Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΡΕΕΙ!!!!!

Παρασκευη 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://satira-epikerotitas.blogspot.com/2009/09/blog-post_25.html
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHCeVJx-2WBUBMMKCWkgKc_XQkOOuR9lHbxjPWJ0_OMIcHtdPHcwEd3KTkJvyjBLIL-afhQS68P0MohJbym1yYX_eFD0a8xDFkXoVZ3-bq7PCm5HXW5P-xXYHgzHMwn-XwyoBa8Hgb2xei/s400/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1.JPG

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου έπειτα απο την συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09/2009 ΠΗΓΗ ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου έπειτα απο την συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι πολίτες αγκαλιάζουν τον Δ. Γκελντή


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Οι πολίτες αγκαλιάζουν τον Δ. Γκελντή

* «Η 5η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ», ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

* «ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ», ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΕΛΝΤΗ

Οι πολίτες της Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρη Γκελντή. Καθημερινά ο κ. Γκελντής επισκέπτεται πόλεις και χωριά, συνοικίες και δημοτικά διαμερίσματα, χώρους δουλειάς και στέκια που συχνάζουν οι Πιεριείς. Συζητά με τον κόσμο. Κι εκείνοι τον ακούνε προσεκτικά.

Εκείνος μιλά για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου μετά την 4η Οκτωβρίου, μετά τη νέα νίκη του Κινήματος που έρχεται και μετά την ήττα μιας αποτυχημένης πολιτικής που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΓΚΕΛΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πολίτες γνωρίζουν την πορεία του Δημήτρη Γκελντή στην τοπική κοινωνία, την ασχολία του με τα του ΠΑΣΟΚ, τις θητείες του ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, ως νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της νομαρχιακής ομάδας στο νομαρχιακό συμβούλιο Πιερίας μέχρι το 2006. Και θεωρούν ότι όπως τότε ήταν κοντά τους, στα προβλήματα και στις αγωνίες τους, έτσι και τώρα από το κοινοβούλιο μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Το βράδυ της Πέμπτης 24/9/2009 επισκέφθηκε τη συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και οι Σταθμιώτες τον αγκάλιασαν με θέρμη, του ζήτησαν να συμπαρασταθεί στα προβλήματά τους και του είπαν ότι εφόσον, με το καλό, εκλεγεί, να τους στηρίξει για να βρεθούν και προωθηθούν λύσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΡΙΑ

Από την πλευρά του ο κ. Γκελντής είπε ότι αν τον στείλουν βουλευτή στη βουλή, θα δώσει τον εαυτό του για να έρθουν καλύτερες μέρες στην πατρίδα, για να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Πιερία, πάντοτε κοντά στους αγρότες, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους της ανάπτυξης, στους βιοπαλαιστές, κοντά στο φτωχό και αδύναμο πολίτη.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί με εκείνους που θα εκλεγούν βουλευτές στον νομό καθώς και με τους ανθρώπους της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης προκειμένου να βγει η Πιερία από το τέλμα των τελευταίων θέσεων ανάπτυξης που βρίσκεται σήμερα και να μπει στην ανηφόρα της προόδου και της προοπτικής.

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ»

Φεύγοντας ο Δημήτρης Γκελντής χαιρέτισε έναν – έναν τους Σταθμιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής. Τους είπε ακόμη ότι θα πρέπει να αισιοδοξούν, διότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνουν μια νέα ελπίδα παντού. «Έρχονται καλύτερες μέρες για την Πιερία», είπε χαρακτηριστικά. Και οι Σταθμιώτες τού ευχήθηκαν «με το καλό. Και να ξανάρθεις βουλευτής».Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Το τελευταίο ταγκό του Καραμανλή!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Η ΝΔ και ο Καραμανλής μας δουλεύουν ψιλό γαζί.Ποιός φοβερός επικοινωνιακός νούς σκέφτηκε να στήσει ένα τέτοιο σκηνικό κοροιδία σε ένα debate παρωδία με "πολίτες".. ενοείται ότι το παιγνίδι ήταν στημένο και το αποτέλεσμα δεδομένο, δηλαδή ερωτήσεις επιλεγμένες απο τη Ρηγίλης δια στόματος "πολιτών". Ρε.. σε ποιόν πουλάτε αυτά τα θεατρινίστικα σκηνικά;Στον κόσμο; Τον απονήρευτο;Για πείτε μας και εμάς πώς στήσατε στο Αιγάλεω debate με "πολίτες";Ποιός τους επέλεξε; Διακομματιή Επιτροπή;Ρέ σάν δεν ντρέπεστε.Με τέτοια κόλπα νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τους πολίτες;Και έσπευσαν τα "τσιράκια" της ΝΕΤ να μας το παρουσιάσουν ώς κάτι το καινοτόμο.. βρέ ούστ χαραμοφάηδες της ΕΡΤ που σας πληρώνουμε κιόλας. Δείτε τον.. απολαύστε θεατρική κίνηση..

