Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μπράβο Γιάννη!! ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΝ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ"


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Συνέντευξη στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον Ευγένιο Ολύμπιο, έδωσε σήμερα ο Γιάννης Μαλτζάρης Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΟΣΚ ΠΙΕΡΙΑΣ. Μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα. κατήγγειλε το "αίσχος των εγκαινίων του Νέου Νοσοκομείου Κατερίνης που δέν είναι έτοιμο να λειτουργήσει..(δείτε παλιό δικό μας πλήρες άρθρο εδώ!!), έκανε και αυτοκριτική... είπε δέ το εξής αμίμητο " άν μέσα στη φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, εκείνη την ώρα πάθαινε κάποιος κάτι, λυποθημούσε κλπ, θα τον έπαιρναν σηκωτό και θα τον μετάφεραν στο παλιό Νοσοκομείο για να τον περιθάλψουν.. τόσο έτοιμο ήταν το Νοσοκομείο.." Αφωνος ο Ευγένιος.. "έχεις δίκιο είπε θα το κρατήσω αυτό ήταν ωραίο.."
Το πιό ώραίο όμως ήταν όταν δεσμεύτηκε δημοσίως ότι μετά τις εκλογες θα αφαιρεθεί η ταμπέλα του αίσχους και θα τοποθετήσει μία ταμπέλα η οποία θα λέει " ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ στο λαό της Πιερίας απο όλους μας και της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτής, στο λαό της Πιερίας που δέν φανήκαμε αντάξιοι να έχουμε παραδώσει το Νοσοκομείο εδώ και κάποια χρόνια."
Αναυδος ο ππολύπειρος Ευγένιος....
Μπράβο Γιάννη, θέλουμε νέο ήθος, τόχει αναγκη ο τόπος.. μπράβο σου...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δέν παίζονται.. μέσα στην πρεμούρα τους να "εγκαινιάσουν" νοσοκομεία που δέν λειτουργούν όπως της Κατερίνης (δείτε το παλιό πλήρες άρθρο εδώ!!), έβαλαν ταμπέλα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με ορθογραφικά λάθη...(δείτε και πλήρες άθρο εδώ!!)


ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ "ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ"!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Επιστράτευση!!!! - Λάκης Λαζόπουλος δίνει αύριο το φιλί της ζωής... στην παραπαίουσα ΝΔ.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, έχει και αυτός τα χούγια του.Εχει και αυτός τις αδυναμίες του..συνέβαλλε και αυτός κατά τι, στο να περάσει ευρέως σε μεγάλη μερίδα του λαού μας, ο ωχαδελφισμός και η στροφή στα "μπάνια" στις Ευρωεκλογές.Τώρα όμως που ορισμένοι φίλοι του είναι εγκαταλειμένοι μεσοπέλαγα, αύριο θα προσπαθήσει να τους δώσει σανίδα σωτηρίας, με την πιό αγαπημένη εκπομπή του Ελληνικού κοινού.Την τηλεθέαση και τν αγάπη του κοινού θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να περάσει γλυκά - γλυκά αυτό που θέλει.Θα δείτε πόσο δίκαιο έχω.Θα περάει μία γραμμή κυβερνητική, θα προσπαθήσει να μειώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, θα επαναφέρει το υποτιμητικό "Γιωργάκης" με δήθεν "σάτυρα" και πίσω απο αυτό θα έχει και την καλυψη και την έξωθεν καλή μαρτυρία.Μετρήστε αύριο πόσες φορές θα ασχοληθεί με τον Γιώργου Παπανδρέου και πόσες με οποιονδήποτε άλλο.Ετσι για να δείτε ότι έχω δίκιο που ξεκίνησα με τη φράση "επιστράτευση".Επιστρατέυεται λοιπόν ο Λάκης και δίνει μήνυμα μπάς και αναστηθεί ο πεθαμένος.. και επειδή άν τόκανε άλλος καλλιτέχνης εκτός "σάτυρας" θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες.. ο Λάκης τις γλυτώνει, γιατί είναι ο Λάκης.. ο αγαπημένος όλων μας.. αλλά το στήριγμα συγκεκριμένων.. Επιστράτευση λοιπόν...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Και υπουργοί εκτός των τειχών

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Γ. Παπανδρέου μιλάει στην «Ε» για την επόμενη μέρα των εκλογών


Διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει και πρόσωπα εκτός εσωκομματικών τειχών δηλώνει στην «Ε» ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναθεωρήσει το οικονομικό του πρόγραμμα, ακόμη και αν το έλλειμμα είναι πολύ πάνω από το 6% που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Παράλληλα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτά που προτείνει είναι απολύτως σύμφωνα με τις αξιώσεις των Βρυξελλών.

«Η Ν.Δ. κατηγορούσε και τον Ανδρέα ως πράκτορα των Αμερικανών...»

Εφτά μέρες πριν από τις εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το οικονομικό πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνει αμέσως αποδεκτό από την Ε.Ε. γιατί, όπως υπογραμμίζει, είναι απολύτως σύμφωνο με αυτά που αξιώνει.

Με τη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι:

* Οι πολίτες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και ότι η η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη.

* Θα καλέσει σε συνεργασία τις προοδευτικές δυνάμεις ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδυναμία.

* Απορρίπτει τα περί αποκλεισμού των εσωκομματικών του αντιπάλων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις εκλογές και τονίζει: «Δουλέψαμε ενωμένοι και θα κυβερνήσουμε ενωμένοι». Ωστόσο σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσει και πρόσωπα εκτός των εσωκομματικών τειχών.

* Το οικονομικό του πακέτο θα το εφαρμόσει ακόμα κι αν το έλλειμμα είναι πολύ πάνω από αυτό που ανακοινώνει η κυβέρνηση, ενώ υποστηρίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ε.Ε με τη χώρα μας είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης της Ν.Δ.

* Το πρώτο ταξίδι θα είναι στην Κύπρο για να συνεννοηθεί με την πολιτική της ηγεσία για το εθνικό θέμα.

* Η Ν.Δ. είναι πανικόβλητη και καταφεύγει στην πατριδοκαπηλία όταν του επιτίθεται για χαμηλό πατριωτισμό και θυμίζει: «Και τον πατέρα μου η Ν.Δ. τον έλεγε πράκτορα των Αμερικανών».

