Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

"Κλείνει" Γίρανεκ ο ΠΑΟ!

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Τον 30χρονο αρχηγό της Σπαρτάκ Μόσχας, Μάρτιν Γιράνεκ, προσπαθεί να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να «θωρακίσει» την ιδιαίτερα προβληματική άμυνα του!
Ο ύψους 1,90μ. μπακ βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους «πράσινους», που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του εντός της ημέρας και πιο συγκεκριμένα πριν τις μια μετά τα μεσάνυχτα, όταν και λήγει η προθεσμία που έχουν για να δηλώσουν τον παίκτη στην ΟΥΕΦΑ.
Ο Μάρτιν Γιράνεκ που επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Ρωσική ομάδα, βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, που μετά τις κακές εμφανίσεις του Σεντρίκ Καντέ, άρχισε να «οργώνει» την αγορά προκειμένου να εντοπίσει μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα.
Ο υψηλόσωμος αμυντικός που έχει χριστεί 31 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, φέτος αγωνίστηκε σε 25 αγώνες με τη Ρωσική ομάδα και σε όλους ως βασικός.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αζέροι που ψήφισαν υπέρ της Αρμενίας στη Eurovision ανακρίνονται από τις Αρχές Συνιστούν απειλή για την ασφάλεια

Αγνωστος αριθμός Αζέρων που ψήφισε υπέρ του τραγουδιού της γειτονικής Αρμενίας στον περασμένο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τώρα ανακρίνεται από την αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, Αζέρος που ψήφισε το τραγούδι της Αρμενίας δήλωσε στο BBC ότι κατηγορήθηκε για έλλειψη πατριωτισμού, ενώ χαρακτηρίσθηκε «δυνητική απειλή για την ασφάλεια», επειδή στήριξε το τραγούδι της Αρμενίας.

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν ότι οι πολίτες απλώς κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν το τραγούδι της Αρμενίας.

Οι δύο χώρες πολέμησαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για το διαφιλονικούμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συνολικά 43 Αζέροι ψήφισαν υπέρ της Αρμενίας στον διαγωνισμό, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία.

Το Νοέμβριο του 2008, οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στη διένεξη για τη διαφιλονικούμενη περιοχή.

Πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί οι Αρχές του Αζερμπαίτζάν κάλεσαν τους πολίτες για ανάκριση τρεις μήνες μετά τον διαγωνισμό της Eurovision.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ξύλο στη γενική συνέλευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Σε μια από τις πιο κρίσιμες γενικές συνελεύσεις στην ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι… υπάρχουν ακόμη δύο μέρες ζωής για την ομάδα! Μετά από πολλή ένταση και πολλές απόψεις, η απόφαση αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί μία ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική. Αύριο Τετάρτη στις 20.30 θα γίνει νέα συνέλευση προκειμένου να διαπιστωθεί από το σώμα τι ποσό έχει συγκεντρωθεί και αν είναι ικανό να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Ο Απόλλων πεθαίνει και όποιος τον αγαπάει έστω και λίγο πρέπει να το δείξει ΤΩΡΑ! Το «Μetrosport» σας παρουσιάζει αναλυτικά τι συνέβη και τι ειπώθηκε στη συνέλευση και τα συμπεράσματα δικά σας…
Τον λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Απόστολος Παπαδόπουλος, που τόνισε τη σημασία της γενικής συνέλευσης με πάγια θέση του ερασιτέχνη να βρεθούν οι τρόποι και η ομάδα

