Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σταμάτης Μαλέλης σε μία αλλιώτικη συνέντευξη!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Σταμάτης Μαλέλης σε μία αλλιώτικη συνέντευξη! δείτε το βίντεο!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Σημίτη στο Επικρατείας


ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΗΓΗ

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί την μετακίνησή του απο το ψηφοδέλτιο του Πειραιά στο Επικρατείας και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντίρρηση. Απο ώρα σε ώρα αναμένεται η επικοινωνία των δυο ανδρών, όπως επιβεβαίωσε πριν απο λίγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Εκτός απο την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας, θα συμφωνήσουν και για τον τρόπο συμμετοχής του κ. Σημίτη στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ Η ΠΟΠΗ ΜΑΛΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Εχει πολύ πλάκα!δείτε το!!

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - αθλητικα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τις αθλητικές ειδήσεις εδώ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Κλωστή κλώνων

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Κάηκαν πολλά πεύκα στην Αττική και στο εξής δεν θα διαθέτουμε και το απαραίτητον απόθεμα ρητίνης, για ρετσινιές...

Ο Πανταδεύτερος και μόνος του να τρέξει, πάλι δεύτερος έρχεται.

Ετσι έχει γίνει και η «ισχυρή» Ελλάδα! Μετά από τριάντα χρόνια ισχυρών κυβερνήσεων έχει γίνει τελείως ανίσχυρη. Τόσον η ίδια, όσον και ο λαός της.

Μετά από τριάντα χρόνια αυτοδύναμων κυβερνήσεων, η Ελλάδα είναι πιο αδύναμη παρά ποτέ.

Χωρίς ιδιαίτερο ειδικό βάρος στο εξωτερικό (ενίοτε μάλιστα το μπαίγνιο μεγάλων δυνάμεων τόσον όσον και μικρών, όπως η FYROM), χωρίς προσωπικότητα, ταυτότητα και σχέδιο στο εσωτερικό, έχει καταντήσει η Ελλάδα, μια σκιά, που αν δεν τη φυλάει διπλοβάρδια ο άγγελός της, τύχη άλλη απ' το γέλιο των θεών δεν (θα) έχει. Ζει η χώρα στη φορμόλη τριών-τεσσάρων Αγίων Οικογενειών και Δέκα Δυνατών, με το έθνος σαν ανίκανο πια να αντιδράσει σε αυτήν την αέναη επανάληψη Γιωργάκη - Κωστάκη -το πολύ ένα μέρος του να πηγαίνει παραλία κάθε φορά που γίνονται εκλογές κι ώς εκεί! Σαν να έχουμε παραδεχθεί ότι ο πειρασμός του πειραματισμού είναι εκ του Πονηρού κι ότι η θεϊκή τάξη των πραγμάτων επιβάλλει να σκοτώνονται δύο εργάτες στο Λαύριο και να παίρνουν αύξηση στα έξοδα παραστάσεως τα 50 γκόλντεν μπόυς που εκτρέφει αυτή η δυστυχής κρατική εταιρεία, για να πάνε στις κηδείες των θυμάτων τους.

Εχει απομείνει η χώρα χρόνια τώρα ακίνητη (στην εκπαίδευση), διεφθαρμένη (στη διοίκηση), ανδράποδο (στην εξωτερική πολιτική), η χαρά της μίζας (στην άμυνα), ανάλγητη (με τους απόμαχους της εργασίας), αδιάφορη (για τη νέα γενιά), κεκαυμένη, ανυπόληπτη, κουτοπόνηρη (στον τουρισμό), ξόανο (στα γράμματα), δουλοκτητική με τους μετανάστες, φεουδαρχική με τους Ελληνες.

Ποιοι κάνανε τη χώρα λάφυρο των Δυνατών και των Επικυριάρχων; οι ισχυρές κυβερνήσεις των αυτοδύναμων Γιωργακηδοκωστάκηδων συν το μέρος εκείνο της Αριστεράς που τους βοήθησε να εξαγοράσουν τις τέχνες, να αποδομήσουν το εθνικό συνανήκειν και να εκφυλίσουν την ταξική πάλη σε υπόθεση μιας συντεχνιακής όσον και γραφειοκρατικής σέχτας (-κι αν πρόκειται για σαλόνια, ελίτ).

