Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

«Μάτια» Μίλαν για Νίνη!

Ο Σωτήρης Νίνης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και στο παιχνίδι της εθνικής Ελπίδων με την Αγγλία στην Τρίπολη έδωσε το παρών σκάουτερ που ενεργεί για λογαριασμό της Μίλαν. Είχε τα μάτια του στραμμένα στον 19χρονο άσο του Παναθηναϊκού και κράτησε αρκετές σημειώσεις στο «μπλοκάκι» του.

Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Εθνική ομάδα των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Αγγλίας στην Τρίπολη για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -U21 2011. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια όχι μόνο στάθηκαν άξια απέναντι στα «λιοντάρια», αλλά έχασαν και πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. «Μοιραίος» ο Μήτρογλου που δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές από θέση τετ α τετ τον Λόουτς (58΄,88΄). Το γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πέτυχε ο Νίνης στο (40΄), ενώ οι παίκτες του Στιούαρτ Πιρς είχαν προηγηθεί με τον Στάριτζ (5΄).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η Ελλάδα του Καραμανλή κατώτερη ακόμα και από την... Μποτσουάνα


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Την ώρα που ο Κ. Καραμανλής ζητεί εκλογές με πρόσχημα την οικονομία, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φανερώνει την οικονομική γύμνια της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ότι η ανταγωνιστικότητά της είναι μικρότερη αυτής του Καζακστάν και της Μπουτσουάνα!

Μομφή στα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι μόνο η κυβέρνησή του μπορεί να βγάλει την οικονομία από την κρίση, αποδίδει έκθεση-καταπέλτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία εμφανίζει την Ελλάδα ως τελευταίο... τροχό της αμάξης σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας τόσο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ώρα που ο κ. Καραμανλής ζητά νωπή λαϊκή εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες για να προχωρήσει σε γενναίες διαρθρωτικές αλλαγές, που κρίνονται απαραίτητες για να εξέλθει η χώρα από την κρίση, η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον αφήνει έκθετο:

Η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και να προσαρμοστεί στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις για βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, είχαν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η χώρα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας (στον οποίο μετέχουν 133 κράτη) κατά τέσσερα σκαλοπάτια στην 71η θέση. Έτσι από το 2007 οι χαμένες θέσεις ανέρχονται πλέον σήμερα σε δέκα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2009-2010 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, η Ελλάδα, δηάδή η χώρα με το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσο, καταλαμβάνει την 71η θέση ανάμεσα σε 133 κράτη ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 67η. Μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 35η, ενώ χειρότερη επίδοση εμφανίζουν μονάχα η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο την ξεπερνούν σε επίδοση χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κολομβία, το Καζακστάν και το Μαυροβούνιο!

Υψηλότερα στην κατάταξη βρίσκεται και η γειτονική Τουρκία, που φέτος είναι 61η, βελτιώνοντας κατά δύο θέσεις την παρουσία της στον κατάλογο.

Επιδόσεις-ντροπή

Στην έκθεσή του, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αποκαλύπτει μια... άλλη Ελλάδα από αυτήν που περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα κυβερνητικά στελέχη κι άλλη από αυτήν που... διαφήμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης:

Από την ανάλυση των επί μέρους στοιχείων της έκθεσης προκύπτει ότι η ελληνική «αχίλλειος πτέρνα» είναι η μακροοικονομική σταθερότητα, κατηγορία στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 103η θέση μεταξύ 133 χωρών! Η κάκιστη αυτή επίδοση αντανακλά το τεράστιο πρόβλημα που εμφανίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας, όχι μόνο φέτος αλλά σε βάθος χρόνου, ακυρώνοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η επιδείνωσή τους ισχύει για την περίοδο από το 2008 και μετά και οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ιρλανδία, το τεράστιο έλλειμμα της οποίας επικαλέστηκε ο κ. Καραμανλής για να σχετίσει τη δεινή δημοσιονομική θέση της Ελλάδας με τη διεθνή κρίση, έρχεται 25η στον γενικό δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρου, ενώ στη μακροοικονομική σταθερότητα έρχεται 65η.

Με άλλα λόγια, αν έχεις υγιή δημοσιονομικά, η κρίση σε ρίχνει μέχρι τη μέση της λίστας κι όχι στον... πάτο.

Ακόμα χειρότερη ωστόσο είναι η επίδοση της Ελλάδας στην κατηγορία της αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας, όπου η χώρα καταλαμβάνει την 116η θέση επί συνόλου 133 χωρών!

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες μπορεί να δουλεύουν τόσο ώστε να παράγουν το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσμο (με βάση και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ), αλλά ο κόπος τους πιάνει ελάχιστο τόπο, καθώς έχει αποδοτικότητα αντίστοιχη των χειρότερων οικονομιών του τρίτου κόσμου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισπανία, την οποία επίσης επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός λόγω της υψηλής ανεργίας της (17%), καταλαμβάνει την 50η θέση ως προς την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας της.

Δυσμενής, εξάλλου, παραμένει η κατάταξη της Ελλάδας στην καινοτομία (65η), τη λειτουργία των επιχειρήσεων (66η), την αποδοτικότητα της αγοράς αγαθών (75η), την ανάπτυξη της χρηματαγοράς (83η) και την τεχνολογική ετοιμότητα (53η).

Κάπως καλύτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πλασάρισμά της στις υποδομές (47η), το μέγεθος της αγοράς (34η), την ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση (43η), καθώς επίσης στην υγεία και βασική εκπαίδευση (41η).

Ωστόσο, αυτό το καλό πλασάρισμα αχρηστεύεται από τη στιγμή που η αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας έχει πιάσει κυριολεκτικά πάτο.

Κι όμως, το εργατικό δυναμικό της χώρας εμφανίζεται υψηλού ηθικού και μορφωτικού επιπέδου. Οπότε, τι είναι αυτό που βάζει «φρένο» στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;

Η απάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση Καραμανλή:

Ως μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα (25,3%) εμφανίζεται στην έκθεση η κρατική γραφειοκρατία, ενώ οι περιορισμοί σχετικά με την αγορά εργασίας (14,2%) είναι αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα με τη διαφθορά (14%) και τη φορολογία (12%), ποσοστά που καταδεικνύουν τα βασικά μέτωπα στα οποία θα κληθεί να δόσει μάχη η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο υπόλοιπος κόσμος

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να χάνουν φέτος την πρωτοκαθεδρία τους και να υποχωρούν στη δεύτερη θέση.

Αιτία, όπως τονίζεται στην έκθεση, ήταν το γεγονός πως η οικονομία της Ελβετίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές σταθερή πορεία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου υπήρξε σαφής εξασθένηση σε αρκετούς κλάδους.

