Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Γιώργου Παπακωσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του Κ. Καραμανλή, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ημ. Δημοσίευσης : 05/09/2009 (http://www.pasok.gr )


Μέτρα σκληρής λιτότητας ζήτησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ «Να παγώσουν μισθοί και προσλήψεις για δύο χρόνια»

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Μέτρα σκληρής λιτότητας ζήτησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ

Δέσμη σκληρών μέτρων για περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην πρώτη προεκλογική ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ. Ο Κ. Καραμανλής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και έθεσε ξανά το δίλημμα «υπευθυνότητα ή λαϊκισμός». Παραδέχτηκε «λάθη και καθυστερήσεις» στο κυβερνητικό έργο και, επιχειρώντας να απευθυνθεί στη βάση του κόμματός του, είπε ότι «κατανοεί τις πικρίες». «Ζητώ από τους πολίτες να βάλουν πρώτο το εθνικό συμφέρον. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές, καλούνται να επιλέξουν πρωθυπουργό», είπε ο πρωθυπουργός.

Εξειδικεύοντας τις παρεμβάσεις που θεωρεί απαραίτητες για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, ο Κ. Καραμανλής πρότεινε μια σειρά μέτρων λιτότητας. Συγκεκριμένα:

-Πάγωμα των μισθών και των συντάξεων για 2 χρόνια, και περαιτέρω προσαρμογή τους με βάση τον πληθωρισμό της ευρωζώνης

-Πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο για δύο χρόνια, εξαιρουμένων των τομέων της Υγείας και της Παιδείας

-Περιορισμός των προσλήψεων και πέραν της διετίας, ώστε να αναλογεί ένας νεοπροσλαμβανόμενος σε δύο υπαλλήλους που αποχωρούν

-Κανένα νέο επίδομα ή αναπροσαρμογή επιδόματος για 2 χρόνια

-Κατάργηση των πλασματικών υπερωριών

-Ενιαία αρχή για την καταβολή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

-Νέο μισθολόγιο για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο

-Περικοπή της αποζημίωσης των βουλευτών και των υπουργών καθώς και των μισθών των νομαρχών και των δημάρχων για δύο χρόνια.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 pasok.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από 5,7 έως 6,7 μονάδες δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις Διευρύνεται η «ψαλίδα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Από 5,7 έως 6,7 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Το Βήμα, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» φτάνει το ποσοστό του 26,1%.

To Βήμα της Κυριακής δίνει με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται 6,7 μονάδες έναντι της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση του Βήματος, δίνει ποσοστό 30,8% στο ΠΑΣΟΚ, έναντι 24,1% στη ΝΔ. Μεγάλο είναι το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» που φτάνει το 26,1% και φαίνεται πως τελικά αυτή είναι που θα κρίνει εάν θα υπάρξει αυτοδυναμία ή όχι.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,1%, 4,3% συγκεντρώνει ο ΛΑ.ΟΣ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο όριο για είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 3%. Οικολόγους-Πράσινους εκτός Κοινοβουλίου δείχνει η δημοσκόπηση, με ποσοστό 2,4%.

Η παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 69,5%. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,2%) τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 43% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Θετικά κρίνεται η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες (64,7%).

Το 32,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας, το 23% θεωρούν πιο κατάλληλη τη ΝΔ, ενώ ένα 27,6% θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (72,6%) θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία.

Προβάδισμα 5,7 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο Παρόν, 6 μονάδες δείχνει η MRB για λογαριασμό της Real News. Στις 6,3 μονάδες το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, στις 6,5 μονάδες η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ενήμεροι επαγγελματίες αγρότες, ο στόχος του κ. Παπανδρέου


05 Σεπτέμβριος 2009
http://www.reporter.gr
Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, με ίδρυση γεωργικών σχολών, ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και την δημιουργία συστήματος παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας πρέπει να εκμεταλλευτεί, κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα ως μεσογειακή, και να επιτύχει την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, που μπορεί να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικά στο εξωτερικό τόσο μέσα από την εφαρμογή και την επωφελή εκμετάλλευση των διαδικασιών, πιστοποίησης καταγωγής και ονομασιών προέλευσης, όσο και από την εφαρμογή αυστηρών και αξιόπιστων ποιοτικών ελέγχων.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Συστήματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς τους αγρότες, όπως επίσης και στην δημιουργία υψηλού επιπέδου αγροτικών σχολών στις περιφέρειες.
Επισήμανε ακόμη ότι η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τις κλιματικές αλλαγές, αποκτά πλέον θεμελιώδη σημασία για το περιβάλλον και δεσμεύτηκε για φθηνή καθαρή ενέργεια, με όσους αγρότες το επιθυμούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ, ανεμογεννητριών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Ο κ. Παπανδρέου, έδωσε επίσης έμφαση στην ανασυγκρότηση και εξυγίανση των συνεταιρισμών και τάχθηκε υπέρ της υγειούς ανταγωνισμού και κατά των καρτέλ που λειτουργούν είτε στον χώρο της προμήθειας των αγροτικών εφοδίων ή στον χώρο της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τραγωδία στη λίμνη Οχρίδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΜΕΓΑ

Τραγωδία στη λίμνη Οχρίδα

Tουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στη λίμνη Οχρίδα των Σκοπίων, όταν βυθίστηκε τουριστικό πλοιάριο.

Το πλοιάριο κόπηκε -για άγνωστο λόγο- στα δύο και βυθίστηκε σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή.

Οι επιβάτες ήταν περισσότεροι από 50, δεν έχει όμως ακόμη αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός τους. Ανάμεσά τους ήταν κι ένα γκρουπ τουριστών από τη Βουλγαρία.

Το πλοιάριο έκανε καθημερινά ταξίδια περιήγησης στην Οχρίδα, η οποία είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων, ενώ όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση είχε άδεια να μεταφέρει μέχρι και 43 επιβάτες, όμως επέβαιναν περισσότεροι.


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΝΔ - Που τα θυμήθηκε όλα αυτά τα σκάνδαλα;

Σάββατο, 5 Σεπτέμβριος 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ)


Μας το έστειλε ένας αναγνώστης. Ημερολόγιο κρατούσε;

"Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.

