Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΠΕΦΤΟΥΝ! ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


1. Έκαναν τα πάντα τον τελευταίο χρόνο για να κρατήσουν την καρέκλα: Έταξαν, συγκάλυψαν, σπίλωσαν, ανασχηματίστηκαν. Δεν τους βγήκε τίποτα. Και τώρα σέρνονται σε πρόωρες εκλογές γιατί γνωρίζουν πλέον ότι κάθε μέρα που ξημερώνει θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη για την κυβέρνηση. Το μείγμα της τραγικής οικονομικής τους αποτυχίας με τα σκάνδαλα είναι εκρηκτικό και μη διαχειρίσιμο. Για αυτό καταρρέουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός μας.

2. Τι πρόκειται να κάνουν από εδώ και στο εξής μέχρι τις εκλογές;

α) Θα προσπαθήσουν να φορτώσουν τις πρόωρες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «δεν θα αφήσουμε, την ώρα της κρίσης, το ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο».

- Η απάντηση είναι ότι, αν μπορούσαν, φυσικά και θα πήγαιναν μέχρι το Μάρτιο. Έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να αφήσουν την καρέκλα με τίποτα. Αλλά δεν μπορούν πλέον.

- Η απάντηση επίσης είναι ότι εμείς το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες έχουμε πει ότι το υπέρτερο ζήτημα για τον τόπο είναι να σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό την κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μοναδικό: Να αποφασίσει ο λαός, εδώ και τώρα, τι επιθυμεί για την Ελλάδα και ό,τι αποφασίσει να γίνει πράξη. Το δικό μας καθήκον είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Και το συμφέρον της χώρας επιτάσσει αλλαγή κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό. Για αυτό και από σήμερα κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη στις εθνικές εκλογές. Εκλογές λύτρωσης για την Ελλάδα.

β) Θα ανασχηματιστούν, αν και έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον ο χρόνος που χρειάζεται ο κ. Καραμανλής για να αποφασίσει ανασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό για παράδειγμα:

- Θα τερματιστεί ο παράλογος υπερσυγκεντρωτισμός του τεράστιου Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

- Θα γίνει ξεχωριστό «Υπουργείο Περιβάλλοντος» για τα μάτια του κόσμου φυσικά αφού δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή προεργασία για τη δημιουργία του.

- Θα οριστούν και τυπικά ένας ή δύο αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση.

- Θα αλλάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γραμματέας της Ν.Δ., όπως ζητάνε όλοι.

Με λίγα λόγια, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές και η κατεύθυνση της χώρας. Αυτές οι πολιτικές και η κατεύθυνση δεν αλλάζει, όσο πρωθυπουργός είναι ο κ. Καραμανλής.

γ) Θα τάξουν και θα υποσχεθούν τα πάντα. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό; Ο λογαριασμός θα μεταφερθεί στην επόμενη κυβέρνηση.

- Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε τον κ. Καραμανλή να ανακοινώνει ριζικές αλλαγές και ρήξεις παντού: στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στο δημόσιο, στο ασφαλιστικό, στα κλειστά επαγγέλματα. Φυσικά, όπως αποδείχθηκε πέντε χρόνια τώρα, δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την ικανότητα, ούτε τη διάθεση να κάνει ο,τιδήποτε από όλα αυτά. Απλά θα ανακοινώνονται μήπως συντηρήσει όπως-όπως το μύθο-ανέκδοτο του «μεταρρυθμιστή»...

δ) Θα βάλουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου. Είναι φυσικό. Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

- Εμείς, όπως και στις Ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας παρασύρουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Κοιτάμε μπροστά και μας ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της χώρας, μόνο το συμφέρον των πολιτών


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ «ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ». ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε χθες τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τον κ. Ρακιντζή. Ο Γ. Παπανδρέου αφότου εξήρε τη σημασία του θεσμού αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω μίλησε για το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, αντί να χτίσει πάνω σ' αυτά που παρέλαβε, στη Δημόσια Διοίκηση, από τα ΚΕΠ, το θεσμό του ΑΣΕΠ, τις ανεξάρτητες Αρχές, δυστυχώς τα γκρέμισε και τα απαξίωσε.

2. Η πρόσφατη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (βλ. εδώ σχετική ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύει ότι σήμερα η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η ανομία είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν καθημερινή εμπειρία του Έλληνα πολίτη, βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της χώρας και δηλώνουν ένα αίσθημα αδικίας, και αποξενώνουν τον πολίτη από την Πολιτεία, από την πολιτική, από τη Διοίκηση.

3. Για την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η αλλαγή της νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους είναι εθνικός στόχος. Εμείς δεν θα μιλήσουμε με μεγάλα λόγια, δεν θα μιλήσουμε για «επανίδρυση». Εμείς απλώς θα βάλουμε μπροστά τις αλλαγές, ώστε το κράτος να λειτουργεί σε όφελος του πολίτη, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Μπορούμε να το κάνουμε. Είναι θέμα ανθρώπων, που υπάρχουν, θέμα υποδομών, που υπάρχουν και θέμα πολιτικής βούλησης, που σήμερα δεν υπάρχει αλλά μετά τις επόμενες εκλογές θα υπάρξει.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ
SIEMENS. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

1. Ό,τι και να πει η σημερινή κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens, όλοι καταλαβαίνουν ότι βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση.

- Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αρνήθηκε 3 φορές την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή, έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν όλα τα αδικήματα της περιόδου 2004-2007 πριν έρθουν αποκαλύψεις και μετά άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει.

- Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί υπήρξε η αναστολή της έκδοσης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα όταν είχε χτίσει μια ολόκληρη επικοινωνιακή φιέστα, γύρω από την επιστροφή του με χειροπέδες. Χειροπέδες που τις είχαν ξεδιάντροπα διαφημίσει και με τους «κουμπάρους» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

- Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει στα ίδια της τα στελέχη, γιατί αυτή δεν σήκωσε το γάντι, όπως το ΠΑΣΟΚ, στην πρόκληση των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου ζητώντας τους να δώσουν στοιχεία και αποδείξεις για εισροή χρημάτων στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας.

2. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μας με την σημερινή ηγεσία της Ν.Δ.

- Εκείνοι προτιμούν να σύρουν όλο το πολιτικό σύστημα στο βούρκο, αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες, συγκεκριμένων προσώπων. Δεν έχουν επιχειρήματα για αυτό και καταφεύγουν σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, όπως αυτές που κάνουν τις τελευταίες μέρες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

- Εμείς λέμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι όμηρος και γι' αυτό ζητάμε την αλήθεια με συγκεκριμένα στοιχεία, για όποια συγκεκριμένα πρόσωπα εμπλέκονται.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



Παρασκευη 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύεται στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο νέο πανεπιστήμιο εντάσσονται τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στο Αγρίνιο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΟΒΑΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 23 ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΛΠΟΥΛΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση νοσηλεύεται 23χρονοσ καρδιοπαθής με την γρίπη στο ΩΝΑΣΕΙΟ.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Πάνο Ευσταθίου «ο 23χρονος δεν μπορεί να καταταγεί στα σοβαρά περιστατικά νέας γρίπης, διότι η πνευμονία που έχει προκληθεί είναι ελαφριάς μορφής. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί διότι είναι το πρώτο περιστατικό που έχει επιβαρημένο, εκ γενετής, ιατρικό ιστορικό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο ασθενής είχε εισαχθεί ως έκτακτο περιστατικό στις 7 Αυγούστου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για περαιτέρω αντιμετώπιση της επιδείνωσης που είχε παρουσιάσει το δεδομένο καρδιολογικό του πρόβλημα.
Επισης για πρώτη φορα διαπιστώθηκε ο ιος ότι μεταδόθηκε και σε άλλα ζώα εκτός των χοίρων, αφού βρέθηκε ιός και σε γαλοπούλα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρωτοφανής ληστεία στο δημαρχείο Πυργετού

Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009

http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_8378.html

Πρωτοφανής ληστεία, που μοιάζει με σενάριο αστυνομικής ταινίας, έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο δημαρχείο Πυργετού του Κάτω Ολύμπου Λάρισας...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εκτιμά πως οι δράστες ήταν τέσσερις και ενήργησαν πολύ οργανωμένα.
Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες μπήκαν στο δημαρχείο παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα του κτιρίου και στη συνέχεια απενεργοποίησαν το συναγερμό, χρησιμοποιώντας αφρώδες υλικό. Στόχος τους ήταν, το χρηματοκιβώτιο του πρώτου ορόφου, βάρους σχεδόν μισού τόνου, το οποίο έσυραν έως το ισόγειο, φορτώνοντάς το σε όχημα 4χ4 του δήμου, που νωρίτερα είχαν διαρρήξει και χρησιμοποίησαν ως όχημα διαφυγής.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το χρηματοκιβώτιο περιείχε το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, καθώς επίσης σημαντικά έγγραφα.
Από την Αστυνομία γίνεται έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΣΕΤΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Ο πρωθυπουργός ξανάβαλε σήμερα την κασέτα του σε λειτουργία... ξαναμασημένα τα ίδια και τα ίδια θα... δήλωσε ότι " μέ έργα και όχι στα λόγια απαντάμε στην διεθνή κρίση".
Μήπως στην χώρα μας δέν προχωρά η οικονομία σε ύφεση όπως δηλώνουν όλοι οι οργανισμοί;
Τί αφασία είναι αυτή; Τί δούλεμα τρώμε στην ψύχρα; Ρέ που καταντήσαμε οι Ελληνες, μα τόσο χαχόλοι; Είναι δυνατόν να ακούμε σήμερα τον πρωθυπουργό να λέει για χιλιοστή φορα "" πετύχαμε πολλά, βρήκαμε λύση στον ΟΤΕ, στην ¨Ολυμπιακή, Στα λιμάνια" και αυτό το ξεπούλημα να θεωρείται μεταρύθμιση; Είναι δυνατόν;Τόσο κουτόφραγκοι είμαστε εμείς οι Ελληνες;
Θα περίμενα απο τον πρωθυπουργό να αλλάξει επιτέλους "κασέτα" και να αρχίσει πραγματικές μεταρυθμίσεις... όπως για παράδειγμα να φροντίσει να δώσει στο λαό την ΕΡΤ, αδέσμευτη και όχι γραφείο τύπου του κάθε υφυπουργού.. και ξέρουν οι έχοντες γνώση των πραγμάτων, κάτω απο ποιές συμφωνίες και γιατί οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι γλείφουν τον κάθε υφυπουργό!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΕΛΤΑ - Προσλήψεις δικηγόρων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ



Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009



Οι συνεχείς καταγγελίες της ΠΟΣΤ, τα δημοσιεύματα στον τύπο, αλλά και οι συνεχείς αναφορές σε πολλά δημοφιλή blogs για την σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών τελευταία στα ΕΛΤΑ, δεν φαίνεται να είναι ικανά να σταματήσουν αυτή την απαράδεκτη τακτική από μέρους των διοικούντων τον οργανισμό.
Σύμφωνα με έγκυρες και εξακριβωμένες πληροφορίες νέο κρούσμα είχαμε χθες στην θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ τις "ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.".
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, μετά από εισήγηση του προέδρου του και παρά τις έντονες αντιδράσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων, αποφασίστηκε η πρόσληψη τριών δικηγόρων στην εταιρία.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, πως στην εταιρία εργάζονται ήδη ένας νομικός σύμβουλος και ένας δικηγόρος και πως το ισχύον οργανόγραμμα της θυγατρικής δεν προβλέπει άλλες θέσεις δικηγόρων.
Έχουν τόσες πολλές νομικές υποθέσεις να διεκπεραιώσουν που χρειάζονται τόσους δικηγόρους, ή θέλουν να ικανοποιήσουν ακόμη κάποιους ημετέρους;;;
Αν η εταιρία είχε ανάγκη από δικηγόρους γιατί δεν προέβησαν με νόμιμη διαδικασία σε προκήρυξη, να δεχτούν αιτήσεις των ενδιαφερομένων, να τις αξιολογήσει αρμόδια επιτροπή, να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ και να προσληφθούν οι έχοντες τα περισσότερα προσόντα;;;
Ή μήπως φοβόντουσαν πως δεν θα πρόκαμαν;;;
Όλες οι ενέργειες τους δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη του Ταχυδρομείου και των Ταχυμεταφορών και η σωστή εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών, αλλά η ικανοποίηση των ρουσφετολογικών τους αναγκών και επειδή ο καιρός που τους απέμεινε είναι ελάχιστος και η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη, το κάνουν πλέον απροκάλυπτα.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Μπολτ, η ΑΕΚ, το τρέξιμο και το αύριο!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/08/2009,ΠΗΓΗ |


