Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Όχι στις εκλογές αυτοκτονίας» Παραίτηση Μανώλη με αιχμές κατά Ντόρας και Σουφλιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης

Την παραίτηση από το βουλευτικό του αξίωμα κατέθεσε στο πρόεδρο του Κοινοβουλίου ο Γιάννης Μανώλης, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των εργασιών του γ' θερινού τμήματος της Βουλής. Σκοπός, όπως είπε, να διευκολύνει τον πρωθυπουργό εν όψει της ΔΕΘ. Ο τέως, πια, βουλευτής Αργολίδας, καλεί τον Κώστα Καραμανλή να μην προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών «αυτοκτονίας» και εξαπολύει επίθεση, χωρίς να τους κατονομάζει, στη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και στο Γιώργο Σουφλιά.

Ο Γιάννης Μανώλης αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει υποχρέωση να ν' αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να μην οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία σε εκλογική αυτοκτονία, η οποία θα τη φέρει στα πρόθυρα της διάσπασης και τον καλεί να μην υποκύψει στις πιέσεις όσων προτείνουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

"Φωτογραφίζοντας" την υπουργό Εξωτερικών, κάνει λόγο για κάποιους που ανυπομονούν να ηγηθούν της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα του κόμματος στις εκλογές. "Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις τους έβαλαν τη νέα Δημοκρατία στο κάδρο του σκανδάλου της Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού, να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους ενώ θέτουν βέτο ακόμη και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας διαθέτουν και κρίση και μνήμη", σημειώνει.

Ο Γ. Μανώλης αφήνει αιχμές και για τον Γιώργο Σουφλιά, με αφορμή τις πληροφορίες ότι εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό εκλογές τον Οκτώβριο. Κάνοντας έμμεση αναφορά στις φήμες που θέλουν τον έμπειρο πολιτικό να ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι κάποιοι τάσσονται υπέρ των εκλογών αυτοκτονίας "επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο".

Ο τέως βουλευτής Αργολίδας σημειώνει ότι κανείς δεν θα κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Οφείλει όμως να οδηγήσει τη νέα Δημοκρατία σε αυτοκάθαρση, προσθέτει και εκτιμά ότι η ιστορία θα τον κρίνει με αυστηρότητα, αν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα.

Την έδρα του Γιάννη Μανώλη στη Βουλή καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κρανιάς.

Επίθεση από Τραγάκη

"Ο Γιάννης Μανώλης, ενεργώντας με προφανώς προσωπικά πολιτικά κίνητρα, δε νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως δήθεν τιμητής της πολιτικής ζωής του τόπου και της παράταξης που τον στήριξε και τον ανέδειξε", δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης.

Η δήλωση

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μανώλη έχει ως εξής:

"Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν αναδεικνύοντας τον αρχηγό και δύο φορές πρωθυπουργό. Έχει υποχρέωση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία που θα τη φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμη το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Αυτό που ζητούν τα εκατομμύρια των νεοδημοκρατών που γαλουχήθηκαν με τις ιδεολογικές αρχές και τις ηθικές αξίες αυτής της παράταξης, είναι να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας. Κάποιοι, επειδή ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο. Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις τους έβαλαν τη νέα Δημοκρατία στο κάδρο του σκανδάλου της Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού, να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους ενώ θέτουν βέτο ακόμη και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της Νέας Δημοκρατίας βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες ήρθε η ώρα του Καραμανλή” γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ' αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο, και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες.

Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα το κρίνει όμως αυστηρά η ιστορία εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
http://fimotro.blogspot.com/2009/08/blog-post_8535.html
Print this post
Ο θλιβερός Πρετεντέρης κατέθεσε και επισήμως αίτημα για συνέντευξη με τον πρωθυπουργό. Μετά την πόρτα που οριστικά έφαγε από τον Παπανδρέου, προσπαθεί στην πρώτη του εκπομπή να κλείσει τον Καραμανλή. Στο Μαξίμου το... συζητάνε. Εάν εξασφαλίσει ο Καραμανλής ότι θα έχει την στήριξη του Mega και του ΔΟΛ η συνέντευξη θα είναι -όχι μια- αλλά δυο. Μια στον Πρετεντέρη και την "Ανατροπή" και μια στο Βήμα της Κυριακής και τον Χιώτη. Το να διεκδικεί κάποιος συνέντευξη δεν είναι κακό. Το κακό είναι να συναλλάσσεται πολιτικά με αυτόν που διεκδικεί την συνέντευξη εξασφαλίζοντάς του πολιτική ασυλία από την κριτική (ενδεχομένως και στήριξη) εφόσον την παραχωρήσει. Το ρεπορτάζ έχει μεγάλο... βάθος. Θα επανέλθουμε...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;


















ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ όλων των εγκρίτων δημοσιογράφων του γραπτού και του Ελληνικού Τύπου, μάλλον οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο. Αυτό γίνεται όλο και πιό σαφές απο τις κινήσεις των βουλευτών των κομμάτων, αλλά και των πολιτευτών που βλέπουν με θετικό μάτι το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς των και κινούνται έντονα στο παρασκήνιο για να πετύχουν να είναι υποψήφιοι στις επερχομενες εκλογές.Αυτό συμβαίνει στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.
Ετσι και στην Πιερία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ακούγονται διάφορα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του Πασόκ.
Εν πρώτοις θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιοι οι κ Αμοιρίδης και Παπαγεωργίου. Κατά πολλούς θεωρείται σίγουρη και η υποψηφιότητα του Αλέκου του Οφίδη.Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακούγεται και θεωρείται ότι θα είναι σίγουρα υποψήφιοι και οι κ Τσιτλακίδης και Γκελντής και μία γυναίκα πιθανόν η κ.Μαρία Μίχου.
Τελευταία όμως ακούγεται έντονα στο Δήμο Δίου η παραίτηση του Δημάρχου και η αντικατάστασή του με μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας,του οποίου το όνομα μας έχει δοθεί, με σκοπό ο Δήμαρχος Δίου να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.Η φήμη αυτή δεν επιβεβαιώνεται απο τον ίδιο τον δήμαρχο Δίου κ Παπαχρήστο, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Βέβαια κάποιοι απο το χώρο του Πασόκ σχολιάζοντας την εμμονή πολλών να είναι υποψήφιοι και το συνωστισμό υποψηφίων, το τοποθετούν στό ότι πιθανολογείται ότι οι έδρες του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία θα είναι τρείς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΕΣ ΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Δείτε τί εγινε πρίν απο λίγο στον Αυτιά. Μόνο που εωρική εξομολόγηση δέν έκανε ο ένας στον άλλο

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
kakes glosse makrigiannis

jmakr@otenet.gr.

Εντυπωσιάζομαι από την κυβερνητική διευκρίνιση ότι αποζημιώσεις για τα σπίτια που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική θα λάβουν μόνο όσοι έκτισαν νόμιμα! Όταν το κράτος αναγκάζεται να διευκρινίσει το αυτονόητο και το προφανές κάτι πολύ σάπιο υπάρχει, κάτι ανησυχητικά στραβό στην ελληνική κοινωνία. Υποθέτει λοιπόν ή είναι βέβαιο το κράτος ότι θα υπάρξουν πολίτες, οι οποίοι αν και παρανόμησαν χτίζοντας σε δάση ή παραβαίνοντας κάθε λογής κανόνες, θα ζητήσουν και αποζημίωση για τις ζημιές, που υπέστησαν. Αναμένει δηλαδή ότι ακόμη και μέσα σε αυτή την κατακραυγή για τα όσα έχουν γίνει σε βάρος της φύσης στην Αττική, το θράσος όσων έχουν παρανομήσει θα φτάσει μέχρι και αυτό το σημείο, να ζητούν δημόσιο χρήμα, με το οποίο θα διορθώσουν και θα βελτιώσουν τα παράνομα κτίσματα! Κι όμως η καταστροφή που υπέστη η Αττική, πρέπει να προκαλέσει και ορισμένα θετικά, όπως το γκρέμισμα άμεσα, όλων των κτισμάτων, που έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα (είναι περισσότερα από 3000 στην καμένη γη). Και ταχεία εκδίκαση όλων των άλλων υποθέσεων, που αφορούν παρανομίες σχετικά τα δάση στην περιοχή. Μόνο έτσι θα σταλεί το μήνυμα. Αλλιώς και θα μας κοροϊδεύουν και θα μας ζητούν και τα ρέστα…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν πάει άλλο!

