Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

και η Μαρινα Τσιντικίδου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πιερία



ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Του την έκανε του Καρατζαφέρη το Μαρινάκι.Κατεβαίνει με τη ΝΔ στην Πιερία.Καιρός ήταν νάχουμε και μία όμορφη υποψήφια στο νομό μας...
Εχουμε και λέμε λοιπόν. οι εξάδα της ΝΔ:
Κωσταντόπουλος Γιώργος - Κουκοδήμος Κώστας - Τόκας Στέργιος - Δημόπουλος Κώστας -
Καρπούζας Αντώνης και η Μαρίνα Τσιντικίδου...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παναθηναϊκός και Γιούρκας ξανά μαζί!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Ξανά στον Παναθηναϊκό ο Γιούρκας Σεϊταρίδης!

Και εκεί που όλα έδειχναν να είναι ήρεμα, ο Παναθηναϊκός την ύστατη ώρα των μεταγραφών (που αφορούν ελεύθερους παίκτες) έκανε το μεγάλο μπαμ! Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός μιας και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γυρίζει στην Παιανία μετά από 5 χρόνια! Με άκρα μυστικότητα οι "πράσινοι" ήρθαν σε επαφή με τον 28χρονο δεξιό μπακ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!!!

ΕΔΩ!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!! ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!! ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Γιάννης Αμοιρίδης, Θάνος Παπαγεωργίου, Ηλίας Τσιτλακίδης, Δημήτρης Γκελντής, Άννα Μίχου, Θεόδωρος Παυλίδης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τρέχουν για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 (ΠΗΓΗ)

Τη βοήθεια των «γαλάζιων» στελεχών που
βρίσκονται σε θέσεις-«κλειδιά» στην κρατική μηχανή ζήτησε απεγνωσμένα η Ρηγίλλης για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η «γαλάζια» εκλογική πελατεία, έστω και την ύστατη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει την πόρτα της Ρηγίλλης πολλοί κρατικοί αξιωματούχοι ώστε να συζητήσουν πώς μπορεί να εμπλακούν στην εκλογική διαδικασία και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους (ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις κτλ.) τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους. Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλούς οργανισμούς γίνονται διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής.
Σε αρκετά υπουργεία υπήρξε παράκαμψη του ΑΣΕΠ για μερικούς «εκλεκτικούς» διορισμούς, σε μια στιγμή που οι προσλήψεις είναι ελεύθερες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έγιναν μετατάξεις και προσλήψεις με διετείς συμβάσεις ανάθεσης έργου για 100 άτομα, ενώ προαγωγές και προσλήψεις έγιναν και στη ΔΕΣΦΑ. Επιπλέον σημειώνονται και άλλες «ψηφοθηρικές» κινήσεις, όπως π.χ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πληρώσει εκκρεμότητες (αγροτικές αποζημιώσεις ύψους 115 εκατ. ευρώ) από το 2005, ενώ χθες γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινά από εφέτος η είσπραξη του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ έναν μήνα νωρίτερα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Η μάχη της λίστας συνεχίζεται. Όλα τα παιδιά στην πίστα. Έκλεισαν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και σήμερα η έγκριση από το εθνικό συμβούλιο.

***

Πιερία και Αιτωλοακαρνανία ταλαιπώρησαν την επιτροπή αξιολόγησης. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ένας έμπαινε ο άλλος έβγαινε. Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Κώστας Καμάκας.

***

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Πολλές παρεμβάσεις για την τελική μορφή του ψηφοδελτίου από ισχυρούς παράγοντες.

***

Αυτή τη στιγμή που γράφεται η στήλη το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής: Αμοιρίδης, Παπαγεωργίου, Τσιτλακίδης, Μίχου, Γκελντής, Παυλίδης. Τέτοιο σχήμα ούτε ο Τεν Κάτε θα κατέβαζε.

Ως το βράδυ βλέπουμε. Πιθανές ανατροπές και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου.

***

Στη Ν.Δ. η ισχυρή τριάδα Κωνσταντόπουλου, Κουκοδήμου, Καρπούζα, αδιαμφισβήτητη, πέρα από κάθε κρίση και αξιολόγηση. Μπαίνει ο Τόκας, βγαίνει ο Τόκας, μπαίνει ο Τόκας. Δεν μαδάνε μαργαρίτες. Δυστυχώς άλλος ο λόγος του Έβερτ άλλος του Πολύζου.

***

Ποιος είπε ότι η Ν.Δ. έμεινε από γυναίκες; Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Μαυρίδου Σοφία, Έφη Σαπίδου. Από άνδρες δεν πάμε καθόλου καλά. Τρεις κι ο Κούκος.

***

Ο σκληρός άνδρας της δεξιάς, πρώην αντιδήμαρχος του Σάββα, Μίλτος πήρε τις ευλογίες του Καρατζαφέρη. Στο βιογραφικό του σημειώστε ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας τριών τοπικών εφημερίδων στην έγκληση του σοσιαλιστή Ζήνωνα

***

Ευτυχώς δεν ευδοκίμησε η συνεργασία ΛΑΟΣ-Ψινάκη. Για φαντάσου Μίλτο να’χεις δίπλα σου στη βουλή «μια θεά».

