Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ η συνταγματικότητα της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους Προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος, ό

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να παραπεμφθεί το Σεπτέμβριο η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους χώρους, καθώς προσκρούει στο Σύνταγμα και ειδικότερα στο άρθρο 24 για το περιβάλλον, όπως αναφέρεται σε εισήγηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης, τονίζει ότι «η τακτοποίηση δεν σημαίνει και νομιμοποίηση, οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι αυθαίρετες κατασκευές και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν».

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει στο σχεδιασμό μιας νέας ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών Συνελήφθησαν οι «ποντικοί των ΑΤΜ»

Συνελήφθησαν στη Γλυφάδα δύο αλλοδαποί, 25 και 27 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (skimming).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης κατασχέθηκε πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών και αντιγράφοντας τα στοιχεία της μαγνητικής πίστας των καρτών.

Στη συνέχεια σε εργαστήριο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύαζαν πλαστές κάρτες- αντίγραφα, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές που χρέωναν στους νόμιμους κατόχους των καρτών.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαζικοί αποκλεισμοί για τους Έλληνες αθλητές στο Βερολίνο Δεν τα κατάφεραν Πέρρα και Παπαχρήστου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Εκτός τελικού στο τριπλούν γυναικών έμειναν η Αθανασία Πέρρα και η Βούλα Παπαχρήστου, δύο από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ποαστολής για διάκριση. Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε δύο άλματα στα 13.58, στην πρώτη και τρίτη προσπάθειά της, ενώ το δεύτερο άλμα της ήταν άκυρο. Από την πλευράς της, η Πέρρα έκανε 13.69 στην πρώτη προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια έκανε δύο άκυρες στη δεύτερη και τρίτη προσπάθειά της. Καταλαμβάνοντας την 29η και την 25η θέση αντίστοιχα, έμειναν πολύ μακριά από τη 12άδα του τελικού.

Εκτός έμεινε η Πέρρα Εκτός έμεινε η Πέρρα Αποκλείστηκε στα 3 χιλιόμετρα η Κοκκιναρίου

Η Ειρήνη Κοκκιναρίου πραγματοποίησε την καλύτερή της επίδοση το 2009 στα 3.000 μέτρα στιπλ, αλλά αυτός ο χρόνος δεν της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού τερμάτισε 8η στην 1η από τις 3 σειρές των προκριματικών.

20ή μετά την πρώτη μέρα του επτάθλου η Στρατάκη

Μέτρια εμφάνιση στα τρία πρώτα αγωνίσματα του επτάθλου για την Αργυρώ Στρατάκη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 16η στη σφαιροβολία, έβδομη στο ύψος και 23η στα 100 μέτρα εμπόδια. Έτσι, μετά το τέλος της πρώτης μέρας είναι στην 20ή θέση.

Εκτός τελικού στη σφύρα ο Παπαδημητρίου

Μακριά από το όριο πρόκρισης των 77.50 έμεινε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στον προκριματικό της σφυροβολίας και αποχαιρέτησε νωρίς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο 36χρονος Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο β' γκρουπ του αγωνίσματος και είχε μόνο μία έγκυρη βολή, στέλνοντας τη σφύρα στα 72.02 μέτρα.

Άτυχη η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν άτυχη, καθώς παρότι πηδούσε πολύ ψηλά έριχνε τον πήχη στο επί κοντώ. Έτσι, δεν μπόρεσε να περάσει τα 4.30 μέτρα και έμεινε εκτός τελικού.

Χρυσός στο βάδην ο Μπόρχιν

Ο Βαλερί Μπόρχιν κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Ρώσος Ολυμπιονίκης κατέκτησε την πρώτη θέση στα 20χλμ βάδην τερματίζοντας σε χρόνο 1:18.41. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο κινέζος Γουάνγκ με 1:19.06, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο μεξικανός Σάντσες με 1:19.22.

