Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Νομοθετούσαν τσάτρα-πάτρα! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΠΟΛ.Δ ΕΚΑΝΑΝ!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://aratepylas.blogspot.com/2009/09/blog-post_2656.html

Μπορεί τώρα να γελάμε με τις "πατάτες" της ανίκανης διακυβέρνησης Καραμανλή, όμως για να διορθωθούν οι καταστάσεις που δημιούργησε η ασχετοσύνη τους θα πρέπει να φτύσει αίμα η νέα κυβέρνηση του Πασόκ. Αντιγράφω από το μπλογκ LawProfile του συναδέρφου Γ. Κωνσταντίνου:

"...Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας (δικηγόρος κατά το βιογραφικό του) είχε τη φαεινή ιδέα να τροποποιήσει λίγο τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. `Ετσι στο σχέδιο νόμου “Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις” κατέθεσε ο ίδιος (και μόνος του) μια τροπολογία συνοδευόμενη από την εξής Αιτιολογική `Εκθεση: “Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών, με την προτεινόμενη τροπολογία καθιερώνεται η δυνατότητα άσκησης των κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενδίκων μέσων, πέραν της γραμματείας του εκδόντος την προσβαλλομένη απόφαση δικαστηρίου, και ενώπιον (sic) της γραμματείας του ειρηνοδικείου, στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά αυτός ο ο οποίος δικαιούται στην άσκησή τους”. Η τροπολογία ψηφίστηκε (είναι πλέον το άρθρο 50 παρ.1 του Ν.3772/2009) και έτσι το γνωστό (και ουδέποτε τροποποιηθέν στη μακρόχρονη διαδρομή του) άρθρο 495 παρ.1 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έχει την ακόλουθη διατύπωση: “Τα ένδικα μέσα της ανακοπής ερημοδικίας, της έφεσης, της αναψηλάφησης και της αναίρεσης ασκούνται με δικόγραφο που κατατίθεται στο πρωτότυπο στη γραμματεία του δικαστηρίου, που έχει εκδώσει την προσβαλλόμενη απόφαση, ή στον γραμματέα του ειρηνοδικείου στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά ο δικαιούμενος“. Σημειώνεται ότι η διάταξη ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ 112 τ. Α` της 10.7.2009. Πρακτικά λοιπόν, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, οι εφέσεις και οι αναιρέσεις (για να αναφερθούμε μόνο στα συνήθη) μπορούν να κατατεθούν σε οποιοδήποτε ειρηνοδικείο της χώρας από τη Μάνη μέχρι την Ορεστιάδα και από τη Λευκίμμη της εκλογικής περιφερείας του κυρίου υπουργού μέχρι τη Ρόδο. Μένει να μας πει ο κύριος υπουργός, που τόσο νοιάζεται για τη διευκόλυνση των πολιτών, σε πόσα ειρηνοδικεία της χώρας πρέπει να τρέξει ο κάθε καψερός για να πάρει πιστοποιητικό μη άσκησης ενδίκων μέσων, προκειμένου να βεβαιώσει το τελεσίδικο ή το αμετάκλητο μιας απόφασης. Οι νομικοί, το δίχως άλλο, καταλαβαίνουμε το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότας που προδίδει το διάβημα του υπουργού. Οι μη εξοικειωμένοι αρκεί να αναλογιστούν ότι, για παράδειγμα, δεν μπορεί να σημειωθεί στο ληξιαρχείο ένα διαζύγιο χωρίς επίσημη βεβαίωση ότι η σχετική δικαστική απόφαση δεν έχει προσβληθεί με κανένα ένδικο μέσο".

Πράγματι, μπορεί κανείς να φανταστεί, και ας μην έχει νομικές γνώσεις, το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ !...

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_2866.html
Όταν τον περασμένο Ιούνιο – μετά τις ολονύκτιες αλχημείες των υπηρεσιών του Παυλόπουλου – κατακάθησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, με τη διαφορά στο 4,35%, οι πνιγμένοι νεοδημοκράτες πιάστηκαν από τα μαλλιά των απεχόντων και πλάσαραν τη γνωστή δικαιολογία – παρηγοριά στον άρρωστο : «…μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προτίμησαν να διαμαρτυρηθούν μη προσερχόμενοι στην κάλπη…».


Η θέση αυτή απετέλεσε και την κεντρική άποψη του κόμματος, το οποίο κάνοντας την εκτίμηση, πως «…οι οπαδοί αυτοί, δεν χάθηκαν…», δόμησε τη, μετέπειτα, στρατηγική του, στην επαναφορά τους, μέσω της βελτίωσης του κυβερνητικού έργου και τη λήψη μέτρων κάθαρσης στο εσωτερικό του.

Στους δυόμισι μήνες που πέρασαν ο «καταλληλότερος» δεν …πρόκανε να κάνει τίποτα και οδηγήθηκε στις πρόωρες εκλογές, αύτανδρος !

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι εταιρείες μετρούν πολλά και διάφορα πράγματα, μετρούν, λοιπόν, και την πρόθεση ψήφου αυτών, που απείχαν το περασμένο καλοκαίρι, από τις Ευρωεκλογές.


