Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΕΙ ΓΙΑ "ΤΕΩΣ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ....


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ο Καραμανλής πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα απο τους "ντασβατζήδες" του Μπαιρακτάρη... Είδε και απόειδε ο Πρετεντέρης ότι δέν γίνεται άλλο να προσπαθεί να τον "¨αναστήσει" και αποφάσισε να κάνει τον πραγματικό δημοσιογράφο.Τον ρώτησε κάποιες στιγμές δύσκολα πχ τα φορολογικά, εκεί ο Καρμανλής την πάτησε, πρώτον γιατί δέν υπήρχε απάντηση.. και δεύτερον γιατί ήταν αδιάβαστος.Αποτέλεσμα; ο προφανής εκνευρισμός του.Σήμερα δέ και μετά την παταγώδη αποτυχία του στην χτεσινή συνέντευξη, τον περιέλαβε καταλλήλως το πρωτοσέλιδο του Βήματος και ο ίδιος ο Ψυχάρης με δικό του άρθρο.. Βέβαια οι αλήθειες να λέγονται και να γράφονται επιτέλους κύριοι του Βήματος... αλλά άν το γυρίζετε προσδοκώντας κάτι απο τον Γιώργο.. λάθος πόρτα κτυπήσατε, γιατί ο "Γιωργάκης" 'δέν έχει μυαλό, δέν έιναι έξυπνος τόσο πολύ για να σας καταλάβει πού το πάτε" και εν τέλει δέν θέλει βρέ αδελφέ να μπεί στη λογική σας ,άσε που έιναι ξεροκέφαλος.


(Για τα όσα λέει το Βήμα κάντε κλίκ για μεγέθυνση στην εικόνα)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Aφού έφαγε κοτζάμ Σημίτη, θα κολώσει στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες; (Πάει για 51% ο Γιώργος-μην ακούτε τα πληρωμένα γκάλλοπ)

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009

http://kourdistoportocali.blogspot.com/




ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ


Είπαμε, ο Γιώργος γράφει Ιστορία. Σ αυτή την ιστορική συγκυρία, οφείλουμε να δώσουμε ισχυρή αυτοδυναμία στον Γιώργο Παπανδρέου, για να καθαρίσει μια κι έξω τον τόπο απο μια χούφτα νταβατζήδες που έχουν βυθίσει τη πατρίδα μας σε διεθνή απαξίωση, μια και το μόνο που τους ενδιαφέρει διαχρονικά είναι η αρπαχτή: Απο τα Δημόσια έργα, τα (μίζες) εξοπλιστικά και τις δουλειές με το δημόσιο.
Οι νταβατζήδες και ο στρατός (τους) απο πληρωμένα τσιράκια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση θα αισθανθούν ότι έχουν απέναντί τους, έναν ηγέτη αποφασισμένο να ξεπεράσει τον μύθο οχι μόνο του πατρός, αλλά και του παππού.
Τότε που οι αγανακτισμένοι πολίτες έκαιγαν τα "ΝΕΑ" και το "ΒΗΜΑ" στη Χρήστου Λαδά!..Πλησιάζει η ώρα να βάλουν οι πολίτες φωτιά και στις μπουλντόζες των νταβατζήδων και να κάψουν τους μεσάζοντες της πολεμικής βιομηχανίας.
Μόνο με διακρατικές συμφωνίες οι εξαγορές των οπλικών συστημάτων...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ναυάγησε στους φόρους o Καραμανλής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΤΡΟΚΤΙΚΟ


Γκάφα ολκής διέπραξε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στο Μega: ενώ επέμενε ότι η οικονομική πολιτική του είναι «μονόδρομος», εμφανίστηκε να αγνοεί τα αποτελέσματά της και, το βασικότερο, ότι με τη θέσπιση του ΕΤΑΚ «ευεργετεί» τη μεγάλη ακίνητη περιουσία!
Όταν ρωτήθηκε για τη μείωση της φορολόγησης των ακινήτων μεγάλης αξίας που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του, ο Κων. Καραμανλής επιχείρησε να διαψεύσει τον Γ. Πρετεντέρη- αναφέροντας μάλιστα ότι «μαθηματικά δεν βγαίνει»!
«Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για ένα σπίτι ενός εκατομμυρίου ο φόρος ήταν 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι επί Ν.Δ., επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Κων. Καραμανλής: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.
Γ. Πρετεντέρης: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.
Κ. Καραμανλής: Αποκλείεται. Μαθηματικά δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δεν βγαίνει.
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική. Από τους σχετικούς υπολογισμούς που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. έχει μειώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα- σε σχέση με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ- τους φόρους για τα πολύ ακριβά σπίτια, διαχέοντας μέσω του ΕΤΑΚ τα βάρη σε πολύ μεγάλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, που πριν δεν επιβαρύνονταν φορολογικά.
Μούδιασαν οι βουλευτές
Η πρωθυπουργική γκάφα μούδιασε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., πολύ περισσότερο γιατί συνδυάστηκε και με τα «μηνύματα ηττοπάθειας», όπως τα χαρακτήριζαν, που εξέπεμψε ο κ. Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε, απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος, ότι «μένει και στην αντιπολίτευση», ενώ κάλυψε πολιτικά τον 80χρονο θείο του κ. Αχιλλέα Καραμανλή και επικύρωσε τη νέα υποψηφιότητά του στις Σέρρες.
Εμφανίστηκε δύσθυμος και απολογητικός και επέμεινε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη αποτελούν μονόδρομο για να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική κρίση. «Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δύο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», υποστήριξε με έμφαση. Αρνήθηκε δε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, έστω κι αν παραδέχθηκε εκ νέου «λάθη, αδυναμίες και καθυστερήσεις».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009





ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ 2009

http://2.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/Sqnev6232DI/AAAAAAAAmVM/-qtQA2pnuB8/s1600/%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%91.jpg

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 - (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Έλα τώρα που γυρίζει και έπεσε η πρώτη εξάδα των ονομάτων….από ΠΑΣΟΚ μεριά, ν’ανάβει το παιχνίδι παρακαλώ.

Αγωνία τέλος. Σαν τις εξετάσεις ένα πράγμα. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες έπεσαν βροχή στον πεζόδρομο της Κατερίνης.


Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει προεκλογική περίοδο και η Ν.Δ. παλεύει να κλείσει ψηφοδέλτια και να αποδείξει ότι ακόμη και σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα, έχει πληθώρα στελεχών έτοιμα να ριχτούν σε μια μάχη που θα είναι πραγματικά σκληρή.

Αμοιρίδης, Γκελντής, Μίχου, Παπαγεωργίου, Παυλίδης και Τσιτλακίδης το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και εμπρός καλά μου ποδαράκια λένε οι υποψήφιοι που μόλις χθες πήραν το πράσινο φως να ξεκινήσουν, επίσημα τουλάχιστον, τον προεκλογικό τους αγώνα.

Θρίλερ το ψηφοδέλτιο για τη Ν.Δ. Φύγε εσύ- έλα εσύ και στο τέλος, μας έσκασε και το όνομα της Μαρίνας Τσιντικίδου.

Καταγωγή το Αιγίνιο και εγώ θα σας δώσω ένα επιπλέον στοιχείο που είναι και το «κρίσιμο». Ο Γιώργος Τσιντικίδης. Φίλε Γιώργο….καλό αγώνα!!!!

Ο Αστέριος Τόκας έζησε έντονα τις τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σε αναμμένα κάρβουνα και στην αναμονή αν και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι «κλείδωσε».

Επανέρχομαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για να δώσουμε και τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Στους κομμένους και όχι μόνο.

Στις λίστες του ΠΑΣΟΚ που δόθηκαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα, έμειναν εκτός νυν και πρώην βουλευτές, που το όνομα τους ενεπλάκη σε υποθέσεις σκανδάλων και πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Βερελής, Μιχάλης Νεονάκης και Χρήστος Πάχτας.

«Λάμψη» στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος δίνει η συμμετοχή των ηθοποιών Πέμης Ζούνη, Άννας Φόνσου και Άννας Βαγενά στην Α΄ Αθήνας, του Γιάννη Βούρου στη Β΄ Αθήνας, όπως και της συζύγου του Γιώργου Νταλάρα, Άννας στην ίδια περιφέρεια.

Στα ψηφοδέλτια θα συμμετέχουν επίσης ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας (Α΄ Αθήνας), ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Γιαμπαζολιάς (Α΄ Αθήνας), η παρουσιάστρια Δάφνη Μπόκοτα (Α' Πειραιά) και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης (Β' Αθήνας).

Γρίφος παραμένει ακόμη, αν ο Κώστας Σημίτης θα δώσει τη μάχη των εκλογών στην Α' Πειραιά ή αν θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας.

Για την θέση αυτή συζητείται επίσης το όνομα του υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, πρόσωπο που αν τελικά πει το «ναι», θα σηματοδοτήσει και την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει έμφαση στην οικονομία.

Πυρετός επικρατεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει της τηλεοπτικής μονομαχίας Καραμανλή-Παπανδρέου. Ο στόχος τους είναι διπλός. Να προβληθούν τα δυνατά σημεία του κάθε αρχηγού και να χτυπηθεί ο αντίπαλος, εκεί που εμφανίζεται να μειονεκτεί.

Στη Ρηγίλλης ποντάρουν πολλά στην ευφράδεια και την επικοινωνιακή άνεση του Πρωθυπουργού, στο σαφές μήνυμα που έστειλε -όπως τονίζουν- από την ΔΕΘ, αλλά και στο γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει κάτι να χάσει στο debate, αφού η ΝΔ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Μειονεκτήματα για τον Πρωθυπουργό όπως εκτιμούν οι επικοινωνιολόγοι, θα είναι ότι βρίσκεται σε θέση απολογούμενου και επιπλέον απευθύνεται στους δυσαρεστημένους οπαδούς του κόμματός του.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στο debate με τον «αέρα» του νικητή, αφού το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Επιπλέον, δεν θα έχει άγχος από την χρονική πίεση, καθώς φαίνεται ότι το χρονόμετρο θα καταργηθεί, ενώ ποντάρουν στην απλότητα που διαθέτει, όπως πιστεύουν, αλλά και στην προσωπική του άνεση.

