Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Δευτέρα, 7 Σεπτέμβριος 2009






ΕΛΛΑΔΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΚΟΣΜΟΣ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | MEDIA | SPORTS | CAR+SPEED | LIFESTYLE | ΥΓΕΙΑ+ΖΩΗ | ΚΑΙΡΟΣ



Ενίσχυση Επιστημόνων

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η προκήρυξη για την ενίσχυση επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Κατηγορία 1: Ιατροί - Οδοντίατροι

Κατηγορία 2: Αρχιτέκτονες - Μηχανικοί - Γεωλόγοι - Γεωπόνοι- Δασολόγοι - Ιχθυολόγοι

Κατηγορία 3: Δικηγόροι

Κατηγορία 4: Συμβολαιογράφοι

Κατηγορία 5: Λογιστές - Οικονομολόγοι/Σύμβουλοι

Προϋποθέσεις συμμετοχής
  • Να είναι εγκατεστημένοι στην Ελληνική Επικράτεια
  • Να λειτουργούν με νομική μορφή ατομικής επιχείρησης
  • Να τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας και να έχουν τουλάχιστον 1 κλεισμένη διαχειριστική χρήση
  • Να διαθέτουν Α.Φ.Μ. έγκυρο και ενεργό
  • Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν την 1/1/2009
  • Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2004 θα πρέπει να έχουν μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων χρήσεων υψηλότερο από τον αναφερόμενο κατά περίπτωση στον παρακάτω πίνακα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΕΥΡΩ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΩΝ) & Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1, 2

35.000

28.000

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3, 5

25.000

20.000

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4

50.000

40.000

Ποσοστό επιχορήγησης

50% επί του συνολικού προϋπολογισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη για το συγκεκριμένο επάγγελμα πριν την 1/1/2004.

80% επί του συνολικού προϋπολογισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη για το συγκεκριμένο επάγγελμα μετά την 1/1/2004.

Όρια προϋπολογισμού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/04

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/04

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΕΥΡΩ)

Ελάχιστος

Μέγιστος

Ελάχιστος

Μέγιστος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1

10.000

40.000

6.250

25.000

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2

8.000

16.000

5.000

10.000

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3, 4, 5

6.000

10.000

3.750

6.250

Η διάρκεια υλοποίησης των προτάσεων είναι 4 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης για όλους τους δικαιούχους.

Επιλέξιμες δαπάνες
  • Εξοπλισμός Η/Υ (Hardware)

Αφορά στην προμήθεια νέου εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών.

  • Λογισμικό (Software)

Αφορά στην προμήθεια των βασικών και συμπληρωματικών εφαρμογών νέου τυποποιημένου λογισμικού που αφορούν τις δραστηριότητες του επαγγελματία.

  • Εξιδικευμένος τεχνολογικός εξοπλισμός

Προμήθεια καινούριου σύγχρονου εξοπλισμού απαραίτητου για τον εξορθολογισμό, διαφοροποίηση ή εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών για το συγκεκριμένο αντικείμενο εργασιών. Προμήθεια και εγκατάσταση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον. Εξαιρείται η αγορά εξοπλισμού που ανήκει στην κατηγορία αναλώσιμων και μη επαναχρησιμοποιούμενων υλικών.

Υποβολή προτάσεων

Η υποβολή προτάσεων θα πραγματοποιείται από 1/9/2009 έως 9/10/2009.

endiaferon

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ! ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΥΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» - ΠΗΓΗ

«Αγκάθια» συνιδιοκτησίας

Εως τις 21 Απριλίου 2010 έχουν περιθώριο να υποβάλουν δήλωση «τακτοποίησης» οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων, υπογείων και πιλοτών που έχουν αλλάξει χρήση.

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, ενώ και οι Πολεοδομίες, παρ' όλο που θα έχουν «μπόνους» 20 ευρώ ανά δήλωση, δεν εμφανίζονται τόσο «ζεστές» για την εφαρμογή ενός μέτρου που όλα δείχνουν ότι θα κριθεί στα δικαστήρια.