DEΥΤΕΡΑ 31 Αυγούστου 2009,
http://www.protothema.gr/content.php?id=42811
της Μαίρης Λαμπαδίτη

Σε θέση μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα εν όψει του συλλαλητηρίου που έχουν προγραμματίσει στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, με κεντρικό σύνθημα "δεν πάει άλλο".

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έφυγαν προ ημερών με άδεια χέρια από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζουν ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους εξαιτίας της ανεργίας, της συμπίεσης των εισοδημάτων και της συνεχούς ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων τους .

Τα μηνύματα για την αύξηση της ανεργίας το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνα. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά το 2009 θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων άλλοι 100.000 έως 120.000 πολίτες, ενώ άλλοι τόσοι θα χάσουν τη δουλειά τους και το 2010.

Την ίδια ώρα το ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕ υπολογίζει ότι στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέχρι το Μάρτιο θα χαθούν 96.800 θέσεις εργασίας.

Αλλά και όσοι δεν ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, είναι αναγκασμένοι υπό την απειλή της απόλυσης να δουλεύουν με τετραήμερα που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας ιδίως στη Βόρειο Ελλάδα και με μερική απασχόληση με αποτέλεσμα να περικόπτονται και οι αμοιβές τους.

Από τα στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας προκύπτει ότι τον Ιούνιο έγιναν 71.000 προσλήψεις πλήρους απασχόλησης και 28.000 προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στον τουριστικό κλάδο όπου φέτος η πλειοψηφία των εργαζομένων υποαπασχολήθηκαν . Για παράδειγμα στο Νομό Ηρακλείου τον Ιούνιο έγιναν 6.000 προσλήψεις πλήρους και άλλες 2.000 προσλήψεις μερικής απασχόλησης.

στα Χανιά 1400 πλήρους και άλλες 1000 μερικής ενώ στην Κεφαλονιά 390 πλήρους και 630 μερικής απασχόλησης .

Μακρινός παραμένει και ο στόχος της ευρωπαϊκής σύγκλισης των μισθών.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη οι Ελληνες εργαζόμενοι αμείβονται με το 82% του μέσου ευρωπαϊκού μισθού, η παραγωγικότητά τους βρίσκεται στο 92% ενώ το κόστος ζωής ανέρχεται στο 94%. Ακόμα χειρότερη είναι η σύγκριση για τους κατώτατους μισθούς που αντιστοιχούν στο 50,5 % του μέσου ευρωπαϊκού όρου .

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΔΕΥΤΑΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία

Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «κύριος» της φωτογραφίας, ο οποίος έχει πιάσει από το λαιμό τον τερματοφύλακα του Άρεως, δουλεύει σε εισπρακτική εταιρία…
Όσο για τους άνδρες της Ασφάλειας, μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι είναι, που κάνουν δεύτερη δουλειά.

-------
Τι γυρεύει ο Νίκος Χατζηνικολάου στην… Κατερίνη;

Ότι κι αν γυρεύει, φαίνεται να το βρήκε στο… κέντρο της πόλης.


Καλή κυβέρνηση, είναι αυτή που κυβερνά λίγο χρόνο… προφανώς για αυτό και επανεκλέγεται!


Όταν μιλάει το χρήμα, κανείς δεν προσέχει τη γραμματική ή το συντακτικό…
Σωστά, αλλά προσέχουν το χρώμα του!


Ο «κανένας» προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, του Κώστα Καραμανλή.
Είναι βέβαιο ότι οι ερωτηθέντες δεν μπερδεύτηκαν;
-----------
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει πια δικαίωμα να κρύβεται, δεν μπορεί να είναι πλέον αόρατος, η Ελλάδα είναι προ τω πυλών της οικονομικής κατάρρευσης και κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξει και το ρόλο του πρωθυπουργού, όχι του αόρατου του προστατευόμενου …Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά να αντιμετωπίσει τα γεγονότα ως έχουν και όχι να τα αντιμετωπίζει μέσα από μια γυάλα», δήλωνε πέρσι («Π», 8.9.2008) αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο βουλευτής, Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.

