Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη με 7,2% και αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ


ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, δημοσκόπηση της MARC. Στο 41,2% η εκτίμηση νίκης για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, φαίνεται να εκλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6% έναντι 29,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%.

Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η σύνθεση της Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα είναι και πάλι πεντακομματική.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 38,3% έως 44,1% με κεντρική τιμή 42,1%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει από 32,1% έως 37,7% με μέση τιμή 34,9%.

Τα στοιχεία αυτά «δείχνουν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 βουλευτές, ενώ η ΝΔ θα εκλέξει 95 βουλευτές.

Στην παράσταση νίκης, ένα συντριπτικό ποσοστό 81,2% πιστεύει ότι θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 11,1% πιστεύει σε νίκη της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.141 άτομα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η Ελλάδα θα αλλάξει «μέσα στην πρώτη τετραετία», υπόσχεται ο Γ.Παπανδρέου «Η χώρα χρειάζεται σοβαρό σχέδιο»

«Αυτό το συγκλονιστικό πάθος δεν είναι πάθος για την εξουσία, είναι πάθος για την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Τρίπολη, ζητώντας από τους πολίτες «ψήφο εμπιστοσύνης, αυτοδυναμίας και δύναμης να αλλάξουμε τα πράγματα».

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας στον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ και να του πούμε «είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «δεν χρωστάμε σε κανένα, μόνο στο λαό και σε αυτόν μόνο λογοδοτούμε». Επισήμανε ότι «η παρακμή που ζούμε δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, αλλά κρίση οικονομική, αξιακή και θεσμική που δεν θα περάσει απλά όταν ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση».

«Φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας, γιατί έξι χρόνια γιγαντώσαμε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, γιατί δεν στηρίξαμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως «αυτό ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τονίζοντας πως το Κίνημα «ξέρει πως κάθε μέρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο αυξάνει η ευθύνη του απέναντι στη χώρα και σε αυτούς».

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για να πάει ο τόπος μπροστά και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να αραδιάζεις προεκλογικό κατεβατό μέτρων που ποτέ δεν υλοποιούνται» είπε, προσθέτοντας ότι «από εκείνους δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη, για το τι θα παράγει και εξάγει αυτή η χώρα, τίποτα για την στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, του αγρότη και των χαμηλών εισοδημάτων».

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο σοβαρό και είμαστε ήδη έτοιμοι για το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών, ένα σχέδιο «άμεσης δράσης» για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης» είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την ΝΔ ότι με το «πάγωμα των μισθών και τη συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, έχει αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζει τον φαύλο κύκλο, βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσα είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ και είπε ότι «μέσα στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν τα μέτρα πράξη με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα κατατεθεί στην Βουλή και στην ΕΕ το νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με το οποίο θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες».

«Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας η Ελλάδα θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην «πράσινη ανάπτυξη» που σημαίνει ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε πλούτο» ενώ ανέφερε και τα πλεονεκτήματα που θα έχουν από αυτήν διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «προϋπόθεση για να υλοποιηθούν οι στόχοι αυτοί είναι ένα κράτος και μια πολιτική ηγεσία που σέβεται τους κόπους του ελληνικού λαού, ένα κράτος πιο φιλικό, προσβάσιμο, και δημοκρατικό που υπηρετεί τον πολίτη».

«Το δεύτερο μεγάλο αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου εθνικής ανάτασης είναι η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος» είπε μιλώντας για «νέο εκλογικό νόμο που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, αναμόρφωση του «πόθεν έσχες», ανάρτηση των υπογραφών υπουργών και των πράξεων Δημοσίου και Αυτοδιοίκησης, και «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς».

«Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν σε χρήμα, βούληση χρειάζεται» είπε ο κ. Παπανδρέου, δεσμευόμενος ταυτόχρονα «ότι όπου χρειαστεί θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα και τα κατεστημένα που δεν θέλουν την αλλαγή και την πρόοδο, και ότι δεν θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες». «Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για όλες τις υποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για υποθέσεις των πολιτών στα ΚΕΠ, ετήσιο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν δήθεν εν ονόματι του Κινήματος να ράβουν κοστούμια εξουσίας κακώς κάνουν, θα τους μείνουν στην ντουλάπα». «Κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει στην ίδια θέση που κατείχε, όλοι θα αξιολογηθούν από την αρχή» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ, μονάδες οικογενειακής ιατρικής ώστε να υπάρχει 24ωρη περίθαλψη επτά μέρες την εβδομάδα, όλο τον χρόνο και για αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους Έλληνες.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α' Θεσσαλονίκης και Αττικής.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής Στον απόηχο των αντιδράσεων

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Τα ψηφοδέλτια «ήταν δική μου απόφαση, χωρίς την επιρροή κανενός» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι κριτήριο ήταν «συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές» και το καλό της ΝΔ, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη και άλλων αποκλεισμένων στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη -που επιτέθηκε σφοδρότατα τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αποκλεισμό του- ο Κ.Καραμανλής είπε ότι «είναι βαριά απόφαση του προέδρου του κόμματος» την οποία δεν συνέδεσε με άλλες υποθέσεις, στις οποίες είχαν εμπλακεί άλλα στελέχη της ΝΔ που δεν μπήκαν στα ψηφοδέλτια.

«Αν είχα να απευθύνω κατηγορία άλλου τύπου, θα το είχα κάνει τη στιγμή που το αντιλαμβανόμουνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι κριτήριο ήταν συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές και «πράξεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις».

Απαντώντας σε σχόλια που διατυπώθηκαν για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο ποια στελέχη που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου μπήκαν και ποια όχι στους εκλογικούς συνδυασμούς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει επανειλημμένα αναφορά και την αυτοκριτική του. «Δεν είναι κριτήριο αυτό, αλλά η συνολική πολιτική διαδρομή και τι είναι καλό για το κόμμα» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Καραμανλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα θέματα διαφάνειας, διαχωρίζοντας τον πολιτικό επιμερισμό ευθυνών από το δικαστικό ή ποινικό σε υποθέσεις διαφθοράς. «Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό έχει γίνει, στον ποινικό παρέπεμψα όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι ρυθμοί της δικαιοσύνης δεν είναι ανάλογοι του ρυθμού των πολιτικών εξελίξεων και της δημοσιογραφικής επικαιρότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, δήλωσε εκ νέου ότι τα βιβλία της ΝΔ είναι ανοιχτά σε οποιοδήποτε έλεγχο και δήλωσε πρόθυμος, μετά την 4η Οκτωβρίου, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνδράμει στη διερεύνηση «οποιασδήποτε υπόθεσης» αν δεν παρεμποδίζει τη δικαστική.

Αναφορικά με τις εκλογές, εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική» και ότι η ΝΔ «έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει» τους οπαδούς της και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει τις εκλογές γιατί έχει καθαρό μήνυμα. Οι δημοσκοπήσεις, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, δίνουν μία στιγμιαία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες προ της κάλπης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στην Πιερία

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009

ΑΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ

ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΟΔΥΣΣΕΑ

ΝΟΥΛΕΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΡΙΦΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης θέτουν το θέμα των δασικών πυρκαγιών στον Επίτροπο Σταύρο Δήμα κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Στρασβούργο, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Την ανάγκη χάραξης μίας συνολικής ευρωπαϊκής στρατηγικής για την προστασία των δασών της Νότιας Ευρώπης και των οικοσυστημάτων τους με επαρκή χρηματοδότηση των μέτρων πρόληψης αλλά και αποκατάστασης των κατεστραμμένων περιοχών "για να πάψουμε να συζητάμε κάθε φθινόπωρο για τα καμένα δάση της Ευρώπης", υπογράμμισαν με χθεσινές παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ Άννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