το δείξει ΤΩΡΑ! Το «Μetrosport» σας παρουσιάζει αναλυτικά τι συνέβη και τι ειπώθηκε στη συνέλευση και τα συμπεράσματα δικά σας…
Τον λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Απόστολος Παπαδόπουλος, που τόνισε τη σημασία της γενικής συνέλευσης με πάγια θέση του ερασιτέχνη να βρεθούν οι τρόποι και η ομάδα Κανονικά θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο Απόλλων Καλαμαριάς, καθώς αυτή ήταν η απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στην επεισοδιακή Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Απόλλων, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του γηπέδου της Καλαμαριάς. Απαιτούνται 300.000 ευρώ μέχρι την προσεχή Πέμπτη! (17/8/2009). Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς σε αίθουσα του γηπέδου της πόλης, προκειμένου να αποφασιστεί ποιά θα ήταν η επόμενη μέρα στον ιστορικό σύλλογο. Οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν πολλές, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα σε αρκετές περιπτώσεις (με χειροδικίες των μελών του ΜΓΣ), ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε έπειτα από τρεις και πλέον ώρες, ήταν να ξεκινήσει κανονικά ο Απόλλων στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Με την προοπτική συγχώνευσης με τον Θερμαϊκό να μην υφίσταται πλέον, οι αδερφοί Σολομωνίδη καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Τρίτης τις μετοχές στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα και μαζί με τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας θα δημιουργήσουν μία προσωρινή διοίκηση. Αυτή αρχικά θα πρέπει να βρει 300.000 ευρώ μέχρι την Πέμπτη, για να κρατηθεί η ομάδα στη Β’ Εθνική. Μέλη του Ερασιτέχνη υποστηρίζουν πως υπάρχει επιχειρηματίας για να διαθέσει αυτό το ποσό, ωστόσο πρέπει να επισημανθεί, πως σε περίπτωση που καταβληθούν οι 300.000 ευρώ, με τις οποίες θα καλυφθούν οι προσφυγές και η εγγυητική επιστολή, ο Απόλλων Καλαμαριάς θα υποβιβαστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα! Στην νέα προσωρινή διοίκηση θα βρίσκονται ο Παναγιώτης Σολομωνίδης, ο Παναγιώτης Κουρτίδης (εκπρόσωπος του club rossoneri), ο Νίκος Γιαννόπουλος (εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη) και τρία ή τέσσερα μέλη της πρώην επιτροπής σωτηρίας .
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ζoom

ΤΡΙΤΗ 18 Αυγούστου 2009
Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr
ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΤΑ ΓΑΛΗΝΑ σπιτάκια του Αντώναρου στο μαγευτικό Κουφονήσι και καθώς εισέπνεα μια τζούρα συνάντησης με το νυχτερινό σύμπαν μού κατέβηκε μια σκέψη. Αντί για zoom in να κάνουμε zoom out. Αντί να δραματοποιούμε, να αποστασιοποιούμαστε. Αντί να τα βλέπουμε όλα και όλους από κοντά, να τα αντικρύζουμε και να τα εξετάζουμε από μακριά. Πολύ μακριά. Έτσι, κόκκος άμμου η χερούκλα της κιγκαλερίας του Παπαθανασίου. Έτσι αόρατο το προγούλι της Νέας Δυστυχίας. Έτσι, των νάνων οι πατούσες, των τάχα μου γιγάντων. Κι έτσι οι κάθε λογής δικτατορίσκοι, μικροσκοπικές φυσαλίδες από παιδικό παιχνίδι. Να βάλουμε και τον εαυτό μας για να κοντύνουμε το απροσμέτρητο εγώ μας. Ευεργετική η επίδραση της απόστασης. Ενθαρρύνει την ψυχραιμία μας. Καταπολεμάει την μακακία μας. Αναπτύσσει το χιούμορ μας. Ο τοκετός της αυτογνωσίας μας. Η καταπίεση και η εξουσία είναι μέσα μας. Όσο μακριά από εγωπάθεια, ανασφάλεια και μοναξιά, τόσο κοντά στην ισορροπία, τη συνειδητότητα και τη λευτεριά!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ

Τριτη 18 Αυγουστου 2009


"ΣΤΟ ΣΤΑΣΘΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ"

- Στο σταθμό του Μονάχου που με πέταξε... άχου
η καλή μοίρα μου, Ελλάδα κακομοίρα μου

- 'Οπου να' ναι σουρουπώνει η "ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ" θα φτάσει
ΘΑΡΘΕΙ και θα κατεβάσει ΤΟΝ Μιχάλη το "θεριό"

- Στο σταθμό του Μονάχου που με πέταξαν ... άχου....