Ιούλιος 2004 - χρηματισμός

- Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου - Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.
Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή
Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.
Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος
Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.
Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ιούνιος 2005 - πακιστανοί
Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους
Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.
Σεπτέμβριος 2004 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι
Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.
ΟΚτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.
Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό
Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού
Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.
Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.
Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο
Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.
Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.
Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!
Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα
Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !
Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…
Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο
Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”
Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.
Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…
Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !
Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !
Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.
Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!
Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια
Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.
Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού
Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.
Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα
Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).
Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD
Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.
Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός
Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και παραιτήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχερειών για να βγαίνει και το 152….Τελικά αθωώθηκε αλλά ο Κλαδάς είχε ήδη πάρει τον δρόμο για τα ...αποδυτήρια.
Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά
Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.
Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο
Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !
Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT
Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.
Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι
Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.
Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ
Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ
Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά
Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS
Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. :)
Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS
Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.
Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά
«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.
Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I
Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;
Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ
<…> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! <…>
Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών
Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός
Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.
Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου
Με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.
Δεκέμβριος 2008
Ο 16 Αλ.Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ απο ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια.Την ίδια μέρα, ο υπ.Παιδείας Ευπ.Στυλιανίδης, συντετριμμένος απο το συμβάν, διασκεδάζει στα μπουζούκια και τη επόμενη παρακολουθεί αγώνα ποδοσφαίρου...Έντονες διαμαρτυρίες ξεσπούν σε όλη την χωρα και οι ατυνομικές δυνάμεις κάνουν αλόγιστη χρήση βίας στις διαδηλώσεις, μεχρι και εναντίων ανηλίκων, την ίδια ώρα που οι "γνωστοί-άγνωστοι" πυρπολούν ανενόχλητοι την πόλη...Σε φωτογραφίες μεταξύ των ταραξιών, διακρίνονται και ατυνομικοί της Ασφάλειας...
22.2.2009 - Παλαιοκώστας Airlines...
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απόδρασε για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια με τον Αλβανό συνεργό του Αλκέτ Ριζάι, μία ημέρα πριν την απολογία τους στο Πρωτοδικείο Πειραιώς για την προηγούμενη κινηματογραφική απόδρασή τους το 2006 και πάλι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού!
Για άλλη μια φορά φάνηκε η τραγική κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος...
Μάταια ο πρόεδρος του δικαστηρίου καλούσε το πρωί της Δευτέρας τους δύο δραπέτες να εμφανιστούν. Στο τυπικό προσκλητήριό του απάντησαν μόνο οι δικηγόροι τους. Παρά την απουσία τους στα δικαστήρια εμφανίστηκαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, με διπλούς και τριπλούς ελέγχους, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να περισώσουν τη χαμένη τιμή του σώματος. Μια μέρα μετά το νέο φιάσκο, η Αστυνομία έδωσε ρεσιτάλ ετοιμότητας, αλλά κατόπιν εορτής ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Θυμάμαι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2004, παρακολουθούσα δελτιο ειδήσεων με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και ακούγαμε στα παράθυρα τις ανλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, χωρίς να κατηγορούν τον Γιώργο για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά να λένε για "δαχτιλίδια" και ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Κάποια στιγμή ο πατέρας ΜΟΥ πετάχθηκε και είπε "Τώρα πρέπει να ξανακατεβεί για αρχηγός με αντίπαλο για μήν του λένε αυτά". Αποδείχτηκε μετά πόσο δίκαιο είχε.. Γιατί ο Γ Παπανδρέου την πρώτη του θητεία ώς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την πέρασε μετάξύ "σφύρα και άμμωνος", με τα χαλιά να φεύγουν κάτω απο τα πόδια του συνεχώς.Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις των "νταβατζήδων" της πολιτικής με τα "μέσα τους" συνεχώς προσπαθούσνα να παρουσιάσουν τον Γιώργο ώς άβουλο, ανίκανο και λίγο.Η δημοκρατικότητά του στο κόμμα, ερμηνεύτηκε ώς αδυναμία.Το υποκοριστικό και απαξιωτικό "Γιωργάκης" έδινε και έπαιρνε στις στήλες των εφημερίδων.Κονδυλοφόροι των στενών συμφερόνταν όπως ο Πρετεντέρης, καθημερινά προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μία αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Προσωρινά έστω το κατάφεραν.Αλλά σιγά σιγά και με μεθοδική δουλειά και με ήρεμο πολιτικό πολιτισμό ο Γιώργος κατάφερε να στρέψει την προσοχή του λαού στο πρόσωπό του, κατάφερε να δείξει ότι εκείνος διαφέρει και ότι πρσβεύει άλλες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Να θυμήσω ότι με πολύ πολιτικό κόστος σε μία νύχτα δέν συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ 10 βουλευτές και πρώην υπουργούς τνω οποίων τα ονόματα ακούστηκαν αρνητικά για συμμετοχή τους σε σκάνδαλα, χωρίς κάν να κριθούν και μάλιστα καποιοι χωρίς να έχουν καμμία εμπλοκή, πράγμα που δέν έχει πράξει ποτέ ο κ Καραμανλής έως τώρα και άν το πράξει τώρα θάναι υποκτικό και κίνηση καθαρά για λόγους εκλογικούς.
Ελεγε και λεέι ο Γιώργος, " δέν χρωστάω σε κανένα" και έσπευσαν οι γνωστοί κονδυλοφόροι να ειρωνευτούν την θέση του αυτή.Ξεχνούν όμως ότι ο Καραμανλής μέσα σε μία εβδομάδα " οι νταβατζήδες της πολιτικής του Μπαιρακτάρη" έγιναν κολλητοί και συγκέντρωσαν στα χέρια τους τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αντίθετα ξεχνούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιός του Ανδρέα, ο οποίος δέν στήριξε τους μεγαλοκαρχαρίες εκδότες - εργολάβους, με αποτέλεσμα το 1989 να τον καθίσουν στο σκαμνί και νάναι οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίες στο σκάνδαλο Κοσκωτά και όπως απέδειξε η ιστορία.. του την είχαν φυλαγμένη..Αρα λοιπόν είναι το πιό λογικό και λόγω πολιτικής ηθικής, χαρακτήρα αλλά και διδαγμάτων απο τον πατέρα του ο Γιώργος να αποφεύγει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απο εκείνους που σε στηρίζουν για να απομιζήσουν τον ιδρώτα Ελληνικού λαού, σε χρησιμοποιόυν και μετά σε πετούν σάν στημένη λεμονόκουπα.
Δέν θέλουν τα "συμφέροντα" να αφήσουν να περάσαει στο λαό η άποψη ότι υπάρχουν και διαφορετικοί πολιτικοί, με διαφορετική κουλτούρα,δημοκρατικότητα και ευαισθησία.
Δέν θέλουν οι επιτήδειοι εκφραστές του κεφαλαίού να πειστεί ο λαός ότι κάτι καιούργιο θα φέρει ο Γιώργος στην πολιτική σκηνή,μία αύρα δημοκρατίας, νακατανομή του εισοδήματος υπέρο των λαικών στρωμάτων, σε αντίθεση με τον θατσερικό φειλελευθερισμό που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση.
Ομως ο Γιώργος εφόσον εκλεγεί σε πείσμα και με πόλεμο όλων αυτών στο πρόσωπό του, χωρίς καμμίά εξάρτηση, θάχει πλεόν τη νομιμοποιηση απο τον Ελληνικό λαό, που θα απαιτήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του και να αλλάξει πολλά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Θα κληθεί λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ξεικινήσει αμέσως τα πρώτα βήματα που θα τον απελευθερώσουν απο τα δεσμά της νοοτροπίας και πρακτικής των τελευταίων ετών και απο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , και ιδιίατερα απο την οδυνηρή παρένθεση της διακυβέρνησης της χώρας απο τη ΝΔ.
Γι αυτό λοιπόν ο Γιώργος πρέπει να τα αλλάξει όλα!!
-Να απομωνώσει όλους εκείνους που έχουν μάθει να τρυπώνουν στα κανάλια της εξουσίας και σάν τρωκτικά να πριονίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας ενός κόμματος εξουσίας, προς ιδιον όφελος βέβαια, είναι αυτοί που σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν και τόχει δέιξει το πρόσφατο παρελθόν και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο λαός δέν θα νεχθεί πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε τοπική κοινωνία να εμφανίζονται όταν "μυρίζουν εξουσία" και να προσβάλλουν όλους τους άλλους με τις ενέργειές τους.
-Ομως ο Γιώργος , ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γιατί οι αυλικοί οι κάθε μορφής γλύφτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν το έργο μιάς κυβέρνησης και απαξιώνουν τον πρωθυπουργό και όλα τα στελέχη...
- Πρώτα απο όλα να επιλέξει συνεργάτες αμέμπτου ηθικής, με εμπειρία, διάθεση για δουλειά, ικανούς, που να σέβονται τον λαό και να τιμήσουν την ψήφο του.Συνεργάτες που δέν θα διαχωρίζουν τους Ελληνες σε ημέτερους και οι αλλοι, όπως έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση.
-Το κυβερνητικό του σχήμα να είναι, ευέλικτο,λειτουργικό με βλέμμα πάντα προς την ιακνοποίηση των αναγκών των λαικών στρωμμάτω που τόσο υπέφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια.
-Να δείξει πυγμή και εκεί που χρειάζεται να διώξει απο πάνω του κάθε στοιχείο που προσβάλλει τον ίδιο, την αισθητική του, την δική μας αισθητική και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
-Τέλος να αποδείξει με την πολιτική του ότι δέν θα μείνει στις διακυρήξεις του αλλά τις πραγματώσει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
Γιαυτό Γιώργο, ο λαός που θα σε ψηφίσει, θα σου λέει ταυτόχρονα ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Πρωθυπουργός που δεν ήθελε να κυβερνήσει Καραμανλής: από πολιτικός - «σβούρα» στην αντιπολίτευση στη ραθυμία μιας ολόκληρης πενταετίας