Οι ευρωβουλετές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η ενίσχυση των κοινοτικών μηχανισμών πρόληψης και πολιτικής προστασίας δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τις ευθύνες των εθνικών κυβερνήσεων και αναφέρθηκαν διεξοδικά στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

"Ένα είναι σαφές: ότι δεν έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε μαθήματα από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος" τόνισε στην παρέμβασή της η κα Ποδηματά και πρόσθεσε: " Εδώ και 6 τουλάχιστον χρόνια μιλάμε για μία κοινή ευρωπαϊκή δύναμη πολιτικής προστασίας, πάγιο αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας όμως η σημασία απαξιώνεται από τα λάθη συντονισμού ορισμένων εθνικών κυβερνήσεων. Λάθη που συνίστανται στην έλλειψη σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής αποτρεπτικών μηχανισμών και μέτρων πρόληψης, στην αδυναμία ή αβουλία επιβολής αυστηρής νομοθεσίας που να καθιστά υποχρεωτική την αναδάσωση των κατεστραμμένων περιοχών και να απαγορεύει χωρίς εξαιρέσεις τον αποχαρακτηρισμό τους και στην μη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την αποκατάσταση των πληγέντων." Παράλληλα η κα Ποδηματά τόνισε ότι η ενίσχυση της ευελιξίας του Ταμείου Αλληλεγγύης και η αποδέσμευσή του από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, σε συνδυασμό με την άμεση ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μέτρων πρόληψης, οφείλουν να αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Ό κύριος Αρσένης τόνισε ότι οι υφιστάμενες νομοθεσίες ορισμένων κρατών μελών στέλνουν τα λάθος μηνύματα υπογραμμίζοντας ότι λόγω των νομοθεσιών αυτών "πολλοί νιώθουν ότι μπορούν να έχουν προσωπικά οφέλη από την καταστροφή των δασών, μπορούν να φυτεύουν σπίτια και άλλες κατασκευές πιο γρήγορα από ότι τα κράτη μέλη και τα φυσικά οικοσυστήματα φυτεύουν δέντρα στα καμένα". Επισημαίνοντας τις μεγάλες αδυναμίες που καταγράφηκαν και φέτος σε συγκεκριμένες χώρες κατέστησε σαφή την ανάγκη για "ευρωπαϊκές πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, που φέτος αντιμετωπίζουν τις πιο βαριές επιπτώσεις". Παράλληλα τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαία τόσο μία ευρωπαϊκή πολιτική για την προστασία των δασών, για την αποκατάσταση των καμένων και την δάσωση περιοχών όσο και ένας καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός των δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών και αποκατάστασης των δασών που έχουν πληγεί.

Τέλος, τόσο η κα Ποδηματά όσο και ο κος Αρσένης αναφέρθηκαν στην νέα διάσταση που συνδέεται άμεσα με τις δασικές πυρκαγιές, αυτή των κλιματικών αλλαγών. "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα «γενιά» πυρκαγιών, τις λεγόμενες "πυρκαγιές υψηλής έντασης", οι οποίες εκδηλώνονται εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, και πλήττουν κυρίως τα δάση της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης" τόνισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έθεσαν στον αρμόδιο Επίτροπο Σταύρο Δήμα την ανάγκη για άμεσο επανασχεδιασμό της δασικής προστασίας με στόχο την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων της Μεσογειακής Λεκάνης στις κλιματικές αλλαγές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


«Zητάμε ψήφο για δικαιοσύνη κοινωνική και οικονομική»

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Tην εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρουσία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλλονίκης δρομολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις εκφράζει ο γραμματέας του Eθνικού Συμβουλίου του ΠAΣOK, Γιάννης Pαγκούσης. Στη συνέντευξή του στο «Eθνος της Kυριακής» μιλά για την «επόμενη μέρα» των εκλογών και δηλώνει ότι η κυβέρνηση του ΠAΣOK «δεν θα είναι μόνο έτοιμη, αλλά και ετοιμοπόλεμη».
«Zητάμε ψήφο για δικαιοσύνη κοινωνική και οικονομική»

«H νίκη του ΠAΣOK είναι το πρώτο βήμα για μια αναγκαία βαθιά πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας», υποστηρίζει ο κ. Pαγκούσης, αναφερόμενος αναλυτικά στα «βήματα» που σχεδιάζει το ΠAΣOK για τη μετεκλογική περίοδο. Σχετικά με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του πρώην πρωθυπουργού, ο βουλευτής Eπικρατείας του ΠAΣOK επισημαίνει χαρακτηριστικά: «O τόπος και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Προχωράμε μπροστά αποφασισμένοι να ματώσουμε στον αγώνα για να μπει η Eλλάδα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. O Kώστας Σημίτης είναι και παραμένει κοντά μας σ’ αυτόν τον αγώνα».

ΦΩΦΗ ΓIΩTAKH
fofig@pegasus.gr

Kύριε Pαγκούση, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές είχατε δηλώσει στο «Eθνος της Kυριακής» ότι στις εθνικές εκλογές το ποσοστό της νίκης θα είναι πολύ μεγαλύτερο των ευρωεκλογών. Eπιμένετε; Eχετε βάσιμες... υποψίες;

H παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη ΔEΘ εκτιμώ ότι δρομολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις. Tο μήνυμα προς την κοινωνία, προς τους πολίτες, είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Tο ΠAΣOK είναι όχι απλά έτοιμο να κυβερνήσει αλλά είναι έτοιμο να βγάλει, με συγκεκριμένο σχέδιο, τη χώρα από την πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Kαι εκτιμώ, κ. Γιωτάκη, ότι όλο και περισσότεροι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες έχοντας την επίγνωση ότι η νίκη του ΠAΣOK είναι το πρώτο βήμα για μια αναγκαία βαθιά πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας.

Oτι το ΠAΣOK δεν έρχεται στην εξουσία, δεν επιδιώκει την εξουσία για τις καρέκλες, αλλά για να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Aυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε χωρίς όμως να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή.

Aυτό σημαίνει ότι προβλέπετε νίκη με αυτοδυναμία και 156 έδρες. Tο καλό σενάριο. Πολλοί λένε ότι αυτοδυναμία με 151 θα εγκλωβίσει τον κ. Παπανδρέου σε ισορροπίες, όπως τον κ. Kαραμανλή. Θα τολμήσετε μια «καθαρή» νίκη μέσω επαναληπτικών εκλογών;

Tο μόνο που προβλέπω με απόλυτη σιγουριά είναι ότι θα συνεχίσουμε, μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη, την προσπάθεια να γνωρίζει κάθε πολίτης που θα πάει στις κάλπες τους νέους μας εθνικούς στόχους, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση ΠAΣOK. Nα γνωρίζει τους λόγους που του ζητάμε να μας εμπιστευτεί το μέλλον της χώρας, το δικό του μέλλον.

Tους καρπούς αυτής της προσπάθειας θα τους γνωρίζουμε μόλις κλείσουν οι κάλπες. Πιστεύουμε και παλεύουμε για την αυτοδυναμία.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών ή συγκυβέρνησης;

Στο θέμα των συνεργασιών έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Aνεξάρτητα από την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, επιδιώκουμε τις συνεργασίες. Συνεργασίες, όμως, ωφέλιμες, παραγωγικές για τον τόπο. Yπό αυτή την έννοια, ξεκάθαρα λέμε ότι συνεργασία με τη NΔ δεν μπορεί να υπάρξει.

H συνεργασία, όμως, των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα στηρίξει τις βαθιές αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν. Πάνω από όλα, όμως, ζητάμε τη συνεργασία με όλους τους πολίτες, όλων των κομμάτων, τους οποίους θέλουμε κοντά μας στη μεγάλη προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου και του ΠAΣOK για τις ριζικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Kαταρχάς οι εξελίξεις στον ΣYPIZA σας έφεραν μπροστά στον πολιτικό πειρασμό να επιχειρήσετε τη μεταγραφή στελεχών στο ΠAΣOK;

Eμείς αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις στον ΣYPIZA με απόλυτο σεβασμό και στον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί και στον κόσμο του. Ξέρουμε τι σημαίνει να βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση στην πολιτική. Kαι, κυρίως, ξέρουμε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να στηρίξουμε την εκλογική μας επιτυχία στην πίστη των πολιτών στο πρόγραμμά μας και την αποφασιστικότητά μας να το υλοποιήσουμε, και όχι στην εκλογική αποτυχία των άλλων κομμάτων.