Η αναμενόμενη εγκύκλιος, που παρουσίασε αναλυτικά η «Ε» (φύλλο 4/9/2009) και διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής των ρυθμίσεων του νόμου 3775/2009 (άρθρα 40 και 41, ΦΕΚ 122Α' της 21/7/2009), υπογράφηκε τελικά στις 25/8 και δεν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή της, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αποδίδεται και στους φόβους για προσβολή της στα δικαστήρια. Είναι ενδεικτικό ότι σημαντικά πολεδομικά γραφεία ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί, παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει και υποδείγματα για την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλουν οι ιδιοκτήτες, καθώς και τη διαδικασία καταχώρησης των φακέλων από τα πολεοδομικά γραφεία.

Δικαίωμα «τακτοποίησης» έχουν ακίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια ώς τις 2/7/2009 ή έχει εγκριθεί αναθεώρηση ώς την ίδια ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι με τις ρυθμίσεις Σουφλιά καλύπτονται ακόμη και περιπτώσεις που δεν έχουν χτιστεί. Από τις 2/7 έως στις 21/7/2009 οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες διέπονται από το προηγούμενο καθεστώς σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις των ημιυπαίθριων και την προσμέτρηση των κλειστών χώρων στάθμευσης στα τετραγωνικά του νέου ακινήτου αλλά δεν έχουν δικαίωμα «τακτοποίησης».

Δύο είναι τα σημαντικά σημεία της εγκυκλίου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ:

* Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, τη δήλωση μπορεί να υποβάλει μόνον ένας ενδιαφερόμενος. Η πρόβλεψη αυτή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει προστριβές μεταξύ συνιδιοκτητών που δεν έχουν την ίδια απόψη με τις ρυθμίσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

* Το οφειλόμενο ποσό (250 ευρώ για ημιυπαίθριους, 350 ευρώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις) καταβάλλεται με αποδεικτικό είσπραξης στο ΚΑΕ 3741 και όχι με έντυπο παράβολο. Η διαδικασία προβλέπεται από έγγραφο της 18ης Διεύθυνσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που εκδόθηκε στις 19/8/2009.



Κρατείστε αυτό το βίντεο.. όλες οι οδηγίες για τους ημιυπαίθριουσ χώρους.. πλήρες ρεπορτάζ..
Δείτε το!!!


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το χρονικό της κατάρρευσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ SIEMENS

Το χρονικό της κατάρρευσης

Επί σειρά ετών οι δημοσκοπήσεις ανέδειχναν τον Κώστα Καραμανλή ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Ο ίδιος, δε, έμοιαζε να απολαύει της πλήρους εμπιστοσύνης των στελεχών του και των συνεργατών του, αλλά και της εκτίμησης των αντιπάλων του. Και όμως... χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια το όνειρο να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον ίδιο και την παράταξή του. Με αποτέλεσμα σήμερα ο πρωθυπουργός να προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές προσδοκώντας να σώσει τουλάχιστον την τιμή των όπλων...

Ποιοι είναι όμως οι σταθμοί αυτού του χρονικού ενός, εδώ και καιρό πλέον, προαναγγελθέντος θανάτου;

Τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του, ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρώτο σοβαρό σκόπελο της θητείας του. Αποκαλύπτεται ότι ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας, απασχολεί ανασφάλιστους Ινδούς μετανάστες στην εξοχική του κατοικία στο Κορωπί ενώ προωθεί συγχρόνως σοβαρές αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας όταν διαπιστώνεται ότι η πολυτελής βίλα του υπουργού χτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου...

Βουτιά Ζαχόπουλου

Η υπόθεση Ζαχόπουλου, που θα μονοπωλήσει για μήνες την κοινή γνώμη, έρχεται να συμπληρώσει, λίγες μέρες μετά, την κακή εικόνα της κυβέρνησης. Πρώτη πράξη ενός έργου που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ θεαματικότητας είναι η απόπειρα αυτοκτονίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να σώσει την αξιοπρέπειά του και την τιμή της ίδιας παράταξης. Το Μαξίμου συναλλάσσεται παράνομα με συντελεστές των ΜΜΕ, παραλαμβάνει και επεξεργάζεται DVD με ερωτικό περιεχόμενο προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές και σεξουαλικές δραστηριότητες του Χρ. Ζαχόπουλου.

Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου ο πρωθυπουργός δέχεται και τα πρώτα πυρά από το εσωτερικό του κόμματός του. Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο αντάρτης βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης τον κατηγορεί για κουκούλωμα σκανδάλων. Τίθεται έτσι σε σοβαρό κίνδυνο η οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, που είχε διαμορφωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μετά την απομάκρυνση του βουλευτή Κων. Κουκοδήμου. Ο Π. Τατούλης διαγράφεται τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, έχοντας όμως κρατήσει για αρκετούς μήνες την παράταξη σε αναμμένα κάρβουνα...

Αγονες Παυλίδη

Το επόμενο σοβαρό αγκάθι στη θητεία του Κώστα Καραμανλή αποδεικνύεται τον Αύγουστο του 2009 ο πρώην υπουργός Αιγαίου Α. Παυλίδης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των άγονων γραμμών. Ο πρωθυπουργός τού προσφέρει κάλυψη, όχι όμως και τα μέλη του Κοινοβουλίου, που ενεργοποιούν το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το γεγονός ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη για τη Ν.Δ. επιβεβαιώνεται από το τσουνάμι αποδοκιμασιών που ακολουθεί το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου (δημόσια περιουσία μεταβιβάζεται παράνομα στο Βατοπέδι με την ανοχή υπουργών), που ξεσπά το Σεπτέμβριο του 2008 και κορυφώνεται με την αποπομπή ενός από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπεύθυνου για την καλή επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ., του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Η κυβέρνηση χάνει για πάντα την ανοχή που της είχαν επιδείξει πολλά ΜΜΕ και το σκάνδαλο γίνεται πρώτο θέμα για πολλούς μήνες. Η απομάκρυνση Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου αλλά και τα Mea Culpa του πρωθυπουργού για τις ανάρμοστες σχέσεις υπουργών του με την Εκκλησία δεν αποδεικνύονται ικανά να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα, που έχει πλέον διαβρώσει την εκλογική βάση της παράταξής του και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Χαριστική βολή για τον Κώστα Καραμανλή αποτελούν τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και η έκρηξη λαϊκής οργής μετά την άγρια δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Με την απομάκρυνση του τσάρου της οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Μάταια όμως, αφού η καθοδική πορεία της κυβέρνησης μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη. Ο νέος χρόνος δεν αποδεικνύεται καλύτερος για την κυβέρνηση, που πέρα από τις βολές του βουλευτή Γ. Μανώλη από τον Ιούνιο του 2009 «ταλαιπωρείται» και από το σκάνδαλο Siemens. Μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, που γυρνάει όμως μπούμερανγκ για τον πρωθυπουργό, ειδικότερα μετά τις αποδράσεις Χριστοφοράκου και Καραβέλα. Ακολουθεί η ήττα των ευρωεκλογών, που αποδεικνύεται και το βαθύτερο σύμπτωμα μιας ασθένειας η οποία θα προβεί μοιραία για την κυβέρνηση.

Η αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, η αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το φετινό καλοκαίρι, ολοκληρώνουν την εικόνα ενός γυμνού βασιλιά, που παλεύει για να πείσει τα στελέχη του και, εν όψει των πρόωρων εκλογών, το κουρασμένο κοινό του να τον ξαναεμπιστευτούν. Οι ψηφοφόροι όμως μοιάζει να μην ανταποκρίνονται, προς το παρόν τουλάχιστον, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν πλέον ένα σταθερό προβάδισμα 6 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ... *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υπέκυψε τραυματίας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Εχασε τη μάχη για τη ζωή ένας ακόμη τραυματίας του τραγικού δυστυχήματος της 26ης Αυγούστου στη ΛΑΡΚΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τρεις.

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμη εργάτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 26 Αυγούστου από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του δυστυχήματος στους τρεις.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν εξερράγη καμίνι, στο οποίο είχε διαπιστωθεί βλάβη και το μετάλλευμα παρέμεινε σ' αυτό για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Μία ομάδα εργαζομένων πήγε στο συγκεκριμένο καζάνι για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ώστε να το αδειάσουν από το μετάλλευμα.

Πριν καν αρχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.

Σημειωτέον ότι στις 2 Αυγούστου είχε σημειωθεί και πάλι έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 38χρονος εργάτης, πατέρας 4 ανήλικων παιδιών.