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 -ΤΑ ΝΕΑ




Το σκηνικό είχε στηθεί σε ένα καφενείο έξω από τον Τύρναβο, με κεντρικούς «σκηνοθέτες» τους γαλάζιους αργοτοσυνδικαλιστές Νασίκα και Κοκκινούλη, τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 7ης Μαρτίου του 2004. Το χιόνι κρατούσε στις πρασιές, τη νύχτα είχε πέσει παγετός στην περιοχή, αλλά το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες του Κάμπου περίμεναν χαμογελαστοί έναν υπερκινητικό Καραμανλή, ο οποίος όδευε ακάθεκτος προς την εξουσία. Στο καφενείο μπήκαν ελάχιστοι, επιλεγμένοι. Και ο Κ. Καραμανλής άρχισε να δίνει υποσχέσεις για όλα και για όλους...
Τα αγροτικά φαινόταν να τα παίζει στα δάχτυλα. Τα χέρια κινούνταν συνεχώς οριζόντια για να φαίνεται ο λόγος «σπαθάτος». Επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά μηχανήματα στο 8% και υποσχέθηκε ότι για να δώσει τη μάχη υπέρ της αγροτιάς, ως Πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει ο ίδιος αυτοπροσώπως στα Συμβούλια των Υπουργών Γεωργίας, στις Βρυξέλλες.
Δεν πήγε, βέβαια, ποτέ. Ακόμη χειρότερα, ο ΦΠΑ στα μηχανήματα από 18% είναι σήμερα στο 19%, αφού μετεκλογικά η Ν.Δ.

«ανακάλυψε» ότι η μείωση στον χαμηλό συντελεστή δεν επιτρέπεται από τους κοινοτικούς κανονισμούς. Η αντιμετώπιση των αγροτών είναι χαρακτηριστικό δείγμα της μετάλλαξης του προεκλογικού και μετεκλογικού Καραμανλή και, αναμφισβήτητα, μια μεγάλη απόδειξη των ανακολουθιών και των απατηλών υποσχέσεων που είχε μοιράσει η Ν.Δ. Πολύ γρήγορα έγινε εμφανής η αλλαγή στην εικόνα και κυρίως στους ρυθμούς του Πρωθυπουργού. Από πολιτικός- «σβούρα» στην αντιπολίτευση έγινε ένας Πρωθυπουργός που εμφανώς δεν ήθελε να κυβερνήσει.

Μια ηχηρή απουσία

Η πρώτη δοκιμασία της πρωθυπουργίας ήρθε σε ένα άλλο χιονισμένο τοπίο, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του ορεινού θέρετρου του Μπούργκενστοκ της Ελβετίας, τρεις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του. Στην τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό και το σχέδιο Ανάν, ο Πρωθυπουργός ήταν ουσιαστικά θεατής. Επί πέντε ημέρες, η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία υπό τον κ. Καραμανλή προτίμησε να παραμείνει κλεισμένη στα δωμάτιά της και να αφήσει την κυπριακή αντιπροσωπεία να βρει την άκρη. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι υπό τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν πανταχού παρόντες.

Η απουσία από μια κρίσιμη διπλωματική μάχη προβλήθηκε τότε ως διπλωματικός ελιγμός από έναν φρέσκο Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε διαχειριστεί το ζήτημα και δεν ήθελε να πάρει θέση σε μια υπόθεση που είχε ξεσηκώσει τους Ελληνοκυπρίους. Δημοσκοπικά βγήκε ενισχυμένος και παρόμοια συνταγή ακολούθησε έναν μήνα αργότερα, παρουσιάζοντας την τελική θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο σχέδιο Ανάν. Επί της ουσίας είπε «ναι», αλλά με τρόπο που να δίνει επιχειρήματα σε όσους έλεγαν «όχι».

Το διάλειμμα των Ολυμπιακών

Με τις δημοσκοπήσεις υπό μάλης, ο Κ. Καραμανλής μέτρησε ένα χαλαρό, «χρυσό» καλοκαίρι με μπάλα (Εuro 2004) και Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη ραθυμία που υπήρχε στο Μαξίμου δικαιολογούσε η πολιτική κυριαρχία του Καραμανλή, ο οποίος δεν χρειαζόταν να ανεβάσει ταχύτητα. Ο νεώτερος Πρωθυπουργός της ελληνικής ιστορίας, πεντέμισι χρόνια αργότερα κατέληξε «κουρασμένος», βαρύς, αναποφάσιστος, προκαλώντας πικρόχολα σχόλια ακόμη κι από τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του.

«Κουράστηκα...»

Ο βρετανικός «Γκάρντιαν» απέδωσε προχθές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στη «χλιαρή ηγεσία» του Καραμανλή που είχε οδηγήσει την κυβέρνηση σε πολιτικά αδιέξοδα. Οι ρυθμοί του Πρωθυπουργού αποτελούσαν αντικείμενο σχολίων τα τελευταία χρόνια, αλλά τα στελέχη και η βάση της Ν.Δ. «πάγωσαν» τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε έτοιμος για τον μεγάλο αποχαιρετισμό, συνδυάζοντάς τον ο ίδιος με μια εικόνα κόπωσης. «Είμαι ήδη πρόεδρος της Ν.Δ. για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω» ήταν η δήλωση που του αποδόθηκε. Η αναφορά διαψεύστηκε μεν (επίσης χλιαρά...), από τότε όμως σηματοδοτεί όλες τις διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Ατάραχος στο πάνελ

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη μοιραία πτώση του Σινούκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, σε εκδήλωση εμπορικών επιμελητηρίων, την παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ. Η πολύνεκρη τραγωδία ήταν ουσιαστικά η πρώτη εσωτερική κρίση που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση, ο ίδιος όμως παρέμεινε ατάραχος στο πάνελ σχεδόν επί 45 λεπτά. «Ή είχε ελλιπή ενημέρωση και περίμενε περισσότερα στοιχεία για να αντιδράσει, να δώσει κάποιες εντολές ή δεν κατάλαβε τι του είπαν...» ήταν τα σχόλια που έγιναν την επομένη ακόμη και από στελέχη που βρίσκονταν στην ίδια εκδήλωση.

... Και η χαλαρότητα συνεχίζεται

Την τελευταία πενταετία το ωράριο του Κ. Καραμανλή έγινε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είδηση. Μέχρι τις εκλογές του 2007, τα περισσότερα μεσημέρια επέστρεφε νωρίς στη Ραφήνα, ενώ εμφανιζόταν ηλιοκαμένος από το Πάσχα. Η καθημερινή ατζέντα του Μαξίμου αρκετές φορές δεν περιελάμβανε ούτε μία επίσημη συνάντηση και η χαλαρότητα της πρωθυπουργίας είχε αρχίσει να αποσυντονίζει τη Ν.Δ. Τα πρώτα γαλάζια «αντάρτικα» άρχισαν να καταγράφονται, με προτροπές βουλευτών για κάποια παρέμβαση του κ. Καραμανλή, ιδίως όταν ήρθε στο φως το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Όλη αυτή την περίοδο το Υπουργικό Συμβούλιο και τα κομματικά όργανα συνεδρίαζαν σπάνια, ενώ κεντρικές αποφάσεις και κινήσεις στρατηγικής της κυβέρνησης ξεκίνησαν ακόμη και μέσα από... ταβέρνες- όπως ο νόμος περί βασικού μετόχου που κατέληξε σε μεγάλο πολιτικό φιάσκο και έφερε τη χώρα αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εμπλοκή του Μαξίμου

Το κλίμα έγινε ακόμη χειρότερο μετά τις εκλογές του 2007. Στη δίνη μεγάλων σκανδάλων άρχισε να μπαίνει πλέον και το Μαξίμου, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η αίσθηση ότι ο Κ. Καραμανλής έχει χάσει τον έλεγχο ακόμη και στην αυλή του. Από το DVD του Ζαχόπουλου (φωτό) έως την υπόθεση Παυλίδη και πολύ περισσότερο το Βατοπέδι, το πρωθυπουργικό επιτελείο, εάν δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, τουλάχιστον ήταν ενήμερο για όσα συνέβαιναν. Το 2008 το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε μόλις μία φορά- για να αναφωνήσει ο κ. Καραμανλής «mea culpa» για το Βατοπέδι. Η πίεση από το σκάνδαλο ήταν τεράστια και για τον ίδιο, σε σημείο να ακυρώσει ένα επίσημο ταξίδι στην Κίνα, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τις αμαρτωλές μεταβιβάσεις βρίσκονταν στην κορύφωσή τους.