>Το αποτέλεσμα δείχνει τη …βασιμότητα των εκτιμήσεων, που έκαναν, σύσσωμα, τα στελέχη της νεοδημοκρατίας, (ακόμα ηχούν τα τσιτάτα του Ζαγορίτη : «…το 80 με 90%, όσων απείχαν στις Ευρωεκλογές, είναι ψηφοφόροι μας !...». Δείχνει επίσης και τη ρηχότητα των οργάνων της Ν.Δ., που συμπεριέλαβαν αυτή τη θέση στα κείμενα των επίσημων αποφάσεων, που πήραν, τις μέρες του Ιουνίου και χάραξαν μια στρατηγική αντιμετώπισης της κατάστασης, η οποία χρεοκόπησε τελείως !…

Είναι η εξέλιξη, η οποία δικαιολογεί πλήρως την παραπέρα αύξηση της διαφοράς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και προδικάζει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου 2009…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκτός απο το Επικρατείας και ο Μ.Εβερτ;

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Σεπτέμβριος 2009
http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_3218.html

Εκτός Ψηφοδελτίου Επικρατείας το πιθανότερο είναι οτι θα αφήσει και τον Μ.Εβερτ ο Κ.Καραμανλής παρά την "συναισθηματική συμφωνία" που έγινε μαζί του και που είχε ως αποτέλεσμα την "καρατόμηση" του γαμπρού του Π.Δούκα. Κι αυτό για λόγους ανανέωσης και υγείας του πρώην Προέδρου της ΝΔ (η εικόνα ως επικεφαλής ενος ασθενή γηραιού πολιτικού, μόνο θετικά μηνύματα δεν στέλνει στους ψηφοφορους που εγκαταλείπουν ομαδικά την ΝΔ).
Την ίδια ώρα ο Σ.Τσιτουρίδης κινείται δραστηρια για την δημιουργία του νέου "κεντροδεξιού κόμματος" με την συνεργασία και του Λα.Ο.Σ.!
Οι εξελίξεις.....δειχνουν να είναι ραγδαίες στην ΝΔ, αφού "εαν το αποτελεσμα είναι κακό" τότε το βράδυ της Κυριακής με τη δήλωση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος ο Κ.Καραμανλής θα παραιτηθεί και απο την ΝΔ ανακοινώνοντας συνέδριο διαδοχής του.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται δταστήρια όλοι - μεταξυ των οποίων και ο Σ.Τσιτουρίδης...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μετά... 77 ημέρες θυμήθηκε και το C4i

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=82883

Την ώρα που του κοινοποιούνταν το αποτέλεσμα-κόλαφος της σε βάρος του πειθαρχικής έρευνας για τα «έργα και τις ημέρες του» ως ανακριτή της Siemens και λίγα 24ωρα πριν του αφαιρεθεί και τυπικά η δικογραφία, ο Νικ. Ζαγοριανός θυμήθηκε να εκδώσει νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχ. Χριστοφοράκου για τη χρονική περίοδο 2004-2007, την οποία είχε λησμονήσει να... ακουμπήσει.

Το νέο ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μονάχου Το νέο ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μονάχου Ο 4ος ειδικός ανακριτής Αθήνας, Νικ. Ζαγοριανός, συνομολογώντας μ' αυτή του την κίνηση τις τεράστιες ευθύνες του για την «απώλεια» Χριστοφοράκου αποφάσισε μόλις προχθές, με καθυστέρηση 77 ημερών, να εκδώσει και τρίτο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens. Το νέο ένταλμα αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης σχετικά με τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i, το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το διάστημα από 2004 έως 2007, που συμπίπτει χρονικά με την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς επειδή τα δύο προηγούμενα εντάλματα σταματούσαν το 2003 ο κ. Ζαγοριανός ελέγχεται σήμερα και για κατάχρηση εξουσίας, καθώς η παράλειψή του να αφήσει αδιευκρίνιστο το κρίσιμο διάστημα 2004-2007 είχε συνέπεια να μείνει στο απυρόβλητο ο Μιχ. Χριστοφοράκος, αφού προηγούμενα εξασφάλισε το ακαταδίωκτο με την ποινή που του επιβλήθηκε από τη γερμανική δικαιοσύνη για ομολογημένο χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων.

Απ' την πλευρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών για θέματα εκδόσεων, Ευ. Παντιώρας, διαβίβασε αμέσως -ως όφειλε- το νέο ένταλμα του ανακριτή στην Εισαγγελία του Μονάχου την τύχη του οποίου κανείς δεν μπορεί πλέον να προδικάσει.

Αν και δικαστικές πηγές ελπίζουν ότι με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδικήματα της περιόδου 2004-2007 μπορεί να ξεπεραστεί ο ενδεχόμενος σκόπελος της παραγραφής, νομικοί κύκλοι αντιτείνουν ότι από τη στιγμή που ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει ήδη καταδικαστεί από τη γερμανική δικαιοσύνη για το αδίκημα της δωροδοκίας κατά την επίμαχη περίοδο 2004-2007, η απόφαση αυτή, ακόμη κι αν αφορά διαφορετικό αδίκημα, ενδέχεται να θεωρηθεί ότι ενέχει ισχύ δεδικασμένου.

Σημειώνεται ότι και το προηγούμενο ένταλμα του ανακριτή κ. Ζαγοριανού που είχε διαβιβαστεί στο Μόναχο αφορούσε την πράξη της απάτης για το C4i, με καταληκτική όμως ημερομηνία τον Μάιο του 2003. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι κόποι μιας χρονιάς , καταστράφηκαν σε δεκαπέντε λεπτά.


