Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

LIVE με τον Πρόεδρο – το video

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η ψηφοφορία διήρκησε 2 ημέρες και συμμετείχαν 4.413 πολίτες. Από την ψηφοφορία προέκυψε η τελική λίστα των 10 ερωτήσεων που τέθηκαν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 20:30 στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή ζωντανά στην κάμερα.

Την τελική κατάταξη των 50 ερωτήσεων καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για την ενέργεια μπορείτε να δείτε εδώ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θα δίνουν εξετάσεις για να μπούν στο σώμα οι Αγροφύλακες .


Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Με γραπτό διαγωνισμό θα προσλαμβάνονται στο εξής οι Αγροφύλακες που επιθυμούν να στελεχώσουν τα Αγρονομικά Τμήματα, ενώ στη συνέχεια θα καλούνται σε προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο...... καθορίζονται τα προσόντα, τα κριτήρια και η διαδικασία πρόσληψης των αγροφυλάκων δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ενώ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής. Με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που επίσης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζονται και οι διαδικασίες πρόσληψης αγρονόμων, οι οποίοι όμως δεν θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις αλλά θα καλούνται για προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αγρονομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, μέσα στην προθεσμία που θα καθορίζει η προκήρυξη, αίτηση σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αγροφυλακής μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής για έναν νομό και για μία μόνο υπηρεσία αυτού, εφόσον υπάρχουν περισσότερες. Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας καθορίζεται ο αριθμός των αγρονόμων γενικών καθηκόντων που κατατάσσονται στην Ελληνική Αγροφυλακή. Ποσοστό 50% των κατατασσόμενων προέρχεται από ιδιώτες Έλληνες πολίτες άνδρες, γυναίκες και 50% από Αγροφύλακες πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ και Αρχιφύλακες ύστερα από εξετάσεις.πηγη ΠΑΣΕΓΕΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παρασκευή, 2 Οκτώβριος 2009





ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!! ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Παπανδρέου: «Το διαδίκτυο αντίδοτο στα κονέ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.tvxs.gr/v22199



Σε ερωτήσεις των blogger απάντησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε το Tvxs. Πέρα από τα γενικότερα θέματα, ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε τις θέσεις του για το ίντερνετ και τα ΜΜΕ, τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διαφάνεια. Την διαδικτυακή συνέντευξη συντόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Στην συνέντευξη κλήθηκαν να πάρουν μέρος blog από όλη την Ελλάδα. Οι blogger εκτός Αθηνών που δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση και βεβαίως οι επισκέπτες και φίλοι του Tvxs , υπέβαλαν με σχόλια τις ερωτήσεις τους.

Δείτε τη συνέντευξη, οι θεματικές ενότητες της οποίας θα ανεβαίνουν σταδιακά σε αυτή τη δημοσίευση.

Διαφθορά και ΜΜΕ/Πολίτες και Δημόσια Διοίκηση



Πολίτες και δημόσια διοίκηση ΙΙ/ Κόστος πρόσβασης στο διαδίκτυο



Δικαίωμα προσφυγής πολιτών σε ανώτατο δικαστήριο. Απόρρητο στο διαδίκτυο και πνευματικά δικαιώματα



Δημόσιος τομέας και εργασία




Δημόσιος τομέας ΙΙ/ Πρόσβαση του πολίτη στην πληροφόρηση




Δημόσια δεδομένα



Κοινωνικά ζητήματα

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Γ. Παπανδρέου απαντά στο Press-gr...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

"Κανόνες" και "καθαρές σχέσεις" με τα μέσα ενημέρωσης - Οσο πιο άμεσα γίνεται νόμος για την υποχρεωτική ανάρτιση όλων των κυβερνητικών και κρατικών αποφάσεων στο διαδίκτυο
.
Για σχεδόν δύο ώρες σήμερα το απόγευμα ο Γ. Παπανδρέου απαντούσε σε ερωτήσεις blogger, στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής για τη Ελλάδα, συνάντησης - συνέντευξης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του www.tvxs.gr. Στη συνάντηση αυτή ειδοποιήθηκε να εκπροσωπηθεί και το Press-gr. Ζητήσαμε από τον Ανδρέα Καψαμπέλη να πάει εκεί και να υποβάλει ερωτήσεις στον Γ. Παπανδρέου, όπερ και εγένετο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε δύο ερωτήσεις του Αν. Καψαμπέλη. Η μια αφορούσε την αντιμετώπιση της διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης και τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα λάβει το ΠΑΣΟΚ εφόσον γίνει κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου, που έκανε λόγο για "διαφθορά" και "χειραγώγηση" στον τομέα αυτό, απάντησε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει "κανόνες" και "καθαρές σχέσεις" ιδιαίτερα στο θέμα της κρατικής διαφήμισης. Επίσης είπε ότι "θα στηριχτούν: τα μέσα ενημέρωσης για να περάσουν στην "ψηφιακή εποχή" ενώ κατήγγειλε ότι η σημερινή κυβέρνηση επιχείρησε "αθέμιτη χειραγώγηση" και του διαδικτύου με "επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις blogs"...
Μπορείτε να δέιτε εδώ το βίντεο με την ερώτηση και την απάντηση:

H δεύτερη παρέμβαση αφορούσε το θέμα της θέσπισης νόμου που θα ορίζει ότι καμία κυβερνητική και κρατική απόφαση δεν θα ισχύει αν δεν αναρτάται στο διαδίκτυο. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η κυβέρνησή του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, θα προωθήσει αυτό το νομθέτημα όσο "αμεσότερα" γίνεται.
Ολόκληρη η συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου είναι εδώ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΆΖΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ

Παρασκευή, 2 Οκτώβριος 2009

ΠΗΓΗ



ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεξιά στροφή λίγο πριν το φίνις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88139

Για κατάργηση του ασύλου και αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών δράσεων μίλησε ο Κ Καραμανλής στην κεντρική του ομιλία