Εξαφανισμένος για μία εβδομάδα

Το εσωκομματικό αίτημα, «Κώστα, κάνε κάτι», άρχισε να γίνεται κραυγή στη Ν.Δ. λίγες ημέρες αργότερα, όταν το κέντρο της Αθήνας καιγόταν από την «εξέγερση» που ακολούθησε τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επί μία εβδομάδα ο Πρωθυπουργός δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πουθενά, ενώ οι πληροφορίες ότι, μουδιασμένος, παρακολουθούσε μαζί με τη μισή Κυβερνητική Επιτροπή από την τηλεόραση του πρωθυπουργικού γραφείου το χριστουγεννιάτικο δέντρο να φλέγεται στο Σύνταγμα, είχαν φέρει σε κατάσταση απόγνωσης ακόμη και υπουργούς.

Αναζητείται ο καλός του εαυτός

Αντανακλαστικά έδειξε, πάντως, με τις πυρκαγιές, ιδίως μετά τις φωτιές στην Ηλεία (φωτό), που περιγράφει σε συνομιλητές του ως την πιο δύσκολη και τραγική στιγμή της πρωθυπουργίας του. Εξαιτίας του μεγάλου σεισμού στην Αχαΐα, τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε εσπευσμένα από την Αυστρία, όπου είχε πάει οικογενειακώς για να παρακολουθήσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Εuro.
Στενοί συνεργάτες λένε ότι «ο Καραμανλής ανανεώνεται στην προεκλογική περίοδο», επικαλούμενοι και τις αντιδράσεις του στις φωτιές του 2007. Και ευελπιστούν ότι και τις επόμενες ημέρες η εικόνα θα αλλάξει και θα πάρει το παιχνίδι πάνω του». Το μήνυμα αυτό, άλλωστε, επιχειρεί να στείλει και ίδιος, στοχεύοντας σε μια απολύτως προσωπική καμπάνια, καθώς- όπως έχει ήδη πει δύο φορές με έμφαση- «οι πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί την κρίση». Το πρόβλημα είναι ότι πλέον έχουν τελειώσει οι υποσχέσεις, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο των ευρωεκλογών στις οποίες, όπως παραδέχονται και στελέχη της Ρηγίλλης, ο Κ. Καραμανλής «ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανακοινώνονται σε λίγες μέρες Η ανανέωση στόχος του ΠΑΣΟΚ στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Icon
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου


Θέμα χρόνου αποτελεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί πριν από την άνοδο του Γ.Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Ιπποκράτους και η επιτροπή υπό τον Γιάννη Ραγκούση επεξεργάζεται ήδη προτάσεις, προκειμένου να καταρτίσει τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», εκτιμάται ότι σε αυτές τις εκλογές η ανανέωση στη στελέχωση των ψηφοδελτίων θα ξεπεράσει το 55% που σημαίνει ότι ένας στους δύο υποψήφιους θα είναι νέος.

Αγνωστο παραμένει εάν θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ οι Γιάννος Παπαντωνίου, Χρήστος Πάχτας, Γιάννης Ανθόπουλος και Χρίστος Βερελής.

Δεν θα είναι υποψήφιοι ο Μιχάλης Νεονάκης και ο Κίμωνας Κουλούρης.

Υποψήφιοι με σταυρό προτίμησης θα είναι ο Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος φαίνεται να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Α Αθήνας. Στην ίδια περιφέρεια έλαβε διαβεβαιώση ότι θα είναι υποψήφιος και ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.

Η Λούκα Κατσέλη θα είναι υποψήφια στη Β' Αθήνας, στην οποία τελικά δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός θα παραμένει και ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος παρά το ότι βολιδοσκοπήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για να είναι υποψήφιος στη Β Πειραιά απάντησε αρνητικά.

Αδιευκρίνιστο προς το παρόν παραμένει και το θέμα της επανένταξης του Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πιθανός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν έχει επισήμως μέχρι τώρα την παραμικρή νύξη για το θέμα αυτό.Newsroom ΔΟΛ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΠΡΤΑΘΛΗΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ

1η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Νάουσα

Μακεδονικός Φούφα - Σβορώνος

Απόλλων Αμμοχωρίου - Γρεβενά Αεράτα

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Νίκη Αγκαθιάς

Αλεξάνδρεια - Κάστωρ ΑΟ

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Φλώρινα

Βατανιακός - Εθνικός Κατερίνης

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Σιάτιστα

2η Αγωνιστική

Μακεδονικός Φούφα - Εθνικός Βατερού

Νάουσα - Απόλλων Αμμοχωρίου

Σβορώνος - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Γρεβενά Αεράτα - Αλεξάνδρεια

Νίκη Αγκαθιάς - Ένωση Αποστόλου Παύλου

Κάστωρ ΑΟ - Βατανιακός

Φλώρινα - Σιάτιστα

Εθνικός Κατερίνης - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

3η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Απόλλων Αμμοχωρίου

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Μακεδονικός Φούφα

Αλεξάνδρεια - Νάουσα

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Σβορώνος

Βατανιακός - Γρεβενά Αεράτα

Σιάτιστα - Νίκη Αγκαθιάς

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Κάστωρ ΑΟ

Φλώρινα - Εθνικός Κατερίνης

4η Αγωνιστική

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Εθνικός Βατερού

Απόλλων Αμμοχωρίου - Αλεξάνδρεια

Μακεδονικός Φούφα - Ένωση Αποστόλου Παύλου

Νάουσα - Βατανιακός

Σβορώνος - Σιάτιστα

Γρεβενά Αεράτα - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Νίκη Αγκαθιάς - Εθνικός Κατερίνης

Κάστωρ ΑΟ - Φλώρινα

5η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Αλεξάνδρεια

Ένωση Αποστόλου Παύλου - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Βατανιακός - Απόλλων Αμμοχωρίου

Σιάτιστα - Μακεδονικός Φούφα

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Νάουσα

Εθνικός Κατερίνης - Σβορώνος

Φλώρινα - Γρεβενά Αεράτα

Νίκη Αγκαθιάς - Κάστωρ ΑΟ

6η Αγωνιστική

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Εθνικός Βατερού

Αλεξάνδρεια - Βατανιακός

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Σιάτιστα

Απόλλων Αμμοχωρίου - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Μακεδονικός Φούφα - Εθνικός Κατερίνης

Νάουσα - Φλώρινα

Σβορώνος - Κάστωρ ΑΟ

Γρεβενά Αεράτα - Νίκη Αγκαθιάς

7η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Βατανιακός

Σιάτιστα - Ένωση Αποστόλου Παύλου

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Αλεξάνδρεια

Εθνικός Κατερίνης - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Φλώρινα - Απόλλων Αμμοχωρίου

Κάστωρ ΑΟ - Μακεδονικός Φούφα

Νίκη Αγκαθιάς - Νάουσα

Σβορώνος - Γρεβενά Αεράτα

8η Αγωνιστική

Σιάτιστα - Εθνικός Βατερού

Βατανιακός - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Εθνικός Κατερίνης

Αλεξάνδρεια - Φλώρινα

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Κάστωρ ΑΟ

Απόλλων Αμμοχωρίου - Νίκη Αγκαθιάς

Μακεδονικός Φούφα - Γρεβενά Αεράτα

Νάουσα - Σβορώνος

9η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Εθνικός Κατερίνης - Σιάτιστα