Και προέβλεπε ότι θα έχουμε ανασχηματισμό ή εκλογές μέσα στον Οκτώβριο.
Τελικά, δεν του βγήκε, πριν ένα χρόνο, η μαντεψιά, μπορεί όμως να του βγει φέτος.


Στην πρώτη γραμμή του αγώνα (και πάλι) οι ένστολοι
Παρόντες και στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ θα είναι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Όχι ως δυνάμεις καταστολής (δεν μπορεί, όλο και κάποιο μικροεπεισόδιο θα δημιουργηθεί), αλλά, όπως και πέρσι, ως διαδηλωτές-διαμαρτυρόμενοι.
Η αναλγησία τους «στηρίζει» τον αγώνα μας, λένε οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών (με πρώτη αυτήν που πρόεδρός της είναι ο «δικός μας», ο Χρήστος Φωτόπουλος), μιλώντας για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.
Ενώ στην ανακοίνωσή τους, με αφορμή την πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία τους, την
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, σημειώνουν:
«Τα προεδρεία των Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, προ των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σταθμίζοντας τα επί χρόνια άλυτα προβλήματα των ενστόλων και την αρνητική διάθεση αντιμετώπισης από την Πολιτεία, κατέληξαν ομόφωνα σε κοινή συνεδρίασή τους ότι ο τρόπος για την ανάδειξη και επίλυσή τους διέρχεται μέσα από τον δρόμο των ένστολων κινητοποιήσεων με έναρξη αυτών τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ».
Έναν δρόμο-μονόδρομο, αφού όπως λένε, «η αρνητική έως σήμερα στάση και απαξιωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, που ούτε καν έπρεπε να υφίστανται αλλά εν τούτοις ταλαιπωρούν επί χρόνια την εργασιακή και οικονομική κατάστασή μας», δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια.
--------------------------------------
Πέρασε μπροστά, στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Γιωργάκης!

Τι έκανε ρε παιδιά και δεν το πήρα χαμπάρι;
-----------------------------
Ζήτησαν οι κατασκηνωτές του κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα από τον υπεύθυνο της ΕΤΑ να αφήσουν τα τροχόσπιτά τους κάπου σε μια άκρη, όταν φύγουν.
Αφού (σου λέει) το κάμπινγκ θα παραμείνει κάμπινγκ και του χρόνου, μην τα κουβαλάν τζάμπα από δω κι από κει. Πελάτες δεν θα θέλουν; Ε, αυτοί θα είναι απίκο, πρώτοι-πρώτοι.
Θα σας απαντήσω αύριο, τους είπε ο ΕΤΑτζής.
Και την επομένη … τους έστειλε το ΣΔΟΕ, να ελέγξει τη νομιμότητα των τροχόσπιτων!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Σούπερ Λίγκα: Καθαρές νίκες μεγάλων με σκορ ...7-0

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (http://www.enet.gr)

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός τις διπλασίασε, στη δεύτερη αγωνιστική και πρώτη ολοκληρωμένη μετά την αναβολή δύο παιχνιδιών της πρεμιέρας. Οι “πράσινοι” και η “Ένωση” πήραν αρκετά δύσκολα τους τρεις βαθμούς, ενώ πιο άνετα και εμφατικά έφτασαν στη νίκη Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Συνολικό σκορ για τους τέσσερις μεγάλους ...7-0.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στο "Αλκαζάρ" μετά από 22 χρόνια Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στο "Αλκαζάρ" μετά από 22 χρόνια Το καταπληκτικό γκολ του Έντσο Μαρέσκα σημάδεψε το ματς των Πειραιωτών στη Λάρισα, όπου οι παίκτες του Κετσπάγια έσπασαν μία παράδοση 22 ετών, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είχαν να δουν νίκη στο "Αλκαζάρ από το 1987! Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0, με τον Λεονάρντο να πετυχαίνει το άλλο τέρμα της ομάδας. Σόου Κουτσιανικούλη στην “Τούμπα”, αφού ο νεαρός εξτρέμ δημιούργησε δύο γκολ και πέτυχε άλλο ένα, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο 3-0 επί του Λεβαδειακού.