Κύριε πρόεδρε, η συζήτηση τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες επικεντρώνεται στο έλλειμμα.

Υπαινιχθήκατε στο debate με τον κ. Καραμανλή ότι τα επίσημα στοιχεία δεν είναι και τα πραγματικά. Το πιστεύετε αυτό; Εχετε άλλα στοιχεία; Γιατί υπάρχουν και δημοσιεύματα που λένε ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 10%.

«Θα περίμενα από τον κ. Καραμανλή ή να διαβεβαιώσει ότι τα στοιχεία τα οποία δημοσίως ακούγονται είναι και τα επίσημα, ή να μας πει ποια είναι η πραγματικότητα. Και επειδή και εγώ ακούω όλες αυτές τις φημολογίες, ακριβώς γι' αυτό τον λόγο έχω θέσει αυτή την ερώτηση. Δυστυχώς, δεν έλαβα απάντηση.

Είναι μια ακόμα ένδειξη αποτυχίας μιας κυβέρνησης που ζήτησε το 2007 εντολή για να συντάξει έναν "αξιόπιστο" προϋπολογισμό».

Λένε σχολιαστές ότι αν το έλλειμμα είναι στο 10%, αυτό ίσως να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα στοιχείο για να αναθεωρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να μην εφαρμόσετε άμεσα το πρόγραμμά σας.

«Αυτό είναι τελείως λάθος. Διότι εμείς προτείνουμε, πρώτον, να κάνουμε νοικοκύρεμα -ακόμη πιο απαραίτητο εάν είναι μεγαλύτερο το έλλειμμα- και, δεύτερον, να βάλουμε ξανά μπρος την οικονομία. Αν το έλλειμμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, πάλι αυτό χρειάζεται να κάνουμε».

Θεωρείτε δηλαδή ότι το δημοσιονομικό δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας;

«Υπάρχει μια λάθος αντίληψη για το ποιο είναι το πρόβλημα. Βεβαίως το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Αλλά το κυρίαρχο θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι τους πόρους, πώς αποκτάς αξιοπιστία ώστε να ξέρουν οι πολίτες ότι διαχειρίζεσαι σωστά τους φόρους τους και τη δημόσια περιουσία.

Αρα το ερώτημα είναι πού ξοδεύουμε και επενδύουμε. Και εδώ εμείς συγκρουόμαστε με δύο αντιλήψεις. Η πρώτη λέει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα στις συντάξεις και τους μισθούς. Αυτό όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα σκοτώσει απλώς την κότα που γεννά το αβγό. Η δεύτερη λέει "δώστε φοροαπαλλαγές στους πλουσίους", και από τον πλούτο αυτό θα επενδύσουν στην οικονομία -αλλά αυτό απέτυχε οικτρά όπου δοκιμάστηκε.

Η τεράστια ανισότητα είναι πλήγμα για την οικονομία. Δημιουργεί ύφεση, πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, πέραν των σοβαρών κοινωνικών παρενεργειών, των προβλημάτων ανασφάλειας κ.λπ. Η αναδιανομή των βαρών είναι λοιπόν κι αυτή προϋπόθεση για να ξανατονωθεί η οικονομία. Αναγκαστικά, αυτοί που έχουν μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα θα πρέπει να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν».

Μια και μιλάτε για τα φορολογικά βάρη, ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα; Υπάρχουν τέτοια στοιχεία να μας δώσετε τώρα;

«Η φορολογική κλίμακα θα είναι πιο προοδευτική από σήμερα, θα είναι τιμαριθμοποιημένη ώστε να μη χάνει ο φορολογούμενος από τον πληθωρισμό. Και θα είναι ενιαία ώστε να εντάσσονται μέσα όλα τα εισοδήματα και να μη φορολογούνται τα εισοδήματα από μερίσματα διαφορετικά από τα εισοδήματα από εργασία. Αυτή είναι βασική διαφορά μας. Ο ενιαίος τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων συνιστά μια πραγματικά μεγάλη προοδευτική μεταρρύθμιση που καθιστά το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο».

Μπορείτε να μας προσδιορίσετε το ύψος των εισοδηματικών κλιμακίων και των συντελεστών φορολόγησης;

«Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο. Πάντως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα δεν θα επιβαρυνθούν -θα έχουν και μειώσεις φορολογικού βάρους- και δεν θα αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές».

Για έναν μισθωτό, όμως, που έχει και κάποια μερίσματα τα οποία φορολογούνται λιγότερο από την εργασία του, δεν θα είναι επιβαρυντικό αυτό;

«Εάν ο μισθωτός έχει τόσα μερίσματα ώστε να τον κάνουν πλούσιο, θα φορολογηθεί περισσότερο. Αν ο μισθωτός έχει χαμηλό ή μέσο μισθό και ανάλογα έσοδα από μερίσματα, θα μειωθεί η συνολική του φορολογία, διότι θα φορολογηθεί λιγότερο από το 32,5% που είναι σήμερα ο συνολικός φόρος στα μερίσματα. Αρα, λοιπόν, ο μικρομέτοχος θα βοηθηθεί, ενώ ο μεγαλομέτοχος θα κληθεί να πληρώσει αυτά που θα πλήρωνε και ένας μισθωτός με το ίδιο εισόδημα».

Πώς θα μπορέσετε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας στις αξιώσεις της Ε.Ε., η οποία θέλει την επόμενη μέρα, όπως είπε ο κ. Αλμούνια, άμεσα μέτρα; Πιστεύετε ότι το πρόγραμμά σας θα γίνει αποδεκτό;

«Μα, τα μέτρα μας είναι άμεσα. Θα τα λάβουμε άμεσα, εντός των 100 πρώτων ημερών, όχι μετά από πέντε χρόνια! Δεν συμφωνούμε βέβαια πάντα με αυτά που λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός που σημαίνει -προφανώς- πως θα χρειαστεί να διαπραγματευτούμε. Αλλά επαναλαμβάνω: το βασικό τους πρόβλημα είναι πως έχουν τρομάξει από το μέγεθος της αναξιοπιστίας που επιδεικνύουμε ως χώρα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Εχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να τους πείσουμε για το πρόγραμμά μας».