Εκτύπωση

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 ΠΗΓΗ

Αποκαλυπτικό το βίντεο που παρουσιάζει το Agroschannel απο την καταστροφή στη Μεσσηνία .Όπως λένε οι αγρότες η καταστροφή δεν θα περιοριστεί μόνο στη φετινή χρονιά αλλά η παραγωγή των δέντρων θα επηρεαστεί και τα επόμενα χρόνια αφού το δυνατό χαλάζι ΄΄πλήγωσε΄΄ τα δέντρα . ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Και σαν μην φτάνουν όλα αυτά οι αγρότες καταγέλλουν το γεγονός οτι θα πρέπει να περιμένουν 12 μέρες για να κάνουν καταγραφή οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ .
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΔΩΣΑΝ ΤΑΞΙΩΔΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ !Τα... καγκουρό τρελάθηκαν! - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - (ΕΘΝΟΣ)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Αυστραλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της χώρας μας λόγω... εκλογών!!! Η κυβέρνηση της χώρας των καγκουρό φοβάται λέει επεισόδια στη διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων!



Τα... καγκουρό τρελάθηκαν!
Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί λοιπόν τους Αυστραλούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι προσεκτικοί γιατί λόγω των εκλογών γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις!
«Σε κάποιες απ' αυτές ενδέχεται να σημειωθούν βιαία επεισόδια και θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί και να τις αποφεύγετε» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.
Μάλλον εκεί θεωρούν την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών περίπου ως ...τρομοκρατική ενέργεια η αποσταθεροποίηση της ομαλότητας!!!!
Διανθίζουν όμως την οδηγία και με άλλους τρομακτικούς κινδύνους όπως τη νέα γρίπη, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τους...τσαντάκηδες και τις ...σεξουαλικές παρενοχλήσεις!!!!
Φαίνεται οτι μετά τον ιό των χοίρων έχουμε και τον ιό των καγκουρό απο τον οποίο φαίνεται οτι προσβλήθηκε η κυβέρνηση της μακρινής ηπείρου....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δήλωση υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ.Παυλίδη

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

« Είναι μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή μου στη στελέχωση του ψηφοδελτίου της νίκης, του δυναμικού ψηφοδελτίου του Π.Α.Σ.Ο.Κ στην Πιερία. Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι είμαι έτοιμος, μετά από μια μακρά πορεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, να παλέψω και να αγωνιστώ για τον τόπο μου, για την Πιερία, από τα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Πιστεύω ότι οι Πιεριείς θα αξιολογήσουν και θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο νίκης του Π.Α.Σ.Ο.Κ με τους αξιόλογους συνυποψηφίους μου, ώστε να σταματήσει η πτωτική πορεία της χώρας μας, να αναταθεί και να ανακάμψει, για να βγει από το τέλμα των τελευταίων χρόνων.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με τίμησαν παλαιότερα με την ψήφο τους και με εμπιστεύτηκαν να αγωνιστώ για την αυτοδιοίκηση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω εκ των προτέρων μέσα από την ψυχή μου, όλους όσους επιθυμούν να με στηρίξουν στον καινούργιο μου αγώνα και να με επιλέξουν μέσα από τους αξιόλογους συνυποψηφίους του ψηφοδελτίου της νίκης του Π.Α.Σ.Ο.Κ.
Έχω πλήρη επίγνωση τω ευθυνών που απορρέουν από την υποψηφιότητα μου αυτή, και δηλώνω ότι έχω τη δύναμη και τη διάθεση να δουλέψω σκληρά και να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων του νομού μας. Επίσης δεσμεύομαι και σας υπόσχομαι να μην διαψεύσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε με την ψήφο σας».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο "ΚΡΑΧΤΗΣ" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΕΤΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG PIERIOI ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ:

===================================================================

(Φαρμακοποιό βάζουν διοικητή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου!!!

http://www.e-enimerosi.gr/images/news/123627410133_mrg.JPGΦαρμακοποιό με δύο μεγάλα φαρμακεία στην Πιερία επέλεξαν να χρίσουν ως διοικητή στο ΨΥΝΠΟ - Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου - οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας και θα τον ορκίσουν σήμερα τα λεβεντόπαιδα, ενώ τον πρώην διοικητή του ΨΥΝΠΟ Δημητριάδη τον στέλνουν σε κρατικό νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, για να μη μείνει αβόλευτος ο άνθρωπος.
Είναι δυνατόν να χρίζουν φαρμακοποιό διοικητή νοσοκομείου; Όλα είναι δυνατά από τους νυν βουλευτές της ΝΔ στην Πιερία. Άλλα στελέχη δεν έχει αυτό το κόμμα στην Πιερία για να τα βάλει να διοικήσουν κρατικούς οργανισμούς; Δεν υπάρχουν νέα, μορφωμένα άτομα που έχουν και οικογένειες και παιδιά για να τα βάλουν σε διοικητικές θέσεις; Τους ευκατάστατους θα έχετε πάντα σε προτεραιότητα;
Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανέναν από τους νυν βουλευτές με αυτές τις παρασπονδίες που κάνουν και θα τους μαυρίσω εγώ και οι φίλοι μου. Ως διαμαρτυρία ας διαλέξουμε κάποιον από τους άλλους τρεις υποψήφιους. Φτάνει πια η κοροϊδία! Αγανακτισμένος νεοδημοκράτης - Κατερίνη.
======================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ!!!
ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ- ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΛΑΕΙ Ο "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ".ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ "ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ"-ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ- ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ,ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟς ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ.. Ε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε το έγγραφο. Το πήραμε απο το press.gr.Δείτε τα χάλια της ΝΔ που ο Καραμανλής θέλει να ξανκυβερνήσει.Εχουν χάσει τη μπάλλα. "Μή γνώτο η αριστερά του τί ποιεί η δεξιά τους".... νομίζουν με τέτοια τερτίπια και ρουσφείτα μπορούν να σωθούν.. Ακόμη δέν συνηδειτοποίησαν ότι ο λαός δέν τρώει πια΄κουτόχορτο......
[pexvde.jpg] ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο τελευταίος χορός του Πάτρικ Σουέιζι

