Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Πεταμένος φανοστάτης (25ης Μαρτίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21.09.09
http://www.otoposmou.gr/

Image

Φίλες κια φίλοι του "Νοιάζομαι" (21.09.2009, 11:54)

Στέλνω αυτές τις 2 φωτογραφίες απο το roundabout (κυκλικό κόμβο) που έγινε στην 25η Μαρτίου (στο παλαιό κτηνιατρείο) πρό τριμήνου.

Τα αρμόδια συνεργεία έβγαλαν τον φανοστάτη για να εκτελέσουν τις εργασίες τους (οι οποίες έγιναν εξαιρετικά) αλλά ο συγκεκριμμένος φανοστάτης παρέμεινε πεταμένος. Τέτοια περιστατικά που αφορούν πεταμένα υλικά είναι σύνηθες φαινόμενο (σωλήνες αποχέτευσης, άσφαλτος, χαλίκι κ.α.). Επειδή ζούμε στην χώρα των πολλών αρμοδίων και συναρμοδίων αλλά πάντοτε του κανενός υπευθύνου, σας παρακαλώ αναδείξτε το θέμα.

Image

Είναι κρίμα να μην υπολογίζονται υλικά τα οποία ανήκουν σε όλους μας. Εάν αυτό το καταλάβουμε τότε θα ζητούμε να κλείνουνε τα φώτα όταν είναι 12 η ώρα το μεσημέρι, την θέρμανση όταν έξω έχει 22 Co σε δημόσιες υπρεσίες και οργανισμούς κ.α.π.

Επιτέλους να άρχίσουμε να σκεφτόμαστε το κοινωνικό σύνολο, την πόλη μας και το κράτος μας. Αυτός είναι πολιτισμός.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κορομπίλης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλήθος κόσμου στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)
Πλήθος κόσμου στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου Πλημμυρίζει από κόσμο και φέτος η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου. Πολίτες από όλες τις γωνιές της βόρειας Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι φτάνουν για να θαυμάσουν όλα τα καλούδια που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης στην εμποροπανήγυρη. Από καμήλες και ρούχα μέχρι τον γύρο του θανάτου και είδη λαϊκής τέχνης η εμποροπανήγυρη με παραδοσιακό χαρακτήρα και μια αξεπέραστη ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δίνει έναν άλλο τόνο στις ημέρες και τις νύχτες του Αιγινίου
Ακόμη και τώρα που η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υπάρχουν μικροπωλητές που ζητούν μια θέση για να συμμετάσχουν στο πανηγύρι. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή του Αιγινίου όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του πανηγυριού διότι ακόμη και ο συνωστισμός που παρατηρείται αποτελεί χαρακτηριστικό της εμποροπανήγυρης.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άρωμα από κυβέρνηση Γιώργου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ισχυρές δόσεις ανανέωσης και ενδεικτικό των προθέσεων Παπανδρέου για κυβερνητικό σχήμα με πολλ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Ισχυρές δόσεις ανανέωσης και ενδεικτικό των προθέσεων Παπανδρέου για κυβερνητικό σχήμα με πολλά νέα, και άφθαρτα πρόσωπα

▅ Ιδιαιτέρως ευνοϊκή είναι η υποδοχή από τον κόσμο των δημόσιων δηλώσεων Παπανδρέου ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση που  θα περιλαμβάνει πολλά νέα, άφθαρτα πρόσωπα. Στη φωτογραφία, από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στα Ιωάννινα
«Άρωμα» από τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποπνέει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Με ισχυρές δόσεις ανανέωσης και με πρόσωπα που απαντούν στις προκλήσεις των καιρών, καθώς είναι ενεργοί πολίτες, καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά πρόσωπα, τα οποία, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν από το ΠΑΣΟΚ, απαρτίζουν “ένα ψηφοδέλτιο, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον”. Οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου προς όσους σπεύδουν να ράψουν κοστούμια, “ότι θα τους μείνουν στις ντουλάπες”, συν οι αναφορές του ότι κανείς δεν θα χρησιμοποιηθεί σε θέση που κατείχε, μαζί με τις “επεξηγήσεις” έγκυρων κύκλων της Ιπποκράτους ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δείξει τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση, προσέδωσαν στην ανακοίνωση των ονομάτων χαρακτήρα πολιτικού γεγονότος μείζονος σημασίας.

Με βάση όλα τα προαναφερόμενα, πολιτικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι οι επιλογές του κ. Παπανδρέου στο Επικρατείας ενδέχεται να περιλαμβάνουν ώς και πέντε πρόσωπα στα οποία θα ανατεθούν υπουργικά καθήκοντα. Πρόκειται για τους:

●Γιάννη Ραγκούση (στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου), ο οποίος πλέον φέρεται ως φαβορί για την κρίσιμη θέση του υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης Παπανδρέου.

●Έλενα Παναρίτη (δεύτερη), με ευδόκιμη θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα και ειδίκευση στον τομέα της επιχειρηματικότητας που φέρεται φαβορί για κάποιο παραγωγικό υπουργείο (ίσως Ανάπτυξης).