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το νέο έγκλημα του κεφαλαίου: Ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου της ΛΑΡΚΟ, που είχε τραυματιστεί βαριά στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο ΥΜΑΘ


7/9/2009 9:53:26 πμ
Η οργάνωση, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση πίσω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την περασμένη εβδομάδα.
«Επειδή εμείς, όπως και άλλοι σύντροφοι του νέου αντάρτικου πόλης, δεν παίζουμε σε στημένα παιχνίδια, ούτε συμμετέχουμε στις επίσημες φιέστες διαμαρτυρίας, σε καλεσμένες πορείες όπως αυτές για την ΔΕΘ, επιλέξαμε το δικό μας χρόνο να δράσουμε. Έτσι τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου τοποθετήσαμε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από 2 ωρολογιακούς μηχανισμούς και 8 κιλά εκρηκτικής ύλης στο πίσω μέρος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Για την αποφυγή τραυματισμών ειδοποιήσαμε έναν τηλεοπτικό σταθμό και την αστυνομία», ανέφερε η προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Indymedia.
Η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα επανέλθει και όσον αφορά τις εκλογές αναφέρει: «Οι επερχόμενες εκλογές είναι το ορατό διέξοδο στην κρίση. Είναι η εκτόνωση του συσσωρευμένου κοινωνικού φόβου και η εναλλαγή του με την ελπίδα της ανοικοδόμησης του μικροαστικού ονείρου. Γνωρίζουμε πως ακόμα και στα ανθρωπάκια, που φέρουν ως τίτλο τιμής την έννοια του πολίτη, οι εκλογές είναι παρωχημένες και γραφικές, παρόλα αυτά είναι το μόνο που έχουν μπροστά τους».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (Αρ. Πρωτ. 123096/3.9.2009), ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων
τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά τους και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές, δηλαδή από 30 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και 7 Οκτωβρίου 2009, πλην του Πρωτοδικείου Αθηνών, για το οποίο παρατείνεται η αναστολή των εργασιών του για δύο (2) ακόμη εργάσιμες ημέρες, ήτοι μέχρι και 9 Οκτωβρίου 2009.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2009 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2009.
Στα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ;

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Βοά!!!! ο Δήμος Δίου για τις προθέσεις του Δημάρχου κ Παπαχρήστου να παραιτηθεί και να κατέλθει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.Ηδη πολλοί ειναι αυτοί που μουρμουρίζουν, αφού θεωρούν τις προθέσεις του Δημάρχου, ώς άστοχες και τις κινήσεις του.. βολικές... Βέβαια επίσημα δέν το δήλωσε πουθενά, αλλά σε ιδιαίτερες συζητήσεις τόχει εκμυστηρευτεί και ιδίαιτερα στο στενό του περιβάλλον..Ομως στο ΠΑΣΟΚ πολλοί Δήμαρχοι έχουν πρόθεση και επιμένουν να κατέβουν στο πολιτικό στίβο ώς υποψήφιοι βουλευτές ΑΛΛΑ στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονος προβληματισμός άν θα πρέπει να παραβιαστεί ο κανονισμός και το κώλλυμα που προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα για την περίπτωση του Δημάρχου του δήμου Δίου, οι πληροφορίες λένε, ότι έγιναν ήδη βολιδοσκοπήσεις για τον αντικατστάτη του Δημάρχου.. και ακούγονται τα ονοματα του Κώστα Βούλγαρη και του Ζήση Σαμαρά.. Υπομονή και θα δούμε...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Βίντεο ντοκουμέντο με τους ναυαγούς της Οχρίδας στη θάλασσα

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Βίντεο ντοκουμέντο με τους ναυαγούς της Οχρίδας στη θάλασσα....


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΞΙΦΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ξιφίας τραυμάτισε σοβαρά μία κοπέλα.. Σπάνιο γεγονός αλλά αληθινο. Δείτε το ρεπορτάζ...


ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

MEGA διαπλεκόμενοι!

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΗΓΗ



Τι να λέμε τώρα...;

ΣΙΦΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τί είπε πρίν λίγο Ο Σιφουνάκης για τον ΚαρΑμανλή και την ομιλία του στην ΔΕΘ.....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ληστεία τώρα.Δείτε το ρεπορτάζ!!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Τραγούδια για τον Καραμανλή και τον Παπανδρεόυ δείτε το!!


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ξεκίνησε ο Πάγκαλος να αναλύσει τις θέσεις του για τον Καραμανλή, ξεκίνησε να λέει για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και μέσως δέχθηκε διακοπές.. και ποιός είδε τον Πάγκαλο και δέν φοβήθηκε....
Δείτε το Βίντεο!!!



ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ηθικόν ακμαιότατον. Χρόνια είχαν να δουν στην Κατερίνη συγκέντρωση παρόμοια μ’αυτή του Χρυσοχοϊδη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο πνευματικό κέντρο.

***

Βγήκαν απ’το καβούκι τους ένας-ένας όλοι οι Πασόκοι κι ήρθαν να γιορτάσουν για μια ακόμη φορά την 3η του Σεπτέμβρη.

***

Ημέρες 1981 θύμισε το ακροατήριο, ένας άνεμος διαφορετικός. Διάχυτη η βεβαιότητα και η πίστη για μια νέα πορεία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

***

Ηλίου φαεινότερον ότι θα έχουμε αλλαγή σελίδας. Πληθώρα αιτήσεων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο στην Πιερία. Αντίθετα, δυστοκία στη Ν.Δ. όπου ζητούνται ηρωικοί εθελοντές για να πλαισιώσουν τους Κωνσταντόπουλο, Κουκοδήμο, Καρπούζα με επικρατέστερους τους Στέργιο Τόκα, την Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και τον Κώστα Δημόπουλο.

***

Υπό «κρίσιν» όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ με διασφαλισμένες μόνο τις υποψηφιότητες Αμοιρίδη, Παπαγεωργίου και Μίχου. Άλλες υποψηφιότητες Τσιτλακίδης, Γκελντής, Λαγδάρης, Οφείδης, Καμάκας, Παυλίδης, Καλαμπάκας.

***

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίσει προσωπικά για τις υποψηφιότητες εν ενεργεία δημάρχων κατά περίπτωση, όπως και για το δήμαρχο Δίου Γρ.Παπαχρήστο.

***

Κράτησε το λόγο του ο Παντελής Τσερτικίδης και δεν δέχθηκε πρόταση για την είσοδο του στο ψηφοδέλτιο, ανοίγοντας δρόμο για νέα πρόσωπα.

***

Αποχαιρετιστήρια καθώς φαίνεται η επίσκεψη Καραμανλή στη ΔΕΘ. Υποτονική υποδοχή και γκρίνιες.

Για την ιστορία, χειροκροτήθηκε ο Βουλγαράκης!

***

Λιτότητα επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός, πάγωμα μισθών για δυο χρόνια και διαλαλεί ότι επιλέγει το δύσκολο δρόμο σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δείχνει τον εύκολο.

Εναπόκειται σε μας να επιλέξουμε.

***

Και επιλέγουμε τον εύκολο. Τι έχουμε να χάσουμε, το πολύ-πολύ να μας ξαναπαραμυθιάσουν.

***

Δηλαδή 5,5 χρόνια τώρα πρόεδρε, ήμασταν στον εύκολο δρόμο; Δεν είχαμε λιτότητα; Φαντάζομαι τι μας περιμένει αν «ο μη γένοιτο» πάρετε συγχωροχάρτι.

***

Πόση λιτότητα παραπάνω αντέχουμε κύριε Καραμανλή; Πόσες επιχειρήσεις ακόμη πρέπει να κλείσουν, πόσα δις ακάλυπτες να πέσουν ακόμη στην αγορά, πόσους άνεργους ακόμη αντέχουμε, πόση ακρίβεια; Και τέλος, πόσες προκλήσεις ακόμη θα δεχθούμε από τον οργιώδη πλούτο που συσσωρεύεται στους λίγους;

***

Κύριε πρόεδρε, επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο και αναστέλλουμε τις δυσκολίες για αργότερα, όπως κάνατε κι εσείς 5,5 χρόνια τώρα με την οικονομία και τα εθνικά θέματα. Εσείς κερδίσατε πολιτικό χρόνο, γιατί να μην κερδίσουμε κι εμείς ζωτικό χρόνο, έστω για μια μικροευημερία 4 χρόνων;

***

Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αντέχουμε άλλη λιτότητα, έχουν δικαίωμα στη ζωή και τα 3/4 των Ελλήνων επί 5,5 χρόνια ήταν θεατές στο μεγάλο πάρτυ του κεφαλαίου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ζήτησε... συγχωροχάρτι

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Χρόνο για να εφαρμόσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση ζήτησε ο Κ.Καραμανλής

Ζήτησε...

συγχωροχάρτι

Όχι, δεν παραιτούμαι, όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο θα είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για το ενδεχόμενο ήττας του κόμματός του στις εκλογές, τονίζοντας πάντως ότι «τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο, η μάχη των εκλογών κερδίζεται και θα τα δώσω όλα, όσο ποτέ μέχρι τώρα».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ξεκαθάρισμα του το εσωκομματικού τοπίου και τη συμμετοχή, ή μη, στα ψηφοδέλτια όσων ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, και ιδιαίτερα τους λεγόμενους «Βατοπεδινούς», ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως όλοι κρίνονται από τη συνολική τους στάση και ότι η ώρα αυτής της κρίσης πλησιάζει.

«Έκανα λάθος στην εκτίμηση της υπόθεσης» επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής για την υπόθεση Βατοπεδίου και συμπλήρωσε: «Η ώρα της τελικής αξιολόγησης και κρίσης είναι σε λίγες μέρες. Τα κριτήρια για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι συγκεκριμένα και αφορούν στο σύνολο της συμπεριφοράς. Περιμένετε λίγες ημέρες».

«Ήταν λάθος μου» απάντησε εξάλλου ο κ. Καραμανλής για το γεγονός ότι στην προηγούμενη ΔΕΘ δικαιολόγησε την άποψη πως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Ερωτηθείς εάν έκανε στη διάρκεια των 5,5 ετών λάθη σε επιλογές προσώπων ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι μόνο η εμπειρία μπορεί να αποδείξει την ορθότητα των επιλογών.

Σε ό,τι αφορά στη διαφθορά είπε ότι αυτή δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια αλλά είναι φαινόμενο της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έστειλε όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση Siemens εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Η ΝΔ δεν έχει βάλει στα ταμεία της χρήματα της Siemens» δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και κάλεσε τις αρχές να κάνουν ελέγχους στα βιβλία του κόμματος.

Πέραν της αυτοκριτικής, ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι αναπόφευκτο από κάθε εκλογική αναμέτρηση να προκύπτουν νέα πρόσωπα και αποκάλυψε ότι σκέφτεται την αξιοποίηση προσώπων εκτός πολιτικής, τεχνοκρατών, σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση.

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» ήταν η απάντηση στο ερώτημα για τον κ. Μιχάλη Λιάπη και τον χαρακτηρισμό «ιστορικό λάθος» και «ατόπημα για την παράταξη» της επιλογής των πρόωρων εκλογών. Επανέλαβε εξάλλου ότι κριτήριο για την απόφασή του να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή ήταν αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός ήταν εξάλλου ξεκάθαρος ότι «τουλάχιστον η στάση των υπουργών» ήταν εσφαλμένη όταν τάσσονταν υπέρ ή κατά των εκλογών πριν ανακοινώσει ο ίδιος τις προθέσεις του.

«Ναι, έτσι απλά» ήταν εξάλλου η χαρακτηριστική απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. «Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι κάποιοι στη ΝΔ έχουν παράπονα, αλλά έχουμε το σωστό μήνυμα και πολιτική και αυτό θα επιχειρήσω να επικοινωνήσω το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ακόμη ότι «τον Κάρολο Παπούλια θα τον ψηφίσουμε». Στο μέτρο όμως που ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν έχει εκφράσει ακόμα τις προθέσεις του, ο πρωθυπουργός είπε ότι αν προταθεί άλλο πρόσωπο το Μάρτιο, τότε «θέλει εξέταση και ανάλυση». «Δεσμεύομαι μόνο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον Κ.Παπούλια» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί ενδεχομένως στην επόμενη Βουλή το ευρύτερο ζήτημα ρόλου και αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η συγκεκριμένη πρόταση έχει λογική βάση, αλλά θα προέκυπταν δυσκολίες, λόγω της αρχής της δεδηλωμένης» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η αντικειμενική συνθήκη για συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ για το ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ένα κόμμα με ακραία ιδεολογία και με τα άκρα δεν πρόκειται να υπάρχει καμία συνεργασία.