Στα μειονεκτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι, όταν κληθεί να γίνει πιο συγκεκριμένος και να καταθέσει προτάσεις, ενώ τονίζουν τον κίνδυνο που έχει να χάσει το πλεονέκτημα των δημοσκοπήσεων εξαιτίας ενός πιθανού λάθους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάζεται η χώρα μας, για μια ακόμη φορά, για θέματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Με την ποιότητα της ζωής των πολιτών αυτής της χώρας.
Είχαμε ως τώρα τις καταδίκες για τις χωματερές. Θέμα στο οποίο οργιάζει η μικροκομματική πολιτική. Τόσο από βουλευτές όσο και από τοπικούς άρχοντες. Που ακολουθούν την πρακτική «μακριά από μένα και όπου θέλει ας μπει». Και συνήθως υιοθετούνται ακρίτως από όλα τα κόμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης.
Τώρα μας ήλθε άλλη μια καταδίκη, διότι κρίθηκε ότι το «εθνικό σχέδιο» που ήμασταν υποχρεωμένοι να υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διαχείριση των τοξικών και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων, ...απορρίφθηκε μετ' επαίνων, ως πρόχειρο και ανεπαρκές.
Δυστυχώς κανένα από τα κόμματα εξουσίας δεν είναι άμοιρο ευθύνης για τη νέα αυτή καταδίκη. Είναι μια ιστορία που είχε κορυφωθεί, με αυστηρή προειδοποίηση προς την χώρα μας και την περίοδο 2002-2003. Και υποτίθεται ότι αντιμετωπίσθηκε με ένα εθνικό σχέδιο το οποίο κατατέθηκε, με την κοινή υπουργική απόφαση 8668.
Ανέτρεξα στην απόφαση αυτή να δω ποιοι την υπογράφουν. Γιώργος Σουφλιάς, Αθανάσιος Νάκος, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Μιχάλης Λιάπης, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
Ποιος αλήθεια από αυτούς θα αισθανθεί εκτεθειμένος έναντι των πολιτών για το γεγονός ότι υπέγραψε μια προχειρότητα ως «εθνικό σχέδιο»; Αλλά και ποιος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που κατάρτισαν αυτό το περιβαλλοντικό ...μπακαλόχαρτο, θα ελεγχθεί είτε για ανεπάρκεια, είτε για αμέλεια;
Δυστυχώς, «οι κυβερνήσεις φεύγουνε μα η αγάπη μένει». Η αγάπη προς την κουτοπονηριά να παρουσιάσουμε κάτι μπας και ξεγελάσουμε τους άλλους. Είτε πρόκειται για ευρωπαϊκά όργανα, είτε για τους ίδιους τους πολίτες.
Τα μεγάλα λόγια όμως, εκατέρωθεν, κρίνονται στην πράξη. Και στην πράξη οι πολίτες ετούτης της χώρας παραμένουμε εκτεθειμένοι στις συνέπειες της προχειρότητας. Τα τοξικά απόβλητα εξακολουθούν να μολύνουν το έδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα, να προσβάλουν προϊόντα και τελικώς την ίδια την υγεία μας.
Αλλά μην ψάχνετε για «υπεύθυνους». Είναι είδος υπό εξαφάνιση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου - ΚΟΠΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ....


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Απίστευτο και όμως αληθινό. Έκοψαν απ’ τα ψηφοδέλτια το δήμαρχο Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστο. Βέβαια το ασυμβίβαστο των δημάρχων δεν ίσχυσε, ήταν απλώς ένα πρόσχημα.

**

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο δήμαρχος είχε ομόφωνη αποδοχή-πρόταση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και στο σχετικό υπόμνημα που έστειλε στην επιτροπή επιλογής υποψηφίων σημείωσε ότι επιβάλλεται και είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Παπαχρήστου λόγω της καταξίωσης του, της εκλογιμότητας του και της δυνατότητας εκπροσώπησης του δεύτερου μεγάλου δήμου στην Πιερία. (Ας σημειωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα ο δήμος Δίου θα εκπροσωπηθεί από πλευράς Ν.Δ. με δυο υποψηφίους).

**

Εις ώτα όμως μη ακουόντων. Ας μας πουν τουλάχιστον, γιατί τον έκοψαν, αφού ούτως ή άλλως πρόσθετε στο ψηφοδέλτιο. Με ποια λογική; Οφείλουν μια εξήγηση στον ίδιο, γιατί αφιέρωσε 30 χρόνια της ζωής του στο ΠΑΣΟΚ, μύησε κόσμο, δίδαξε ήθος. Οφείλουν ακόμη και μια εξήγηση σε όλους αυτούς που έγιναν κοινωνοί του νέου ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ της αξιοκρατίας.