γλύτωσα τη φυλακή , SIMENS καλομοίρα μου...

- Κάθε επαφή και μίζα, ποιον δεν ξέρω, ποιός δέν με ξέρει,

αφιλόξενα τα μέρη, παγωμένες οι καρδιές...

-Στο σταθμό του Μονάχου, που με ξέχασε.... άχου

η κυβέρνηση αυτή, Ελλάδα κακομοίρα μου....

- Δίπλα μου λαγοκοιμάται ένας χίππυ πεινασμένος,
ένας Ελλην Υπουργός, τώρα πιά "ψόφιος κοριός"

- Στο σταθμό του Μονάχου, που με ξέχασε άχου

η καλή μοίρα μου, SIMENS κακομοίρα μου.

- Ποιός πολιτικός θυμάται, πόσα πήρε και που πήγαν

στη κυβέρνηση αυτή,και την κάνουν γυριστή

-Στο σταθμό του Μονάχου, με simens του θανάτου

στην Ελλάδα της ρεμούλας και της αρπαχτής.

-Ποιός απο όλους τάχει πάρει, πόσα πήραν και γιατί,
δέν θα πεί ποτέ ο "μέγας'' Χριστοφοράκος Μιχαήλ .

(Αρε και να ζούσε οΣτράτος Διονυσίου να το τραγουδούσε αυτό)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το 90% των δολαρίων έχει ίχνη κοκαΐνης...


ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

«Ακριβό το δολάριο», λένε πολλοί οικονομικοί αναλυτές, χωρίς προφανώς να λαμβάνουν υπόψη ότι τα δολάρια -το 90% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις- θα μπορούσαν να κοστίζουν και πολύ περισσότερο. Γιατί; Διότι, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη, είναι καλυμμένα με κοκαΐνη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η μεγαλύτερη ανάλυση του είδους που πραγματοποιήθηκε έως σήμερα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το 95% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον διαθέτει ίχνη κοκαΐνης.

Η νέα μελέτη παρουσιάστηκε στο Εθνικό Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών. Για να καταλήξουν σε συμπέρασμα, οι ειδικοί μελέτησαν χαρτονομίσματα από πέντε χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Κίνα και Ιαπωνία). Οπως διαπιστώθηκε, περισσότερα με ίχνη κοκαΐνης βρέθηκαν στα αμερικανικά και καναδικά χαρτονομίσματα (στο 85 - 90% των τραπεζογραμματίων), ενώ τα κινεζικά και ιαπωνικά είχαν το χαμηλότερο ποσοστό (από 12 - 20%).ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλύσιμο με οφθαλμόλουτρο!!!


ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Πλύσιμο αυτοκινήτων .. χάρμα οφθαλμών ή κατα΄την απλή Ελληνική.. πλύσιμο με οφθαλμόλουτρο..
Αύξηση κατακόρυφη παρουσιάζει η ανδρική πελατεία του πλυντηρίου.. το παράξενο θα ήταν να μήν πρεσέλκυε αντρική πελατεία...
οι κοπέλες που εργάζονται στο εν λόγω πλυντήριο.. προέρχονται απο όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης και όχι μόνο... Αυτό και άν είναι πλύσιμο... με μάτι!!!!!!!
Τί σκαρφίζεται ο νούς του επιχειρηματία για να οικονομήσει!!! μπράβο για το δαιμόνιο του Ελληνα!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέα Μεσμηβρία Θεσσαλονίκης - Το νόιμο και τη φύλαξη του χωριού τους ανέλαβαν κάτοικοι




ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Στη Νέα Μεσημβρία θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι πήραν στα χέρια του την ασφάλεια του χωριού τους.200 κάτοικοι σε βάρδιες χτενίζουν την περιοχή σε περιπολίες φύλαξης, που βέβαια έιναι εθελοντικές.Δέν υπάρχει αστυνομικό τμήμα εκεί, αλλά μονο στη Σινδο.Με δικά τους έξοδα και δικά τους αυτοκίνητα περιπολίας, ελέγχουν τα πάντα και ενημερώνουν την αστυνομία.
Δείτε το πρόγραμμα βάρδιας!!!
Συμπαράσταση απο το Δήμο.
Παράδειγμα προς μίμηση... αποτελεσματιό φαίνεται το μέτρο...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Από μια άλλη οπτική γωνία 18.8.2009

ΤΡΙΤΗ 18.08.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Μερικές φορές θαυμάζω τους πολιτικούς μας. Όλων των κομμάτων και όλων των "ιδεολογιών".
Πράγματι πρέπει να διαθέτουν απύθμενο θράσος. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν δημόσια να εμφανισθούν.
Αφορμή πήρα από τις... δραστηριότητες του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Κάλεσαν κλιμάκιο της κεντρικής ηγεσίας του κόμματος, για να επισκεφθεί το νεοκατασκευαζόμενο νοσοκομείο.
Μάλιστα τα τοπικά στελέχη, μαζί με τους επισκέπτες τους, στήθηκαν μπροστά στο νέο νοσοκομείο, για να φωτογραφηθούν και έτσι να δείξουν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το έργο αυτό.
Δεν θα σχολιάσω, ούτε τις φωτογραφίες, ούτε το κείμενο που τις συνόδευαν.
Πρέπει, τουλάχιστον, στον εαυτό μας να δείχνουμε λίγο σεβασμό.