Για παράδειγμα με βάση το κριτήριο της μακροοικονομικής σταθερότητας και λόγω της εκτίναξης του ελλείμματος του προϋπολογισμού πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η Ουάσινγκτον βρίσκεται ήμερα στην 93η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 66η.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Σιγκαπούρη από την πέμπτη που είχε καταλάβει πέρυσι και η πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σουηδία και τη Δανία. Ακολουθούν Φινλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ολλανδία.

Η Κίνα κατατάχθηκε 29η, η Ινδία 49η και η Βραζιλία 56η. Και οι τρεις βελτίωσαν τη θέση τους σε αντίθεση με τη Ρωσία που έχασε δώδεκα θέσεις (63η) λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία.

Της Κατερίνας Κοσμά

kosma@pegasus.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΤΗΣΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ Ο ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΚΑΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Εθνική Νέων: Ελλάδα-Εσθονία 1-0 8/9/2009 7:21:39 μμ

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό ματς της Εθνικής Ομάδας Νέων με την αντίστοιχη της Εσθονίας στην πόλη Κουσάλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε των Εσθονών 1-0 με γκολ του Καρέλη στο 40ο λεπτό.

Οι νεαροί διεθνείς μας ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη, ενώ απώλεσαν και σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο υπέρ τους σκορ. Χαρακτηριστική η μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό όταν ο Καρέλης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο και μετά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια εξ΄ επαφής ο Τσιτλακίδης πλάσαρε αμαρκάριστος άουτ. Οπως και αυτή με τον Φέτση στο 30ο λεπτό, που δεν μπόρεσε από εξαιρετική θέση να νικήσει τον Εσθονό γκολκίπερ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Ηταν καλή η εμφάνισή τους για πρώτο ματς, δίχως αρκετές προπονήσεις, αλλά και λόγω των πολλών νέων προσώπων που έχουμε στην ομάδα. Βέβαια, πάντα είναι καλά όταν κερδίζεις», δήλωσε στο epo.gr μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζαρόπουλος- Μπακάκης, Ποτουρίδης, Λαγός, Καραχαλίδης, Κοτσαρίδης, Τσιτλακίδης (75΄ Καραγκούνης), Τόσκας, Καρέλης (88΄ Κουτρουμπής), Φέτσης (70΄ Νηκλιτσιώτης), Κοντοχρήστος (82΄ Βασιλείου).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο αλχημιστής της ανεργίας Την ανέβασε με μαγείρεμα στο 11,3% για να ισχυρίζεται σήμερα ότι τη μείωσε στο 9,3%!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 - ΝΕΑ
Χρόνο τον χρόνο και μήνα τον μήνα η χώρα έζησε τα τελευταία πέντε χρόνια όχι απλώς την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών- με βασικότερα το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, που την έχουν οδηγήσει δύο φορές σε επιτήρηση- αλλά και την επιδείνωση της κοινωνικής θέσης του μέσου πολίτη.

Όσο κι αν είναι από τα βασικά μότο της Ν.Δ. το «εμείς μειώσαμε την ανεργία», στην πραγματικότητα και η ανεργία αυξήθηκε, και το εισόδημα του Έλληνα συρρικνώθηκε, και οι ανισότητες οξύνθηκαν, και η φτώχεια εξακοντίστηκε. Όπως επίσης μειώθηκαν οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία- αλλά και όλες οι παραγωγικές δαπάνες - παρ΄ ότι το σύνολο των δαπανών μονίμως ξεφεύγει από τις προδιαγραφές των προϋπολογισμών. Και για όλα αυτά, φυσικά, δεν μπορεί κανείς να επιρρίψει ευθύνες στη διεθνή οικονομική κρίση- κάτι που συστηματικά επιχείρησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Η ανατροπή όλων των επιτευγμάτων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα που είχε πετύχει η Ελλάδα είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα και η μεγάλη ζημιά είχε ήδη συντελεστεί μέχρι το 2007, οπότε και πάλι είχε προσφύγει η Ν.Δ. στις κάλπες λόγω της οικονομίας.
Τα προγράμματα stage
Οι αλχημείες της κυβέρνησης στο ζήτημα της ανεργίας είναι το πλέον κορυφαίο... μαγείρεμα που έχει επιχειρηθεί στη στατιστική. Αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2004, αναθεωρεί τα στοιχεία και από 9% μεταβάλλει την ανεργία στο 11,3%- μια μίνι απογραφή, όπως αυτή που έκανε τότε ο κ. Αλογοσκούφης και για το έλλειμμα. Σήμερα, ισχυρίζεται ότι η ανεργία είναι στο 9,3% ενώ η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Η εξήγηση της αλχημείας είναι πολύ απλή: δεν συνυπολογίζει τους χιλιάδες νέους που βρίσκονται στα προγράμματα stage (προγράμματα βραχυχρόνια, χρηματοδοτούμενα έπειτα από πολλές ενστάσεις από την Ένωση και μηχανισμός ρουσφετιών), τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και τους λεγόμενους «οικονομικά μη ενεργούς» (αυτούς που δεν αναζήτησαν εργασία τις τελευταίες δύο εβδομάδες για άγνωστο λόγο). Εάν η ανεργία υπολογιζόταν όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό θα ξεπερνούσε ακόμη και το 13%, ενώ επισήμως στους κάτω των 24 ετών έχει ήδη εκτοξευθεί στο 25% σημειώνοντας ευρωπαϊκό ρεκόρ. Διευρύνθηκαν οι ανισότητες
Αντιστοίχως, χάρη στην οικονομική πολιτική της Ν.Δ., οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί. Σύμφωνα με τη Γιούροστατ, ενώ από το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αργά αλλά σταθερά μείωνε τον δείκτη ανισότητας (σ.σ.: ο λόγος του εισοδήματος του 20% των πιο εύπορων προς το εισόδημα του 20% των πιο φτωχών), από τη στιγμή που ανέλαβε η Ν.Δ. ο δείκτης πήρε πάλι την ανιούσα. Οι φόροι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η αναλογία έμμεσων και άμεσων φόρων εις βάρος των δεύτερων και οι φοροαπαλλαγές για τους έχοντες συνέβαλαν σε αυτό.
Η φτώχεια είναι άλλος ένας κοινωνικός παράγοντας, ο οποίος κατά την πενταετία που πέρασε οδήγησε τη χώρα μας στα χειρότερα σημεία της. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα το 2007 είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας- περίπου 20%- στην Ένωση των 27, με εξαίρεση τη Λετονία.
Ανησυχία για το μέλλον
Παράλληλα, υπάρχουν μια σειρά από άλλα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία για το μέλλον, κυρίως διότι όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον στην ευρωζώνη δεν θα μετριέται μόνο το έλλειμμα και το χρέος, αλλά και άλλοι δείκτες που θα δείχνουν τη βαθύτερη κατάσταση μιας χώρας. Έτσι, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ οι δαπάνες της Ελλάδας έχουν ξεφύγει, η χώρα επί κυβέρνησης Καραμανλή έρχεται τελευταία στους 27 στις παραγωγικές δαπάνες (μεταφορές, έρευνα και τεχνολογία, εκπαίδευση, υγεία). Είναι χαρακτηριστικό ότι στον δείκτη «ποιότητα παιδείας», η Ελλάδα βαθμολογείται 27η, όπως και στην καινοτομία και στη βασική έρευνα. Και, βέβαια, η χώρα παίρνει τη χειρότερη βαθμολογία στην ευρωζώνη τόσο στην ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών όσο και στη διαφθορά, μετά την Ιταλία. Στελέχη της Ιπποκράτους, που γνωρίζουν σε βάθος τα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα που αφήνει πίσω της η πενταετία Καραμανλή, λένε με έμφαση πως «η αντιμετώπιση της κρίσης για την οποία μίλησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είναι μία μόνο παράμετρος. Εδώ πρέπει να χτίσουμε ξανά τη χώρα!».