απολαύστε το τελευταίο του ταγκό.. πρίν το χορό του Ζαλόγγου!!!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3



ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Δημήτρης Γκελντής στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Την πεποίθησή του ότι η παρουσία μιας νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τοΝ Γιώργο Παπανδρέου θα σημάνει και ένα νέο ήθος και ύφος στη διακυβέρνηση της χώρας, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρης Γκελντής, μιλώντας στην εκπομπή 2Ν ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ και στον Ευγένιο Ολύμπιο.
Ο Δημήτρης Γκελντής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει ειπωθεί από τον Μανώλη Δρετάκη παλαιότερα ότι η πολιτική έχει πάρει διαζύγιο από την ηθική.
Δείτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γκελντής στον Ευγένιο Ολύμπιο στην σελίδα
http://www.youtube.com/watch?v=v-NHXc07vCg

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://fimotro.blogspot.com/2009/09/blog-post_3205.html
Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες αναγνώστες μας οι οποίοι με e-mail μας συμπαραστέκονται στην προσπάθεια άσκησης ποινικής δίωξης κατά του fimotro, επειδή δημοσιεύσαμε δημοσκοπήσεις κατά την περίοδο της απαγόρευσης. Εμείς θεωρούμε ότι η δίωξη που προσωποποιείται κατά δημοσιογράφου-πολιτικού συντάκτη χωρίς να αποδεικνύεται από πουθενά ότι είναι ο διαχειριστής του fimotro, αποτελεί πολιτική δίωξη με πρωτεργάτες του συνεργάτες του πρωθυπουργού μπροστά στον φόβο της εκλογικής συντριβής που έρχεται. Ο νόμος πέραν της...
αντισυνταγματικότητάς του, είναι προφανές ότι δεν αφορά τα ιστολόγια. Το άρθρο 7 του Ν. 3603/2007 ο οποίος υπεγράφη στα Ιωάννινα, στις 6 Αυγούστου 2007, προφανώς στις καλοκαιρινές διακοπές του κ. Παπούλια δεν συμπεριλαμβάνει την απαγόρευση τα διαδικτυακά μέσα το διευκρινίζει επαρκώς. Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο συγκεκριμένος νόμος :

Άρθρο 7
Διενέργεια και δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων κατάτην προεκλογική περίοδο
1.α) Δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από τη διενέργεια τωνβουλευτικών εκλογών, των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και των δημοψηφισμάτων και έως την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων και η καθ' οιονδήποτετρόπο μετάδοση αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, καθώς και η καθ' οιονδήποτε τρόπο μετάδοση και αναμετάδοσή τους από τα μέσα ενημέρωσης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διανέμονται ή εκπέμπουν.
β) Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την ημέρα των προαναφερόμενων εκλογών και μέχρι την 19.00 ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στα πολιτικά κόμματα και στους υποψηφίους η καθ' οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
2. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που διενερ-γούνται κατά την έξοδο των εκλογέων από τα εκλογικάκαταστήματα κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται ή να μεταδίδονται καθ' οι-ονδήποτε τρόπο πριν την 19.00 ώρα της ημέρας αυτής.
3. Στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού δείγματος πρέ-πει να μετέχουν μόνο άτομα με ενεργό δικαίωμα ψήφου.
4. Το χρονικό διάστημα μεταξύ της έναρξης συλλογήςτων στοιχείων και της ημερομηνίας δημοσιοποίησης τωναποτελεσμάτων της δημοσκόπησης δεν μπορεί να υπερ-βαίνει τις δεκαπέντε (15) ημέρες.
5. Οι παραβάτες των διατάξεων των προηγούμενων πα-ραγράφων τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6)μηνών, η οποία δεν είναι δεκτική μετατροπής ή αναστολήςκαι χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώέως τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ.
Ο Νόμος προβαίνει σε μια σαφή διάκριση για το ποιες δημοσκοπήσεις ρυθμίζει και σε ποια μμε απαγορεύεται η δημοσίευσή τους:
(α) ως προς την πρόθεση ψήφου η απαγόρευση είναι καθολική και αφορά όλα τα μέσα "με οποιονδήποτε τρόπο κι αν εκπέμπουν".
(β) Ως προς τις έρευνες γνώμης που αφορούν "πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα", ο νόμος περιορίζει την απαγόρευση σε ένα κατονομαζόμενο κύκλο κατηγοριών μέσων ενημέρωσης:
- δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης,
- στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών,
- σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και
- στα πολιτικά κόμματα και στους υποψηφίους
Ενώ λοιπόν η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου αφορά κάθε μέσο ενημέρωσης, η δημοσιοποίηση όλων των υπόλοιπων θεμάτων δημοσκοπήσεων ("πολιτικές τάσεις") αφορά μόνο τα ρητά κατονομαζόμενα μέσα ενημέρωσης. Άλλωστε εάν ο Νόμος ήθελε στην δεύτερη περίπτωση να εντάξει και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης θα το είχε πράξει, είτε κατονομάζοντάς τα, είτε απλώς εντάσσοντας και τις "τάσεις" στην κατηγορία (α) που αφορά όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Ο νομοθέτης γνωρίζει καλά ότι αφήνει ένα πεδίο εφαρμογής αρύθμιστο, δηλαδή ελεύθερο: αυτό του Διαδικτύου. Εξάλλου, αυτό έχει επισημανθεί ήδη από το σχολιασμό της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, ως προς το άρθρο 1 του νομοσχεδίου. Η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφέρει:
" 1. Επί του άρθρου 1 παρ. 1
Συμφώνως προς τη δεύτερη περίδο της παρ. 1, στην περίπτωση που "οι ως άνω δημοσκοπήσεις δεν δημοσιοποιούνται στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, διενεργούνται χωρίς να υπάγονται στις διατάξεις του νόμου αυτού". Εν προκειμένω, θα ήταν, ενδεχομένως, σκόπιμο να διευκρινισθεί σε ποιο καθεστώς θα υπάγονται οι εν λόγω δημοσκοπήσεις στην περίπτωση που δεν δημοσιοποιηθούν στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο αλλά επί παραδείγματι, στις ιστοσελίδες των φορέων ή των επιχειρήσεων που τις διενεργούν, ή στις ιστοσελίδες των πολιτικών κομμάτων ή υποψηφίων ή ακόμη και σε προσωπικές ιστοσελίδες ή σε "blogs". Άρα η Επιστ. Υπηρεσία της Βουλής αναγνωρίζει ότι το ζήτημα της δημοσίευσης στο Διαδίκτυο παραμένει "αδιευκρίνιστο" από το Νόμο αυτόν.
Το βέβαιο είναι ότι εφόσον η δημοσίευση δημοσκόπησης θεωρηθεί ότι αποτελεί περιεχόμενο του δικαιώματος πληροφόρησης, υπάγεται μόνο στους περιορισμούς που προβλέπονται από το Σύνταγμα και συνεπώς απαιτείται να υπάρχει νόμος που να προβλέπει την απαγόρευση της διαδικτυακής δημοσίευσης, αφού η απαγόρευση προβλέπεται εδώ από ειδικές κι όχι από γενικές διατάξεις.
Άρα, αν θεωρήσουμε ότι η απαγόρευση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα:
(α) δημοσκόπηση για πρόθεση ψήφου απαγορεύεται να δημοσιευθεί και στο Διαδίκτυο,
(β) έρευνα γνώμης για όλα τα άλλα θέματα απαγορεύεται μόνο για τα ρητώς κατονομαζόμενα μέσα ενημέρωσης, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα διαδικτυακά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ !...

