Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΤΠΑ -- ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ - Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Πρίν απο λίγα λεπτά, το δικαστήριο της Γερμανίας απέιρψε το αίτημα Χριστοφοράκου για ναβολή της έκδοσης που σημαίνει ότι θα γυρίσει πίσω εδώ εκτός και άν υπάρχουν και άλλα ένδικα μέσα.Πάντως σήμερα εισήχθη στο Νοσοκομείο, που ίσως να είναι κάποιο καινούργιο τρικ!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

»:ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ‏

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009


ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Τα όσα περί γελοιότητας εξέμεσε για την επιστολή Ραγκούση ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, είναι άθλια και χαρακτηρίζουν τον ίδιο και τον πελάτη του. Μια ερώτηση μόνο: ποιός του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει έτσι; Ποιός τον έκανε συνομιλητή; Είναι το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, που το έκανε. Γιατί έπρεπε να στείλει επιστολή σε έναν υπόδικο; Θα μου πείτε, είχε αρχίσει να λασπώνει όλο το πολιτικό σύστημα. Σωστό. Αλλά, μήπως τώρα, τί κάνει; Και λασπώνει τα κόμματα και τους απευθύνει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Όσα στοιχεία έχει-αν έχει- ο Χριστοφοράκος για χρηματισμό κομμάτων και πολιτικών, θα τα βγάλει στους δικαστές, όχι στα κόμματα. Δεν το καταλάβαινε...αυτό το ΠΑΣΟΚ; Προφανώς και το καταλάβαινε. Δεν περίμενε ότι θα του στείλει αποδείξεις ο Χριστοφοράκος. Άλλο επεδίωκε με την επιστολή Ραγκούση. Να παίξει το κομματικό του παιχνίδι, δείχνοντας στο εκλογικό σώμα ότι δεν φοβάται, αντιδιαστέλοντας στη στάση του, εκείνη της ΝΔ. Αυτό το πέτυχε. Ταυτόχρονα, όμως,"πέτυχε" να κάνει συνομιλητή και τον Χριστοφοράκο, μαζεύοντας χαρακτηρισμούς περί γελοιότητας..
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χανιά-Εκθεσιακός χώρος με την Packard του Ελ. Βενιζέλου



ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλεπά Χανίων, βρίσκεται από χθες το βράδυ το αυτοκίνητο του Ελευθερίου Βενιζέλου (Packard) στο οποίο επέβαινε κατά την εναντίον του δολοφονική απόπειρα στις 6 Ιουνίου 1933. Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν χθες το βράδυ παρουσία του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του συνόλου των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, ενώ κατά την τελετή αναγορεύτηκε σε εταίρο του ιδρύματος, το μέλος της παγκρητικής ένωσης Αμερικής Ιωάννης Κοκολάκης. "Ο χώρος αυτός αποτελεί μια ακόμα ψηφίδα για τη διατήρηση της μνήμης της ζωής του έργου του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου", τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης. Ο χώρος που εγκαινιάσθηκε βρίσκεται βορειοδυτικά της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ανακαινίσθηκε και μετασκευάστηκε με σκοπό να φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα, ενώ περιλαμβάνει και σπάνιο φωτογραφικό υλικό που αναφέρεται στο ιστορικό της απόπειρας. Στο Α΄ μέρος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Σταύρος Σ. Νιάρχος" του Μεγάρου "Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης", στη Χαλέπα Χανίων, έγινε σύντομη αναφορά στα γεγονότα της απόπειρας, καθώς και στο έργο αποκατάστασης του εκθεσιακού χώρου. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την απόπειρα και αναγόρευση του Ιωάννη Κοκολάκη σε εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος". Η θρυλική Packart, στην οποία έγινε η απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, δωρήθηκε πριν από λίγα χρόνια στο ίδρυμα από την Λέσχη Φιλελευθέρων. Από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αποκοπεί το εμπρόσθιο τμήμα ενώ στο πίσω μέρος φαίνονται τα σημάδια από τις σφαίρες της απόπειρας. Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής υιοθέτησε την ιδέα του κ. Ιωάννη Κοκολάκη και απέκτησε ένα ίδιο μοντέλο του 1929 το όποιο και δώρισε στο ίδρυμα και εκτίθεται μαζί με την αυθεντική Packart.(κείμενο απο την πηγή)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η μεταγραφή του ΣΩΤΗΡΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Liverpool snap up Sotiris Kyrgiakos from AEK Athens
Ολα τα διεθνή μέσα γράφουν σήμερα για τη μεγάλη μεταγραφή του Κυριάκου στη Λίβερπουλ.ΤΟ αλάνι σήμερα απολαμβάνει διθυραμβους απο όλα τα αθκλητικά μέσα της Ευρώπης.Βίντεο κυκλοφορούν σε διάφορα sites και μιλά όλη η Ευρώπη γιαυτή τη μεταγραφή.
Δείτε λίγα απο τα πάρα πολλά δημοσιεύματα και βίντεο!!!!!
http://www.telegraph.co.uk
http://www.goal.com
http://www.liverpool-kop.com
http://www.caughtoffside.com
http://www.guardian.co.uk
http://www.redcafe.net
http://soccernet.espn.go.com
http://tvnz.co.nz
http://www.football.co.uk
http://www.chesterchronicle.co.uk
http://www.fantasysp.com
http://eurorivals.net