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ
για την παιδεία και την υγεία, ενώ το σύνολο των κρατικών δαπανών μονίμως ξεφεύγει από τις προδιαγραφές των προϋπολογισμών
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

SOS!! ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στην ΠΙΕΡΙΑ ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ - ΠΙΘΑΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!! ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ!! Δέν γωνρίζουμε άν θα είναι όμως υποψήφιος στην Αθήνα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνάντηση των μεγαλύτερων ονομάτων για τον Πατριάρχη της ποίησης

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ







Χθες η ΕΣΗΕΑ, αλλά και 40.000 κόσμου, τίμησαν τον Λευτέρη Παπαδόπουλο για τα 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Ο άνθρωπος που έχει γράψει περισσότερα από 1300 τραγούδια, και έχουν μελοποιήσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες. Νταλάρας, Αλεξίου, Μητροπάνος, Μητσιάς...Πρωτοψάλτη, Ράμος, Χατζηγιάννης, Αρβανιτάκη, Φαραντούρη, Μαχαιρίτσας, Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Κορκολής, Σπανός, Φαραντούρη, και πολλοί άλλοι αγαπημένοι τραγουδιστές τίμησαν με τη φωνή τους την χθεσινή συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την βραδιά παρουσίασαν ο Όλγα Τρέμη, ο Παύλος Τσίμας και η Μαρία Χούκλη, ενώ ο Πάνος Σόμπολος, απένειμε το ανώτατο τιμητικό βραβείο της Ένωσης Ξενοφών

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - 12:38

ΘΕΜΑ online Google


ΕΛΛΑΔΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΚΟΣΜΟΣ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | MEDIA | SPORTS | CAR+SPEED | LIFESTYLE | ΥΓΕΙΑ+ΖΩΗ | ΚΑΙΡΟΣ





ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ


Σε γεμάτο Καυτανζόγλειο θα τρέξει ο Γιουσέιν Μπολτ Εξαντλούνται τα εισιτήρια

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Με γεμάτο Καυτανζόγλειο, για πρώτη φορά σε αγώνες στίβου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει το Σαββατοκύριακο ο τελικός των φετινών Γκραν Πρι με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού. Την Τρίτη αναμένεται η προπώληση των εισιτηρίων για το διήμερο των αγώνων 12 και 13 Σεπτεμβρίου, να ξεπεράσει το φράγμα των 20 χιλιάδων και θεωρείται βέβαιο πως ως την πρώτη μέρα των αγώνων θα έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλα.

Τα μεγάλα ονόματα και κύρια αυτό του κορυφαίου σπρίντερ Γιουσέϊν Μπολτ τραβούν σαν «μαγνήτης» το κοινό, που δεν είναι όλο κατ' ανάγκην φίλοι του στίβου.

Ο «φτερωτός» Τζαμαϊκανός δρομέας, ο ταχύτερος στον κόσμο όλων των εποχών, θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 2.25 μ.μ. με πτήση από το Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πενταμελή ομάδα που τον ακολουθεί στις αθλητικές παρουσίες του (προπονητής, μάνατζερ, φυσιοθεραπευτής, οικονομικός διαχειριστής, γιατρός).

Όλοι θα καταλύσουν στην προεδρική σουϊτα κεντρικού ξενοδοχείου και την επόμενη μέρα συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες, ο Μπολτ θα επισκεφθεί σχολείο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου κατά την μέρα των εγκαινίων για την νέα σχολική χρονιά θα φωτογραφηθεί με τους μαθητές και θα μιλήσει για λίγο σε αυτούς.

Ο Γιουσέϊν Μπολτ θα τρέξει μόνο την Κυριακή στην κούρσα των 200 μέτρων κλείνοντας έτσι ένα διήμερο αθλητικής πανδαισίας. Το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, ο Μπολτ πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει σε χάπενινγκ που θα γίνει στο στάδιο, ενδεχομένως με την συνοδεία μουσικής μπάντας, καθώς είναι γνωστός και για τις μουσικές προτιμήσεις του, που είναι ή δεύτερη δραστηριότητα του μετά τον αθλητισμό.

Μάλιστα το γνωστό μακεδονικό νεανικό σχήμα Onirama, που έχει δεχτεί σχετική πρόταση, έχει αποδεχτεί να συνοδεύσει τον Τζαμαϊκανό δρομέα στις επιλογές του εντός του σταδίου.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της συμμετοχής και συμβολής στους αγώνες του Γκραν Πρι στο Καυτανζόγλειο και της διευκόλυνσης των φιλάθλων καθιερώνει για το διήμερο αυτό 12- 13 Σεπτεμβρίου γραμμή εxpress από την πόλη στο στάδιο, με δωρεάν μετακίνηση των φιλάθλων, αλλά και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, με την προϋπόθεση να φέρουν μαζί τους όσοι θα κάνουν χρήση της προσφοράς, τις νόμιμες διαπιστεύσεις και τα εισιτήρια των αγώνων.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία του αυτή, συνδράμει στους αγώνες στίβου που θα αποτελέσουν μια μοναδική αθλητική γιορτή για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΑΚΙΖΑΝ ΠΟΛΛΟΙ !!- Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Ακης Τσοχατζόπουλος - Επιστολή με αιχμές

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Στην επιστολή του αφήνει αιχμές, κάνοντας λόγο για «συκοφάντηση και αμφισβήτηση στελεχών», τα οποία δεν υπερασπίζεται το κόμμα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μάχη για τα ψηφοδέλτια

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μάχη

για τα ψηφοδέλτια

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν τα κομματικά επιτελεία καθώς άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος με τη θυροκόλληση του Π.Δ για την διάλυση της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, υπέγραψε το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, της προκήρυξης εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 και της σύγκλησης της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009.