Ποια είναι αυτά;

«Πρώτον, τα μέτρα τα οποία μέχρι σήμερα έλαβε η κυβέρνηση απέτυχαν παταγωδώς. Είναι ομολογία του ίδιου του κ. Καραμανλή ότι ξέφυγε το έλλειμμα, ότι απέτυχε.

Δεύτερον, αν εκλεγόταν η Ν.Δ., θα ήταν σε απόλυτη αδυναμία διαπραγμάτευσης με αυτές τις προτάσεις στην Ε.Ε. Τι θα έλεγαν; Πως θα παγώσουν μισθούς και συντάξεις και θα λυθεί το πρόβλημα; Ποια είναι η προοπτική; Θα βάλουν και άλλους φόρους στα μεσαία και στα μικρά εισοδήματα; Δεν είναι λύση, ούτε καν σοβαρή προσέγγιση.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι η ίδια η Ε.Ε. έχει ως κατεύθυνση μέτρα που θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Αυτό το έκαναν όλες οι άλλες χώρες, ακόμα και συντηρητικές. Δεν το έκανε η Ελλάδα.'Η όπου το έκανε, το έκανε πελατειακά.

Θα διαπραγματευτούμε, λοιπόν, πάνω σε μια βάση τόνωσης της οικονομίας και ταυτόχρονου νοικοκυρέματος. Και τα δύο. Αυτό είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα. Μόνο με αυτό μπορείς να διαπραγματευτείς».

Εχετε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα 100 ημερών με τα πέντε γνωστά νομοσχέδια. Ωστόσο θα ήθελα να μου πείτε ποια θα είναι τελικά η πρώτη απόφασή σας ως πρωθυπουργού, εκτός βέβαια της σύνθεσης της κυβέρνησης;

«Δεν είναι μία -έχω πολλές και κατεπείγουσες πρώτες αποφάσεις να λάβω. Θα αφορούν την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και τις θεσμικές αλλαγές που θα φέρουν διαφάνεια και λογοδοσία στη λειτουργία του κράτους ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος».

Εχετε μιλήσει επίσης για την ανάγκη αποκατάστασης του κύρους της χώρας στο εξωτερικό. Εχετε σκεφθεί ποιο θα είναι το πρώτο σας ταξίδι και πού; Θα έχει σχέση με την οικονομία και τις Βρυξέλλες ή με τα ελληνοτουρκικά και την επικείμενη σύνοδο του Δεκεμβρίου;

«Αμέση συνεννόηση με την ηγεσία της Κύπρου. Επίσης με την προεδρία της Ε.Ε., και μετά θα ξεδιπλώσω το πρόγραμμά μου. Είναι σαφές πως έχουμε να κάνουμε πολλά σε όλα τα επίπεδα και τις κατευθύνσεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας. Θα το κάνουμε με σχέδιο και σοβαρότητα. Δεν θα είναι ταξίδια δημοσίων σχέσεων -θα εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο ανάληψης πρωτοβουλιών, για την προώθηση και των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και οικονομικών προτεραιοτήτων, όπως την προσέλκυση επενδύσεων, την προβολή των ελληνικών προϊόντων και του πολιτισμού μας».

Κύριε πρόεδρε, να περάσουμε σε άλλο θέμα: Η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ είναι επικεντρωμένη σε σας. Ομως το στοίχημα δεν είναι προσωπικό, οι πολίτες θα ήθελαν να ξέρουν μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ποιοι θα είναι εκείνοι που θα βγάλουν εις πέρας το φιλόδοξο πρόγραμμά σας. Δεν είναι μειονέκτημα ότι δεν έχετε παρουσιάσει αυτά τα στελέχη και, πιο συγκεκριμένα, δεν έχετε περιγράψει τον επόμενο υπουργό Οικονομίας;

«Η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ είναι επικεντρωμένη στις προτάσεις μας, στο σχέδιο που προβάλλουμε για την έξοδο από την οικονομική, ηθική και κοινωνική κρίση. Με επίκεντρο την αλλαγή του κράτους, του τρόπου διακυβέρνησης, μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαφθορά και ανομία. Για ένα κράτος νοικοκυρεμένο, ευνομούμενο και δίκαιο.

Συγκρούονται λοιπόν δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για τη χώρα και το μέλλον της. Και εκφράζονται επίσης από δύο προσωπικότητες με τελείως διαφορετικές διαδρομές, ιστορικό και πεπραγμένα».

Ομως ποια στελέχη θα σας πλαισιώσουν; Μέχρι και σύνθεση της κυβέρνησης κάνουν ορισμένοι...

«Αυτό που προέχει στην παρούσα συγκυρία είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες την κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε τη χώρα και όχι το να συζητάμε για τις καρέκλες. Να είστε όμως βέβαιος πως τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα έχουν κύρος, σύγχρονες αντιλήψεις και θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στην κοινωνία. Εξάλλου, ποτέ και πουθενά δεν ανακοινώνεται προκαταβολικά η σύνθεση των κυβερνήσεων πριν από τις εκλογές».

Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω με μια διαφορετική προσέγγιση. Πολλές φορές σας ακούμε να προειδοποιείτε στελέχη να μη ράψουν κοστούμια, ότι δεν θα ανεχθείτε φέουδα κ.λπ. Με αφορμή αυτές τις προειδοποιήσεις σας, πολλοί υποστηρίζουν ότι μόλις εκλεγείτε πρωθυπουργός -επιτρέψετε μου την έκφραση- «θα πάρετε το αίμα σας πίσω» από στελέχη και διάφορα κέντρα που θεωρείτε ότι σας πολέμησαν και ότι θα κυβερνήσετε μόνο με ελεγχόμενα από σας πρόσωπα. Τι απαντάτε;