Δειτε το βιντεο:


Με καθυστέρηση επιστρέφεται η φόρος κατανάλωσης στους αγρότες

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/08/2009


Από αύριο Πέμπτη 20/8 θα ξεκινήσει η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στους αγρότες. Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία καθορίζονται οι ποσότητες, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι για τη διαδικασία επιστροφής για το 2009, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που χρησιμοποιείται από τους αγρότες ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση το νέο σύστημα διακίνησης πετρελαίου για αγροτική χρήση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αντί για το «κόκκινο» πετρέλαιο (αγροτικό πετρέλαιο), ενώ το ποσό της διαφοράς του φόρου ανάμεσα στον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης και τον ελάχιστο συντελεστή των 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, πιστώνεται εφάπαξ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών.
Το συνολικό ποσό επιστροφής της διαφοράς του φόρου για το 2009 ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ενεργοί – συνταξιούχοι) που είναι παράλληλα καταχωρημένοι στη κεντρική βάση δεδομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα ποσά που επιστρέφονται θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από μεθαύριο Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 19.8.2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.08.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Στο Δήμο Μεθώνης όλα κυλούν ομαλά. Όπως διαβάσαμε σε επιστολή του Ειδικού Συνεργάτη του κ. Δημάρχου, δεν υπάρχουν αντιδικίες ούτε "εχθροπραξίες".
Όλα προχωρούν με ...ιδανικό ρυθμό και όλοι, απ' ότι φαίνεται, χαίρονται για το έργο τους.
Σήμερα θα τους δυσαρεστήσω. Θα γράψω απλά πράγματα, απολύτως κατανοητά απ' όλους, ώστε να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις.
Την Άνοιξη, ο Δήμαρχος Μεθώνης, επισκέφθηκε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και συμμετείχε σε εκθέσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος.
Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του κ. Δημάρχου απ' τις Ευρωπαϊκές πόλεις, διαβάσαμε ότι αφαιρέθηκαν οι γαλάζιες σημαίες από το Μακρύγιαλο και την Πύδνα.
Να το θεωρήσουμε ότι ήταν μέσα στους στόχους του κ. Δημάρχου;
Δεν νομίζουμε. Ούτε μπορούμε να φανταστούμε κάποιο όφελος από μια τέτοια απόφαση.
Φτάσαμε στο καλοκαίρι. Τα εκδρομικά λεωφορεία περιορίστηκαν απ' τις χώρες, που κατέκλυζαν το Μακρύγιαλο τη θερινή περίοδο.
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές τους στο ελάχιστο. Ακόμη και κάτω του κόστους. Μερικοί προσφέρουν δωμάτια με είκοσι ευρώ.
Σήμερα, στα μέσα Αυγούστου, τα μισά δωμάτια είναι ξενοίκιαστα.
Μάλιστα και όσα νοικιάστηκαν είναι χάρη στον Κοινωνικό Τουρισμό.
Η αποκομιδή των σκουπιδιών, απ' τα δημοτικά διαμερίσματα, γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, όπως και πριν τριάντα και πλέον χρόνια.
Τότε οι εργάτες καθαριότητας ήταν ελάχιστοι και σήμερα υπερβαίνουν και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Ευτυχώς που βλέπουμε κοπή των χόρτων απ' τα πάρκα και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους. Διαφορετικά θα μας έτρωγαν τα φίδια και τα ποντίκια.
Βέβαια υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά έργα ανάπτυξης της περιοχής.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο μάλλον θα λειτουργήσει κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο Εμπορευματικός Σταθμός, έργο πνοής για τον τόπο, ίσως λειτουργήσει ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Μακρυγιάλου, μάλλον τη νέα περίοδο θα εξυπηρετεί πολίτες, κυρίως από Θεσ/νίκη και θα βοηθήσει στον τουρισμό.
Αυτά τα λίγα περιοριστικά που μνημονεύσαμε είναι έργα που περιμένουν οι δημότες του Δήμου Μεθώνης.
Όσο για τις ..."εχθροπραξίες" νομίζω ότι είναι περιττός και ο σχολιασμός τους. Είναι θέμα ιδεολογικής αντίληψης.
Δεν γνωρίζω αν μετά τα όσα ...δεν έγιναν και τα όσα ...δεν πρόκειται να γίνουν, οι μισθοδοτούμενοι απ' το Δήμο αιρετοί και οι συνεργάτες τους, πλησιάζουν στο ταμείο για λήψη ...αποζημίωσης.
Πάντως όλα δείχνουν ότι στο Δήμο Μεθώνης είναι όλοι μια χαρούμενη παρέα.
Χωρίς αντιδικίες. Χωρίς προτάσεις. Χωρίς προοπτική. Χωρίς στεναχώριες.
Θυμίζουν σα να βρίσκονται σε παιδική χαρά. Τουλάχιστον είναι αγαπημένοι στον κοινό σκοπό.