Θα ορίσετε στελέχη της κεντροαριστεράς (και της κεντροδεξιάς) στην κυβέρνηση ΠAΣOK;

Στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα μετέχουν οι άξιοι που είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις μας. Kαι άξιοι υπάρχουν παντού. Kαι εντός και εκτός ΠAΣOK. Kαι εντός και εκτός πολιτικής.

Eξωκοινοβουλευτικοί σε κρίσιμα υπουργεία, όπως το Oικονομίας;

Δεν είναι η ώρα για μια τέτοια συζήτηση και δεν απευθύνεστε στο κατάλληλο πρόσωπο. Aυτές τις αποφάσεις θα τις πάρει ο Γ. Παπανδρέου όταν, λαού θέλοντος, αναλάβει πρωθυπουργός.

Mια μεγάλη ήττα της NΔ οδηγεί στην παραίτηση Kαραμανλή; Θα τεθεί θέμα ηγεσίας; Tι εκτιμάτε;

Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση επειδή αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου κόμματος. Eτσι κι αλλιώς, το ζητούμενο μετά τις εκλογές δεν θα είναι η επόμενη μέρα για τον Kαραμανλή και τη NΔ, αλλά η επόμενη μέρα για τη χώρα, η επόμενη μέρα για την Eλληνίδα και τον Eλληνα.

Παπανδρέου και Kαραμανλής δηλώνουν υπέρ της επανεκλογής Παπούλια, εφόσον βεβαίως το επιθυμεί ο Πρόεδρος. Eάν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη NΔ, αλλάζουν τα δεδομένα; Kαι σε ποια άλλη περίπτωση;

Eίπαμε ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να τον εκλέγει κυβέρνηση και Bουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Kαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον το επιθυμεί, θα είναι ο Kάρολος Παπούλιας. H θέση μας είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητη.

NEO ΦOPOΛOΓIKO ΣYΣTHMA
Oι έχοντες θα πληρώνουν περισσότερους φόρους

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει, όπως αναμένεται, το προγραμματικό τοπίο. Φορολογικό σύστημα από μηδενική βάση: τι σημαίνει;

Σημαίνει ότι θα σταματήσει το σημερινό φαινόμενο, κάποιος με ένα εισόδημα το οποίο προέρχεται από εργασία να πληρώνει περισσότερο φόρο από κάποιον με το ίδιο εισόδημα που προέρχεται από μερίσματα. Eχουμε πει ότι θα εφαρμόσουμε μια ενιαία φορολογική κλίμακα. Eκεί θα εντάσσονται όλα τα εισοδήματα, από όλες τις πηγές.

Aυτή η ενιαία κλίμακα θα έχει πολλά κλιμάκια. Oσο πιο μεγάλο είναι το εισόδημα, τόσο περισσότερο θα πληρώνει κάποιος. Πρόκειται για τομή στο φορολογικό σύστημα, και προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος.

Eχετε ως ΠAΣOK κάνει σημαία την αποκάλυψη των σκανδάλων και τη δέσμευση για πλήρη διαφάνεια. Θα προχωρήσετε σε επιχείρηση «καθαρά χέρια» ως κυβέρνηση ή θα δώσετε... άφεση αμαρτιών; Kαι τι ακριβώς εννοείτε;

Σε καμία περίπτωση, και αυτό το ξεκαθαρίζω, δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα του ελληνικού λαού να μάθει τι ακριβώς συνέβη και ειδικά σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των ιερών χρημάτων του. Ξεκαθαρίζω επίσης ότι το ΠAΣOK ούτε επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών ούτε έχει προσωπικά με κανέναν.

Eίναι αυτονόητο ότι η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΠAΣOK αιφνιδίασε εντός και εκτός ΠAΣOK... Tι σημαίνει αυτό ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης του κόμματός σας;

O τόπος και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Προχωράμε μπροστά αποφασισμένοι να ματώσουμε στον αγώνα για να μπει η Eλλάδα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. O Kώστας Σημίτης είναι και παραμένει κοντά μας σ’ αυτό τον αγώνα.

Nτιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών; Ή στρίβειν δια των κανόνων που ζητάτε να ισχύσουν;

Σας θυμίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που πρώτος ζήτησε τον δημόσιο διάλογο με τον κ. Kαραμανλή έτσι ώστε οι πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν. Σας θυμίζω επίσης ότι μετά το ντιμπέιτ των ευρωεκλογών, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη μιας νέας διαδικασίας, αφού αυτή που ακολουθούμε απαξίωνε αντί ενισχύει τον «διάλογο» μεταξύ των αρχηγών. Eμείς θα προσέλθουμε σε μια τηλεοπτική συζήτηση με όρους που θα διασφαλίζουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ξεκάθαρα πράγματα.

Δεν είναι «τυχοδιωκτικό» να «κατεβαίνει» κάποιος υποψήφιος 20 ημέρες πριν από τις εκλογές; Mήπως είναι έμμεση διαπραγμάτευση για κυβερνητική αξιοποίηση;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαπραγμάτευση με κανέναν και για τίποτα. Eίμαι απόλυτα κατηγορηματικός. H διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων του ΠAΣOK δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Tη δυσκόλεψε η πληθώρα των υποψηφιοτήτων και μάλιστα πολύ καλών σε όλη τη χώρα.

Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Tα ψηφοδέλτιά μας αποτελούνται από ανθρώπους στρατευμένους στον αγώνα για μια νέα πορεία στον τόπο. Aπό ανθρώπους δεσμευμένους να υπηρετήσουν το πολιτικό ήθος της δημοκρατικής παράταξης, με νηφαλιότητα και χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας. Aπό ανθρώπους με κοινωνική καταξίωση και έντονα δημιουργική παρουσία στις περιοχές τους.

Στις 5 Oκτώβρη ο κ. Παπανδρέου θα έχει έτοιμο το υπουργικό σχήμα;

Στις 5 Oκτωβρίου η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα είναι όχι μόνο έτοιμη αλλά και ετοιμοπόλεμη. Mε τα μανίκια σηκωμένα για να αρχίσει αμέσως δουλειά. Ξέρουμε ότι ούτε περίοδο χάριτος θα έχουμε ούτε χρόνο για χάσιμο.

Eσείς θα παραμείνετε γραμματέας ή θα ορκιστείτε υπουργός, όπως ακούγεται;

Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση αυτή την ώρα. Oύτε κανείς άλλος από τα στελέχη του ΠAΣOK θα πρέπει να μπει. Eίναι μια συζήτηση άνευ αντικειμένου την ώρα ενός κρίσιμου αγώνα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέλος ο Κετσπάγια για τον Ολυμπιακό