Τεταρτη 16 Σεπτεμβριου 2009
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=288619&dt=16/09/2009
Ο Πάτρικ Σουέιζι και η Τζένιφερ Γκρέι σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της σημαδιακής για την καριέρα του ταινίας «Dirty dancing» του 1987 (RΕUΤΕRS)

Ο σουπερστάρ της δεκαετίας του 1980, πρωταγωνιστής στο περίφημο «Dirty dancing» και ένας από τους «Αουτσάιντερ» του Κόπολα, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 57 ετών

Μαζί με τον Ρομπ Λόου, τον Ματ Ντίλον και βεβαίως τον Τομ Κρουζ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία «Αουτσάιντερ» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Πάτρικ Σουέιζι, που πέθανε χθες σε ηλικία 57 ετών, ανήκε σε εκείνους της παρέας «Βrat pack» που κατάφεραν να γίνουν λαμπροί σταρ της δεκαετίας του ΄80.

Αν και ο μόνος «Αουτσάιντερ» με μεγάλη διάρκεια έμελλε να είναι ο Κρουζ, το όνομα του Πάτρικ Σουέιζι υπήρξε για μεγάλο διάστημα ένα από τα πιο «καυτά» του Χόλιγουντ. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο η επιτυχία της σημαδιακής ταινίας του «Dirty dancing». Παραγωγής 1987, το αισθηματικό μουσικοχορευτικό έργο του Εμίλ Αρντολίνο έγινε σύμβολο της νεολαίας και οδήγησε τον Σουέιζι στην κορυφή κάνοντας συγχρόνως παγκοσμίως γνωστή τη χορευτική του δεινότητα. Λίγα χρόνια μετά, ο Σουέιζι συμπρωταγωνίστησε με την Ντεμί Μουρ στην αισθηματική ταινία φαντασίας «Αόρατος εραστής» που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες και των δύο. Παραδόξως, αμέσως μετά η λάμψη του Σουέιζι άρχισε να φθίνει.

Γεννημένος στις 18 Αυγούστου του 1952 στο Χιούστον του Τέξας, ο Σουέιζι, στο αίμα του οποίου κυλούσε αίμα της φυλής ερυθρόδερμων Απάτσι, ήταν γιος της χορεύτριας και χορογράφου Πάτσι Σουέιζι, τα χνάρια της οποίας ακολούθησε. Σπούδασε χορό στη Νέα Υόρκη και στα πρώτα βήματά του, πολύ προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, είχε συμμετάσχει ως χορευτής σε αρκετά μουσικοχορευτικά έργα του Μπροντγουέι, όπως το «Τhe music man» το 1974. Εναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε την ηθοποιό-χορεύτρια Λίζα Νιέμι και παρέμειναν αχώριστοι ως τον θάνατό του. Ο χορός στο σανίδι δεν έπαψε ποτέ να τον έλκει. Το 2006 έπαιξε τον ρόλο του Νέιθαν Ντιτρότ στο «Μάγκες και κούκλες», ενώ είχε επίσης πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές μεταφορές O ι «Αουτσάιντερ» του Κόπολα ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Σουέιζι σε ταινία μετά το «Skatetown USΑ» (ντεμπούτο το 1979), ενώ είχαν προηγηθεί εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές («ΜΑSΗ») και τηλεταινίες. Ο Σουέιζι υπήρξε υποψήφιος δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα ανδρικής ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ: το 1990 για τον «Αόρατο εραστή» και το 1995 για «Το τρίο της χαράς»

Μαζί με την επί 34 χρόνια σύντροφό του, ηθοποιό και χορεύτρια Λίζα Νιέμι, τον Νοέμβριο του 2005. Παντρεύτηκαν το 1975 και προχώρησαν μαζί ως το τέλος (ΑΡ/LΕFΤΕRΙS ΡΙΤΑRΑΚΙS)
του «Γκριζ» και του «Σικάγο».

(όπου υποδύθηκε μια τραβεστί). Το 2000 συμπρωταγωνίστησε στο «Waking up with Reno» με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον και τη Σαρλίζ Θερόν και στο «Λουλού για πάντα» με τη Μέλανι Γκρίφιθ.

Το 2008, και ενώ είχε ήδη γίνει γνωστό ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, ο Σουέιζι άρχισε να γράφει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ενας τελευταίος χορός». Ως ηθοποιός παρέμεινε ενεργός ως την τελευταία στιγμή δουλεύοντας στο τηλεοπτικό δράμα «Τhe Βeast».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Σεισμός σημειώθηκε πρίν απο λίγο μεταξύ Λαμίας και Λάρισας. νεώτερα σε λίγο για το μέγεθος του σεισμού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις! Από 7,2% έως 8% η διαφορά…





ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/09/72-8.html
Θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και εκλογική κατάρρευση της ΝΔ προδιαγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Vprc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του TVXS και της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Αν τα σημερινά δεδομένα επαληθευθούν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει στην πρώτη περίπτωση 159 βουλευτές, στην δεύτερη 153 και σχηματίζει με άνεση αυτοδύναμη κυβέρνηση. Παράλληλα και στις δυο δημοσκοπήσεις, η διαφορά «καταλληλότητας» ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρωθυπουργία, έχει διευρυνθεί υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου. Πιο συγκεκριμένα οι δημοσκοπήσεις έχουν ως εξής:
Στην μέτρηση της VPRC, η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα φτάνει για πρώτη φορά στο 8% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Παρασκευής η διαφορά βρισκόταν στις 5,5 μονάδες. Η νέα μέτρηση παίρνει υπόψιν της την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε θετικά από το εκλογικό σώμα. Σε σύγκριση με την μέτρηση της Παρασκευής το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έτσι 1,5% ανεβαίνοντας από το 41 στο 42,5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιρροής, το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια ανόδου με ανώτατο όριο το 45%.
Αντίστροφη πορεία ακολουθεί η ΝΔ που σημειώνει πτώση κατά μια ποσοστιαία μονάδα, από το 35,5 % της Παρασκευής στο 34,5% σήμερα. Με βάση το ποσοστό αυτό η ΝΔ εκλέγει 92 βουλευτές. Το εκλογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κόμμα του κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Vprc το ποσοστό που διεκδικεί η ΝΔ κυμαίνεται από 32,4 έως 35,8%. Ακόμα δηλαδή και αν πιάσει το ανώτατο όριο, η ΝΔ θα έχει να παρουσιάσει το χειρότερο ποσοστό από την μεταπολίτευση του 1974. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παραμονή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.
Σε ότι αφορά την δημοσκόπηση της Marc στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, έναντι 29,4% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,1%, τα άλλα κόμματα με 2,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%. Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος σύμφωνα με την αναγωγή της MARC, η σύνθεση της Βουλής θα είναι και πάλι πεντακομματική. Η κεντρική τιμή που δίνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι 41,2%, με κατώτατο ποσοστό που μπορεί να συγκεντρώσει το 38,3% και ανώτατο το 44,1%. Στη ΝΔ η κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος που δίνεται είναι 34,9%, με κατώτατο ποσοστό 32,1% και ανώτατο το 37,7%. Στο ΚΚΕ δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 8,3%, με κατώτατο ποσοστό το 6,7% και ανώτατο το 9,9%. Στον ΛΑ.Ο.Σ. δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 6,1%, με κατώτατο ποσοστό το 4,7% και ανώτατο το 7,5%. Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 4,4%, με κατώτατο ποσοστό το 3,2% και ανώτατο το 5,6%. Με βάση τα παραπάνω εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 έδρες, ενώ η ΝΔ θα εκλέξει 95 βουλευτές, το ΚΚΕ 23 βουλευτές, ο ΛΑ.Ο.Σ. 17 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ 12 βουλευτές. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης και ο Γιώργος Παπανδρέου αυξάνει την διαφορά του ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός έναντι του Κώστα Καραμανλή, συγκεντρώνοντας το 45,1% έναντι 39,2% του προέδρου της ΝΔ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Αβραμόπουλος και η γεν. γραμματέας του....

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Σεπ 2009

http://press-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_5048.html

Μοιράζουν προεκλογικά σε "ημέτερους" 5.000.000 ευρώ!!! Ο,τι προλάβουν...
.

Από την Λ. Φρίντα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
.Όπως θα δείτε και στο συνημμένο αρχείο (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) ο Δ. Αβραμόπουλος και η γεν. γραμματέας του υπουργείου του Μ. Τροχάνη -που κατεβαίνει και υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία- μοιράζουν 5.000.000 ευρώ ακόμα και την ύστατη στιγμή. Μαζεύοντας με σακκούλες τα πράγματά τους, δεν διστάζουν να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά την απαράδεκτη νοοτροπία τους μοιράζοντας σε ημέτερους λεφτά απ΄ το περίφημο "Ψυχαργώς".
Η προκήρυξη που ανέβηκε χθες μεσάνυχτα στο site του υπουργείου Υγείας, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, με ημερομηνία 14/9, και η οποία λήγει στις 24/9 (για να προλάβουν παράνομα δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές να μοιράσουν τις μαρτυρικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Απολαύστε τους!
Ό, τι προλάβετε να δαγκώσετε γιατί σε μερικές μέρες δεν θα έχετε δόντια!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - Ενδεχόμενος εκλογικός χάρτης

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009

http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/09/2009.html
(πατήστε πάνω στη φώτο για μεγέθυνση)

Είμαστε 18 μέρες πριν τις Εθνικές εκλογές. Με βάση τις δημοκοπικές μετρήσεις και τις δυναμικές που εμφανίζονται μέχρι στιγμής σε κάθε Νομό προκύπτει ο συγκεκριμένος χάρτης ο οποίος ισχύει σήμερα. Μάλλον να περιμένετε να δείτε κάτι τέτοιο την ημέρα των εκλογών στις 4 του Οκτώβρη(ίσως με κάποια μικροδιαφορά), κρατήστε την εικόνα του Χάρτη και όταν έρθει η ώρα θυμηθείτε την.

Σκούρο πράσινο : Οι Νομοί που βάφτηκαν πράσινοι στις Ευρωεκλογές του 2009.

Ανοιχτό πράσινο:
Οι Νομοί που ενδέχεται να βαφτούν από μπλε πράσινοι.