Φλώρινα - Βατανιακός

Κάστωρ ΑΟ - Ένωση Αποστόλου Παύλου

Νίκη Αγκαθιάς - Αλεξάνδρεια

Γρεβενά Αεράτα - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Σβορώνος - Απόλλων Αμμοχωρίου

Νάουσα - Μακεδονικός Φούφα

10η Αγωνιστική

Εθνικός Κατερίνης - Εθνικός Βατερού

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Φλώρινα

Σιάτιστα - Κάστωρ ΑΟ

Βατανιακός - Νίκη Αγκαθιάς

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Γρεβενά Αεράτα

Αλεξάνδρεια - Σβορώνος

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Νάουσα

Απόλλων Αμμοχωρίου - Μακεδονικός Φούφα

11η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Φλώρινα

Κάστωρ ΑΟ - Εθνικός Κατερίνης

Νίκη Αγκαθιάς - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Γρεβενά Αεράτα - Σιάτιστα

Σβορώνος - Βατανιακός

Νάουσα - Ένωση Αποστόλου Παύλου

Μακεδονικός Φούφα - Αλεξάνδρεια

Απόλλων Αμμοχωρίου - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

12η Αγωνιστική

Κάστωρ ΑΟ - Εθνικός Βατερού

Φλώρινα - Νίκη Αγκαθιάς

Εθνικός Κατερίνης - Γρεβενά Αεράτα

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - Σβορώνος

Σιάτιστα - Νάουσα

Βατανιακός - Μακεδονικός Φούφα

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Απόλλων Αμμοχωρίου

Αλεξάνδρεια - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

13η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Νίκη Αγκαθιάς

Γρεβενά Αεράτα - Κάστωρ ΑΟ

Σβορώνος - Φλώρινα

Νάουσα - Εθνικός Κατερίνης

Μακεδονικός Φούφα - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Απόλλων Αμμοχωρίου - Σιάτιστα

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Βατανιακός

Αλεξάνδρεια - Ένωση Αποστόλου Παύλου

14η Αγωνιστική

Γρεβενά Αεράτα - Εθνικός Βατερού

Νίκη Αγκαθιάς - Σβορώνος

Κάστωρ ΑΟ - Νάουσα

Φλώρινα - Μακεδονικός Φούφα

Εθνικός Κατερίνης - Απόλλων Αμμοχωρίου

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου - ΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Σιάτιστα - Αλεξάνδρεια

Βατανιακός - Ένωση Αποστόλου Παύλου

15η Αγωνιστική

Εθνικός Βατερού - Σβορώνος

Νάουσα - Γρεβενά Αεράτα

Μακεδονικός Φούφα - Νίκη Αγκαθιάς

Απόλλων Αμμοχωρίου - Κάστωρ ΑΟ

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης - Φλώρινα

Αλεξάνδρεια - Εθνικός Κατερίνης

Ένωση Αποστόλου Παύλου - ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου

Βατανιακός - Σιάτιστα

Από μια άλλη οπτική γωνία 5.9.2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2009

του Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛ)

- Δεν νομίζω ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας είναι τόσο ανόητος, ώστε να λέει, τα όσα λέει, για να δικαιολογήσει την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών.
Μάλλον θεωρεί τους Έλληνες ανόητους. Υποστηρίζει ο κ. Κ. Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα με την οικονομία της χώρας.
Τώρα το ανακάλυψε;
Πριν δύο περίπου μήνες είχαμε ευρωεκλογές. Μπορούσε κάλλιστα να στήσει διπλές κάλπες και να αποφεύγουν οι σπατάλες με τις νέες εκλογές.
Υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συναινεί στην επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια ως Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν γίνουν βουλευτικές εκλογές.
Αυτό είναι κάτι που ο χρόνος θα το έδειχνε. Η αντιπολίτευση πάντα θα ζητά εκλογές, διότι είναι χαμένη και ως εκ τούτου προσδοκά κάτι το καλύτερο.
Υποστηρίζει ο κ. Κ. Καραμανλής ότι η οικονομία και γενικά η χώρα δεν αντέχουν σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Αυτό, όσο και να είναι αλήθεια, είναι κάτι που κάποια στιγμή θα συμβεί.
Μας λέει ότι επιθυμία του ήταν να γίνουν εκλογές το Σεπτέμβριο του 2011 με τη λήξη της τετραετίας.
Μας θεωρεί ανόητους για μια ακόμη φορά.
Όταν σήμερα υποστηρίζει ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, περίπου έξι μηνών, πώς θα άντεχε το 2011, όταν ήταν σίγουρο ότι δεν μπορούσε να γίνει παράταση στη θητεία της σημερινής βουλής;
Τώρα, που ήταν αβέβαιες οι εκλογές το Μάρτιο, δεν άντεχε η οικονομία. Πώς θα άντεχε το 2011 όταν θα ήταν σίγουρη η παρατεταμένη προεκλογική περίοδο;
Δεν μας λέει την αλήθεια ο κ. Κ. Καραμανλής και είναι κρίμα.
Είναι κρίμα διότι είναι νέος άνθρωπος και ο κόσμος περίμενε πολλά.

- Άρχισαν στα κόμματα οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις, για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, κυρίως των δύο μεγαλύτερων αριθμητικά κομμάτων.
Μερικοί απ' τους ενδιαφερόμενους είναι τόσο σίγουροι, για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, που άνοιξαν και γραφεία.
Μου θυμίζει λίγο, μια περίοδο, όπου στην εφημερίδα συζητούσαμε με ...κάποιον για τις δαπάνες των καταχωρήσεών του και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής γινόταν ψηφοφορία για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο.
Τα έχει και αυτά η πολιτική. Πρέπει τα μέλη του κόμματος να πιστέψουν ότι έχουν συμμετοχή στις αποφάσεις και κυρίως στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

- Είχαμε γράψει και άλλες φορές για το λάθος του ΣΥΝ να υποταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανανεωτική αριστερά, κάτω απ' τους αρτιριοσκλημένους που συνέπηξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ασφυκτιά και κινδυνεύει να καταποντιστεί.
Έδειξαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μονάδες και ότι με την πολιτική τους θα μείνουν μονάδες.
Πήγαν να εξουδετερώσουν το ΚΚΕ βγαίνοντάς του απ' τα αριστερά.
Πήγαν να περάσουν από μια βελόνα το παλαμάρι του καραβιού.
Τώρα θρηνούν περιμένοντας τους καρπούς των ενεργειών τους.
Είναι κρίμα στην Ελλάδα, με ιστορία σε προοδευτικούς αγώνες, να μείνει εκτός βουλής η ανανεωτική αριστερά.
Βέβαια δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που είναι αποφασισμένος να αυτοκτονήσει.
Μπορεί μια, μπορεί δυο να τον προστατεύσουμε. Όταν όμως είναι αθεράπευτες, τότε τα θλιβερά αποτελέσματα είναι αναπόφευκτα.

- Το πανηγύρι στο Λιμπάνοβο, όπως έλεγαν παλαιά το Αιγίνιο, ήταν ένας σταθμός στη ζωή των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας.
Όλο το χρόνο ζούσαμε με την προσμονή αυτού του πανηγυριού.
Κάθε βράδυ οι ψησταριές με τα λουκάνικα και τα σουβλάκια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μεθυστική.
Το Αιγίνιο ζει ημέρες δόξας και μεγαλείου. Δείχνει ότι είναι η πρωτεύουσα του Βορρά.
Φέτος τα γεγονότα ήρθαν να δώσουν μεγαλύτερη αίγλη στο πανηγύρι του Αιγινίου.
Η προκήρυξη των εκλογών θα συγκεντρώσει ασφαλώς περισσότερο κόσμο, αφού θα περάσουν και θα ξαναπεράσουν οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές.
Το πανηγύρι φέτος θα μετατραπεί σε βουλευτοπάζαρο, όπως παλαιά ήταν νυφοπάζαρο η βόλτα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου της Κατερίνης.
Έτσι και αλλιώς και χωρίς εκλογές η επιτυχία του πανηγυριού του Αιγινίου είναι δεδομένη.