Χωρίς να καταφέρει να πείσει, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Κώστα Κατσουράνη. Έτσι οι “πράσινοι” μπόρεσαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον εκπληκτικό Νέμεθ και τον Σάχα, που έκανε αρκετές καίριες επεμβάσεις, η ΑΕΚ νίκησε πολύ δύσκολα τον Ατρόμητο 1-0 στο Περιστέρι. Το γκολ της “Ένωσης” πέτυχε ο Μπλάνκο.

Ο Κώστας Μενδρινός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός, αφού ο 24χρονος χαφ μοίρασε δύο ασίστ και οδήγησε τον “Άγιαξ της Ηπείρου” στη νίκη 2-0. Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Πανιώνιος και Εργοτέλης, ενώ η Καβάλα ηττήθηκε 1-0 στην έδρα της από τον Αστέρα Τρίπολης. Εικόνες ντροπής το Σάββατο στο “Καυτανζόγλειο” με οπαδό να επιτίθεται στον Μιχάλη Σηφάκη. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει 45 λεπτά η έναρξη του ντέρμπι Ηρακλής-Άρη. Το τελικό σκορ 2-2 με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ωραίο θέαμα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Aγώνας Σκορ Σκόρερ Εισιτήρια
Πανιώνιος-Εργοτέλης 1-1 24’ Κουμόρτζι -35’ Ρομάνο 3.032
Καβάλα-Αστ. Τρίπολης 0-1 23’ Τσέζαρεκ 692
Ηρακλής-Άρης 2-2 26’ Γιάκομπ, 58’ πεν. Επστάιν – 21’ 38’ Κάμπορα 7.745
Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 58' Μπλάνκο 4.150
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0 62΄ Βιεϊρίνια, 65΄ Φιλόμενο, 72΄ Κουτσιανικούλης 11.934
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-0 34' Κώτσιος, 66' Τζάνης 4.642
Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 1-0 40’ Κατσουράνης 28.068
Λάρισα-Ολυμπιακός 0-2 22' Λεονάρντο, 32' Μαρέσκα 5.018
Βαθμολογία:

Θέση Ομάδα Γκολ Βαθμοί
1 Παναθηναϊκός 4-0 6
2 ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 4
3 Ηρακλής 4-3 4
4 Άρης 3-2 4
5 Αστέρας Τρίπολης 1-0 4
6 ΠΑΟΚ 3-0 3
7 Ολυμπιακός 2-0 3
8 ΑΕΚ 1-0 3
9 Καβάλα 1-1 3
10 Πανιώνιος 1-1 1
11 Skoda Ξάνθη 1-2 1
12 Λάρισα 0-2 1
13 Εργοτέλης 1-4 1
14 Ατρόμητος 0-2 0
15 Πανθρακικός 1-4 0
16 Λεβαδειακός 0-4 0
Από έναν αγώνα λιγότερο έχουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Οι σκόρερ:

Θέση Όνομα Ομάδα Γκολ
1 Νικολάε Ντίκα Ηρακλής 2
- Σεμπάστιαν Λέτο Παναθηναϊκός 2
- Χαβιέρ Κάμπορα Άρης 2
- Χρήστος Τζάνης ΠΑΣ Γιάννινα 2

Επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο και Κυριακή 12-13 Σεπτεμβρίου (αναλυτικά το πρόγραμμα θα οριστεί τις επόμενες μέρες)

*Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη
*Λεβαδειακός-Πανιώνιος
*Πανθρακικός-Παναθηναϊκός
*Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
*Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
*Ολυμπιακός-Καβάλα
*ΑΕΚ-Ηρακλής
*Λάρισα-Ατρόμητος