Δεξιά στροφή λίγο πριν το φίνις

Υψηλοί τόνοι από τον πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση

Να τονώσει, έστω και την ύστατη ώρα, το πεσμένο ηθικό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αυξηθεί η χαμηλή συσπείρωση του κόμματος, προσπάθησε ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως, μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε, αλλά και το “κλείσιμο του ματιού” στους νοικοκυραίους και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στις καταλήψεις, τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές στα πανεπιστήμια, θέτοντας και πάλι θέμα κατάργησης του ασύλου. Τόνισε, επίσης, ότι θα βάλει τέλος στις εξτρεμιστικές δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαφύγει κανείς που έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Συν τοις άλλοις, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα και επικαλούμενος το βέτο που χρησιμοποίησε στο Βουκουρέστι, κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν “ποιοι είναι αυτοί που ορθώνουν το ανάστημα της χώρας”. Ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει, είπε σε σχέση με τη στάση της χώρας απέναντι στη FYROM, ενώ σε ότι αφορά στην Τουρκία σχολίασε ότι δεν μας πτοούν οι απειλές. “Δεν παραχωρούμε τίποτε”, είπε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι αυτά που προτείνει δεν εφαρμόζονται, “αν εφαρμόζονταν θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες”. “Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί”, είπε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συνονθύλευμα υποσχέσεων. “Ο κ. Παπανδρέου κρύβεται γιατί κρύβει, δεν απαντά γιατί φοβάται μήπως από λάθος του ξεφύγουν αλήθειες”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, για αυτό, είπε, επιλέγει τις αοριστίες. “Με αυτές θα κυβερνήσει”, αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι “όπου είναι ξεκάθαρος, μόνο ανησυχίες δημιουργεί” και έφερε ως παραδείγματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους. Έκανε λόγο για ανεύθυνες επιλογές που πλήττουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας. Επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για απουσία σχεδίου για τη χώρα. “Με τους δικούς τους υπολογισμούς θα χρειάζονταν 10δις για να περιοριστεί το έλλειμμα”. Και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: Από που θα τα βρουν; Από που θα περικόψουν τις δαπάνες; Σε ποιους θα φορτώσουν τα βάρη; Ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα;

Έξι χρόνια μετά την υπόσχεση που έμεινε στα χαρτιά για επανίδρυση του κράτους, ο Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε τώρα για καινούρια μορφή και λειτουργία του κράτους, μέσα από τη νέα διοικητική μορφή της χώρας, ενώ μίλησε για τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και συγχώνευση του υπουργείου Υγείας με τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλειας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Παπανδρέου: «Κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά» Αυλαία στην Πάτρα με μήνυμα συστράτευσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88132

Μιλώντας σε μια πόλη με την οποία η οικογένεια Παπανδρέου διατηρεί ιστορικούς δεσμούς, ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «πάμε μαζί», κάλεσε από την Πάτρα όλους τους Έλληνες, «απ’ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψηφίζουν», να ανοίξουν την πόρτα στο μέλλον.

Στέλνοντας μήνυμα ότι δεν χωρά εφησυχασμός, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να χαθεί ούτε ψήφος και ζήτησε αυτοδυναμία, λέγοντας ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία. "Μόνο μια Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Μόνο μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή", σημείωσε.

Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα ανάταξης της Οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπόσχεται πως θα αλλάξει την Ελλάδα μέσα σε εκατό ημέρες, αλλά μπορεί να της δώσει το χρόνο να ανασάνει. Επεσήμανε ότι ήρθε η ώρα να μετραπεί από μια χώρα που καταναλώνει σε μία που παράγει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα μπει μπροστά, ώστε η επόμενη γενιά να παραλάβει μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη. Μίλησε για ένα κράτος, το οποίο θα στελεχώνεται από τους άριστους και όχι τους αρεστούς και θα υπηρετεί όλους τους πολίτες, κάτι που, όπως είπε αλλού είναι αυτονόητο, αλλά στη χώρα μας ακούγεται σαν μικρή επανάσταση -και είναι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έκρηξη κοντά στο Πεδίον του Άρεως

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Έκρηξη κοντά στο Πεδίον του Άρεως

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στο σημείο της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, στο Πεδίον του Αρεως, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων επί της οδού Γκιλφόρδου, ενός μικρού δρόμου που βρίσκεται μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και Πατησίων.

Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Τραυματίες ευτυχώς δεν υπήρξαν, προκλήθηκαν ωστόσο ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε είσοδο παρακείμενης πολυκατοικίας.

Στο σημείο έσπευσαν επί τόπου άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντόπισαν ρολόι, μπαταρίες και κομμάτια από μεταλλικό σκεύος, εύρημα που μαρτυρά ότι πιθανότατα ο μηχανισμός να ήταν τοποθετημένος μέσα σε χύτρα ταχύτητος.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους μηχανισμούς έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς", φερόμενα μέλη της οποίας συνελήφθησαν πριν από μερικές μέρες και προφυλακίστηκαν.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το ΕCΟFΙΝ στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα Παπανδρέου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 - ΤΑ ΝΕΑ
Ζαν ΠισανίΦερί.  Ένας  από τους συντάκτες μελέτης  που ετοίμασε  το think tank  Βruegel, στο οποίο στηρίχθηκε η συζήτηση  των υπουργών  Οικονομικών.  Με τον κ. Πισανί φέρεται να  συζητά συνεργασία και ο Γ.  Παπανδρέου
ΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ πράσινο φως του ΕCΟFΙΝ για το οικονομικό του πρόγραμμα έλαβε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης αποφάσισαν στο άτυπο Συμβούλιό τους στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πως τα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης των οικονομιών θα πρέπει να συνεχιστούν και όλο το 2010, ενώ η δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να επιστρέψει εντός του 2011 και αυτό μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν επιστρέψει.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο περιορισμός των ελλειμμάτων και του χρέους θα αρχίσει- το νωρίτερο- το 2011, με ρυθμό τουλάχιστον 0,5% του ΑΕΠ ετησίως για το έλλειμμα. Ανεπισήμως ειπώθηκε στο Γκέτεμποργκ ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια η ευρωζώνη θα πρέπει να συνηθίσει σε δημόσιο χρέος της τάξης του 100% - 140% του ΑΕΠ, ανάλογα με τη χώρα. Σημειώνεται ότι είκοσι από τις 27 χώρες βρίσκονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κι επιτήρησης, καθώς έχουν δηλαδή έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ. Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να υπαχθεί στο καθεστώς αυτό και η κραταιά Γερμανία. Ωστόσο, για την εσωτερική ελληνική πραγματικότητα, οι αποφάσεις στο Γκέτεμποργκ υποδηλώνουν- όπως λένε κοινοτικές πηγές- και κάτι ακόμη: ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν εξήγγειλε το οικονομικό του πρόγραμμα ύψους κατ΄ αρχάς 2- 2,5 δισ., ήταν πολύ πιο ενήμερος των τάσεων που επικρατούν στις Βρυξέλλες απ΄ ό,τι ο κ. Καραμανλής, που εξήγγειλε ένα πρόγραμμα ασφυξίας και παγώματος, με μόνο στόχο την υποτιθέμενη μείωση του ελλείμματος.
Έξοδος το 2011
Οι υπουργοί της ευρωζώνης συζήτησαν εκτενώς και τις στρατηγικές εξόδου από την κρίση, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Γιουρογκρούπ» αρχικά θα πρέπει να τοποθετηθεί στο 2011. Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού εξαρτάται από την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών στοιχείων. «Η οικονομική κατάσταση, παρ΄ ότι δείχνει θετικά στοιχεία, παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη» εξήγησε ο κ. Γιουνκέρ.
Όσον αφορά την ανάπτυξη, πιο σαφής ήταν ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα αποδεχθούν πως η ανάπτυξη θα έχει επιστρέψει «όταν θα πυροδοτείται από κανονικούς παράγοντες (...) την κατανάλωση και τις επενδύσεις, αλλά όχι συγκεκριμένα και έκτακτα μέτρα».
Μελέτη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών, στην οποία έλαβε μέρος και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν- Κλοντ Τρισέ, στηρίχθηκε σε μελέτη που ετοίμασε το think tank Βruegel, στους συντάκτες της οποίας περιλαμβάνεται κι ο Ζαν Πισανί- Φερί, ένας άνθρωπος με τον οποίο φέρεται να συζητά συνεργασία και ο Γιώργος Παπανδρέου. Η μελέτη έχει τίτλο «Έξοδος: ώρα για σχεδιασμό» και μεταξύ άλλων προτείνει η κάθε χώρα να παρουσιάσει μέχρι το καλοκαίρι του 2010 στο Κοινοβούλιό της ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει και στόχο για το χρέος, καλύπτοντας την περίοδο μέχρι το 2014, μαζί με ετήσιο ελάχιστο και μέγιστο στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ... 2 10 2009.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Σε μορφή PDF