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Τέλος ο Κετσπάγια Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί από το πρωί της Τρίτης ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έλυσε τη συνεργασία του με τους "ερυθρόλευκους". Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα κοουτσάρει τους πρωταθλητές με την Αλκμααρ στην πρεμιέρα των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Κετσπάγια από την αρχή, αλλά με την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπαιρνε παράταση. Το κλίμα έγινε� ασήκωτο για τον Γεωργιανό μετά την ήττα με τον Εργοτέλη στο φιλικό με 5-0. Σε αυτό προστέθηκε και η άσχημη εμφάνιση με την Καβάλα και οι βαθμοί που χάθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου βάζουν τους "ερυθρόλευκους" στο κυνήγι της πρώτης θέσης, μιας και ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει με πέντε βαθμούς, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Τη Δευτέρα ο Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε με τους οργανωμένους, οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να διώξει αμέσως τον Κετσπάγια. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον Γεωργιανό, αφού δεν υπήρχε ενότητα στην ομάδα. Τόσο οι κακές σχέσεις με παίκτες, όσο και η αντίδραση του κόσμου, μόνο κακό δημιουργούσε στο σύλλογο.
Το δύσκολο έργο πλέον αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος θα έχει για βοηθό του τον Ανδρέα Νινιάδη. Ο Σέρβος που ανήκει στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού θα κοουτσάρει τους "ερυθρόλευκους" στην αναμέτρηση με την Αλκμααρ και αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο και στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρσεναλ.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό μετρώντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ στα έξι αυτά παιχνίδια οι "ερυθρόλευκοι" δεν δέχθηκαν ούτε ένα γκολ.
"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Πύρρος Δήμας: Δεν είχα πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Δεν είχα επίσημη πρόταση να συμμετάσχω στις λίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ” δηλώνει στο nenanews.eu ο Χρυσός μας Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, τονίζοντας με νόημα πως στη ζωή του επέλεξε να σηκώνει την ελληνική σημαία και όχι κάποιου κόμματος.
Σε μία συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί, ο Πύρρος Δήμας δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο ενεργοποίησής του στα Β/Η θέματα, με την προϋπόθεση να υπάρξει ενότητα στο χώρο, ενώ χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” το γεγονός Β/Η να στηρίζουν στις εκλογές αλβανικά κόμματα.
Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής :

Ε: Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για πιθανή υποψηφιότητά σας στις λίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τελικά θα είστε υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ;
Α: Θέλω να ξεκαθαρίσω, πως ούτε καμία επίσημη πρόταση υπήρξε απο το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ούτε έχω ασφαλώς σκοπό να πολιτευτώ.

Ε: Εάν υπήρχε πρόταση θα τη δεχόσασταν ;
Α: Σίγουρα μια τέτοια πρόταση θα ήταν τιμητική αλλά δεν είμαι έτοιμος ούτε έχω βλέψεις για κάτι τέτοιο. Ένας Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να ανήκει ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ ούτε στη Ν.Δ. Aνήκει στον eλληνικό λαό. Άλλωστε εγώ έμαθα να σηκώνω ψηλά την ελληνική σημαία και όχι τη σημαία κάποιου κόμματος.
Ε: Με τις διακρίσεις σας στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια κάνατε περήφανους όλους τους Βορειοηπειρώτες. Είναι γενική διαπίστωση πως στην Β/Η κοινότητα πάσχουμε από ηγέτες, από ανθρώπους που θα μας εμπνεύσουν. Θα βλάπατε τον εαυτό σας να αναλαμβάνει κάποιο τέτοιο ρόλο;
Α: Ηγέτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι ηγέτης αλλά σίγουρα θα ήθελα να προσφέρω, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω μέχρι σήμερα λόγω του αθλητισμού. Γενικά είναι κακό να λες “δεν ασχολούμαι” και “τι με νοιάζει εμένα”, είναι σαν να μην ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου.
Ε: Λέτε πως δεν θα θέλατε να κομματικοποιηθείτε. Εάν υπήρχε ένας φορέας που θα εκπροσωπούσε όλους τους Β/Η θα σκεφτόσασταν θετικά να ηγηθείτε της προσπάθειας ;
Α: Φυσικά, και θα μπορούσα και θα το ήθελα. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των συμπατριωτών μου και εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα. Πάνω απ όλα είμαι Βορειοηπειρώτης και αγαπάω και πονάω τον τόπο μου και όσο μπορώ θα προσφέρω.
Ε: Φέτος το καλοκαίρι πήγατε στη Χειμάρρα. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας και ποιες οι διαφορές με τα προηγούμενα χρόνια;
Α: Τη Χειμάρρα τη λατρεύω, εκεί μεγάλωσα με τη γιαγιά μου την Ελενίτσα και εκτός όλων των άλλων είναι και ένα πολύ όμορφος τόπος. Πληγώνομαι όμως που βλέπω πόσο άναρχα δομείται, χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Αν συνεχιστεί έτσι μετά από μερικά χρόνια δεν θα θέλουμε να πηγαίνουμε. Θα έχει χαθεί όλη η φυσική ομορφιά και η κουλτούρα της περιοχής. Η πέτρα έχει αντικατασταθεί από τσιμέντο και χτίζονται ακόμα και οι αυλές. Οι ευθύνες βέβαια είναι και πολιτικές, αφού στο κράτος δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά και ατομικές. Όλοι μας φταίμε. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Έχουν φτιάξει βέβαια κάποιους δρόμους αλλά έχει ακόμα μεγάλη έλλειψη υποδομών.
Ε: Πως φάνηκε στα παιδιά σας η Χειμάρρα. Νοιώθουν Χειμαρραίοι;
Α: Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν με τον τόπο και ειδικά με τη θάλασσα. Πήγαμε για μπάνιο στο Λιβάδι και ξετρελάθηκαν. Νοιώθουν και δηλώνουν Χειμαρραίοι. Το πιο αστείο είναι όταν ρωτάς τον Βίκτωρα από πού είσαι και σου απαντάει “Είμαι Βορειοηπειρώτης Σαλονικιός”.
Ε: Τι άποψη έχεις για την πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας στην Αλβανία;
Α: Θεωρώ απαράδεκτο να στηρίζουμε αλβανικά κόμματα. Νομίζω επίσης πως δεν θα πρέπει να συνεργαζόμαστε με τα αλβανικά κόμματα. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και πέντε και έξι δικούς μας βουλευτές και να κατεβαίνουμε ανεξάρτητοι. Γι αυτό βέβαια χρειάζεται να πηγαίνουμε απο την Ελλάδα και να ψηφίζουμε. Και φυσικά χρειάζεται και η στήριξη του Εθνικού Κέντρου τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Η Ελλάδα εκτός απ τον να βοηθάει το αλβανικό κράτος να αναπτυχθεί θα πρέπει να στηρίζει οικονομικά το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ ώστε να μπορεί ανεξάρτητα να εκλέγει όσον τον δυνατόν περισσότερους βουλευτές.
Ε: Πως είναι η ζωή σας εκτός αθλητισμού;
Α: Μετά το 2004 είχα ανάγκη από ξεκούραση, να δω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους συγγενείς μου. Σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι με τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της Cosmote και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να βρεθώ κοντά σε νέα παιδιά και να τους μιλώ για τα ωραία αλλά και τις δυσκολίες του αθλητισμού. Από κει και πέρα σε μια δύσκολη στιγμή του αθλήματος μου, σε μια κακιά στιγμή και κακιά ώρα, σκέφτηκα πως το άθλημα που μου έχει προσφέρει τόσα πολλά με χρειάζεται.Έτσι θεώρησα σωστό να δεχτώ να προσφέρω από τη συγκεκριμένη θέση στην Ομοσπονδία.
Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω πως δεν έχουν γίνει λάθη αλλά απ τα λάθη μας μαθαίνουμε. Προσπαθούμε σκαλοπατάκι σκαλοπατάκι να αλλάξουμε σελίδα και να φτάσουμε το άθλημα που χάρισε τόσα μετάλλια και τόσες χαρές στην Ελλάδα, στην θέση που του αξίζει να είναι.
Ε: Εάν στην αυριανή κυβέρνηση σας προσφερόταν μια εξωκοινοβουλευτική θέση υπουργού Αθλητισμού θα τη δεχόσοσταν ;
Α: Δεν είναι λίγο να είσαι υπουργός Αθλητισμού. Γνωρίζω τον αθλητισμό από μέσα. Το θέμα είναι τι εργαλεία θα σου δώσουν για να δουλέψεις σωστά. Αυτή τη στιγμή στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ο προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός. Αυτά τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Χρωστάμε χρήματα στους προπονητές και στους αθλητές από το 2007 και εγώ που υπήρξα συναθλητής με αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους κοιτάω στα μάτια και να τους λέω : “Δεν έχω λεφτά να σας πληρώσω”. Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια, χρειάζονται και λεφτά. Και φυσικά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Πολλά από τα λεφτά που είναι για τον αθλητισμό δεν πάνε στον αθλητισμό αλλά εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα. Τα κονδύλια για τον αθλητισμό διαχειρίζονται λάθος. Πολιτική βούληση χρειάζεται και αξιόλογα άτομα με πρωτοβουλία.
Ε: Για να κλείσουμε την κουβέντα μας το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους συμπατριώτες σας;
Α: Θα τους έλεγα να αγαπάνε τον τόπο τους και να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου είναι σαν να μην νοιάζεσαι για το σπίτι σου. Δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε. Και εγκατάλειψη δεν είναι μόνο αφήνω το σπίτι μου και γκρεμίζεται, αλλά και το δεν ασχολούμαι με τίποτα, δεν έχω άποψη, χτίζω παντού και όπως να ναι. Καλύτερα περνούσαμε παλιά που κοιμόμασταν στρωματσάδα σε ένα δωμάτιο. Πρέπει να διασώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά για να μπορέσουμε αύριο μεθαύριο να την εκμεταλλευτούμε και τουριστικά. http://www.nenanews.eu/people/70-pyrros140909.html