Τώρα να ευχαριστήσεις την Nova που πήρε τον αγώνα της ΑΕΚ με την Βασλούι ή να την επιπλήξεις που ήταν η αιτία να δούμε αυτό το θέαμα; Απάντηση δεν θα δώσω, μην περιμένετε. Χάρις στο συνδρομητικό κανάλι λοιπόν κάθισα στις 21.00 να δω τον πρώτο φετινό επίσημο αγώνα της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην αρχή η ομάδα μου δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες όμως διαψεύστηκαν σύντομα.

Χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, χωρίς πλάνο. Μία ομάδα που έκανε την Βαλούι να φαντάζει σημαντικός αντίπαλος ενώ στην ουσία είναι μία μέτρια ομάδα. Αυτό όμως που θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα στατική. Χωρίς τρεξίματα, με ή χωρίς την μπάλα. Χωρίς ταχύτητα. Ακίνητη. Από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Πάνω λοιπόν που έβγαζα έναν αναστεναγμό βαρεμάρας και απογοήτευσης, σε μία άλλη τηλεόραση στην εφημερίδα έβλεπες να προετοιμάζονται οι αθλητές που πήραν μέρος στον τελικό των 200 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μετά από λίγο είδα και την κούρσα, άλλωστε δεν έχασα και τίποτα από τον αγώνα της ΑΕΚ. Μόλις 19.19 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Μπολτ για να τερματίσει. Τι χάνεις σε τόσο χρόνο από την ΑΕΚ; Τίποτα. Το πιο πιθανό είναι να εξακολουθεί να έχει την μπάλα ο ίδιος παίκτης! Η ταχύτητα και η κίνηση στον κενό χώρο είναι βασικά ζητούμενα για το ποδόσφαιρο και δεν είπαμε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τον Μπολτ για να προοδεύσει σε αυτόν τον τομέα. Σίγουρα όμως χρειάζεται μεταγραφές και καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά από τους παίκτες. Καλύτερη προετοιμασία από το τεχνικό επιτελείο. Βοήθεια στις μεταγραφές από την διοίκηση. Όλοι είναι υπεύθυνοι για την εικόνα που βλέπουμε και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τζιμπούρ. Ο Μπάγεβιτς ευθύνεται που βγάζει στην… σέντρα έναν παίκτη που εκ των πραγμάτων θα οδηγείτο στην χρησιμοποίησή του.

Η διοίκηση ευθύνεται που δεν ικανοποιεί τον προπονητή με μία μεταγραφή στην επίθεση. Και –πάνω από όλους- ευθύνεται ο ίδιος ο παίκτης που είναι αγωνιστικά αδιάφορος και παίζει με τα νεύρα των φίλων μίας ομάδας που πέρσι τέτοιον καιρό τον αποκτούσε από τον πανιώνιο με 3.200.000 ευρώ και έδινε στον ίδιο ετήσιο συμβόλαιο 700.000. Ας δείξει ότι «πονάει» την ομάδα. Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μην χάσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, να περάσει στους ομίλους και να αποκτήσει τους παίκτες που της λείπουν, υπάρχει η ελπίδα ότι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για την εθνική ομάδα μπορεί και να δούμε καλύτερα πράγματα.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον τελικό των 200, μετά από μισή ώρα που έβλεπα ΑΕΚ, χρειάστηκα ένα χάπι για τον πονοκέφαλο…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο COSMOS 103,8 FM στο ΑΛΜΥΡΑ παρεα με τους djs της Πιερίας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ο COSMOS 103,8 FM στην μεγαλύτερη συνάντηση των djs της Πιερίας.
Ενα πάρτυ αλλοιώτικο, με μουσική πανδαισία, με τους DJ της Πιερίας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.Ο κόσμος, η νεολαία, έξαλλη και ζωντανή σε ένα ζωντανό πάρτυ στο ΑΛΜΥΡΑ στην Παραλία Κατερίνης την Τετάρτη 19 Αυγούστου. Ο δικός μας ο Χρήστος Σπανός έδωσε τα ρέστα του. δείτε τις φωτο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

.



