Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


KYRIAKH 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

1.Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

2· Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.

3· Τρίτος, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου οικονομικών της Υγείας στο LSE στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

4· Τέταρτη, η Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.

5· Πέμπτος, ο Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές από τα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και σήμερα Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

6· Έκτη, η Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα και σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

7· Έβδομη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.

8· Όγδοος, ο Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

9· Ένατος, ο Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της ΕΕ

10· Δέκατος, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

11· Ενδέκατη, η Άννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.

12· Τέλος, στη δωδέκατη θέση του ψηφοδελτίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας.(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αριθμός φύλλου 239, Κυριακή 20-09-2009
Η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, μαζί σας κάθε Κυριακή στις 19:00

Big Fish

Real People

Όλα

Business Stories

Car+Speed

ΤΑ ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Χαριστική βολήτα σκάνδαλα στο παρά 5' Διέξοδο από τα  σκάνδαλα  που ήρθαν  στο φως στο παρά  5΄ της κάλπης, αναζητεί απεγνωσμένα  η κυβέρνηση που  βλέπει τα ποσοστά  της να καταρρέουν.   Μόδα για  πραγματικές  γυναίκες   Η υψηλή ραπτική  φτιάχνει ρούχα  για... σούπερ μόντελ, ωστόσο οι εταιρείες ενδυμάτων αρχίζουν να  προσαρμόζονται  στις ανάγκες της  πραγματικής γυναίκας.    Έξι βίλες, έξι ιστορίες  Στα δωμάτιά τους έχουν γραφτεί σελίδες σημαντικών στιγμών της χώρας. Οι πολυτελείς αίθουσές τους έχουν φιλοξενήσει δεκάδες επώνυμους της ελληνικής και παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής σκηνής. Βίλες και επαύλεις έχουν τη δική τους ιστορία.  Τα μυστικά του υγιεινού μπάρμπεκιου  Παϊδάκια, λαχανικά και τσιπούρες στα κάρβουνα: αυτά είναι τα αγαπημένα πιάτα γιατρών, διαιτολόγων και σεφ. Μόνον που όπως επισημαίνουν, ο ψήστης πρέπει να γνωρίζει τα μυστικά του καλού ψησίματος. Και αυτό γιατί αν το κρέας αρπάξει τότε τα... καρβουνιασμένα σημεία είναι για πέταμα, αφού βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Δεν μ΄ αρέσει να μου λένε τι να κάνω  Είναι 23 ετών. Την έχουν βαφτίσει Λεμονιά. Στο σπίτι της άκουγαν Χατζιδάκι, κλασικά και καμιά φορά ρεμπέτικα. Στο αυτοκίνητο με τους γονείς της και τον αδελφό της τραγούδαγαν Βeatles. Το όνειρό της ήταν να γίνει ελεγκτής στα διόδια για να βλέπει τα αυτοκίνητα να φεύγουν.  «Στην Κίνα μιλάμε μόνο για το μέλλον»  Ξεχάστε τον σοσιαλισμό, αλλά μην πάει το μυαλό σας ούτε στον καπιταλισμό. Η λέξη που κυριαρχεί αυτή την εποχή στην Κίνα είναι «αρμονία». Επιστροφή στις ρίζες. Ή, η εκδίκηση του Κομφούκιου.  Με ψυχή και πάθος  Ημιτελικοί χωρίς Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ τελικά δεν γίνονται! Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα στη φάση των τεσσάρων καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων και μπορεί να ελπίζει πως η νέα σελίδα που άρχισε να γράφει από φέτος το καλοκαίρι θα φέρει και ένα νέο μετάλλιο!  «Πήγα στον πόλεμο για να σώσω ζωές»  Τους φώναζαν «πολεμιστές χωρίς όπλα». Βρίσκονταν συχνά στην πρώτη γραμμή χωρίς πιστόλι ή μαχαίρι, παρά μόνο με ένα λευκό περιβραχιόνιο που έφερε πάνω του έναν κόκκινο σταυρό. Ο Τζορτζ Μπίλλιας ήταν ένας από αυτούς: στρατιώτης που πήγε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όχι για να σκοτώσει, αλλά για να σώσει ζωές.  Η Ελλάδα μου έδωσε πόνο, πίκρα Το «Great directors» (Μεγάλοι σκηνοθέτες) το πρωτοσυνάντησα πριν από τέσσερις μήνες στο Festival du Cannes. Σε ειδική, ιδιωτική προβολή. Δεν την ήξερα, δεν με ήξερε. Μα ποια είναι αυτή η Αngela Ιsmailos; (πάντα στα λατινικά, διότι η παραγωγή είναι Μade in USΑ). «Μα, δεν ξέρεις; Είναι γυναίκα μεγαλοεφοπλιστή». Α, ώστε έτσι!
Διαβάστε όπως στο χαρτί (PDF)

ΕΝΘΕΤΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΕΝΕΘΕΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Διαμαρτυρία για τα διοδια Αιγινίου


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΠΗΓΗ ΔΙΟΝ
«Τα διόδια ούτε πρέπει ούτε θα γίνουν». Αυτό έγραφε μεταξύ άλλων το φυλλάδιο που μοίραζαν ΧΘΕΣ στους διερχόμενους οδηγούς μέλη της επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων αλλά και απλοί πολίτες που συμμετείχαν στη δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον Κόμβο του Αιγινίου προκειμένου να διατρανώσουν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στη δημιουργία των διοδίων που προβλέπεται από τη σύμβαση του δημοσίου με την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Για περισσότερη από μία ώρα μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς υπό το διακριτικό βλέμμα της τροχαίας και παρά το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί μία τεράστια ουρά στην Εθνική οδό, κανένας από τους οδηγούς δεν διαμαρτυρήθηκε ενώ πολλοί ήταν αυτοί που διαβάζοντας το αίτημα για μη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο συμφωνούσαν πατώντας την κόρνα τους.
Την απουσία αυτών που ευθύνονται για το ότι η σύμβαση αυτή είναι πλεον νόμος του κράτους επεσήμαναν μέλη της επιτροπής.
Την υπερκομματική σημασία των κινητοποιήσεων επεσήμαναν μεταξύ άλλων μέλη της επιτροπής αγώνα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΠΑΣΟΚ


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΔΙΟΝ
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ ,πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Κατερίνης.Ο γ.γ. της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γιάννης Μαλτζάρης, παρουσίασε στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ τους έξι υποψηφίους, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής στην αλλαγή κυβέρνσης, αυτής που οραματίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου.


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Κυριακη 20 Σεπτεμβριου 2009

1.Γιώργος Σουφλιάς,2. Δ. Σιούφας, 3. Ευγενία Σπέντζα, 4. Διονυσία Αυγερινοπούλου, 5. Βαγγέλης Αντώναρος, 6. Ισμήνη Τριάρη, 7. Παναγιώτης Νταρκόνας, 8. Νίκη Γκοτσοπούλου, 9. Κ.Δημητρίου , 10. Ιωάννα Τσατσαρώνη ,11. Γ.Οικονόμου, 12. Μιλτιάδης Έβερτ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σαν έτοιμος από καιρό…ο Καραμανλής

Κυρ. 20 Σεπ 2009,
http://www.antinews.gr/?p=15205

2347525

Αν διαβάσει κανείς τις σημερινές εφημερίδες και ειδικά εκείνες της διαπλοκής – και κυρίως τις πιστέψει – τότε η ΝΔ καταρρέει, ο Καραμανλής ετοιμάζεται να φύγει διακοπές την επομένη των εκλογών (το έγραψαν κι αυτό) ο Γιώργος διαλέγει υπουργούς και κουστούμι και η Ντόρα ετοιμάζεται να καταλάβει την Ρηγίλλης – δεν το λέει όμως ανοικτά, επειδή φοβάται το προηγούμενο του Βενιζέλου και βάζει τον μπαμπά της να εξομολογείται σε στενούς φίλους ότι «έφτασε η ώρα της Ντόρας».

Βεβαίως, η εικόνα που επικρατεί στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη. Οι περισσότερες υπουργάρες και εθνοπατέρες νοιάζονται μόνο για πάρτη τους, η Ρηγίλλης δεν έχει το ανάστημα ούτε μια αντεπίθεση της προκοπής να οργανώσει και ο Καραμανλής αγωνίζεται μόνος του με τους δικούς του, χωρίς καμία υποστήριξη από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, τα οποία φαίνονται να τον έχουν ξεγράψει.