«Ο στόχος μου είναι να υπηρετήσουμε την Ελλάδα αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο έχουμε. Εχω δώσει επαρκή δείγματα γραφής για το πώς αντιλαμβάνομαι την αξιοποίηση του πλούσιου στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ. Δουλέψαμε ενωμένοι και θα κυβερνήσουμε αύριο ενωμένοι, αλλά για να υπηρετήσουμε τη χώρα και όχι τους εαυτούς μας. Θα συγκροτήσω την αυριανή κυβέρνηση με μόνα κριτήρια την ικανότητα, την ακεραιότητα και τη διάθεση προσφοράς. Εχω καταστήσει σαφές πως οι θέσεις ευθύνης δεν είναι προνόμιο, αλλά υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Εχω παράλληλα καθήκον να βλέπω και εκτός των κομματικών μας τειχών, να φέρνω κι άλλους ανθρώπους -προσωπικότητες αλλά και αγωνιστές της καθημερινής ζωής- πιο κοντά στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Κύριε πρόεδρε, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα σε δημοσιεύματά τους έκαναν λόγο για «δυναστείες» στην ελληνική πολιτική ζωή. Αναφέρονται προφανώς στη δική σας οικογένεια -θα είστε πιθανόν ο τρίτος Παπανδρέου πρωθυπουργός- αλλά και σε εκείνη του κ. Καραμανλή. Γιατί νομίζετε ότι η ελληνική κοινωνία συνεχίζει αυτή την παράδοση;

«Ο Ανδρέας έλεγε "το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται"! Είχε απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στις δημοκρατίες. Σας θυμίζω πως έθεσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στην κρίση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Ολοι κρινόμαστε -θετικά ή αρνητικά-, οι κοινωνίες είναι ώριμες και αξιολογούν».

Να μιλήσουμε λίγο για τους αντιπάλους σας και ιδίως τον κ. Καραμανλή. Εσείς το 2007 παρότι χάσατε δεν παραιτηθήκατε αλλά μείνατε και τώρα μάλλον δικαιώνεστε. Θα συμβουλεύατε να κάνει το ίδιο και ο Κ. Καραμανλής ή να πάει σπίτι του;

«Δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω τον κ. Καραμανλή. Ούτε νομίζω πως ο ίδιος θα το ήθελε».

Νομίζετε ότι έχει ακόμα να προσφέρει στην πολιτική και στη χώρα;

«Οταν ανέλαβε πρωθυπουργός, είχα ειλικρινά κάθε διάθεση να τον βοηθήσω -για το καλό της χώρας- σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της διαφάνειας, τα εθνικά θέματα, την παιδεία. Τώρα, ελπίζω μόνο να κοιτάξει πίσω του και να δει με νηφαλιότητα τις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν».

Ο κ. Καραμανλής, τις τελευταίες μέρες, λίγο-πολύ σας κατηγορεί για χαμηλό πατριωτισμό. Εχει αναφερθεί στη θέση σας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έχει πει ότι επί Παπανδρέου αναγνωρίστηκαν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Πώς τα ακούτε όλα αυτά;

«Θλίβομαι ειλικρινά και θυμάμαι βέβαια πως η Ν.Δ. κατηγορούσε και τον πατέρα μου ως πράκτορα των Αμερικάνων. Χρησιμοποιεί το φόβο αντί τις προτάσεις. Και βέβαια θυμίζω ότι το 2004 υιοθετούσε τα όσα έλεγα στα εξωτερικά. Ομως, η Ν.Δ. ποτέ αυτά τα έξι χρόνια δεν αναγνώρισε τις δικές μας επιτυχίες, όπως την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., που πετύχαμε με προσπάθεια και κόπο. Δεν αξιοποίησε τις τεράστιες ευκαιρίες που είχαμε για να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Και τώρα πανικόβλητη προσπαθεί με αοριστολογίες και έωλες επιθέσεις να αναζωπυρώσει την πατριδοκαπηλία, να παίξει με τον καλοπροαίρετο πατριωτισμό των πολιτών. Οι Ελληνες γνωρίζουν τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, ξέρουν τι καταφέραμε, τι αποτρέψαμε, ποιο ήταν το κύρος και οι δυνατότητες της χώρας μας, την ασφάλεια που αισθανόταν ο κάθε Ελληνας πολίτης. Και συγκρίνουν με την ανασφάλεια που τώρα κυριαρχεί από την έλλειψη πολιτικής και βούλησης των τελευταίων ετών. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια παράταξη με πλούσια πατριωτική παράδοση που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς υπηρετούμε την Ελλάδα και τα συμφέροντά της. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν δεχόμαστε κανέναν προστάτη. Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, αλλά με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα ξαναφέρουμε κύρος και ασφάλεια στην Ελλάδα».

Μετά το ντιμπέιτ των 6 άφησαν καλές εντυπώσεις οι Οικολόγοι μέσω του εκπροσώπου τους. Προτιμάτε να μπουν στη Βουλή; Σας ρωτάω γιατί, αν μπουν, πιθανόν εσείς να μην έχετε αυτοδυναμία. Σε αυτή την περίπτωση θα επιδιώξετε συνεργασία μαζί τους καθώς, όπως κι εσείς είπατε στο ντιμπέιτ, δεν έχετε σε θέματα πράσινης ανάπτυξης αξεπέραστες διαφορές μαζί τους;

«Οι Οικολόγοι είναι μια χρήσιμη φωνή. Θεωρώ όμως ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όχι χθες αλλά σήμερα, έχει βάλει στο επίκεντρό του την πράσινη ανάπτυξη. Που ενσωματώνει την οικολογική διάσταση σ' ένα σύνολο πολιτικών για τις οποίες μόνοι τους οι Οικολόγοι δεν δίνουν λύσεις. Κρίσιμα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, των θεσμών, του κράτους, της παιδείας, της υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας ασφάλειας. Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια βαθιά και πολυσύνθετη κρίση. Αν δεν δούμε τον πυρήνα των προβλημάτων που έχει το ελληνικό κράτος, τότε δεν θα υπάρξουν λύσεις στα πολλά, αλλά και στα μεγάλα οικολογικά ζητήματα της εποχής μας. Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση με συνολικό σχέδιο για τη χώρα. Και γι' αυτό η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη. Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες το αντιλαμβάνονται».

Αν πάρετε αυτοδυναμία θα καλέστε όπως έχετε πει και άλλες δυνάμεις, π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία;

«Η θέση μας είναι σαφής και πάγια. Θα απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Τα προβλήματα είναι πρωτοφανή και χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή συστράτευση και κοινωνική στήριξη. Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της συνεργασίας, έστω και αν αυτή αφορά σε επιμέρους θέματα».

