Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

αναβαλλεται το ντερμπι ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009



Εκτακτη ανακοίνωση!! λόγω των πυρκαγιών με απόφαση της superegea αναβάλλονται οι αγώνες του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Video απο την Παλλήνη στο σημείο της Φωτιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009



ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ

2007-2009 γιατι...

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009

http://skepo.blogspot.com/2009/08/2007-2009.html

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

»ΜΠΡΟΣΤΑ Ο AΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ-ΠΙΣΩ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ...‏

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009

http://veto300.blogspot.com/2009/08/blog-post_7078.html

Είδατε την εικόνα Παυλόπουλου-Μαρκογιαννάκη έξω από το Μαξίμου; "Όλα τα λεφτά" ήταν. Λευκά πουκάμισα, χωρίς σακάκια και χωρίς γραβάτα. Και το κλου: ο Παυλόπουλος πίσω από τον Μαρκογιαννάκη! Πώς είναι δυνατόν; Είναι απλό. Του παραχώρησε τον πρώτο ρόλο για να φανεί ποιός έχει την "επιχειρησιακή ευθύνη". Να τον δει ο κόσμος! Έτσι, είδαμε να μιλά πρώτος ο αναπληρωτής υπουργός και μετά ο υπουργός! Πράγμα, το οποίο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καν ο Μαρκογιαννάκης! Τί είπαν επί τοις ουσίας; Ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ενιαίος και δρα συντονισμένα. Και συνέστησαν ψυχραιμία. Μάλιστα!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η «ετοιμότητα» του Καραμανλή…

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/08/blog-post_23.html

Θυμάστε το 2007; Ασύμμετρες απειλές, μπουφάν με 40 βαθμούς κελσίου, εξωγήινοι, αγροφύλακες, Τούρκοι, Πράσινοι, ο Λαλιώτης και άλλα πολλά. Ήδη από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών του 2007 τα πρωτοπαλίκαρα της δεξιάς είχαν βγει υποστηρίζοντας, δικαιολογώντας τον Καραμανλή, ενώ ταυτόχρονα έριχναν το φταίξιμο για το «ολοκαύτωμα» της Πελοποννήσου στο … πράσινο!!! Τώρα;;; Η άκρα του τάφου σιωπή! Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να μην υπάρξουν νεκροί.
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε σε τι ετοιμότητα βρίσκεται η κρατική μηχανή και ο κουρασμένος πρωθυπουργός μας. Οι δηλώσεις του είναι τόσο από το 2007, όσο και από το φετινό καλοκαίρι του 2009.ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

12:30..ΕΊΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΌΣ!!!

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009

http://diaporon-bl.blogspot.com/2009/08/1230.html


ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ
ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΙΑ!!!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΔ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Η BLOGIA ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΚΡΟΓΙΑΣ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009





Πώς γίνεται πάντα σε εκλογικό έτος να καίγεται η Ελλάδα; Να τρέχει ο κοσμάκης αλαφιασμένος και να βλέπει τα σπίτια του να γίνονται στάχτη; Τί περιμένετε ρε; Ρίχτε όλες τις επίγειες και από αέρος δυνάμεις. Στείλτε το στρατό και ό,τι άλλο διαθέτει η χώρα. Κινητοποιήστε τους εθελοντές και τους πολίτες. Βγείτε από τις βίλες σας ρε κερατάδες. Καίγεται το πράσινο και η χώρα μας! Πιάστε τους εμπρηστές και ρίξτε τους στις φωτιές που άναψαν! Πού ειναι οι κάμερες που ξέρατε να βάζετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βλέπατε και τα κουνούπια που πετούσαν!!! Τους εμπρηστές δεν μπορείτε, βρε ύποπτοι, να τους εντοπίσετε; Σε ποιόν τα πουλάτε, ρε αυτά!!!???!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ! ΦΩΤΙΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙΣ; ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ , ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΗ !!!

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ. ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ. ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ, ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓ(Δ)ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ...

ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!! ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥΣ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΕΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΛΑΕ , ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ !!! ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ. ΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ !!! ΑΝΙΚΑΝΟΙ ...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΡΕ ΑΛΗΗΗΗΗΤΕΕΕΕΕΣΣΣ !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΦΩΤΙΕΣ , ΔΩΣΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠ' ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΑΣ,

ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΗΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

7 πυροσβέστες με δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πιερίας στην Αττική - Συναγερμός στην Πιερία και σε όλη την Ελλάδα

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009

http://3.bp.blogspot.com/_fDLQY0U8N6A/SnbIsyB7KZI/AAAAAAAAAVU/XyULEKa2xEs/s320/pirosvestiko.jpg7 πυροσβέστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης με δύο οχήματα έχουν ήδη αποσταλεί στα πύρινα μέτωπα της Αττικής. Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία της Πιερίας, αλλά και σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας που έχουν τεθεί σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο(ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τη Βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα στην κορυφογραμμή της Πεντέλης. Οι ισχυροί άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα εντοπίζονταν το πρωί στις περιοχές του Διονύσου, της Ανθούσας, της Παλλήνης και του Πανοράματος Παλλήνης, ενώ υπήρξε ισχυρή αναζωπύρωση στο Άνω και Κάτω Σούλι και το Καλέντζι προς Μαραθώνα.