Θα αναρωτιόταν λοιπόν κανείς «Μα είναι δυνατόν ο Καραμανλής να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την πολιτική αυτοκτονία»;

Είναι γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις όπου μιλά ο Καραμανλής δείχνουν άλλα – αν και έτσι είναι πάντα οι συγκεντρώσεις. Και η χαμηλή συσπείρωση της ΝΔ είναι ίσως …πλεονέκτημα επειδή μπορεί να την ανεβάσει στις επόμενες ημέρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει τα όριά του. Είναι κι εκείνη η συγκέντρωση του Καρατζαφέρη στην Βόρεια Ελλάδα (Κατερίνη) ενώπιον άδειων καθισμάτων που ίσως επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι τελικά οι νεοδημοκράτες δεν θα δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας για να δουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και φυσικά όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Καραμανλής στα debate, ενώ από δω και πέρα οι εκλογές θα είναι «βουβές», χωρίς δημοσκοπήσεις.

Ίσως λοιπόν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα δείχνουν !

Και επειδή πολύ παραμύθι έπεσε τις τελευταίες ας δούμε όλα όσα συμβαίνουν τελευταία κάτω από ένα άλλο πρίσμα, με μια λογική διαφορετική από εκείνη των φυλλάδων.

Ερώτημα, που απασχολεί όλους: Τι πάει να κάνει επιτέλους ο Καραμανλής; Να αυτοκτονήσει πολιτικά; Γίνεται να προκηρύσσει εκλογές και να αιφνιδιάζεται και το …δικό του κόμμα που είναι αυτές τις ημέρες μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε; Βαρέθηκε, κουράσθηκε και θέλει να φύγει αξιοπρεπώς; Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς; Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί ήταν αφόρητοι; Παρέδωσε στη Ντόρα, στον Σουφλιά, στον Γιώργο, ή στην κακή του την μοίρα;

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ένα από αυτά, ή και …όλα μαζί, αν ο Καραμανλής δεν ήταν 53 χρονών και πολύ δύσκολα μπορούμε να τον φανταστούμε να κάθεται σπίτι του και να βλέπει τη Ντόρα να διαφεντεύει το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του.

Δεν μπαίνουμε λοιπόν στο χώρο του υποθετικού – τουλάχιστον ακόμα – όχι μόνο γι αυτόν τον λόγο, αλλά κυρίως για αυτά που προκύπτουν από την μέχρι τώρα τακτική του, αλλά και από συζητήσεις μας με πρόσωπα που τον γνωρίζουν καλά:

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αποτέλεσμα, ο Κ. Καραμανλής θέλησε να αποδείξει με την προκήρυξη εθνικών εκλογών τόσο στην κομματική του βάση αλλά και συνολικότερα σε όσους δυο φορές του εμπιστεύτηκαν την πρωθυπουργία, πως όχι μόνο δεν είναι απών από την πολιτική ζωή και τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως διάφοροι του καταλόγιζαν, αλλά αντίθετα έχει επεξεργαστεί με πολλή μεγάλη λεπτομέρεια τον πολιτικό του σχεδιασμό.

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, σε αντίθεση με την πρακτική που θέλει τα κόμματα εξουσίας κυρίως να ενδιαφέρονται να κερδίσουν ψήφους εκφράζοντας την κοινή γνώμη, ο Πρωθυπουργός ήθελε για τον εαυτό του ρολό διαμορφωτή.

Έτσι, μέχρι σήμερα, αφενός «επέβαλε» το διακύβευμα των εκλογών και αφετέρου εμφανίστηκε πολύ δυναμικός εκπέμποντας ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Για πρώτη ίσως φορά, λίγα λεπτά της ώρας μετά την εξαγγελία των εκλογών, είχε γίνει σαφές σε όλους ότι το κυρίαρχο πεδίο αντιπαράθεσης στον δρόμο για τις κάλπες θα είναι το ζήτημα της οικονομίας.