●Ηλία Μόσιαλο (3ο στη σειρά), σύμβουλο για θέματα κοινωνικού κράτους του κ. Παπανδρέου μέχρι τώρα, καθηγητή στο Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς, ο οποίος φέρεται ως φαβορί για το υπουργείο Υγείας.

●Μάγια Τσόκλη (4η στο ψηφοδέλτιο), δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, η οποία φερόταν υποψήφια για μια θέση υφυπουργού σχετική με τον τουρισμό.

●Παύλο Γερουλάνο (5ο στη σειρά), οικονομολόγο, γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται για τη θέση υφυπουργού Τύπου.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, πρόσωπα που πιθανολογείται ότι μπορεί να αναλάβουν κάποιο κυβερνητικό πόστο, θεωρούνται ότι είναι:

●Ο περιβαλλοντολόγος Δημήτρης Λάλας (8ος στη σειρά) που είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε το θέμα του αποκλεισμού της Ελλάδας από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

●Ο οικονομολόγος Κώστας Θέος (9ος στη σειρά), που είχε χρηματίσει κατά το παρελθόν γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας ●Η συνδικαλίστρια Σταυρούλα Σαλουφάκου (6η στο ψηφοδέλτιο), πρόεδρος ώς τώρα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οι ενδείξεις ότι πρόθεση του Γ. Παπανδρέου είναι να σχηματίσει κυβέρνηση με νέα και άφθαρτα πρόσωπα ενισχύθηκαν με νέες δηλώσεις επ΄ αυτού, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε και σε νέες προειδοποιήσεις προς τα στελέχη της παλιάς φρουράς, τα οποία προφανώς θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Είπε συγκεκριμένα: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών. Τα διαλυτικά φαινόμενα που είδαμε και βλέπουμε ώς την τελευταία ώρα στη σημερινή κυβέρνηση δεν θα έχουν καμία θέση στην κυβέρνησή μου. Όποιοι σκέφτονται με όρους προσωπικής στρατηγικής και σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι της εξουσίας για να το μετατρέψουν σε αυτόνομη βαρονία, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση».

Ανησυχία
Οι προειδοποιήσεις αυτές δεν είναι άσχετες με το κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται σε κάποιες πλευρές, αφού οι προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση με νέα πρόσωπα έχουν προκαλέσει ανησυχία σε κορυφαία στελέχη, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να τους αναθέσει κυβερνητικά καθήκοντα. Από την άλλη πλευρά έγκυρες πηγές της Ιπποκράτους, χωρίς να επιχειρούν να αποσυνδέσουν τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωναν ότι “αυτό που έχει σήμερα σημασία είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου με το ψηφοδέλτιο είναι μήνυμα ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Και πως για την κατάρτισή του ελήφθη σοβαρά υπόψη η διαδρομή κάθε προσώπου που περιλαμβάνεται σ΄ αυτό. Διαδρομή επιστημονική, κοινωνική, επαγγελματική. Το ψηφοδέλτιό μας δείχνει την πρόθεσή μας να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας”. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ακόμη ότι για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου “ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών”, και πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επίσης φέρεται ως ένα από τα φαβορί για να του ανατεθεί κυβερνητικό πόστο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ:
«Οι επιλογές Παπανδρέου στο Επικρατείας ενδέχεται να περιλαμβάνουν ώς και πέντε πρόσωπα στα οποία θα ανατεθούν υπουργικά καθήκοντα»

Το Who is Who των «12»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΠΑΣΟΚ από το 2007 Την ίδια χρονιά εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος Τύπου.

Εκλεγμένος δήμαρχος Πάρου στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006. Υπήρξε από το 1994 έως το 1996 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, με σπουδές στα πανεπιστήμια Johns Ηopkins και Ηarvard και πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Σήμερα ενασχολείται επαγγελματικά με θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και σε θέματα κοινωνικού κράτους, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSΕ, στη Βρετανία.

Επίτιμος καθηγητής σε πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. Έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στη χώρα μας. Η εκπομπή της στην ΕΡΤ «Ταξιδεύοντας» κλείνει τα 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Έχει κάνει γυρίσματα σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, έχει βραβευτεί επανειλημμένα και θεωρείται στην Ελλάδα ως η εγκυρότερη στον χώρο του ταξιδιού.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ στο Williams Colege και το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ηarvard και από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεως του ΜΙΤ.

Την περίοδο 1999-2004 διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του υπουργού των Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΦΑΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, από τον Μάιο του 2007. Γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο φοιτητικό κίνημα. Από το 1995 εκλέγεται στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο όπου διετέλεσε γραμματέας Τύπου- Διεθνών Σχέσεων και αναπληρώτρια γραμματέας. Την περίοδο 2004-2007 μετείχε στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Είναι παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής. Σπουδές στο Royal College of Αrt, ΜΑ in Ιllustration, στο London Ιnstitute, L.C.Ρ.D.Τ., ΒΑ (ΗΟΝS) Ρhotography και στο London Ιnstitute, L.C.Ρ.D.Τ., Foundation in Μedia Studies ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της μελετητικής εταιρείας Facets.