**

Χωρίς να υποβαθμίζω κανένα από τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου που εκτιμώ ιδιαίτερα, οφείλω να μεταφέρω τον προβληματισμό του κάθε σκεπτόμενου πολίτη και συγχρόνως την απογοήτευση του για τη μη συμμετοχή ενός ικανού και προβεβλημένου στελέχους.

**

Για την ώρα το κεντρικό ΠΑΣΟΚ απαξίωσε το ρόλο της Ν.Ε, έδειξε για μια ακόμη φορά τάση ανθρωποφαγίας και θύμισε παλιούς κακούς καιρούς, όπου σύμβουλοι –αδελφοφάδες κατηύθυναν με ιδιοτέλεια το προεδρικό περιβάλλον.

**

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούση μιλάνε για ψυχικό τραύμα και έντονο σοκ, υπάρχει αμφισβήτηση ΟΧΙ στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου καθ’ όλα άξια αλλά στον κεντρικό μηχανισμό.

**

Δεν ξέρω αν ο Παπαχρήστος κόπηκε με υστεροβουλία και δε θέλω να το πιστεύω, σίγουρα όμως κάποιοι πούλησαν περίσσευμα Παπανδρεϊσμού , άσχετα αν υπήρξαν βραδυφλεγείς αποδέκτες του.

**

Και ασφαλώς κύριε Ραγκούση αυτή η βεβαιότητα εκφράζεται από μία στήλη που πρώτη στην Ελλάδα χρονικά πήρε θέση ενάντια στο σόου του Ζαππείου.

**

Το πρώτο δείγμα γραφής που πήραμε στην Πιερία ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες είναι ότι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί η λογική της παρέας. Ελπίζω, μετά τις εκλογές να καταλυθούν αυτές οι αντιλήψεις. Εμείς θα σας ελέγχουμε είτε σας αρέσει είτε όχι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΜΕΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 11.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Μάχη" για τρην αυτοδυναμία

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος σε όλη τη χώρα

"Μάχη"