***

Συνάδελφε Γιώργο Καρατζαφέρη, μάζεψε τον Μίλτο. Είναι δυνατόν ο ΛΑΟΣ να στηρίζει τους δημοσιογράφους στη δίκη της πετούνιας και υποψήφιος του να συνεργεί κατά της ελευθεροτυπίας; Ήταν και εθελοντής, γιατί δεν έβρισκαν μάρτυρα. (Μίλτο, μέχρι εδώ η διαφήμιση τζάμπα. Απ’εδώ και πέρα …πληρώνεται).

***

Συνάδελφε Γιώργο Καρατζαφέρη, μου άρεσες στη ΔΕΘ. Είχες πρόταση και ήσουν αληθινός και ανθρώπινος αλλά εκείνον τον Ανατολάκη τι τον ήθελες στο ψηφοδέλτιο βρε παιδί μου, όλο γκέλες μας έκανε στον Ολυμπιακό.

***

Δεν ξέρω ποιοι άσχετοι δεν θέλουν τη Βάνα Μπάρμπα στο ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε τη Βάνα στο υπουργείο Τουρισμού μαζί με τη Γκερέκου. Έτσι ζεις το μύθο σου στην Ελλάδα.

***

Έβερτ, Σουφλιάς, Σούρλας στο Επικρατείας. Για μια Ελλάδα νέα, μαζί με τα περήφανα γηρατειά της πατρίδας μας.

***

Γιώργος Μπιτόπουλος, διοικητής στο ΨΝΠΟ. Έστω και αργά βρήκαν έναν αξιόλογο Κατερινιώτη να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του Κώστα Δημητριάδη. Ο Χαϊτίδης τελικά δεν μας ήρθε από Σέρρες, γιατί ο νομός είχε πολλά διόδια. Ας όψεται ο Σουφλιάς.

***

Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του νομού Λάρισας, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Η παρουσία του στην Πιερία, θετική. Καλή επιτυχία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Παζάρι" για τις λίστες

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τη «μάχη» του ψηφοδελτίου δίνουν τα κόμματα

"Παζάρι"

για τις λίστες

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στα κόμματα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, τους συνδυασμούς του Κινήματος για ολόκληρη τη χώρα, ενώ δυσκολίες φαίνεται να συναντά η ΝΔ, καθώς συναντά αρνήσεις τοπικών στελεχών.

Πάντως, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη, την παραίτησή του, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επιθυμεί να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Τα προβλήματα είναι αρκετά σε περισσότερους από 20 νομούς και πολλά στελέχη της ΝΔ αρνούνται πεισματικά την ένταξή τους στις «γαλάζιες» λίστες. Το κλίμα ηττοπάθειας και η αίσθηση ότι το κυβερνών κόμμα θα ηττηθεί στις εκλογές οδηγούν πολλά στελέχη σε αναθεώρηση της αρχικής τους επιθυμίας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με τον προεκλογικό τους αγώνα αποτρέπει αρκετούς. Ο κυριότερος αποτρεπτικός λόγος, ωστόσο, είναι ότι από την κομματική βάση ακούγονται οργισμένες φωνές για την κυβέρνηση και για τις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη και πολλά από τα στελέχη που προορίζονταν για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δεν είναι διατεθειμένα να απολογούνται για τις... αμαρτίες άλλων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως «κλειδώνει» για τον Μ.Έβερτ, ενώ εκτός ψηφοδελτίων αναμένεται να μείνουν ο Πέτρος Δούκας και ο Αρ.Παυλίδης. Ο πρώτος αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα κάνει δήλωση αποχώρησης, ενώ ο δεύτερος παραμένει άφαντος.

Ανακοινώσεις στο ΠΑΣΟΚ

Κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα είχε μείνει έως αργά το βράδυ της Τετάρτης η επικοινωνία του Κ.Σημίτη με τον Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας ή αν θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται να διευκρινιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα του Χρήστου Βερελή.

Οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Πιθανοί υποψήφιοι για το Επικρατείας είναι ακόμη ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν.Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν.Κοτζιάς, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνουν και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, καθώς και ο δήμαρχος Τήλου Τ.Αλιφέρης.

Ενδιαφέρον για μια θέση στο Επικρατείας επιδεικνύει και ο Πύρρος Δήμας αν και η Ιπποκράτους θέλει να τον εντάξει σε ψηφοδέλτιο με σταυρό.

Για την Α' Αθήνας έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα της Αννας Φόνσου, της Αννας Βαγενά και της Πέμης Ζούνη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Μποτόπουλος, Κουβέλης και Παταβούκας.

Στην Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι Λ.Κατσέλη, Λ.Μίχος, Αννα Νταλάρα, Γ.Κουτρουμάνης, ενώ κόπηκε το όνομα της Βάνας Μπάρμπα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα, καθώς ο ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, αλλά επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Α' Πειραιά υποψήφιοι θα είναι η Δάφνη Μπόκοτα, η Έλλη Ντεντιδάκη, ο Δημήτρης Καρύδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κ.Ρεσβάνης.