- Ο Δήμος Πέτρας βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή το νερό του Μορνιώτικου ρέματος.
Το νερό, είτε για ύδρευση, είτε για άρδευση, είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να απασχολεί τους τοπικούς άρχοντες.
Δεν πρέπει όμως να μονοπωλεί την επικαιρότητα. Διότι όλοι υποψιάζονται ...άλλους σκοπούς.
Όταν την επομένη χρονιά και με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου, θα διαβάσουμε τον απολογισμό των έργων, έχουμε την περιέργεια να δούμε τι έγινε για την πρόοδο του τόπου και την προκοπή των κατοίκων του Δήμου Πέτρας.
Δεν γνωρίζω αν γίνονται έργα υποδομής, ικανά ν' αλλάξουν τη φυσιογνωμία του τόπου.
Αυτή τη στιγμή, με λύπη μας θα το πούμε, το μόνο που βλέπουμε είναι να βόσκουν χιλιάδες στρέμματα έκτασης του ΨΝΠΟ τα γίδια των ...Ζκαγαίων.
Οκτώ χρόνια Δήμαρχος ο κ. Θ. Παπαδημητρίου και τέσσερα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύνολο δώδεκα.
Δηλαδή όλα τα χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του Δήμου Πέτρας, πέρασαν χωρίς να δούμε κάτι που να προξενεί ενδιαφέρον.
Τουλάχιστον κάποιες εκδηλώσεις τη θερινή περίοδο, όπως σχεδόν όλοι οι Δήμοι του Νομού μας.
Αν και επιχείρημα επικαλεσθούν τις αγροτικές ασχολίες των κατοίκων, τότε θα πούμε ότι δεν πρόσφεραν κάτι στο λαό του Δήμου Πέτρας για να αλλάξει η ζωή των κατοίκων του.
Καιρός είναι να καταλάβουν ΟΛΟΙ και να στραφούν σε νέους, άφθαρτους και με ζήλο για προσφορά συμπατριώτες τους, ώστε να φανεί μια αχτίδα ελπίδας για τον τόσο φίλεργο, έντιμο και ευσυνείδητο λαό του Δήμου Πέτρας.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με την ουσία, πότε θα ασχοληθείτε;

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.08.2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