- Μια και είπαμε για το πανηγύρι του Αιγινίου, θα πούμε ότι γενικά οι Έλληνες είμαστε πανηγυρτζήδες.
Μάλιστα τα πανηγύρια μας εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό.
Θυμάμαι παλαιά που ήταν ζωοπανηγύρεις.
Στη συνέχεια έγιναν ζωοπανηγύρεις και εμποροπανηγύρεις.
Σήμερα είναι εμποροπανηγύρεις με περισσότερη διασκέδαση.
Δεν φτάνουν όμως τα παραδοσιακά πανηγύρια και ...προχώρησε περισσότερο η κατάσταση.
Άρχισαν οι εκλογικές αναμετρήσεις.
Τα φαγοπότια καθημερινά. Οι συζητήσεις διαρκείς και οι υποσχέσεις ένθεν και ένθεν χωρίς περιορισμούς.
Έχουμε κακομάθει με τις εκλογές. Τον Ιούνιο είχαμε ευρωεκλογές. Τον Οκτώβριο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές.
Τον Μάρτιο ίσως να υπάρξει εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να έχουμε νέες εκλογές.
Τα προγνωστικά λένε ότι δεν θα έχουμε αυτοδυναμία και ίσως νέες εκλογές.
Τον επόμενο Οκτώβριο θα έχουμε Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.
Τελικά οι εκλογές στην Ελλάδα κοντεύουν να αντικαταστήσουν τα πανηγύρια.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ – ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_05.html

«…Η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η συγκέ-ντρωση της εξουσίας στους λίγους. Δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο.
Είναι αποτέλεσμα της νεοσυντηρητικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βλέπω πηγαίνοντας παντού, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Αλλά η κάθε χώρα, φίλες και φίλοι, η κάθε Δημοκρατία, αντιδρά ανάλογα. Ανάλογα με τις αντιστάσεις της, την δύναμη των θεσμών της, τις πολιτικές της κυβέρνησής της. Και στην Ελλάδα, αυτή η υπερσυγκέντρωση εξουσίας κατέληξε στην εξάρτηση της πολιτικής από κάθε είδους μικρό ή μεγάλο ανεξέλεγκτο συμφέρον: επιχειρηματικό, ιδιωτικό, κομματικό, μιντιακό ή όποιο άλλο.

Αυτή η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η πολιτική επιλογή κάποιων που λένε: «Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες. Η Ελλάδα ανήκει μόνο σε κάποιους Έλληνες.» Και οι σημερινές εξαρτήσεις στέλνουν σε όλη την κοινωνία τα χειρότερα μηνύματα.
Διότι σήμερα, βαφτίζουν την παρανομία, «μαγκιά». Καθιστούν την «λαμογιά», προνόμιο. Θεοποιούν το «κονέ», ως κλειδί επιτυχίας. Λέξεις, δυστυχώς, που έγιναν μέρος στο πολιτικό μας λεξιλόγιο.
Αυτές οι πρακτικές δεν είναι θεμέλιο δημιουργίας. Είναι εργαλεία «βολέματος» του ενός που ξεβολεύει τον διπλανό του. Που κατακερματίζει έτσι την συλλογική μας προσπάθεια. Που σπαταλά δυνάμεις μας. Που αναδεικνύει τους αρεστούς, και όχι τους άριστους. Που ενθαρρύνει το δίκιο του ισχυρού, και όχι την ισχύ του Δικαίου.

Με αυτή την αντίληψη, η χώρα έφτασε σήμερα στο πλήρες αδιέξοδο. Και δεν είναι μόνο η οικονομική κατάρρευση, η διαφθορά, η γενικευμένη ανομία, η διάλυση του κράτους, η καταστροφή του φυσικού μας πλούτου και περιβάλλοντος. Δεν είναι μόνο η αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι πάνω απ' όλα αυτή η αποκαρδιωτική κατάπτωση που ζούμε. Η συνθηκολόγηση με την παραίτηση από κάθε προσπάθεια, αφού τίποτα, μου λένε πολλές φορές, πολλοί με τους οποίους μιλώ στο δρόμο, δεν μπορεί να αλλάξει σ' αυτό τον τόπο.
Μία νοοτροπία διακυβέρνησης, που καταπνίγει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση του Ελληνισμού. Που στραγγαλίζει την πρωτοβουλία. Που αποκαρδιώνει τον νέο. Που γονατίζει τον ηλικιωμένο. Που πνίγει την επιχειρηματικότητα, κάθε ατομική και ομαδική προσπάθεια. Που δεν επιτρέπει σε κανέναν να σχεδιάσει για την επόμενη χρονιά, τον επόμενο μήνα ή την επόμενη μέρα.
Διότι η αυθαιρεσία, η έλλειψη κανόνων, αρχών, τα ανατρέπει όλα. Και αγανακτούμε με την έλλειψη αρχών, αξιών και θεσμών. Εξοργιζόμαστε με το κενό σεβασμού στον άνθρωπο και ανθρωπιάς. Που δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ηθικό, αλλά και βαθιά λειτουργικό για μια Δημοκρατία …».

Τα παραπάνω, δεν είναι μια, απλή, αντιπολιτευτική κριτική στη κυβέρνηση της νεοδημοκρατίας… Αφορούν πολλούς και από πολλές πλευρές και απευθύνονται σε όλους !...
Ο Γ. Παπανδρέου, κωδικοποίησε σε σαράντα γραμμές τις απόψεις και τις θέσεις του για τη ρίζα της κακοδαιμονίας στη χώρα…
Ναι, είναι «γροθιά στον τοίχο» και ενέχει κινδύνους… Ναι, θυμίζει ανάλογες αναφορές σε διευθεντάδες και νταβατζήδες, που έμειναν απλές αναφορές, χωρίς πολιτικές πράξεις αντιμετώπισής τους…

Ο Γιώργος παίρνει το ρίσκο και αποκαλύπτει προεκλογικά τις προθέσεις του, γνωρίζοντας, πολύ καλά, πως ο ελληνικός λαός, δεν αντέχει και δεν θα δεχτεί άλλη υπαναχώρηση, στο βασικό ζήτημα – πρόβλημα της Δημοκρατίας μας…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ χθες στην Κατερίνη



ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ χθες στην Εκάβη Κατερίνης, που έγινε με την ευκαιρία της επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974, οπότε και ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον πρώην υπουργό του κινήματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη o οποίος μίλησε για επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει και τόνισε ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Νεοδημοκράτες επιτίθενται στα τηλεοπτικά κανάλια στην ΔΕΘ και κυρίως στον Γ.Βλάχο