Αυτή είναι η Ελλάδα που πάει τώρα πάλι στις εκλογές κι ως φαίνεται ίδια θα βγει απ' αυτές, στην ίδια παραλία με τους ίδιους Κωστακογιωργάκηδες αραχτούς στις ακριβές ξαπλώστρες...

ΥΓ. Αν εξαιρέσει κανείς το φιλότιμο των Ελλήνων που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παράγοντας τον πλούτο που διασπαθίζουν οι κηφήνες, τα υπόλοιπα, τρίχες -περί ανταγωνιστικότητος, ελεύθερης αγοράς και «κολοκύθια με τη ρίγανη», που λέει κι ο BAS... ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΙΧ.2009 stathis@enet.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φαγητο για μια εβδομάδα με 20 ευρώ. Μπράβο!!! - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μπράβο στο ευρηματικό μυαλό του επιχειρηματία.. που με τιμές καλές προσφέρει φαγητό για μία εβδομάδα..μόνο με 20 ευρώ.. ύστερα μή μου πείτε πώς δέν μπορεί να καταπολεμηθεί η ακρίβεια.. πάρτε τον ώς παράδειγμα..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Μάχη με τις φλόγες Υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα σε Νάουσα Ημαθίας και Πέλλα

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009 [ ΒΗΜΑ ]

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στη Νάουσα Ημαθίας και σε δασική περιοχή του νομού Πέλλας.
Η πρώτη σημειώθηκε στις 8.30 το βράδυ, σε σκουπιδότοπο που βρίσκεται 3 χλμ. έξω από τη Νάουσα, στην περιοχή Πλακένια και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο υδροφόρες του τοπικού δήμου, αλλά και λοιπός εξοπλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη, στις 21:30, στην περιοχή Ανυδρο, του δήμου Μενηίδος, του νομού Πέλλας. Τη φωτιά επιτηρούν 8 πυροσβέστες, ενώ επί τόπου βρίσκονται 3 οχήματα.
Οι φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό ζούμε και προσπαθούμε να πάρουμε ανάσα αλλά ανάσα δεν βλέπω να παίρνουμε τουλάχιστον όχι πριν τις 4 Οκτωβρίου.

Είναι κι αυτή η επικοινωνιακή πολιτική που να πάρει η ευχή…που μας κάνει τα νεύρα κρόσσια.

Επιμένουν στην ονοματολογία. Βρε άσπρος κ…ς, μαύρος κ…ς στο ποτάμι φαίνεται, τι παθαίνετε επιτέλους;

Αρχίσατε και τις δηλώσεις, εκτίθεστε κάντε λίγη υπομονή. Μέσα στο Σαββατοκύριακο το αργότερο θα έχουμε και ονόματα, θα έχουμε και λίστες, θα έχουμε και χαρούμενους θα έχουμε και πικραμένους.

Απ’ όλα θα έχει ο μπαχτσές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όπως είναι αναμενόμενο στα δυο μεγάλα κόμματα που προσπαθούν να κλείσουν τις λίστες τους.

Άλλος ψάχνει για γυναίκα άλλος ψάχνει για να καλύψει τη βόρεια Πιερία άλλος τη νότια.

Ακούσαμε το όνομα του Πύρρου Δήμα. Μέχρι να το ακούσουμε, το ξεχάσαμε κιόλας.

Το τι θα ακούσουμε ακόμη μέχρι την ανακοίνωση της λίστας δεν λέγεται. Δεν παιζόμαστε στο κουτσομπολιό.

Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις οι φήμες στην Κατερίνη οργιάζουν.

Εκπορευόμενες βέβαια πάντα από αισθήματα εσωκομματικής αντιπαλότητας. Μην κουράζεστε από τώρα ρε παιδιά.

Μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα πάθετε κανένα κακό.

Μου άρεσε η κίνηση της Μπενάκη. Είπε τόπο στα νιάτα.

Άντε επιτέλους να παίρνουν το μάθημα πολλοί από αυτούς που θέλουν να λέγονται πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής.

Σε αντίθεση με τον Αχιλλέα Καραμανλή που επιμένει- επιμένει. Θέλει ο άνθρωπος να είναι υποψήφιος.

Τι να πω κι εγώ;

Νέα και φρέσκα πρόσωπα ψάχνει ο Καραμανλής, του έστειλε επιστολή ο Αχιλλέας. Πόσα να αντέξει πια κι αυτός ο άνθρωπος; Πόσα;

Η Κατερίνη δεν ζει ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς. Περιμένετε. Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική για να ορίσουν πάλι χώρους, για να γίνει πάλι το έλα να δεις με αφίσες, για …για …

Θα μου πείτε, έτσι πρέπει να γίνει. Εντάξει. Αλλά ας σεβαστούμε λίγο την πόλη. Έστω και σε μια εκλογική αναμέτρηση και μόνο.