ΞεπερΝά πια ακόμη και τα όρια της γελοιότητας ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εν Γερμανία δικαστικές διαδικασίες περί την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Σε λίγο οι εκατέρωθεν φανατικοί οπαδοί των δυο μεγάλων κομμάτων, «διαφωτιζόμενοι» από στρατευμένες εκατέρωθεν γραφίδες, θα φτάσουν στο σημείο να ...βάφουν «γαλάζιο» ή «πράσινο» κάθε όργανο της γερμανικής δικαιοσύνης ανάλογα με τις αποφάσεις του.
Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί δικαστές έχουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι τους για να προστατεύσουν το κύρος της χώρας τους. Πράγμα συνυφασμένο με την εξασφάλιση της περαιτέρω σιωπής του φυγόδικου από την Ελλάδα Χριστοφοράκου. Το έφεραν από δω, το έφεραν από κει, στο τέλος κατάφεραν μια συμφωνία με τον εν Ελλάδι διεκπεραιωτή των λαδωμάτων τους. Τα οποία εκταμιεύονταν μεν από γερμανικά χρηματοκιβώτια, τελικώς όμως καλύπτονταν από τον Έλληνα φορολογούμενο, από τις υπερτιμημένες συμβάσεις, τα τεράστια «καπέλα».
Μια συμφωνία το «ζουμί» της οποίας βρίσκεται στο σκεπτικό της εισαγγελέως που του επέβαλε εξωδίκως, κατά τα εκεί κρατούντα, μια ποινή, προκειμένου να αποφευχθεί μια ακροαματική διαδικασία που υπήρχε κίνδυνος να «ξεστρατίσει». Και το «ζουμί» δεν είναι άλλο παρά η διακήρυξη που περιέχεται σε αυτή την απόφαση ότι, τι να έκανε η καημένη η γερμανική εταιρία, αναγκάσθηκε να καταφύγει σε αυτές τις μεθόδους, επειδή τα ελληνικά κόμματα και οι πολιτικοί αλλά και οι κρατικοί υπάλληλοι είναι κακομαθημένοι να λαδώνονται. Αυτό μας είπαν απλώς με την ιστορική φράση «ήταν σύνηθες στην Ελλάδα να δίνονται για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» χρήματα στα πολιτικά κόμματα».
Αντί λοιπόν τα κόμματα εξουσίας να πανηγυρίζουν πότε επειδή αποφασίσθηκε η έκδοση Χριστοφοράκου το ένα και πότε επειδή διατάχθηκε η αναστολή της το άλλο, καλά θα έκαναν να πουν στον ελληνικό λαό και την διεθνή κοινή γνώμη αν έχει δίκιο η άδικο η Γερμανίδα εισαγγελέας. Και να αναζητήσουν από κοινού τρόπους για την θεραπεία αυτής της ενδημικής νόσου του πολιτικού μας συστήματος. Να εργασθούν όλοι να αποδείξουν ότι θέλουν να διορθώσουν τα αμαρτήματα και να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια της ελληνικής πολιτείας.
Ψευδαισθήσεις ότι θα μάθουμε την πλήρη αλήθεια από τον Χριστοφοράκο, οι πολίτες δεν έχουν. Από τα κόμματα εξουσίας όμως περιμένουν, αντί του ...ξεμαλλιάσματος στην ποδιά του Χριστοφοράκου, να δουν τι θα κάνουν με το σύστημα χρηματοδότησης τους. Που όσοι δεν αλλάζει, πάντα θα υπάρχουν και δότες και παραλήπτες.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΑ - Οι άνθρωποι είχαν άγιο!

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009


Οι άνθρωποι είχαν άγιο! Έπεσαν με το αυτοκίνητο τους σε βαθιά χαράδρα στο δρόμο πιο κάτω από τη Φτέρη Πιερίας στα Πιέρια Όρη και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα. Ο λόγος...

για έναν πατέρα με τα δυο του παιδιά, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έφυγε στη χαράδρα. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε, αλλά όλοι τους βγήκαν μέσα από το όχημα σώοι και αβλαβείς.
totefteri.blogspot.com -ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Ποια ανασυγκρότηση και αναδάσωση;


ΤΕΤΑΡΤΗ 19.08.09

Εθνική Οδός δεν σημαίνει μόνο οδόστρωμα, προστατευτικές μπάρες, γέφυρες, WC και διόδια!

Διευκρινήσεις ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα „ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ“.

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα εκατοντάδες κομμένα δέντρα επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, 1.200 μ. πριν την είσοδο της πόλης. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., αρμόδια για την συντήρηση της εθνικής οδού, αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα με μια σειρά από ενέργειες, σημαντικότερη των οποίων ήταν η οργάνωση δενδροφύτευσης την 5. Δεκεμβρίου 2008. Περισσότερες πληροφορίες βλέπε 1η Ετήσια Εκθεση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Περίοδος Αναφοράς 05.03.2008 έως 31.12.2008, Κεφάλαιο 6, Περιβαλλοντικά Προβλήματα, σελ. 8.