Από τα αξιοσημείωτα της ημέρας είναι η ισχυρή πιθανότητα διεξαγωγής τηλεοπτικής "μονομαχίας" ανάμεσα σε Καραμανλή και Παπανδρέου, καθώς αμφότερες πλευρές εκφράζονται θετικά προς αυτό τον ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από τις επικείμενες εκλογές: Τη Δευτέρα ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ο Αλ. Αλαβάνος, ενώ την ίδια πρόθεση εξέφρασαν η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την Τρίτη συγκαλείται η διακομματική επιτροπή που θα αποφασίσει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή κομμάτων και υποψηφίων. Η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Νέα Δημοκρατία

Στον απόηχο της εμφάνισης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ υπό τον Κ. Καραμανλή. Ένα από τα ακανθώδη ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από τη Ρηγίλλης είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς θα κριθεί η συμμετοχή όσων είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς ή είχαν "προκαλέσει" με την συμπεριφορά τους.

Βεβαίως η διαδικασία αυτή έχει διευκολυνθεί από τις μέχρι σήμερα παραιτήσεις των κυρίων Λιάπη και Βουλγαράκη, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά στελέχη και βουλευτές που πρέπει να κριθούν, όπως άλλωστε προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας ότι "η ώρα της κρίσης φθάνει με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων".

"Ο πρωθυπουργός μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας" δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της απόφασης του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Στη συνέντευξη του, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί στις εκλογές.

Αναζητεί στρατηγική εξόδου ο Κώστας Καραμανλής τόνισε στον Flash 96 ο Πέτρος Τατούλης. "Θα είναι μακριά και δύσκολη η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές για τη ΝΔ η οποία θα περάσει μέσα από παγετούς και χειμώνες", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει επίσης κινητικότητα για τα ψηφοδέλτια τα οποία αναμένεται να έχουν καταρτισθεί πριν από την άνοδο του Γ. Παπανδρέου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Η προσοχή εστιάζεται στη συμμετοχή ιστορικών στελεχών του κινήματος στα ψηφοδέλτια και ιδιαιτέρως του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Κώστα Σημίτη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν έχω υπόψη μου ότι θα γίνει ραντεβού".

Mέτρα για τα οικονομικά του προεκλογικού αγώνα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναλυτικά.

"Η αγορά ασφυκτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν και η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει την απειλή της ανεργίας, το δε κράτος τα τελευταία χρόνια είναι το κράτος της πελατειακής σπατάλης και των αδιαφανών συναλλαγών με ισχυρούς και ημέτερους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, στην έδρα της επιχείρησης Marco Pumps.

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

ΚΚΕ

Σε πανστρατιά για την υπερψήφιση του ΚΚΕ, προκειμένου να δοθεί "ισχυρό πλήγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", κάλεσε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη συμφωνία για κάθοδο στις εκλογές χωρίς αρχηγό, παραμένει βαρύ το κλίμα καθώς ο Αλέκος Αλαβάνος

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…

Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_08.html

Βγήκε ο απελπισμένος στη ΔΕΘ και είπε, πως χρειάζονται, ΑΚΟΜΑ, δυο χρόνια σκληρών θυσιών, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπές επιδομάτων, πάγωμα των προσλή-ψεων, ένταση της φορολογίας…
Οι λακέδες της άρχουσας τάξης στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της αποστολής τους για την ποδηγέτηση της κοινής γνώμης, έβαλαν τη καραμέλα στο στόμα τους κι άρχισαν το πιπίλισμα : τολμηρές και υπεύθυνες οι θέσεις Καραμανλή για την έξοδο από την κρίση… Πρωτοφανής η αναγγελία σκληρών μέτρων, αντί για παροχές…






Στο παιχνίδι, φυσικά, προς στήριξη των «έγκυρων» αναλυτών των τηλεοπτικών παραθύρων και τα GPOργανα, (πετυχημένος ο τίτλος του Γ. Κρόγια και εύγλωττο το παρακάτω βιντεάκι), προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι και τα χαρακτηριστικά του μονόδρομου : η όποια αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, (πρέπει να) είναι ταυτισμένη με την επιλογή πολιτικής σκληρής και άτεγκτης λιτότητας για το λαό… Άλλη λύση κι άλλη πολιτική δεν υπάρχει !...

Πιστεύουν, πως μπορεί ο Καραμανλής ν΄ ανακάμψει και να ξανανικήσει ; Όχι, βέβαια… Ο στόχος, ως προς αυτόν, είναι η καλλιέργεια (φρούδων) ελπίδων ανάκαμψής του και μείωσης της διαφοράς, για να μην τα παρατήσει από τώρα !... Παρηγοριά στον, ανίατο, άρρωστο, δηλαδή…
Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ πιέζουν και εκβιάζουν, για να εγκαταλείψει το επεξεργασμένο πρόγραμμά του για την Οικονομία και τα περί «στήριξης του λαϊκού εισοδήματος» και να προσαρμοστεί στο μονόδρομο της λιτότητας…
Την αυτοδυναμία επιδιώκουν να δυσκολέψουν, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να είναι σύντομο το πέρασμα του Γιώργου και του νέου ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να δημιουργήσουν…

Εδώ είναι η σύγκρουση κι εδώ είναι, που χρειάζεται, η οργανωμένη, προσεκτική και πειστική παρέμβαση στο λαό, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά ευόδωση των σκοτεινών, αντιδραστικών και αντιλαϊκών σχεδίων, του κατεστημένου και των εκφραστών του…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρησε η Πλατεία Συντριβανίου