Τέλος ο Κ.Καραμανλής δήλωσε πρόθυμος, εκτός από το καθιερωμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, να υπάρξει ένα τηλεοπτικό τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Πέρα από την επιλογή πολιτικού χώρου και πολιτικής, έχει σημασία και το πρόσωπο» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, το δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών έως το τέλος του χρόνου ενώ για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αναφερόμενος στις «δύσκολες αποφάσεις» για τις οποίες έκανε λόγο το Σάββατο από το «Ι.Βελλίδης» (πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπή επιδομάτων και υπερωριών, νέο μισθολόγιο, πόλεμος στη φοροδιαφυγή, Ασφαλιστικό, επιδόματα ανεργίας κ.λπ.) τις οποίες χαρακτήρισε «δύσκολες», αλλά «βατές» και «όχι τραγικές».

«Μπορούμε σε δύο χρόνια να φέρουμε μια δημοσιονομική ισορροπία» είπε. «Τα τελευταία 30 χρόνια έχει συσσωρευτεί ένα τεράστιο δημόσιο χρέος. [...] Στόχος είναι σε δύο χρόνια να έχει αναστραφεί η τάση, μόνιμα, δομικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι ουδέποτε υπαινίχθηκε «τραγική κατάσταση της οικονομίας».

Μέτρα άμεσης εφραμογής

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στα μέτρα άμεσης εφαρμογής που προτείνει περιλαμβάνονται:


1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης. Η ίδια εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί και από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ.

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο.

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται.

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μια διετία.

Μεσοπρόθεσμες προτάσεις

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ανέφερε την καθιέρωση ρητών αρχών και διαδικασιών, που θα διέπουν την προετοιμασία, την κατάρτιση και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Μεταξύ των μεσοπρόθεσμων μέτρων που προτείνει είναι η κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών, η επιτάχυνση της εφαρμογής Προϋπολογισμών Προγραμμάτων, η υποχρεωτική κατάρτιση λεπτομερών ετήσιων ισολογισμών από κάθε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου και η καθιέρωση ρητών αριθμητικών δημοσιονομικών κανόνων κατά κατηγορία δαπάνης για το απόλυτο ύψος ή το ύψος σε σχέση με το ΑΕΠ.

Φοροδιαφυγή

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή είπε ότι «όσοι έχουμε κυβερνήσει έχουμε τις ευθύνες μας», και τόνισε ότι «δεν θα συνεχιστεί αυτό όσοι κι αν ενοχληθούν». Εξήγγειλε συγκεκριμένα τα εξής:

1ον: Δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων, για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις, τόσο ως προς τις ασφαλιστικές, όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις.

2ον: Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

3ον: Δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία». Θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο.

4ον: Εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το Υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ.

5ον: Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων από όλες τις επιχειρήσεις.

6ον: Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν.

7ον: Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης. Είναι υποχρέωση ισονομίας. Υποχρέωση κοινωνικής ευθύνης. Δημιουργία βάσης δεδομένων για κάθε πολίτη και επιχείργηση, για ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.

Διαρθρωτικές αλλαγές

Όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και εξήγγειλε μεταξύ άλλων το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που θεωρούνται κρίσιμα για την οικονομία, καθώς και την άρση του καμποτάζ για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας. Επίσης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με τέσσερα στάδια για δημιουργία εταιρείας.

Για τη μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που απορριφθούν δύο φορές θέσεις εργασίας απο τον ΟΑΕΔ αναστέλλεται το επίδομα, ενώ είπε ότι σε κλάδους που αντιμετωπίζουν έκτακτη κρίση ή σε περιοχές με πολύ αυξημένη ανεργία παρέχεται η δυνατότητα για επιμέρους συμφωνίες περιορισμένου χρόνου, κατ' εξαίρεση των προβλεπόμενων στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Για το Ασφαλιστικό έκανε λόγο για αναπροσαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών και για αυστηρότερη εφαρμογή κριτηρίων για αναπηρικές συντάξεις,

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι θα θεσπιστεί ένα νέο σύστημα προμηθειών στην υγεία, στη δημόσια διοίκηση, όπου έκανε λόγο για λιγότερους και ισχυρότερους (συγκεκριμένα 350) δήμους, και για περιφερειακή αυτοδιοίκηση με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.