Επιπλέον, δύσκολη είναι η κατάσταση στον Άγιο Στέφανο, καθώς επίσης και σε Βαρνάβα, Γραμματικό και Μαραθώνα, όπου εξελίσσονται ισχυρά πύρινα μέτωπα.

Μάλιστα, στο Βόρειο Γέρακα, εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης που έχει εκκενωθεί από χτες το βράδυ, απειλείται από τις φλόγες.

Προς ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμενων, αναμένονταν πριν το μεσημέρι 2 ιταλικά, 2 γαλλικά αεροπλάνα, καθώς επίσης και 1 ελικόπτερο από την Κύπρο.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.

Παράλληλα, ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Πλατανιστό του δήμου Καρύστου, στην Εύβοια και στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο. Επίσης, δύο μέτωπα υπάρχουν στη Σκύρο, στους Ασπούς και Αχερώνες, καθώς επίσης και στη Λιβαδόστρα, στο δήμο Πλαταιών στη Βοιωτία και, τέλος, στο δήμο Δύμης, στην Αχαΐα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί 83 δασικές πυρκαγιές ανά την Επικράτεια.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση εξελίσσεται και είναι δύσκολη, και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της ιδιομορφίας της περιοχής. Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως στην όλη προσπάθεια ο κρατικός μηχανισμός είναι ενιαίος και συντονισμένος και εξήρε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης τόνισε πως αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών και σημείωσε ότι επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες χρειάζεται ψυχραιμία.

Επίσης, είπε ότι είναι γνωστό πως έχει κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι εφαρμόζεται το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

Δηλώσεις έκανε μετά τη σύσκεψη και ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος είπε ότι η κατάσταση που επικρατεί παραμένει πολύ δύσκολη. Ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι έχει διατεθεί το σύνολο των δυνάμεων που είναι διαθέσιμες , τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ έντονα και πρόσθεσε πως από χθες έχουμε ζητήσει τη συνδρομή ξένων χωρών και κάποιες ανταποκρίνονται. Είπε επίσης ότι εντός της ημέρας θα φθάσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα ,ενώ συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και να ακούν τις συμβουλές και τις εντολές των αρχών.

Προσγειώθηκαν τα δύο ιταλικά πυροσβεστικά αεροπλάνα

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στις 11:40 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ελευσίνας τα δύο Καναντέρ CL-415 προερχόμενα από την Ιταλία, τα οποία θα συνδράμουν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς στην Αττική.

Την ίδια ώρα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού έγινε γνωστό ότι τέσσερα ελικόπτερα τύπου "Χίουι" πραγματοποιούν εναέρια επιτήρηση στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς , Εύβοιας και Ανατολικής Πελοποννήσου για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών.

Επίσης για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων, ασθενείς του "414" Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων στην Παλαιά Πεντέλη, μεταφέρθηκαν στο "401" Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από την πυρκαγιά είναι εντοπισμένα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Δεν υπάρχει πάντως κίνδυνος, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης η φωτιά δεν έχει επηρεάσει το δίκτυο υψηλής τάσης. Στη μέση τάση, τέσσερις γραμμές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, είτε προληπτικά είτε λόγω βλάβης, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο δίκτυο χαμηλής τάσης με καμμένους στύλους και γραμμές, και 80 υποσταθμούς εκτός λειτουργίας.

Περισσότεροι από 200 τεχνικοί της ΔΕΗ και εργολάβοι βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς και έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες αποκατάστασης στα σημεία που σβήνει η φωτιά.

Βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι με αφορμή τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική αποφάσισε χθες το βράδυ να ενεργοποιήσει τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ζητώντας τη συνδρομή των χωρών μελών για την αποστολή εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, μέσα σε μία ώρα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 ενώ μετά από αίτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πληροφόρησης η Γαλλία δήλωσε την ετοιμότητα της να παράσχει δύο Canadair CL-215 από την ευρωπαϊκή τακτική δύναμη που συστάθηκε φέτος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Η Κύπρος ανακοίνωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να στείλει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας επίτροπος Σταύρος Δήμας σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή δύναμη πυροσβεστικών αεροσκαφών που συστάθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνιστά λαμπρό παράδειγμα ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας στην ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αρωγή από την ΚΕΔΚΕ

Το ποσό των 500.000 ευρώ από το αποθεματικό της, στην υλοποίηση έργων αποκατάστασης στους πληγέντες Δήμους και Κοινότητες της Β.Α Αττικής από την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά, διαθέτει η Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων με απόφαση του προέδρου της Νικήτα Κακλαμάνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόδοση του ποσού στους πληγέντες Δήμους, θα γίνει όπως και κατά το παρελθόν, μέσω της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ).

«Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πυροσβεστικού Σώματος και τους πολίτες, για την ανταπόκριση και την αυτοθυσία τους».

Επίσκεψη πρωθυπουργού στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής

"Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της περιουσίας των πολιτών" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής το οποίο επισκέφτηκε χθες το πρωί για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική υπηρεσία, τα εναέρια μέσα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και όσους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και επεσήμανε πως εκείνο που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Τον κ. Καραμανλή ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ο διοικητής του Κέντρου κ. Πετρόπουλος.

Εξάλλου, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, οι βουλευτές ενημερώνονται επί τόπου για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στα μέτωπα της φωτιάς ο Γ. Παπανδρέου

Για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που βιώνουμε, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου από το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο, αφού πρώτα ενημερώθηκε για την πορεία κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική.

"Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κοντά τους και είμαι σίγουρος, ότι ο κάθε πολίτης θα προσφέρει κάθε δυνατότητα που έχει" είπε ο κ. Παπανδρέου, ευχόμενος υγεία και προστασία για όλους όσους βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αυτοθυσία τους, να προστατεύσουν τις ανθρώπινες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον που μας έχει απομείνει στην Αττική.

Παπαρήγα: "Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού"

Λόγο για καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού με στόχο τα "φιλέτα γης" στην ευρύτερη περιοχή που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις της στη ΝΕΤ. Η κ. Παπαρήγα επισήμανε πως κατά τη γνώμη της η ουσία του προβλήματος είναι ότι: «όταν υπάρχει οργανωμένο και καλά σχεδιασμένο σχέδιο εμπρησμού με στόχο τα φιλέτα της γης και όταν υπάρχει και θεσμοθετημένο πλαίσιο που επιτρέπει την κερδοσκοπία γης, δεν μπορεί να υπάρξει ένα υψηλού επιπέδου σχέδιο πολιτικής προστασίας. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρχει, ένα καλύτερο από αυτό που υπάρχει, αλλά μην ζητάμε να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο σχέδιο με κάποια πυροσβεστικά μέσα. Και όταν το σχέδιο εξελίσσεται τη στιγμή που αλλάζει η φορά του ανέμου τραγικά».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης πως αισθάνθηκε «μεγάλη συγκίνηση και αγωνία και χαρά να το πω έτσι και υπερηφάνεια όταν έπεφταν κυριολεκτικά μέσα στους καπνούς, μέσα στις φωτιές τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και σκεφτόμουν αυτά τα παιδιά που διακινδύνευαν για να σώσουν σπίτια», για να συμπληρώσει ωστόσο: «Από την άλλη όμως μεριά είναι τελείως φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες στην οργάνωση της πυρόσβεσης. Και δεν το λέω για να κάνω αντιπολίτευση. Τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα. Ρωτούσα ποιος είναι υπεύθυνος, ποιος οργανώνει… Ένα πράγμα ασυντόνιστο. Όμως θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Όταν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και κερδοσκοπία γης, η ίδια η πολιτική προστασία, όσο οργανωμένη και να είναι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Στις πληγείσες περιοχές ο Αλ. Τσίπρας

Τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Γιάννη Τόλιο, τη Νομαρχιακή Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής και πρώην βουλευτή Ιωάννα Στεργίου και τον Xρ. Καραμάνο, από τη Διεύθυνση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 12 η ώρα το μεσημέρι από τη διασταύρωση Διονύσου.

Χθες, κλιμάκιο του ΣΥΝ, αποτελούμενο από τον κ. Θανάση Λεβέντη, τον κ. Γιάννη Τόλιο και την κα Ιωάννα Στεργίου μετέβη στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική.

«Τις ώρες αυτές επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, πριν θρηνήσουμε χειρότερα πράγματα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Γ. Καρατζαφέρης: "Να αναλάβουμε ευθύνες"

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε ότι "πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και πρώτα η κυβέρνηση". Ακόμα, επεσήμανε ότι "χρειάζεται περισσότερη δράση και αποτελεσματικότητα. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ίδια. Επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα", πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) προβλέπεται για σήμερα, για τις περιοχές: Νομαρχίες Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς, Αργολίδας, Κορινθίας, Λέσβου, Χίου και Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας).