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_1323.html
Η σύγκρουση για την διαδοχή στη Νέα Δημο-κρατία θα είναι σφοδρό-τατη κι έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πρωτο-φανείς καταστάσεις αντιπαράθεσης, καταγ-γελιών, και αποκαλύ-ψεων...
Μη ξεχνάμε πως πρόκει-ται για τον πολιτικό και κομματικό εκφραστή της άρχουσας τάξης και των διαπλεκόμενων συμφερόντων !...

Η διαμάχη έχει ξεκινήσει προ πολλού, με προκαταρκτικές συγκρούσεις, ανάμεσα στα τζάκια και τις φάρες, η κατάσταση, όμως, θερμαίνεται, όλο και περισσότερο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και, κυρίως, όσο βεβαιώνεται η μεγάλη ήττα της νεοδημοκρατίας.
΄Ηδη, τα όργανα άρχισαν και εκτός των κομματικών πλαισίων, με το Νο 1 των δελφίνων, του Καραμανλή, να δέχεται καταιγιστικά πυρά από έναν …μεγαλοεπιχειρηματία ! Η επίθεση του Βγενόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη είναι η πρόγευση για ό, τι ήθελε ακολουθήσει !...

Στην, άκρως, επώδυνη, αυτή διαδικασία, αναμένεται να σκάσουν και να γνωστοποιηθούν πολλά, κοινός, όμως, παρανομαστής όλων, θα είναι το ξεβράκωμα της συντηρητικής παράταξης και του κατεστημένου, που την στηρίζει, μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου ελληνικού λαού, ο οποίος θάχει την ευκαιρία ν΄ αντιληφθεί, για μια ακόμα φορά, με γεγονότα και αποδείξεις, «τι σημαίνει Δεξιά».

΄Ισως σ΄ αυτή την περίπτωση, και εξ αιτίας της, το ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου, αποκτήσουν, εκ των πραγμάτων, την «περίοδο χάριτος» για την κυβερνητική πολιτική τους, που αλλιώς πως, δεν θα είχαν…

Από τα γεγονότα και τα φαινόμενα, το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει, είναι το ό, τι ο σημερινός και οσονούπω καταψηφισμένος, αρχηγός, αφού περιπλανήθηκε σε διάφορες εκδοχές και σενάρια, κατέληξε στην μοναδική επιλογή, που αυτός θα μπορούσε να κάνει και του ταιριάζει : να μείνει αμέτοχος, λακίζοντας !...
Και πίσω ; Πίσω του «γαία πυρί μυχθήτω» !... Εδώ ο τύπος έκαψε όλη την Ελλάδα, στο κόμμα θα κωλώσει ?...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Πρόγραμμα επισκέψεων συναντήσεων ομιλιών Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ώρα 8.45: Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο
Ώρα 11.00: Ζωντανή Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης
Ώρα 15.30: Ζωντανή Συνέντευξη το τηλεοπτικό κανάλι EUROPE ONE
Ώρα 19.00: Ομιλία στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ – πλατεία Καφέ «ΤΩΙΡΗ»
Ώρα 20.30: Ομιλία στην ΚΑΡΙΤΣΑ – πλατεία
Ώρα 22.30: Πάρτι Νεολαίας στο Καφέ «ΑΣΤΡΑ» - πεζόδρομος Κατερίνης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγεί η ψυχή του


