Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑΝΑΣΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Στον εμπορικό Σύλλογο αυτή την ώρα ο Θανάσης Παπαγεωργίου.. σε λίγο ρεπορτάζ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΕΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Συνεχόμενες οι αντιπαραθέσεις των υποψηφίων στα κανάλια.. κάποιες απο αυτές έχουν και ουσία.. δείτε τίέγινε σήμερα στον ΑΝΤ!....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ακούστε τον τί λεέι.. δέν παίζεται στο θέατρο.. και απο κάτω οι κομπάρσοι να ουρλιάζουν.... έτσι δέν γίνεται Ελλάδα... άν αυτός είναι Ο Καραμανλής, λυπόμαστε σάν λαός υπο του δώσαμε απλόχειρα την εξουσία να " μας αλλάξει".. μας άλλξε αλλά προς το χειρότερο.. Τώρα άν ο νέος πρωθυπουργός που θα είναι ο ΓΙώργος Παπανδρέου, δέν παρουσιάσει διαφορετικό ΠΑΣΟΚ, ασύγκριτα διαφορετικό απο τη ΝΔ.. τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους...
Γιά ακούστε τον απερχόμενο.. δείτε ύφος, μαχητικότητα.. δέν παίζεται...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΧΩΡΙΣ ΑΦΙΣΟΡΡΥΠΑΝΣΗ - 7.30 μ.μ., ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου





ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Αγώνα δρόμου κόντρα στον εφησυχασμό και στη χαλάρωση των φίλων και των οπαδών δίνει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά που φέρεται ότι διαθέτει από τη ΝΔ.
Στις 7.30 μ.μ. σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και θα επιχειρήσει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της νίκης για το κόμμα του. Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυρίως λόγω της συσπείρωσης των οπαδών της ΝΔ, γεγονός που αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να αναπροσαρμόσει την τακτική του. Στις τελευταίες ομιλίες του ο Γ. Παπανδρέου επικεντρώνει πλέον μεγάλο μέρος των αναφορών του στις χαμένες ψήφους, ζητώντας από τους οπαδούς και τους φίλους του κινήματος να αυξήσουν την προσοχή τους και να μην προσεγγίζουν τις εκλογές με χαλαρή διάθεση.
Το νέο μότο του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις εκλογές είναι “καθαρή λύση” και όχι απλά νίκη του κόμματος. “Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρή λύση και η καθαρή λύση σε αυτή τη φάση, σε αυτή την περίοδο, σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι τίποτε άλλο, τίποτε διαφορετικό από μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ”, τόνισε χθες ο Χ. Παπουτσής.
ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Καθαρές εντυπώσεις για... καθαρή λύση προσδοκούν οι επιτελείς του κόμματος και από τη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όλοι προσβλέπουν σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που θα σταθεί επάξια ως προς το μέγεθός της απέναντι στη συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον πρωθυπουργό, που είναι προγραμματισμένη την επομένη στον ίδιο χώρο.
Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά της σημερινής συγκέντρωσης, το ΠΑΣΟΚ τήρησε την υπόσχεσή του να μη χρησιμοποιήσει τα γνωστά προεκλογικά προπαγανδιστικά υλικά και να περιοριστεί σε μερικά αεροπανό στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Για τη μεταφορά των οπαδών του κόμματος από τους άλλους νομούς της Β. Ελλάδας το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι έχει μισθώσει αρκετά λεωφορεία, ενώ θα προσπαθήσει να κυκλώσει το χώρο της πλατείας Αριστοτέλους με προσυγκεντρώσεις στο Βαρδάρι, στη Σαλαμίνος και στη ΧΑΝΘ. “Ο στόχος μας είναι να μιλήσει ο λαός της πόλης και να στείλει μηνύματα αλλαγής και νίκης”, δήλωσε στη “Μ” ο Χρόνης Μακρίδης, από τους επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. (ΠΗΓΗ)
ΧΩΡΙΣ ΑΦΙΣΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΙΣΕΣ, ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑΜΠΛΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com) η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,έχει φέρει μία αφισορρύπανση στην πόλη, (εύκολο να το διαπιστώσει κανείς), αφού απο τον αεροδόμιο έως και το κέντρο, σε ολόκληρη την πόλη, σε όλες τις συνοικίες και τους περιφεριεασκού δήμους, έχει γεμίσει με γαλάζιες σημαίες και αφίσες του πρωθυπουργού.Σήμερα μιλάει ο Παπανδρέου αλλά η Θεσσαλονίκη θα είναι μπλέ:! έτσι βλέπουν στην κυβέρνηση την "πράσινη" ανάπτυξη, μόνο μπλέ...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

B. Παπανδρέου: Κύριο μέλημα η αναθέρμανση της αγοράς


Τριτη 29 Σεπτεμβριου 2009

29/9Η αναθέρμανση της αγοράς αποτελεί πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στο naftemporiki.gr η κ. Βάσω Παπανδρέου, υποψήφια βουλευτής στη Β΄Αθηνών.