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσή Αυγή: Κράτος και Παρακράτος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Η επίθεση των εγκληματιών χρυσαυγιτών και ο τραυματισμός της τραγουδίστριας Σοφίας Παπάζογλου έξω από σταθμό του μετρό επειδή πέταξε στα σκουπίδια την φυλλάδα που μοίραζε η συμμορία, είναι μία ακόμα επίθεση κατά της Δημοκρατίας σε μια σειρά εγκληματικών επιθέσεων. Στα παρακάτω βίντεο, δείτε πώς και γιατί η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής διαχρονικά μένει ατιμώρητη ("Κουτί της Πανδώρας" του Κ. Βαξεβάνη, Youtube: Zefirakos).

Η ανακοίνωση της Χ.Α. ότι το χθεσινό περιστατικό ήταν προβοκάτσια, ισοδυναμεί πρακτικά με κλείσιμο του ματιού στα μέλη της που διαχρονικά δρουν υπό προστασία, όπως εκθέτει και η εκπομπή. Δείτε με τι τσαχπινογαργαλιάρικο χαμογελάκι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος βαφτίζει τα κρανοφόρα και κουκουλοφόρα μέλη που λαμβάνουν μέρος σε επεισόδια "μοτοσυκλετιστές που φορούν προστατευτικά κράνη", τα λοστάρια που φορτώνονται για το μέτωπο στο κέντρο της Αθήνας "μικροφωνικές εγκαταστάσεις" και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Και το βασικότερο, ας μην ξεχνάμε ότι το Νο.2 της Χ.Α., Δ. Ζαφειρόπουλος, κόπηκε από τις λίστες του ΛαΟΣ επειδή η Ν.Δ. θα εκμεταλλευόταν επικοινωνιακά την υποψηφιότητα για να βγάλει το ΛαΟΣ offside (όπως εξηγεί ο ίδιος ο Ζαφειρόπουλος στη σελίδα του ότι του ανακοίνωσε ο Καρατζαφέρης). Δηλαδή κόπηκε για λόγους επικοινωνιακούς και όχι ιδεολογικούς. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι ο Καρατζαφέρης έταζε υφυπουργεία στην Χ.Α. ως βουλευτής της Ν.Δ. (βίντεο). To κόμμα αυτό διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή με 7%! Να υποθέσουμε ότι συνιστά την... πολιτική πτέρυγα της Χ.Α.;

1o μέρος:



τα υπόλοιπα 4 μέρη της εκπομπής με κλικ στο Περισσότερα...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΛΛΑΣ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΜΑΣ" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απολογισμός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ Simple Man