για την αυτοδυναμία

Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινάμε όλοι μαζί μια πορεία εθνικής ανάτασης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος ζητώντας από το λαό να δώσει ψήφο αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους, και δεν τελειώνει πριν κλείσει η κάλπη. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ως την κρισιμότερη μάχη, όμως όπως τόνισε, "η μάχη της ζωής μας για αυτόν τον τόπο ξεκινάει, λαού θέλοντος, την 5η Οκτωβρίου". Τόνισε ότι η ευθύνη για τη νέα πορεία της Ελλάδας είναι τεράστια και ο ίδιος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να του δώσει την ευκαιρία να αναλάβει αυτή την ευθύνη διότι όπως τόνισε, ποτέ δεν φοβήθηκε στα δύσκολα, δεν κρύφτηκε μπροστά στην ευθύνη, δεν φυγομάχησε μπροστά στα προβλήματα. Πρόσθεσε επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα αναμετρήθηκε με τα δύσκολα, πάντοτε ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ιστορίας και ποτέ δεν λύγισε μπροστά στο βάρος της ευθύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις δυο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 1981 και του 1993. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας με έμφαση τη φράση "μαζί μπορούμε". Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση και τα στελέχη της εκφραστές της παρακμής και τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου "τραβάμε κόκκινη γραμμή" βάζοντας τέλος στην ανικανότητα, στην έλλειψη σχεδίου για τη χώρα, στη φυγομαχία από τα προβλήματα, στους συμβιβασμούς και την ανοχή σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν. Προϋπόθεση, τόνισε, για όλα αυτά "είναι να βάλουμε τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ". Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο δυναμικό της χώρας και στις δυνατότητές της και στις δυνατότητες που της παρέχει η γεωγραφική της θέση και το περιβάλλον της, και στο σημείο αυτό τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί μετωπικά με τους καταπατητές, τους κερδοσκόπους και τους εμπρηστές. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρόδωσε δυο φορές την εμπιστοσύνη του λαού, φυγομάχησε, σπατάλησε το δημόσιο πλούτο υπέρ των λίγων ημετέρων και ισχυρών, μοίρασε προνόμια και επέβαλε έκτακτη εισφορά σε μισθωτούς και επαγγελματίες. Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και παρείχε τη διαβεβαίωση στους Έλληνες πολίτες ότι για τη σημερινή κρίση δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε, διότι όπως τόνισε, "δεν μπορεί να την πληρώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μοχθεί, εργάζεται και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της". Γι' αυτό, τόνισε, στις 4 Οκτωβρίου οι Έλληνες θα πουν ένα μεγάλο όχι στην υπόσχεση για ακόμα χειρότερες μέρες που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής. Η έξοδος της χώρας από την παρακμή, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου προϋποθέτει μια νέα ηγεσία με θάρρος, βούληση και τόλμη να συγκρουστεί με αντιλήψεις και κατεστημένα, να κλείσουν οι χαίνουσες πληγές και η αιμορραγία της σπατάλης και της διαφθοράς. Και υπογράμμισε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Έκανε λόγο για ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης, η οποία όπως τόνισε, δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε αλαζονείας, ούτε αμέλειας αλλά ήταν πολιτική επιλογή. Συμβιβάστηκαν, πρόσθεσε, γαντζώθηκαν από μικρά και μεγάλα συμφέροντα για να μην χάσουν την καρέκλα. Το ζητούμενο σήμερα σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι οι πράξεις, και έδωσε το δικό του στίγμα και το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, για το ότι εννοούν όσα λένε, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόταση που έκανε για τον τρόπο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα, χρησιμοποιώντας τις φράσεις "καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες". Αναφερόμενος στην παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, όπως και το όραμα του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της. Βάση του σχεδίου αυτού θα είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι, τους οποίους παρουσίασε τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με αυτούς, το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί μια δυναμική εξωτερική πολιτική, μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους, μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ένα κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, δεν επιθυμεί και δεν πρόκειται να διαχειριστεί την εξουσία όπως τη διαμόρφωσε η κυβέρνηση του χθες. Όπως τόνισε, θα βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην εξουσία της αυθαιρεσίας, της ιδιοτέλειας, της ανομίας και της συγκάλυψης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε όσους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πιστέψουν ότι μπορούν να ορίζουν ή και να ράβουν κοστούμια εξουσίας, ότι αυτά θα τους μείνουν στη ντουλάπα και ανέλαβε τη δέσμευση, ότι η στελέχωση του δημοσίου θα γίνει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. Επίσης προειδοποίησε, για τυχόν εμφάνιση στο μέλλον συμπεριφορών ατόμων, που δεν θα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση τόνισε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί, να συγκαλύψει ή να εκβιαστεί. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, ο κ. Παπανδρέου έχει μια και μόνη φιλοδοξία. Όσοι το εμπιστευτούν, να αισθάνονται περήφανοι και δικαιωμένοι και όσοι δεν το εμπιστευτούν να του αναγνωρίσουν ότι κάνει το καθήκον του. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, θα λογοδοτεί μόνο σε έναν, στον ελληνικό λαό που θα είναι και ο εντολέας του. Και αυτό όπως τόνισε, είναι η δική του προσωπική δέσμευση, ο δικός του προσωπικός λόγος τιμής. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη και πρώτα από όλα από τους υποψήφιους βουλευτές να διεξάγουν έναν έντιμο αγώνα, με ήθος, ευπρέπεια και σεβασμό και να συναισθανθούν ότι είναι μεγάλη τιμή να παίρνουν τη σκυτάλη της δημοκρατικής άμιλλας που τίμησαν μεγάλοι Έλληνες πατριώτες, μεγάλοι Έλληνες δημοκράτες.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Οι λίστες έλαβαν την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα Σημίτη, καθώς το όνομα του δεν περιελήφθη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την πρώτη περιφέρεια του Πειραιά. Τούτο σημαίνει ότι πολύ πιθανό ο πρώην πρωθυπουργός να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να είναι τελικώς υποψήφιος στην Ά Πειραιώς.

Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος θα είναι υποψήφιοι. Εκτός ψηφοδελτίων έμεινε ο Χρήστος Βερελής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα προ μηνών.
Εντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού. Εκτός ψηφοδελτίων έμειναν επίσης ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Χρήστος Πάχτας και ο Μιχάλης Νεονάκης.

Τα γνωστότερα από τα νέα πρόσωπα που του εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας, οι ηθοποιοί Πέμυ Ζούνη, Άννα Φόνσου και Άννα Βαγενά, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης, η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Βούρος, η Μαίρη Χατζάκη και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Στις λίστες του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος θα πολιτευτεί στα Δωδεκάνησα, ενώ για πρώτη φορά βάζει υποψηφιότητα ο δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος. Υποψήφιος είναι επίσης ο Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ρήξη Παπανδρέου-Σημίτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Νέα, απρόσμενη αυτή τη φορά, ρήξη στις σχέσεις Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, προκαλεί αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Η ρήξη επήλθε επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τοποθέτησε τον πρώην πρωθυπουργό επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών ή στην Α' Πειραιώς, αλλά εκείνος την απέρριψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου προορίζει για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκης Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.

Της χτεσινής απόφασης προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο. Στην αρχή οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφηναν να εννοηθεί οτι η υπόθεση της υποψηφιότητας Σημίτη θα έληγε αισίως εντός των ημερών, λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση "θα πάει όπου επιθυμεί".Είχαν, μαλιστα, προαναγγείλει οτι ο κ. Παπανδρέου θα επικοινωνούσε μαζί του πριν απο την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με δύο κενά στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας και του Πειραιά. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τη φημολογία ότι ο κ. Παπανδρέου δεν σκόπευε να προτείνει στον κ. Σημίτη τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η εκκρεμότητα αυτή είχε προκαλέσει την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρούσε υποτιμητικό για το πρόσωπό του τον χειρισμό που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου, με αποτελεσμα να διακινούνται πάσης φύσεως φήμες και σενάρια. Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν οτι δεν συνηθίζεται οι πρώην πρωθυπουργοί να τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή μπορεί να εκλεγούν χωρίς σταυρό σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια. Επίσης, τόνιζαν οτι ο κ. Παπανδρέου έχει διαφορετική λογική για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με το οποίο θέλει να σηματοδοτήσει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει.