Όπως ανέφερε η κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων λίγο πάνω από τον πληθωρισμό, ώστε να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου, μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δώσει αισιοδοξία και θα συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Τι δήλωσε η κ. Παπανδρέου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τη μείωση της θητείας, τις σχέσεις με την Τουρκία και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.


Συνέντευξη στην Αλίνα Σαράντη - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ... ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

NAFTEMPORIKI.GR

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

H μάχη του Πάπα με την αράχνη

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
O αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε... να αντιμετωπίσει μία μύγα. Ο Πάπας Βενέδικτος, από την άλλη πλευρά, τα έβαλε με μία αράχνη.
Ένα μεγάλο αραχνοειδές έκανε την εμφάνισή του πάνω στα λευκά ράσα του Ποντίφικα, την ώρα που εκείνος μιλούσε σε πολιτικούς και διπλωμάτες στην Πράγα, χθες το απόγευμα.

ΑρχιΚά, ο Πάπας, δεν κατάλαβε το έντομο, αλλά με τη μετάδοση της ομιλίας σε μια μεγάλη οθόνη, οι δημοσιογράφοι πρόσεξαν την αράχνη κοντά στο λαιμό του.

Εξαφανίστηκε για λιγο, αλλά ξαναβγήκε περπατώντας στον άλλο ώμο του Πάπα.

Όταν έφτασε στο αυτί του, ο Ποντίφικας έκανε κίνηση να την απομακρύνει αλλά απέτυχε, με το έντομο να... πραγματοποιεί κατάβαση στο λευκό ράσο του. Αφότου έφυγε από το χώρο ομιλίας ο Πάπας Βενέδικτος, η αράχνη είχε παραμείνει στο σημείο, κρεμασμένη από τον ιστό της.


(Πηγή: wsbt.com)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τι είπε ο Κύρτσος για τις πολιτικές εξλίξεις στη ΝΕΤ.Δέιτε ΤΑ αποκλειστικά βίντεο!!

=====================================

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !! ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Σάν "ζαλισμένο κοτόπουλο" έφυγε ασπο το στούντιο του ΜΕΓΑ ο Κουμουτσάκος, αφού τον ξεφτέλισε στην κυριολεξία ο Ραγκούσης.. για του λόγου του αληθές δείτε ολόκληρο το βίντεο!!


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 ΛΕΠΤΩΝ!!
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Ομιλία Δημήτρη Γκελντή

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - Ομιλία Δημήτρη Γκελντή Μιλώντας κατά την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας, εκδήλωση που έγινε στη Λεπτοκαρυά το Σάββατο 26/9, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Γκελντής, εισέπραττε συνεχή χειροκροτήματα μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και για τον Γιώργο Παπανδρέου, ιδιαίτερα όταν είπε ότι «στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει μια άλλη Ελλάδα. Στις 4 του Οκτώβρη η πολιτική θα συναντήσει την ηθική. Έχουμε ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν χρωστάει σε κανέναν και εγγυάται μια ηγεσία αρχών και αξιών. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Πιερία».
Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρη Γκελντή, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στις 4 του Οκτώβρη πέφτει η κυβέρνηση της παρακμής. Στις 4 του Οκτώβρη είναι η ώρα του λαού. Είναι η ώρα της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που ελπίζει, της Ελλάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μίας Ελλάδας δυνατής, μιας Ελλάδας περήφανης.
Οι εκλογές στις 4 του Οκτώβρη δεν είναι μόνο μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μία σύγκρουση δύο διαμετρικά αντίθετων αντιλήψεων, δύο διαμετρικά αντίθετων πολιτικών επιλογών για την Ελλάδα, αντιλήψεις που έρχονται από πολύ παλιά, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην χώρα μας οι προοδευτικές παρατάξεις πάντα δημιουργούσαν και η συντήρηση πάντα κατέστρεφε.
Δημιουργούσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέστρεφε το παλάτι. Δημιουργούσε ο Πλαστήρας, κατέστρεφε ο Παπάγος. Δημιουργούσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατέστρεφε το παλάτι. Δημιουργούσε ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, κατέστρεφε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής.
Εκείνοι έβλεπαν πάντα την εξουσία σαν λάφυρο. Εκείνοι θεωρούσαν πάντα ότι η νίκη στις εκλογές τούς δίνει δικαιώματα. Τη νέμονταν με τους λίγους.
Η σημερινή Κυβέρνηση της παρακμής δεν εκμεταλλεύτηκε μόνο την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, πλήγωσε και τους νοικοκύρηδες οπαδούς της. Εκείνοι πίστευαν ότι τον πλούτο και την εξουσία έχουν δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται οι λίγοι, οι ισχυροί, οι «ημέτεροι».
Στα 35 χρόνια της ζωής του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμορφωθεί «κεκτημένα» που αφορούν την ενότητα της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και κυρίως τη συνοχή και την νικηφόρα στρατηγική του.
Φέρουν την σφραγίδα του χαρισματικού μας ιδρυτή και ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, φέρουν την υπογραφή όλων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνοντας οράματα, αγωνίες, και προσδοκίες γενιών και γενιών.
«Λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη» ήταν οι αρχές και οι αξίες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μιας γενιάς που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας και αποτέλεσαν το όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και καταγράφηκε στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής εξακολουθούν να συνιστούν, όπως και πριν από 35 χρόνια, τα δομικά υλικά της νέας πρότασης του προέδρου μας, του ηγέτη μας, Γιώργου Παπανδρέου, για μια Ελλάδα αρχών, για μια Ελλάδα αξιών.
Φίλες και φίλοι, έχουμε όραμα για την Ελλάδα. Έχουμε όραμα για την πατρίδα. Όραμα εφικτό, όραμα επιβεβλημένο, όραμα αυτονόητο, γιατί μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, σε ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.
Το σχέδιο μας για τη χώρα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Στηρίζεται σε πέντε εθνικούς στόχους, που θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Πρώτος στόχος: Νέα, αποφασιστική εθνική στρατηγική.
Δεύτερος στόχος: Ανάπτυξη για τον άνθρωπο βασισμένη στην πράσινη οικονομία.
Τρίτος στόχος: Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους.
Τέταρτος στόχος: Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.
Πέμπτος στόχος: Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Ελληνικό λαό την ψήφο εμπιστοσύνης, την ψήφο αυτοδυναμίας, για να κάνουμε δυναμική νέα αρχή.
Στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει μια άλλη Ελλάδα. Στις 4 του Οκτώβρη η πολιτική θα συναντήσει την ηθική. Έχουμε ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν χρωστάει σε κανέναν και εγγυάται μια ηγεσία αρχών και αξιών. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Έχουμε πάθος να αγωνιστούμε για την Πιερία. Σας ευχαριστώ».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! (ΔΙΟΝ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Τί συμβαίνει με το ΤΡΟΚΤΙΚΟ δείΤε τί λέει η σελίδα του!!