Σάββατο, 5 Σεπτέμβριος 2009

www.seleo.gr
Τους κατηγορούν ότι έριξαν την κυβέρνηση

Φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς από οπαδού της ΝΔ δέχονται δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που περιμένουν τον Κ.Καραμανλή για τα εγκαίνια στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης. Κάποιοι ήρθαν μάλιστα και στα χέρια και επενέβησαν για ...να τους χωρίσουν μέλη της ασφάλειας του Κ.Καραμανλή. Οι Νεοδημοκράτες κατηγορούν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και κυρίως τον πολιτικό συντάκτη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ Γ.Βλάχο ότι με τις πληροφορίες που μετέδιδαν "έριξαν" την κυβέρνηση.
Είναι οι κάφροι οπαδοί των κομμάτων που δεν μας λένε ποια ψευδή είδηση μετέδωσε ο Γιώργος Βλάχος; Καμία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Το θέατρο και τις επικοινωνικές τακτικές του Πρωθυπουργού το ζήσασε, το ζούμε και θα το ζήσουμε για άλλη μία φορά και σήμερα στην ΔΕΘ αλλά και στην προεκλογική περίοδο.Αναρωτιέται σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης!!
-Πώς λέγεται ,όταν αθωώνεις κάποιον βουλευτή ή υπουργό και επειδή νοιώθεις την πανελλαδική κατακραυγή τον αποκεφαλίζεις προεκλογικά και τον βγάζεις απο τις λίστες; Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, όταν κυβερνάς, και αποτυχάνεις στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική,στις μεταρυθμίσεις, στην επανίδρυση του κράτους,στα θέματα καθημερινότητας και ηθικής και προκαλείς εκλογές και βαφτίζεις την ανικανότητά σου "λόγους που προβέπονται απο το σύνταγμα για πρόωρες εκλογές";Θέατρο; ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, μετά απο παταγώδη αποτυχία και συνηδειτές επιλογές κατά του εισοδήματος της πλατιάς λαικής μάζας, να ζητάς απο αυτούς που πληρώνουν τη νύφη να σου ξαναδώσουν την ευκαιρία, να πετύχεις τί;Να τους κοροιδέψεις ξανά και να τους "στείψεις" εκ νέου; Πώς λέγεται λοιπόν θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, να επιμένεις να υποτιμάς τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού;Ανευθυνότητα και κοροιδία;
-Πώς λέγεται, να είσαι αποκλειστικά υπέυθυνος για την διακυβέρνηση μιάς χώρας και όταν αποδεικνύονται λαμογιές, να βγαίνεις ωσάν να μή συμβαίνει τίποτε και να "τιμωρείς τάχα μου τους παραβαίνοντες τις γραμμές σου", κρατώντας τον εαυτο σου "αλώβητο και ανεύθυνο"; Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, στην πολιτικη και στην απλή καθουμηλουμένη η ραθυμία, η ανικανότητα ελέγχου των υπουργών σου και να μήν φταίς εσύ για τίποτε;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, η εμμονή σου να φορτώνεις στην αντιπολίτευση επι πέντε χρόνια, αυτά ποπυ έπρεπε εσύ να κάνεις αφού κυβερνάς;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται,ο λαός να σε εμπιστεύεται, να σε πιστεύει,να σε ψηφίζει δύο φορές πρωθυπουργό και να προσβάλλεις την αισθητική του, να διαλύεις την περιφάνεια του και να υποτιμάς τόσ απροκαλυπτα τη νοημοσύνη του;Θέατρο ή κοροιδία;
- Πώς λέγεται, να έχεις μία αποτυχία στην εξωτερική πολιτική,να είσια το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαικής Ενωσης και σύ να σφυρίζεις αδιάφορα, παριστάνοντας τον ανεύθυνο και να κυβερνάς αντιπολιτευόμενος την αντιπολίτευση και να ζητάς χωρίς ίχνος ντορπής εκ νέου την ψήφο του Λαού;Θέατρο ή κοροιδία;
- Πώς λέγεται, να περιβάλλεσαι απο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σύ να μήν έχεις "πάρει χαμπάρι" τί συμβαίνει στην αυλή σου;Ανικανότητα, θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, να ξεζουμίζεις τον Ελληνικό Λαό και να του λές οτι θα φροντίσεις τα "λαικά στρώμματα" άν σε ξαναψηφίσουν;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται,πολιτικός που έγινε δύο φορές πρωθυπουργός και ακόμη δέν έχει καταλάβει, τι σημαίνει αυτό και παριστάνει τον ανεύθυνο για όλα;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, όταν ο πρωθυπουργός κρύβεται στα δύσκολα και εμφανίζεται όταν το απαιτούν οι όροι επικοινωνίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιλόγητα, πιστέυοντας ότι για άλλη μιά φορά με την ικανότητά του να αναμασά τα ίδια και τα ίδια και παίζοντας θέατρο στα κανάλια, θα καταφέριε να κοροιδέψει τους πολίτες;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, οταν πρωθυπουργός κατάφερε επι κυβερνήσεώς του, να χρεωκοπήσει η κερδοφόρα ΔΕΗ, να πωλήσει αντι πινακίου φακής τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, να χρεωκοπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία,να διαλύει το κράτος, να καίγονται 75 άνθρωπο το 2007 και σήμερα το 2009 να συνεχίζει να πολιτεύεται ωσάν να μή συμβαίνει ΄τιποτε και να παριστανει τον καταλληλότερο;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός να είναι όμηρος συμφερόντων και των ιδίων των βουλευτων του και να παριστάνει ενώπιον του λαού τον σκληρό;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός να εκλέγεται ώς ο μεσίας, ώς αρχιερέας της κάθαρσης και των συμφερόντων και πολέμιος των ¨νταβατζήδων" και να τους αγκαλιάζει, δίνοντας γή και ύδωρ εις βάρος του λαού και να παριστάνει το λαικό ηγέτη και το υπερασπιστή των λαικών συμφερόντων;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός να είναι "κλεισμένος στο πύργο του ώς βασιλοπούλα", να μήν διαβάζει εφημερίδες και να μήν ενημερώνεται για όλα τα σκάνδαλα όταν βοούσε η Ελλάδα και να εμφανίζεται μετά για να παραστήσει τον άμπεμπτο πρωθυπουργό που έρχεται και διορώνει τα κακώς κείμενα που η νακικανότητά του δημιούργησε;Θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος να δείχνει ανικαντητα στην εξωτερική πολιτική , να είναι η χώρα του κλώτσου και του μπάτσου και να θεωρεί εαυτόν καταλληλότερο; θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός να έχει όντως ικανότητες επικοινωνιακές και καλείται απο τους βουλευτές του "να αναλάβει πρωτοβουλίες να αντιστρέψει το κλίμμα", με επικοινωνιακούς τακτικισμούς;θέατρο ή κοροιδία;
-Πώς λέγεται, ο πρωθυπουργός που κουρυφία στελέχη του οπως ο κ Λιαπης να δηλώνει :«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ' αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες (αναφερόταν στο διάγγελμα Καραμανλή) εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις που -κατά τη γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη» και εκείνος να σφυρίζει αδιάφορα παριστάνοτας τον ακαταλληλότερο;καταλληλότερος που στο θέατρο ή στην κοροιδία;