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - (ΤΑ ΝΕΑ)
Χωρίς νερό έχουν μείνει πολλές περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς έσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ στην πλατεία Συντριβανίου. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την υδροδότηση στην πόλη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γρίφος για το Μαξίμου η περίπτωση του κ. Δούκα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ
Ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας φέρεται αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές και επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι «δικαιωμένος από τις δικαστικές αποφάσεις για το θέμα του Βατοπαιδίου»
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν προγραμμένο τον κ. Αρ. Παυλίδη και λένε ότι είναι καλύτερα τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει ο ίδιος την αποχώρησή του, μια κίνηση που αναμένουν ορισμένοι στο κόμμα, αλλιώς η απόφαση αποκλεισμού του είναι μονόδρομος για τον κ. Καραμανλή. Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι του πρώην υφυπουργού κ. Π. Δούκα (γαμπρού του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ ) που κινείται έντονα στην περιφέρεια Αττικής, παρά τα όσα διαρρέονται για «καρατόμησή» του. Ο κ. Δούκας, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά «σκληρός παίκτης», ενώ έχει και την αμέριστη στήριξη του κ. Εβερτ, δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις ορισμένων στελεχών που κινούνται στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου και επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι «δικαιωμένος από τις δικαστικές αποφάσεις για το θέμα του Βατοπαιδίου».
Παράλληλα ο κ. Δούκας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια μιλώντας στον Ρ/Σ του City 99,5, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι σε περίπτωση αποκλεισμού του, μια επιλογή που είναι ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου για τον κ. Καραμανλή, αφού υπάρχουν και διαβήματα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης και από οικονομικούς παράγοντες, δεν θα πέσει αμαχητί και θα μιλήσει για πολλά και για πολλούς. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι και ο κ. Εβερτ διαπραγματεύεται πολύ σκληρά με το Μέγαρο Μαξίμου για να στηρίξει πολιτικά τον γαμπρό του και γι΄ αυτό λέγεται ότι επιμένει να είναι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Για να μην επιμείνει και να αποχωρήσει, όπως σημειώνουν αξιόπιστες κομματικές πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Αττικής στο οποίο θα συμμετέχει ο κ. Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις τελευταίες ώρες υπήρξε επαφή στελεχών του κόμματος με την κόρη του πρώην προέδρου, την κυρία Αλεξία Εβερτ, για να διερευνήσουν τις προθέσεις της για πιθανή συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών. Η ίδια αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια σκορπώντας απογοήτευση στους κομματικούς παράγοντες, οι οποίοι ήλπιζαν ότι με τη συμμετοχή της κυρίας Εβερτ στο ψηφοδέλτιο θα έθεταν το δίλημμα στον πρώην πρόεδρο να διαλέξει ανάμεσα στον γαμπρό και στην κόρη του για το ποιος θα συμμετάσχει στις γαλάζιες λίστες, αν και σε διαφορετική περιφέρεια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μισθοί και φόροι στην προεκλογική μάχη Πώς απαντά το ΠαΣοΚ στη «συνταγή» Καραμανλή για την οικονομία- Νωρίς στην αντιπαράθεση τα προγράμματα για την ο


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΒΗΜΑ)

Οικονομική πολιτική με ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά περικοπές στις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου και των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και στις υπερωρίες αντιπαραθέτει το ΠαΣοΚ στις θέσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για διετές «πάγωμα μισθών» στο Δημόσιο και τις περικοπές των αμοιβών υπουργών, των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αμοιβών των στελεχών του Δημοσίου που υπερβαίνουν μηνιαίως τα 6.500 ευρώ.

Μετά την παρουσία του κ. Καραμανλή το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και τις θέσεις που διατύπωσε για την οικονομία, το ΠαΣοΚ άνοιξε χθες τα χαρτιά του για καίρια ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, τους μισθούς και τους φόρους, ανεβάζοντας νωρίς τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, όπως προκύπτει από τις θέσεις που διατύπωσαν μετά την ομιλία Καραμανλή ο εκπρόσωπος και στελέχη του ΠαΣοΚ και παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά «Το Βήμα» φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες και ουσιώδεις διαφορές κυρίως στη φορολογική και στην αναπτυξιακή πολιτική και μόνο επί μέρους σημεία συμφωνίας στον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.

Το ΠαΣοΚ έχει έτοιμο πρόγραμμα το οποίο αντιπαραθέτει στις θέσεις Καραμανλή όταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αποτιμώνται αθροιστικά μόλις στα 500 εκατ. ευρώ και όταν μόνο το κόστος διεξαγωγής των εκλογών θα προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τη φορολογική πολιτική η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Λούκα Κατσέλη διευκρίνισε με χθεσινές δηλώσεις της ότι η μεγάλη αλλαγή στη φορολογία θα είναι «η θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας όπου θα μπαίνουν εισοδήματα από όλες τις πηγές: μισθωτή εργασία, μερίσματα, τόκοι κτλ.». Προσέθεσε ότι θα υπάρξει φορολογική ανακούφιση για ετήσια εισοδήματα ως 30.000 ευρώ αλλά επιβάρυνση για τα υψηλά εισοδήματα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σε δηλώσεις της προς «Το Βήμα» σημειώνει ότι ο κ. Καραμανλής «επανέλαβε εξαγγελίες χιλιοειπωμένες, τις οποίες πέντε χρόνια τώρα όχι μόνο δεν κατάφερε να υλοποιήσει αλλά υπονόμευσε με συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής» και τόνισε τα εξής:

1. Οι αναφορές του είναι εκτός αγοράς και εκτός κοινωνίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πιστωτική ασφυξία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι διαρκώς αυξανόμενες στρατιές των ανέργων και οι μισθωτοί που στενάζουν από αυξημένο φορολογικό βάρος δεν βρίσκουν καμία απολύτως αξιόπιστη λύση στα όσα πρότεινε.

2. Το πάγωμα μισθών και συντάξεων και η πολιτική σκληρής λιτότητας σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων είναι πολιτική που θα βυθίσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, θα εντείνει τη δημοσιονομική εκτροπή και θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. 3. Δεν μπορεί η ΝΔ να ευαγγελίζεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όταν πέντε χρόνια τώρα διέλυσε και κομματικοποίησε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα έσοδα.

4. Δεν μπορεί να εξαγγέλλει μέτρα για περιορισμό της σπατάλης όταν τους τελευταίους μήνες, ακόμη και μετά την προκήρυξη των εκλογών, εκτυλίσσεται όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο.

Χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις θέσεις Καραμανλή αναφέρθηκε σε «αμύθητα ποσά» που εισπράττουν τα golden boys του Δημοσίου. Δήλωσε ότι δεν διαφωνεί κανένας με τη συγκεκριμένη πρόταση του κ. Καραμανλή για περικοπή των υπερωριών ή περικοπή των δαπανών για ταξίδια των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά διερωτήθηκε αν αυτό από μόνο του θα λύσει το πρόβλημα του Δημοσίου, το οποίο έχει φορτωθεί με 100 δισ. ευρώ χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμη ότι θα γίνουν περικοπές σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και στα νοσοκομεία, «όπου γίνεται πάρτι με τις προμήθειες».

Εξειδικεύοντας τις οικονομικές θέσεις η κυρία Κατσέλη δήλωσε ότι βασική αλλαγή στη φορολογία θα είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα εισοδημάτων όπου θα μπαίνουν εισοδήματα από όλες τις πηγές. Προσέθεσε δε ότι θα υπάρξει φορολογική ανακούφιση για ετήσια εισοδήματα ως 30.000 ευρώ με ταυτόχρονη επιβάρυνση για τα υψηλά εισοδήματα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Απαντώντας στην ερώτηση «νέοι φόροι θα υπάρξουν ή θα αυξηθούν οι πιο παλαιοί;» η κυρία Κατσέλη απάντησε ότι «οι τράπεζες πλήρωσαν το 2008 με φορολογικό συντελεστή 7,1% όταν ο εργαζόμενος με εισόδημα ως 30.000

ευρώ πλήρωνε με φορολογικό συντελεστή 27%».