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΠΤΕΜΜΒΡΙΟΥ 2009
Μία εβδομάδα πρίν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων, άρχισαν τα όργανα, διώξεις των blogs για δημοσίευση δημοσκοπήσεων (πχ τροκτικό), ευσεβείς πόθοι σε δημοσιεύματα για δήθεν ανατροπές του πολιτικού σκηνικού.Ισως οι επι όλων επαίοντες, αναλύουν την πολιτική επικαιρότητα κατά το δοκούν.Η αλήθεια είναι πικρή, για όσους προσπαθούν αν βγάλουν το καράβι της ΝΔ στη στεργιά, έστω και "κατακερματισμένο", παρα να το αφήσουν να βουλιάξει οριστικά και να αναπαυθεί βαθειά στο πάτο. Βέβαια ο "κατακερματισμός" του κυβερνώντος κόμματος έχει ήδη επέλθει, απλά κρύβεται απο "φύλλα συκής" και η αποκάλυψη θα γίνει μετά τις 5 Οκτωβρίου.Γιατί στην απλή καθουμιλουμένη " ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι".Το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει.. Είναι δέ πολύ τραγικό, να προσπαθείς να κερδίσεις πρώην φανατικούς σου ψηφοφόρους, με θεατρικές, διλημματικές προκλήσεις, περί ψυχολογικής σύμπλευσης των ψηφοφόρων της ΝΔ με την κυβέρνηση.Είναι τραγικό να βλέπεις ένα πρωθυπουργό που ο λαός του έδωσε απλόχερα την εξουσία, να μήν αναφέρεται καθόλου, ούτε στα πεπραγμένα, αλλά ούτε και στα μελλοντικά του σχέδια..Είναι τραγικό να βλέπεις κυβέρνηση έξη ετών να μήν κυβερνά, αλλά στην ουσία να ασκεί αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της, ιγα τα οποία έχει κριθεί το 2004 και μάλιστα να αντιπολιτεύεται και προγενέστερες κυβερνήσεις εις βάθος χρόνου απο το 1981.Είναι πραγματικά εκτός πολιτικής πραγματικότητος ή τουλάχιστον ασύλληπτη υποκρισία να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ασάφειες στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Καραμανλής δέν τόλμησε να μας πεί έστω μετά το πάγωμα των μισθών επι διετία, μετά τί θα γίνει;Θα καταφέρουν τόσα που δέν κατάφεραν με πανίσχυρη κυβέρνηση και πρωθυπουργό που τα πήρε όλα;Πόσο μπορεί να υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού!
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ανατρέχουμε στα λεγόμενα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και να μήν έχει κάνει τίποτε η κυβέρνηση επιε έξη χρόνια τίποτε για να λάμψει η αλήθεια.. Είναι υποτιμητικό για τη μνήμη μας, γιατί θυμόμαστε το παγμοσμίως προτότυπο της αποχώρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας απο τη βουλή κάτω απο το φόβο της "μυστικής" ψηφοφορίας...Γιατί δέν έμειναν να αποφασίσουν; Τί φοβήθηκαν;Ο Παπαναδρέου, έστω και άν μάτωνε το κόμμα του επέμενε.. όλα στο φώς!!
Και μετά απο όλα αυτά, ευτυχώς ο λαός άνοιξε τα μάτια του, συνηδειτοποίησε που τον οδηγεί η κυβέρνηση και ο "πρώην καταλληλότερος" και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, δείχνοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι της γυρίζει οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη.Είναι πάγια δέ τακτική της συντηρητικής παράταξης, όταν χάνει την εξουσία, να προσπαθεί με κινδυνολογίες και μεθοδεύσεις εκμετάλλευσης του κρατικού μηχανισμού να κρατηθεί στην εξουσία.Είναι πολύ σαθρό το επιχείρημα των stages και της εκμετάλλευσης των νέων.... Είναι πρόκληση 15 μέρες πρίν τις εκλογές να προσπαθούν, εκτός απο Διευθύνοντα Συμβουλο του ΟΠΑΠ, να κάνουν τον Χατζηεμμενουήλ και στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.. Ξέρετε ποιός έιναι ο Χατζηεμμανουήλ..; και τί σχέση έχει με τον πρωθυπουργό; Γιατί κανείς δέν τολμά να το πεί; Μάλλον γιατί σέβονται το θεσμό.. αλλά όλα κάποτε θα βγούν στη φόρα.. Γιατί ολοι αυτοί με τα ανούσια πολιτικά τους σχόλια, δέν τολμούν πούν τα σκάνδαλα που χτύπησαν αυτά τα χρόνια το ίδιο το σπίτι του Καραμανλή; (δείτε σχετικά άρθρα εδω!! και εδώ!! και εδω!!)
Ετσι και κάτω απο όλα αυτά τα γεγονότα,κατάλαβαν στην κυβέρνηση ,ότι δέν αναστρλεφεται το αρνητικό κλίμα και εντελώς αντιδημοκρατικά "αποφάσισαν" να θέσουν στο σκοτάδι τις δημοσκοπήσεις, γιατί θα φαινόταν καθημερινά η γυμνή αλήθεια.. Αλλά έστω και έτσι τα πράγματα δέν της πήγαν καλά..Παρά τη φιλότιμ,η προσπάθεια, του κ Φλέσα του κ Μαύρου και άλλω "επίλεκτων και εγκάθετων" δημοσιογράφων να μιλούν καθημερινά περί αναστροφής του κλίματος υπέρ του Καραμανλή.
Είναι δέ προκλητικό άυτό που γίνεται καθημερινά στα κρατικά κανάλια.Παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία,καλύπτουν μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του πρωθυπουργού, με πάρα πολύ χρόνο, τον οποίο δέν βαφτίζουν προεκλογικό, αλλά με μορφές διαφορετικών ρεπορτάζ.. Είνα πολύ άκομψο για την αισθητική μας και τη νοημοσύνη μας, να υποβάλλονται συνεχώς απο τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ερωτήσεις κλισέ του "τύπου τί πιστεύεται έχει αναστραφεί το κλίμα.. έχει κερδίσει πόντους ο Καραμανλής".
Ομως το ποτάμι δέ γυρίζει πίσω και παρασέρνει στο διάβα του κάθε ανάχωμα που προσπαθούν να στήσουν στο πέρασμά του, όλοι εκείνοι που βλέπουν το τέλος νάρχεται.Αρκεί μετά το πέρασμά του στις 5 Οκτωβρίου να βρεί πρόσφορο έδαφος που θα δημιουργησει η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρεόυ , κυβερνηση που πρέπει να είναι διαφορετική απο παλιά για να μπορέσει να πετύχει για το καλό του λαού (βλέπε σχετικό άρθρο).
Το πειρατικό του Γιώργου σαλπάρει σε σταθερό προορισμό!!
Κατα άλλα για τους κυβερνητικούς προεκλογικούς χειρισμούς.. εδώ ισχύει το ρητό του λαού μας "παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγεί η ψυχή του".
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Βρήκαν την ώρα να ...αγριέψουν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Θα πεθάνω αφελής και ανύποπτος. Σήκωσα πρωί-πρωί χίλια διακόσια ευρώ από την «Εθνική», όπου μόλις είχε κατατεθεί η σύνταξη μου, για να πάω στην εφορία. Μπήκα με την κόρη μου στο τρόλεϊ, και δεν πέρασε καν από το μυαλό μου ότι το ζευγάρι που ανέβηκε μαζί μας και μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε στο εσωτερικό, και το οποίο έσπευσε να κατέβει, πριν κλείσει η πόρτα, λες και θίχτηκε από την ...αυστηρή μου παρατήρηση, δεν ήταν «δυο αγενείς και βλάκες» όπως σκέφθηκα, αλλά δυο αετονύχηδες. Που είχαν προλάβει να με ξαφρίσουν χωρίς ούτε εγώ να καταλάβω τίποτα, ούτε το παιδί μου να δει κάτι μέσα στο παράλογο σπρωξίδι.
Το ότι την είχα πάθει σαν χωριάτης που λες και μόλις κατέβηκε απονήρευτος από την Μουσουνίτσα στην Αθήνα, το συνειδητοποιήσαμε όταν φτάσαμε στον προορισμό μας.
Αλλά αυτό το πάθημα μου ενδιαφέρει μόνο εμένα. Εκείνο που ενδιαφέρει και πολλούς άλλους πολίτες είναι η συνέχεια. Η ενημέρωση που πήρα από την εφορία ότι μια και χρωστούσαμε ήδη μια δόση δεν είχα περιθώριο να μη βρω αυθημερόν χρήματα, μια και έληγε η προθεσμία διότι «θα χάσετε τη ρύθμιση». Μέσα στην τούρλα των εκλογών, στις 21 Σεπτεμβρίου, κοινοποιήθηκε στις εφορίες υπουργική εγκύκλιος που επιτάσσει την ανάκληση των ρυθμίσεων που έχουν γίνει, με τις περαιώσεις, μόλις συμπληρωθούν δύο ληξιπρόθεσμες δόσεις. Και καθίσταται αυτομάτως απαιτητή ολόκληρη η οφειλή. «Είναι νέα πολιτική» μου εξήγησε η αρμόδια υπάλληλος.
Λες και αν κάποιος δυσκολευόταν να πληρώσει δύο δόσεις, μόλις του αφαιρέσουν τη δυνατότητα των δόσεων, θα βρει τρόπο να πληρώσει τις έξη ή εφτά που του απομένουν.
Ωραίο προεκλογικό δώρο του υπουργού Οικονομικών. Σε οποιονδήποτε άλλον έκτος από εκείνον που κυβερνά.
Αλλά και εκείνοι που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν και στηρίζουν όλα τα σχέδια τους στα λεφτά που θα βρουν από τις «ανείσπρακτες οφειλές», καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν ότι στο επίπεδο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρών επιχειρήσεων, ισχύει πάντα η ένσταση του Μενίππου: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 25.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