===========================================

Ασφαλής περιήγηση

Σελίδα διαγνωστικών για troktiko.blogspot.com/2009/09

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του ιστoτόπου troktiko.blogspot.com/2009/09;

Αυτός ο ιστότοπος δεν αναφέρεται αυτήν τη στιγμή ως ύποπτος.

Τι συνέβη όταν η Google επισκέφθηκε αυτόν τον ιστότοπο;

Από τις 2 σελίδες που ελέγξαμε τις τελευταίες 90 ημέρες, 0 σελίδες οδήγησαν στη λήψη και την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Η τελευταία επίσκεψη της Google σε αυτή την τοποθεσία ήταν στις 2009-09-28 και ποτέ δεν εντοπίστηκε ύποπτο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο τις τελευταίες 90 ημέρες.

This site was hosted on 1 network(s) including AS15169 (Google Internet Backbone).

Αυτός ο ιστότοπος έχει λειτουργήσει ως ενδιάμεσος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων;

Τις τελευταίες 90 ημέρες, ο ιστότοπος troktiko.blogspot.com/2009/09 δεν φάνηκε να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τη μόλυνση τοποθεσιών.

Αυτός ο ιστότοπος έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό;

Όχι, αυτός ο ιστότοπος δεν έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό τις τελευταίες 90 ημέρες.

Επόμενα βήματα:

Updated 23 hours ago

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

















ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009
Μαυρίστε μας...λέει ο γραμματέας της Ν.Δ.   «Μαυρίστε όσους θύμωσαν την κομματική βάση και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια» είναι το μήνυμα που στέλνει στο παρά πέντε των εκλογών ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτης, προκαλώντας εκρήξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο.  Δεν πάνε σχολείο επειδή φοβούνται τη γρίπη! Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς το προσωρινό λουκέτο σε δύο σχολεία εξαιτίας της νέας γρίπης. Είναι ενδεικτικό πως πολλές οικογένειες αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, κυρίως για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι απουσίαζε περίπου το 30% των μαθητών.  Έφτιαξα φθηνό σπίτι από μπουκάλια Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού και των αναψυκτικών δεν είναι για πέταμα. Μπορεί να αντικαταστήσουν τα τούβλα και το μπετόν και να γίνουν υλικό κατασκευής φτηνών σπιτιών.  Μάρτυρας: Ο Νίκος ήταν αυτοκαταστροφικός Τα «ίχνη» των προσωπικών επιλογών του Νίκου Σεργιανόπουλου όταν έσβηναν τα φώτα της κάμερας ακολούθησαν χθες οι μάρτυρες που πέρασαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου άνοιξε «αυλαία» για την υπόθεση της δολοφονίας του ηθοποιού με κατηγορούμενο τον Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι.  Γερμανικό άνοιγμα στην Τουρκία  «Να δοθεί στην Άγκυρα η ευκαιρία να  εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης», θέλουν  οι κυβερνητικοί εταίροι της Μέρκελ.   Η Αθήνα τραβάει τις καταιγίδες  Τα τελευταία χρόνια το ύψος της  βροχής στην Αθήνα ξεπερνά τα 10  με 20 χιλιοστά.   «Μας έδιωξε η κακοποίηση των ζώων»  «Είναι η τρίτη χρονιά που έρχομαι στην Ελλάδα, αλλά την επόμενη φορά θα το σκεφτώ πάρα πολύ. Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα».  Ποτέ ψέματα στα παιδιά  Ακόμη και τα «αθώα» ψέματα  που λένε οι γονείς κάνουν κακό  στα παιδιά.   Αναβαθμίστε τον υπολογιστή σας  Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα  των υπολογιστών γραφείου είναι το ότι  μπορεί κανείς εύκολα να τους αναβαθμίσει, ώστε να μπορούν για πολλά χρόνια να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις  των νεώτερων εφαρμογών.
Διαβάστε όπως στο χαρτί (PDF)
ΕΝΘΕΤΑ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Οι δηλώσεις του ΓΙώργου Παπανδρέου χθές απο την Ιπποκράτους.. Δείτε το βίντεο!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαυρίστε μας... λέει ο γραμματέας της Ν.Δ. - Προσκλητήριο Ζαγορίτη για... μαύρισμα Σάλος στη Ν.Δ. από τις δηλώσεις τού γραμματέα που κάλεσε τους ψηφο