Μπλε:
Οι Νομοί που παραμένουν μπλε.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΚΑ - ΔΕΙΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τον απερίγραπτο ΠΡΕΚΑ που προσπαθεί να μήν αφήσει τους Νεοδημοκράτες να μιλήσουν υπέρ του ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ, βασιλικότερος του βασιλεώς ο ΠΡΕΚΑΣ, μας έπρηζε με τις θρησκείες, τώρα θα μας διδάξει και πολιτική άποψη, θα διδάξει στον λαό της ΝΔ πώς θα κρίνει και τί θα λένε... ήμαρτον θεέ μου!!!!!!!!
Τί να τους πείς βρέ ΠΡΕΚΑ,αφού του στείλαν του ανθρώπου και έντυπο και κατέθεσε την αίτησή του και στο Πρωτοδικείο...


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πυροβολούν Καραμανλή και... Σουφλιά

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γαλάζια εξέγερση για τους προεκλογικούς χειρισμούς

Πυροβολούν Καραμανλή και... Σουφλιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!

Κομμάτια και θρύψαλα κινδυνεύει να γίνει η Ν.Δ. καθ΄ οδόν προς τις κάλπες. Η ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις και οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια που άναψαν φωτιές, ιδίως εκείνος του Σ. Τσιτουρίδη, φέρνουν στο στόχαστρο της μεγάλης εσωκομματικής γκρίνιας τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Σουφλιά.............
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο»

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Χρειάζεται αλήθεια να θυμίσω την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κ. Αλμούνια; Ότι είναι ο προκάτοχος του συντρόφου Θαπατέρο στην ηγεσία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος;
Ιδεολογικώς και πολιτικώς είναι γνωστό ότι είναι εγγύτερο στον Γιώργο Παπανδρέου και όχι στον Κώστα Καραμανλή. Επομένως η «παρέμβαση» του, με τις προχθεσινές δηλώσεις του, δεν μπορεί να ορμηνευθεί με κίνητρα συμπαθείας προς τον ένα ή τον άλλο. Ιδίως προς την κυβερνητική παράταξη. Απλώς, μαθαίνοντας πως πορευόμαστε στις εκλογές, αισθάνεται την ανάγκη να πει τη γνώμη του, κάνοντας μια αυστηρή προειδοποίηση και καλώντας ουσιαστικά σε ...προσγείωση, ...οραμάτων. Προφανώς ο άνθρωπος ...κουφάθηκε με όσα μαθαίνει ότι ευαγγελίζονται τα κόμματα εν Ελλάδι. Διό και σπεύδει να θυμίσει ότι «Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τους».

Από πρώτη άποψη φαίνεται να απευθύνεται στους πολιτικούς μας ηγέτες. Αν την αξιολογήσουμε προσεκτικότερα, η δήλωση αυτή αφορά πρωτίστως τους πολίτες. Διότι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα δεν πρόκειται να αλλάξουν αιφνιδίως συνήθειες και χαρακτήρα. Από την μια θα συνεχίσουν να παίζουν το παιγνίδι της μετάθεσης των ευθυνών για τις παρελθούσες χρήσεις. Με τα κόμματα εξουσίας, ιδίως, να αλληλοκατηγορούνται για το ποιο φόρτωσε περισσότερα χρέη στην πλάτη των πολιτών, ποιο μεγιστοποίησε το έλλειμμα και τίνος οι σπατάλες ήταν μεγαλύτερες.

Και από την άλλη, ως την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, θα παρουσιάζουν «συνταγές» σε ευχάριστα πιάτα, γαρνιρισμένα με πολλά περιχύματα και καρυκεύματα.

Εμείς οι μη ειδικοί, είναι εύκολο να ξεγελασθούμε και να κρίνουμε κάποιο "πιάτο" ως ...λαχταριστό. Ο ήκιστα συμπαθής κ. Αλμούνια όμως είναι επαγγελματίας ...γευσιγνώστης. Κάτι σαν Ηλίας Μαμαλάκης της οικονομίας.

Και γνωρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χουβαρνταλίκια. Διό και με ύφος που με ενοχλεί, -αφού απευθύνεται στους ηγέτες της χώρας μου- εμφανίζεται να λέει. «Παίξτε όσο θέλετε πριν από τις εκλογές, αλλά εγώ όποιος και αν είναι ο νικητής τον περιμένω στις 24 Οκτωβρίου με τα γραπτά του, να έχει λύσει όλες τις ασκήσεις, με πολλούς αγνώστους αλλά με ένα δεδομένο αποτέλεσμα: Την μείωση του ελλείμματος, στο όριο που σας έχουμε θύσει.

Στον καιρό μας, το παλιό ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Έχει μια απλή απάντηση: Οι Βρυξέλες. Τουλάχιστον για όσο καιρό θα συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε, να χρεωνόμαστε, να χρεωνόμαστε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ το προβάδισμα

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στο 7,2% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ

το προβάδισμα

«Δείχνει» πεντακομματική Βουλή

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, δημοσκόπηση της MARC. Στο 41,2% η εκτίμηση νίκης για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, φαίνεται να εκλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πεντακομματική Βουλή «δείχνει» το νέο γκάλοπ.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6% έναντι 29,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%.

Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η σύνθεση της Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα είναι και πάλι πεντακομματική.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 38,3% έως 44,1% με κεντρική τιμή 42,1%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει από 32,1% έως 37,7% με μέση τιμή 34,9%.

Τα στοιχεία αυτά «δείχνουν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 βουλευτές, ενώ η ΝΔ θα εκλέξει 95 βουλευτές.