Επίσης, υποψήφιος στην Κοζάνη θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρίστου Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία. Και για τον κ. Βερελή την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε στον Alpha πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Εγκύκλιος για προσλήψεις από την πίσω πόρτα

Παράθυρο για προσλήψεις από την πίσω πόρτα εν μέσω προεκλογικής περιόδου αφήνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών σε τέσσερις μεγάλες ΔΕΚΟ και στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αιχμή του δόρατος τη διενέργεια εξετάσεων χθες σε πρακτικό επίπεδο 300 υποψηφίων στην ΕΥΔΑΠ για την κάλυψη 30 θέσεων εργατοτεχνικών που προκάλεσαν αφ'ενός δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αφ' ετέρου παρέμβαση Σουφλιά, ο οποίος αργά το βράδυ με ανακοίνωσή του «πάγωσε» τον διαγωνισμό.

Ζητούν ανάκληση

Την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου ζήτησαν επίσης χθες από το ΠΑΣΟΚ οι Χ. Καστανίδης και Ντ. Ρόβλιας χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση «πονηρή» και θεσμικό ατόπημα, ιδιαίτερα για τη δυνατότητα πρόσληψης εκτός του ΑΣΕΠ χωρίς ουσιαστικά κριτήρια και χωρίς αντικειμενικότητα στο πλαίσιο της υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Απαντώντας, το υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια παραπληροφόρησης που ταυτόχρονα αποδεικνύει την πλήρη άγνοια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οργάνωση και λειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ιδίως του ΕΣΠΑ. Η εγκύκλιος για το πάγωμα των προσλήψεων, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τηρεί στο ακέραιο την εκλογική νομοθεσία για απαγόρευση των προσλήψεων και ταυτόχρονα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνέχεια εφαρμογής του ΕΣΠΑ.

«Κόλπο εξαιρέσεων»

Συνδικαλιστικοί κύκλοι ωστόσο έκαναν λόγο για προσπάθεια μεθόδευσης από την κυβέρνηση προεκλογικών προσλήψεων γαλάζιων παιδιών με το κόλπο των εξαιρέσεων από τη γενική απαγόρευση, της αναστολής των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο. Η εξαίρεση ισχύει σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), καθώς και σε όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ εποπτεύονται από το ΑΣΕΠ, προβλέπουν 7μηνη δοκιμαστική υπηρεσία του προσλαμβανόμενου σύμφωνα με τον νόμο 3429/2005 και μονιμοποίηση στη συνέχεια, ενώ οι προσλήψεις στα ευρωπαϊκά προγράμματα πραγματοποιούνται εκτός ΑΣΕΠ και αφορούν συνήθως συμβάσεις έργου. Πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην καθιερωμένη εγκύκλιο που προβλέπει την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο ισχύουν αυτού του είδους οι εξαιρέσεις, που πάντως δεν είχαν συμπεριληφθεί εξαιρέσεις στην ίδια εγκύκλιο που εκδόθηκε στις προηγούμενες εκλογές του 2007.

Οσον αφορά τα τεκταινόμενα στην ΕΥΔΑΠ, η χθεσινή διαδικασία επιλογής των 30 εργατοτεχνικών από 300 υποψηφίους προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων που κατέλαβαν το αντλιοστάσιο όπου οι υποψήφιοι εξετάζονταν στο... γρήγορο φτυάρισμα και σε τεστ κλειστοφοβίας σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις προσλήψεις. Οσα διαδραματίστηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση Σουφλιά, ο οποίος με ανακοίνωσή του ανέστειλε τον διαγωνισμό παρά το γεγονός ότι, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει σχέση με τις εκλογές αφού η προκήρυξη είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ από τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Σουφλιάς υπεραμύνθηκε επίσης της νομιμότητας της όλης διαδικασίας καθώς, όπως αναφέρει, προβλέπεται εξαίρεση της ΕΥΔΑΠ από την αναστολή των προσλήψεων στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσουν εδώ και τώρα τη διαδικασία προσλήψεων στην ΕΥΔΑΠ -την οποία χαρακτηρίζει στημένη και ανήθικη- καλεί τη διοίκηση της εταιρείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης. Η γαλάζια διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, κάλεσε χθες 300 προεπιλεγέντες σε μια διαδικασία δοκιμής-παρωδίας για να επιλέξει 30 θέσεις εργατοτεχνικού προσωπικού, οι οποίες έχουν ήδη καταληφθεί από τα γαλάζια βουλευτικά γραφεία. Οπως δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης, σε αυτές τις προσλήψεις δεν θα ισχύσει η κωμική διαδικασία του φτυαρίσματος, καθώς οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στο πόσο γρήγορα φτυαρίζουν για να γεμίσουν ένα βαρέλι με άμμο...

Οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ αντιδρώντας στα τεκταινόμενα προχώρησαν σε κατάληψη του αντλιοστασίου στο Νέο Φάληρο, όπου πραγματοποιούνταν η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Β. Μουτάφης δήλωσε στην «Ε» ότι οι προσλήψεις είναι προαποφασισμένες και ο διαγωνισμός διαβλητός. «Ζητάμε να σταματήσουν οι διαδικασίες», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις δεν στρέφονται κατά των υποψηφίων, αλλά κατά του απαξιωτικού τρόπου επιλογής που εφαρμόζεται. *

Και μετακινήσεις στελεχών στην ΕΚΟ

Προεκλογική... αναδιάρθρωση χθες στην ΕΚΟ με μετακινήσεις υπαλλήλων, αναδιανομή αρμοδιοτήτων και υπαγωγή διευθύνσεων στη μητρική ΕΛΠΕ, μία μέρα μετά την προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει «οργίου ρουσφετολογικών προαγωγών» στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μόλις προχθές ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε καλέσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να δώσει εντολές στις διοικήσεις των εταιρειών που ορίζονται από το Δημόσιο, επειδή «μετά την εξαγγελία των εκλογών δεχόμαστε καταγγελίες από στελέχη και εργαζομένους στην ενέργεια για όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών, μετακινήσεων και προσλήψεων στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΕΚΟ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ». Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ, Αλ. Γεωργίτσης, ανακοίνωσε μετακινήσεις στις διευθύνσεις Γενικής Λογιστικής, Προσωπικού, Λογιστηρίου Πελατών & Πωλήσεων, συνένωση άλλων διευθύνσεων και υπαγωγή τριών ακόμη υπηρεσιών στις διευθύνσεις της μητρικής ΕΛΠΕ.

Ερώτηση για τις αμοιβές στη ΔΕΗ

Προκλητικές χαρακτηρίζουν τις αμοιβές στελεχών της ΔΕΗ 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη κατέθεσαν χθες, στην κλειστή λόγω εκλογών Βουλή, ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Οι βουλευτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει ετησίως 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ μπόνους, ο σύμβουλος διοίκησης 140.000 ετησίως και αυτοκίνητο 1800 κ.ε., έτερος σύμβουλος 106.000 ευρώ, έκτακτη αμοιβή 50.000 ευρώ σε περίπτωση που «πιάσει» τους στόχους που έχει ορίσει η επιχείρηση καθώς και αυτοκίνητο 1.800 κ.ε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_147.html
Από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, η επιδίωξη για την κάθαρση του πολιτικού χώρου, μέσω της αποκάλυψης στο λαό, όλης της αλήθειας για τα σκάνδαλα και ταυτόχρο-να η θεσμοθέτηση αξιόπι-στων κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και δημοσιότητας, οι οποίοι θ΄ αποτρέπουν την εμφάνιση νέων, απαράδε-κτων, φαινομένων.
Οσοι και όποιοι, (όπου κι αν βρίσκονται), πίστεψαν, πως οι μέχρι τώρα θέσεις και απόψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφορούσαν τακτικίστικα κόλπα, για προεκλογικά οφέλη, ας φροντίσουν ν΄ απογοητευτούν, καθώς ο Παπανδρέου είναι …αγύριστο κεφάλι : μία από τις πρώτες ημέρες, (μπορεί και την πρώτη), λειτουργίας του νέου κοινοβουλίου, θα επανακατατεθούν οι προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπαιδίου.

Το δόγμα «πρέπει να καθαρίσουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσουμε», θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, προς όλες τις κατευθύνσεις…
Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πειστεί ο λαός, πως κάτι αλλάζει και ν΄ απαλλαγεί, (όσο γίνεται), η Πολιτική από τις λίγδες και τις ρετσινιές του παρελθόντος.
Βέβαια, αυτό σημαίνει, πως χρειάζεται και θα υπάρξουν, ο καταλογισμός ευθυνών, (πολιτικών και ποινικών) και η πρέπουσα τιμωρία, όπου και σ΄ όποιον πρέπει !...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΛΕ!! ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΒΙΝΤΕΑΡΑ!!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ,2ο μέρος.. δείτε το!! ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
η συνέντευξη του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ,2ο μέρος.. δείτε το!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 7 ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Τραγικό θάνατο βρήκε 7χρονος και τραυματίσθηκε βαριά ο πατέρας του χθες το βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Παραλία Κατερίνης. Το δυστύχημα συνέβη μετά από μετωπική σύγκρουση της μηχανής τύπου "γουρούνα", όπου επέβαινε ο πατέρας με τον 7χρονο γιο του, με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό του πατέρα του. Το θλιβερό συμβάν βύθισε στο πένθος το Λόφο Πιερίας, από όπου καταγόταν το άτυχο αγόρι.

Πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση κατέθεσε η Ν.Δ!