Image

Το πρόβλημα των κομμένων δέντρων αναδείχτηκε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία άμεσα πρότεινε σειρά μέτρων για την αποκατάσταση της ζημιάς και άσκησε πίεση προς την εταιρεία με αποτέλεσμα η δενδροφύτευση να πραγματοποιηθεί εντός 4 εβδομάδων μετά την μηνυτήρια αναφορά της. Στο κάλεσμα της ομάδας για συμμετοχή στην δενδροφύτευση, ανταποκρίθηκαν 300 μαθήτριες και μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης μας και πολλοί συνδημότες μας, μεταξύ αυτών και ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου.

Image

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. στο δελτίο τύπου της 08.12.2009, τρεις μέρες μετά την δενδροφύτευση ανακοίνωσε τα παρακάτω:

„Με πολύ κέφι έγινε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2008 η δενδροφύτευση χώρου παραπλεύρως του Αυτοκινητόδρομου στην Περιοχή Κατερίνης, με την βοήθεια μαθητών σχολείων του Νομού Πιερίας και ενοίκων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Κατερίνης, όπου φυτεύτηκαν 170 δέντρα, πεύκα, έλατα και ψευδακακίες καθώς και 400 ρίζες θάμνοι. Η εν λόγω δενδροφύτευση αποτελεί μέρος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. „ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ“, Αναβαθμίζουμε τον Χώρο μας – Συνεισφέρουμε στον πλανήτη.“

Σήμερα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καταθέτει στους πολίτες της Πιερίας τις παρακάτω φωτογραφίες και εκφράζει την λύπη της για την αποκαρδιωτική εικόνα του τοπίου. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., μετά την έκδοση του δελτίου τύπου της 08.12.2008 και την πομπώδη ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού της Προγράμματος δεν ξαναπέρασε από το σημείο αυτό! Το φωτογραφικό υλικό που καταθέτουμε στα ΜΜΕ το αποδεικνύει περίτρανα! Τα δέντρα έμειναν απεριποίητα, απότιστα και τα περισσότερα έχουν ξεραθεί. Σήμερα τα χόρτα είναι ψηλότερα από τα δενδρύλια και τους θάμνους που φύτεψαν οι μαθητές και ένα τσιγάρο είναι αρκετό για να παραδοθεί η περιοχή στη φωτιά.

Image

Image

Image

Image

Πριν 30 χρόνια το ελληνικό δημόσιο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του στο νομό μας, χωρίς τις σημερινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και τα προγράμματα προστασίας του πλανήτη, φρόντισαν τα δενδρύλια που φυτεύτηκαν τότε, να ποτίζονται αυτόματα (βλέπε σύστημα αυτόματης άρδευσης κάτω από τα κομμένα πεύκα, στην παραπάνω φωτογραφία).

Ο χώρος παραπλεύρως της εθνικής οδού, αυτή η τεράστια πράσινη λωρίδα των περίπου 500 χιλιομέτρων, τον οποίο παρέλαβε η Αυτοκινητόδρομος Α.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο, αποτελεί έναν σπουδαίο πνεύμονα πρασίνου με εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα και φυτά. Οι ανακοινώσεις περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, από μόνες τους, δεν αρκούν για την προστασία και την ανάπτυξη του χώρου αυτού, τον οποίο ανέλαβε να συντηρήσει η εταιρεία στα επόμενα 30 χρόνια. Εθνική Οδός δεν σημαίνει μόνο οδόστρωμα, προστατευτικές μπάρες, γέφυρες, WC και διόδια. Σημαίνει φροντίδα και για το πράσινο, το οποίο η εταιρεία μέσα σε ένα χρόνο αποδεικνύει πως δεν έχει θέση σε υψηλή προτεραιότητα, αφού για δεύτερη φορά αποδεικνύεται πως τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος είναι ανύπαρκτα.

Η ομάδα μας, μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τον χώρο, ένα χρόνο μετά, με όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της 05.12.2008, για δουν τα παιδιά την πρόοδο ανάπτυξης των δέντρων που φύτευσαν, αλλά και για να κατανοήσουν καλύτερα, πως οι πολίτες με την ενεργό συμμετοχή τους μπορούν να αναβαθμίσουν τον Χώρο τους και να συνεισφέρουν στον Πλανήτη.