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες από την ΓΓΠΠ να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Η ΓΓΠΠ, εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε δάση και ευαίσθητες περιοχές .

Η εκκλησία στηρίζει τους πληγέντες

Τρόφιμα, φάρμακα και στέγη θα διαθέσει στους πυρόπληκτους των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής η Μη Κυβερτνητική Οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη", σύμφωνα με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Αλληλεγγύης" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε ότι τέθηκαν επιπλέον στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι ξενώνες της Αλληλεγγύης προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν άτομα"

Άλλες πυρκαγιές σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις νέες φωτιές για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τα σημερινά πύρινα μέτωπα, που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Καπάκης.

Πρόκειται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιβαδόστρα, του δήμου Πλαταιών, στη Βοιωτία, καθώς επίσης, και για εκείνη που ξέσπασε στη Σκύρο στην περιοχή Αχερούνες, σε κοντινή απόσταση από το προηγούμενο μέτωπο στις περιοχές Ασποί και Μέγκλες.

Επιπλέον, στο Καλέντζι Κορινθίας εκδηλώθηκε μια ακόμη φωτιά, πριν από λίγη ώρα, καθώς επίσης και στην Αγία Μονή Ναυπλίου.

Εξάλλου, συνολικά, από τις 6:30μ.μ., έχουν εκδηλωθεί 65 δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Ζακύνθου κατάφερε κατά την διάρκεια της νύχτας να σβήσει τα τρία μεγάλα μέτωπα της φωτιάς που μαίνονταν στις περιοχές Μαριές, Αναφωνήτρια και Βολίμες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί ρίψεις νερού, καθώς είναι ορατός ο φόβος των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Κάρυστο, στη θέση Πλατανιστός, όπου επιχειρούν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες, καθώς επίσης και στους Ασπούς, στη Σκύρο, με 7 οχήματα, εκ των οποίων και οχήματα εθελοντών, 19 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

Εξάλλου, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιφρούρηση της Μαγούλας και του Καλάμου, καθώς το ενδεχόμενο αναζωπύρωσής τους δεν έχει εξαλειφθεί.

Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και καίει ξερά χόρτα κοντά στον οικισμό. Δεν απειλούνται σπίτια, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αργολίδα και δυο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Καίγονται Πεντέλη, Αγ. Στέφανος, Διόνυσος, Παλλήνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (alphatv)
Απόγνωση και δέος απέναντι στον πύρινο εφιάλτη που σαρώνει τη βορειοανατολική Αττική. Νέες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στον Άγιο Στέφανο. Η φωτιά επεκτείνεται προς την Άνοιξη και οι φλόγες ενώνονται με το μέτωπο του Διονύσου το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς Πολιτεία και Εκάλη. Από το μέτωπο της Ανιούσας σε νοσοκομεία διακομίστηκαν δύο κάτοικοι της περιοχής, ο ένας με εγκαύματα κα ο άλλος με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα.
Σε πολυκατοικίες στον Άγιο Τρύφωνα Παλλήνης έχουν φτάσει οι φλόγες ενώ άγγιξαν την περίφραξη της Αττικής Οδού.
Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα ενώ καίγονται το Πανόραμα και η Κάτω Βίγλα Παλλήνης.
Τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα σε Πικέρμι, Άγιο Στέφανο, Ντράφι, Καλλιθέα Πεντέλης, Κάτω Σούλι, Ροδόπολη, Σταμάτα και Διόνυσο. Κάηκε ο Άνω Σχοινιάς Μαραθώνα, τώρα καίγεται και ο Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων, είπε ο δήμαρχος Σπύρος Ζάγαρης.
Οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις ακόμη και στις περιοχές από τις οποίες είχε περάσει η φωτιά.
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δεκάδες σπίτια και περισσότερα από 120 χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνδράμουν 5 αεροσκάφη από Γαλλία Ιταλία και Κύπρο ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής αυτήν την ώρα επιχειρούν 11 αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα. 130 οχήματα της πυροσβεστικής, 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 16 εθελοντές και 52 υδροφόρες.
Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο Ξενοκράτης ενώ στα μέτωπα βρίσκονται ήδη περίπου 450 άνδρες του στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο των περιοχών που φλέγονται καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού.
Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων ενώ βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για ελλιπή συντονισμό και καθυστέρηση στην αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελλάκος.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί επίσης του πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)