Έχει διατελέσει από το 1994 έως και το 2005 διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία.

Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες στις δημόσιες επενδύσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΛΙ ΜΟΧΑΜΕΤ ΧΑΓΚ
ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, γεννημένος στο Σουδάν.

Διακρίθηκε για τον αντιστασιακό του αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε έπειτα από παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΑΝΝΑ ΚΑΦΕΤΣΗ
ΕΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στον χώρο του πολιτισμού.

Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Γεννήθηκε το 1906 στον Πειραιά. Έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας μας. Σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Εμμανουήλ Κριαράς αγωνίστηκε για την επικράτηση της δημοτικής γλώσσας και του μονοτονικού συστήματος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΟΚ: Σκυλος γέννησε «άνθρωπο»!

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Σεπτέμβριος 2009
http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_8566.html

Ολες οι συγκλονιστικές φωτογραφίες








Η «καυτή πατάτα» του Γιώργου Παπανδρέου

Δευτ. 21 Σεπ 2009 http://www.antinews.gr/?p=15303

pasokkeepofthegrass

Είναι γνωστό ότι στην, παραδοσιακά κομματικοποιημένη και πολιτικοποιημένη, Ελλάδα, ένα σημαντικό ποσοστό του κόσμου, θα ψηφίζει «δεξιά» (Ν.Δ.), βρέξει χιονίσει, ενώ ένα άλλο εξίσου σημαντικό ποσοστό, θα ψηφίζει «κεντροαριστερά» (ΠΑΣΟΚ), ακόμη και αν στην ηγεσία του ήμουν εγώ! Έτσι ήταν πάντα, και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Το μόνο που αλλάζει, είναι τα ονόματα των κομματικών σχημάτων που κατά καιρούς εκφράζουν, τις δυο μεγάλες παρατάξεις. Πιο παλιά, οι κομματικές τους εκφάνσεις ήταν οι: Λαϊκός Συναγερμός, ΕΡΕ, Ε.Κ., ΕΔΑ κλπ. Σήμερα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η πόλωση όμως μεταξύ τους, ήταν πάντα, και παραμένει σταθερή.

Είναι επίσης γνωστό, πως όπως φαίνονται τα πράγματα, πάμε για μια εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Άσχετα με τις διάφορες δημοσκοπήσεις που κανείς δεν μπορεί στα σίγουρα να πει ότι δεν υπηρετούν κάποια αλλότρια συμφέροντα, το κλίμα είναι σαφές και ήδη διαμορφωμένο. Αυτό που δεν είναι σαφές, είναι το αν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την εξουσία, πέντε μόλις χρόνια μετά την αποπομπή του από αυτήν. Και αυτό φαίνεται και στο κόσμο του. Υπάρχει ένα γενικό μούδιασμα. Πουθενά δεν εκδηλώνεται η ενθουσιώδης συσπείρωση που θα έπρεπε να συνοδεύει μια παράταξη, η οποία οδεύει ολοταχώς προς την εξουσία. Γιατί; Διότι προφανώς, η επιλογή του κόσμου δεν έχει να κάνει με μια ενθουσιώδη «επέλαση», με σκοπό την άλωση του κάστρου της «μισητής δεξιάς», μπλα μπλα, αλλά απλά έχει να κάνει με την επιλογή του λιγότερου από τα δυο κακά…

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει γρήγορες και πολλές φορές ριψοκίνδυνες, εσωκομματικές τουλάχιστον, αποφάσεις. Ο πρόσφατος τρόπος που ο ένας χειρίστηκε την υποψηφιότητα Σημίτη, και ο άλλος αυτήν του Έβερτ, το αποδεικνύει περίτρανα. Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, υπό τη σκιά ενός πραγματικά μεγάλου πολιτικού άνδρα, έχει γνωρίσει από πολύ μικρός τα συντροφικά μαχαιρώματα, τις κομματικές λοβιτούρες και τα ατέρμονα πολιτικά παιχνίδια. Γνωρίζει από μέσα τη βρωμιά της πολιτικής. Δεν βλέπει τους αστέρες του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο μάτι που τους βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι. Για αυτόν οι μεγαλόσχημοι του κινήματος, δεν είναι παρά κάποιοι που κυνηγούσαν από πίσω τον πατέρα του, κολακεύοντας και γλύφοντας τον, με (μοναδικό;) σκοπό το να γίνουν γνωστοί και πέρα από το θυρωρείο της πολυκατοικίας τους. Επόμενο είναι ο Γιώργος να έχει μια διαφορετική από εμάς άποψη για τη πολιτική και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα ούτε καλό ούτε κακό.

Είναι όμως χρήσιμο στο να μπορεί να αντιμετωπίζει τις εσωκομματικές ραδιουργίες, και να κοιτάζει στα μάτια, αν όχι αφ υψηλού, όλους αυτούς που μόνο ζημιά προξένησαν στη παράταξη της εν Ελλάδι κεντροαριστεράς.