Στην παράσταση νίκης, ένα συντριπτικό ποσοστό 81,2% πιστεύει ότι θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 11,1% πιστεύει σε νίκη της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.141 άτομα.

Στις 8 μονάδες ανεβάζει τη διαφορά, γκάλοπ της Vprc για λογαριασμό του Tvxs. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% και η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 16.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009
Article Author: Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
«Για να μην είναι η επόμενη μέρα των εκλογών ‘μια από τα ίδια’, για να έχει κέρδος ο λαός και να είναι πιο αισιόδοξος, πρέπει να πέσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τα ποσοστά της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και να ανέβουν όσο πιο ψηλά γίνεται τα ποσοστά του ΚΚΕ», είπε χθες, γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ Π. Σαββίδης.

Και, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στο νομό, σημείωσε πως συγκροτούν «ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα, που αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Πιερία».

Την εξάδα των υποψηφίων του ΚΚΕ απαρτίζουν δυο μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης (Στέργιος Κάργας και Αστέριος Κλιγκόπουλος), ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Πιερίας Κώστας Ρούτσας, ένας ελεύθερος επαγγελματίας (Διονύσης Αγοραστός), μια δασκάλα (Κατερίνα Κουρίτα) κι ένας δικηγόρος, ο Νίκος Σαλπιστής.



Η εξάδα του ΛΑ.Ο.Σ. στην Πιερία

Ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Πιερία, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Οι έξι υποψήφιοι είναι:

Ακερμανίδης Ιωάννης του Ηλία
Ζαρογιάννη Χρυσούλα του Οδυσσέα
Νουλέζας Βασίλης του Δημητρίου
Σπυριδόπουλος Μιλτιάδης του Βασιλείου
Τριφταρίδης Νικόλαος του Χαραλάμπους
Φτεργιώτης Κωνσταντίνος του Διονυσίου





Επί πέντε λεπτά και πλέον, ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Β. Παπαδόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και δημοσιογράφος, αναφερόταν στην προσφορά των μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας στην πληροφόρηση του πολίτη. Μάλιστα τόνισε ότι το κόμμα του, είναι «πάντα κοντά» σ’ αυτά και «στη δεδομένη στιγμή θα δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για αυτά».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, μεταξύ των υποψηφίων στο νομό μας, περιλαμβάνεται και το όνομα ενός εκ των μαρτύρων κατηγορίας στην «έγκληση» που κατέθεσε εναντίον τριών εφημερίδων του νομού μας, ο αναπληρωτής του δημάρχου Κατερίνης.

Να σημειωθεί, ότι από τον κ. Παπαδόπουλο, ζητήθηκε να κάνει σχόλιο για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφού η θέση του (στα λόγια τουλάχιστον) καταδίκαζε την πρακτική των μηνύσεων, δηλώνοντας μάλιστα πως θα ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, για το γεγονός.

Και να φανταστεί κανείς, ότι οι δηλώσεις έγιναν από έναν άνθρωπο που προέρχεται από τη δημοσιογραφία («θεωρώ παράσημο για το δημοσιογράφο, κάθε μήνυση που του γίνεται», είπε), ενώ ανήκει σε ένα κόμμα που έχει πρόεδρο δημοσιογράφο!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τα μέσα ενημέρωσης, «επιβραβεύοντας» πρακτικές ανθρώπων που τα διώκουν. Γίνεται όμως να δείχνετε, λιγότερο ενδιαφέρον; Όσο για τα παράσημα… στο Μίλτο!



Την πρόταση να πραγματοποιούνται ομαδικοί γάμοι Κινέζων, στον Όλυμπο, «έριξε» μεταξύ άλλων η Πιερική Αντιπροσωπεία, κατά την επίσκεψή της στην Σαντογκ. Η πρόταση κρίθηκε ενδιαφέρουσα από τους Κινέζους, αφού κάτι τέτοια «παράξενα» τα συνηθίζουν για την τελετή του γάμου τους.

Είμαι βέβαιος, ότι η πρόταση θα τύχει αποδοχής και από τον Εμπορικό Σύλλογο, καθότι αντιλαμβάνεστε προφανώς τι χρήμα μπορεί να εισρεύσει στην αγορά της Κατερίνης για την προετοιμασία τους! Δεν θα μας μείνει κινέζικο για κινέζικο στα ράφια!
Άσε που δεν θα απαλλαχτούμε δια παντός σκορπιούς και ακρίδες…





Ήταν αδύνατον να περιγράψουν με λόγια, οι κύριοι Παπαστεργίου και Πανταλώνας, τις στιγμές που έζησαν στην Κίνα…

Αυτό που είναι αδύνατον να αντιληφθούμε ακόμα, είναι τα οφέλη αυτής επίσκεψης, τα οποία είναι μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι λίγο, να μεταδίδονται εικόνες από τον Όλυμπο (στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης τιμής για το μυθικό Όλυμπο) σε ένα κοινό 96 εκατομμυρίων ανθρώπων…





Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στον κόμβο του Αιγινίου (κόμβο να τον κάνει ο Θεός δηλαδή), σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα διόδια του Αιγινίου.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά, μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, δηλώνοντας αποφασισμένοι να αγωνιστούν για το δίκιο τους και το μέλλον τους.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνάντηση - συζήτηση, με τους καθηγητές του Ν. Πιερίας


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, θα έχει
συνάντηση - συζήτηση, με τους καθηγητές του Ν. Πιερίας στο Φιλίππειο (ΕΚΑΒΗ) Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μμ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Πιερία: 20 χρόνια μονομαχίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεια


Τα δυο κόμματα μοιράστηκαν στα ίσα τις 4 έδρες του νομού, στις 6 από τις 8 εκλογικές αναμετρήσεις των δυο τελευταίων δεκαετιών. Η Ν.Δ ήταν νικητής (σε ποσοστά) στις 7 και το ΠΑΣΟΚ μόλις στη 1.
Από το 1989 μέχρι τον Μάρτη του 2004, στις 6 εκλογικές αναμετρήσεις που είχαν μεσολαβήσει, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μοιράζονταν ίσα τις τέσσερις έδρες του νομού.