OLYMPOS

Οι Διεθνείς του Ολύμπου
532 υπογραφές έχουν μπει μέχρι στιγμής στο (διαδικτυακό) κείμενο της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, που αφορά την (επιτέλους!) υπογραφή της ΚΥΑ για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Μεταξύ των υπογραφόντων και 8 καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Neil King, δήλωσε πως αναλαμβάνει να αναδείξει το θέμα της ανεπαρκούς νομικής προστασίας του Ολύμπου.
Μερικοί μπορεί να πουν πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι (που δεν καταφέρνουμε, χρόνια τώρα, να κάνουμε ό,τι πρέπει κι αρμόζει στο βουνό).
Άλλοι θα πουν πως, καλό είναι να μας τραβήξουν κι οι απόξω τα αυτιά, μπας και σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το παγκόσμιο μνημείο ως τσιφλίκι μας.



Hμέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών
Με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Ηρώων και κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Πιερίας, θα τιμηθεί το πρωί της Τετάρτης, 30 Σεπτεμβρίου, η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.
…………………………………………………………………………………………………
KYRIAZIDHSΣυναυλία, μία και μοναδική, σε γήπεδο της Δράμας θα δώσει αύριο ο Πέτρος Γαϊτάνος, για να ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα του προσωπικού του φίλου, τέως Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Κυριαζίδη (που αντικαταστάθηκε ως γνωστό από τον δικό μας Χρήστο Φωτόπουλο) και ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στη Δράμα.
Η έκπληξη πάντως δεν είναι (τόσο) η πρωτοτυπία της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου βουλευτή, όσο το ότι επέλεξε να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Το οποίο (όπως παλιότερα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) βρέθηκε πολλάκις (και προσφάτως στη ΔΕΘ) στο στόχαστρο των συνδικαλιστών αστυνομικών, που περίμεναν ματαίως (και περιμένουν πεισματικά) την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του κλάδου τους.