Εκεί όμως που ο Παπανδρέου θα συναντήσει πρόβλημα, και θα αντιμετωπίσει κατεστημένες αντιδράσεις, είναι στον ευρύτερο κομματικό μηχανισμό του κινήματος. Ξέχωρα από το γεγονός πως αυτός ο μηχανισμός είναι ήδη διαιρεμένος σε δυο κομμάτια (Βλ. Βενιζελικούς), η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στα μικρομεσαία κομματικά στελέχη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μετά από 20 τόσα χρόνια εξουσίας, είναι δύσκολο να ξεριζωθεί παρά τις όποιες καλές προθέσεις του αρχηγού. Όντας κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε στα φώτα του εκατοντάδες χιλιάδες παράσιτα. Παράσιτα που δεν έγιναν ξαφνικά σοσιαλδημοκράτες, απλά είδαν φως (εξουσίας) και μπήκαν. Καιροσκόποι που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν χουντικοί, ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να ήταν εξουσία. Και αυτοί οι τυχάρπαστοι, είναι ο βασικός λόγος που ο κόσμος σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ. Άλλο να ακούς για κάποιον προβεβλημένο μεγαλουπουργό πως ίσως και να πήρε μίζες, ή ίσως να διαπλέκεται με επιχειρηματίες, ή ίσως… Τα κότερα και οι σαμπάνιες εν πλώ, είναι μακριά από τη καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου Έλληνα. Αυτό όμως που είναι κοντά του, είναι ο πασόκος γείτονας, ή ο «πράσινος» προϊστάμενος του, ή ο γνωστός πασοκτσής του καφενείου και πάει λέγοντας. Και εκεί είναι που το Κίνημα πονάει. Εκεί είναι χάθηκε το παιχνίδι. Προ πολλού.

Κάποιος αρχαίος φιλόσοφος είχε πει κάποτε πως «αρχή άνδρα δείκνυσι», και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε λειψή. Άνθρωποι χωρίς προσόντα και με μειωμένη ηθική συνείδηση, αναδείχθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και ΔΕΚΟ, με μόνο προσόν τους τη κομματική (πράσινη) ταυτότητα και μόνο εφόδιο, την προσάρτηση τους σε κάποιον πράσινο υπουργό ή βουλευτή. Και λιάνισαν τα ταμεία αλλά και τη κοινή λογική. Άνθρωποι που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, και αντί να τιμωρηθούν, προήχθησαν σε θέσεις προϊσταμένων οικονομικών υπηρεσιών!!!! Ο δημόσιος τομέας βοά με τα κομματικά τηλεφωνήματα που κρίνουν στελέχη στις εποχές των κρίσεων για προαγωγή, κατά παράβαση οποιασδήποτε έννοιας αξιοκρατίας ή έστω του εκάστοτε ισχύοντος δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Και εκεί είναι που κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι ο Παπανδρέου. Όντας από μικρός στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής, δεν υπάρχει περίπτωση, να μπορεί να μπει στη νοοτροπία του μικροκομματικού επιτήδειου. Να αντιληφθεί τη ψυχοσύνθεσή του που απλά «ονειρεύεται καρβέλια». Η σχέση του Γιώργου με όλους αυτούς, είναι του στυλ «εικονικής πραγματικότητας». Δεν γνωρίζει, και μάλλον δεν μπορεί πλέον να μάθει, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού. Τους βλέπει μόνο όταν τον χειροκροτούν. Αγνοεί αυτό που έχουν αφήσει στο διάβα τους. Και αυτή είναι η καυτή πατάτα που θα κρατήσει στα χέρια του. Η πατάτα της κομματικής νομενκλατούρας, που θα επιχειρήσει και πάλι να αλώσει το δημόσιο και γενικά τη καθημερινότητα του μέσου Έλληνα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Παρά τις δηλώσεις στελεχών το ντιμπέιτ φοβίζει τη ΝΔ.
Αυτό και άν είναι αυτοκτονία!! βγήκε ο κ Κουμουτσάκος και δήλωσε.."Η σημερινή δημοσίευση υποτιθέμενου νομοσχεδίου ακραίου λαϊκισμού περί δήθεν διαγραφής χρεών δημιουργεί μείζον θέμα αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου" .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, η ρύθμιση αφορά έως και το 90% της συνολικής οφειλής για καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, την αποπληρωμή του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου σε 20 χρόνια για τα στεγαστικά δάνεια και "πάγωμα" των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για ένα χρόνο. Βασική προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι η σχετική πρόταση νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου: " Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλη μια γκάφα προστίθεται στις προηγούμενες. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν στους Έλληνες πολίτες ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι δανειολήπτες, απλώς δεν τους ενδιαφέρουν. Νοιάζονται μόνο για τις Τράπεζες και για τους ισολογισμούς τους. Και βέβαια, κινδυνολογούν συνεχώς, ασύστολα και εντελώς ανεύθυνα. (…)".
Με δύο λόγια το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλης την πάτησε άγρια.Γιατί; Μα έκανε δηλώσεις ο Κουμοτσάκος και κάλεσε τον Παπανδρεόυ να δηλώσει άν εποδέχεται το δημοσίευμα ή όχι. Σκέτη κωμωδία!! Είναι δυνατόν να δηλώσει ο αρχηγός της εξιωματικής αντιπολίτευσης αντίθεση σε νομοσχέδιο που απο τον Ιούλιο κατέθεσε στη βουλή το ΠΑΣΟΚ και βρίσκονταν σε δημόσια διαβούλευση;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