Υπάρχουν πληροφορίες οτι ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου αυτού τον κ. Παπαδήμο, με απώτερο στόχο να αναλάβει ο υπουργείο Οικονομίας, αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Καληνύστα κύριε Καραμανλή!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπ 2009 (ΚΡΟΓΙΑΣ)

Μετά το "φταίνε τα κουκουνάρια" του Ράλλη και μετά το "φταίνε τα πεύκα" του Αντώναρου, τώρα το "φταίνε οι κλιματολογικές και... ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ συνθήκες"!!!
Και στο κάτω-κάτω ρε παιδιά... "και η Καλιφόρνια καίγεται κάθε χρόνο"!!!!

Το βίντεο:


Ο Πρωθυπουργός... που κάνει πρόωρες εκλογές με σύνθημα την "υπευθυνότητα και σοβαρότητα στα οικονομικά ζητήματα"... δεν ήξερε καν τις επιπτώσεις της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Το βίντεο:




Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009:
Η Ελλάδα έχασε έναν αρλεκίνο Πρωθυπουργό...
Κέρδισε όμως την μία πραγματική και μοναδική αλήθεια!
Θέλει και ερώτημα για το ποια είναι αυτή...;

Καληνύστα κ. Καραμανλή....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η πράσινη εξάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Article Author:
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


Γ. Αμοιρίδης, Δ. Γκελντής, Μ. Μίχου, Αθ. Παπαγεωργίου, Θ. Παυλίδης και Ηλ. Τσιτλακιίδης, οι εκλεκτοί του Πα.Σο.Κ. Έμειναν εκτός Γρ. Παπαχρήστος και Αλ. Οφείδης
Ανανεωμένο κατά το ήμισυ σε σχέση με εκείνο των εκλογών του 2007, είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Η ανακοίνωση των υποψηφίων χθες το μεσημέρι, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.
Εκτός από τον σίγουρο Γιάννη Αμοιρίδη, την εξάδα του ψηφοδελτίου συμπληρώνουν, ο τέως βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Τσιτλακίδης, ο εκπαιδευτικός Θόδωρος Παυλίδης, ο δικηγόρος Δημήτρης Γκλεντής και η οικονομολόγος Μαρία Μίχου.
Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Αλέξανδρος Οφείδης, ο Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Θανάσης Καλαμπάκας και ο Κώστας Καμάκας. Ο τελευταίος απέσυρε την υποψηφιότητά του λίγο πριν την οριστική απόφαση του κόμματος.
Τα νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι ο Δημήτρης Γκελντής, η Μαρία Μίχου και ο Θόδωρος Παυλίδης, οι οποίοι «αντικαθιστούν» τον Φώτο Μάνθο, τον Παντελή Τσερτικίδη και τη Διονυσία Τσίρου.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου ο Αλέξανδρος Οφείδης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε ουσιαστικά ξεκινήσει τον δικό του προεκλογικό αγώνα, αλλά και ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του Κινήματος στην Πιερία και με δύο θητείες στο δημαρχιακό θώκο Δίου, σε έναν Δήμο όπου η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί σημαντικά σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, απαρτίζεται κυρίως από στελέχη που έχουν θητεύσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πλην ενός, του Θανάση Παπαγεωργίου.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τους 10 που διεκδικούσαν μια θέση στο ψηφοδέλτιο, οι 8 προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Γιάννης Αμοιρίδης με την πολυετή παρουσία του στο δημαρχιακό θώκο της Κατερίνης.
Ο Δημήτρης Γκελντής, όπως και ο Ηλίας Τσιτλακίδης, θήτευσε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εν ενεργεία Νομαρχιακή Σύμβουλος είναι και η μοναδική γυναίκα του ψηφοδελτίου η Μαρία Μίχου, ενώ ο Θόδωρος Παυλίδης είναι ο μοναδικός που έχει θητεύσει σε Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχοντας εκλεγεί και στους δύο συνδυασμούς ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Μάλιστα διετέλεσε και στενός συνεργάτης του τέως δημάρχου Κατερίνης, από το πόστου αντιδημάρχου Πολιτισμού, αλλά και Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνης.
Από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέρχεται και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι έμειναν εκτός λίστας. Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος διανύει τον 7ο χρόνο της θητείας του ως δήμαρχος Δίου, ο Βαγγέλης Λαγδάρης είναι δημοτικός σύμβουλος στην Πύδνα, ενώ διετέλεσε μια θητεία και δήμαρχος, ο Θανάσης Καλαμπάκας υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπαθανασίου στο Δήμο Λιτοχώρου, όπου διετέλεσε και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Κώστας Καμάκας, μετά τη θητεία του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, με το συνδυασμό «Πράξη το Όραμα».
Γ. Μαλτζάρης: Ψηφοδέλτιο νίκης
Για ψηφοδέλτιο νίκης, που θα ωθήσει το Πα.Σο.Κ. στην αυτοδυναμία, έκανε λόγο ο Γιάννης Μαλτζάρης, σε δηλώσεις του στην «Π».
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, σημειώνοντας πάντως ότι «την 5η Οκτωβρίου θα είναι νικητής το ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες και όχι τα πρόσωπα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Καραμανλής ξανά στην Κατερίνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Article Author:
Πολιτεία/Β.Ζ.