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

"Προτεραιότητες η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση" Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΔΙΟΝ
"Προτεραιότητες η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση" Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου

Τα αποτελέσματα από τη διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία πενταετία είναι ορατά από τους πολίτες. Η δημοσιονομική κατάρρευση, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα σκάνδαλα, η έλλειψη διαφάνειας και η αναξιοκρατία, οι εισοδηματικές ανισότητες και η έκρηξη του φαινόμενου της φτώχειας είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα μιας πραγματικά χαμένης πενταετίας.
Η κυβέρνηση, αντί να παραδεχθεί το μέγεθος της αποτυχίας της, κινδυνολογεί θέτοντας ερωτήματα για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στη χώρα, παρακάμπτοντας με ανεύθυνο τρόπο δύο αμείλικτες για αυτή διαπιστώσεις.
Πρώτη διαπίστωση: η συνολική αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής που, εκτός από τη δημοσιονομική εκτροπή, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση για πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια .
Δεύτερη διαπίστωση: η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία για την επίσπευση των εκλογών, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει κάποια πρόταση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Γιατί ούτε το πάγωμα των μισθών ούτε η υπεράσπιση των πεπραγμένων της, που οδήγησαν την οικονομία σε κρίση, είναι αξιόπιστες απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, εκτός από το όραμα του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη, έχει επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανόδου, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική εξυγίανση. Αν ο ρυθμός ανάπτυξης φθάσει το 1% το 2010 και στο 2,5% για την μετά το 2010 περίοδο, τότε η μείωση του ελλείμματος στο 3% στο τέλος της τριετίας είναι απολύτως εφικτή.
Άρα πολύ σωστά η στόχευση πρέπει να είναι διπλή, δηλαδή μέτρα τόνωσης της οικονομίας με παράλληλα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που έχει ήδη επεξεργασθεί το ΠΑΣΟΚ και αφορούν τη στήριξη του εισοδήματος, την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων και την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας, στοχεύουν στο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις σταθεροποίησης στην αρχή και στη συνέχεια ανάτασης της οικονομίας.
Παρά το υψηλό δημόσιο χρέος η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους αναγκαίους πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και να απαντήσει έτσι στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι.
Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει κυρίως από τρεις πηγές και θα περιλαμβάνει κοινοτικά ,εθνικά και ιδιωτικά κεφάλαια.
Πρώτον η επαναφορά της πιστωτικής επέκτασης του τραπεζικού συστήματος σε ένα λογικό ποσοστό 10% θα διοχετεύσει στην οικονομία την επόμενη τριετία 80 δισ. ευρώ περίπου. Η νέα κυβέρνηση, με την πρόταση της για την ίδρυση ταμείου αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων, και την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ, θα καταφέρει να πετύχει το παραπάνω ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, όταν με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης η αύξηση της χρηματοδότησης των τραπεζών κινείται σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα την πραγματική πιστωτική ασφυξία.
Δεύτερον το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007- 2013 μαζί με την εθνική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 39 δισ. ευρώ. Η νέα κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε το ποσό αυτό να φθάσει γρήγορα στην πραγματική οικονομία για τη χρηματοδότηση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.
Τρίτον τέλος, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το οποίο από 5% του ΑΕΠ το 2003 το μείωσε η σημερινή κυβέρνηση στο 3% του ΑΕΠ το 2009. Η επαναφορά του προγράμματος στο ίδιο ποσοστό με το 2003 θα διοχετεύσει στην οικονομία 35 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία .
Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι με διαφορετική πολιτική από αυτή που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση θα οδηγήσουμε την οικονομία σε μια νέα ανοδική πορεία.
Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τη ευκαιρία που χρειάζεται η χώρα.

Πρόγραμμα ομιλιών συναντήσεων Θανάση Παπαγεωργίου
Πέμπτη 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ώρα 17.30: Επίσκεψη – συναντήσεις στη Χράνη, καφέ «Φίλιππος»
Ώρα 18.30: Συνοικισμός Νέα Ζωή – Ομιλία στο καφενείο «Πυθαγόρας»
Ώρα 19.00: Συνοικισμός Χηράδικα – Ομιλία στο καφενείο «Γκόλτσος»
Ώρα 19.30: Συνοικισμός Βατάν – Ομιλία στο καφενείο «Ανανιάδης»
Ώρα 20.00: Συνοικισμός Μυλαύλακο – ομιλία στο καφενείο «Αθανασιάδη»
Ώρα 20.30: Κεντρική ομιλία Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ -πλατεία Κατερίνης (Γ. Φλωρίδης)

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου αμέσως μετά το μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ θα μεταδοθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση του κ. Παπαγεωργίου. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας της μπορείτε να παρακολουθείσετε παρακάτω

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση, οι προτεραιότητες.