Μεγάλωσα αρκετά πια. Είμαι σε αυτή την ηλικία που δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά και το να ονειρευτείς, γνωρίζεις καλά, ότι είναι εγκεφαλική συνήθεια ενός αυθόρμητου παλαιού εαυτού. Σε αυτή την ηλικία έχεις σταματήσει να σε ενδιαφέρουν οι προσωπικές αναμνήσεις και ψάχνεις σημαντικότερες που δεν είναι άλλες από τις συλλογικές. Αυτές που συνετέλεσαν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Είναι τραγικό να είσαι μέρος ενός λαού που έχει μείνει στάσιμος, σαν ποτάμι που δεν βρήκε ποτέ θάλασσα παρά έγινε λίμνη και με τον καιρό βάλτος. Μέρος ενός λαού που κλέβει τις αναμνήσεις παλαιότερων γενεών για να δικαιολογήσει τον σημερινό αδικαιολόγητο λόγο ύπαρξής του. Δεν μιλώ για «εθνική υπερηφάνεια» διότι είναι σχήμα οξύμωρο εφόσον η υπερηφάνεια κρίνεται από την πορεία αυτού που την κουβαλά. Η υπερηφάνεια κομματιάστηκε και πουλήθηκε, προσωπικά από τον καθένα μας, σε γκαλερί που εκθέτει τους ατομικούς εξευτελισμούς τού κάθε πλανόδιου «ηγέτη», που ήθελε και θέλει να διαφεντεύει τις αξίες μας. Μιλώ για την συλλογική κατανόηση του τελματώσαμε. Να βάλουμε κάτω τις πλάστιγγες και να ζυγίσουμε τι έχουμε να χάσουμε από την προσωπική μας κληρονομιά για να δώσουμε στην συλλογική, πριν τα σκουλήκια κάνουν πάρτι στα κορμιά μας.
Η πρόταση που ηχεί έντονα στα αφτιά μου, χρόνια τώρα, είναι: «Τι θα κερδίσω εγώ;». Την έχω ακούσει σε καφενεία, σε κομματικά γραφεία, σε διεκδικήσεις, στο super market, στο δρόμο, στα χωράφια, στην δουλειά μου, στην παραλία, στα βουνά, στα χωριά και στις μεγαλουπόλεις. Αντάλλαγμα κέρδους έγινε η αξιοπρέπεια. Κόβουμε επί δεκαετίες τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για την πουλημένη συνείδηση μας, για την εθελοτυφλία μας, για το προσωπικό μας κέρδος. Λες κι αν βγάλεις αναίμακτα αυτόν τον χρόνο δεν θα σε βρει τον επόμενο το «τι θα κερδίσω εγώ;» ενός άλλου δειλού που ήρθε η ώρα να κόψει το δικό του τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.
Καμιά οικονομική κρίση δεν πρόκειται να χτυπήσει αυτή εδώ την χώρα. Διότι η Ελλάδα δεν έχει λαό, έχει άτομα. Διότι στην Ελλάδα δεν κόβουμε τιμολόγια πώλησης ή αγοράς αλλά παροχής υπηρεσιών. Και από υπηρέτες αυτή η χώρα άλλο τίποτε. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με μεγάλη σιγουριά βάζουμε τις υπογραφές μας κάτω από το «Τοις μετρητοίς» σα να μην είναι τίποτε το σπουδαίο. Ή μάλλον δεν είναι τίποτε το σπουδαίο. Το όνομά σου δεν έχει καμία βαρύτητα και το ξέρεις. Σήμερα το βάζεις εδώ, αύριο αλλού. Το όνομα ακολουθεί το έργο σου και από έργο πάσχουμε δεκαετίες. Κληρονομούμε σε αυτούς που θα έρθουν υπογραφές και είναι πραγματικά ειρωνικό όταν κάποτε για μία υπογραφή έπαιξαν κάποιοι το κεφάλι τους. Το «Επί πιστώσει» χάθηκε. Την αξιοπρέπεια την πουλάμε με τη μία. Φθηνά και επικινδύνως επιπόλαια.
Δεν έχω να νοσταλγώ τίποτε. Ήρθα, μεγάλωσα και θα φύγω μέσα σε έναν γεωγραφικό χώρο και σε μία ιστορική περίοδο που δεν θα αφήσει τίποτε στους επόμενους παρά μόνο στοίβες κομμένα τιμολόγια καμιάς προσφοράς, μόνο παροχής. Μη ανακυκλώσιμα και άκρως ραδιενεργά.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ - ΝΕΡΟΒΟΥΒΑΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ DEBATE - ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πολιτικοί αρχηγοί νεροβούβαλοι στο τελευταίο τους debate... Τόστησε ο κύριος στο περιβαλλοντικό πάρκο Ροδιάς στον Αμβρακικό.. Δείτε το ρεπορτάζ έχει πολύ πλάκα!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Ραντεβού στα τυφλά"


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Το στερεότυπο "αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη" επαναλαμβάνεται σταθερά και μονότονα από το 1974 και εντεύθεν. Και πάντα η κρισιμότητα επιβάλει, "μια ισχυρή αυτοδυναμία".

Στην πραγματικότητα θα ήταν ευτύχημα για τον τόπο να είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις συνεργασιών, όπως τόσες χώρες τής Ευρώπης, ώστε με ευρύτερη αποδοχή να έχουν ληφθεί, εδώ και δεκαετίες, πολύ γενναιότερες αποφάσεις, από όσα επέβαλε η ανάγκη επιβίωσης της εκάστοτε αυτοδύναμης εξουσίας. Αλλά την αυτοδυναμία των κομμάτων εξουσίας επιβάλει στον τόπο μας, ως κάτι το αναπόφευκτο, η παντελής έλλειψη πνεύματος συνεργασίας.

Η μεταχουντική συνεργασία των δύο μεγαλύτερων, τότε, αστικών παρατάξεων, της Δεξιάς και του Κέντρου, το 1974, κράτησε ελάχιστα. Και αντιμετωπίσθηκε από πολλούς περίπου ως πράξη πολιτικής προδοσίας της τότε ηγεσίας του Κέντρου. Και από την ίδια ως "αναγκαίο κακό" από το οποίο έσπευσε να απαλλαγεί.

Η κυβερνητική συμμαχία της Ν.Δ. του Κώστα Μητσοτάκη με τον τότε ενιαίο Συνασπισμό το 1989 έχει λιθοβοληθεί από τα περισσότερα στελέχη της Αριστεράς που μετείχαν σε εκείνο το εγχείρημα.

Η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όχι μόνο δεν έλυσε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά δημιούργησε πολλά περισσότερα καθώς καρκινοβατούσε προσπαθώντας να ισορροπήσει.

Αναγκαστικά λοιπόν οι πολίτες, πέρα από εκείνους πού ψηφίζουν σταθερά την Αριστερά, είτε από ιδεολογική συνέπεια, είτε "για να υπάρχει ένας μπαμπούλας". δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να συντηρούν αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον ως στην επόμενη γενιά, οπότε ίσως αποκτήσουμε παιδεία πραγματικού διαλέγεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Και μάλιστα με αυτοδυναμία που να αποφεύγει την ακροβασία της οριακής πλειοψηφίας. Διότι τότε αναδεικνύεται και η αδυναμία ειλικρινούς συνεργασίας μέσα στα ίδια τα κόμματα εξουσίας. Με βουλευτές που γίνονται "βεντέτες". Που επιδίδονται σε προσωπική πολιτική κερδοσκοπία, επειδή πάνω τους στηρίζεται μια ολόκληρη κυβέρνηση.

Αυτό εκμεταλλεύονται τα κόμματα εξουσίας και, όπως απέδειξε και αυτή η προεκλογική περίοδος, μας καλούν σε... "ραντεβού στα τυφλά". Με ...δεσμεύσεις για "υπευθυνότητα" ή "νέα Αλλαγή", χωρίς επακριβή περιγραφή του τι μας περιμένει αύριο.