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - (ΤΑ ΝΕΑ)

Πρωτοφανής παραίνεση Ζαγορίτη προς τους ψηφοφόρους

Μαυρίστε μας... λέει ο γραμματέας της Ν.Δ.

«Μαυρίστε όσους θύμωσαν την κομματική βάση και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια» είναι το μήνυμα που στέλνει στο παρά πέντε των εκλογών ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτης, προκαλώντας εκρήξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Προσκλητήριο Ζαγορίτη για... μαύρισμα

Σάλος στη Ν.Δ. από τις δηλώσεις τού γραμματέα που κάλεσε τους ψηφοφόρους να «τιμωρήσουν» τα στελέχη και όχι το κόμμα
Κατάσταση διάλυσης και «μαχαιρώματα» κορυφής καταγράφονται στη Ν.Δ. πέντε 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Με μια πρωτοφανή παρέμβαση, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης κάλεσε ανοιχτά τους γαλάζιους ψηφοφόρους να «μαυρίσουν» όσα στελέχη «πλήγωσαν την παράταξη» και παραμένουν στα ψηφοδέλτια, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος προεξοφλεί την ήττα της Ν.Δ.
Η τορπίλη Ζαγορίτη έκανε άνω- κάτω τη Ν.Δ. και προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις γαλάζιων στελεχών, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, καθώς οι περισσότεροι την αντιμετώπισαν και ως κίνηση που «υπονομεύει τις επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού». «Ο γραμματέας στέλνει το μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια έχουν ακόμη “βαρίδια”», σχολίαζε στα «ΝΕΑ» κορυφαίος υπουργός, ενώ υποψήφιοι της Β΄ Αθήνας μετέφεραν τη δυσφορία τους και στο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κ. Ζαγορίτης «ανοίγει πληγές» και «προσπαθεί με ανεπίτρεπτο τρόπο να περάσει “γραμμή” κατά υποψηφίων ακόμη και στη δική του εκλογική περιφέρεια».
«Δεν φταίει το κόμμα»
«Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν παραλείψεις, λάθη και καθυστερήσεις, παρά το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές που δυσαρέστησαν και θύμωσαν τους Νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη. Να “μαυρίσουν” εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσοι είναι στα ψηφοδέλτια. Από εκεί και μετά να ψηφίσουν Ν.Δ. και Κων. Καραμανλή. Δεν φταίει η παράταξη για μεμονωμένες, εσφαλμένες συμπεριφορές», ήταν η δήλωση (στον Αlpha 98,9) του γραμματέα της Ν.Δ. που άναψε φωτιές.
Ο ίδιος ανέφερε στα «ΝΕΑ» ότι είπε «το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση η δήλωση δεν αναφέρεται σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας». Με στόχο να αποφευχθεί μια εμφυλιοπολεμική σύρραξη στη Β΄ Αθήνας εξάλλου, στελέχη της Ρηγίλλης που συντάσσονται με τις θέσεις του γραμματέα σημείωναν ότι «είναι προφανές πως αναφέρεται σε πρόσωπα που έχουν πληγώσει την κομματική βάση». Και «φωτογράφιζαν» τους κ.κ. Ευαγ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και τους κ.κ. Βασ. Μιχαλολιάκο και Κων. Κουκοδήμο.
Δυσαρέσκεια
Σε κάθε περίπτωση, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό θεωρούσαν «άστοχη» την παρέμβαση του κ. Ζαγορίτη, η οποία ήρθε, όπως έλεγαν, «στην πλέον ακατάλληλη στιγμή» και «ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα των ψηφοδελτίων». Την ίδια ώρα, βουλευτές και κομματικά στελέχη θεωρούσαν ότι η κίνηση του γραμματέα δείχνει ότι «δεν υπήρξε σχεδιασμός για την πορεία προς τις κάλπες ακόμη και στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος» και πως αυτό το ζήτημα προκαλεί νέα ερωτήματα για την απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τις εκλογές. Το μήνυμα είναι ότι ο κ. Καραμανλής πήρε το ρίσκο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με έναν κομματικό μηχανισμό «απολύτως ανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα».