Μάκαρ γη, ώ Πιερία!
Στη χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Οι αδιάβροχοι» ήταν καλεσμένη χθες το πρωί η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στην Πιερία Μαρίνα Τσιντικίδου.
Όπου, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δε μαρτύρησε κανένα από τα προβλήματα του νομού. «Όλα καλά», έλεγε, είναι στην Πιερία.
Αλλά, επειδή οι άλλοι επέμεναν να μην το πιστεύουν και να τη μαρκάρουν στενά, στο τέλος ξεφούρνισε ένα: «Νομίζω», είπε (δεν ήταν και τόσο βεβαία) «ότι στον τουρισμό πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα».


«Στις μέρες μας όλοι ασχολούνται με τον περιβόητο ιό των χήρων ενώ κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματα των δρόμων. Από την ημέρα που βγήκε στην χώρα μας το πρόβλημα με τον ιό έχει χάσει την Ζωή του ένας άνθρωπος ενώ αντίστοιχα στους δρόμους έχουν βρει τον θάνατο πάνω από 650 άτομα και παρόλα αυτά κανείς δεν ασχολείται με αυτό», σημείωσε ορθώς ο Άρης Σταθάκης, υπ. βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Μια δήλωση η οποία λέει πολλά και έχει τη δική της βαρύτητα. Η υπόθεση του ιού της γρίπης είναι όντως μια σοβαρή υπόθεση η οποία καλώς πήρε έκταση, όμως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρει τόσο μεγάλη έκταση (ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός-κυβερνητικός μηχανισμός) το πρόβλημα των δρόμων, διότι τυχαίνει πολλοί εκ των κατασκευαστών να είναι και… καναλάρχες! Και ποιος θέλει να δυσφημίσει το δικό του «μαγαζί»;


Ένα νυχτόβιο πουλί θα απελευθερωθεί στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορειβατών που διεξάγεται στο νομό μας.
Το πτηνό, κατά πώς μάθαμε είναι μπούφος.
Μπούφος λοιπόν στο φυσικό του περιβάλλον… κάποιος μας κάνει πλάκα! Δεν εξηγείται αλλιώς.


Κοντά στα 60 χιλιάδες νέα μέλη γράφτηκαν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Και ελπίζουμε να μην το έκαναν μόνο για να βρουν μια τρύπα στο «κεφαλοτύρι» όπως αποκάλεσε το Κράτος, ο Πάγκαλος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Μπορεί ο Καραμανλής να’χει απάντηση για όλα αλλά στο ερώτημα τι έκανες 6 χρόνια, φυσικά και δεν έχει απάντηση.

***

Ζητάει για Τρίτη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό. Σιγά μη σε συνταξιοδοτήσουμε πρωθυπουργό.

***

Είχες τις ευκαιρίες Κώστα μου, ας δώσουμε και σε κανέναν άλλον την ευκαιρία. Κι αν δεν μας κάνει ας πάει και το παλιάμπελο.

***

Λες ότι ο Παπανδρέου δεν θα κάνει τίποτε. Ε, πάλι πάτσι θα’μαστε. Τίποτε εσύ, τίποτε αυτός.

***

Βέβαια, αν σ’άκουγαν δεν θα πάθαινες αυτά που έπαθες. Τους έλεγες σεμνά και ταπεινά κι αυτοί κυκλοφορούσαν σαν Λουδοβίκοι με τους αυλικούς.

***

Τους έλεγες όχι στις διαπλοκές κι αυτοί δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Ακτές, βουνά, μοναστήρια, οφσόρ, βίλες. Δίκιο έχει ο κόσμος και τους τιμωρεί.

***

Να είστε σίγουροι ότι και οι τοπικές κοινωνίες βγάζουν οργή στους αλαζόνες και σ’οσους τα κονόμησαν.

***

Βέβαια, δεν νομίζω ότι και με το ΠΑΣΟΚ θα λείψουν αυτά τα φαινόμενα αλλά εδώ θα είμαστε να τους κρίνουμε και να τους στείλουμε για αγρανάπαυση.

***

Δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι. Δεν γίνεται άλλοι να συσσωρεύουν πλούτο κι άλλοι χρέη, άλλοι να ευημερούν κι άλλοι να τρέφονται με ελπίδα. Και μη μου πείτε ότι σ’αυτή τη χώρα πάνε μπροστά οι ικανοί. Γίναμε η χώρα των κολλητών και των κουμπάρων.

***

Και επιτέλους δεν έχουμε συμβόλαιο με κανέναν ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τα ίδια πρόσωπα εσαεί. Και φυσικά λέμε όχι σ’ολους αυτούς που μας θυμούνται μόνο όταν μας χρειάζονται.

***

Λέμε όχι σ’οσους ψεύδονται, σ’οσους μας υποτιμούν, σ’οσους μας χρησιμοποιούν, σ’οσους πέρα από το τομάρι τους δεν νοιάζονται για τίποτε.

***

Στην κυβερνητική του θητεία ο Καραμανλής ζήτησε πολλές φορές συγνώμη για κάποια λάθη του, το ίδιο και πολλοί υπουργοί του.

Ε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε άφεσιν αμαρτιών εις το διηνεκές. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

***

Ας τους ψηφίσουν οι τραπεζίτες αυτοί που πήραν τα 28 δις, αυτοί που πήραν τα δάνεια μαμούθ, τις επιδοτήσεις, τα ΤΕΜΠΕ, ας τους ψηφίσουν όσοι ευνοήθηκαν με τον έναν ή άλλο τρόπο. Εμείς μαθημένοι είμαστε το πολύ-πολύ να φάμε ελπίδα για άλλα τέσσερα χρόνια.