- Ακούσαμε, ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Σατραζέμης, υπέβαλε μήνυση ή αγωγή σε βάρος τοπικών εφημερίδων.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Ζήνων Σατραζέμης προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.
Ο χρόνος θα δείξει.
Προς το παρόν οι αμφιβολίες μας στηρίζονται στο ήθος του κ. Ζ. Σατραζέμη. Στη δημοκρατική του παιδεία και στις αντιφάσεις που διαβάζουμε στο κείμενο των ...αγανακτισμένων κομμάτων.
Γράφει η διαμαρτυρία, κάποιου κόμματος, ότι υποβλήθηκε αγωγή.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι υποβλήθηκε μήνυση.
Κάτι πρέπει να συμβαίνει, για να έχουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις.
Το κείμενο που ...πίκρανε τον κ. Ζ. Σατραζέμη, το διαβάσαμε προσεκτικά. Δεν διαπιστώσαμε ακρότητες μεγαλύτερες απ' αυτές που μας σερβίρουν με τα διάφορα δελτία... ενημέρωσης.
- Μεταξύ εκείνων που αγανάκτησαν, για την πιθανή μήνυση ή αγωγή του κ. Ζ. Σατραζέμη εναντίον των δημοσιογράφων, είναι και η δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αθανασάκη.
Απ' την κ. Αθανασάκη περιμέναμε το αποτέλεσμα της μηνύσεώς της, εναντίον του αντιπάλου της κ. Γιάννη Αμοιρίδη.
Το ότι δεν ανακοίνωσε επίσημα το αποτέλεσμα της μηνύσεώς της, δείχνει αρκετά, σε όσους καταλαβαίνουν από αντιδράσεις πολιτικών.
Ας ελπίσουμε να έχει τη γενναιότητα να ενημερώσει τους πολίτες της Κατερίνης, όπως έκανε τότε με την έκτακτη συνέντευξή της.
Τα παθήματα, αν γίνονται μαθήματα, δεν είναι για να ικανοποιούν τους αντιπάλους μας, αλλά για να γινόμαστε καλύτεροι.
- Την "αγανάκτησή" του εξέφρασε και το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την ενδεχόμενη μήνυση του κ. Ζ. Σατραζέμη σε βάρος δημοσιογράφων.
Μάλιστα μιλάει για πόλεμο κατά της ελευθεροτυπίας και περιορισμό των ελευθεριών των δημοσιογράφων.
Αυτό είναι ευχάριστο. Αρκεί να είναι αληθινό.
Θα θυμίσω στους εκπροσώπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ ότι ο πρώην Νομάρχης κ. Μπροφίδης θίχτηκε από δημοσίευμα αυτής της εφημερίδας που συντάχθηκε από κάποιο επαγγελματία δημοσιογράφο.
Μάλιστα την οργή του εκδήλωσε με την υποβολή αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου και της εφημερίδας, απ' τους οποίους ζητούσε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ως αποζημίωση της τρωθείσης τιμής του.
Τότε το ΠΑΣΟΚ σιώπησε.
Όπως θα κάνει σε παρόμοια περίπτωση, αν το κόμμα τους βρεθεί στην εξουσία.
Μακάρι στο ΠΑΣΟΚ να άλλαξαν νοοτροπία και συμπεριφορές.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι στο ΠΑΣΟΚ συμβαίνει ότι και με το λύκο.
ΑλλάζΕι ...μαλλιά και ποτέ χαρακτήρα και... ιδανικά.
- Μερικές φορές ακούω ότι γράφω δυσάρεστα για αρκετούς θέματα.
Είμαι στη διάθεση όλων, αν νομίζουν ότι γράφονται ανακρίβειες, να τα ανασκευάσω και δημόσια να ζητήσω συγνώμη.
Αυτό διότι στις προθέσεις μου είναι μόνο η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τον τόπο.
Ειδικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία θεωρώ ένα σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο βάθρο της Δημοκρατίας, έχω μία αδυναμία.
Την αγάπησα. Την υπηρέτησα και νομίζω ότι διδάχτηκα πολλά απ' αυτήν.
Κατάλαβα πως σκέπτεται ο απλός πολίτης.
Κατάλαβα πως την αντιμετωπίζουν τα κόμματα και οι κάθε λογής εξουσιαστές.
Κατάλαβα ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προχωρά με κανονικούς φυσιολογικούς ρυθμούς, η χώρα θα οπισθοδρομεί και ο λαός θα βλέπει από μακριά της εξελίξεις.
Αυτό για σήμερα ως ...προθέρμανση, για όσα θα διαβάσετε αύριο και που θα είναι συνέπεια αυτών των απόψεων και εμπειριών μου.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χριστοφοράκος - Κυβέρνηση 1-0


Τριτη 18 Αυγούστου 2009
Αρχισαν τα όργανα και οι ενδοκυβερνητικές τριβές, μετά το φιάσκο με την πολυδιαφημισμένη έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου.Περίμενε η κυβέρνηση, επένδυσε η κυβέρνησησε αυτό, για να ξεφύγει από το σκάνδαλο της Ζίμενς. Περίμεναν να ετοιμάσουν φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα για να πάρει τα πάνω του ο Καραμανλής.
Πάντως τώρα βουλευτές (όχι μόνο ο εικονιζόμενος κ Μανώλης) της ΝΔ άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι το τελευταίο επικοινωνιακό τρίκη, απέτυχε και τα χώνουν χοντρά. Επίσης κορυφαίοι υπουργοί εξαπολύουν πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν, ενώ στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διατυπώνουν αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ.
Ο Γιάννης Μανώλης, δέ δήλωσε πρίν απο ΄λιγο ότι, πιστέυει ότι η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές με όλα αυτά.. κλπ και δέν έιναι μόνο ο Μανώλης που το λέιε αυτό., το λένε πολλοί βουλευτές, απλά το λένε σε κατ ιδίαν συζητήσεις και όχι δημοσίως... σιγά σιγά θα γίνει και αυτό.. υποχρεωτικό,, "ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιον " έστω και άν το επισκειάζει η σκοεινιά της πολιτικής ίντριγκας και μίζας....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Καταλαβαίνετε ...Αρμένικα;