Από το 1974 και εδώ οι πολίτες έδωσαν σε όλους (Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σημίτη) ισχυρές αυτοδυναμίες. Και όμως η Ελλάδα παραμένει ο ...αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Τι άλλο να σας δώσουμε άνθρωποι;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 2.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα για την απόφαση του ΕΔΑΔ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΔΙΟΝ
Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα για την απόφαση του ΕΔΑΔ Νέες εξελίξεις αλλά και δυσαρέσκεια στην Άγκυρα φαίνεται να έχει επιφέρει η καταδίκη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για αρπαγή περιουσίας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, υπόθεση που κράτησε 18 ολόκληρα χρόνια και που στήριξε νομικά ο δικηγόρος Κατερίνης και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρης Γκελντής.
Διότι με την ομόφωνη απόφαση (31.206/02) που εξέδωσε στις 29-09-2009 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και που καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση των αδελφών Φωκά, ανοίγει και τον δρόμο για τις ελληνικές περιουσίες που έχει κατά καιρούς δημεύσει η Τουρκία και ανέρχονται σε 11.900 ακίνητα που η αξία τους υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ»!

Τι γράφει ο τουρκικός τύπος

Ο τουρκικός τύπος υποδέχθηκε με δυσαρέσκεια την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκφράζοντας έτσι όχι μόνο τα αισθήματα εκπροσώπων του τουρκικού κατεστημένου αλλά και τη μελαγχολία απλών Τούρκων πολιτών που βλέπουν τη χώρα τους να καταδικάζεται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ίδια ώρα που η Τουρκία ζητά να μπει στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτη της οποίας δεν επιθυμούν την είσοδο αυτής της χώρας αν δεν εφαρμόζει τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Haber Turk γράφει ότι «η καταδίκη για τις περιουσίες στρίμωξε άσχημα την Τουρκία» ενώ η εφημερίδα Radikal αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το δίκιο του Φωκά αποδόθηκε (από το ευρωπαϊκό δικαστήριο) στον Φωκά» και ότι «το κράτος χτύπησε (το κεφάλι του) στον τοίχο».

Επιτυχία του Δικηγόρου και Δ. Γκελντή

Για το θέμα αυτό ο δικηγόρος Κατερίνης Δημήτρης Γκελντής και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Πιερίας δηλώνει ευχαριστημένος από αυτές τις εξελίξεις, επισημαίνοντας: «Ύστερα από 18 χρόνια δικαστικών αγώνων, η απόφαση του ΕΔΑΔ δικαιώνει τους αδελφούς Φωκά.
Η Τουρκία το 1950 υπέγραψε και αποδέχθηκε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα, 59 χρόνια μετά, καλείται να τη σεβαστεί και να την εφαρμόσει.
Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας ευτυχώς όχι μοναχικός. Θέλω να ευχαριστήσω τον τέως ΥΠΕΞ και σήμερα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον τέως ΥΠΕΞ και σήμερα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους τέως ευρωβουλευτές του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο και κ. Παπαδημούλη. Την ευγνωμοσύνη μου αποδίδω στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την ηθική του στήριξη. Και θέλω να πω ότι στο ΕΔΑΔ δεν διεκδικήσαμε μόνο τα δικαιώματα μας, κερδίσαμε και την αξιοπρέπεια μας».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)



Κινητό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ χθες στην Κατερίνη - ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Κινητό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ χθες στην Κατερίνη

* Τα νεαρά στελέχη του Κινήματος ενημέρωναν τους πολίτες για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την «πράσινη ανάπτυξη»

* Το επισκέφθηκαν τοπικά στελέχη, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες

Κινητό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ από την Αθήνα επισκέφθηκε χθες την Κατερίνη και εγκαταστάθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να ενημερώσει πολίτες της πόλης και του νομού για θέσεις του ΠΑΣΟΚ καθώς και για πτυχές του προγράμματος του Κινήματος.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κινητού κλιμακίου πραγματοποίησαν τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι καθώς και απλοί πολίτες, στους οποίους διανεμήθηκαν φυλλάδια καθώς και δύο ευσύνοπτα βιβλία για την πράσινη ανάπτυξη.

Το ένα βιβλίο 80 σελίδων που περιείχε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη βασισμένη στην πράσινη οικονομία ενώ το άλλο βιβλίο παρουσίαζε περίληψη κειμένου του διαλόγου που έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Τα νεαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποτελούσαν το κλιμάκιο ενημέρωναν τους πολίτες ότι το σχέδιο για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αποτελεί έναν από τους πέντε εθνικούς στόχους της νέας αναπτυξιακής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής συμφωνίας, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και που δίνει στην Ελλάδα προοπτική και ελπίδα για το μέλλον.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μάχη των εντυπώσεων

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Μάχη

των εντυπώσεων

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδίο του Άρεως

"Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίο του Άρεως.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για μια ακόμη φορά καλείται το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσει μπροστά. Και ξεκινώντας την ομιλία του κάλεσε το πυκνό ακροατήριο, αλλά και όλους τους Έλληνες σε συστράτευση, με τις λέξεις "πάμε μαζί, πάμε μπροστά".

Αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες φορές που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όπως έγινε τον Οκτώβριο του 1981 και τον Οκτώβριο του 1993. Αυτό, τόνισε, θα συμβεί και τον Οκτώβριο του 2009.

Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται μια νέα ηγεσία, μια ηγεσία αξιών, που θα έχει τα χέρια της λυμένα από εξαρτήσεις, που δεν θα λησμονεί ποτέ ότι η εξουσία δίνεται από το λαό, χαράσσεται με το λαό και ασκείται για τον ίδιο το λαό και για κανέναν άλλο. Ενώ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν ζητεί ανοχή, αλλά συμμετοχή.

Περιγράφοντας το όραμά του, τόνισε ότι οραματίζεται μια Ελλάδα, στην οποία δεν θα χρειάζεται να είναι κανείς ούτε πλούσιος, ούτε δεμένος στα συμφέροντα και στην εξουσία για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, για να φροντίσει την οικογένειά του. Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύω, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι η Κυριακή είναι μια καθοριστική μέρα όχι για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για το αν η πατρίδα θα κερδίσει την ελπίδα και την αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία, όπως αυτή που ζούμε σήμερα.