Καυστικές ήταν και οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών που πολιτεύονται στη Β΄ Αθήνας. «Δεν θέλω να σχολιάσω συναδέλφων μου απόψεις. Θεωρώ ότι η Ν.Δ. έκανε την αυτοκάθαρσή της», ήταν η αντίδραση της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πετραλιά, ενώ για «στιγμές κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός κ. Παν. Παναγιωτόπουλος.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέκρινε ανοιχτά τον κ. Ζαγορίτη. «Εγώ δεν θα ενθάρρυνα ποτέ τους πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά. Πιστεύω ότι ο ρόλος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ψηφίσουν θετικά», ανέφερε και πρόσθεσε δηκτικά: «Ως υποψήφιοι θέτουμε στην κρίση των πολιτών, πέρα από τον πολιτικό μας λόγο υποστήριξης του κυβερνητικού έργου, και την προσωπική μας πολιτική διαδρομή και το έργο. Εγώ προτιμώ να σκέφτομαι θετικά και όχι αρνητικά και να ασπρίζω και όχι να μαυρίζω».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Γαλάζια στελέχη αποδοκίμασαν χθες δημόσια τη «γραμμή» Ζαγορίτη
Μισή διάψευση για τη διαδοχή του
ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ στη διαδοχολογία που καθηλώνει τη Ν.Δ. στην τελική ευθεία για τις κάλπες επιχείρησε χθες ο Κώστας Καραμανλής, αλλά- όπως εκτιμούσαν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ.- άφησε εκ νέου παράθυρο ανοικτό για την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος. Ο Πρωθυπουργός αποσυνέδεσε τις μετεκλογικές κινήσεις του από το ποσοστό που θα εξασφαλίσει η Ν.Δ. ή τη διαφορά που θα έχει από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχω πρόθεση να φύγω. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχω και εγώ την αντίληψη, την πεποίθηση ότι με θέλουν να μείνω. Αυτό μην ψάχνετε τώρα να το βρείτε με ποσοστά. Δεν είναι μόνο ποσοστά. Είναι η συνολική αίσθηση. Αυτή είναι μια πολύ παλικαρίσια απάντηση», ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε στο Αlter (και τον Νίκο Χατζηνικολάου).
Για την Προεδρία
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει τη μετακίνηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι πρόκειται για θεσμό που απευθύνεται σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. «Άμα είσαι μαχόμενος, δύσκολα μπορείς να παίξεις άλλους ρόλους. Τον οποίο τον τιμώ, τον σέβομαι, τον θεωρώ κορυφαίο στη δημοκρατία μας, αλλά νομίζω ότι δεν είμαι από αυτή τη φτιαξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι και η νέα παρέμβαση του Πρωθυπουργού επιτείνει την ηττοπάθεια στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς οι περισσότερες τοποθετήσεις του γίνονται με φόντο μια εκλογική ήττα.
Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος και υποστήριξε ότι η κλείνει η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από το προεκλογικό μπαλκόνι (σε Λέσβο και Ρόδο) τράβηξε εκ νέου χθες το χαρτί της κινδυνολογίας, λέγοντας με έμφαση: «Ο τόπος δεν έχει περιθώρια λαϊκισμού. Δεν έχει περιθώρια ανευθυνότητας. Δεν έχει περιθώρια για εύκολες συνταγές. Όλα αυτά είναι συνώνυμα του κινδύνου».
Διακριτική ήταν η παρουσία του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού. Ο πρώην υπουργός Αιγαίου μαζί με μικρή ομάδα φίλων του απέφυγε να αναμειχθεί με τους οπαδούς του κόμματος ή να πλησιάσει την εξέδρα
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υπάρχει μήνυμα για εμάς;

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Οφείλω να ομολογήσω ότι έπεσα έξω ως προς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, καθώς θεώρησα ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα πάρει τα ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνεταιρισμό με την Άνγκελα Μέρκελ. Αλλά το SPD έπεσε στο χειρότερο αποτέλεσμα που κατέγραφε από το 1949 και εδώ. Και νέοι εταίροι της κ. Μέρκελ θα είναι οι «Φιλελεύθεροι», οι οποίοι κατέβηκαν με σημαία τους την μείωση της φορολογίας «εδώ και τώρα».

Και αμέσως μόλις συμφωνήθηκε ότι θα είναι στην κυβέρνηση, ο ηγέτης τους έσπευσε να επαναλάβει αυτό το «εδώ και τώρα», δείχνοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη των Χριστιανοδημοκρατών για «σταδιακή μείωση της φορολογίας».