Λόκοβη ή Πέτρα Ολύμπου: Ο Άγιος Δημήτριος και ο Ταξιάρχης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση
Άγιος Δημήτριος Πιερίας, οι κάτοικοι του όπως και οι κάτοικοι του χωριού Ταξιάρχης Χαλκιδικής, κατάγονται από το χωριό Πέτρα (Λόκοβη), που βρίσκεται 10km μακριά από το χωριό Άγιος Δημήτριος.
Η μετονομασία του χωριού, από Λόκοβη σε Πέτρα, έγινε το 1973. Είναι άγνωστο ιστορικά πότε έγινε αυτή η μετακίνηση του μισού πληθυσμού του χωριού αυτού προς την Χαλκιδική.
Εμείς τοποθετούμε αυτή την εσωτερική μετανάστευση γύρω στα 1650, από έρευνα που έχουμε κάνει, γνωρίζοντας ότι έπεσε μια επιδημία (χολέρα) και πέθαιναν οι άνθρωποι στα χωριά της Πιερίας. Τότε εγκαταλείφθηκε και ο Πλαταμώνας, όπου οι κάτοικοι που δεν είχαν νοσήσει τον εγκατέλειψαν και έχτισαν τον Άγιο Παντελεήμονα Πιερίας. Ο Άγιος Παντελεήμονας Πιερίας χτίστηκε το 1650, άρα κάπου εκεί μπορούμε να τοποθετήσουμε χρονικά την μετακίνηση του πληθυσμού της Λόκοβης προς τον Χολομώντα.
Εκεί εγκαταστάθηκαν σε ένα μετόχι της Μονής Δοχειαρίου και έχτισαν το χωριό Λόκοβη που το 1928 μετονομάστηκε σε Ταξιάρχης, λόγω της εκκλησίας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Πάντως η αρχιτεκτονική και οι λιθόστρωτοι δρόμοι, μας θύμισαν πολύ τον Ταξιάρχη μας.
*Λόκοβη σημαίνει σε μια βαρβαρική γλώσσα "Κρεμμυδότοπος", δεν θυμόμαστε ακριβώς σε ποιά.(

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Βουτιά στο κενό από τον 5ο όροφο για νεαρό άνδρα στη Θεσσαλονίκη

newsblog | Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 | 10:17

Βουτιά στο κενό από τον 5ο όροφο οικοδομής στην οδό Φιλελλήνων στην ανατολική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες άνδρας ηλικίας 30 έως 35 ετών. Αστυνομία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική που έσπευσαν στην περιοχή, ειδοποιημένοι από περιοίκους δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία βοήθεια, βρίσκοντας μόνο το άψυχο σώμα του νεαρού άνδρα στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής. Από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Τί παιγνίδια παίζει πολλές φορές η μοίρα.Ενας Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος με αυτπασ΄ρνηση έπεσε στη θάλασσα για να σώσει ένας συνάθρωπό μας που κινδύνεψε άμεσα.Μετά την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειά του, ήλθε σε επαφή με τον άνθρωπο που έσωσε.. και θυμηθήκανε ότι ήταν συμμαθητές πρίν απο 30 χρόνια... Τί σύμπτωση, αλλά και τι ευτυχία που ένοιωσε ο λιμενικός, ΄τοπε ο ίδιος ότνα ρωτήθηκε. σπάνικο αλλά έτσι είναι τα παιγνίδια της ζωής, μόνο που σε αυτή την περίπτωση.. ήταν ευχάριστο παγνίδι που επαιξε η μοίρα...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΙΑΨΕΥΔΗ Η ΑΘΗΝΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΑΛΛΑ Ο ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ...


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Μπορεί η Αθηνά Ωνάση να διαψεύδει ότι πουλάει το ΣΚΟΡΠΙΟ , αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες,λ ένε ότι ο Ρομάν ΑΜπράμοβιτσ, ο πρόεδρος της Τσέλσι που έγινε πατέρας και 6ου παιδιού, ώς δώρο θέλει να γοράσει το ΣΚΟΡΠΙΟ και έχει ορίσει εκπροσώπους του να προχωρήσουν στα αναγκαία, προκειμένου να αγοράσει το νησάκι του Ωνάση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Να’μαστε πάλι εδώ. Μην έχετε παράπονο. Σας ενημερώνω καθημερινά και αυτό θα συνεχίσω να πράττω για την πολύκροτη υπόθεση της μαραμένης πετούνιας.
Διότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν προλαβαίνω ούτε να τις παρακολουθήσω.
Έμαθα λοιπόν χθες ότι ένας εκ των δυο μαρτύρων, ο Λάμπης Καρατζόγλου αποσύρθηκε από μάρτυρας κατηγορίας των υποθέσεων. Δεν θα προχωρήσω σε ερμηνείες και άλλες εικασίες. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Έμαθα ακόμη ότι δεν ήταν και πολύ καλή η μέρα της βασιλεύουσας χθες. Ένταση και νεύρα έμαθα. Δεν θέλω τέτοια. Δεν θέλω τέτοια. Βαθιές αναπνοές και χαλαρωτικές ασκήσεις και στο γραφείο για να μην έχουμε προβλήματα. Εγώ σας θέλω έτοιμους και δυνατούς για τη δίκη.

Έμαθα ακόμη πως μάρτυρας μπήκε ο γνωστός τοις πάσι και έτοιμος για να πολιτευθεί με το ΛΑΟΣ, πρώην αντιδήμαρχος Μίλτος Σπυριδόπουλος. Στη θέση του Καρατζόγλου.

Μίλτο, δεν ξέρεις πως χάρηκα. Χαίρομαι που θα είμαστε αντίδικοι. Εμείς οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες, μαζί σου. Αποκτά πια νέα διάσταση η υπόθεση. Και πού είσαι…. φίλοι πάλι εμείς. Δεν μασάμε.

Αν ποτιστούν λέει οι πετούνιες αντέχουν τον Αύγουστο.
Σώπα ρε μεγάλε. Γιατί δεν είπες στον ανακριτή, να βγαίνει να τις ποτίζει που και που για να μη μαραθούν.

Μήπως φταίνε οι υπάλληλοι των δικαστηρίων που μαράθηκαν; Γιατί, γι’αυτές τις πετούνιες μιλάμε. Νομίζω πως τελικά αυτούς έπρεπε να μηνύσετε.

Και ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι γράφω. Και ξέρω και πού απευθύνετε η μομφή. Και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. Μόνον αυτό.