Ζήτησε να δοθεί η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή με αισιοδοξία, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό και τόνισε ότι η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, τους οποίους κάλεσε να συστρατευτούν για να αλλάξουν όλοι μαζί, όπως είπε, τη χώρα, ενώ απευθύνθηκε και σε όσους ζητούν μια αποφασιστική κυβέρνηση με σοβαρότητα και βούληση για νοικοκύρεμα, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν για να γίνει μια νέα αρχή.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της χώρας μπορεί να λυθεί με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων είναι βαθιά νυχτωμένος. Το πρόβλημα της χώρας, πρόσθεσε, είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μια χώρα χωρίς προοπτική. Και απηύθυνε το ερώτημα αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να συμβιβάζεται σε όσα ζούμε σήμερα.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο δημόσιος διάλογος σε όλη την προεκλογική περίοδο γίνεται με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι από εκείνους που κυβέρνησαν έξι ολόκληρα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτα, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ. Απέναντι στις λύσεις που προτείνουμε εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές και με κατηγορίες και χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Προσπαθούν να επιβάλλουν την ηττοπάθεια, να σπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια, να χειραγωγήσουν τη δύναμη των Ελλήνων και να καταλαμβάνουν την εξουσία για να τη νέμονται προς όφελός τους και προς όφελος λίγων ευνοουμένων.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση, πού θα βρει τα χρήματα, τόνισε ότι θα τα βρούμε εκεί που τα χάρισαν εκείνοι, εκεί που τα σπατάλησαν, εκεί που δεν τόλμησαν να τα αναζητήσουν και να τα βρουν.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έρχεται σήμερα να ζητήσει και πάλι την ψήφο των Ελλήνων για να κάνει τα ίδια και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα θεμελιώδη προβλήματα της κοινωνίας.

Στις 4 Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αλλάζουμε σελίδα και ψηφίζουμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αναφέροντας μεταξύ των πρώτων τη διαφάνεια, την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση του θα επιβάλλει σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές με το κράτος. Γιατί, όπως είπε, αν δεν επιβληθεί η διαφάνεια από τις ενισχύσεις που θα δίνονται δεν θα ωφελούνται οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, αλλά οι τράπεζες.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους ρωτούν αν όσα αναφέρει μπορούν να γίνουν πράξη, τόνισε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε "καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες". Αυτό το τηρήσαμε και είναι ο δικός μας λόγος τιμής. Έτσι, πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύομαι να κυβερνήσουμε. Και το ίδιο τόνισε δεσμεύομαι για την άμεση ανάταξη της οικονομίας της χώρας.

Θα δώσουμε μέσα στις εκατό πρώτες μέρες, πρόσθεσε, οξυγόνο στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών σε βάρος του πολίτη, τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Επίσης, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος.

Θα βάλουμε τέλος, τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εκτεταμένη ανομία στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανάτασης για να αλλάξει πορεία η χώρα και ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Και αυτός είναι η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας του τόπου, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Και τόνισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με κάθε αντίληψη που κρατά τη χώρα αιχμάλωτη στο παρελθόν και δεν θα υποταχθεί σε κανένα συμφέρον, γιατί όπως τόνισε για μια ακόμη φορά δεν χρωστάει σε κανέναν και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και σε κανένα άλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους όχι απλώς για να κερδηθεί η μάχη της Κυριακής, αλλά για να αρχίσει η πορεία αλλαγής της Ελλάδας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα βογκητά και οι "μ@λ@κίες" Καραμανλή στην στημένη συνέντευξη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Ρε παιδιά... ούτε οι ίδιοι οι στημένοι ψηφοφόροι του δεν τον αντέχουν πλέον!



Κι εσύ, ρε "Ζούγκλα"; Έκανες που έκανες την "κωλοτούμπα" και παράτησες το φιλαράκι σου τον κουρασμένο... Γιατί δεν την έκανες σωστά, αποκαλύπτοντάς μας επιτέλους, το μεγάλο σκάνδαλο της Ραφήνας, όπως μας είχες... υποσχεθεί; Και αυτό μετά τις εκλογές θα το κάνεις; Όπως και το Βατοπέδι...;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Eίναι η ώρα να διεκδικήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα

From: PASOKwebTV | October 02, 2009 | 263 views
Θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της. Θέλουμε να κάνουμε αυτό που κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα πιστεύει βαθιά μέσα του ότι μπορεί να κάνει αυτή η χώρα. Τώρα είναι η στιγμή να το πετύχουμε. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Μια διαφορετική Ελλάδα.
--
Απόσπασμα απο την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ Ο ΤΟΣΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2.10.09

Τις υπηρεσίες του Δημήτρη Τόσκα θα στερηθεί μέχρι τις 11 του Οκτώβρη ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο νεαρός μέσος αναχωρεί απόψε από την Κατερίνη για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Νέων που θα λάβει μέρος στους αγώνες της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2010. Η εθνική ομάδα μετέχει στον 5ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Φερόες και Λευκορωσία. Οι αγώνες του γκρουπ θα πραγματοποιηθούν στο Βελιγράδι και στην επόμενη φάση (elite round) θα προκριθούν οι δυο πρώτες ομάδες καθενός από τους 12 ομίλους καθώς και οι δυο καλύτερες τρίτες. Η εθνική θα αντιμετωπίσει στις 6 Οκτώβρη τα Νησιά Φερόες, στις 8 θα παίξει με τη Λευκορωσία ενώ στις 11 του μήνα θα κοντραριστεί με την οικοδέσποινα Ρωσία.
Πρόκειται για δικαίωση του Δημήτρη Τόσκα ο οποίος στα φιλικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και έπεισε τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Γιώργο Γεωργιάδη και Κώστα Τσάνα ότι αξίζει μια θέση στην Εθνική Νέων.

Η σημερινή απογευματινή προπόνηση κύλησε σε φυσιολογικούς ρυθμους και μετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός από τον Τόσκα και τον τραυματία Παέζ. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

01-10_A1

Θέλω λίγο από σοσιαλισμό, με ισχυρές δόσεις νεοφιλελευθερισμού, θέλω επαναστατική φρασεολογία και κυρίως τα κινήματα στο πεζοδρόμιο…
Μήπως είμαι αναποφάσιστος;



01-10_A2Προέρχομαι από πολιτική οικογένεια… Όταν ανήκεις σε μια πολιτική οικογένεια, συνήθως κληρονομείς τους μισούς φίλους του πατέρα σου και όλους τους εχθρούς του!