Το υπουργικό συμβούλιο πόσα μέλη θα έχει και κάθε πότε θα συνεδριάζει; Ο κ. Καραμανλής ελάχιστες φορές το συγκάλεσε...

«Το υπουργικό συμβούλιο θα έχει αισθητά μειωμένο αριθμό μελών. Χρειαζόμαστε επιτελική και μάχιμη κυβέρνηση που ταυτόχρονα να δίνει πρώτη το παράδειγμα της καταπολέμησης της σπατάλης. Το μοντέλο διακυβέρνησης θα αλλάξει πλήρως -συλλογική δουλειά βάσει συγκεκριμένων στόχων και χρονοδιαγραμμάτων. Θα συνεδριάζουμε όσο συχνά χρειάζεται για το συντονισμό μας, για τον απολογισμό και τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου, για να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Και θα κριθούμε στο πεδίο της καθημερινής μάχης. Και για το λόγο αυτό, θα κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς».

Εχετε καταγγείλει πολλές φορές επιχειρηματικά - εκδοτικά συμφέροντα. Πολλά εξ αυτών τώρα έχουν κάνει στροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ... Ακολουθούν το ρεύμα, έχουν πειστεί από το πρόγραμμά σας ή προσπαθούν να πιάσουν «κονέ» με τη νέα κατάσταση, όπως συμβαίνει συνήθως;

«Δεν εκπροσωπώ αυτούς που εννοείτε και κατά συνέπεια δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Ειλικρινά, δεν με αφορούν τα κίνητρα και οι επιδιώξεις του καθενός. Θέλω καθαρές σχέσεις, δεν χρωστάω σε κανένα, δεν θέλω να χειραγωγήσω κανένα, δεν ζητάω τίποτε από κανέναν παρά μόνο τη στήριξη και συμμετοχή των πολιτών. Και θέλω αυτό να είναι αμοιβαίο».*

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εργα στην κοιλάδα των Τεμπών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Εκ περιτροπής θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, καθώς τοποθετούνται πλέγματα για την προστασία από την πτώση βράχων.

Τα έργα θα εκτελούνται από τις 7 το πρωΐ μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, εκ περιτροπής θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και από τις 24:00 έως τις 5:00 το πρωί, εξαιτίας εργασιών σήμανσης από το 377ο έως το 382ο χλμ. και από το 390ο έως και το 391ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΥΣΙΣΤΙΟ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Η πρωτοβουλία κάποιων εκπροσώπων της εκκλησίας και σε συνεργασία με το στρατο στο Στεφανοβίκιο της Λάρισας - Βολου, προσφέρει τροφή σε απόρους... μπράβο και στον πατέρα που επιμελείται αυτής της κίνησης, αλλά μπράβο και στον ταξίαρχο που με τη συνδρομή των στρατιωτών, μαγειρεύουν για τους απόρους.. ελπίζουμε να μήν παραβαίνει κανένα πανάρχαιο νόμο και τον τραβολογάνε τον άνθρωπο.... ξέρτε τί γίνεται στο στρατό.. έιναι μήν μπλέξεις.. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!
'
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ρουσφέτια 500 εκατ. € με λεφτά ασφαλισμένων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Το μεγάλο σκάνδαλο με τα Stage

Ρουσφέτια 500 εκατ. € με λεφτά ασφαλισμένων

Το μεγάλο κόλπο με τα Stage της Ν.Δ. αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ»: περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στοίχισαν οι «προσλήψεις» μέσω τέτοιων προγραμμάτων στο Δημόσιο με χρήματα των φορολογουμένων.......

Τo μεγάλο κόλπο Καραμανλή με τα Stage

Βιομηχανία ρουσφετιού: 530 εκατ. ευρώ χρέωσε- αποκλειστικά- Ταμεία και φορείς η κυβέρνηση για απασχόληση μέσω Stage
Βιομηχανία χιλιάδων προσλήψεων μέσω Stage είχε στήσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας χρήματα αποκλειστικά των φορέων και χωρίς καμία συγχρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια.
Περισσότερα από 530 εκατομμύρια ευρώ κόστισε σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, στα οποία, όπως έχει καταγγελθεί, η επιλογή των ανέργων γίνεται χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες.
Αυτό προκύπτει από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καταρρίπτοντας το επιχείρημα Καραμανλή πως οι προσλήψεις γίνονταν και με χρήση χρημάτων από την Ε.Ε. «Είναι νόμιμο, είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας και προσφέρει μια ανάσα και απασχόλησης και εκπαίδευσης σε χιλιάδες ανθρώπους. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, να πετάξουμε αυτά τα κοινοτικά λεφτά;» είχε απαντήσει ο κ. Καραμανλής στο ερώτημα που του είχε απευθύνει ο Α. Τσίπρας στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Αλλά και κατά τη συζήτηση μεταξύ Καραμανλή- Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία με κοινοτικούς πόρους που δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους».
Ωστόσο, «από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους 20.154.420 ευρώ η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων» αναγράφεται σε απόφαση για πρόγραμμα 2.867 θέσεων σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, μεταξύ των οποίων και το ΙΚΑ.
Ανάλογη είναι η αναφορά σε απόφαση για 3.000 θέσεις στον τομέα της υγείας. «Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους 31.680.000 ευρώ για τη διετία 2007- 2008 η οποία θα καλυφθεί από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό».
Για τις παρατάσεις
Χρήματα των ασφαλισμένων- όπως για παράδειγμα από τον ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση)χρησιμοποιούνταν και για παρατάσεις των προγραμμάτων Stage πέραν του 18μήνου, πρακτική που έχει πυροδοτήσει κατ΄ επανάληψη τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Οι ενστάσεις τους αφορούν πως, αντί για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, οι προσλαμβανόμενοι με Stage καλύπτουν στην πραγματικότητα πάγιες ανάγκες, την ώρα που δεν προχωρούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα κενά των υπηρεσιών- κάτι που θα γινόταν όμως με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.
Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επικρίνει την πρακτική όχι μόνον της πρόσληψης μέσω τέτοιων προγραμμάτων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, αλλά και την αυξημένη μοριοδότηση κατά 50% όσων αποκτούν προϋπηρεσία από Stage, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για προνομιακή μεταχείριση έναντι άλλων υποψηφίων.
Συνεχίζουν ακόμη
Στο μεταξύ, το όργιο προσλήψεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συνεχίζεται παρά τις απαγορεύσεις. Ενδεικτικές είναι οι αποφάσεις διορισμού με συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών.
Έτσι, στις 18 Σεπτεμβρίου στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων προσελήφθησαν με τέτοιες συμβάσεις 42 άτομα, που θα λάβουν μάλιστα πάνω από 19.100 ευρώ τον χρόνο!
Παράλληλα, τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, η Υπηρεσία Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου αποκτούσε με απόφαση του υπουργού Οικονομίας 12 νέους συμβασιούχους έργου για διάστημα ενός έτους.
Με εξώδικο προς τη διοίκηση έχει απαντήσει εξάλλου το σωματείο εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, που κατήγγειλε μεταχρονολογημένες υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλωνδηλαδή μεταθέσεις, αποσπάσεις και προαγωγές που έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών αλλά στις σχετικές αποφάσεις τοποθετήθηκε προγενέστερη ημερομηνία. Ανάλογες καταγγελίες έχουν υπάρξει και σε άλλους φορείς όπως η Εθνική Ασφαλιστική, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ.
Για τα δάνεια παλιννοστούντων
Επιχείρηση εξαγοράς ψήφων διακρίνουν στελέχη της αντιπολίτευσης πίσω από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που προωθήθηκε επίσης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, για μη καταβολή των δύο επόμενων δόσεων για στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ρύθμιση αυτή θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό στο οποίο θα ανέλθουν οι τόκοι προς τις τράπεζες που χορήγησαν τα σχετικά δάνεια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η επιλογή των ανέργων γίνεται χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες

Όργιο προσλήψεων εκτροχιάζει το Τραμ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος
ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει το οργανόγραμμά του και με τις ζημιές εκτός ελέγχου, το Τραμ της Αθήνας απειλείται με πλήρη εκτροχιασμό, πέντε μόλις χρόνια από την επανεμφάνισή του στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι αθρόες προσλήψεις γαλάζιων παιδιών το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν προβλήματα ασφυξίας στις εγκαταστάσεις του στο Ελληνικό! Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση της Τραμ Α.Ε. μέσα σε ένα τριήμερο (25 και 28 Αυγούστου 2009), αφού ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες 36 νέες προσλήψεις, αποφάσισε να προχωρήσει και σε μίσθωση νέων γραφείων, εκτός των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, για να στεγαστούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι!
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνιά του, απειλείται η ίδια η βιωσιμότητα του μέσου, καθώς η Τραμ Α.Ε. έχει συσσωρεύσει ζημίες άνω των 90 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το σύνολο των υποχρεώσεών της ξεπερνά τα 100 εκατ. Αν και το αρχικό οργανόγραμμα (εκπονήθηκε από γερμανική εταιρία με μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία τραμ) προέβλεπε 253 εργαζόμενους για την πλήρη λειτουργία του (350 μαζί με τους υπαλλήλους καθαριότητας και φύλαξης), σήμερα ο αριθμός τους έχει εκτοξευτεί στους 700!
Υπενθυμίζεται, ότι στις 7 Μαρτίου 2004, όταν τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η Ν.Δ., οι εργαζόμενοι ήταν περίπου 190. Δυο χρόνια αργότερα αυξήθηκαν σε 540, ενώ από την περασμένη άνοιξη μέχρι σήμερα οι προσλήψεις προσωπικού- μέσω τρίλεπτων συνεντεύξεων και χωρίς δημόσια πρόσκληση- δίνουν και παίρνουν.
Δούρειος ίππος
Δεδομένου δε ότι η Τραμ Α.Ε. έχει εξαιρεθεί από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος και για ρουσφετολογικές προσλήψεις σε άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, των οποίων οι προσλήψεις προσωπικού υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Τραμ στις 28 Ιουλίου 2009 για την άμεση πρόσληψη 65 υπαλλήλων ελεγκτών κομίστρου και τον δανεισμό τους στη συνέχεια στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)!

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Προσωπικό διπλάσιο από αυτό που προβλέπεται και ζημιές εκτός ελέγχου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δέν άφησε κενέναν όρθιο ο Καρατζαφέρης, ούτε τον Καραμανλή, ούτε τον Παπανδρέου.. τώρα βέβαια.. να περιμένει τον Καραμανλή να προσπαθήσει να τον "στραγγαλίσει πολιτικά"... Ακούστε τον....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρίν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συνεχώς ρωτάνε οι δημοσιογράφοι "που θα βρεί τα λεφτά"..την ίδια ερώτηση όμως δέν απευθύνουν ποτέ στην κυβέρνηση.. έστω και έτσι το ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να απαντά.. δείτε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΟΣΚ απο την ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε όταν η ΝΕΤ θέλει να κάνει δημοσιογραφία, πώς μπαίνουν κόμποι στα στποματα των υπουργών και μπερδεύουν τα λόγια τους...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΑ - 16 κόμματα, 51 υποψήφιοι βουλευτές

BASIKO_KALPES

Δεκαέξι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των Πιεριέων στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, καθώς από τα 23 συνολικά κόμματα, που πήραν το «πράσινο φως» από το Άρειο Πάγο, 7 δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο στο νομό.
Έτσι, αν κάποιοι Πιεριείς είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν πιχί Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση), ή το κόμμα «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη», ή τους «Φίλους του Ανθρώπου», θα πρέπει να το ξανασκεφθούν και να διαφοροποιήσουν την επιλογή τους.