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ

Πλήρης  στοίχισηΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Αγωνιστικό «παρών» ετοιμάζεται να δώσει και φέτος το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πέντε μέρες πριν το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στη συμπρωτεύουσα, απευθύνει «προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής» προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της Πιερίας.
Το Εργατικό Κέντρο, ετοιμάζεται να ναυλώσει και φέτος πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου, από τα γραφεία του, με προορισμό το Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου, στις 6.30 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συλλαλητήριο των συνδικάτων για να ακολουθήσει αμέσως μετά πορεία προς Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του νομού, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση»,σημειώνεται, «δημιούργησαν την κρίση, και τώρα καλούν εμάς να την πληρώσουμε µε απολύσεις, διαθεσιμότητες, λιτότητα, ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και νέα φοροεπιδρομή, ενώ ταυτόχρονα χορηγούν προκλητικά bonus στους Υμετέρους. Θέλουν τα κέρδη δικά τους-τα χρέη δικά μας.
Θέλουν τους φόρους και τα βάρη να τα πληρώνουμε οι εργαζόμενοι, ενώ οι εργοδότες να φοροδιαφεύγουν και να απολύουν. Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, τα 4ήμερα, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εργοδοτική αυθαιρεσία διαμορφώνουν πλέον ένα εφιαλτικό τοπίο, το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξωραΐσει με ευχολόγια και ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο. Τα ελλείμματα, η έκρηξη του χρέους, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι εκποιήσεις των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας οφείλονται αποκλειστικά στις ασκούμενες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι στους εργαζόμενους, στους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας. Οι διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κ.α) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζουν την ίδια αντεργατική και αντικοινωνική συνταγή περικοπής όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας».
«Για όλα αυτά», προσθέτει, «το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ‘φτάνει πια, δεν πάει άλλο!’».
Η ανακοίνωση-κάλεσμα περιλαμβάνει ακόμη και το καθιερωμένο (και εν πολλοίς πανομοιότυπο, αφού εδώ και χρόνια, γενικά και τοπικά προβλήματα παραμένουν άλυτα) διεκδικητικό πλαίσιο:
-Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
-Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.
-Ανατροπή των πολιτικών λιτότητας
-Προστασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
-Αυξήσεις µισθών, ηµεροµισθίων, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας.
-Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και το μέλλον των ΝΕΩΝ.
-Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
-Αναστροφή ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου.
-Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων, διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
-Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο και εποπτεία των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, της ασύδοτης αγοράς, των καρτέλ και του χρηματοοικονομικού τζόγου.
-Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore)της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
-Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.
-Υπεράσπιση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αγαθών. Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας.
-Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
-Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”- προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
-Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις.
-Διπλασιασμός των αποζημιώσεων των απολύσεων.
-Ενίσχυση της σταθερής εργασίας- 35ωρο, 5νθήμερο µε πλήρη αμοιβή και ασφάλιση- κατάργηση αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν την ελαστική εργασία.
-Συνέχιση των εργασιών και αποπεράτωση του Νέου Νοσοκομείου Κατερίνης.
-Να μη δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων στους κόμβους Αιγινίου-Λεπτοκαρυάς-Λιτόχωρου. Μείωση των ποσών των διοδίων στα επίπεδα που ήταν πριν δοθεί η εκμετάλλευσή τους στην εταιρία ΑΙΓΑΙΟ.
-Να σταματήσει η κοροϊδία για τους άνεργους της ΚΟΡΤΑΓΚ. Υπαγωγή των απολυμένων της ΚΟΡΤΑΓΚ και της ΤΙΝ-ΦΙΛ στη ρύθμιση που έγινε για τους άνεργους της Νάουσας και της Πρέβεζας. Επανάληψη των προγραμμάτων ολοκληρωμένης παρέμβασης για τους απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ, της ΚΑΤΕΡΙΝΑ και προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης για όλους τους άνεργους της Πιερίας.
-Μέτρα ουσιαστικά για την ασφάλεια και την Υγιεινή στους χώρους δουλειάς, συχνότερους και αυστηρότερους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ΙΚΑ, και την Αστυνομία για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής Νομοθεσίας (ρεπό, πενθήμερο, εργασία τις Κυριακές και αργίες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, άδειες, ωράρια εργασίας κλπ).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)