυπικά νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Επίσης, κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησής του να αξιοποιήσουν κάθε άξιο στέλεχος και να αποδείξουν στην πράξη ότι η αξιοκρατία είναι βασική αρχή του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά βασικών αξιών, με γνώμονα τις οποίες θα πορευθεί η κυβέρνηση:

-Πρώτα ο πολίτης
-Πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πλούτο της χώρας
-Διαφάνεια παντού
-Διαβούλευση και συμμετοχή, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στο έργο της στη βάση μιας εθνικής κοινωνικής συναίνεσης
-Αξιοκρατία. «Τέλος στο ρουσφέτι και το βόλεμα. Δεν θα αντικαταστήσουμε το 'γαλάζιο' κράτος με ένα 'πράσινο'» είπε χαρακτηριστικά.
-Αξιολόγηση και λογοδοσία
-Αλληλεγγύη
-Τήρηση αρχών δεοντολογίας.

Ειδικότερα, για τις αρχές της δεοντολογίας σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται απέναντι: στη Βουλή -με συνεχή ενημέρωσή της-, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους διορισμούς συμβούλων, στο αντικειμενικό χειρισμό των κρατικών λειτουργών, καθώς και στο διαχωρισμό της υπουργικής και κομματικής δράσης.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να ανακτήσουν το κύρος τους οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας, η Βουλή, η Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και οι ανεξάρτητες αρχές. Ειδικότερα, για τις σχέσεις με τις ανεξάρτητες αρχές, ο Γ.Παπανδρέου έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, καλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Συνήγορο του Πολίτη Γ.Καμίνη, για να καταθέσει τα βασικά του συμπεράσματα για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχέσεις του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κρισιμότητα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που μεταξύ άλλων είναι: να μπει μαχαίρι στη σπατάλη, να αναθερμανθεί και να τονωθεί η οικονομία, να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να καταρτισθεί νέος εκλογικός νόμος, να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο του Πόθεν Έσχες, να υπάρξει αποκέντρωση, να υπάρξει διαφάνεια.

Όσον αφορά στις άμεσες ενέργειες των μελών της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εντός μίας εβδομάδας καταγραφή των προβλημάτων ανά υπουργείο και κατάθεση σχεδίου προτεραιοτήτων, κάτι που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Επίσης, ζήτησε να καταργηθούν όλες οι επιτροπές και να αξιολογηθεί το έργο τους. Εφόσον, κριθεί ότι οι επιτροπές τελούν απολύτως απαραίτητο έργο, τότε θα επανασυσταθούν.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Αλλάζουμε σελίδα, σε μια εθνική προσπάθεια. Είστε υπουργοί της αλλαγής. Μαζί με τους πολίτες θα γράψουμε τις επόμενες σελίδες της Ιστορίας της χώρας».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2008-10-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 8.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)