Αναρωτιέμαι αν το κρίσιμο αυτό ζήτημα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη χώρα με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κρίνει σε κάποιο ποσοστό και το δικό μας αποτέλεσμα. Όπου ακόμη και σήμερα καταγράφεται ένα σοβαρότατο ποσοστό αναποφάσιστων. Κάποιοι από τους οποίους ασφαλώς θα κρίνουν με ατομικά «ωφελιμιστικά» κριτήρια και κάποιοι άλλοι τελικώς θα αδιαφορήσουν και, κατά την έκφραση που έχει επικρατήσει, «θα πάνε για ψάρεμα».

Είναι προφανές ότι επικράτησε η αντίληψη ότι είναι αναγκαίο το κοινωνικό κράτος, υπέρ του οποίου κόπτονταν όσοι υποστήριζαν την διατήρηση ή και αύξηση της φορολογίας, αλλά για να μπορέσει να διατηρηθεί χρειάζεται να «δουλέψει η μηχανή», να κινηθεί η οικονομία για να υπάρξουν έσοδα.

Εδώ επικρατεί η άποψη ότι τα προβλήματα όλα θα λυθούν με την λογική του «αν μας δώσει κάθε Έλληνας χ ευρώ παραπάνω»...

Συνήθως, με αυτή την πρακτική καταλήγουμε πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: Επειδή για τους «έχοντες και κατέχοντες» εφευρίσκονται τρόποι διαφυγής, και με δεδομένο ότι στα 35 χρόνια μεταπολίτευσης όλοι απέτυχαν παταγωδώς να «πατάξουν» την διαφυγή αυτή, το μάρμαρο καλούνται να το πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Εκείνοι που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν ...να κλέψουν.

Μακάρι το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα να βοηθήσει να «δουλέψει η μηχανή» και να επέλθει φορολογική δικαιοσύνη.

Χρόνια τώρα ο παλιός μου συμμαθητής που έγινε βιομήχανος καγχάζει για το ότι πληρώνω πολλαπλάσιους φόρους από τον ίδιο. Και με «σοσιαλιστές» και με «φιλελεύθερους» στην εξουσία.

Ως πότε πια;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 29.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

NEO_NOSOKOMEIO

Το νέο Νοσοκομείο, οι Μαυρογυαλούροι, η περιφέρεια (και με την πονηρή έννοια!) και η πασαρέλα …

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει, στο παρά πέντε της κάλπης, τελετή παράδοσης-παραλαβής (δια χειρός υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου) του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης.
Μετά τον γραμματέα της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε το Σάββατο συνέντευξη τύπου, κάνοντας λόγο για «γαλάζια φιέστα» και Μαυρογυαλούρους, χθες επανήλθε στο θέμα η ΠΑΣΚ καθηγητών Πιερίας, η οποία σε ανακοίνωσή της, επεκτείνοντας περεταίρω τα του Μαυρογιαλούρου, αναφέρει:
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα εμφανίζονται επίδοξοι ζηλωτές και "ηθοποιοί" μιας άλλης εποχής, στα ίχνη του Μαυρογιαλούρου και του Γκρούεζα. Και αφού τα "εγκαίνια" δεν τους "κάθισαν"-άλλωστε τί να εγκαινιάσουν; -το βαφτίσανε "Τελετή παράδοσης και παραλαβής".
Και αφού ο πρωθυπουργός της "επανίδρυσης του κράτους" (που αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο) δεν "μπόρεσε" να παραβρεθεί, παρέστη ο καθ' ύλη αρμόδιος υπουργός, κ. Αβραμόπουλος.
Δηλαδή, ο υπουργός της απόλυτης υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ., των ψεύτικων υποσχέσεων για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, των κλειστών μονάδων εντατικής θεραπείας, των υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων, κλπ.
Δυστυχώς, στο επίκεντρο, μόνο το προσωπικό συμφέρον, η προσωπική πολιτική επιβίωση, αποτυπωμένες σε μια χρυσίζουσα επιγραφή. Στην οποία επιγραφή, σ' έναν παροξυσμό άκρατης υστεροβουλίας, αναγράφεται η λέξη "ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ".
Σ' ένα νομό, που ενώ έδωσε στο κυβερνών κόμμα 3 Βουλευτές, Νομάρχη και την συντριπτική πλειονότητα των Δημάρχων, η "αμοιβή" ήταν να καταλήξουμε ο τελευταίος νομός σε ανάπτυξη, με μέσο ατομικό εισόδημα 11.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 17.000 ευρώ.
Μπορεί χρήματα να μη μας έμειναν, αλλά αξιοπρέπεια και νοημοσύνη μας απέμειναν και δεν τα ξεπουλάμε. Δεν αντέχουμε πλέον, 66 μήνες μετά, να ξαναδούμε τον ίδιο θίασο, στο ίδιο έργο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Ας σκεφτούμε σοβαρά τη φράση που αναφέρεται στην παλιά εκείνη ταινία: "Οι γυναίκες και οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν την περιφέρειά τους, διαφορετικά, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, η περιφέρειά σου θα σε γράψει στην περιφέρειά της..."