Ντόρα (ξεκάθαρα) Μπακογιάννη

(Προφανώς οι «εχθροί» είναι κάτι σαν φόρος κληρονομιάς…)
----------------------------------------------------------


Τι κοινό έχει η τελετή παράδοσης του νέου νοσοκομείου, με την τελετή εκκίνησης του αντλιοστασίου στην περιοχή της Παναγίας του δημοτικού διαμερίσματος Περίστασης η οποία έγινε;
Κανένα από τα δύο έργα δεν… λειτουργεί! (πέραν των άλλων ιδιαιτεροτήτων τους)
---------------------------------------------------------

Όσοι νεοδημοκράτες αποφασίσουν σήμερα να παρακολουθήσουν τη μια και μοναδική κοινή εμφάνιση των έξι υποψηφίων του κόμματός τους στην πλατεία Ελευθερίας, καλό είναι να είναι εφοδιασμένοι με υπομονή και νηφαλιότητα…
Σε άλλη περίπτωση, μακριά από τους πυρήνες των «φίλων» των υποψηφίων, καθότι σε περίπτωση «σφοδρής καταιγίδας» θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας…


Αυτό που παραδέχομαι στο Γιώργο είναι η αισιοδοξία του. Υπόσχεται λύση των βασικών προβλημάτων της χώρας εντός των 100 πρώτων ημερών, όταν τα ίδια προβλήματα παραμένουν άλυτα από το 1821!



XERIA_PSHLA_1

Χέρια ψηλά κι … όλα τα φτάνω … όλα τα μαχαιρώνω ……
XERIA_PSHLA_2


AMOIRIDHS

Από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη.
Φάτσα μπροστά στην εξέδρα (πρώτο τραπέζι πίστα) ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Γ. Αμοιρίδης.


Ασυμβίβαστο μεταξύ κομματικού και κρατικού αξιώματος για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε προχθές ο Γ. Παπανδρέου.
«Σιγά τη δυσκολία που θα έχουν. Ποιος θα μείνει στο κόμμα, όταν τον περιμένει το κρατικό ταμείο;», σχολίαζε αθηναίος τις συντάκτης στα παραπολιτικά της Ελευθεροτυπίας.


Δεν μας έφθαναν οι γκαλοπατζήδες, μας ζαλίζουν τον έρωτα και οι μπούκερ …
Άντε, δυο και σήμερα έμειναν.


Συγγνώμη, όλα αυτά τα έργα που «υλοποίησαν» (κατά πώς λένε και μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο) στο νομό οι τέως βουλευτές μας, από την τσέπη τους τα ‘βαλαν τα λεφτά και κάνουν έτσι;
Παρεμπιπτόντως, όταν λέμε «στοχεύω να ολοκληρώσω κάτι», δε σημαίνει ότι αυτό το «ΚΑΤι» ξεκίνησε ήδη και βρίσκεται τουλάχιστον στα μισά της κατασκευής του;
Διότι, απ’ όσο θυμάμαι, ως να μπεί το πρώτο μπετό στο νέο νοσοκομείο, είχαν περάσει καμπόσα (12 το λιγότερο) χρόνια που ‘χαν ξεκινήσει οι διαδικασίες (μελέτες και λοιπά), αλλά κανείς δεν μετράει καθυστέρηση από τότε.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2002-10-2009.jpg

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ -Γ. Φλωρίδης: Οι σεμνοί και ταπεινοί υποχωρούν


01-10_BASIKO_1

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα, να σταματήσει ο κατήφορος. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια, την χαμένη του υπερηφάνεια.» Μ’ αυτά τα λόγια άνοιξε την χθεσινή του ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας ο βουλευτής Κιλκίς του Πα.Σο.Κ, Γ. Φλωρίδης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Κατερίνη.

Πριν από τον κ. Φλωρίδη, στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, Γ. Μαλτζάρης, ο οποίος παρουσίασε και τους έξι υποψηφίους του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας. Ο Γ. Μαλτζάρης, στη σύντομη ομιλία του, είπε ότι την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει σελίδα με ισχυρό πρωθυπουργό το Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, κάνοντας λόγο για γαλάζια φιέστα. «Οι σύγχρονοι μαυρογυαλούροι, από Δευτέρα πάνε σπίτια τους, ο Ελληνικός λαός θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει», είπε ο γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

01-10_BASIKO_2Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Γιάννης Φλωρίδης, άσκησε οξεία κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, ενώ τον κατηγόρησε και για ήττα στον τομέα της ηθικής. «Ηττήθηκε πανηγυρικά, απέτυχε να δώσει εξετάσεις στο σχολείο της ηθικής. Οι σεμνοί και ταπεινοί υποχωρούν», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Φλωρίδης, συνεχίζοντας την κριτική του, συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση απέτυχε συνολικά όχι μόνο στο πεδίο της ηθικής, αλλά και σε εκείνα της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, την οποία έβαλε στη γωνιά της Ευρώπης.
Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή, υποστήριξε ότι «ο κόσμος κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός ήταν κουρασμένος και δεν είχε το ηθικό ανάστημα να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα των υπουργών του», τονίζοντας δεν ήταν δυνατόν να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση, «όταν το υπουργικό συμβούλιο ασχολούνταν με το πώς κάθε υπουργός θα γλιτώσει από τα σκάνδαλα».

Ο Γιώργος Φλωρίδης, εξέφρασε την πεποίθηση για βέβαιη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι «οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι οι μοναδικές που κρίθηκαν την ημέρα που προκηρύχθηκαν».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Πα.Σο.Κ. για την οικονομία, είπε ότι πρόκειται για μια άλλη «συνταγή» για την έξοδο από την κρίση την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η οποία δεν περιλαμβάνει παγωμα μισθών των συντάξεων, αλλά μικρά και μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια που θα σημάνουν, όπως υποστήριξε, χιλιάδες μεροκάματα. «Τότε έλεγαν δεν έχουμε πρόγραμμα, τώρα λένε ότι το πρόγραμμά μας κοστίζει», είπε ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για νόμους του οποίους ψήφισε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους πολύ λιγότερα χρήματα.
Ο πρώην υπουργός του Πα.Σο.Κ. αναφέρθηκε στην μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, στην κατάργηση του ΣΔΟΕ, αλλά και στην κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας, κάνοντας λόγο για επιλογές οι οποίες στοίχησαν σε έσοδα, αφού όπως είπε μόνο από την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας «τεράστιες περιουσίες μεταβιβάστηκαν χωρίς να πληρωθεί ο φόρος».
«Η πλουτοκρατία έκανε πάρτυ στις τσέπες μας, γιατί ο Καραμανλής ικανοποίησε αιτήματα, που ούτε οι ίδιοι δεν τολομούσαν να ζητήσουν», ανέφερε ο Γ. Φλωρίδης, σημειώνοντας πως «η ιστορία θα γράψει ότι ο Καραμανλής εγκατέλειψε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση για τη νίκη του κόμματός του, καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Γ. Παπανδρέου. «Αισιοδοξούμε, αλλά επαγρυπνούμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, για να βάλουμε τη χώρα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης», κατέληξε.