ΤΡΙΤΗ 18.08.2009

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Με την κυριαρχία της show biz επί της Τέχνης και της γκλαμουριάς των τενεκέδων επί του Πολιτισμού κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι πράγματι θα πει καλλιτέχνης με την ουσιαστική έννοια του όρου. Λίγο ακόμη και θα κυριαρχήσει η αντίληψη ότι καλλιτέχνις είναι η γλάστρα του τηλεοπτικού σκουπιδαριού που εξαργυρώνει την προβολή της με βίζιτες πολυτελείας.
Ο αληθινός καλλιτέχνης πονάει για τον τόπο του, θυμώνει και εκφράζεται. Όπως ο σεμνός θεατράνθρωπος Γιώργος Αρμένης. Που με εξέφρασε σε πολλά με την συνέντευξη του στο κυριακάτικο «Παρόν». Και ασφαλώς όχι μόνον εμένα.
Αναδημοσιεύω μερικά αποσπάσματα, όχι για να τα διαβάσει κάποιος από το πολιτικό μας εποικοδόμημα. Αυτοί δεν θα τα καταλάβουν. Ευτυχώς εμείς οι παρακατιανοί καταλαβαίνουμε ...Αρμένικα. Και για τούτο μπορούμε να κατανοήσουμε το μήνυμα του όταν αναφέρεται στο ρόλο της τηλεόρασης στη διαμόρφωση των πολιτικών και πολιτιστικών προτύπων που προσφέρονται στα παιδιά μας:
«Μέρος του παιχνιδιού είναι και η τηλεόραση. Ποιος έχει την τηλεόραση; Εσύ η εγώ; Κοίταξε πίσω τα κεφάλαια και τους μετόχους και θα καταλάβεις ποιοι είναι οι μέτοχοι του συστήματος.
Ποιοι μας ψυχαγωγούν; Κάποιες ηλίθιες ξανθές και κάποιοι κραγμένοι γκέι.. Έλεος! Τρομάζουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για να μη μας πουν ρατσιστές...»
Δεν ξέρω αν θα τον αποκηρύξουν ο Αλέκος, ο Αλέξης και η Αλέκα ως ...φασίστα, αλλά πείτε μου, έχει άδικο στο ξέσπασμα του για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ορισμένοι το θέμα της λαθρομετανάστευσης;
«Έχουμε γίνει μια λεκάνη για ανθρώπους που ψάχνουν της μοίρα τους... αλλά οι πολιτικοί κωφεύουν... Αν τους στείλουμε τους μετανάστες έξω από τα σπίτια τους στο Ψυχικό, στην Εκάλη, ίσως τότε πονέσουν. Ίσως με καταλάβουν και εμένα που ζω στα Εξάρχεια και μεγαλώνω παιδί. Και ζω με την πρέζα, την πορνεία, τους αναρχικούς, τους μετανάστες... Ας σοβαρευτούμε και ας ελέγξουμε τα σύνορά μας. Εδώ μπαίνει ο καθένας μέσα, άρρωστος, εγκληματίας, παράνομος, χωρίς χαρτιά... Πόσους μετανάστες μπορεί να δεχτεί η Ομόνοια και τα γύρω πεζοδρόμια; Περνάς από την Ομόνοια και...μυρίζει σαν δημόσιο ουρητήριο...».
Και φυσικά είναι καταλυτικός ο λόγος του όταν μιλάει για το θέατρο και όλους αυτούς που τους φέρνουν να σκηνοθετήσουν αρχαία τραγωδία ή κωμωδία και ...της αλλάζουν τα φώτα.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη θεατές που αντιδρούν.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)