Στο μεταξύ και ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με χθεσινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την «πασαρέλα που έστησε η Ν. Δ στο Νοσοκομείο, ένα Νοσοκομείο που έγινε το γιοφύρι της Άρτας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ο λαός της Πιερίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ζητούσε Νοσοκομείο-φωτογραφία για τα προεκλογικά φυλλάδια της Ν.Δ, αλλά ένα Νοσοκομείο που θα λειτουργεί πλήρως με προσωπικό, εξοπλισμό με υποδομές. Ένα Νοσοκομείο που θα γιάτρευε τις πληγές του ΕΣΥ στο νομό».
Και καταλήγει: «Καλούμε το λαό της Πιερίας να καταδικάσει την πολιτική της Ν. Δ στο νομό, να καταδικάσει τον δικομματισμό, τρανό παιδί του οποίου είναι η μη ολοκλήρωση και μη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείο Κατερίνης».

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Νοσοκομείου δεν πρόκειται να μείνει ασχολίαστη και από το ΚΚΕ, το οποίο δίνει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό, στο εκλογικό του κέντρο στην Κατερίνη.



«Χακεράδες» λέει, χτύπησαν την προσωπική ιστοσελίδα της Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με την οποία κατηγορούσε την Κυβέρνηση για «προεκλογικές συλλήψεις»!
Δεν είναι απίθανο να συνέβη κι αυτό, αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η αργοπορημένη αντίδραση της εν δυνάμει Υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία άργησε σχεδόν μια ώρα να διευκρινίσει τη θέση της και αφού έγινε αντικείμενο κριτικής από τον Κουμουτσάκο!
Δηλαδή, αν δεν το σήκωνε το θέμα η Νέα Δημοκρατία, η κ. Κατσέλη, δεν θα έκανε καμία δήλωση;



28-9_A2Μα είμαστε αχάριστοι εμείς στην Πιερία!
Ολόκληρη φασαρία για μια μαρμάρινη πλάκα, που τοποθετήθηκε στην είσοδο του νέου νοσοκομείου Κατερίνης!
Τι να πουν στην Κέρκυρα (είναι η άλλη περίπτωση νοσοκομείου που πέρασε από χίλια μύρια κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί), όπου και πλάκα τοποθέτησαν και ανορθόγραφα την έγραψαν!
Και βέβαια το λάθος δεν έγινε ούτε στο όνομα του πρωθυπουργού, ούτε στο όνομα του Υπουργού…



28-9_A3Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παυλίδης, φωτογραφίζεται με νέους στο πάρτυ που διοργάνωσε ο ίδιος, το βράδυ της Κυριακής.
Η αλήθεια είναι, ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποτελεί για μας «περίεργο», αφού ο Θόδωρος είναι από αυτούς που και εκτός προεκλογικής περιόδου, βγαίνει, συνομιλεί και ακούει νέους. Και αν κρίνουμε από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (σε Δήμο και Νομαρχία) οι νέοι είναι το ισχυρό χαρτί του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

7,3 εκ. ευρώ το χρέος του Δήμου Κατερίνης σε Τράπεζες


dimarxio
760 χιλιάδες ευρώ σε τοκοχρεωλύσια πληρώνει ετησίως ο Δήμος Κατερίνης, ενώ η περιουσία του ανέρχεται κοντά στα 150 εκ. ευρώ.

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης τον Ισολογισμό του Δήμου για το 2008, αφού καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο ισολογισμός του Δήμου ήρθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ από τη συζήτησή του, απουσίαζαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κατερίνης και οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Μίλτος Σπυριδόπουλος.

Τα στοιχεία του ισολογισμού, εισηγήθηκε ο ορκωτός ελεγκτής Στ. Τζανάκης, σημειώνοντας ότι υπήρξαν μεταβολές στην περιουσία του Δήμου, κοντά στα 8,4 εκ ευρώ. Όπως φαίνεται από τον ισολογισμό, η περιουσία του Δήμου Κατερίνης, αγγίζει τα 150 εκ. ευρώ και σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται γήπεδα, οικόπεδα, πλατείες, πάρκα, παιδότοποι κοινής χρήσεως, μεταφορικά μέσα, μηχανήματα και μηχανολογικός εξοπλισμός.
Όσον αφορά τις απαιτήσεις, σε σχέση με το 2007, υπήρξε αύξηση κατά 724 χιλιάδες ευρώ, αφού ανήλθαν από 4,5 εκ. ευρώ περίπου το 2007,σε 5,3 εκ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε ο ορκωτός λογιστής, ότι το 50% σχεδόν ανείσπρακτων οφειλών, προέρχεται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Σημαντικό είναι το απόθεμα που εμφανίζει ο Δήμος και το οποίο ανέρχεται σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη προς Τράπεζες ξεπερνούν τα 7,3 εκ. ευρώ. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 5,6 εκ. ευρώ, τα οποία οφείλει ο Δήμος σε προμηθευτές και διαφόρους πιστωτές. Ήτοι οι υποχρεώσεις του ανέρχονται σε 12,9 εκ ευρώ μειωμένες πάντως κατά 400 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με τα στοιχεία του αντίστοιχου ισολογισμού το 2007.
Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Κατερίνης, έχοντας συνάψει δάνεια που ανέρχονται συνολικά σε 7,3 εκ. ευρώ, πληρώνει ετησίως σε τοκοχρεωλύσια 760 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Στα σημαντικά στοιχεία, θα πρέπει να επισημανθεί και η αύξηση εσόδων, κατά 7% η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων, όπως είπε ο ορκωτός λογιστής και στην αύξηση των δημοτικών τελών. Ενώ περίπου 1εκ. ευρώ από το χρέος των 6 εκ. οφείλεται σε εργαζομένους, των οποίων τα σχετικά εντάλματα πληρωμής δεν εγκρίνει ο επίτροπος αν δεν υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, όπως απάντησε σχετικώς αναπληρωτής δημάρχου.