Μα τόσο αδιάβαστοι;
Τόση εγκατάληψη απο επικοινωνικό επιτελείο έχει υποστεί ο Καραμανλής;Να μήν γνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη βουλή;Και μόλις είδαν το δημοσίευμα τους έπιασε πρεμούρα και όρμηξαν μήν τυχόν και γίνει καμμία ρύθμιση υπέρ των δανειοληπτών και θιγούν τα συμφέροντα των τραπεζών;
Ούτως εί άλλως το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, δέν προβλέπει δά και τόσες ελαφρύνσεις για τους δανειολήπτες.. αλλά δέν δίνει το δικαίωμα στις Τράπεζες να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των κατοικιών πέραν του 85% και να προβούν σε εξώσεις...
Στη Νέα Δημοκρατία δέν παραδειγματίζονται απο τον Ομπάμα και τα μέτρα που πήρε για τις τράπεζες;Είναι δυνατόν να δείχνουν τέτοια τρικυμία στις επιλογές τους;Δέν θάθελα νάμουν στη θέση του Κουμουτσάκου χτές το βράδυ στην αντιπαραθεσή του με τον Παπακωσταντίνου, κατάπιε τη γλώσσα του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.Τί νάλεγε άλλωστε! Τέτοια γκάφα δέν καλύπτεται με τίποτε.

ΔΕΊΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΓΙΑ)!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ετοιμάζει βαλίτσες Διαλυμένη και κατασπαρασσόμενη μπαίνει η ΝΔ στην τελική ευθεία για τις κάλπες με το μυαλό όλων στην... 5η Οκτωβρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Eικόνα πλήρους αποσύνθεσης εμφανίζει -όσο πλησιάζει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης- η ΝΔ... Στην αρχή ήταν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, στη συνέχεια το κλίμα επιβάρυνε η απόφαση του κ. Καραμανλή να περιορίσει δραματικά το εύρος των αποκλεισμών από τα ψηφοδέλτια και η ατολμία του να προχωρήσει σε ανανέωση στη λίστα Επικρατείας.


Τέλος εποχής για τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή θα σηματοδοτήσουν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου σύμφωνα με όλες τις ενδείξις.
Τέλος εποχής για τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή θα σηματοδοτήσουν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου σύμφωνα με όλες τις ενδείξις.

Τα τελευταία 24ωρα κι ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όχι μόνο να παγιώνεται, αλλά και να διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, στο ήδη αρνητικό κλίμα προσετέθησαν οι αποχωρήσεις υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, γεγονός που ενέτεινε την ηττοπάθεια στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης.

Παρά τις δηλώσεις στελεχών το ντιμπέιτ φοβίζει τη ΝΔ.
Παρά τις δηλώσεις στελεχών το ντιμπέιτ φοβίζει τη ΝΔ.

Το ρέκβιεμ. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδοχολογία στη ΝΔ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει πείσει κανέναν ότι θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ ύστερα από μία ενδεχόμενη εκλογική ήττα και φυσικά έπειτα από μία επίσης ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Οι τοποθετήσεις της μορφής «θα μείνω εάν με θέλει η παράταξη» πείθουν ότι ο κ. Καραμανλής έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ (ίσως και από το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου) κινώντας ταυτόχρονα τις διαδικασίες σύγκλησης συνεδρίου για την εκλογή προέδρου.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι από την επομένη των εκλογών το σύνολο σχεδόν των στελεχών του κόμματός του θα ασκήσει κριτική όχι πλέον στους εισηγητές της επιλογής της αναμέτρησης ή στους συνεργάτες του όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά στον ίδιο και είναι βέβαιον ότι δεν θα θελήσει να βρεθεί σε αμυντική θέση έχοντας απέναντί του υπουργούς, ιστορικά στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. Δεν είναι τυχαίο δε ότι οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Οι κ. Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος και Σαμαράς, πέρα από την προεκλογική τους εκστρατεία, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους επαφές με κομματικά στελέχη έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στο μετεκλογικό τοπίο στη ΝΔ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, από την πλευρά τους, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα «παγωμένο κλίμα». Αδυνατούν να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις και πολύ δε περισσότερο αδυνατούν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ την επιλογή να γίνουν εκλογές τώρα.