Πάω και στον αγαπητό μου Ζήνωνα. Συγκεντρώνει τα πυρά λόγω των μηνύσεων στις εφημερίδες. Κακώς κατά την άποψή μου και ίσως έσφαλα τις προηγούμενες ημέρες που επικεντρώθηκα μόνο σ’αυτόν αλλά βλέπετε μου είναι ο πιο συμπαθής στη συγκεκριμένη δημοτική ομάδα και ο μόνος φίλος μου σ’ολο αυτό το διάστημα. Δεν κατανόησα όμως, γιατί ο δήμαρχος δεν έκανε τις εγκλήσεις στις εφημερίδες.

Λειτουργεί ως ασπίδα ο αναπληρωτής; Δηλαδή, για τα δημοσιεύματα θίχτηκε μόνο ο Ζήνων και για την επιστολή ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι; Δεν εννοώ. Φοβήθηκε ο δήμαρχος να τα βάλει με τις εφημερίδες; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν φοβάται κανέναν.
Τις υποτίμησε; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν υποτιμά κανέναν.
Τις αγνόησε; Αποκλείεται. ο δήμαρχος δεν αγνοεί κανέναν.
Τις ξέχασε; Αποκλείεται. Ο δήμαρχος δεν ξεχνάει κανέναν.
Ουπς. Να’το. Ο δήμαρχος δεν ξεχνά. Αυτό είναι.
Και ο λαός δεν ξεχνά βέβαια…και δεν το συνεχίζω παρακάτω.

Στο φίλο μου τον Γιάννη τον Διαμαντίδη που στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Ενημέρωση» τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διότι, μη νομίζετε ότι υπάρχει πάντα και παντού δημοσιογραφική αλληλεγγύη. Θα είδατε φαντάζομαι πως «ανθοστολίζεται» η Κατερίνη; Με πετούνιες.

Είναι και στολισμένη με πετούνιες, είναι και όμορφη και έχει και καλό δήμαρχο και άξιους αντιδημάρχους και όλα καλά.

Τι θα πει έγιναν μηνύσεις σε εφημερίδες για τις πετούνιες; Εμείς να ‘μαστε καλά.

Άντε ρε παιδιά. Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε μεγάλη καρδιά. Και όποτε μας χρειαστείτε, εδώ είμαστε.

Απλώς είναι που ντρεπόμαστε καμιά φορά, γιατί μας ρωτάνε οι πολίτες και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Τσολακίδη και ελπίζω τώρα ή μάλλον χθες να το διαπιστώσατε.

Εμείς το ξέρουμε και οι συμπολίτες μας ευτυχώς.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία πάει σύννεφο στην Πιερία. Ευτυχώς που τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις συνεννοούμαστε. Μην είμαστε και εγωιστές. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Δεν θα κλείσω με το γνωστό πια «ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ-ΜΗΝΥΣΤΕ ΜΕ» γιατί βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια.

Απλώς θα υπενθυμίσω ότι σ’αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε τόσο καλά που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλάμε. Συνεννοούμαστε με τα μάτια.

Στην πυρά για την πετούνια και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ευχαριστούμε και τη Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Πιερίας για την επιστολή συμπαράστασης. Κύριε Μπάσδρα, τι έγινε; Κάνει διακοπές η ΝΟΔΕ και δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση;

Δεν βαριέσαι. Θα περιμένουμε τον Σεπτέμβρη.

Κύριοι βουλευτές μας; Τίποτε ακόμη ε;;;; Για να δούμε τι θα δούμε. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη.

Άντε καλή μας Παρασκευή. Και μην βιάζεστε εκεί στη βασιλεύουσα. Έχει και αύριο εφημερίδα. Την Κυριακή σας δίνω ρεπό και από Δευτέρα….που θα είμαστε και σε απαρτία τα ξαναλέμε.

Περιφρουρήστε τους μάρτυρες μόνο. Μην έχουμε πάλι αλλαγές (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δύο οι υποψήφιες περιοχές για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Διά στόματος του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή θα ανακοινωθεί, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 5 Σεπτεμβρίου, η τοποθεσία που θα φιλοξενεί στο εξής τη ΔΕΘ, μετά την απόφαση για τη μετεγκατάστασή της.

Οι υποψήφιες τοποθεσίες, τις οποίες προέκρινε η επιτροπή φορέων, είναι δύο: το αγρόκτημα του ΤΕΙ στη Σίνδο και η τοποθεσία Μεράς, στα όρια των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας.

Σύμφωνα με τα Νέα, το αγρόκτημα του ΤΕΙ στη Σίνδο έχει συνολική έκταση 1.200 στρεμμάτων και απέχει 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η έκταση συνδέεται με την ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό, τη δυτική είσοδο και την εξωτερική περιφερειακή, αλλά και με το λιμάνι, τη σιδηροδρομική γραμμή, τον δυτικό προαστιακό σιδηρόδρομο και με γραμμές αστικής συγκοινωνίας.

Η τοποθεσία Μεράς είναι μία έκταση 780 στρεμμάτων εκτός σχεδίου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περιβολακίου Λαγκαδά και Λητής Μυγδονίας, βόρεια της Θεσσαλονίκης, που απέχει 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Βρίσκεται κοντά στον άξονα της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο του Λαγκαδά, από τον οποίο αρχίζουν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς, Ευζώνων και Σερρών- Προμαχώνα, που συνδέουν τη χώρα με την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Προβλέπεται η σύνδεση της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη και μέσω του προαστιακού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κάλπες τον Οκτώβρη δείχνει το Μαξίμου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Σε εκλογικό συναγερμό οι υπουργοί