Σχεδόν βέβαιο είναι το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Πιερία ο Κώστας Καραμανλής, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα άφησαν να εννοηθούν στελέχη του κόμματος στο νομό μας. Είναι η τρίτη φορά μέσα 5,5 χρόνια και η δεύτερη ως πρωθυπουργός, που ο Κώστας Καραμανλής θα έρθει στην Πιερία. Η πρώτη ήταν την προεκλογική περίοδο του 2004 και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2007, όταν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ζευς» και των κερασοπαραγωγών της Ράχης.
Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δηλώσει και στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, είναι αποφασισμένος να γυρίσει κάθε γωνιά της χώρας για να αναλύσει το πρόγραμμα της νέας Κυβερνητικής του θητείας, εφόσον επανεκλεγεί.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι θα επισκεφθεί το νέο νοσοκομείο Κατερίνης, το οποίο ολοκληρώθηκε ουσιαστικά, παρά την καθυστέρηση τριών ετών από την ημερομηνία που είχε δώσει ο ίδιος ο Καραμανλής, το 2004 από την πλατεία της Κατερίνης.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, δεν πρόκειται η επίσκεψη του πρωθυπουργού να συνδυαστεί με εγκαίνια στο νέο Νοσοκομείο, αλλά θα αποτελεί σαφέστατο μήνυμα προς όλους εκείνους που αμφισβήτησαν την πρόθεσή του και το προσωπικό ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί και άλλα μεγάλα έργα της Πιερίας, τα οποία ολοκληρώθηκαν ή ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και όπως τονίζουν τα στελέχη του κόμματος είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Βέβαιο θεωρείται, ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στην Κατερίνη, θα ολοκληρωθεί με κεντρική ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία, δίνει μεγάλη βαρύτητα στις εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο γιατί σ’ αυτές διατηρεί μεγάλα ποσοστά, αλλά κυρίως επειδή φαίνεται το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, να έχει σημαντική αποδοχή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία



Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Το ζωηρό ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος προκαλούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο συμπαθής ταξιτζής, βρίσκεται σε διαρκή περισυλλογή για το τι θα ψηφίσει.
--------------
«Η αλήθεια είναι ότι αν χθες έπαιζε ο Ανατολάκης δεν θα τρώγαμε το γκολ από τη Μολδαβία...», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή, Γ. Ανατολάκη.

Φανταστείτε, να ήταν προπονητή της Εθνικής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τι ομάδα θα κατέβαζε!!!


Κάτι σαν «εγκαίνια» θα είναι η παρουσία του Καραμανλή στο νέο Νοσοκομείο, αν και εφόσον επισκεφθεί την Πιερία.
Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η μη τήρηση της υπόσχεσής του για παράδοση του Νοσοκομείου το 2006, αν και υποθέτουμε πάνω κάτω τι θα πει…

Όλο και πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η προεκλογική περίοδος και στην Πιερία…
Στην Κατερίνη, ο Καραμανλής και από ότι φαίνεται και ο Παπανδρέου.
Θα πρότεινα να προγραμματίσουν την ίδια μέρα την επίσκεψή τους και με την ευκαιρία αυτής να κάνουν το ντιμπέιτ εδώ!
Όσο για δημοσιογράφους, και βαθυστόχαστους τηλεοπτικούς σχολιαστές έχουμε, αλλά και γκανιάν ραδιοφωνατζήδες!
Δεν κατάλαβα, ο Χατζηνικολάου και ο Πρετεντέρης είναι καλύτεροι; Ούτε καν μαντήλι φοράνε!


Ακόμα και η Δεξιά Κίνηση Πιερίας καταδικάζει τις διώξεις εναντίον δημοσιογράφων…
Να κάτι τέτοια γίνονται και άντε μετά να βρει χώρο να στεγαστεί πολιτικά ο Ζήνωνας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά μόνο μια επιλογή του έμεινε, να πάει στη Νέα Δημοκρατία!
------------------------------
Σε ανακοίνωσή της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Πιερίας την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Προδρόμου, επισημαίνεται το εξής:
«Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Πιερίας δηλώνει ότι δεν υφίσταται λίστα υποψηφίων βουλευτών μέχρι σήμερα. Ο κατάλογος των πολιτευτών θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως την ερχόμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ από την Οργάνωσή μας.
Με την ευκαιρία ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Πιεριείς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που περιβάλουν».
Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, μόνο τυχαία δεν είναι και έρχεται να προλάβει όλους εκείνους που προσπαθούν να «καπαρώσουν» μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Επί της ουσίας, διαψεύδει πρόσφατη δημόσια δήλωση του (βιαστικού όπως αποδείχθηκε) Μ. Σπυριδόπουλου περί υποψηφιότητας του, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.