Σε σπριντ εξελίχθηκαν τα 10χλμ γυναικών

Η Λινέτ Τσεπκβεμόι Μασάι πήρε το χρυσό στα 10 χιλιόμετρα, σε μία κούρσα που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα και εξελίχθηκε σε... σπριντ Η Κενυάτισσα δρομέας άφησε πίσω της τις Μελκάμου και Ντεφάρ και με χρόνο 30:51.24 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μόλις 10 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τη δεύτερη.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φίδι έκοβε βόλτες σε αυλές σπιτιών

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
http://tsenteminho.blogspot.com/2008/04/blog-post_19.html

Σκηνές πανικού έζησε μια γειτονιά των Τρικάλων, όταν ξαφνικά ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μεγάλων διαστάσεων φίδι που... έκοβε βόλτες στην αυλή του σπιτιού του!

Και ενώ οι κάτοικοι της γειτονιάς έκλειναν πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τον απρόσκλητο επισκέπτη να μπει στα σπίτια τους, κάποιοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, άνδρες της οποίας έφτασαν με ένα όχημα στο σημείο και άρχισαν το... σαφάρι για τον εντοπισμό και την περισυλλογή του επικίνδυνου ερπετού.

Μετά από προσπάθειες που κράτησαν 20 λεπτά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περισυλλέξουν ζωντανό το φίδι, που είχε μήκος περίπου 3,5 μέτρα, δέρμα με πολύχρωμες βούλες και είναι βάρους περίπου 60 κιλών.Το τοποθέτησαν σε έναν πάνινο σάκο και το μετέφεραν με ασφάλεια στην υπηρεσία μας, από την οποία το παρέλαβε κλιμάκιο του Δήμου Τρικκαίων.

Όπως αποδείχθηκε, το ερπετό είχε ξεφύγει από το σπίτι του ιδιοκτήτη του ο οποίος βρέθηκε και κλήθηκε να το παραλάβει από το ειδικό κλουβί στο οποίο φυλάσσεται.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πυροβόλησαν περιπτερούχο για να τον ληστέψουν


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Αυγούστου 2009,

του Μανώλη Βάϊα

Μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του πυροβολήθηκε εν ψυχρώ ένας 56χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου στο κέντρο του Ηρακλείου, από ένοπλο ληστή ο οποίος του άρπαξε μόλις... 100 ευρώ!

Η πρωτοφανής σε αγριότητα ληστεία έγινε λίγο μετά τις 4.15 χθες τα ξημερώματα στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, στο περίπτερο που βρίσκεται έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου. Ξαφνικά, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στο περίπτερο και από μέσα βγήκε ένας άνδρας που φορούσε κράνος και κρατούσε πιστόλι... Με την απειλή του όπλου ζήτησε από τον 56χρονο να του δώσει τις εισπράξεις του περιπτέρου.

Όταν εκείνος έβγαλε να του δώσει 100 ευρώ λέγοντάς του ότι δεν είχε άλλα χρήματα, ο κακοποιός απαίτησε να του δώσει την ταμειακή μηχανή. Εκείνη τη στιγμή ο περιπτεράς προσπάθησε να αντισταθεί με αποτέλεσμα ο ένοπλος να τον πυροβολήσει τρεις φορές μπροστά στα μάτια του έντρομου γιου του, προκαλώντας του δύο διαμπερή τραύματα στα πόδια. Αμέσως μετά ο ληστής μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύονου, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΡΓΩ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

http://www.argo-mme.gr/webphotos/93/selida-01.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Ωρίμασε η ώρα για ανατροπές» Σκληρή γλώσσα Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη Siemens

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

EurokinissiΟ Γ.Παπανδρέου με τη σύζυγό του, Αντα, και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούση στο ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία αποκάλεσε κυβέρνηση συγκάλυψης, εξαπέλυσε από την Πάρο, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Με αφορμή την υπόθεση της Siemens και τα άλλα σκάνδαλα που έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο καιρό, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ο πολίτης πληγώνεται από απαράδεκτες συμπεριφορές στον πολιτικό βίο της χώρας τα τελευταία χρόνια.

«Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία», είπε και τόνισε: «Να τολμήσουμε για μια Πολιτεία, η οποία τηρεί κανόνες, αξίες, μια ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τον πολίτη».