30/9/2009


Τα αποτελέσματα από τη διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία πενταετία είναι ορατά από τους πολίτες. Η δημοσιονομική κατάρρευση, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα σκάνδαλα, η έλλειψη διαφάνειας και η αναξιοκρατία, οι εισοδηματικές ανισότητες και η έκρηξη του φαινόμενου της φτώχειας είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα μιας πραγματικά χαμένης πενταετίας.
Η κυβέρνηση, αντί να παραδεχθεί το μέγεθος της αποτυχίας της, κινδυνολογεί θέτοντας ερωτήματα για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στη χώρα, παρακάμπτοντας με ανεύθυνο τρόπο δύο αμείλικτες για αυτή διαπιστώσεις.
Πρώτη διαπίστωση: η συνολική αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής που, εκτός από τη δημοσιονομική εκτροπή, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση για πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια .
Δεύτερη διαπίστωση: η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία για την επίσπευση των εκλογών, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει κάποια πρόταση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Γιατί ούτε το πάγωμα των μισθών ούτε η υπεράσπιση των πεπραγμένων της, που οδήγησαν την οικονομία σε κρίση, είναι αξιόπιστες απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, εκτός από το όραμα του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη, έχει επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανόδου, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική εξυγίανση. Αν ο ρυθμός ανάπτυξης φθάσει το 1% το 2010 και στο 2,5% για την μετά το 2010 περίοδο, τότε η μείωση του ελλείμματος στο 3% στο τέλος της τριετίας είναι απολύτως εφικτή.
Άρα πολύ σωστά η στόχευση πρέπει να είναι διπλή, δηλαδή μέτρα τόνωσης της οικονομίας με παράλληλα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που έχει ήδη επεξεργασθεί το ΠΑΣΟΚ και αφορούν τη στήριξη του εισοδήματος, την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων και την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας, στοχεύουν στο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις σταθεροποίησης στην αρχή και στη συνέχεια ανάτασης της οικονομίας.
Παρά το υψηλό δημόσιο χρέος η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους αναγκαίους πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και να απαντήσει έτσι στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι.
Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει κυρίως από τρεις πηγές και θα περιλαμβάνει κοινοτικά ,εθνικά και ιδιωτικά κεφάλαια.
Πρώτον η επαναφορά της πιστωτικής επέκτασης του τραπεζικού συστήματος σε ένα λογικό ποσοστό 10% θα διοχετεύσει στην οικονομία την επόμενη τριετία 80 δισ. ευρώ περίπου. Η νέα κυβέρνηση, με την πρόταση της για την ίδρυση ταμείου αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων, και την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ, θα καταφέρει να πετύχει το παραπάνω ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, όταν με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης η αύξηση της χρηματοδότησης των τραπεζών κινείται σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα την πραγματική πιστωτική ασφυξία.
Δεύτερον το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007- 2013 μαζί με την εθνική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 39 δισ. ευρώ. Η νέα κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε το ποσό αυτό να φθάσει γρήγορα στην πραγματική οικονομία για τη χρηματοδότηση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.
Τρίτον τέλος, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το οποίο από 5% του ΑΕΠ το 2003 το μείωσε η σημερινή κυβέρνηση στο 3% του ΑΕΠ το 2009. Η επαναφορά του προγράμματος στο ίδιο ποσοστό με το 2003 θα διοχετεύσει στην οικονομία 35 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία .
Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι με διαφορετική πολιτική από αυτή που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση θα οδηγήσουμε την οικονομία σε μια νέα ανοδική πορεία.
Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τη ευκαιρία που χρειάζεται η χώρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ







ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ανεπαναληπτη, πραγματικά πολύ μεγάλη η συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο υποψ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, την Κυριακή στις 12 η ώρα.Πλήθος κόσμου, πολύ πάθος, αλλά και δείγμα αγάπης για τον δικό τους Θανάση.Ενα κλειστό γυμναστήριο της Κατερινης κατάμεστο.. η ομιλία του κράτησε μιάμιση ώρα και το ακορατήριο.., εκεί να ακούνε το μεστό του λόγο.. Ετσι ίσως, με τέτοιο επίπεδο, πάει μπροστά και το Ελληνικό κοινοβούλιο...
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που τραβήξαμε στην αρχή της ομιλίας του:
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Ο Θανάσης Παπαγεωργίου με νεολαίους του ΠΑΣΟΚ Πιερίας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στο καφέ Άστρα στον πεζόδρομο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ πάρτι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου. Στη φωτογραφία ο υποψήφιος βουλευτής με τους νεολαίους: Βασίλη Δημούση, Ηλιάνα Παπανικολάου, Ελένη Παπανικολάου, Γιώργο Μηλιώτη ,Κώστα Τσαούση, Περιστέρα Πείδου, Γιάννη Γκρέμο, Κωνσταντίνου και Ιωαννίδου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Πρόγραμμα επισκέψεων συναντήσεων ομιλιών Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ώρα 8.45: Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο
Ώρα 11.00: Ζωντανή Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης
Ώρα 15.30: Ζωντανή Συνέντευξη το τηλεοπτικό κανάλι EUROPE ONE
Ώρα 19.00: Ομιλία στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ – πλατεία Καφέ «ΤΩΙΡΗ»
Ώρα 20.30: Ομιλία στην ΚΑΡΙΤΣΑ – πλατεία
Ώρα 22.30: Πάρτι Νεολαίας στο Καφέ «ΑΣΤΡΑ» - πεζόδρομος Κατερίνης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)



Oι ευθύνες για τη Δημοσιονομική κατάρρευση - Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΜΕΒΡΙΟΥ 2009
Oι ευθύνες για τη Δημοσιονομική κατάρρευση Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου Η Ν.Δ. προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές επιχειρώντας πρώτον να κρύψει την ευθύνη της για τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τη χώρα, πίσω από τη διεθνή οικονομική κρίση, και δεύτερον ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα .
Όμως η αλήθεια την οποία γνωρίζουν οι πολίτες είναι πολύ διαφορετική.
Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση αμέσως μετά το 2004, ξεκίνησε πολύ πριν από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το νεοσυντηρητικό της πρόγραμμα οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κατάρρευση και την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια όταν από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους μέχρι το 2003 το συνολικό χρέος ήταν 182 δισ. ευρώ.
Η δημοσιονομική κατάρρευση ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 όταν το έλλειμμα από 2.8% του ΑΕΠ αυξάνεται με ιλιγγιώδης ρυθμούς για να φθάσει το 2009 το 8% του ΑΕΠ. Η μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, η κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι χαριστικές ρυθμίσεις, η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τα υψηλά εισοδήματα είναι μερικά από τα μέτρα που λήφθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια να μεταφέρουν τα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Όμως εκτός από την κατάρρευση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση με την οικονομική της πολιτική ανέκοψε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας η ο οποία για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το ΑΕΠ θα σημειώσει φέτος αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μετά την κορύφωση της αύξησης του ΑΕΠ το 2003 στο 5,6% άρχισε ουσιαστικά η επιβράδυνση της οικονομίας με κατάληξη την σημερινή ασφυξία. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ανέκοψε προσπάθειες πολλών ετών και ποτέ δεν δημιούργησε προϋποθέσεις βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Όσον αφορά το δεύτερο επιχείρημα η κυβέρνησε ενώ αρχικά ισχυριζόταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα τώρα που αντιλαμβάνεται ότι αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί διολίσθησε στο κλασσικό επιχείρημα που θα βρεθούν τα λεφτά.
Αυτό όμως που δεν μπορεί να αντιληφθεί είναι ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κινείται μακριά από την πελατειακή ρουσφετολογική πολιτική της νεοσυντήρησης. Η ΝΔ κατέρχεται στις εκλογές χωρίς συνολικό σχέδιο ούτε για την έξοδο από την κρίση ούτε για την ανάπτυξη της χώρας. Το διετές πάγωμα των μισθών εκτός από τη συνέχιση του σημερινού αδιεξόδου καμία άλλη προοπτική δεν προσφέρει. Η έλλειψη οράματος και σχεδίου για τη χώρα είναι φανερή.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ιεραρχημένους στόχους και η επιτυχία του θα δημιουργήσει οφέλη που θα διαχυθούν δίκαια στην Ελληνική κοινωνία .
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σταθεροποίησης και ανάπτυξης από μία εναλλακτική πολιτική που θα απαντά στις απαιτήσεις της νέας εποχής που είναι ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη, που θα περιορίζει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς, θα καταπολεμά τη φτώχεια, θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, θα οικοδομεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θα προωθεί την κοινωνική συνοχή, θα σέβεται το περιβάλλον.
Αμέσως μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα προωθήσει πέντε νομοσχέδια. Για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή του πλούτου, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων, για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ρευστότητα στην οικονομία. για την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Αυτή είναι η κατεύθυνση μας, αυτή είναι η δέσμη των προτάσεων μας και αφορούν τις πρώτες 100 μέρες, γιατί αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της μεγάλης στρατηγικής για την ανάπτυξη της χώρας. (ΔΙΟΝ)

Πρόγραμμα ομιλιών του Θ. Παπαγεωργίου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρα 19.00: Κονταριώτισσα – καφενείο Λαμπίρη Γιώργου
Ώρα 20.00: Καρίτσα – πλατεία
Ώρα 21.00: Βροντού – καφενείο Γκολέμα Γιώργου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πάρτι Νεολαίας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Κατερίνης