Αίσθηση επίσης προκαλεί η πληροφορία ότι από τα κεντρικά του κόμματος έγινε πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση από τη Χειμάρα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Πρόκειται για μια 30χρονη Βορειοηπειρώτισσα που το 1996 ως μέλος της Βουλής των Εφήβων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την τοποθέτησή της σχετικά με την κατάσταση στη γειτονική χώρα και μετέπειτα ασχολήθηκε με την αρθρογραφία.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
o Πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση κατέθεσε η Ν.Δ
o Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Φίλιππος Τσουμάνης


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων για τα δύο μεγάλα κόμματα και στο νομό Ιωαννίνων ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Μπορεί τα περισσότερα ονόματα να είναι ήδη γνωστά στο επίπεδο τουλάχιστον των προτάσεων και των αυτοπροτάσεων που έφτασαν στα κεντρικά των κομμάτων, ωστόσο η αγωνία είναι δεδομένη, όπως και οι πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές στο παρασκήνιο.
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού η Ρηγίλλης λάβει και τις σχετικές επισημάνσεις και τα αποτελέσματα της νομαρχιακής συνέλευσης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.
Στον αντίποδα, σήμερα το πρωί το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στο νομό Ιωαννίνων.
Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται εκτός από τους δύο εν ενεργεία υφυπουργούς και βουλευτές κ.κ. Καλογιάννη και Τασούλα, οι υποψηφιότητες των Ν. Γερασιμίδη και Γ. Νικόπουλου.
Η απόφαση του Αντ. Φούσα να μην θέσει υποψηφιότητα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ψηφοδέλτιο, που καλείται να καλυφθεί από υποψηφιότητες νέων ή και λιγότερο νέων στελεχών.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Κ. Χαραλαμπόπουλο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για μια από τις επτά θέσεις, όπως επίσης και ένας από τους δύο αντινομάρχες Π. Κολόκα και Σπ. Νίκα, που έχουν βολιδοσκοπηθεί και δεν δείχνουν αρνητικοί.
Από εκεί και πέρα το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει «άρωμα» μίας ή ακόμη και δύο γυναικών με τις αντιρρήσεις της Άννας Ασημακοπούλου να κάμπτονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ συζητώνται ακόμη οι υποψηφιότητες της Γ.Γ. Ισότητας Ευγενίας Τσουμάνη, της Γ. Μητροκώστα και της Γ. Γεωργούλη από το χώρο της ΟΝΝΕΔ. Αίσθηση επίσης προκαλεί η πληροφορία ότι από τα κεντρικά του κόμματος έγινε πρόταση στην Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση από τη Χειμάρα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Πρόκειται για μια 30χρονη Βορειοηπειρώτισσα που το 1996 ως μέλος της Βουλής των Εφήβων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την τοποθέτησή της σχετικά με την κατάσταση στη γειτονική χώρα και μετέπειτα ασχολήθηκε με την αρθρογραφία.
Ανοιχτή μία θέση
στο ΠΑΣΟΚ
Σήμερα το πρωί αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρη από ότι στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Φίλιππος Τσουμάνης που προτάθηκε από τη Ν.Ε. ως υποψήφιος βουλευτής, με δήλωσή του διευκρινίζει πως στην παρούσα φάση αναγκάζεται να μην αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόταση, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες στη νομαρχιακή και στον γραμματέα Χρ. Βούζα.
«Ταυτόχρονα, θα ήθελα να δηλώσω ότι συνεχίζω και τώρα και στο μέλλον να αγωνίζομαι για ένα δυνατό, δημοκρατικό, κοινωνικό και σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί την κοινωνία και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Άλλωστε πιστεύω ότι οι αγώνες δίνονται και από άλλα μετερίζια. Θα ήθελα επίσης να καλέσω όλους τους συμπολίτες, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε τη μάχη των εκλογών της 4 του Οκτώβρη και να συμβάλλουμε όλοι μας να ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας και να οδηγηθεί η χώρα μας και ο λαός μας σε ένα καλύτερο αύριο με τη νέα Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Τσουμάνης.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει όπως όλα δείχνουν εκτός από τους δύο βουλευτές Μιχ. Παντούλα και Ευ. Αργύρη τους κ.κ. Ν. Ζαρμπαλά, Θ. Οικονόμου, Π. Λαρδά και από εκεί και πέρα οι άλλες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν από γυναίκες υποψηφίους.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες υπάρχουν τρεις ισχυρές υποψηφιότητες για να κλείσουν οι δύο θέσεις και αυτές είναι των κυριών Μ. Κιτσανού, Ι. Μαρκούλα και Μ. Ρογκότη.
http://www.ele.gr/ShowArticle.aspx?ID=2093

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Η προκύρηξη του επαναστατικού αγώνα και αυτά που λέει για δημοσιογράφο πρωινής εκπομπής, αναφέρεται στον Οικονόμου, το αποδέχθηκε και ο ίδιος ότι σε αυτόν αναφέρονται.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τωρα ληστεια! σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη με ΄΄ομηρο γυναίκα!!