Κάλπες τον Οκτώβρη δείχνει το Μαξίμου

Εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργικά γραφεία, καθώς το Μαξίμου άρχισε να στήνει από χθες το σκηνικό για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες τον Οκτώβριο. Ο Πρωθυπουργός έχει πλέον πειστεί ότι δεν μπορεί να προσδοκά σε αναστροφή του κλίματος μέχρι την άνοιξη.(ΤΑ ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Επισημα και με τη Βούλα τα διόδια των Τεμπών, μεταφέρονται στον Πυργετό και διπλασιάζονται απο 1 ΕΥΡΩ σε 2 ΕΥΡΩ.Σουφλιά μπράβο σου.Η εκπρόσωπος της εταιρείας προκλητικά απάντησε ότι υπήρχε αναγκειότητα. Και η κατασκευή αυτών των διοδίων, ήτνα συνβατική υποχρέωση.. σε ερώτηση του δημοσιογράφου" και τί επειδή έχετε συμβατική υποχρέωση εσείς πρέπει να πληρώνουμε και μάλιστα διπλασιασμένα τα τέλη εμείς"... εκέινη απάντησε και πάλι ότι έπρεπε να γίνει ετσι...
Κατά τα άλλα η ιδιωτική πρωτοβουλία.... υπάρχει επ ωφελεία του λαού και όχι των εταιρειών... χά!! χά !!, ώρε μαγκούρα που τους πρέπει.....
Ωρε ΚΡΑΞΙΜΟ που θέλουν!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Καλή αρχή κάναμε για το νέο δημοσιογραφικό έτος. Μας έκαναν σεφτέ με μήνυση αλλά δεν πειράζει. θα το πιούμε και τούτο το ποτήριον.
***
Και για να μη σας κουράζουμε άλλο με τα δικά μας, γυρίζουμε σελίδα και χαλαρά-χαλαρά ας προετοιμαστούμε για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και συγκεκριμένα για την υποδοχή του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, όπου ως είθισται κάθε χρόνο ο εκάστοτε πρωθυπουργός, μας διηγείται τα παραμύθια της Χαλιμάς.
***
Η προσέλευση είναι αθρόα, κύριοι με λαμέ κοστούμια και κυανογάλαζες γραβάτες, κυρίες με μωβ μαλλιά και απαστράπτουσες τσάντες, ένα είδος ξεπεσμένης αριστοκρατίας, πρώτο τραπέζι πίστα, κρέμεται από τα πρωθυπουργικά χείλη, χειροκροτάει με τα δάχτυλα και κάθε φορά που ο πρωθυπουργός βάζει άνω τελεία κουνάνε όλοι μαζί συγκαταβατικά το κεφάλι, νεύμα συγκατάβασης και επιβράβευσης.
***
Ακόμη κι όταν ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι τα κάναμε θάλασσα, ότι οι Τούρκοι μπήκαν στο Αιγαίο, ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει, το Βελλίδειο σείεται από χειροκροτήματα κι αυτή η περίεργη κάστα, πρώτο τραπέζι πίστα, έχει το χαβά της.
***
Στο βάθος του Βελλίδειου συνήθως οι φορείς και στο περιθώριο κολλημένοι όρθιοι στους τοίχους οι αφισοκολλητές παλαιάς και νέας κοπής, ενθουσιασμένοι με το πνεύμα της συμμετοχικής Δημοκρατίας καμαρώνουν τον αρχηγό.
***
Η εικόνα του Βελλίδειου χρόνια τώρα, στη διάρκεια της ΔΕΘ, μοιάζει με αίθουσα πλειοδοτικών διαγωνισμών, με δυο αποκλειστικούς πλειοδότες που ρίχνουν στην πιάτσα τις πρώτες ακάλυπτες επιταγές της οικονομικής χρονιάς.
***
Η αλήθεια είναι ότι κάναμε και κάποια βήματα προόδου. Ενώ κάποτε η εκδήλωση συνοδεύονταν με το ανάλογο δείπνο, κι ως ήταν φυσικό άστραφταν τα πιρούνια στο Βελλίδειο, ο πρωθυπουργός έκοψε το φαί. Τέρμα το ντερλίκωμα.
***
Δεν ξέρω αν έγινε από τακτ ή επειδή παραμπούκωσαν, το ζήτημα είναι ότι έγινε μια δραστική περικοπή εξόδων κι όλα σεμνά, όλα ταπεινά, όλα ωραία.
***
Φέτος η ΔΕΘ ανοίγει και πάλι τις πύλες της. Οι αρχηγοί των κομμάτων από τώρα στημένοι στους καθρέφτες κάνουν τις πρόβες τους, δημοσιογράφοι μαυρισμένοι απ’ τον Μυκονιάτικο ήλιο παίρνουν εγκαίρως τις ερωτήσεις τους, το σκηνικό ετοιμάζεται.
***
Τα συνδικάτα παίρνουν θέσεις, ο δήμαρχος της πόλης ετοιμάζει τους αμυντικούς μηχανισμούς, τα ΜΑΤ γυαλίζουν τις στολές τους, το μεγάλο παιχνίδι θ’αρχίσει σε λίγο.
***
Φέτος όμως είναι μια άλλη χρονιά, ξεχωριστή. Ο κόσμος μπούχτισε απ’το παπατζιλίκι, τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι πολιορκητικές μηχανές του Αλμούνια και του Μπαρόζο σφίγγουν τον κλοιό.
Μήπως φέτος στο Βελλίδειο «προεξάρχοντος» του Μητροπολίτη Άνθιμου θα’πρεπε όλοι μαζί αντί της πρωθυπουργικής ομιλίας να ψάλλουμε τον Ακάθιστο; Και η Παναγιά Δέξια ή Δεξιά ίσως βάλει το χέρι της.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 21.8.2009


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.08.2009



του Δημητρίου Μοσχοτέλια (Π.Α)

- Γιορτάστηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το γεγονός, αν και όχι το σημαντικότερο της ζωής της Μητέρας του Χριστού, καθιερώθηκε ως το κορυφαίο όλων.
Η Αγάπη προς την Παναγία δείχνει την αφοσίωση και την πίστη των ανθρώπων προς τους γεννήτορες.
Δείχνει ότι η Αγάπη προς την Θεομήτορα είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την Αγάπη προς την φυσική μας Μητέρα.
Δείχνει την εκτίμηση σε ότι γεννά, σε ότι δημιουργεί.
Αλίμονο σ' όλους όσους δεν γνώρισαν την χαρά της δημιουργίας.
Αλίμονο σ' εκείνους που πέρασαν χωρίς να προσφέρουν κάτι στον κόσμο.
Η Αγάπη προς την Παναγία είναι αυτονόητη και σεβαστή.
Εκείνο που δεν μπορώ να ερμηνεύσω είναι ο λόγος που εμφανίζουν την Παναγία ως μία μαυροφορεμένη γριούλα.
Η Παναγία αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού. Είναι γυναίκα χαρούμενη και υπερήφανη, που σ' αυτήν έτυχε ο κλήρος της Θεογενίας.
Ας αλλάξουμε τα περί "γριάς και μαυροφόρας" και ας δούμε στα οράματά μας μια Παναγία έτσι όπως τις αξίζει.