Η Νέα Γενιά έχει δικαίωμα στο όνειρο
Υπάρχει η εντύπωση πως η Νέα Γενιά είναι αδιάφορη πολιτικά, δεν έχει διάθεση να διεκδικήσει συλλογικά. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα και μια άποψη όσων δεν μιλούν με τη Νέα Γενιά, με τους μαθητές, τους φοιτητές τους νέους επιστήμονές τους άνεργους.
Οι νέοι άνθρωποι και ιδέες έχουν και πολλές ανησυχίες έχουν και αγωνία για το μέλλον τους έχουν. Κι όταν βλέπουν την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας όχι απλά απογοητεύονται, αλλά αγανακτούν κι αποστρέφονται από τους πολιτικούς που εκφράζουν, διαμορφώνουν και είναι υπεύθυνοι για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Σήμερα που για να βρεις δουλειά ακόμη και σε ένα Σουπερ Μάρκετ ακόμη και σε μια καφετέρια πρέπει να περάσεις από το βουλευτικό γραφείο.
Σήμερα που νέοι συνωστίζονται για μερικές ώρες δουλειάς μέσω προγραμμάτων stage, μερικής απασχόλησης και για να τις εξασφαλίσουν θα πρέπει να μπουν κάτω από την κομματική σημαία του κυβερνώντος κόμματος.
Στους νέους μας δεν ταιριάζει τόσο μικρός ουρανός. Οι νέοι μας έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται, να διεκδικούν ισότιμα, να κρίνονται αξιοκρατικά να έχουν εφόδια για να πετύχουν τους ευγενείς στόχους τους. Θέλουν την πολιτεία αρωγό στο δρόμο τους κι όχι δεσμοφύλακα των οραμάτων τους.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, έχει μια ιδιαίτερα ζεστή σχέση με τους νέους. Υπάρχει αμοιβαία, φιλική και καθαρή σχέση εμπιστοσύνης. Μιλάει με τη νέα γενιά, μα κυρίως ακούσει τους νέους και τις νέες.
Σ αυτό τον προεκλογικό αγώνα ο Θανάσης Παπαγεωργίου συναντά και συζητά με τους νέους. Ακούει τις αγωνίες τους, τις ιδέες τους και τονίζει πως η μάχη δίνεται για να ανατραπούν όσα στερούν από τη νέα γενιά την δυνατότητα να οραματιστεί και να σχεδιάσει το μέλλον της όπως το επιθυμεί
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ, στο Καφέ «ΑΣΤΡΑ», στον πεζόδρομο Κατερίνης οργανώνεται το πάρτι για τη νεολαία. Τους νέους και τις νέες της Πιερίας που πιστεύουν στην ανάγκη αλλαγής της σημερινής μίζερης καθημερινότητας, που πιστεύουν στην ελπίδα που φέρνει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Πάρτι ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο που έρχεται. Μια νέα αρχή που ξεκινά με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη. Μια νέα πορεία που κανείς δεν λέει πως θα είναι εύκολη αλλά σίγουρα θα είναι πιο ξεκάθαρη, με καλύτερους και ίσους όρους για όλους, πιο αξιοκρατική πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρα της νέας γενιάς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Πρόγραμμα ομιλιών


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Κατερίνη 22 Σεπτεμβρίου 2009


Τίτλος:

Πρόγραμμα ομιλιών Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009
Πέρασμα από Μεθώνη
Ώρα 18.00 Καφενείο «Πορφυρίδη Μιχάλη»

Πέρασμα από Παλιό Ελευθεροχώρι
Ώρα 19.00 Καφενείο «Πορφυρίδη Χριστόφορου»

Ομιλία στην κεντρική κομματική ομιλία στο ΑΙΓΙΝΙΟ

Ομιλία στον Καταχά
Ώρα 21.30 Καφενείο «Γεωργιάδη Βασ.»ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Κατερίνη 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τίτλος:
Θ. Παπαγεωργίου: Έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε όσα στερήθηκε η Πιερία

Σε κάθε χωριό, σε κάθε συνάντηση με πολίτες της Πιερίας, σε κάθε του ομιλία, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, δέχεται από παντού τα θετικά μηνύματα. Τα μηνύματα της μεγάλης ανατροπής που έρχεται και στην Πιερία.
Οι πολίτες της Πιερίας εκδηλώνουν την αποδοχή, την ιδιαίτερη εκτίμηση τους για τον Θανάση Παπαγεωργίου. Μιλούν για έναν δυνατό αγωνιστή που τιμά και σέβεται την μακροχρόνια σχέση του με τους πολίτες της Πιερίας. Μια δύναμη που αξίζει να εμπιστευτούν έχοντας προσδοκίες πως από τις 5 Οκτωβρίου ξημερώνει μια καινούρια μέρα για την Πιερία.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να βρεθεί και να μιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της Πιερίας, επισκέπτεται χωριά, συναντά εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικών και κοινωνικών φορέων της Πιερίας.
Το αδιαμφισβήτητο χάρισμα του Θανάση Παπαγεωργίου είναι ο μεστός, ο θετικός, ο καθαρός και ταυτόχρονα αισιόδοξος λόγος του.
Με συνοπτικά και αδιάσειστα στοιχεία μιλά για τις ευκαιρίες που χάθηκαν την τελευταία πενταετία, για την απαξίωση και την απογοήτευση που εισέπραξαν οι πολίτες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι νέοι που δεν βρίσκουν ουρανό να απλώσουν τα φτερά τους, να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.
Αυτοί που υποσχέθηκαν πριν 5 χρόνια τα πάντα για να κατακτήσουν την εξουσία, σήμερα, αφού την διαχειρίστηκαν προς όφελος των λίγων, «φίλων» και «κουμπάρων», έρχονται και ζητούν πάλι να συνεχίσουν να μας στερούν την ελπίδα και το χαμόγελο.
Τώρα οι πολίτες κατάλαβαν, οι νέοι ξέρουν που ανοίγει ένα αισιόδοξο παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου που μπορεί να φέρει ξανά την αισιοδοξία και το χαμόγελο στους Έλληνες, την ανάταση στην Ελλάδα. Δεν υπόσχεται ούτε το ανέφικτο, ούτε το ανεκπλήρωτο. Υπάρχει πάθος, υπάρχει όραμα, υπάρχει σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα.
Σ’ αυτό το πάθος, σ’ αυτό το όραμα, σ’ αυτό το σχέδιο για την Ελλάδα διαμορφώνεται και υπάρχει πρόταση και για μια καλύτερη Πιερία.
Γι’ αυτήν την καλύτερη Πιερία, την Πιερία που μας αξίζει, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, έχει τη θέση του πρώτου μαχητή. Έχει την γνώση, έχει δύναμη να αγωνιστεί, να διεκδικήσει να πετύχει όσα στερήθηκε η Πιερία.


==================================================================
Θανάσης Παπαγεωργίου: Όλοι μαζί στη νέα προσπάθεια για την Ελλάδα, για την Πιερία

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Συναντήσεις του υποψήφιου Βουλευτή με εργαζόμενους, με αγρότες, ομιλία στον Τρίλοφο
Σ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα δεν καλείται ο πολίτης της Πιερίας να επιλέξει ανάμεσα σε κομματικές προτάσεις που διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο. Ο πολίτης της Πιερίας κρίνει μια κυβερνητική παρουσία ή απουσία 6 χρόνων, τις επιπτώσεις από αυτήν στην προσωπική του ζωή, στο εργασιακό του περιβάλλον, τις επιπτώσεις στην Πιερία.

Κρίνει πρώτα από όλα κατά πόσο πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις, ποιες και πόσες έγιναν πράξη. Και σ’ αυτή την καίρια κρίση δεν έχει να μετρήσει πολλές πράξεις. Αντίθετα υπάρχουν αρκετές απογοητεύσεις, δυσαρέσκειες και σε πολλές περιπτώσεις, αγανάκτηση για χαμένες ελπίδες και όνειρα.

Αυτό είναι το κλίμα που εισπράττει καθημερινά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου στις επαφές του με τους πολίτες στην Κατερίνη και στην Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία αν θα εργάζονται και την αυριανή μέρα, βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται καθημερινά.