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Τώρα ληστείαμε όμηρο σε Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.Ο ληστής απέτυχε στη ληστεία και πήρε όμηρο γυναίκα.Μέχει στιγμής η αστυνομία δέν έχει επαφή με τη γυναίκα.Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και το αυοτκίνητο με το οποίο διέφυγε το οδηγεί η όμηρος γυναίκα...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Τελευταία εξέλιξη. απελευθερώθηκε η γυναίκα.Κυκλωμένος ο ληστής

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ . ΓΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΚΛΠ ΔΕΙΤΕ ΤΟ!! ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ . ΓΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΚΛΠ ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com

Η Δημοκρατία είναι αδιαίρετη


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Οι ανΑγνώστες της στήλης μου γνωρίζουν πολύ καλά ότι τους «οικολόγους» του τύπου του κ. Τρεμόπουλου «δεν τους πάω», για να αντιστρέψω την ιστορική πια φράση του Μακαριστού Χριστόδουλου προς τους νέους με το σκουλαρίκι. Και ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Τα απαράδεκτα παιγνίδια και οι συναινέσεις του κ. Τρεμόπουλου με τα σκοπιανά ενεργούμενα.
Η δημοκρατία όμως είναι η ίδια για όλους. Και οι αρχές και οι κανόνες της πρέπει να εφαρμόζονται αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση. Ό,τι ίσχυσε για τον κ. Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2007, όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν εκτός Βουλής, αλλά ο αρχηγός του ήταν μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι αυτονόητο ότι αυτοδικαίως πρέπει να ισχύσει και για τους «Οικολόγους Πράσινους». Όπως ο κ. Καρατζαφέρης πήρε μέρος στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών τον Σεπτέμβριο του 2007, ακριβώς με το επιχείρημα ότι το κόμμα του είχε εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, γεγονός που ασφαλώς βοήθησε την προβολή του κόμματος του και την ενίσχυση της εκλογικής του δύναμης, έτσι δικαιούται να πάρει μέρος και ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων». Εάν πράγματι πιστεύουν όλοι όσοι μετέχουν στην διακομματική επιτροπή αυτά που διακηρύσσουν.
απόφαση της διακομματικής επιτροπής να στερήσει αυτό το δικαίωμα στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο, αρμόδιο να κρίνει την συνταγματικότητα της.
Αν κάτι με ενοχλεί ιδιαιτέρως είναι ακριβώς το ηθικό μέρος αυτής της στάσης των άλλων κομμάτων. Και των δύο μεγάλων αλλά και των μικρότερων. Διότι μια τέτοια απόφαση δεν αποπνέει τίποτε περισσότερο από μια διακομματική κουτοπονηριά. Διότι είναι φανερό ότι ωφελιμιστικές σκοπιμότητες επικράτησαν των άρχων της ισονομίας και ισοπολιτείας με βάση τις οποίες θα έπρεπε να λειτουργεί η διακομματική επιτροπή.
Εκτός αν δικαιολογούνται τα μέλη της διακομματικής λόγω της ...ζάλης που τους προκαλεί η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Μπανιάς και ο Μανώλης Γλέζος, επιμένουν ότι δεν πρέπει ένας να εκπροσωπήσει το σχήμα αυτό στην αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά να υπάρξει ...συλλογική εκπροσώπηση. Να πάνε δηλαδή ...και οι ένδεκα.
Η δημοκρατία είναι αναντικατάστατο πολίτευμα. Μόνο που εύκολα φαλκιδεύεται και εξίσου εύκολα γελοιοποιείται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Ακόμα και την ώρα των «διαπραγματεύσεων» της Επιτροπής Αγώνα με τον υπεύθυνο των εργασιών στον υπό κατασκευή σταθμό διοδίων, συνεχίζονταν η υλοτόμηση των δέντρων πέριξ του δρόμου.
Το αλυσοπρίονο δούλευε κανονικά και όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί γίναμε μάρτυρες της κοπής ενός (ακόμη) δέντρου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων, η οποία έγινε ακόμη εντονότερη όταν ζητήθηκε από τους υπευθύνους να δείξουν τη σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Δασών.
Το μόνο που είδαμε ήταν το δέντρο να πέφτει… για άδεια κοπής, ούτε λόγος να γίνεται.




Ηλ. Τσιτλακίδης και Θ. Παυλίδης, δύο εκ των φερόμενων υποψηφίων του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας, στην κούρσα της… διαμαρτυρίας ενάντια στην λειτουργία νέων διοδίων στο Αιγίνιο!




Κι όμως, υπάρχει φως στο τούνελ!

Άναυδος έμεινε ο δήμαρχος Μεθώνης, όταν επικοινώνησε με το Α.Τ. Αιγινίου για να καταγγείλει παράνομη (έστω κατά τη γνώμη του) εξέλιξη εργασιών, αλλά και παράνομη υλοτόμηση δέντρων επί της Εθνικής Οδού, όταν από την άλλη άκρη της γραμμής, του είπαν ότι αν φτάσουν εκεί άνδρες της Αστυνομίας, θα τον συλλάβουν!
Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμίδης, το Α.Τ. Αιγινίου, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα έγγραφο με το οποίο να ενημερώνεται ότι γίνονται παράνομες εργασίες στην περιοχή και προφανώς δεν αρκούσε η τηλεφωνική καταγγελία του δημάρχου!
Τελικώς, μετά από αρκετή ώρα και αφού προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, έφθασαν στον τόπο του «εγκλήματος» άνδρες της Αστυνομίας, ζητώντας από τους δημάρχους να προσέλθουν στο Α.Τ. Αιγινίου για τα περαιτέρω…
Αυτό κι αν είναι ΕΛηνικό φαινόμενο!

