Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 3.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΤΟΠΙΚΗ

SABBATO 3 OKTOBRIOU 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Σώστε το βουνό των θεών


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ
Την ώρα που οι πολιτικοί μαζεύουν ψήφους για μια θέση μεταξύ των 300 της Βουλής, οι πολίτες συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές ψήφους με στόχο τη θεσμική θωράκιση του Ολύμπου. Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εκατοντάδες άνθρωποι έριξαν “δαγκωτό” υπέρ της επέκτασης των ορίων του εθνικού δρυμού από τα 38.500 στα 238.000 στρέμματα.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
christoforidou@makthes.gr
Στόχος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, είναι να κατατεθούν χιλιάδες υπογραφές στους επόμενους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ
“Με διάταγμα του 1938(!), προστατεύεται μόνο μια περιορισμένη έκταση 38.500 στρεμμάτων του Ολύμπου” επισημαίνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης. “Από το 1985 μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες επέκτασης της προστασίας, όμως οι σχετικές μελέτες που έχουν συνταχθεί ουδέποτε απέκτησαν νομική ισχύ. Η ειδική περιβαλλοντική μελέτη που επεκτείνει τα όρια του δρυμού σε 238.000 στρέμματα εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στα συρτάρια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το προεδρικό διάταγμα που θα αναβαθμίζει και θα επεκτείνει το καθεστώς προστασίας του Ολύμπου πρέπει να συνταχθεί και να προωθηθεί άμεσα”.
Η ομάδα “πέταξε το γάντι” στους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων στους νομούς Πιερίας και Λάρισας, για να δεσμευτούν ώστε να θωρακιστεί το βουνό των θεών.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σε διάστημα δύο εβδομάδων περισσότεροι από 700 άνθρωποι κατέθεσαν τις “υπογραφές” τους στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr. Από την Κατερίνη μέχρι την Κολονία, από τη Λάρισα μέχρι το Λουξεμβούργο, από τις Σέρρες μέχρι το Στρασβούργο και το Σικάγο, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι που θεωρούν τον Όλυμπο παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ζητούν:
Από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άμεση έγκριση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για τον εθνικό δρυμό του Ολύμπου και την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ορίων του (επέκταση του εθνικού δρυμού από τα 38.500 στα 238.000 στρέμματα)
Από το υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) την άμεση προώθηση ένταξης του συνόλου του γεωγραφικού χώρου του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον καθορισμό ζώνης απόλυτης προστασίας Α και ζώνης προστασίας Β με όρους των χρήσεων γης.
Από τη Δασική Υπηρεσία τον έλεγχο ανοικοδόμησης στις εκτός σχεδίου εκτάσεις που περιβάλλονται από δάση.
Από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΥΠΠΟ και τη Δασική Υπηρεσία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων προστασίας έτσι ώστε η προστασία να μην επαφίεται στον πατριωτισμό της διοίκησης και στην αντοχή της στις πολιτικές/κομματικές πιέσεις.
Τι λένε οι υποστηρικτές της προσπάθειας
Έφη Πουλάκη-Παντερμαλή, αρχαιολόγος, προϊσταμένη της ΚΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. “Είναι γνωστό το πρόχειρο και εύκολο δίλημμα που τίθεται πριν από κάθε πλήγμα στο περιβάλλον: η επιλογή πρέπει να γίνει ανάμεσα στην ‘ανάπτυξη που βλάπτει, ή την προστασία που απονεκρώνει’. Στον Όλυμπο όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια πλαστά διλήμματα. Οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε σοβαρά όπως οι αναπτυγμένες κοινωνίες, εκεί όπου η ίδια η προστασία και η προβολή των μνημείων γίνονται ο κύριος φορέας της ανάπτυξης. Αν επενδυθεί σωστά, το κεφάλαιο ‘Όλυμπος’ θα αποδώσει στο πολλαπλάσιο. Αν επενδυθεί ερασιτεχνικά, το κεφάλαιο θα εξανεμιστεί και ο ‘άσωτος υιός’ θα μείνει στο περιθώριο”.
Neil King, δημοσιογράφος, αγγλικό πρόγραμμα της Deutsche Welle. “Θεωρώ τον Όλυμπο ένα συμβολικό, μοναδικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής και ευρωπαϊκής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Αξίζει μέγιστης προστασίας. Οι πολιτικοί συχνά κωλυσιεργούν όταν δεν τους πιέζουν κάποια λόμπι. Εναπόκειται λοιπόν στους πολίτες να τους πιέσουν για να κάνουν αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν, δηλαδή να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολλών. Στην προκειμένη περίπτωση, η προστασία του Ολύμπου υπηρετεί τη βούληση όλων των Ευρωπαίων”.
Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. “Η σχέση του ανθρώπου με το βουνό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θέμα αισθητικής. Στην περίπτωση του Ολύμπου είναι θέμα πολιτισμού. Ο Όλυμπος είναι η ιστορία του πολιτισμού ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια και αυτό είναι βιωματικό για μένα. Θεωρώ την ατόφια παρουσία του Ολύμπου θέμα πολιτισμού για όλη την ανθρωπότητα”.
Βασίλης Μούγιος, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας της άσκησης, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ. “Έχοντας απολαύσει τα υπέροχα τοπία του Ολύμπου, την πανίδα του και τις εναλλαγές του κλίματος και της χλωρίδας του, αισθάνομαι αποτροπιασμό απέναντι στις προσπάθειες βιασμού της φύσης του. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και την πολιτεία, ώστε να κλείσουν οι πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα του Ολύμπου και να μην ανοίξουν καινούργιες.