Για φορολόγηση των κερδών των τραπεζών μίλησε και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά, όπως διευκρινίστηκε, αυτό αφορά τη φορολογία των διανεμόμενων κερδών (μερισμάτων) που θα γίνεται με βάση τη φορολογική κλίμακα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!

TRITH 8 SEPTEMBRIOY 2009

Δείτε τί λεει ο απλός κόσμος στον Αυτιά.. πάρτε μαθήματα ακριβειας...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έβγαλε το καρτελάκι για να πιάσει θέση

Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009

Δεν σας έκανε εντύπωση πως βρέθηκε κοντά στις πρώτες θέσεις ο πρώην υφυπουργός υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος; Πως ξεπετάχθηκε και πήγε μπροστά την συνέντευξη του Καραμανλή; Για να ...τον πάρουν οι κάμερες, έβγαλε από την μπροστινή καρέκλα το καρτελάκι που έγραφε υφυπουργός και πήγε και κάθισε πίσω από την Νατάσα. Έλεος δηλαδή. Έλεος.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ 8 9 2009

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε σύντομες ειδήσεις - και πρωτοσέλιδα σε βίντεο...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ; ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ!!!



ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πλάκα κάνει τυογράφος στον Καμπουράκη και τον Οικονομέα.. τους τύπωσε αφίσες υποψηφίων βουλευτών.. έτσι άρχισε η κουβέντα για το κοστολόγιο των υποψηφίων στις αφίσες... τί θα κοστίζει κτλπ.. δείτε τους.. πλάκα έχουν...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Εντονα φημολογείτσι ότι ο Ολυμπιιονίκης μας Πύρος Δήμας, που σημειωτέον έχει τα εκλογικά του δικαιώματα στην Πιερία και συγκεριμένα στο Λιτόχωρο, αφού έχει και σπίτι εδώ, δέχθηκε πρόταση να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.. θα το μάθουμε σε λίγες ώρες...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κατακαημένη Αριστερά


ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Θα επιμείνω και σήμερα να ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας τα μάλιστα με όσα συμβαίνουν στην Ένωση Συντακτών, αντί να ασχοληθώ με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Και ο λόγος είναι ότι αυτά τα "καμώματα" δεν αφορούν μόνο τον συγκεκριμένο χώρο. Είναι εξελίξεις που θα σφραγίσουν την έκβαση της εκλογής.
Η κωμωδία με τους έντεκα "αρχηγούς" των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ως θίασο επί σκηνής, είναι κατά πολύ χειρότερη από την εικόνα που εμφάνισε το 1977 η τότε "Συμμαχία Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων" που "πήγε άπατη" παίρνοντας μόλις 2,72%.
Και θα σφραγίσει το αποτέλεσμα διότι πριμοδοτεί με ένα κρίσιμο αριθμό ψηφοφόρων το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου. Από ανθρώπους της "ευρύτερης Αριστεράς" που δεν θέλουν να είναι όμηροι του μαοϊκού κ. Ρινάλντι της "Κομουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας" -τρέχα γύρευε- του χωρίς Τσοβόλα "ΔΗΚΚΙ", ή διαφόρων άλλων αναρχοχαρούμενων, από αυτούς που πίστεψαν ότι ...έζησαν την "επανάσταση" τον περασμένο Δεκέμβριο.
Καθιστούν δηλαδή απευκταία, στη συνείδηση των πολιτών, κάθε προοπτική αναγκαστικής συνεργασίας του πρώτου κόμματος, όποιο και αν είναι, στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία, με ένα θίασο ένδεκα αρχηγών που ο καθένας θα βάζει τους δικούς του όρους. Άρα πριμοδοτούν την αυτοδυναμία του πλέον "συγγενούς" πολιτικού σχηματισμού.
"Επιτυγχάνουν" δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τον βασικό τους στόχο, που ήταν μια "προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία".
Ο χώρος, του ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει να έχει πολύ ισχυρή παρουσία και στην ΕΣΗΕΑ. Τελείως δυσανάλογη προς το εθνικό πολιτικό του εκτόπισμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι, μήνες τώρα μετά τις αρχαιρεσίες, η μεγαλύτερη δημοσιογραφική οργάνωση της χώρας παραμένει ακυβέρνητη. Με το διοικητικό της συμβούλιο να αδυνατεί να εκλέξει προεδρείο.
Να γιατί θα σφραγίσει τις εξελίξεις η κωμωδία των αρχηγών που συγκροτούν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Διότι θα είναι το έναυσμα για το "όπου φύγει, φύγει". Αλλά και διότι θα είναι η τελευταία ταφόπετρα στις θεωρίες ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας των "προοδευτικών δυνάμεων".
Αν μάλιστα τα ...καταφέρουν να μείνουν εκτός βουλής, θα έχουν πριμοδοτήσει το πρώτο κόμμα και μετά θα σφάζονται ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Τουλάχιστον το ΚΚΕ, το συμπαθείς το ξεσυμπαθείς, έχει μια σταθερότητα που του προσδίδει ένα κύρος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
http://greekhoopz.blogspot.com/2009/09/blog-post_1625.html
Τελικά η πρεμιέρα επιφύλαξε μια έκπληξη για την Εθνική ομάδα. Μόνο που ήταν ευχάριστη, μιας και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο παρκέ του κλειστού του Πόζναν με άγριες διαθέσεις και πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Σίγουρα η δυναμικότητα των Σκοπιανών δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, εντούτοις δεν μπορεί να προσπελαστεί το γεγονός ότι το ελληνικό σύνολο φάνηκε, σ' ένα βαθμό, δεμένο και με διακριτούς ρόλους. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος δεν αποτελεί ομάδα με σαφή αγωνιστική φιλοσοφία, έτσι ώστε το πλάνο προετοιμασίας να στοχεύσει στην αναίρεση των βασικών αρχών του παιχνιδιού του, τότε υποβόσκει μια ανησυχία. Συγκεκριμένα οι γείτονες στηρίχθηκαν για άλλη μια φορά σε ένα άναρχο παιχνίδι, που θύμιζε streetball, με σουτ - προσευχές τριών πόντων, λες και έπαιζαν μια παραλλαγή του "ρολογιού" έξω από την γραμμή των 6,25 μ. Από την άλλη και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους διέπονταν από αρχές επίσης streetball: "Περάστε κόσμε. Τι θέλετε; Καλάθι, φάουλ ή και τα δυο μαζί;"... Χαρά δηλαδή στο πανούργο παιχνίδι των Ελλήνων, που με διεμβολισμούς του Σπανούλη και τάισμα των Μπουρούση και Σχορτσανίτη κάμφθηκε η όποια αντίσταση και το δικαίωμα στο όνειρο των γειτόνων. Από τεχνικής σκοπιάς είδαμε ξανά αρκετά χαμηλά σχήματα, με την ομάδα να ρολάρει και να βρίσκει ρυθμό με τους Σπανούλη, Ζήση στο 1-2 και τον Καλάθη στο 3. Τότε ήταν που άνοιξε και η διαφορά, με τους φασαριόζους Σκοπιανούς να βυθίζονται στη σιγή και να χαζεύουν δωρεάν μαθήματα μπάσκετ. Θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην πορεία. Η περισυλλογή ροζ φύλλων αγώνα ξεκίνησε! Ζητείται πλέον συνέχεια.
ΥΓ: Η λογοκρισία της κρατικής τηλεόρασης, που επέλεξε να αποκρύψει την συντομογραφία "MKD" με την οποία εμφανίζεται η Π.Γ.Δ.Μ. επίσημα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, ήταν πραγματικά απαράδεκτη! Λες και με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανιζόταν η αναγραφή από τους τηλεοπτικούς δέκτες όσων υπόλοιπων Ευρωπαίων παρακολουθούσαν τον αγώνα. Πώς λέγεται αυτός ο χαρούμενος μικρόκοσμος που ζούμε είπαμε; Αλλά ξέχασα, έρχονται εκλογές...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έως 6,1% το προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας-Αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ δείχνει και νέα δημοσκόπηση