Όσο για τους υποψήφιους βουλευτές, που θα διεκδικήσουν σταυρό από τους Πιεριείς ψηφοφόρους, ο συνολικός τους αριθμός (σύμφωνα με την απόφαση ανακήρυξής τους από το Πρωτοδικείο Κατερίνης) είναι 51.
Με πλήρη ψηφοδέλτια (έξι υποψηφίους) εμφανίζονται στο νομό, εκτός από τα δυο μεγάλα κόμματα (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) και τα κόμματα που δημοκοπικά δείχνουν να εκπροσωπούνται σίγουρα στη νέα Βουλή, δηλαδή το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ.
Πολυπληθείς είναι ακόμη τρεις συνδυασμοί: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πέντε υποψήφιοι), οι Οικολόγοι Πράσινοι (4 υποψήφιοι) και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (4 υποψήφιοι).
Τα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων οκτώ κομμάτων συγκροτούνται το καθένα από μόλις έναν υποψήφιο.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως, εκτός από τα ψηφοδέλτια των πέντε κομμάτων που εκπροσωπούνταν και στην προηγούμενη Βουλή και συγκροτούνται από Πιεριείς υποψήφιους, (άρα είναι γνωστοί-άλλος λίγο, άλλος πολύ-στο εκλογικό σώμα του νομού), η πλειοψηφία των υποψηφίων των υπόλοιπων κομμάτων είναι άγνωστοι και θα παραμείνουν άγνωστοι μέχρι τις κάλπες, αφού δεν έλκουν (ούτε καν) την καταγωγή τους από την Πιερία και μάλλον δεν πρόκειται να εμφανιστούν για να διεκδικήσουν προσωπικό σταυρό.

Συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στην εκλογική περιφέρεια Πιερίας

Ν.Δ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

1. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
3. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
5. ΤΟΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
6. ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΠΑ.ΣΟ.Κ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)

1. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2. ΓΚΕΛΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
3. ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
5. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
6. ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

ΚΚΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

1. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2. ΚΑΡΓΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
3. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
4. ΚΟΥΡΙΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6. ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ)

1. ΑΡΙΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΖΗΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
5. ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6. ΦΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΛΑ.Ο.Σ (ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ)

1. ΑΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
2. ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΟΔΥΣΣΕΑ
3. ΝΟΥΛΕΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5. ΤΡΙΦΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
6. ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2. ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΖΩΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
4. ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

1. ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΘΕΝΙΑ) του ΠΑΥΛΟΥ
2. ΓΙΩΛΤΖΟΓΛΟΥ ΠΩΛΙΝΑ – ΠΑΡΘΕΝΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ
3. ΔΙΚΤΑΜΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΞΟΠΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

1. ΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΣΠΥΡΟΥ
3. ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΠΑΝΤΕΛΗ
4. ΦΑΤΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

1. ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1. ΔΡΕ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

1. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μ-Λ ΚΚΕ (ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

1. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΚΚΕ μ-λ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό – λενινιστικό)

1. ΜΑΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ

ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ)

1. ΦΛΩΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΜΙΧΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

1. ΜΟΥΧΤΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρωτάθλημα Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας - Δόξα Δράμας - Πιερικός 1-2


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πολύ καλή εμφάνιση οι Νέοι και νίκη στη Δράμα

Δόξα Δράμας-Πιερικός 1-2

Μετά από πολύ καλή απόδοση οι Νέοι του Πιερικού νίκησαν στη Δράμα την αντίστοιχη της Δόξας με 2-1 τέρματα και παρέμειναν αήττητοι με δύο νίκες και μία ισοπαλία μετά από τρεις αγώνες.

Από το πρώτο ημίχρονο οι Νέοι του Πιερικού έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού και μόλις στο δέκατο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Συνέχισαν την καλή τους απόδοση, δημιούργησαν ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ αλλά αντί αυτού δέχτηκαν την ισοφάριση από δικό τους λάθος.

Η ισοφάριση τους έκανε πιο αγωνιστικούς και αφού πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ και είχαν και δοκάρι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τέλος πήραν μια αγχώδη αλλά εύκολη νίκη γιατί οι αντίπαλοι τους δεν τους απείλησαν άμεσα.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους Νέους γιατί μπορούσαν και έπρεπε η νίκη τους να ήταν με μεγαλύτερο σκορ.

Τα γκολ και το δοκάρι του Σεχολάρι

Στο 10΄ ο Τσικαδέρης έφυγε γρήγορα απέφυγε έναν αντίπαλο και γύρισε σέντρα βρίσκοντας τον Ντόση και αυτός με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ γράφει το 0-1.

Στο 46΄ το τραγικό λάθος των αμυντικών του Πιερικού δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Δουμπλάτζης που έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας και το παιχνίδι παίρνει νέο ενδιαφέρον αφού έγινε το 1-1.

Στο 65΄ ο Τσικαδέρης και πάλι με νέα ωραία ενέργεια βρήκε τον Ντόση και ο τελευταίος με σουτ πέτυχε το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 75΄ ο Σεχολάρι από κοντά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Δόξας.

Στο 89΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γραίκος της Δόξας Δράμας.

Οι συνθέσεις

Δόξα Δράμας: Παπαδόπουλος, Καρατζόγλου, Νόβης, Γραίκος, Βασιλειάδης Μ, Τσιμπλίδης-(46 Βασιλειάδης Α), Ορφανίδης (70 Κασάμπαλης), Κανετίδης Κ, Κανετίδης Ι (65 Βασιλειάδης Γ) Κουμπρόγλου, Δουμπλάτζης

Πιερικός: Τσιντώτας, Κραγιόπουλος (55 Καμπερίδης), Νίκου, Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Μετενίδης, Τσικαδέρης (80 Τσανάκας), Καραγκούνης, Μπαρέκας, Ντόσης (85 Παναγιωτίδης), Σεχολάρι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ηθική "επανάσταση" - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΤΟΠΙΚΗ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ελλάδα χρειάζεται μια «δημιουργική έκρηξη», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Ηθική

"επανάσταση"

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας, η οποία ασφυκτιά στο τέλμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: συνέχεια στον ίδιο δρόμο ή επιλογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ριζικές αλλαγές και συγκρούσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η πορεία αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις παθογένειες δεν θα είναι εύκολη: «Για αυτό στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.

» Χρειαζόμαστε ψήφο εμπιστοσύνης! Ψήφο ισχυρής βούλησης, ψήφο αυτοδυναμίας. Μιας αυτοδυναμίας που δεν θα λειτουργεί σαν ένα φρούριο αυτάρκειας και αλαζονείας - αυτό μπορώ να το εγγυηθώ!