01-10_BASIKO_3

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μήνυμα συστράτευσης για να «γυρίσει σελίδα η χώρα» απηύθυνε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας


Παρασκευη 2 Οκτωβρίου 2009 - ΒΗΜΑ
Προσκλητήριο προς όλους τους Ελληνες για να «γυρίσει σελίδα η χώρα» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίον του Αρεως. «Τώρα είναι η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης» είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους αναποφάσιστους. «Να αφήσουμε πίσω μια και καλή όσα μας έφεραν στην παρακμή, στο περιθώριο, στην ατιμωρησία, στην ανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίο του ?ρεως.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για μια ακόμη φορά καλείται το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσει μπροστά. Και ξεκινώντας την ομιλία του κάλεσε το πυκνό ακροατήριο, αλλά και όλους τους Έλληνες σε συστράτευση, με τις λέξεις «πάμε μαζί, πάμε μπροστά».

Αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες φορές που το ΠαΣοΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όπως έγινε τον Οκτώβριο του 1981 και τον Οκτώβριο του 1993. Αυτό, τόνισε, θα συμβεί και τον Οκτώβριο του 2009. Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται μια νέα ηγεσία, μια ηγεσία αξιών, που θα έχει τα χέρια της λυμένα από εξαρτήσεις, που δεν θα λησμονεί ποτέ ότι η εξουσία δίνεται από το λαό,χαράσσεται με το λαό και ασκείται για τον ίδιο το λαό και για κανέναν άλλο. Ενώ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν ζητεί ανοχή, αλλά συμμετοχή.
Περιγράφοντας το όραμά του, τόνισε ότι οραματίζεται μια Ελλάδα, στην οποία δεν θα χρειάζεται να είναι κανείς ούτε πλούσιος, ούτε δεμένος στα συμφέροντα και στην εξουσία για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, για να φροντίσει την οικογένειά του. Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύω, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι η Κυριακή είναι μια καθοριστική μέρα όχι για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για το αν η πατρίδα θα κερδίσει την ελπίδα και την αλλαγή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία, όπως αυτή που ζούμε σήμερα.
Ζήτησε να δοθεί η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή με αισιοδοξία, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό και τόνισε ότι η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί.
Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, τους οποίους κάλεσε να συστρατευτούν για να αλλάξουν όλοι μαζί, όπως είπε, τη χώρα, ενώ απευθύνθηκε και σε όσους ζητούν μια αποφασιστική κυβέρνηση με σοβαρότητα και βούληση για νοικοκύρεμα, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν για να γίνει μια νέα αρχή.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της χώρας μπορεί να λυθεί με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων είναι βαθιά νυχτωμένος. Το πρόβλημα της χώρας, πρόσθεσε, είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μια χώρα χωρίς προοπτική. Και απηύθυνε το ερώτημα αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να συμβιβάζεται σε όσα ζούμε σήμερα.
Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο δημόσιος διάλογος σε όλη την προεκλογική περίοδο γίνεται με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι από εκείνους που κυβέρνησαν έξι ολόκληρα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτα, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ. Απέναντι στις λύσεις που προτείνουμε εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές και με κατηγορίες και χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Προσπαθούν να επιβάλλουν την ηττοπάθεια, να σπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια, να χειραγωγήσουν τη δύναμη των Ελλήνων και να καταλαμβάνουν την εξουσία για να τη νέμονται προς όφελός τους και προς όφελος λίγων ευνοουμένων.
Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση, πού θα βρει τα χρήματα, τόνισε ότι θα τα βρούμε εκεί που τα χάρισαν εκείνοι, εκεί που τα σπατάλησαν, εκεί που δεν τόλμησαν να τα αναζητήσουν και να τα βρουν.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έρχεται σήμερα να ζητήσει και πάλι την ψήφο των Ελλήνων για να κάνει τα ίδια και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα θεμελιώδη προβλήματα της κοινωνίας.
Στις 4 Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αλλάζουμε σελίδα και ψηφίζουμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αναφέροντας μεταξύ των πρώτων τη διαφάνεια, την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση του θα επιβάλλει σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές με το κράτος. Γιατί, όπως είπε, αν δεν επιβληθεί η διαφάνεια από τις ενισχύσεις που θα δίνονται δεν θα ωφελούνται οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, αλλά οι τράπεζες.
Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους ρωτούν αν όσα αναφέρει μπορούν να γίνουν πράξη, τόνισε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε "καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες". Αυτό το τηρήσαμε και είναι ο δικός μας λόγος τιμής. Έτσι, πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύομαι να κυβερνήσουμε. Και το ίδιο τόνισε δεσμεύομαι για την άμεση ανάταξη της οικονομίας της χώρας.
Θα δώσουμε μέσα στις εκατό πρώτες μέρες, πρόσθεσε, οξυγόνο στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών σε βάρος του πολίτη, τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Επίσης, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος.
Θα βάλουμε τέλος, τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εκτεταμένη ανομία στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις.
Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανάτασης για να αλλάξει πορεία η χώρα και ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Και αυτός είναι η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας του τόπου, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Και τόνισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με κάθε αντίληψη που κρατά τη χώρα αιχμάλωτη στο παρελθόν και δεν θα υποταχθεί σε κανένα συμφέρον, γιατί όπως τόνισε για μια ακόμη φορά δεν χρωστάει σε κανέναν και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και σε κανένα άλλον.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους όχι απλώς για να κερδηθεί η μάχη της Κυριακής, αλλά για να αρχίσει η πορεία αλλαγής της Ελλάδας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)