Ναί είναι καταλληλότερος και στα δύο!! και Θέατρο και κοροιδία!!Αυτό το οσμίζεται και το νοιώθει πιά ο απλός πολίτης απο την στάση του πρωθυπουργού!! Εχει πιά πονηρευτεί ο Ελληνας και δέν θα πειστεί απο τα " αναναμασημένα" ίδια " μεγάλα λόγια" απο ένα πολιτικό που ομολογώ είναι "καταλληλότερος" και άπαιχτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ"
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Φεύγει κι αφήνει πίσω του συντρίμμια... Ο «πρωθυπουργός του απόλυτου τίποτα» βλέποντας την πλάτη του Γιώργου έσπευσε να στήσει κάλπες μόνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Ε, ο Καραμανλής καμιά σχέση. Φεύγει απαξιωμένος, με το κεφάλι σκυφτό, και την εικόνα τού δήθεν αγέρωχου ηγέτη, εντελώς στραπατσαρισμένη. Ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα για 5 χρόνια, εγκαταλείπει την εξουσία αφήνοντας πίσω του ερείπια, και μας όλους με την απορία πώς τα κατάφερε ένας άνθρωπος να κοροϊδέψει τόσο οικτρά τόσους πολλούς για τόσο μεγάλο διάστημα. Σε χρόνο ανύποπτο είχαμε εκτιμήσει ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα φύγουν νύχτα. Απολογούμαστε για τη λάθος εκτίμηση. Φεύγουν μέρα μεσημέρι, και... απολαμβάνουν τις «ευχές» των πολιτών που βίωσαν στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια τη νεοδημοκρατική διακυβέρνηση. Πώς το φωνάζουν στα γήπεδα όταν η φιλοξενούμενη ομάδα, μαζί με τις αποσκευές της αποχωρεί και με 4-5 γκολ; «Κα-λό τα-ξί-δι»; Έτσι ακριβώς.
Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο
Εντάξει, δεν θέλω να ποδοσφαιροποιήσω την πολιτική ζωή- αυτά τα έκαναν άλλοι σε παλιότερες εποχές, και συγκεκριμένα σε μία, που αποκλήθηκε και «βρώμικο ΄89». Αλλά θα ξεχάσω εγώ τον λαοφιλή πρόεδρο Κώστα, που κάποια ξελιγωμένα μέσα ενημέρωσης τον εμφάνιζαν ως «κυρίαρχο του παιχνιδιού» (αυτός ο όρος, να, εδώ μου ΄χει κάτσει, άκου «κυρίαρχος»!), ενώ ο άνθρωπος αποδείχθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα παραφουσκωμένο μπαλόνι. Χωρίς ιδέες, χωρίς όραμα για τη χώρα, χωρίς σχέδιο- το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πώς θα περνάει καλά ως πρωθυπουργός, και «ας πάει και το παλιάμπελο». Τώρα φεύγει, και το μόνο που μας αφήνει είναι η αίσθηση του απόλυτου κενού. Γι΄ αυτό και η Ιστορία, που είναι αμείλικτη θα τον περιγράψει ως τον «πρωθυπουργό του απόλυτου τίποτα»...
Ακόμα και ο Μιχάλης του γύρισε την πλάτη
Δεν θα βάλω τα κλάματα γι΄ αυτό βέβαια, ούτε θα βάλω και τον γάτο μου τον Λου, να κλάψει επίσης. Στην Ήπειρο (αλλά και αλλού) λέμε την παροιμία, «όπως στρώσεις, κοιμάσαι». Ώς και ο Μιχάλης Λιάπης, ο ξάδελφός του, πήρε τη γενναία, όπως και να το κάνεις, απόφαση να του γυρίσει την πλάτη. Και καλά έκανε. Γιατί ο καταλληλότερος πρόεδρος Κώστας ακόμη και στο φινάλε του, αυτό που διάφορα ξελιγωμένα ΜΜΕ αποκάλεσαν «πράξη ευθύνης» (χα...), το μόνο που σκέφτηκε ήταν το πώς θα ωφεληθεί ο ίδιος. Ποια οικονομία, και ποιες διαρθρωτικές αλλαγές; Αυτά είναι παραμύθια! Το μόνο που κυριάρχησε στη σκέψη του για τις εκλογές και καθοδήγησε τις κινήσεις του ήταν το πώς θα τα καταφέρει να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, τίποτε άλλο, και μη μασάτε όσα σας σερβίρουν διάφοροι εντεταλμένοι του συστήματος Μαξίμου... Θα ζητήσει...
εκλογές τον Μάρτιο
Υπάρχουν απορίες στο ακροατήριο; Σπεύδω να δώσω εξηγήσεις για να μη βρεθεί αύριο κάποιος στο καφενείο να σας κάνει τον έξυπνο. Τα πράγματα είναι απλά: ο Καραμανλής διαβλέποντας ότι όσο περνάει ο καιρός απαξιώνεται και ο ίδιος, και η κυβέρνηση, και το πιο πιθανο θα είναι να βλέπει την πλάτη του Γιώργου με τα κιάλια, έσπευσε να προκηρύξει άμεσα τις εκλογές για να μην κάνει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ και διαχειριστεί ο ίδιος την ήττα. Προσβλέποντας ότι η ήττα αυτή θα είναι στα επίπεδα των 2-3 μονάδων, σου λέει, ξαναπάμε σε εκλογές στα τέλη Νοέμβρη, και εκεί βλέπουμε τι γίνεται. Και να κάνει ο Γιώργος αυτοδυναμία, αυτή θα είναι μικρή. Αν δεν κάνει δε και ζητήσει στήριξη ή συνεργασία από τον Συνασπισμό, εκεί θα γίνει το πανηγύρι, οπότε, εγώ πια τον πάω σε εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και δεν μου κουνιέται κανένας. Ούτε Ντόρα ούτε Αβραμόπουλος ούτε Σαμαράς. Δηλαδή ο άνθρωπος επέλεξε να υπάρξουν τρεις τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε 5 μήνες, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ίδιος. Αυτός είναι...
Να ψάξουν τον ρόλο του Σανιδά
Εκλογές, εκλογές, αλλά εγώ επειδή είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου με εκείνον τον ανακριτή στο σκάνδαλο της Ζίμενς που τον έλεγαν Ζαγοριανό, αλλά αυτός νόμιζε ότι τον έλεγαν... Ζαγορίτη, αποτιμώ ως πράξη μεγάλης εμβέλειας την απόφαση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να του αφαιρέσει τη δικογραφία και να τον παραπέμψει για παράβαση καθήκοντος. Τη θεωρώ όμως και λειψή. Γιατί ο ανακριτής δεν λειτουργούσε μόνος του, αλλά κάτω από την «υψηλή εποπτεία» του εισαγγελέα Σανιδά, ο οποίος είχε ξεχάσει ότι είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πολλές φορές μας έκανε να πιστεύουμε ότι είχε μετακομίσει στη Ρηγίλλης. Λοιπόν κ. Τέντε, δεν πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος του κυρίου Σανιδά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια; Να δούμε, αν αυτά που αποφάσιζε ο κύριος αυτός, ήταν σύννομα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου;


ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα πάει πάλι σε εκλογές

Όσοι έχουν αρχίσει τις βαθυστόχαστες αναλύσεις για το αν θα τα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, και είναι έτοιμοι να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για το πιθανό ενδεχόμενο να μην πετύχει τον στόχο του, ας έχουν στο μυαλό τους ότι είναι μακρύς αυτός ο δρόμος.

Και έχει και πολλές στροφές. Γιατί μπορεί ο σχεδιασμός του Καραμανλή για γρήγορες εκλογές να αφορά το πώς θα κόψει την αυτοδυναμία του Γιώργου και να σέρνεται η χώρα σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, όμως δεν είναι πια εκείνος που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Η Ιπποκράτους έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Κι αυτό σημαίνει- όπως μου λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι σε θέση να ξέρουν- ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα γίνει κανονική πρόταση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός μίνιμουμ κυβερνητικού προγράμματος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί, το επόμενο βήμα είναι νέες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία (επειδή θα έχουν προηγηθεί και οι λεγόμενες διερευνητικές εντολές) την 22α Νοεμβρίου. Αν πάλι η αυτοδυναμία είναι οριακή, σιγά ο Γιώργος να μην κυβερνήσει με πλειοψηφία μιας ή δύο εδρών. Σε εκλογές θα πάει, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό- δηλαδή τις πρώτες Κυριακές του Δεκεμβρίου- με αίτημα ισχυρή κυβέρνηση.
Το ξέρουν και οι πέτρες. Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Όπως και μια αρχή. Αλλά σημασία έχει το τέλος. Το πώς θα φύγεις. Απ΄ ό,τι κάνεις. Κι από την ίδια τη ζωή. Πολλοί, προνοητικοί, γνωρίζοντας ότι ο τρόπος που φεύγεις, είναι αυτός που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και όσα έκανες προηγουμένως, φροντίζουν πολύ την αποχώρησή τους. Προσέχουν να είναι με αξιοπρέπεια. Να προκαλεί τον σεβασμό όσων σε γνώριζαν πριν και όσων σε παρακολουθούν τώρα να αποχωρείς. Έχει μεγάλη σημασία ας πούμε να φεύγεις όρθιος. Με το κεφάλι ψηλά. Με σταθερό βήμα και με κινήσεις που προδίδουν ότι σε όλη σου την πορεία ήσουν επίσης όρθιος, και δεν χρειάστηκε στιγμή να σκύψεις τη μέση, να πέσεις στα τέσσερα, να το βάλεις στα πόδια, να παρακαλέσεις, να γίνεις αναξιοπρεπής. Κι αν για κάποια στιγμή υποχρεώθηκες- υποχρεώθηκες, ε;- να κάνεις κάτι από όλα αυτά ή ακόμη και όλα αυτά, σηκώθηκες αμέσως, τίναξες τα ρούχα, και προχώρησες πάλι όρθιος. Και όπως πάντα με το κεφάλι ψηλά... Πώς κορόιδεψε τόσους πολλούς

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)