Τον Μάρτη του 2004, η Ν.Δ άλλαξε το συσχετισμό: κέρδισε τις 3, αφήνοντας στο ΠΑΣΟΚ μόλις μία. Το ίδιο κατάφερε να κάνει και τον Σεπτέμβρη του 2007.

Στις 4 του Οκτώβρη το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς, αναστρέφοντας προς όφελός του το 3-1.

Για να το καταφέρει βέβαια αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει να ξεπεράσει κατά πολύ τον παλιό εαυτό του. Τις τελευταίες δυο δεκαετίες αναμετρήθηκε 8 φορές με τη Ν.Δ και βγήκε μπροστά μόλις μία φορά, τον Οκτώβρη του 1993, σε ποσοστό, αλλά όχι και σε έδρες.

Το ποσοστό της Ν.Δ στο νομό άγγιξε οροφή τον Απρίλη του 1990 (50,50%), ενώ σε καμία από τις οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις δεν έπεσε κάτω από το 43%.

Το μέγιστο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν 46,57% (τον Οκτώβρη του 1993), ενώ δυο φορές (στις μετά Σημίτην εκλογικές αναμετρήσεις και υπό την αρχηγία του σημερινού προέδρου του) είδε τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από το 40%.

Βουλευτικές 18 Ιουνίου 1989
Ν.Δ: 48,60% (40.816 ψήφοι) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 40,14% (33.714 ψήφοι) 2 έδρες

Βουλευτικές 5 Νοεμβρίου 1989
Ν.Δ: 49,87% (42.835) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 41,65% (35.776) 2 έδρες

Βουλευτικές 8 Απριλίου 1990
Ν.Δ: 50,50% (42.813) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 40,13% (34.024) 2 έδρες

Βουλευτικές 10 Οκτωβρίου 1993
Ν.Δ: 43,89% (39.500) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 46,57% (41.909) 2 έδρες

Βουλευτικές 22 Σεπτεμβρίου 1996
Ν.Δ: 43,05% (39.146) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 42,11% (38.290) 2 έδρες

Βουλευτικές 9 Απριλίου 2000
Ν.Δ: 48,27% (44.725) 2 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 41,45% (38.400) 2 έδρες

Βουλευτικές 7 Μαρτίου 2004
Ν.Δ: 50,32% (49.408) 3 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 39,05% (38.342) 1 έδρα

Βουλευτικές 16 Σεπτεμβρίου 2007
Ν.Δ. 48,60% (47.689) 3 έδρες
ΠΑΣΟΚ 37,66% (36.958) 1 έδρα

Τα άλλα κόμματα στο νομό, τις δυο τελευταίες δεκαετίες μοιράζονταν τα λιγοστά υπόλοιπα των δυο μονομάχων.

Ο ενιαίος Συνασπισμός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τον Ιούνη του 1989 ποσοστό 8,88%. Στις αμέσως επόμενες εκλογές, τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου, συρρικνώνεται στο 7,58%, ποσοστό, το οποίο διατηρεί (7,56%) και στις εκλογές του Απρίλη του 1990.

Τον Οκτώβρη του 1993 ο ΣΥΝ, χωρίς το ΚΚΕ, πέφτει στο 1,83%, ενώ το ΚΚΕ κερδίζει ποσοστό 3,52%

Τον Σεπτέμβρη του 1996, ο ΣΥΝ σκαρφαλώνει στο 3,35% και το ΚΚΕ στο 4,18%.

Τον Απρίλη του 2000, ο Συνασπισμός συρρικνώνεται και πάλι, στο 2,10%, ενώ το ΚΚΕ (με 4,07%) διατηρεί τις δυνάμεις του.

Οι κάλπες του Μάρτη του 2004 έδωσαν στον ΣΥΝ μόλις 1,79%. Το ΚΚΕ παραμένει στα ποσοστά του (4,08%), ενώ εμφανίζεται ο ΛΑΟΣ που κερδίζει 2,84%.

Τον Σεπτέμβρη του 2007, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) ανεβαίνει στο 2,76%, το ΚΚΕ στο 5,35% και ο ΛΑΟΣ στο 3,63%.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΜΙΛΙΑ ΡΗΤΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ενθουσιασμός και σιγουριά για τη νίκη επικράτησε στην πρώτη προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου το βράδυ της Δευτέρας στη Ρητίνη.
Ο κόσμος πολύς, το ενδιαφέρον μεγάλο και ο λόγος του Θανάση Παπαγεωργίου όπως πάντα, λιτός, μεστός και ουσιαστικός. Ο διάλογος με το κοινό, που ανέδειξε την αγωνία των πολιτών και την ανάγκη για λύση στα προβλήματα που έμειναν άλυτα για έξι χρόνια , έκλεισε τη βραδιά και δεν άφησε περιθώριο για ενδοιασμούς ως προς την επιλογή της 4ης Οκτωβρίου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)