Το ΠΑΣΟΚ ερχεται, η αλλαζονεια ηρθε ηδη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

tuyir

Δεν κρυφτηκα ποτε πισω απο το δαχτυλο μου. (αλλωστε πλεον λογω διαστασεων ουτε πισω απο …δεντρο δεν μπορω να κρυφτω! ) Ψηφιζα και θα ψηφισω ΠΑΣΟΚ. Δεν το κανα ομως στις εκλογες του 2004 και του 2007, οχι βεβαια γιατι θεωρουσα οτι η Νεα Δημοκρατια ειναι καλυτερη, αλλα γιατι πιστευα πως το ΠΑΣΟΚ πρεπει να τιμωρηθει και να αλλαξει. Να αποβαλλει την αλλαζονεια της εξασφαλισμενης εξουσιας και να φτυσει τους επαγγελματιες καρεκλοκενταυρους. Απο την καταρτιση των ψηφοδελτιων θελω να πιστευω πως γινανε βηματα σε αυτη την κατευθυνση. Και οι δηλωσεις περι κουστουμιων του Γιωργακη…εεεε, σορυ, του Γιωργου ηθελα να πω, αυτο φαινεται να δειχνουν.
Βλεπω ομως με μεγαλη μου λυπη τις τελευταιες μερεςτην αλλαζονεια να επιστρεφει. Το βλεπω σε ομιλιες υποψηφιων, το βλεπω στο κυνηγι των σταυρων, το βλεπω στο τουπε εξαφανισμενων επι χρονια “στελεχων” (τρομαρα τους), το βλεπω ακομη και στο υφος χιλιων καρδιναλιων με την σιγουρια της ευκολης νικης και της εξασφαλισμενης αυτοδυναμιας που προβαλεται και θα φτασουμε σε περιπτωση νικης ακομη και με 6 μοναδες αλλα χωρις αυτοδυναμια να μιλαμε για…. ηττα!!! Μακαρι να βγω ψευτης και μακαρι ο Γιωργος να κοψει μερικους κωλους απο νωρις, γιατι μετα την εχασε την μπαλα.
Κλεινοντας θελω να θυμισω κατι σε ολους αυτους:
Αυτες τις εκλογες δεν τις κερδιζει το ΠΑΣΟΚ, τις χανει η Νεα Δημοκρατια. Το ΠΑΣΟΚ (αν) θα κερδισει μ θα ειναι στις επομενες εκλογες, οπου και θα κριθει για το εργο του.
Υ.Γ. Δεν ειμαι καλος στον γραπτο λογο για αυτο και δεν καταφευγω συχνα σε αυτον και συγγνωμη αν σας κουρασα. Διαβαστε εδω απο ενα μαιτρ του ειδους μια αναλογη τοποθετηση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Φτάνει πια με τις "κρυφές δημοσκοπήσεις"
και τα "μέντιουμ"!!!!