Επίσης, η επιλογή του πρωθυπουργού να αναδείξει το τρίπτυχο: εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών, πάταξη φοροδιαφυγής και διαρθρωτικές αλλαγές φαίνεται να δημιουργεί συγκριτικό πλεονέκτημα υπέρ του, καθώς εμφανίζεται να γνωρίζει ακριβώς το πρόβλημα, να έχει τις λύσεις έτοιμες και να δείχνει έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τα εμπρός. Ακόμα και όσοι θέτουν ζήτημα για το πως φτάσαμε ως εδώ και γιατί δεν έγιναν όλα αυτά τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, εισπράττουν την απάντηση πως το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και μπρος και πως σε τριάντα μέρες πρέπει να εκλέξουμε πρωθυπουργό ικανό να δώσει λύσεις.

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κι άλλη φορά αυτά, αλλά εκτιμούμε ότι ο Καραμανλής αποφάσισε στην πραγματικότητα να πάει σε πρόωρες εκλογές όταν είδε την ανάλυση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Μην ξεχνάτε ότι λίγο μετά, στα μέσα Ιουλίου, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως οι δημοσκοπήσεις έχοντας σχεδόν εξαντλήσει τα όρια τους ως εργαλείο μέτρησης και πως μπορεί να μετατραπούν σε εργαλείο μετατόπισης της κοινής γνώμης υπέρ εκείνου που προηγείται, ο Καραμανλής επανέφερε την απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Όσο για τις υποτιθέμενες αφόρητες πιέσεις του Σουφλιά και της Ντόρας, υπάρχει και άλλη εκτίμηση από την τρέχουσα. Ότι δηλαδή τους χειρίστηκε έτσι το Μαξίμου ώστε να εκτεθούν ανεπανόρθωτα στην βάση, πράγμα που μάλλον έγινε τουλάχιστον για τον πρώτο, επειδή η δεύτερη κατάφερε να κρύβεται πίσω του.

Στο Μαξίμου υπολόγιζαν πως στο ΠΑΣΟΚ θα περιέλθουν σε μια κατάσταση αμηχανίας διότι ενώ θα έπρεπε πολύ σύντομα να καταθέσουν ξεκάθαρες προτάσεις πάνω στα οικονομικά ζητήματα θα οδηγούνταν παράλληλα μπροστά σε ένα ιδιότυπο δίλημμα. Αν ισχυρίζονταν πως η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση, κερδίζοντας τις εκλογές είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ανακόλουθοι της εκτίμησης τους. Αν πάλι αποδέχονταν την κακή κατάσταση της οικονομίας, τότε το τρίπτυχο αλλαγών που προτείνει ο Πρωθυπουργός για την καλυτέρευση της οικονομίας πολιτικά δεν είναι σε λάθος κατεύθυνση. Κατά συνέπεια, και στις δυο περιπτώσεις, ο Κ. Καραμανλής θα δικαιωθεί πολιτικά. Πράγμα που απομένει φυσικά να δούμε.

Με αυτό τον τρόπο, σε μια προεκλογική περίοδο με πρωτεύων θέμα την οικονομία, οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού πιστεύουν πως η τελική εικόνα πριν τις κάλπες, και ιδίως μετά τις δυο τηλεμαχίες, θα διαμορφώνονταν με τον Κ. Καραμανλή να έχει με σαφήνεια προτάξει τα οικονομικά προβλήματα και τις λύσεις που έχει επεξεργαστεί και τον Γ. Παπανδρέου να μην έχει καταφέρει να αντιπαρατάξει ξεκάθαρα και με σθένος τη δική του πολιτική πρόταση.

Αν πάλι τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί η ΝΔ απλά θα κλείσει κάπως τη διαφορά, το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, θα σχηματίσει κυβέρνηση το πολύ με 153 βουλευτές και θα πρέπει να διαχειριστεί, χωρίς να έχει προετοιμάσει τον κόσμο του κατάλληλα, μια οικονομική κατάσταση που θα μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Την ίδια στιγμή ο Κ. Καραμανλής, αν του το επιτρέψει και το αποτέλεσμα, θα περιμένει απλά να τον δικαιώσει η Ιστορία. Άλλωστε ο Μάρτιος και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ κοντά, ο Κ. Παπούλιας θα συμπληρώνει αισίως τα 81 χρόνια ζωής και ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί μόνο για τον σημερινό Πρόεδρο.