Πρόσθεσε πως τέτοια φαινόμενα πληγώνουν την αξιοπρέπεια και πλήττουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στην Πολιτεία και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ «να καθαρίσει τον δημόσιο βίο του τόπου, από όλες εκείνες τις υποθέσεις που συγκλόνισαν τον Ελληνικό λαό. Να λάμψει η αλήθεια, να νικήσει το φως και το αίσθημα Δικαιοσύνης».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό, έξω και πέρα από κάθε κομματική επιλογή, ότι εμείς, και τη βούληση έχουμε και τις αποφάσεις μας έχουμε πάρει. Μπορούμε μαζί να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα μέλλον ασφάλειας, σιγουριάς, δημιουργικότητας για εμάς και τα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τουρκικό «όχι» στην προσευχή Ένταση στην Παναγία Σουμελά κατά την επίσκεψη Πόντιων προσκυνητών

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ένταση δημιουργήθηκε στην Παναγία Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα, όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν σε περίπου 500 προσκυνητές, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και τη Ρωσία και τη Γεωργία, να πραγματοποιήσουν λειτουργία στην ιστορική μονή, ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η διευθύντρια του Μουσείων Τραπεζούντας, Νιλγκιούν Γιλμάζερ παρενέβη δυναμικά και διέκοψε το προσκύνημα, παίρνοντας από τους προσκυνητές τα κεριά που είχαν ανάψει στο χώρο της μονής. Όπως υποστήριξε, ο ιστορικός χώρος λειτουργεί ως μουσείο και ως εκ τούτου απαγορεύεται η τέλεση λατρευτικών εκδηλώσεων.

Η ομάδα των προσκυνητών επέμεινε στο αίτημά της να προσευχηθεί και ακολούθησε μικρής έκτασης ένταση μεταξύ των προσκυνητών και των ανδρών της εταιρείας φύλαξης του χώρου.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συντονιστή της Ε' Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτή της κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδη και με την ενεργό συμμετοχή του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην ομάδα των προσκυνητών συμμετείχαν και δύο ιερείς. Σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης υπενθύμισε την ποντιακή του καταγωγή και επισήμανε ότι επισκέφθηκαν την Παναγία Σουμελά καθαρά για θρησκευτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Ούτε βήμα πίσω» Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Τουρκία και ΠΓΔΜ από την Κομοτηνή

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΠΕΟ πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας» (φωτ. αρχείου)

Μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

«Οι Έλληνες θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλους. Στην πορεία αυτή, απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ, κάλεσε την ηγεσία της να μην επενδύει σε «εθνικιστικές εξάρσεις, προκλητικές συμπεριφορές και ανιστόρητες εμμονές».

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πιλοτικό πρόγραμμα Περιπολίες και με ποδήλατο πραγματοποιούν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

EurokinissiΈνστολοι αστυνομικοί και με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη (φωτ. αρχείου)

Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, εφαρμόζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, παράλληλα με τις ομάδες των πεζών περιπολιών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ευελπιστεί ότι με τις νέες αυτές περιπολίες, που διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και ακτίνα δράσης σε σχέση με τις πεζές περιπολίες, θα επιτύχει να έχει ακόμη πιο «ρεαλιστική και ουσιαστική θετική παρέμβαση στην καθημερινότητα πεζών και ποδηλατών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου, ελέγχθηκαν πάνω από 9.000 άτομα, το 60,53% των οποίων ήταν Έλληνες πολίτες και οι 3.638 αλλοδαποί. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 349 παραβάσεις και συνολικά συνελήφθησαν 404 άτομα. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έντονη βροχή και δυνατός άνεμος Μπουρίνι μισής ώρας έπληξε τη Θεσσαλονίκη

KYRIΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ξαφνικό μπουρίνι μισής ώρας έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Θεσσαλονίκη. Από την έντονη βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους έκλεισε ο περιφερειακός δρόμος της πόλης από τη διασταύρωση της Ευκαρπίας ως τη Σταυρούπολη, καθώς τα νερά στο οδόστρωμα έκαναν αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Επίσης, από το έντονο καιρικό φαινόμενο ξεριζώθηκε δένδρο, που καταπλάκωσε ΙΧ αυτοκίνητο. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)