ΤΡΙΤΗ 8 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία Metron Analysis η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία φτάνει τις 6,1 μονάδες, γεγονός που –με αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων- εξασφαλίζει αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά, με βάση τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα, η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται ανάμεσα στις 5,4 και τις 6,1 μονάδες.

Αναλυτικότερα στην έρευνα της MetronAnalysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 6,1 μονάδες συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,7%. Η ΝΔ λαμβάνει 29,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3%, το ΛΑΟΣ με 4,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 4%.

Αντίστοιχα, δε δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του Mega Channel, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 32%
Νέα Δημοκρατία: 26,5%
ΚΚΕ: 6,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,6%
ΛΑΟΣ: 6,2%
Οικολόγοι: 2,3%

Η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται στο 5,5%

Τέλος, σε έρευνα της εταιρίας MRB, για λογαριασμό του ALTER και της εφημερίδας Real News η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 31,1%

Νέα Δημοκρατία: 27,7%

ΚΚΕ 7,1%

ΣΥΡΙΖΑ 3,4%

ΛΑΟΣ: 5,5%

Οικολόγοι: 1,4%

Η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται στο 5,4%
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Βρέθηκε 7χρονος που χάθηκε για 12 ώρες

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009



Στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στην Ανατολή της Νέας Μάκρης Αττικής βρέθηκε, τελικώς, τα μεσάνυχτα επτάχρονο αγόρι, το οποίο είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του χθες το μεσημέρι. Ο επτάχρονος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά τα ξημερώματα, από την Ασφάλεια στο νοσοκομείο Παίδων.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΛΥΜΠΟΣ - Αυθαίρετο στα 2500 μέτρα!