Καλούμε

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί την Αυτοκινητόδρομος Α.Ε και τον εξειδικευμένο επιστήμονα „Υπεύθυνο Περιβάλλοντος„, τον οποίο σύμφωνα με την παράγραφο 17.5 της σύμβασης οφείλει να ορίσει η εταιρεία, να δώσει εξηγήσεις για τις παραπάνω παραλήψεις, να αντικαταστήσει άμεσα τα δέντρα και τους θάμνους που έχουν ξεραθεί και να αποκαταστήσει την αισθητική του τοπίου ως υποχρεούται, σύμφωνα με την ερμηνεία του όρου „Περιβάλλον“, μέρος της σύμβασής της με το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής, την υγεία των ανθρώπων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την έκταση που πρόσφατα καταστράφηκε από πυρκαγιά στο ύψος του Μακρυγιάλου. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκτός πηγαδιού μετά από 40 ημέρες σκύλος στην Κατερίνη

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/08/2009
Ημίαιμο ροντβάιλερ ανασύρθηκε σώο μετά από διασωστική επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με 6 πυροσβέστες. Το ζώο βρισκόταν σε πηγάδι για πάνω από ένα μήνα και σώθηκε μόνο χάρη στην αγάπη που του είχε ο ιδιοκτήτης του.
Η περιπέτεια του τετράποδου ξεκίνησε πριν από 40 ημέρες, όταν ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και έπεσε μέσα σε ένα στενό ξεροπήγαδο, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. του δρόμου Κατερίνης-Παλαιού Κεραμυδίου.
Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου -που το υπεραγαπούσε- το επισκεπτόταν καθημερινά και του πρόσφερε τροφή και νερό, για να μην πεθάνει.
Τελικά, ο άνθρωπος απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας τον βοήθησαν. Στην επιχείρηση διάσωσης, που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιήθηκε διασωστικός τρίποδας, ενώ το έργο του «σωτήρα» πυροσβέστη ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς η διάμετρος του πηγαδιού ήταν μόλις 1 μέτρου.
«Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του βάθους και της στενότητας του πηγαδιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πυροσβέστης, Νίκος Χειμώνας και πρόσθεσε ότι το ροντβάιλερ, βάρους 50 κιλών, βρέθηκε σε «πολύ καλή κατάσταση» και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΡΑΓΚΟΥΣΗς ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΓΙΑ ΖΙΜΕΝΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μετά την επιστολή ΠΑΣΟΚ προς τον συνήγορο του Μιχ. Χριστοφοράκου, με την οποία απαίτησε να δοθούν στοιχεία και αποδείξεις για τα όσα ισχυρίστηκε για το ΠΣΟΚ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δεν θα απαντήσει στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ είτε άλλων πολιτικών κομμάτων. Και ο Γιάννης Ραγκούσης επανήλθε πρίν απο λίγο στο θέμα στην εκπομπή του ΜΕΓΑ και λέγοντας " ότι στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, γιατί δέν μας δίνει τα στοιχεία και επιφυλάχτηκε δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι και τη δικαιοσύνη θα φτάσει και θα στραφεί εναντίνο του Χριστοφοράκου", κατηγόρησε δέ την κυβέρνηση ότι εκείνο που την ενδιέφερε ώς τώρα ήταν η συγκάλυψη γιαυτό και η επίμονη άρνησή της να εξαστεί το θέμα απο τη βουλή, μείς στο ΠΑΣΟΚ επίπε ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένουμε όλα στο φώ, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, να δοθούν στοιχεία και άν υπάρχουν θα το δεχτούμε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με το θέμα αυτό, για να μήν υπάρχουν στίγματα στο πολιτικό τοπίο".
Η ηγεσίασ της ΝΔ πρέπει να σιωπήσουν και να μήν βρίσκουν πρόσχημα ότι ανοίγουμε κουβέντα με υπόδικους, εμείς αναζητούμε στοιχεία για όλους άνα υπάρχουν... εφόσον δέν υπάρχουν... πρέπει να μήν λασπώνει το ΠΑΣΟΚ....
Ας κάνει το ίδιο και η ΝΔ, αφού ισχυρίζεται ότι δέν ουδεμία σχέση.....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)