Η γκρίνια στελεχών που βλέπουν ότι μία ενδεχόμενη εκλογική ήττα θα τους συμπαρασύρει και πιθανόν να μην είναι στην επόμενη Βουλή, διογκώνεται μέρα με την ημέρα και δεν αποκλείεται στο «παρά πέντε» της αναμέτρησης να υπάρξουν (νέες) δημόσιες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Ποντάρουν αλλά και φοβούνται την κάμερα

O ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και φαίνεται ότι θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στις δύο τηλεμαχίες. Οι στενοί του συνεργάτες δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στα δεδομένα, αλλά απλώς ευελπιστούν στη μείωση της τελικής διαφοράς. Ο πρωθυπουργός και αύριο στην τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μεθαύριο στο τηλεοπτικό τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αποδομήσει το πολιτικό προφίλ του κ. Παπανδρέου και να τον εμφανίσει αναξιόπιστο. Θα προσπαθήσει να τον παρασύρει στη συζήτηση για την Οικονομία, προκειμένου να κρύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά και για να ξεφύγει από τις ερωτήσεις για τα σκάνδαλα και τα στελέχη της ΝΔ που ενεπλάκησαν σε αυτά.

Ο πήχης. Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως υπάρχουν κορυφαία στελέχη που έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις ως προς την τακτική αυτή. «Θέτουμε ψηλά τον πήχη για τον κ. Παπανδρέου και όταν εκείνος δεν κάνει το μεγάλο λάθος, όπως συνέβη στη ΔΕΘ, τότε δεν έχουμε τι να πούμε την επόμενη μέρα...». Αυτό ακριβώς είναι πιθανό να συμβεί την Τετάρτη. Εάν οι τηλεμαχίες λήξουν «ισόπαλες», τότε είναι βέβαιον ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την εκλογική νίκη. Θα έχει διατηρήσει το ιδιαίτερα σημαντικό προβάδισμα έναντι του κ. Καραμανλή και θα βρισκόμαστε πλέον δέκα ημέρες πριν «ανοίξουν» οι κάλπες.

ΑΛΛΑΖΕΙ... ΔΡΟΜΟ
Σκέφτονται τώρα να δώσουν και πάλι δώρα...

Yπό την πίεση που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες προβλέπουν κατάρρευση της NΔ στις επικείμενες εκλογές, κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ανακοίνωση φιλολαϊκών μέτρων σε μία ύστατη προσπάθεια να βελτιώσει το πολιτικό κλίμα για την παράταξή του. Oι εισηγήσεις, τις οποίες μελετά ουσιαστικά ο κ. Kαραμανλής, αφορούν:

Tην άρση της απαγόρευσης δανειοδότησης και συναλλαγών με το Δημόσιο για όσους μπήκαν στον «Tειρεσία» τον χρόνο κατά τον οποίο ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Tην παροχή δυνατότητας δανεισμού από τράπεζες και σε εκείνους που έχουν (έως ένα όριο) εκδώσει επιταγές που δεν έχουν καλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των αμέσως προσεχών ημερών το υπουργείο Oικονομίας θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον πρωθυπουργό, ο οποίος -εάν αποφασίσει να υιοθετήσει την εισήγηση- θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. Τα στελέχη που διαφωνούν με αυτές τις κινήσεις επισημαίνουν οτι θα δοθεί η χαριστική βολή καθώς το κόμμα θα εκπέμψει σήμα αναξιοπιστίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠαΣοΚ: Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/15492.html
ΠαΣοΚ: Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο με βάση το οποίο δίνεται η δυνατότητα διαγραφής των χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προς τις τράπεζες. Για απόπειρα απροκάλυπτης παραπλάνησης των πολιτών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ την αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς μισόλογα. Σε απάντησή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη τονίζει ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ "Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών" είχε τεθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009 σε δημόσια διαβούλευση.
"Η σημερινή δημοσίευση υποτιθέμενου νομοσχεδίου ακραίου λαϊκισμού περί δήθεν διαγραφής χρεών δημιουργεί μείζον θέμα αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου" δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρύθμιση αφορά έως και το 90% της συνολικής οφειλής για καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, την αποπληρωμή του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου σε 20 χρόνια για τα στεγαστικά δάνεια και "πάγωμα" των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για ένα χρόνο. Βασική προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι η σχετική πρόταση νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου: " Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλη μια γκάφα προστίθεται στις προηγούμενες. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν στους Έλληνες πολίτες ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι δανειολήπτες, απλώς δεν τους ενδιαφέρουν. Νοιάζονται μόνο για τις Τράπεζες και για τους ισολογισμούς τους. Και βέβαια, κινδυνολογούν συνεχώς, ασύστολα και εντελώς ανεύθυνα. (…)".
Θα είναι δε, όπως δηλώνει η κα Κατσέλη -καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών- από τις πρώτες που θα κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση.
"Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται πραγματικά για τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά και τους δανειολήπτες που υφίστανται την άγρια κερδοσκοπία των τραπεζών. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ούτε κατά την επίσκεψη των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ κατατέθηκε εκ μέρους τους καμία ουσιαστική οικονομική πρόταση αλλαγής της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και των δύο, οι τράπεζες αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες" δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κουμπάρος, κολλητός, σύμβουλος ή φίλος, το πιο προσοδοφόρο νεοδημοκρατικό «επάγγελμα»! ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Έκαναν το Μαξίμου μέγαρο της διαπλοκής