Κάτι περισσότερο από 25 μέρες έχουν απομείνει για τις εκλογές και προς το παρόν οι δηλώσεις «απόσυρσης», είναι περισσότερες από τις δηλώσεις υποψηφιότητας.
Ο μόνος που φαίνεται να παραμένει μάχιμος (που λέει ο λόγος), από την παλαιά φρουρά των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι ο Μ. Έβερτ, ο οποίος τη διετία που πέρασε δεν απασχόλησε ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε το κόμμα του με τις δράσεις του…
Φρόντισε να μην κάνει τίποτα!

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Πύρρου Δήμα με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ολυμπιονίκης (κατά πως λένε) ναι μεν δεν επιθυμεί να ριχτεί μάχη του σταυρού, δεν τον χαλάει όμως να μπει επιθυμεί να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Την τελική απόφαση θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και θα τη μάθουμε σήμερα.




Τα μέτρα γλίστρησαν στο σαπούνι!

Για ανοχύρωτα σχολεία και ανέφικτα μέτρα προστασίας από τη νέα γρίπη κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο σχολικό έτος που αρχίζει αύριο Παρασκευή.
Μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, οι εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έκαναν λόγο για μέτρα-κοροϊδία που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν λόγω τραγικών ελλείψεων σε υποδομές, πιστώσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαρίστριες.
Όπως εξήγησε μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τα μέτρα τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αδύνατον να εφαρμοστούν στην πράξη για τους εξής λόγους:
-Τα μέτρα καθαριότητας σκοντάφτουν στους προϋπολογισμούς των σχολικών επιτροπών.
-Δεν επαρκούν οι καθαρίστριες και υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόμα περίπου 7.500. 3Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της τήρησης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των θρανίων, επειδή στις τάξεις προβλέπεται να φοιτούν 30 και ίσως περισσότερα παιδιά.
-Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες ώστε να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή απομόνωση μαθητών ή εκπαιδευτικών που θα ασθενήσουν, όπως προβλέπεται.
-Τα σχολεία δεν συνδέθηκαν με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να υπάρχουν μηχανοκίνητες μονάδες σε επιφυλακή ή συνεργασίες με τους ΟΤΑ και τις νομαρχίες για άμεση ιατρική επέμβαση όπου χρειαστεί.
«Προφανώς μέσα σε έναν μήνα δεν μπορούμε να χτίσουμε σχολεία», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός (μπράβο κέφι!), αλλά (υποστήριξε) «εγκρίθηκαν πιστώσεις για καθαρίστριες, οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει τρεις προκαταβολές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ εάν χρειαστεί θα δοθούν επιπρόσθετα χρήματα».
Και ..ο θεός βοηθός.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μπλόκο στα διόδια