» Αντίθετα: θα είναι το σταθερό και βιώσιμο θεμέλιο, που πάνω του θα χτίσουμε τη νέα ενότητα όλων των Ελλήνων. Μια ενότητα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» καταλήγει.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2028-09-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Μαλτζάρης: Γαλάζια φιέστα στο νέο Νοσοκομείο


Συνέντευξη τύπου του Γρ. της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαλτζάρη για το νέο Νοσοκομείο
Γαλάζια φιέστα…
«Ντροπή και αίσχος», χαρακτήρισε ο Γ. Μαλτζάρης, την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στην είσοδο του νοσοκομείου, στην οποία αναγράφεται ότι εγκαινιάστηκε από το Δ. Αβραμόπουλο, «επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή»
«Η ελληνική ταινία του Μαυρογιαλούρου είναι επίκαιρη όσο ποτέ», σχολίασε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαλτζάρης, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Παρασκευή το μεσημέρι.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, έδωσε συνέντευξη τύπου το Σάββατο το μεσημέρι, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τους κυβερνητικούς παράγοντες, κατηγορώντας τους για προεκλογική φιέστα.
Γίναμε μάρτυρες μιας πανελλαδικής πρωτοτυπίας, μιας γαλάζιας φιέστας» ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως ο μόνος λόγος που έγινε η εκδήλωση ήταν απλά και μόνο για «μικροκομματικά οφέλη και υφαρπαγή ψήφων», ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.
Ο Γιάννης Μαλτζάρης, σημείωσε ότι κανείς δεν εξήγησε στους πολίτες ποιος παραλαμβάνει και ποιος παραδίδει το Νοσοκομείο, «όπως επίσης κανείς δεν εξήγησε στον κόσμο, αν την επόμενη ημέρα το νοσοκομείο θα λειτουργήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας σχολίασε και τη μαρμάρινη επιγραφή η οποία τοποθετήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, και στην οποία αναγράφεται οτι «Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή» σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί «ντροπή και αίσχος».
Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του και ιδιαίτερα τα όσα είπε περί πρότυπου νομού σε υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, ο κ. Μαλτζάρης αναρωτήθηκε αναρωτήθηκε αν ξέρει ο υπουργός πού ήρθε. «Του είπαν τι συμβαίνει στην Πιερία; Έχουν κάνει την Πιερία και τους ανθρώπους της πειραματόζωα. Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στην Πιερία ενώ απολάμβαναν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στο ΙΚΑ, τώρα μεταφέρθηκαν στο ΤΕΒΕ και πληρώνουν συμμετοχή 25% - 30%».
Όσον αφορά το ΚΑΤ Β. Ελλάδος στο Αιγίνιο ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, προκάλεσε τον καθένα που υποστηρίζει το αντίθετο, να επισκεφθεί την περιοχή, όπου το μόνο που θα αντικρίσει είναι «ένα χωράφι και μία ταμπέλα».
«Προσβάλουν τη νοημοσύνη του κόσμου και ο κόσμος της Πιερίας στις 4 του Οκτώβρη θα τους συμπεριφερθεί αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας, ο Γιάννης Μαλτζάρης κάλεσε όλους τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν το παρόν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και την Πέμπτη 1η του Οκτώβρη στην μεγάλη προεκλογική ομιλία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Β.Ζ.
DSC08159«Ντροπή και αίσχος», χαρακτήρισε ο Γ. Μαλτζάρης, την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στην είσοδο του νοσοκομείου, στην οποία αναγράφεται ότι εγκαινιάστηκε από το Δ. Αβραμόπουλο, «επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή»
«Η ελληνική ταινία του Μαυρογιαλούρου είναι επίκαιρη όσο ποτέ», είπε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Παρασκευή το μεσημέρι.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, έδωσε συνέντευξη τύπου το Σάββατο το μεσημέρι, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τους κυβερνητικούς παράγοντες, κατηγορώντας τους για προεκλογική φιέστα.
Γίναμε μάρτυρες μιας πανελλαδικής πρωτοτυπίας, μιας γαλάζιας φιέστας» ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως ο μόνος λόγος που έγινε η εκδήλωση ήταν απλά και μόνο για «μικροκομματικά οφέλη και υφαρπαγή ψήφων», ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.
Ο Γιάννης Μαλτζάρης, σημείωσε ότι κανείς δεν εξήγησε στους πολίτες ποιος παραλαμβάνει και ποιος παραδίδει το Νοσοκομείο, «όπως επίσης κανείς δεν εξήγησε στον κόσμο, αν την επόμενη ημέρα το νοσοκομείο θα λειτουργήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας σχολίασε και τη μαρμάρινη επιγραφή η οποία τοποθετήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου, και στην οποία αναγράφεται οτι «Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή» σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί «ντροπή και αίσχος».
Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του και ιδιαίτερα τα όσα είπε περί πρότυπου νομού σε υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, ο κ. Μαλτζάρης αναρωτήθηκε αναρωτήθηκε αν ξέρει ο υπουργός πού ήρθε. «Του είπαν τι συμβαίνει στην Πιερία; Έχουν κάνει την Πιερία και τους ανθρώπους της πειραματόζωα. Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στην Πιερία ενώ απολάμβαναν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στο ΙΚΑ, τώρα μεταφέρθηκαν στο ΤΕΒΕ και πληρώνουν συμμετοχή 25% - 30%».
Όσον αφορά το ΚΑΤ Β. Ελλάδος στο Αιγίνιο ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, προκάλεσε τον καθένα που υποστηρίζει το αντίθετο, να επισκεφθεί την περιοχή, όπου το μόνο που θα αντικρίσει είναι «ένα χωράφι και μία ταμπέλα».
«Προσβάλουν τη νοημοσύνη του κόσμου και ο κόσμος της Πιερίας στις 4 του Οκτώβρη θα τους συμπεριφερθεί αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας, ο Γιάννης Μαλτζάρης κάλεσε όλους τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν το παρόν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και την Πέμπτη 1η του Οκτώβρη στην μεγάλη προεκλογική ομιλία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.