- Μπορεί ο Δήμος Μεθώνης να έχασε τις γαλάζιες σημαίες, που είχε στις ακτές του Μακρυγιάλου και της Πύδνας, όμως οι επαγγελματίες αγωνίζονται και χωρίς σημαίες, να αποδείξουν ότι αγαπούν τον τόπο τους και αγωνίζονται γι' αυτόν.
Μία απ' τις καυτές μέρες του Ιουλίου επισκέφθηκα για ένα θαλασσινό μπάνιο την περιοχή της Πύδνας του Μακρυγιάλου.
Σε κάποιο σημείο είδα πολλά και μεγάλα πλατάνια. Είδα επίσης και πολλά αυτοκίνητα που προστατεύονταν απ' τον ίσκιο τους.
Προχώρησα στο χώρο και είδα ένα άτομο, με κινήσεις των χεριών του, να κατευθύνει τους οδηγούς σε διάφορα σκιερά σημεία.
Με ρώτησε πόση περίπου ώρα θα παραμείνω και μου υπέδειξε ένα σημείο για στάθμευση του αυτοκινήτου.
Τον ρώτησα πόσο στοιχίζει η στάθμευση και μου είπε: "Τίποτε". Και συμπλήρωσε: "Μόνο αν θέλεις μπορείς να πιεις μια πορτοκαλάδα"!
Αφού μου είπε ότι η παραμονή είναι δωρεάν, τότε τον ρώτησα για ποιο λόγο με ρώτησε πόση ώρα θα παραμείνω.
Μου είπε: "Για να κανονίσω το σημείο που θα σταθμεύσεις, ώστε όλο το χρόνο της παραμονής σου να είναι το αυτοκίνητο στον ίσκιο"!
Δεύτερη έκπληξη και πλέον εντυπωσιακή.
Για να συντομεύω, θα σας πω ότι μετά το μπάνιο, σε μια ωραία, καθαρή, με ομπρέλες και ξαπλώστρες αμμουδιά, ζήτησα ένα αναψυκτικό.
Η τιμή του; Μόλις 1,5 ευρώ.
Όλη η φιλοξενία και το αναψυκτικό μόνο με 1,5 ευρώ.
Για να γίνω απόλυτα πιστευτός θα σας πω ότι το αναψυκτήριο λέγεται ΠΥΡΡΟΣ και ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Ατματζίδης.
Όποιος θέλει να διαπιστώσει την αλήθεια των γραφομένων, αλλά και να απολαύσει την ομορφιά του τοπίου, είναι πάρα πολύ εύκολο να το επισκεφτεί.
Είναι κάπου μεταξύ Μακρυγιάλου και Αλυκής και ξεχωρίζει απ' τα πολλά και μεγάλα πλατάνια του.
Στο Μακρύγιαλο υπάρχουν οι σημαίες της προσφοράς που δίνουν κάτι το ξεχωριστό.

- Στο Δήμο Πύδνας ασκούν την εξουσία, εδώ και αρκετά χρόνια, δύο άτομα.
Ο σημερινός Δήμαρχος κ. Βασιλειάδης και ο πρώην Δήμαρχος και Κοινοτάρχης κ. Λαγδάρης.
Ο δεύτερος μάλιστα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σημαντικές θέσεις εξουσίας, κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα.
Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας, κατά την οποία αποφασίστηκε η διεκδίκηση των Αλυκών από το Δήμο, θα πω μερικές σκέψεις μου.
Οι Αλυκές Κίτρους είναι εκεί από πολλών ετών.
Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ανεκμετάλλευτο και τα λασπόλουτρα ανεξέλεγκτα.
Το λιμάνι της Αλυκής είναι σε εγκατάλειψη.
Ένα λιμάνι που έγινε για να εξυπηρετήσει τη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού και να είναι η εναλλακτική λύση του λιμανιού της Θεσ/νίκης.
Η σιδηροδρομική γραμμή στο χώρο του Δήμου Πύδνας δεν έχει σιδηροδρομικό σταθμό.
Ενώ μπορούσε μ' ένα σταθμό να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή, το λιμάνι και να εξυπηρετούν εκατοντάδες δημότες του Δήμου Πύδνας.
Η Εθνική Οδός διέρχεται εξ ολοκλήρου απ' το Δήμο Πύδνας.
Λειτουργεί, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, χωρίς να έχει κόμβο εισόδου και εξόδου στην περιοχή.
Ο Δήμος περιήλθε σε πλήρη απομόνωση.
Αυτά τα λόγια και οπωσδήποτε σημαντικά κατά την άποψή μου, για να καταδείξω ότι αυτοί που διοίκησαν και εξακολουθούν να διοικούν το Δήμο δεν προσέφεραν κάτι το θετικό, για την πρόοδο του Δήμου Πύδνας.
Άραγε τι άλλο περιμένουν οι κύριοι Βασιλειάδης και Λαγδάρης για να πάψουν να δείχνουν "ενδιαφέρον" για τα κοινά;
Κάποτε θα πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες των αποφάσεών τους.
Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, ούτε αθλητικοί αγώνες.
Ο καθένας πρέπει να κρίνεται απ' τις σκέψεις του, τις ιδέες του και την προσφορά του.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έκρηξη στην αγορά


Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας ζητά η αγορά από την κυβέρνηση

Έκρηξη στην αγορά
«Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, όπως εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών, είναι ήδη πολύ σοβαρό και δυστυχώς προβλέπεται να γίνεται εκρηκτικό το αμέσως επόμενο διάστημα», επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε επιστολή του στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το ΒΕΑ, τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ελάχιστο θετικό αντίκτυπο, αν όχι στην βελτίωση, τουλάχιστον στη συγκράτηση της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης, ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται, δε, ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες από την έναρξη ισχύος του προγράμματος ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος, ύψους 28 δισ. ευρώ, με διακηρυγμένο τελικό στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας (αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου) και μικρότερο διάστημα από τα σχετικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και άλλες παρεμβάσεις αλλά το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά συνεχώς διογκώνεται.
Λόγω της διαμορφούμενης αυτής κατάστασης, το ΒΕΑ θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου και προτείνει:
1) Ο τραπεζικός τομέας ο οποίος σύμφωνα με τις επίσημες διαπιστώσεις έχει ξεπεράσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα που προέκυψαν από την εμφάνιση της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης με τη σημαντική βοήθεια της πολιτείας και της κοινωνίας, θα πρέπει να ανταποκριθεί και να συμφωνήσει άμεσα σε πρόγραμμα αναστολής πληρωμής για 6-12 μήνες άτοκα των δόσεων δανείων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες έως και 31/8/2008 εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις και ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων τους της τελευταίας τριετίας ήταν θετικός, (κατά το πρότυπο πρόσφατης σχετικής συμφωνίας στην Ιταλία.)
2) Η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει είτε:
α) να αξιοποιηθεί η ενίσχυση που δόθηκε στις τράπεζες, με την παροχή εγγύησης του Δημοσίου προς αυτές, ύψους 15 δισ. ευρώ, προς την κατεύθυνση αύξησης της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης και ιδιαίτερα της αύξησης του ποσοστού (πλαφόν) της προεξοφλούμενης αξίας των προσκομιζόμενων από αυτές επιταγών.
β) με νέο πρόγραμμα να παρέχεται εγγύηση στις τράπεζες με δεσμευτικό και ποσοτικοποιημένο στόχο την αύξηση από αυτές της πίστωσης (συνολικά) και της ρευστότητας στην αγορά με την απαραίτητη αξιοποίηση της εμπειρίας (θετικής και αρνητικής) εφαρμογής του σχετικού προγράμματος (α' και β' φάση) ούτως ώστε να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη.
3) Τα ποσά των ακάλυπτων (σφραγισμένων) επιταγών να θεωρούνται ως ζημίες ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται φορολογικά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με εικονικά έσοδα που δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξουν.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μάντης ήταν, όχι τύραννος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι, έθεσε η προχθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Που έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες προηγούμενες διαπιστώσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Και το όνομα αυτού «Τειρεσίας».
Φαίνεται πως οι τραπεζίτες μας, έκτος από την ανάγνωση των αριθμών δεν διακρίνονται για την επίδοση τους σε άλλες αναγνώσεις. Διό και έχουν σύγχυση περί του τι ήταν ο Τειρεσίας, το όνομα του οποίου έχουν δώσει στο ιδιόμορφο αντιλαϊκό δικαστήριο που έχουν συστήσει, με το οποίο μπορούν να καταδικάζουν στον εξ ασφυξίας θάνατο τις, μικρές κυρίως επιχειρήσεις, επιβάλλοντας ποινές αμετάκλητες, χωρίς δίκη, χωρίς απολογία και χωρίς δεύτερο βαθμό κρίσης.
Αν κάποιος διαπράξει μια εγκληματική πράξη και πάει στο δικαστήριο, έχει την ελπίδα να του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά, όπως π.χ. ο πρότερος έντιμος βίος, η ανωτέρα βία κλπ. Την ελπίδα να του δοθεί αναστολή. Την ευκαιρία δευτεροβάθμιας κρισης. Την δυνατότητα να του αναγνωρισθεί η «έμπρακτη μεταμέλεια».
Για τον «Τειρεσία» δεν ισχύει τίποτε από αυτά.
Η κυρία Μαρία η ράφτρα, (δεν γράφω το πραγματικό όνομα) δουλεύει «φασόν» εδώ και είκοσι δύο χρόνια, «από το ξημέρωμα ως τα μαύρα μεσάνυχτα», όπως μου γράφει στο ηλεκτρονικό μήνυμα της η κόρη της, αδιόριστη νηπιαγωγός και κατ' ανάγκη βοηθός της, αφού η συρρίκνωση των παραγγελιών, με τις πολλές ακυρώσεις, οδήγησε στην απόλυση των δύο από τις τέσσερις εργάτριες που απασχολούσε.
Για πρώτη φορά στη ζωή της, έχοντας δώσει όλο το ρευστό της για να είναι συνεπής στην Εφορία, το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, βρέθηκε, μετά τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις, με άδειο ταμείο. Με αδυναμία να καλύψει μια επιταγή τεσσάρων χιλιάδων στην ώρα της. Την κάλυψε τρεις εβδομάδες αργότερα.
Τώρα όμως ούτε τραπεζικό δάνειο μπορεί να πάρει, ούτε επιταγές πελατών να προεξοφλήσει, ούτε σε κοινοτικά ή εθνικά προγράμματα στήριξης να ενταχθεί.
Τι της απομένει; Η να κηρύξει πτώχευση, στέλνοντας στην ανεργία και τις άλλες δύο εργάτριες, ή να καταφύγει στους τοκογλύφους.
Ο Τειρεσίας ήταν μάντης και όχι τύραννος, όπως το συνώνυμο του τραπεζικό όργανο. Διό και μια φορά θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα. Να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από έναν οργανισμό στον οποίο θα υπάρχει κρατικός και κοινωνικός έλεγχος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)