Οι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να χάνεται χωρίς να έχουν δυνατότητα αναπλήρωσης.

Οι πολίτες συνολικά εκφράζουν την αγωνία και την ανησυχία τους αναζητώντας μια αξιόπιστη πρόταση, μια ελπίδα για το αύριο.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ απαντά σ’ αυτές τις αγωνίες των πολιτών και ο λόγος του Θανάση Παπαγεωργίου είναι ειλικρινής κι αξιόπιστος. Άλλωστε γνωρίζουν οι πολίτες της Πιερίας πως μπορούν να εμπιστευτούν τον Θανάση Παπαγεωργίου. Γι’ αυτό και η παρουσία του σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά της πόλης σε κάθε χωριό βρίσκει θετική ανταπόκριση από τους Πιεριείς.

Αυτό ήταν το κλίμα της συνάντησης του με τους εργαζόμενους στο Δήμο Κατερίνης, στο Γεν. Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά και στην ομιλία του το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, σε συγκέντρωση καθηγητών στην «Εκάβη».

Αυτό συνέβη το ίδιο βράδυ και στην επίσκεψή του στην Γανόχωρα, στον Άνω Αγιάννη, στα Ρυάκια, ενώ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης η υποδοχή στην ομιλία του στον Τρίλοφο.


=======================================

- ΟΜΙΛΙΑ ΡΗΤΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ

-Συνάντηση - συζήτηση, με τους καθηγητές του Ν. Πιερίας

Εντυπωσιακή Υποδοχή στον Δήμο Ελαφίνας

«Εκτοξεύεται» η διαφορά του ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να επιτυγχάνει το στόχο για αυτοδυναμία, ενώ εξασφαλίζει κέρδη από την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Του Ηλία Μπενέκου και της Κατερίνας Γαλανού

Ισχυρό και ασφαλές προβάδισμα έναντι της ΝΔ κατοχυρώνει πλέον το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα στοιχεία νέων δημοσκοπήσεων, με τη διαφορά να κυμαίνεται από 5,7 ως 7,9 μονάδες. Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ δείχνει να επιτυγχάνει το στόχο για αυτοδυναμία, εξασφαλίζει κέρδη από την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ενώ μικρές είναι τελικά οι απώλειες από την μη συμμετοχή του Κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα στις 5,9 μονάδες καταγράφει τη διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 34,9%, έναντι 29% της ΝΔ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 6,5% ,ο ΛΑΟΣ 5,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ οριακά φτάνει το 3%. Η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει χαμηλή με 64%, ενώ πολύ μεγάλες είναι οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ (9% ) και προς το ΛΑΟΣ ( 6%).

Ευρωεκλογές
Αξίζει να σημειωθεί δε ότι το 36% όσων απείχαν από τις ευρωεκλογές δηλώνουν τώρα ότι θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 22,4% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ. Προβάδισμα έχει πλέον ο Γ. Παπανδρέου και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 37,5% έναντι 35,5% του Κ. Καραμανλή.

«Εκτοξεύεται» η διαφορά του ΠΑΣΟΚ

Θετικά κρίνει την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ η πλειοψηφία των πολιτών (55,8%), ενώ ιδιαίτερα υψηλή είναι η επιρροή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν «θετικά» τις εξαγγελίες Παπανδρέου σε ποσοστό 62,8%. Άξιο προσοχής είναι ότι το 25,6% ακόμη και των ψηφοφόρων της ΝΔ, εκτιμά θετικά τα όσα εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου. Το 53,7% των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ είναι ρεαλιστικά.

Για τη μη συμμετοχή του κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (50,1%) χρεώνει την ευθύνη στον πρώην πρωθυπουργό και το 41,7% θεωρεί ότι θα ωφελήσει το κόμμα η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Προβάδισμα 7,9 μονάδες δίνει εν τω μεταξύ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 στο ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,6%, η ΝΔ 29,7%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%.

Με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 42,6% και τις 157 έδρες, ενώ η ΝΔ στο 33,7% και 92 έδρες. Πρόβλημα πάντως παραμένει για τη ΝΔ η συσπείρωση των ψηφοφόρων (73,9%) έναντι 93 % του ΠΑΣΟΚ.

Θετικά κρίνει το 56% των πολιτών τις εξαγγελίες Παπανδρέου στην ΔΕΘ έναντι 35% που τις κρίνει αρνητικά, ενώ το 45% εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της οικονομίας έναντι 29% που προκρίνουν μια κυβέρνηση ΝΔ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με 38% έναντι 33 % του Κ. Καραμανλή.

Ευθύνη
Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση το 45% θεωρεί ότι την ευθύνη για μη συμμετοχή του Κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια, φέρει ο πρώην πρωθυπουργός και η συντριπτική πλειοψηφία 63% εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Στην έρευνα της MRB για το Real το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 35,3% έναντι 29,6% της ΝΔ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5% ο ΛΑΟΣ με 5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%. Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει χαμηλά (στο 72,2% ) με μεγάλες διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ (7%) και προς το ΛΑΟΣ (5,6%).

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το 63,2% την κρίνει θετικά, έναντι 41,8% που την κρίνει αρνητικά. Την ίδια ώρα οι αρνητικές απόψεις για την εμφάνιση Καραμανλή φτάνουν στο 50,9%, έναντι μόλις 25,8% που είναι οι θετικές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ήρθε η ώρα να μιλήσεις Σάββα! Ή... ισχύει ακόμη το "Και τα σκυλιά δεμένα"...;

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://krogias.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html
Έχω ανεβάσει πολλά βίντεο στο youtube. Άλλα πηγαίνουν ψηλά στα views, άλλα... καταποντίζονται, ίσως γιατί είναι δύσκολο καμιά φορά να τα καταλάβουμε και να συνδέσουμε σωστά όλα τα κομμάτια του παζλ του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ....
Το παρακάτω βίντεο, ανέβηκε πριν ένα χρόνο και έχει μόνο 300 views(!)

Για... δείτε το πάλι. Μία παλαιότερη συνέντευξη - ταβανόπροκα για το σύστημα Μαξίμου, που έρχεται πάλι στο φως της επικαιρότητας και συνδέεται απευθείας με την κατάθεση Γκράτσιου για το Ολυμπιακό Ακίνητο στην Εξεταστική επιτροπή!




Ο Γκράτσιος τότε είχε πει:
"Η ΚΕΔ και η Μονή, στο κοινό αίτημά τους (για την ανταλλαγή του Ολυμπιακού Ακινήτου με νερό της Βιστωνίδας), δεν έλαβαν θετική απάντηση από τον κ. Τσιτουρίδη, γιατί επέμεινε στην εξάντληση των δυνατοτήτων μετεγκατάστασης του Υπουργείου του. Την θετική απάντηση την έλαβαν λίγο αργότερα… αφού απομακρύνθηκε ο κ. Τσιτουρίδης από το Υπουργείο…".

Τον Σάββα Τσιτουρίδη τον είχε απομακρύνει τότε ο Καραμανλής, δήθεν... επειδή κάποιος συνεργάτης του Τσιτουρίδη ήταν εμπλεκόμενος σε υποθέσεις του Χρηματιστηρίου του 1999! Για την οποία υπόθεση, ουδέποτε διώχθηκε από την δικαιοσύνη!

Η Αλήθεια ήταν - και επέμενα από τότε - ότι τον Τσιτουρίδη τον απομάκρυναν επειδή δεν υπέγραφε την ανταλλαγή των εκτάσεων της Βιστωνίδας με το Ολυμπιακό Ακίνητο!!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑ!!!
Ή... ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ... "ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ";

Επίσης να βγει και ο Δούκας και να πει ξεκάθαρα αυτά που έχει διαρρεύσει για το ρόλο που έπαιξε δεξί χέρι του Καραμανλή στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Και δεν μιλάω για τον Ρουσόπουλο...!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)