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Από τη μια ξεσηκώνουμε τον κόσμο όλο με καμπάνιες για την ανάδειξη του Ολύμπου ως ένα από τα επτά θαύματα της φύσης κι από την άλλη προχωρούμε σε έργα και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του βουνού, λένε οι Φίλοι του Περιβάλλοντος, που απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό ένα υπό ανέγερση κτίσμα στα 2.450 μέτρα!
Με ανακοίνωσή της, η οικολογική οργάνωση του νομού, καταγγέλλει το νέο κρούσμα προσβολής του Ολυμπικού τοπίου, που συντελείται στη Θεσσαλική του πλευρά και ζητά απαντήσεις, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχεία και Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού) στις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, όσο και από τον Εισαγγελέα της Λάρισας.
Η ανακοίνωση των Φίλων του Περιβάλλοντος, δημοσιεύεται παρακάτω, ως ακριβώς έχει.
«Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008 έχουμε διακηρύξει δημόσια ότι ο Όλυμπος, ο ανεκτίμητος αυτός πλούτος φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς, δεν προστατεύεται πραγματικά! Λείπει ένα ισχυρό πλέγμα αποτελεσματικής νομικής προστασίας αλλά και η απαραίτητη εγρήγορση για την εφαρμογή του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου που είναι σήμερα σε ισχύ.
Η άποψή μας αυτή καθημερινά επιβεβαιώνεται. Ένα νέο κρούσμα προσβολής στο Ολυμπικό τοπίο διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση ενός κτίσματος (νέο καταφύγιο;) σε υψόμετρο 2450 μ., πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές και μέσα στην περιοχή που (υποτίθεται ότι) προστατεύεται!
Πιο συγκεκριμένα: Το ανεγειρόμενο κτίσμα βρίσκεται στη θέση «Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου», δίπλα ακριβώς στη λεγόμενη ‘καλύβα Χριστάκη’, που είναι χαρακτηρισμένη ως καταφύγιο ανάγκης.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα ορθογώνιο κτίσμα διαστάσεων 6 χ 14 μ. περίπου, χωρίς κολώνες και με τοιχοποιία που έχει προχωρήσει στο 1 μ. περίπου.
Πέρα από τα αισθήματα λύπης ή οργής για τη συνεχιζόμενη ανεύθυνη συμπεριφορά προς το βουνό των θεών, μας δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και απορίες:
Ποιοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το «έργο» και με ποιο σκοπό; Πρόκειται για ιδιώτες, κάποιο σύλλογο ή δημόσιο φορέα; Ποια θα είναι η χρήση του κτίσματος; Θα χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο;
Γνωρίζουμε ότι σε κανένα διαχειριστικό σχέδιο ή άλλη εγκεκριμένη ή υπό έγκριση μελέτη δεν έχει προταθεί η κατασκευή καταφυγίου στη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται μήπως για κάποιο είδος επιχειρούμενης ‘τουριστικής ανάπτυξης’, πέρα και έξω από τις επίσημες διακηρυγμένες πολιτικές; Ποια είναι η θέση του Δήμου Ολύμπου και του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων Κοκκινοπηλού, στην περιοχή των οποίων γίνεται το ‘έργο’;
Η ανησυχία μας είναι μεγαλύτερη επειδή γνωρίζουμε ότι και ο δρόμος που οδηγεί στη συγκεκριμένη θέση είναι επίσης προϊόν αυθαιρεσίας, και σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολη η σκοπιμότητά του, ποιες δηλαδή ανάγκες εξυπηρετεί. Η άποψή μας είναι πως ο δρόμος αυτός δεν θα έπρεπε να φθάνει σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, καθώς έτσι τα αυτοκίνητα προσεγγίζουν πολύ κοντά στις κορυφές, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας πρόσβασης για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής που είναι ήδη σημαντικά υποβαθμισμένα, πέρα από το γεγονός ότι χάνεται έτσι η μαγεία, η ιερότητα, ο μύθος του Ολύμπου.
Θεωρούμε αδιανόητο στις μέρες μας να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Δεν διαφωνούμε δογματικά με την ιδέα να υπάρχει κάποιο καταφύγιο ή χώρος υποδοχής επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, όμως για πολλούς λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει ακριβώς κάτω από τις ψηλές κορυφές και μέσα στην περιοχή προστασίας, όταν μάλιστα τα όριά της έχουν οριστεί σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο στη συγκεκριμένη πλευρά του Ολύμπου.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι κάτοικοι της περιοχής, ότι ο Όλυμπος είναι ένας και αδιαίρετος και πως η ανάπτυξη του τόπου τους πρέπει να γίνει με σύνεση, προγραμματισμό και σεβασμό στο περιβάλλον.
Θεωρούμε λοιπόν πως η ύπαρξη ενός καταφυγίου σε μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό με τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αποτελεί μεγάλη απειλή για το μέλλον του Ολύμπου.
Είναι ίσως ενδεικτικό του ανορθολογισμού, της σύγχυσης και της αφασίας στην οποία έχει περιέλθει η νεοελληνική μας κοινωνία, από τη μια μεριά να υλοποιούνται καμπάνιες για την ανάδειξη του Ολύμπου στα «επτά θαύματα της φύσης» και να πηγαίνουν αποστολές στην Κίνα για να συμμετάσχουν στη σύνοδο των «ιερών βουνών» του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι υλοποιούν «έργα» και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του βουνού.
Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν της υπόθεσης, καθώς και στον εισαγγελέα Λάρισας για να διερευνήσει τη νομιμότητα του ‘έργου’ και υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθούμε το θέμα, καθώς το θεωρούμε πολύ σοβαρό».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Article Author:
Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Πολίτης αυτής της πόλης, έστειλε στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας τη συγκεκριμένη φωτογραφία και από εκεί η Εθελοντική Ομάδα την προώθησε στα μέλη της και στα μέσα ενημέρωσης, μαζί με την οργισμένο και απόλυτα δικαιολογημένο σχόλιο του πολίτη.
Δυο δεντράκια έχουμε όλο κι όλο στο κέντρο και αυτά κάποιοι τα μετέτρεψαν (καρφώνοντας επάνω τους), σε σταντ διαφήμισης της πραμάτειας τους!
Η λογική του φυτεύουμε δέντρα για να τα μετατρέπουμε σε πίνακες ανακοινώσεων πώλησης διαμερισμάτων ή αναγγελίας μνημοσυνών και άλλων τελετών, είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο (και όχι μόνο της Κατερίνης)
Όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να κατασκευάζονται πεζόδρομοι για να εξυπηρετούνται τα καφέ (και όχι οι πεζοί), όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να γίνονται (έστω και υποτυπώδεις) ποδηλατόδρομοι για να απλώνουν τις πραμάτειες τους οι έμποροι, όπως σύνηθες φαινόμενο είναι να γίνονται ράμπες για τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ και τελικά να μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης.
Σε μια πόλη, που ανέχεται την μετατροπή της κεντρικής πλατείας της σε τεράστιο χώρο στάθμευσης οχημάτων και δίτροχων, μπορεί να τα περιμένει κανείς όλα… το ζήτημα είναι πόσοι τα ανέχονται!


Κάθε τέτοια εποχή και πιο πριν, βγαίνουν κάτι μυστήριοι και επιμένουν ότι «οικολόγοι» ρίχνουν φίδια σε διάφορες περιοχές…
Προσφάτως διάβασα για ένα τέτοιο περιστατικό σε αγροτική περιοχή της Πιερίας. Αυτή η ανοησία θα πρέπει να σταματήσει. Φίδια στην περιοχή μας (και μάλιστα οχιές) υπήρχαν και πριν από 10 και 20 και 30 χρόνια. Επιπλέον ποιος ο λόγος να «ρίξει» κάποιος φίδια σε μια περιοχή και τέλος πάντων ας απαντήσουν ποιοι είναι αυτοί οι οικολόγοι!
Εξάλλου το πρόβλημα δεν είναι οι «έρπουσες» οχιές…


Ρουσόπουλος, εκτός. Βουλγαράκης εκτός. Λιάπης εκτός. Μανώλης εκτός. Αλ. Παπαδόπουλος εκτός. Μπενάκη εκτός. Αλ. Αλαβάνος εκτός.
Και να φανταστείτε ότι δεν βγήκε κανένα μέτρο απόσυρσης «παλαιών οχημάτων». Μήπως τελικά αδικούμε τους πολιτικούς μας; Φαίνεται να είναι πιο μπροστά από την κοινωνία και αφού βλέπουν ότι δεν πρόκειται να τους «αποσύρουν» οι ψηφοφόροι, αποφάσισαν να «αυτοαποσυρθούν»
----------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος με τη Δήμαρχο Παρανεστίου Δράμας Αλίκη Σωτηριάδου κατά τη διάρκεια του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λιτόχωρο… Πάνω από 300 μαραθωνοδρόμοι παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη βροχή!

Τα καλύτερα έρχονται, λένε στο Λιτόχωρο… δεν ξέρω αν έρχονται «τα καλύτερα», εκείνο που ξέρω είναι ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές ακολουθούν εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…


Και δήλωση «πόθεν έσχες» κατέθεσαν στην Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος οι 10 ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό (όπως και όλοι ανά την επικράτεια).
Σου λέει, μη βγουν αύριο-μεθαύριο βουλευτές και μας εκθέσουν.
Διότι, αν ενθυμείσθε (που σιγά μην ενθυμείσθε δηλαδή, αφού ουδέποτε συνέβη), όλα τα σκάνδαλα … από τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών βγήκαν στη φόρα.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι μισοί σχεδόν Έλληνες (το 42%) θεωρούν ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση.
Κατά τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών (το 42%) δεν έχει έως τώρα πεισθεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική συγκυρία.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όταν φτάσουν στις κάλπες, δεν θα ρίξουν τη ψήφο τους (με καρδιά βαριά και νου ελαφρύ) είτε στον έναν, είτε στον άλλον.




…ναι, αλλά, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)