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


ΚΡΟΓΙΑΣ

Γαλάζιο μήνυμα νίκης από την Πιερία


Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης
Γαλάζιο μήνυμα νίκης
Με μια μεγάλη συγκέντρωση, μεγαλύτερη ίσως και από όσο θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι και με εντυπωσιακό παλμό, ολοκληρώθηκε χθες επισήμως και η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας.
Οι έξι υποψήφιοι του κόμματος, έστειλαν μήνυμα ενότητας στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντάς τους ότι την Κυριακή καλούνται να επιλέξουν μεταξύ υπευθυνότητας από την ανευθυνότητα και να εμπιστευτούν για Τρίτη συνεχή θητεία τον Κώστα Καραμανλή.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Αντώνης Μπάσδρας, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει και στα όσα υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης, στην συγκέντρωση του Πα.Σο.Κ. από το ίδιο μέρος ο Γ. Φλωρίδης.
«Το Πα.Σο.Κ., ξαναβρίσκει τον παλιό του εαυτό. Τι εννοεί όταν λέει τη Δευτέρα θα σας στείλουμε στο σπίτι», είπε ο Αντ. Μπάσδρας «σηκώνοντας» το θέμα των «πολιτικών διώξεων» στο ενδεχόμενο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρθει στην Κυβέρνηση. «Θα τους κάνει ο Ελληνικός λαός τη χάρη; Επειδή το θέλει το MEGA, το ΕΘΝΟΣ, ο ΑΝΤΕΝΝΑ και όλο το κακό συναπάντημα; Επειδή βολεύει το συγκρότημα του Πήγασου, το συγκρότημα Λαμπράκη και τα υπόλοιπα συγκροτήματα που ψάχνουν τηλεκατευθυνόμενο Πρωθυπουργό;» Η Πιερία, είπε ο κ. Μπάσδρας, αποφάσισε και «πήρε απόφαση ευθύνης. Δεν χαρίζει αυτήν την νίκη σε κανένα.»
«Νέα Δημοκρατία δεν είναι όλοι εκείνοι που ταλαιπώρησαν την παράταξη, αλλά όλοι εσείς που είστε εδώ», είπε ο πρώτος ομιλητής της χθεσινής βραδιάς Κώστας Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα ξαναστείλουνε την Κυριακή τον Κώστα Καραμανλή στην Κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που υλοποίησε η Νέα Δημοκρατία στο νομό μας.
Τον απολογισμό της εξαετούς θητείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ο Αντώνης Καρπούζας στη δική του τοποθέτηση, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέλαβε ένα κράτος «με σαθρή δημόσια διοίκηση». Ο κ. Καρπούζας, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συμπεριφορές που έβλαψαν την παράταξη, τονίζοντας παράλληλα ότι ο λαός δεν ξεχνά την παράταξη των Ιμίων, του Οτσαλάν και του χρηματιστηρίου.
Ο κ. Καρπούζας αναφέρθηκε και στη δική του κοινοβουλευτική διαδρομή, επισημαίνοντας ότι καθόλη τη διάρκειά της, υποστήριξε την αλήθεια με όποιο προσωπικό κόστος, ενώ δεν δίστασε να βρεθεί αντιμέτωπος με το ψέμα και τα οργανωμένα συμφέροντα.
Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωσή του «είναι αποτέλεσμα αγώνων και διεκδικήσεων» και ότι κανένας δεν δικαιούται να το οικειοποιείται.
«Η μόνη ευθύνη που αισθάνομαι, είναι αυτή που έχω απέναντί σας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κώστας Κουκοδήμος, καλώντας τους Πιεριείς να αγωνιστούνε «δυνατά» για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κουκοδήμος, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα. «Πολεμήθηκα, χτυπήθηκα όσο κανένας άλλος. Δεν τους απαντάω. Την απάντηση θα τη δώσετε εσείς», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τα προβλήματα, αλλά πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπισή τους.
«Αμφισβητήστε, όσους μας αμφισβητούν και πρώτα από όλους τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης», είπε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην υφυπουργός, έκανε εκτενή αναφορά στις υποδομές υγείας που έγιναν στην Πιερία τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφερόμενος στο νέο νοσοκομείο μίλησε για «σεμνή τελετή παράδοσης», ενός έργου που «το χρωστούσαμε σε όλους τους Πιεριείς», υπενθυμίζοντας ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού έγινε πράξη.
«Μία είναι η απαίτηση του νεοδημοκράτη, βάλτε δίπλα στον Καραμανλή ανθρώπους που δεν θα τον προδώσουν», είπε ο Αστέριος Τόκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, είναι απόφαση ευθύνης «που σε συνδυασμό με τα αναγκαία μέτρα θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».
Ο κ. Τόκας, έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και των υποδομών στον αγροτικό τομέα, ενώ υπογράμμισε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και για μια κρίσιμη μάχη.
Τελευταία, ανέβηκε στο βήμα η Μαρίνα Τσιντικίδου, η οποία τόνισε ότι δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για να το ομορφύνει, αλλά για να δώσει πολιτική μάχη για την επικράτηση της παράταξης και την πρόοδο του τόπου.
«Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Η νίκη είναι στα χέρια μας», είπε η κ. Τσιντικίδου, η οποία παραδέχθηκε ότι είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που αναλαμβάνει να δώσει μέχρι τέλους αυτή τη μάχη, για την επικράτηση της αλήθειας και του Κώστα Καραμανλή.
1
Μήνυμα ενότητας από τους έξι υποψηφίους της Ν.Δ. στο νομό Πιερίας
Με μια μεγάλη συγκέντρωση, μεγαλύτερη ίσως και από όσο θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι και με εντυπωσιακό παλμό, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας.
Οι έξι υποψήφιοι του κόμματος, έστειλαν μήνυμα ενότητας στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντάς τους ότι την Κυριακή καλούνται να επιλέξουν την υπευθυνότητα από την ανευθυνότητα και να εμπιστευτούν για τρίτη συνεχή θητεία τον Κώστα Καραμανλή.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Αντώνης Μπάσδρας, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει και στα όσα υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης, στην συγκέντρωση του Πα.Σο.Κ. από το ίδιο μέρος ο Γ. Φλωρίδης.
«Το Πα.Σο.Κ., ξαναβρίσκει τον παλιό του εαυτό. Τι εννοεί όταν λέει τη Δευτέρα θα σας στείλουμε στο σπίτι», είπε ο Αντ. Μπάσδρας «σηκώνοντας» το θέμα των «πολιτικών διώξεων» στο ενδεχόμενο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρθει στην Κυβέρνηση. «Θα τους κάνει ο Ελληνικός λαός τη χάρη; Επειδή το θέλει το MEGA, το ΕΘΝΟΣ, ο ΑΝΤΕΝΝΑ και όλο το κακό συναπάντημα; Επειδή βολεύει το συγκρότημα του Πήγασου, το συγκρότημα Λαμπράκη και τα υπόλοιπα συγκροτήματα που ψάχνουν τηλεκατευθυνόμενο Πρωθυπουργό;» Η Πιερία, είπε ο κ. Μπάσδρας, αποφάσισε και «πήρε απόφαση ευθύνης. Δεν χαρίζει αυτήν την νίκη σε κανένα.»