Αν ο Κ. Καραμανλής κερδίσει αυτό το πολιτικό στοίχημα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Αυτό που προς στιγμή γνωρίζουμε σίγουρα, είναι πως έχει επιλέξει μια ξεκάθαρη προσωπική στρατηγική ικανή να τον αναδείξει, σε ηγέτη που θα έχει αφήσει την δική του παρακαταθήκη στην πολική ζωή του τόπου. Ακριβώς δηλαδή αυτό που υποστήριζαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι πως δεν θα καταφέρει να πετύχει ποτέ.

Αντιρρησίας

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ !...φοβερό βίντεο!!

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_20.html

Ενα φανταστικό βίντεο, που απεικονίζει την πραγματική εικόνα στη ελληνική κοινωνία, τραγούδι με συνοδεία πολιτικής ανάλυσης.. προσέξτεο βίντεο με τη συνοδείς του τραγουδιού.." που λέιε ότι υπάρχει ζωή και μετά απο σένα κ Καραμανλή..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΚΤΟΣ Ο ΕΒΕΡΤ - Ο ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ!!


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Την έκανε ο Εβερτ!! Και άρχισαν τα "παπαγαλάκια" της ΝΕΤα τις ερμηνείες κατ επιταγήν Ρηγιλης. πχ. Καλή κίνηση Καραμανλή.. Θα δώσει πνοή στον Καραμανλή και στη ΝΔ... η ΕΡΤ3 μόνο που δέν πανηγύριζε ο δημοσιογράφος της ο Παπαδάκης... Τώρα που δέν υπάρχουν δημοσκοπήσεις ανακοινώσιμες, άρχισαν οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι την δημιουργία κλίατος, μπάς και αναστήσουν τον "πεθαμένο". Η αλήθεια για τον ΕΒΕΡΤ είναι ακριβώς όπως την περιγράφει φίλος αναγνώστης που λέει σε επιστολή του:

Αγαπητό blog ΚΡΑΧΤΗΣ..

Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ, (τουλάχιστον ήμουνα όλες τις προηγούμενες εκλογές). Ακουσα ότι ο ΕΒΕΡΤ παραιτήθηκε και ήθελα να πώς δύο λόγια γιαυτό.Εμείς οι Νεοδημοκράτες είμαστε περήφανοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία, έτσι θέλω να πιστεύω.Ντρέπομαι και αισθάνομαι αμήχανος όταν ακούω να ανακοινώνονται ετεροχρονισμένα γεγονότα και πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό.Ιδιαίτερα όμως ντρέπομαι όταν με "κάλπικες κατά περιχόμενο" επιστολές, υποτιμούν τη νοημοσύνη των Νεοδημοκρατών, όταν αναφέρονται ώς λόγοι παραίτησης... το συμφέρον της παράταξης και η ανανέωση.Και αναρωτιέμαι γιατί δέν έγινε εγκαίρως;Πώς τώρα θα πειστεί ο έλληνας ψηφοφόρος να μας ψηφίσει, όταν εμείς οι ίδιο οι Νεοδημοκράτες δέν μπορούμε να πειστούμε;Και πώς να πειστούμε; Εκτός και άν θέλουμε να αποδεχτούμε - σιωπάντας την κατρακύλα της παράταξης.Τουλάχιστον εγώ δέν μπορώ να το κάνω, γιαυτό και επισημοποιώ τις σκέψεις μου και νάνι σίγουροι η ηγεσία του κόμματός μας, ότι έτσι σκέφτονται εκατομύρια Νεοδημοκράτες.Είναι σίγουρο, ότι για την κατηφόρα που πήραμε, υπάρχουν "ένοχοι". Οι ένοχοι είναι στις τάξεις μας και τους γνωρίζουμε.Και καλώ κάθε οπαδό της μεγάλης αυτής παράταξης, να τους ξεχωρίσει και να τους τιμωρήσει προσωπικά ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΌ ΠΡΟΤΊΜΗΣΗΣ εκεί που εκλέγονται.Οσο για τον αρχηγό μας, μάλλον έχασε πλήρως τον έλεγχο και έτσι ακολούθησε την τακτική του "βλέποντας και κάνοντας" και οι κινήσεις του μεγάλου αρχηγού μας, μάλλον είναι αναποτελσματικές πιά και χωρίς περιθώρια επιτυχίας.Βέβαια, η μεγάλη ηγετική μορφή του Κώστα Καραμανλή δέν σβήνει με αυτά τα λάθη και πρέπει έστω και μετεκλογικά να αλλάξει στάση, να διώξει απο κοντά του όλα αυτά τα "ερπετά" και μυστικοσυμβούλους, που στο όνομα της επικοινωνιακής τακτικής, κάνουν το κόμμα και ιδιαίτερα τον Καραμανλή να φαίνεται, όχι απλά ασυνεπής, αλλά και ότι κοροιδεύει και υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου.Ξέρω ότι οι προθέσεις του αρχηγού μας δέν είναι αυτές, αλλά απο το περιβάλλον του και με τους "βλακώδεις" τακτικισμούς που τον συμβουλεύουν και ακολουθεί, τον οδηγούν σε κινήσεις που μειώνουν τον ίδιο και την ηγετική του παρουσία.Δέν μειώνει τον αρχηγό μας, όταν όλο αυτό το διάστημα αφήνεται να διαρρέει ότι επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι ο ΕΒΕΡΤ και γεμίσανε τα blogs με ειρωνικά σχόλια " ανανέωσης" κλπ;Δέν μειώνει την παράταξη ο ετεροχρονισμός σε πολιτικές κινήσεις μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει εγκαίρως και χωρίς καμμία καθυστέρηση;Τί πρέπει να πώς εγώ στον γιό μου ότνα χτές μου είπε "είδες μπαμπά σου τα λέω τόσο καιρό ότι οι άνθρωποι, δέν εχουν φιλότιμο και φραγμό, μας δουλεύουν όλους".. τίνα του πώ να υποτιμήσω και εγώ τη νοημοσύνη του και να προσπαθήσω να του παρουσιάσω το άσπρο μαύρο για να τον κρατήσω στιςε τάξεις της παράταξης;Να το παίξω εξυπνότερος υποτιμώντας τη νοημοσύνη του έξυπνου και μορφωμένου νέου;Αυτά κανείς δέν τα σκέφτεται στο κόμμα μας;Εχουν ξεσαλώσει με την εξουσία αυτά τα χρόνια και τώρα ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ τα αποτελέσματα των πράξεών τους.Αντε καλά εγώ θα αγωνιστώ, έστω και με βαρειά καρδιά να δοθεί και τρίτη ευκαιρία στον Καραμανλή.Οι νέοι μας όμως;Οι άλλοι που δέν έχουν και τόσο συναισθηματική δέσμευση;ΕΚείνοι τί θα κάνουν;Θα αντέξουν και άλλη κοροιδία;Θα άντεχαν ότιδήποτε, σκληρό, δυσάρεστο και άν υπόσχονται ο Καραμανλής, άν γινόταν εγκαίρως και άντα λόγια συμβάδιζαν με τις πράξεις το προηγούμνεο χρονικό διάστημα.Και μή βιαστούν μερικοί να πούν.. ά αυτός δέν έιναι Νεοδημοκράτης... τα στοιχεία μου υπάρχουν και είμαι αρκετά γωνστός στον τόπο μου.Και να το ξέρουν έτσι σκέφτονται χιλιάδες Νεοδημοκράτες.. απλά δέν μιλούν και πνίγονται με τη σιωπή τους,, αλλά αυτό είναι χειρότερο γιατί οδηγεί στην αδράνεια και την αποχή...
Ενας αγανακτισμένος Νεοδημοκράτης...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σημείωση του ΚΡΑΧΤΗ: Σύμφωνα και με δικές μας συζητήσεις, χτές σε παρέα για το θέμα του ΕΒΕΡΤ, κάποιοι Νεοδημοκράτες φίλοι, γέλασαν όταν τους είπα απο νωρίς το απόγευμα, ότι ο ΕΒΕΡΤ δέν θα είναι υποψήφιος, δέν το πίστεψαν, τους είπα τι έιδε το φώς της δημοσιότητας στα blogs, καποιος μάλιστα είπε.." σιγά να μήν κάνει τέτοια βλακεία ο Καραμανλής τώρα στο παρα πέντε κανείς δέν πείθεται" και δέν είχε άδικο..
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)