Προχθές, Τετάρτη, δημοσιεύσαμε την παραπάνω φωτογραφία, όπου, πίσω απ’ την παράγκα διακρίνεται το μισθωμένο κτίριο που φιλοξενεί τους (άτυχους) μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου.
Χθες Πέμπτη, ο δήμος Κατερίνης πήγε και τη γκρέμισε. Και μας έστειλε και φωτογραφίες, πέντε τον αριθμό, όπου απαθανάτισε τη διαδικασία της κατεδάφισης.



Σε άλλη περίπτωση θα πανηγυρίζαμε (ότι και καλά η τέταρτη εξουσία βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα).
Μόνο που, η φωτογραφία μας ήταν …αρχείου. Και πέρσι την είχαμε δημοσιεύσει, αλλά δεν είχε το φετινό αποτέλεσμα.
Επίσης, ένα άλλο πράγμα που μας εμποδίζει να πανηγυρίσουμε είναι ότι, κατά πως παραδέχθηκε χθες κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, η κατεδάφιση της παράγκας («εστίας μόλυνσης και κινδύνου για την ασφάλεια και την υγιεινή» των μαθητών του όπισθεν κειμένου σχολικού συγκροτήματος), «ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, των μαθητών και των γονιών».
Δηλαδή, σαν να λέμε «χρόνιο», ου μην και «μακροχρόνιο αίτημα».
Που ικανοποιήθηκε φέτος. Μια μέρα πριν τον αγιασμό…



…Φαίνεται όμως ότι σ’ αυτή χώρα πιο εύκολο είναι να χτίσεις, απ’ ό,τι να γκρεμίσεις.
Γι’ αυτό και σε αντίθεση με μας, η διοίκηση του δήμου το πανηγύρισε δεόντως το γεγονός.
Απόδειξη ότι ήταν εκεί, παρόντες, όχι μόνο οι υπάλληλοι του δήμου κι ο επιβλέπων μηχανικός, αλλά και η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ο δήμαρχος αυτοπροσώπως.


Και η ΔΕ.ΚΙ Πιερίας υπέρ της ελευθεροτυπίας
Dεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι και ποιούς (και πόσους) εκπροσωπεί, αλλά μας συμπαρίσταται.
E-mail που λάβαμε χθες, με τίτλο «ΔΕ.ΚΙ: Καταδικάζουμε τις μηνύσεις κατά εκδοτών και δημοσιογράφων της Πιερίας», αναφέρει:
Η «Δεξιά Κίνηση» Πιερίας καταδικάζει τις δικαστικές διώξεις που εξαπέλυσαν άνθρωποι της νυν δημοτικής διοίκησης Κατερίνης κατά εκδοτών και δημοσιογράφων της Πιερίας για δημοσίευμα στον τοπικό τύπο από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας.
Θεωρούμε πως τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν να εκφοβίσουν τα τοπικά ΜΜΕ και στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κατά της απρόσκοπτης διακίνησης των ιδεών.
Ζητούμε την απόσυρση των μηνύσεων.
-----------------------------
Φρέσκια είδηση: Ο Ηλίας Ψινάκης δεν θα στελεχώσει τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ.

«Ο χρόνος επωάσεως της ιδέας, δεν ήταν αρκετός για τελικές αποφάσεις», ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Δηλώνοντας προσέτι πως «ο ΛΑ.Ο.Σ, επιμένει στην άποψη του για την προσέγγιση των μη πολιτικοποιημένων πολιτών, ιδιαιτέρως νεοτέρων ηλικιών με την επιστράτευση ατόμων που έχουν απήχηση σε αυτόν τον χώρο», πως «η Δημοκρατία θα δοκιμαστεί στο προσεχές διάστημα» και πως «όσο περισσότερο είναι απλωμένη, τόσο περισσότερο θα αντέξει στις προκλήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων».
Υποψιάζομαι πως την υποψηφιότητα της γνωστής τηλεπερσόνας Ηλία Ψινάκη (σ.σ: δεν είναι κανένα ρατσιστικό υπονοούμενο, απλά το ξενόφερτο ουσιαστικό είναι γένους θηλυκού), την πολέμησε άγρια ο Άδωνις, για να μην έχει ανταγωνιστή στον τομέα του infotainment (ειδησεοψυχαγωγίας), που έχει χρεωθεί ο ίδιος για λογαριασμό του ΛΑΟΣ (και όχι μόνον).
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)