Τέλος, αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο, εξήγγειλε αλλαγές σύμφωνα με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Με 48 λεπτά καθυστέρηση έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Αυτό πια δεν είναι απλά «ώρα ΠΑΣΟΚ», είναι καραμπινάτο στήσιμο.
Εκτός από τους δημοσιογράφους πάντως, οι υπόλοιποι δεν φάνηκαν να ενοχλούνται. Ιδιαίτερα.
Πολύ δε περισσότερο οι πολιτευτές, που είχαν ευκαιρία και ικανό χρόνο στη διάθεσή τους να δουν από κοντά ψηφοφόρους και να ανταλλάξουν χειραψίες.



Είμαστε καλοί χριστιανοί, δεν παίρνουμε κανέναν στην κόλαση

Ο Γιώργος Παπανδρέου (είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης) επιχείρησε να πλησιάζει και να προσεγγίσει τον ΣΥΝ για προγραμματική συνεργασία, αλλά εισέπραξε ένα «βρε καλώς τα παιδιά, από τον Αλέκο Αλαβάνο κι ένα «δεν θα πάμε μαζί τους στη κόλαση», από τον Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά (πρόσθεσε), εμείς είμαστε πολύ καλοί χριστιανοί. Δεν θέλουμε να πάρουμε κανέναν στην κόλαση.
Δεν ξέρω πόσο χαμηλούς θέλει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πάντως, έσουρε τα εξ αμάξης στην κυβέρνηση της Ν.Δ και μάλιστα με τέτοιους επιθετικούς προσδιορισμούς, που αν τους χρησιμοποιούσαμε εμείς, οι γραφιάδες των εφημερίδων, για ορισμένους άρχοντες, θα ζητούσαν σίγουρα την κεφαλή μας επί πίνακι.
«Αυτοί», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας για την κυβέρνηση της Ν.Δ «ουδέποτε σκέφτηκαν το καλό της πατρίδας και του λαού. Η στρατηγική τους ήταν μια και μοναδική: τα δελτία των οκτώ. Μόλις τελείωναν τα δελτία, έκλεινε και η χώρα».

Από τη θέση του ηχολήπτη παρακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης τη ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Μάλλον άργησε να μπει στη αίθουσα και οι πρώτες θέσεις είχαν ήδη καταληφθεί από πολιτευτές.

Ραντεβού με τον Πταισματοδίκη Κατερίνης, έχουν σήμερα το πρωί τρεις εκδότες και ένας διευθυντής εφημερίδων του νομού μας, στο πλαίσιο της Έγκλησης του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης.
Οι κύριοι Ι. Δερμίση, Γ. Χατζηιωάννου, Κ. Παπακώστας και Β. Ζαμαντζάς, θα καταθέσουν για ποιον λόγο δημοσίευσαν επιστολή πολίτη, την οποία θεώρησε δυσφημιστική ο κ. Σατραζέμης.
Την ενέργεια του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης, έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους, η Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ., του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, καθώς και δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις.
Θέση δεν έλαβε μόνο η ΝΟΔΕ Πιερίας, η οποία προφανώς είναι απασχολημένη με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό μας. Πάντως τα θέματα Ελευθεροτυπίας δεν φαίνεται να είναι από εκείνα που την απασχολούν και ιδιαίτερα.

Έχω ένα όνειρο…
Να βλέπω τον Ηλία Ψινάκη, στα έδρανα της Βουλής, να κάθεται ανάμεσα στον Σπυριδόπουλο και τον Βελόπουλο και να φωνάζει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που εκείνη την ώρα θα αγορεύει στη Βουλή, «είσαι Θεά»!

Η μεγάλη είδηση του Σαββατοκύριακου, έρχεται από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Κάκκαλος.
Ο κ. Κάκκαλος, θα διαδεχθεί τον Γ. Παπαστεργίου στην προεδρία του Φορέα και από ό,τι μάθαμε, η συγκεκριμένη διαδοχή, παρότι έγινε κατά την απουσία του νομάρχη στην Κίνα, δεν εμπεριέχει ούτε υποψία πραξικοπήματος…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


























.

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικού ένας ληστής σούπερ μάρκετ Πυροβολισμοί στο Π.Φάληρο


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων για ληστείες σούπερ μάρκετ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο. Από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε νεκρός ο ένας από τους δύο υπόπτους, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τί είπε για τον Καραμανλή ο Βενιζέλος..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η Βάσσω τα λέει.. αλλά ακούμε;

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τη Βάσσω πώς τα λέει... ετσι

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)