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


- Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο, δηλώνουν οι δήμαρχοι της βόρειας Πιερίας και η Επιτροπή αγώνα ενάντια στα διόδια. - Αιχμές για την στάση της Αστυνομίας άφησε ο δήμαρχος Μεθώνης, η οποία αρχικώς, φέρεται να αρνήθηκε να φτάσει στο χώρο εργασιών, λέγοντας ότι δεν έχει καμία καταγγελία για παράνομες εργασίες!
Δεκάδες πολίτες με επικεφαλής τους δημάρχους Πύδνας, Κορινού, Μεθώνης και Αιγινίου, έφτασαν χθες το μεσημέρι στον τόπο κατασκευής των νέων διοδίων και απαίτησαν να σταματήσει κάθε εργασία, αφού οι υπεύθυνοι του έργου, αρνούνταν πεισματικά να δείξουν τις σχετικές άδειες εργασιών, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι τις έχουν σε ηλεκτρονική μορφή!
Οι εργασίες φαίνεται να έχουν προχωρήσει σημαντικά, ενώ θλιβερή είναι η εικόνα από την αποψίλωση στην οποία προέβησαν συνεργεία της Αιγαίο στα δεκάδες δέντρα παραπλεύρως της Εθνικής Οδού. Ακόμη και την ώρα της διαμαρτυρίας, η οποία κύλησε χωρίς οξύτητες, κάποιοι έκοβαν δέντρα, προκαλώντας την ένταση πολιτών και δημάρχων.
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Μεθώνης, στην οποία υποστήριξε ότι όταν κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου να στείλει άνδρες για να κάνουν τον τυπικό έλεγχο των αδειών, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά απάντησε ότι αν έρθει Αστυνομική δύναμη θα αναγκαστεί να συλλάβει τους δημάρχους!
Η Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής τον Αντώνη Νταγλιούδη, ζήτησε από τον υπεύθυνο του έργου αρχικά να ενημερώσει τους πολίτες και τους δημάρχους, για τις σχετικές άδειες για την κοπή των δέντρων, αλλά και για αυτές που αφορούν τις χωματουργικές εργασίες.
Όλες αυτές οι άδειες περιλαμβάνονται στη μελέτη, ήταν η απάντηση του υπευθύνου, ο οποίος αρνήθηκε να σταματήσει τις εργασίες, παρουσιάζοντας εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία βεβαίως αμφισβητήθηκε έντονα από τους δημάρχους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν αποτελεί άδεια.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας των δεκάδων πολιτών στο εργοτάξιο, οι εργασίες είχαν σταματήσει, αλλά δεν υπήρχε καμία διαβεβαίωση ότι δεν θα συνεχιστούν με την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων.
Όπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνας, η προσπάθεια τους δεν σταματά και με κάθε νόμιμο μέσο θα συνεχίσουν να διεκδικούν «καλύτερο μέλλον για τους Πιεριείς», το οποίο κάθε άλλο παρά είναι συνυφασμένο με τη δημιουργία νέων διοδίων.
Στο εργοτάξιο κλήθηκε και Αστυνομική δύναμη, από την Επιτροπή Αγώνα, ώστε να διαπιστωθεί για το αν υπάρχουν εγκεκριμένες άδειες για τις εργασίες. Παρά την αρχική, άρνηση των αστυνομικών αρχών να προσέλθουν στην περιοχή, τελικώς προσήλθαν τρεις άνδρες με αρκετή καθυστέρηση, από το ΑΤ Αιγινίου.
Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε, αφού οι παριστάμενοι δήμαρχοι αποφάσισαν να μεταβούν στο ΑΤ Αιγινίου για να καταγγείλουν την συνέχιση των εργασιών.
«Δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να μην αντιδράσουμε», ανέφερε στις δηλώσεις του, ο Αντώνης Νταγλιούδης, σημειώνοντας πως «εκ μέρους της Πιερίας, υπερασπιζόμενοι το μέλλον του τόπου, το μέλλον του νομού, έχουμε υποχρέωση και αποστολή να σταματήσουμε αυτό το έργο».
Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα σημείωσε ότι σ’ αυτόν τον αγώνα οι πολίτες έχουν «μπροστάρηδες» τους δημάρχους της βόρειας Πιερίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά νικητής από αυτή τη μάχη θα βγει η Πιερίας.
Απαντώντας στο πώς θα αντιδράσει στα νέα δεδομένα η Επιτροπή Αγώνα, ο κ. Νταγλιούδης είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί στην αποψινή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Αιγινίου.
«Βαθιά πολιτικό», χαρακτήρισε το ζήτημα που προέκυψε, ο δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης, σχολιάζοντας τη χρονική στιγμή που αποφάσισε η εταιρία να προχωρήσει στην κατασκευή των νέων διοδίων. «Μόλις άρχισε η προεκλογική περίοδος και ούτε ένα μήνα πριν τις εκλογές, η Εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτό το «κενό εξουσίας» που υπάρχει, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες, οι οποίες είδατε ότι είναι απαράδεκτες», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι περισσότερα από 100 δέντρα έχουν κοπεί για το σκοπό αυτό, χωρίς να έχει προσκομιστεί ούτε μια σχετική άδεια.
«Δεν θα επιτρέψουμε να εκμεταλλευτεί η εταιρία αυτό το χρονικό διάστημα αυτής της περιόδου», είπε ο κ. Αβραμίδης, τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να γίνονται τέτοια έργα. «Ας αφήσουν το δικαίωμα, στην όποια νέα κυβέρνηση προκύψει, να επιλέξει εκείνη την πολιτική της, το αν τελικά θα γίνουν ή δεν θα γίνουν διόδια στο Αιγίνιο», κατέληξε.
«Ζητήσαμε τις οικοδομικές άδειες, οι οποίες προβλέπονται για το σκοπό αυτό, και το μόνο που μας έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας είναι μία Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία μας ανακοινώνει τους περιβαλλοντικούς όρους», υποστήριξε ο Δημήτρης Βασιλειάδης, αναφερόμενος στις αιτίες που προκάλεσαν τις νέες έντονες αντιδράσεις. «Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αναφέρει ότι δίνεται άδεια για οικοδομικές εργασίες και για κοπή δένδρων όπως συνέβη πριν από λίγο στο συγκεκριμένο χώρο», συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Επιτροπής Αγώνας να κατατεθούν και πάλι ασφαλιστικά μέτρα, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τη συνέχιση των εργασιών, για ένα έργο με το οποίο διαφωνούν οι πολίτες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Αιχμές για τη στάση του Α.Τ. Αιγινίου, άφησε στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μεθώνης, Κώστας Αβραμίδης, υποστηρίζοντας ότι ζήτησε να έρθει στο σημείο των εργασιών Αστυνομική δύναμη και εισέπραξε άρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου μου είπε κάτι πρωτόγνωρο: Αν θα έρθει το περιπολικό θα πάρει εσάς τους δημάρχους μέσα. Αυτό το καταγγέλλω και θέλω οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Θα μας έπαιρναν μέσα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να λέει ότι πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες σε αυτό το χώρο και για παρακώλυση των εργασιών. Αμέσως μετά μίλησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Φωτόπουλο όπου και ο ίδιος είπε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τις εργασίες. Ο Διοικητής του Α.Τ. Αιγινίου, μας κάλεσε στο τμήμα για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει το θέμα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

Πρωτοσέλιδο 10.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)