Κριτική για τα νούμερα του ισολογισμού, άσκησε στο σύνολό της η αντιπολίτευση. «Ο Δήμος έγινε Ανώνυμη Εταιρία», ανέφερε ο Γιάννης Γρηγοριάδης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί έναν ισολογισμό, ο οποίος δεν έχει στόχο την καλυτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, αλλά την εξυπηρέτηση της μεσαίας τάξης «και της Ολυμπιακής Ακτής», ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι θα τον καταψηφίσει.

Για νεφελώδη εισήγηση σε σχέση με τα δάνεια, μίλησε ο Νίκος Ουσταμπασίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτά είναι τα έσοδα του Δήμου, δηλώνοντας επίσης (ως αναπληρώτης του επικεφαλής του συνδυασμού στη χθεσινή συνεδρίαση), ότι ο Συνδυασμός του, θα καταψηφίσει τον ισολογισμό.

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του, ήταν και δημοτικός σύμβουλος Άρης Κασιμίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι και από τον ισολογισμό προκύπτει, ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πόλη. «Δεν αλλάζει τίποτα, είμαστε μέτριοι και απλοί διαχειριστές», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «οι αριθμοί δεν συνδέονται με συνολική πολιτική δράση» και πως το 2008 ήταν μια μετριότατη χρονιά «και δεν άλλαξε τίποτα για τον πολίτη».

Κριτική άσκησε και η τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Άννα Αθανασάκη, η οποία στάθηκε και στο γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά τα στοιχεία του ισολογισμού έφτασαν αργά στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, χωρίς να τους δίνεται το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούν κατάλληλα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Για νοικοκύρεμα του Δήμου, μίλησε ο αναπληρωτής δημάρχου, Ζήνωνας Σατραζέμης, ο οποίος είπε ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να είναι συνεπής στην καταβολή των τοκοχρεωλυσίων του, ενώ τόνισε ότι πολύ σύντομα θα εξοφλεί τους προμηθευτές του, το αργότερο σε τρεις μήνες, σημειώνοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον στην αγορά κυκλοφορούν επιταγές με ημερομηνία λήξεως τους έξι ή ακόμη και τους εννέα μήνες.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο κόκκινο τα ταμεία

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Στα ύψη εκτινάσσεται το έλλειμμα

Στο κόκκινο

τα ταμεία

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού μπορεί να εκτιναχθεί ακόμα και στο 8% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους, τονίζει ο Γ.Παπαθανασίου, εφόσον δεν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα.

Σε συνέντευξή του ο κ. Παπαθανασίου λέει ότι το έλλειμμα μπορεί να συγκρατηθεί κοντά στα επίπεδα του 6% αν αποδώσουν τα μέτρα που προώθησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών, το ΕΤΑΚ, η έκτακτη εισφορά, η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, ο ειδικός φόρος σε ΙΧ, σκάφη αναψυχής και βενζίνη, ο φόρος στην κινητή τηλεφωνία και η είσπραξη βεβαιωθέντων χρεών.

Πολλά, όμως, απ' αυτά τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, οπότε θεωρείται λογική η εκτίμηση ότι, τελικώς, το έλλειμμα θα διαμορφωθεί φέτος στο 7% με 8% του ΑΕΠ.

Αν το έλλειμμα κλείσει τελικά φέτος στο 8% του ΑΕΠ, τότε θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, ύψους 12,5 δισ. ευρώ, για να επανέλθει σταδιακά κοντά στο 3% του ΑΕΠ.

Στο «καλό» σενάριο (6%), απαιτούνται μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον κρατικό δανεισμό, ο κ. Παπαθανασίου, δηλώνει ότι «με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει θα υλοποιηθούν, τότε μπορούμε να μιλάμε ότι ο δανεισμός της χώρας μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει».

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του στο υπουργείο Οικονομίας, τον Γ.Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι «σίγουρα θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε από την αρχή μια αυστηρότερη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι επικρατούσαν «ιδιαίτερες συνθήκες» όταν έγινε η πολιτική επιλογή της «ήπιας προσαρμογής».

Ο Παπαθανασίου είπε ακόμη ότι 'ο δανεισμός της χώρας μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει', αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Φέτος, το Δημόσιο έχει δανειστεί περισσότερα από 50 δις ευρώ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2029-09-2009.jpg