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ gpapachristos@dolnet.gr

Βασικά δύο εβδομάδες απέμειναν ώς τις εκλογές και αν αντιλαμβανόμαστε σωστά το ρεύμα που διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα, προφανώς το ζητούμενο εκείνο το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου (δύο Κυριακές από αύριο μιλάμε) είναι το με πόση διαφορά θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία. Και με αστερίσκο, όπως γίνεται στα επίσημα έγγραφα, πόση πρέπει να είναι αυτή η διαφορά για να εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του «χρήσιμο» για τη χώρα και την παράταξη- που στο μυαλό του, όλως τυχαίως, ταυτίζονται- ο Καραμανλής. Ως εκ τούτου ουδείς λόγος υπάρχει (αναφέρομαι σε όσους εκ των αναγνωστών ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία) για να αγχωνόμαστε, να ανεβαίνουμε στα κεραμίδια, να παίρνουμε τα όρη και τα άγρια βουνά ή ακόμη ακόμη να βουτάμε σε κρύες θάλασσες προκειμένου να κατευναστούν τα νεύρα που, όπως και να το κάνεις, μια ένταση την έχουν. Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος που θα αλλάξει κυβέρνηση ο τόπος. Έτσι γίνεται στα δημοκρατικά καθεστώτα, ήρθε η ώρα να συμβεί και σε μας...

Ο απλός οπαδός γιατί να χολοσκάει;
Και πες τώρα ότι σε έχει πιάσει η βαθιά κατάθλιψη γιατί αποσύρεται από τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία και τη διαδέχεται το ΠΑΣΟΚ. Σκέψου το αλλιώς. Εξαιρουμένης της ευγενούς κατηγορίας «κουμπάροι, κολλητοί, φίλοι» του Μαξίμου, που έχει έναν λόγο παραπάνω να αγωνίζεται για να παραμείνει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, ο απλός οπαδός γιατί να χολοσκάει;

Τον είχαν διορίσει σε καμιά από τις χιλιάδες επιτροπές που έστησαν προκειμένου να παίρνουν ένα γερό επιμίσθιο οι ημέτεροι; Τον έκαναν μέλος της στενής κοινότητας των προαναφερόμενων «κουμπάρων» κ.λπ. που απομυζούσαν το Δημόσιο; Τον διόρισαν σε κάποια από τις χιλιάδες θέσεις συμβούλων- σύμβουλος, το πιο προσοδοφόρο νεοδημοκρατικό «επάγγελμα»! Ή μήπως έβαλαν το παιδί του σε μια δουλειά; Τίποτε απ΄ όλα αυτά. Άρα, γιατί να στενοχωριέται ο άνθρωπος, επειδή έπειτα από πεντέμισι χρόνια φεύγουν. Στην Ιαπωνία δηλαδή τι να πουν οι τοπικοί δεξιοί, που έφυγαν τις προάλλες από την εξουσία ύστερα από 55 χρόνια παραμονής;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)


Φώτο –Φίνις στο ΠΑΣΟΚ για κάποιες θέσεις αλλά και φώτο-φίνις στη Ν.Δ για την πρωτιά αφού θα παιχθεί στα σημεία με περισσότερους από δύο υποψήφιους.

**

Προσοχή στους κουμπάρους. Βλάπτουν σοβαρά…..την υγεία. Είδατε τι έπαθε ο Καραμανλής;

**

Για τα γκάλοπ που κυκλοφόρησαν κρατείστε τα. Έχει να πέσει γέλιο στις 5 Οκτωβρίου…

**Είχαμε κι εμείς πρόταση να κάνουμε δημοσκόπηση αλλά δεν είχαμε υποψήφιο να στηρίξουμε και δεν πήραμε.

**

Μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ. Η ζωή μου ο θάνατός σου και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θα συνεχιστούν. Ρεζιλέματα.

**

Ο κόσμος της Ν.Δ απέδειξε διαχρονικά ότι ξέρει να ψηφίζει, ξέρει να επιλέγει, ξέρει να τιμωρεί. Μια ματιά στο παρελθόν θα σας πείσει.

**

Τι πληρώνει ο Καραμανλής; Όλους αυτούς που τα 5,5 χρόνια πλούτισαν, όλους αυτούς που έκαναν τα σεμνά και ταπεινά, αλαζονικά.

**

Τα πάρτι τελείωσε. Ο Γιώργος πάει Αμερική να ορκιστεί επίσημα πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ο Καραμανλής έμεινε με τον αγωγό στο χέρι.

**

Καλές οι προθέσεις του Γιώργου, το ήθος του και η πολιτική του σκέψη αλλά φοβάμαι δυο τινά. Ένα, τα βαρίδια των Αθηνών που άρχισαν και το παίζουν και δεύτερον τους «εκκολαψίες» της εξουσίας.

**

Φοβάμαι και κάτι ακόμη. Επειδή στην Ελλάδα δυστυχώς όλο το φαγοπότι γίνεται από 200 οικογένειες (στην Πιερίας 4-5), αν ο Γιώργος πραγματοποιήσει μέρος αυτών που επαγγέλλεται, φοβάμαι μην έχει την τύχη του παππού του.