3
Από τη μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Πιερία
«Νέα Δημοκρατία δεν είναι όλοι εκείνοι που ταλαιπώρησαν την παράταξη, αλλά όλοι εσείς που είστε εδώ», είπε ο πρώτος ομιλητής της χθεσινής βραδιάς Κώστας Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα ξαναστείλουνε την Κυριακή τον Κώστα Καραμανλή στην Κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που υλοποίησε η Νέα Δημοκρατία στο νομό μας.

Τον απολογισμό της εξαετούς θητείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ο Αντώνης Καρπούζας στη δική του τοποθέτηση, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέλαβε ένα κράτος «με σαθρή δημόσια διοίκηση». Ο κ. Καρπούζας, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συμπεριφορές που έβλαψαν την παράταξη, τονίζοντας παράλληλα ότι ο λαός δεν ξεχνά την παράταξη των Ιμίων, του Οτσαλάν και του χρηματιστηρίου.
Ο κ. Καρπούζας αναφέρθηκε και στη δική του κοινοβουλευτική διαδρομή, επισημαίνοντας ότι καθόλη τη διάρκειά της, υποστήριξε την αλήθεια με όποιο προσωπικό κόστος, ενώ δεν δίστασε να βρεθεί αντιμέτωπος με το ψέμα και τα οργανωμένα συμφέροντα.
Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωσή του «είναι αποτέλεσμα αγώνων και διεκδικήσεων» και ότι κανένας δεν δικαιούται να το οικειοποιείται.

«Η μόνη ευθύνη που αισθάνομαι, είναι αυτή που έχω απέναντί σας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κώστας Κουκοδήμος, καλώντας τους Πιεριείς να αγωνιστούνε «δυνατά» για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κουκοδήμος, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα. «Πολεμήθηκα, χτυπήθηκα όσο κανένας άλλος. Δεν τους απαντάω. Την απάντηση θα τη δώσετε εσείς», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τα προβλήματα, αλλά πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπισή τους.

4
"Αμφισβητήστε, όσους μας αμφισβητούν και πρώτα από όλους τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης", είπε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην υφυπουργός, έκανε εκτενή αναφορά στις υποδομές υγείας που έγιναν στην Πιερία τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφερόμενος στο νέο νοσοκομείο μίλησε για «σεμνή τελετή παράδοσης», ενός έργου που «το χρωστούσαμε σε όλους τους Πιεριείς», υπενθυμίζοντας ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού έγινε πράξη.

«Μία είναι η απαίτηση του νεοδημοκράτη, βάλτε δίπλα στον Καραμανλή ανθρώπους που δεν θα τον προδώσουν», είπε ο Αστέριος Τόκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, είναι απόφαση ευθύνης «που σε συνδυασμό με τα αναγκαία μέτρα θα βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».
Ο κ. Τόκας, έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και των υποδομών στον αγροτικό τομέα, ενώ υπογράμμισε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και για μια κρίσιμη μάχη.

Τελευταία, ανέβηκε στο βήμα η Μαρίνα Τσιντικίδου, η οποία τόνισε ότι δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για να το ομορφύνει, αλλά για να δώσει πολιτική μάχη για την επικράτηση της παράταξης και την πρόοδο του τόπου.
«Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Η νίκη είναι στα χέρια μας», είπε η κ. Τσιντικίδου, η οποία παραδέχθηκε ότι είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που αναλαμβάνει να δώσει μέχρι τέλους αυτή τη μάχη, για την επικράτηση της αλήθειας και του Κώστα Καραμανλή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)