***

Και μη νομίζετε ότι μας πείθουν κι οι πασόκοι που λένε ότι από τις 5 Οκτωβρίου σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε για δουλειά. Σιγά μην αφήσουν τη φραπεδιά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/new/images/stories/protoselido/politeia%2025-09-09.jpg

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Με επίκεντρο την οικονομία

Κορυφώνεται

η αντιπαράθεση

Η οικονομία βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Κουμουτσάκο. Μήλον της έριδος, αυτή τη φορά, ένα φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις για την προστασία των δανειοληπτών, το οποίο προκάλεσε αλληλοκατηγορίες για «γκάφα» μεταξύ Ρηγίλλης και Ιπποκράτους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τα «6+1 ψέμματα» που αναφέρονται στο σχετικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μάλιστα λόγο για γκάφα από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού αρκετά από όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο ισχύουν ήδη.

«Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης έχει αυξήσει το όριο του ακατάσχετου της μοναδικής κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ» είπε.

«Είναι σκοτεινή προπαγάνδα ή μεγάλο ψέμα;» ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποσύρουν το φυλλάδιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντέτεινε ότι η «τεράστια γκάφα» είναι της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η αποκάλυψη αφορά σε ένα περυσινό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά την τεράστια γκάφα τους με την άγνοια που έδειξαν σχετικά με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, έρχονται σήμερα, να 'αποκαλύψουν' φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υποτίθεται το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί τους πολίτες. Μόνο που το συγκεκριμένο φυλλάδιο βγήκε πέρσι! Πριν η κυβέρνηση νομοθετήσει, έστω και ατελώς, όπως έκανε» είπε.

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «το δήθεν περσινό προπαγανδιστικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, το οποίο δόθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το βρήκαμε στο εκλογικό τους περίπτερο, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το φυλλάδιο αυτό, που, άλλωστε, το μοιράζουν πόρτα- πόρτα, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλουν τώρα να το αποσύρουν».

«5 ερωτήματα»

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να φοβίσει τους πολίτες, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής. Τόνισε μάλιστα ότι ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες και όχι πολιτικούς που ασκούν αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός «ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πάντως μεσαίο εισόδημα δεν είναι η περίπτωση κάποιου που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, διαθέτει σπίτι 1 εκατ. ευρώ και έχει 100.000 ευρώ μερίσματα»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας οικογένειας», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολίτες γνωρίζουν, το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρο στο ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε «5 ερωτήματα» για τα «υπεύθυνα σχέδια» -όπως τόνισε- της ΝΔ.

Τα ερωτήματα αυτά αφορούν στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία 5,5 χρόνια (δημόσιο χρέος, προϋπολογισμοί που δεν τηρήθηκαν, χώρα υπό επιτήρηση κλπ), στις φοροελαφρύνσεις υπέρ των ολίγων, στα αποτυχημένα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στην Κομισιόν, στην πολιτική της ΝΔ σε επίπεδο αυξήσεων των μισθών και στη μη στήριξη του Ταμείου της Φτώχειας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει πώς θα καλύψει τις «τρύπες» στο έλλειμμα και καταλήγει απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ δεν λέει 'υπεύθυνα' στους πολίτες ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα τους επόμενους μήνες για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας;»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κ. Χατζηδάκης: Γαλάζια υπευθυνότητα κόντρα σε «πράσινους αϊβασίληδες»


Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωστή Χατζηδάκη
Γαλάζια υπευθυνότητα
κόντρα σε «πράσινους αϊβασίληδες»
«Η θεραπεία του ΠΑΣΟΚ, είναι θεραπεία πολιτικών παραισθήσεων», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαπολύοντας από την Κατερίνη, σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
Τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Κατερίνη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία, όπου βασικό ομιλητής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Στην τελετή εγκαινίων εκτός από πλήθος κόσμου, το παρόν έδωσαν και οι έξι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, ο νομάρχης Πιερίας, αλλά και πολλοί δήμαρχοι, οι οποίοι εκλέχθηκαν με τη στήριξη του κόμματος.
Στη ψυχή του Νεοδημοκράτη, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα στηρίξει την παράταξή του στις επερχόμενες εκλογές, προσπάθησε να μιλήσει ο Κ. Χατζηδάκης, μια προσπάθεια που μάλλον στέφθηκε με επιτυχία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που έχει κάνει η Κυβέρνηση κατά τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγόρησε για ανευθυνότητα και άκρατο λαϊκισμό.
Ο κ. Χατζηδάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, τονίζοντας ότι το κόμμα του «κατεβαίνει στις εκλογές με τη σημαία την αλήθεια, η οποία θα νικήσει το ψέμα και τον λαϊκισμό».
Αναφερόμενος στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κυβέρνησής του, ο κ. Χατζηδάκης, έκανε λόγο για προώθηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η παρέμβαση στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία μείωσε από 133 σε 13, για τις μεγάλες συμφωνίες πώλησης του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής (επιβάρυνε 1 εκ. ευρώ ημερησίως τον φορολογούμενο πολίτη, είπα), για τον διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ, τον υπερδιπλασιασμό του ΕΚΑΣ, αλλά και την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ το οποίο είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ.
Συνεχίζοντας ο υπουργός, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή, μιας Κυβέρνησης που ενεργοποίησε το ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, μείωσε την ανεργία από το 11,5% στο 8,5% εν μέσω κρίσης όπως είπε. «Πάμε με ψηλά το κεφάλι, μιλάμε τη φωνή της αλήθειας και μπορούμε να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια στους Έλληνες», είπε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. «Ο ίδιος ο αρχηγός μας έκανε αυτοκριτική παίρνοντας και ευθύνες που δεν του αναλογούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός ανάπτυξης, τόνισε ότι το κόμμα του έχει το θάρρος της αυτοκριτικής, «απέναντι σε ένα κόμμα που 10 χρόνια μετά, δεν δέχεται ότι υπήρχε σκάνδαλο στο χρηματιστήριο».
Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική του στους αντιπάλους του, τους χαρακτήρισε «αϊβασίληδες της πολιτικής, οι οποίοι ενώ περιγράφουν μια μαύρη κατάσταση στην οικονομία, μοιράζουν δωράκια στους πολίτες», χαρακτηρίζοντας της «θεραπεία του ΠΑΣΟΚ», θεραπεία «πολιτικών παραισθήσεων».
Ο κ. Χατζηδάκης, επιχείρησε να προβάλει και τα πλεονεκτήματα του Κώστα Καραμανλή, έναντι του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες αποφασίζουν για το ποιος πρωθυπουργός έχει τις ικανότητες να πάρει το τιμόνι της χώρας σε μια πραγματικά δύσκολη παγκόσμια κρίση λέγοντας πως «είναι προφανές ότι ακόμη και οι οπαδοί αντίπαλων κομμάτων, αναγνωρίζουν ότι θα πάρουνε μεγάλο ρίσκο ψηφίζοντας τον Γ. Παπανδρέου».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Κωστής Χατζηδάκης, εκτίμησε ότι οι Έλληνες δεν θα ρισκάρουν ψηφίζοντας τον Γ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι τελείωσε η περίοδος της άμυνας για το κόμμα του και «από δω και πέρα ξεκινάει η αντεπίθεση».
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Χατζηδάκης, κάλεσε στο βήμα τους έξι υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας.
Β.Ζ.
xatzidakis1
Από την ομιλία του Κ. Χατζηδάκη στην Κατερίνη, κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Δημοκρατίας


«Η θεραπεία του ΠΑΣΟΚ, είναι θεραπεία πολιτικών παραισθήσεων», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαπολύοντας από την Κατερίνη, σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
Τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Κατερίνη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία, όπου βασικό ομιλητής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Στην τελετή εγκαινίων εκτός από πλήθος κόσμου, το παρόν έδωσαν και οι έξι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, ο νομάρχης Πιερίας, αλλά και πολλοί δήμαρχοι, οι οποίοι εκλέχθηκαν με τη στήριξη του κόμματος.
Στη ψυχή του Νεοδημοκράτη, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα στηρίξει την παράταξή του στις επερχόμενες εκλογές, προσπάθησε να μιλήσει ο Κ. Χατζηδάκης, μια προσπάθεια που μάλλον στέφθηκε με επιτυχία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που έχει κάνει η Κυβέρνηση κατά τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγόρησε για ανευθυνότητα και άκρατο λαϊκισμό.
Ο κ. Χατζηδάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, τονίζοντας ότι το κόμμα του «κατεβαίνει στις εκλογές με τη σημαία την αλήθεια, η οποία θα νικήσει το ψέμα και τον λαϊκισμό».
Αναφερόμενος στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κυβέρνησής του, ο κ. Χατζηδάκης, έκανε λόγο για προώθηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η παρέμβαση στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία μείωσε από 133 σε 13, για τις μεγάλες συμφωνίες πώλησης του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής (επιβάρυνε 1 εκ. ευρώ ημερησίως τον φορολογούμενο πολίτη, είπα), για τον διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ, τον υπερδιπλασιασμό του ΕΚΑΣ, αλλά και την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ το οποίο είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ.

xatzidakis2
Ομιλία Κ. Χατζηδάκη στην Κατερίνη

Συνεχίζοντας ο υπουργός, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή, μιας Κυβέρνησης που ενεργοποίησε το ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, μείωσε την ανεργία από το 11,5% στο 8,5% εν μέσω κρίσης όπως είπε. «Πάμε με ψηλά το κεφάλι, μιλάμε τη φωνή της αλήθειας και μπορούμε να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια στους Έλληνες», είπε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. «Ο ίδιος ο αρχηγός μας έκανε αυτοκριτική παίρνοντας και ευθύνες που δεν του αναλογούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός ανάπτυξης, τόνισε ότι το κόμμα του έχει το θάρρος της αυτοκριτικής, «απέναντι σε ένα κόμμα που 10 χρόνια μετά, δεν δέχεται ότι υπήρχε σκάνδαλο στο χρηματιστήριο».
Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική του στους αντιπάλους του, τους χαρακτήρισε «αϊβασίληδες της πολιτικής, οι οποίοι ενώ περιγράφουν μια μαύρη κατάσταση στην οικονομία, μοιράζουν δωράκια στους πολίτες», χαρακτηρίζοντας της «θεραπεία του ΠΑΣΟΚ», θεραπεία «πολιτικών παραισθήσεων».

Ο κ. Χατζηδάκης, επιχείρησε να προβάλει και τα πλεονεκτήματα του Κώστα Καραμανλή, έναντι του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες αποφασίζουν για το ποιος πρωθυπουργός έχει τις ικανότητες να πάρει το τιμόνι της χώρας σε μια πραγματικά δύσκολη παγκόσμια κρίση λέγοντας πως «είναι προφανές ότι ακόμη και οι οπαδοί αντίπαλων κομμάτων, αναγνωρίζουν ότι θα πάρουνε μεγάλο ρίσκο ψηφίζοντας τον Γ. Παπανδρέου».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Κωστής Χατζηδάκης, εκτίμησε ότι οι Έλληνες δεν θα ρισκάρουν ψηφίζοντας τον Γ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι τελείωσε η περίοδος της άμυνας για το κόμμα του και «από δω και πέρα ξεκινάει η αντεπίθεση».
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Χατζηδάκης, κάλεσε στο βήμα τους έξι υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)