**

Γιατί ο πλούτος στην Ελλάδα είναι αμύθητος, τα συμφέροντα ισχυρά και σκληρά και οι μέθοδοι γνωστοί. Βέβαια ο Γιώργος αν έρθει, δεν έρχεται ως διαχειριστής του συστήματος αλλά ούτε ως επαναστάτης ούτε βέβαια ως μεσσίας που θα λυτρώσει τους ταπεινούς και καταφρονημένους. Έρχεται ως ένας πολιτικός με ήθος με στόχο να άρει τις κοινωνικές αδικίες και να σοβαρέψει κράτος και πολίτες.

**

Ελπίζω να μη δούμε κουμπάρους, κολλητούς, διαλυμένα ταμεία, χρηματιστήρια, το αίσχος των ΤΕΜΠΕ, την αποτέφρωση της χώρας, σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις, επιδοτήσεις, όσα προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ μας φόρτωσαν.

**

Σήμερα ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο το Γιώργο απ’ ότι το ΠΑΣΟΚ, τον δίνει την άνεση να αποδείξει ότι μπορεί. Άλλωστε η μετακίνηση των νεοδημοκρατών προς τον κεντρώο χώρο γίνεται εν’ ονόματι του Γιώργου κι όχι του ΠΑΣΟΚ.

**

Αυτή η στήλη είναι προορισμένη να αντιπολιτεύεται. Θα το πράξει και στο μέλλον χωρίς καμία περίοδο χάριτος. Ο Γιώργος θα κριθεί όχι τόσο για το τι θα κάνει αλλά όσο γι’ αυτά που δεν πρέπει να κάνει αυτός και οι συνεργάτες του.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έκλεισαν τα Επικρατείας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με επικεφαλής τον Γ.Ραγκούση το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο στην 12η και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο καθ. Εμμ.Κριαράς. Το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε με μάχιμα και καταξιωμένα στο χώρο τους πρόσωπα, ενώ χαρακτηρίζεται από την ανανέωση.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γ.Παπακωνσταντινου τονίζοντας: «Είναι ένα ψηφοδέλτιο με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στο αύριο της πατρίδας μας. Ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης, το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους μάχιμους, καταξιωμένους με σημαντική πορεία ο καθένας στο χώρο του. Ένα ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών, που θα εμπλουτίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

1. Γιάννης Ραγκούσης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


2. Έλενα Παναρίτη, καθηγήτρια, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.

3. Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE, στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

4. Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.

5. Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές από τα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού. Σήμερα είναι Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

6. Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα, σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

7. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.

8. Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

9. Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της ΕΕ.

10. Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

11. Αννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού, με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.

12. Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής, καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας. Για τον κ. Κριαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του Ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Γιώργος Σουφλιάς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τη ΝΔ

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην πρώτη εξάδα των θέσεων ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας (2ος) και ο Ευάγγελος Αντώναρος (5ος).

Την εξάδα συμπληρώνουν τρεις γυναίκες από τον επιστημονικό χώρο: Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα (3η), η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (4η) και η Ισμήνη Κριάρη (6η).

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός απέστειλε την Κυριακή ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Έβερτ, εξαίροντας τη μακρόχρονη προσφορά του, καθώς και την απόφασή του, η οποία, όπως αναφέρει, εξυπηρετεί την ανανέωση «σε πολιτικές και πρόσωπα».

H σύνθεση του ψηφοδελτίου Eπικρατείας

Γεώργιος Σουφλιάς, υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων)
Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής
Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, γγ Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινούπουλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, ειδική σε θέματα κλιματικών αλλαγών
Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Νίκη Γκοτζοπούλου, δρ Νομικής, γγ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κώστας Δημητρίου, μέλος του ΣΑΕ, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας
Ιωάννα Καλατζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι
Ιωάννης Οικονόμου, γγ Καταναλωτή, πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Μιλτιάδης Έβερτ, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

H επιστολή Καραμανλή προς τον Μ.Έβερτ

Στην επιστολή του προς τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Έβερτ, ο πρωθυπουργός αναφέρει

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

»Η επιθυμία σου να τεθείς στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως εκφράζεται στην επιστολή που μου έστειλες, σε τιμά.

»Υπηρέτησες την παράταξή μας και το κόμμα με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας σε όλη τη μακρά πολιτική πορεία σου πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τον τόπο.

»Απέδειξες με τη δράση σου τις δυνατότητες της πολιτικής, όταν υπάρχει θέληση και όραμα.

»Η σημερινή σου απόφαση υπηρετεί τις αρχές της ανανέωσης σε πολιτικές και πρόσωπα, όπως πίστευες πάντα.

»Η στάση σου είναι μία ακόμα απόδειξη του ήθους και της αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη μακρά πολιτική σου διαδρομή.

»Μία διαδρομή που δίδαξε μία ολόκληρη πολιτική γενιά στην οποία έχω την τιμή να ανήκω».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)