Έστω σε μια. Έτσι, για να την καταγράψουν οι εφημερίδες και να πουν «ορίστε, πέρασε και μια προεκλογική μάχη, χωρίς ρύπανση».

Είπα ρύπανση.

Θα αφιερώσουμε πολλές στήλες και πολλές σελίδες στα φύλλα μας για να πείσουμε πως μοναδικός μας στόχος είναι ο εντοπισμός των κακώς κειμένων στην πόλη αυτή. Παίρνουμε συνεχώς επιστολές δημοτών.

Τι να κάνουμε κύρια αναπληρωτά; Πάλι τα ίδια θα έχουμε;

Δεν ξέρω αλλά άρχισε να γίνεται πια και ανέκδοτο στην Κατερίνη. «Στείλε επιστολή στις εφημερίδες για να πάρεις μήνυση» είναι το μότο των Κατερινιωτών.

Μη μου πείτε ότι δεν έφτασε κι αυτό στα αυτιά σας.

Προς αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Καλά τελειώστε πρώτα με τους υπάρχοντες κοινόχρηστους χώρους και μετά κάντε και άλλα 20 μικρά ή μεγάλα παρκάκια στην πόλη.

Θα τρελαθούμε.

Πάμε σε πολιτικές ειδήσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ο περονόσπορος σ’αυτές τις εκλογές.

Ο ένας πίσω από τον άλλο δηλώνουν πως δεν θα είναι υποψήφιοι. Ο Παπαδόπουλος και ο Άκης από το ΠΑΣΟΚ, μετράμε Βουλγαράκη, Λιάπη, Μπενάκη από τη Ν.Δ. και πάει λέγοντας.

Βάλε και τους Βατοπεδινούς που θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι, βάλε και λίγο από Παυλίδη ήρθε κι έδεσε σας λέω το γλυκό.

Θα πάμε ανανεωμένοι σ’αυτή τη βουλή.

Έχουμε και τον πόλεμο των πολιτικών γραφείων ενόψει. Μη νομίζετε. Θα βγουν «μαχαίρια» σ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ο θάνατός σου η ζωή μου και μάλλον τα μαντάτα …από τη βάση οδηγούν σε υπερβολές.

Μην μου χαλάσετε το κλίμα σας παρακαλώ πολύ.

Θέλω πολιτικό πολιτισμό και τα μυαλά στα κάγκελα.

Καλή μας συνέχεια. Με ή χωρίς εκλογές, εμείς καλά περνούσαμε. Απλώς θα φροντίσουμε τώρα να το διασκεδάσουμε λίγο περισσότερο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απλά πολιτικά μαθηματικά


ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Επειδή είναι πολλά τα e-mail με τα οποία πολλοί αναγνώστες με ρωτάνε «γιατί έχει τόση σημασία το αν θα μείνει ένα κόμμα έκτος Βουλής, για το πως θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δυο απλά πράγματα.
Το εκλογικό μας σύστημα λειτουργεί ως απλή αναλογική ως προς την κατανομή των 260 εδρών της Βουλής και ως πλειοψηφικό για τις υπόλοιπες 40, τις οποίες χαρίζει στο πρώτο κόμμα.
Άρα για να αποκτήσει την αυτοδυναμία ένα κόμμα που έρχεται πρώτο σε ψήφους, έκτος από τις 40 έδρες που είναι «ένα το κρατούμενο», χρειάζεται άλλες 111. Και αυτές οι έδρες βγαίνουν με ένα εκλογικό μέτρο που δεν προκύπτει διαιρώντας το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων όλων όσων ψήφισαν, αλλά μόνο το σύνολο των ψήφων που πήραν τα κόμματα που πέρασαν το 3% και μπήκαν στη βουλή.
Ας υποθέσουμε ότι ψηφίζουμε μόνο εκατό άνθρωποι. Αν όλα τα «κουκιά μας» πάνε σε κόμματα που μπαίνουν στη βουλή, τότε το εκλογικό μέτρο για μια έδρα είναι 100 διά 260 ίσον 0,38%. Και πρώτο κόμμα θέλει ποσοστό 42,6 για να πάρει τις 111, που μαζί με το δώρο του δίνουν την αυτοδυναμία.
Στις εκλογές του 2007, επειδή τα εκτός βουλής σχήματα πήραν συνολικά 3,8%, το ποσοστό αυτό κατέβηκε στο 3,7% και το όριο για τις 111 έδρες κατέβηκε στο 41,73. Και έτσι η Ν.Δ., με 41,83 πήρε τις 112.
Αν τώρα τα κόμματα που θα μείνουν εκτός, φτάσουν π.χ. το 6,5%, το εκλογικό μέτρο για κάθε έδρα θα είναι 93,5:260= 0,36%. Άρα το πρώτο κόμμα για πάρει τις 111 έδρες θα θέλει μόνον 39,6%.
Με απλά λόγια, αν μείνει εκτός βουλής η πέραν του ΚΚΕ Αριστερά, με ένα 2,8 % και ανέβει το ποσοστό των «Οικολόγων» σε ανάλογο επίπεδο αλλά δεν μπουν στη βουλή, οπότε το σύνολο των εκτός βουλής μπορεί να φτάσει το 8,5%, τότε το εκλογικό μέτρο κατεβαίνει στο 0,35% και η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται με 39%.
Απλά πράγματα. Όσο περισσότεροι ψήφοι πάνε σε πολιτικά σχήματα που είναι βέβαιο ότι θα μείνουν εκτός βουλής, τόσο πριμοδοτείται το πρώτο κόμμα, γιατί «κατεβαίνει ο πήχης» της αυτοδυναμίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ζυμώσεις

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων

Ζυμώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων με τη ΝΔ να υπόσχεται ριζική ανανέωση, αλλά και στελέχη της παλαιάς φρουράς να δηλώνουν παρών.

Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα ονόματα της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν έως την Πέμπτη, ενώ η Ρηγίλλης έχει ζητήσει από την ΟΝΝΕΔ ονόματα στελεχών προκειμένου να περιληφθούν στις λίστες.

O Αχιλλέας Καραμανλής τόνισε με επιστολή του ότι θα είναι υποψήφιος, διαψεύδοντας τις φήμες περί αποχώρησης.

Αγνωστο παραμένει εάν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή σε λίστα με σταυρό.

Πληροφορίες φέρουν ακόμη ως υποψήφιους στην Α' Αθήνας την Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τεντομα, όπως επίσης και την Αλεξία Έβερτ, η υποψηφιότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από το εάν ο Μιλτιάδης Έβερτ θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει εάν ο Πέτρος Δούκας θα είναι στο Υπόλοιπο Αττικής.

Στο ΠΑΣΟΚ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Ο προγραμματισμός της Ιπποκράτους προέβλεπε την επικύρωσή τους την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό από άποψη χρόνου και το Εθνικό Συμβούλιο μάλλον μετατίθεται για την Πέμπτη, ή το αργότερο για την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Πάντως, το 80 με 90% των ονομάτων έχουν «κλειδώσει», αλλά υπάρχουν και ονόματα της τελευταίας στιγμής.

Κατά πληροφορίες, στα «πράσινα» ψηφοδέλτια μπαίνουν ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα (το όνομά της εξετάζεται), η επίσης ηθοποιός Πέμυ Ζούνη και ο δήμαρχος Καλλιθέας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασκούνης.

Εκτός ο Ακης Τσοχατζόπουλος με αιχμηρή επιστολή, η οποία πάντως δεν σχολιάστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Για την υποψηφιότητα Σημίτη, δεν υπάρχει νεώτερο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί σε κατ’ ιδίαν επαφή με τον πρόεδρο του Κινήματος.

Από τα νέα πρόσωπα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα.

Για την Α' περιφέρεια της Αθήνας ακούγεται η Πέμη Ζούνη, ενώ στη Β' Πειραιά φέρεται να έχει καταθέσει υποψηφιότητα η Βάνα Μπάρμπα.

Αντιδράσεις «μετρά» ο Γ.Καρατζαφέρης μετά την ανακοίνωση των ονομάτων του Ηλία Ψινάκη και του Γιώργου Ανατολάκη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι επανεξετάζει τις υποψηφιότητες Ψινάκη και Ανατολάκη, λέγοντας ότι η πρόταση ίσως έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα για να είχε και την ανάλογη επώαση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009



.




































.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 9.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου