Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Αλλαγή πορείας αεροσκάφους λόγω κακοκαιρίας Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, το αεροσκάφος, πέταξε εκ νέου από την πρωτεύουσα για τη Θεσσαλονίκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Αεροσκάφος της Aegean Airlines αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Μυτιλήνη δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", αλλά κατευθύνθηκε στην Αθήνα.



Αλλαγή πορείας αεροσκάφους λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του "Μακεδονία", το αεροπλάνο θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη στις 20.45, αλλά εξαιτίας της καταιγίδας, που έπληττε εκείνη την ώρα την πόλη, ο πιλότος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς στην Αθήνα.

Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, το αεροσκάφος, πέταξε εκ νέου από την πρωτεύουσα και προσγειώθηκε, λίγο μετά τις 23.00, στη Θεσσαλονίκη.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΖΙΜΕΝΣ , το ΠΑΣΟΚ, η νέα εξεταστική ,η ΝΔ και το δίλημμα του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Σε σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ, λόγω των νέων στοιχειων για την υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ.
Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στο Υπουργείο και έχουν μεταφραστεί, προκύπτουν στοιχεία για αρκετά στελέχη της κυβέρνσης και τις σχέσεις τους με τις μίζες της ΖΙΜΕΝΣ για την περίοδο 2004 - 2007.
Θυμόμαστε βέβαια τί έλεγε η κυβέρνση γιαυτή την περίοδο. Οτι δέν υπάρχει κανένα θέμα.
Τώρα όμως υπάρχει σοβαρό δίλημμα για τον Κ Καραμανλή.
Να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και να παρατείνει τη θητεία της κυβέρνησής του έως το Μάρτιο ή να προχωρήσει άμμεσα σε πρόωρες εκλογές, φοβούμενος ότι θα ξεσπάσει εναντίον της κυβέρνησης η λάθος θέση της στο θέμα της ΖΙΜΕΝΣ.
Διότι τώρα στελέχη αρχίζουν να μουρμουρίζουν στην κυβέρνηση και να λένε "ότι ήταν λάθος η θέση της στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο ΖΙΜΕΝΣ "γιατί, εάν προκύψουν στοιχεία για στελέχη της, θα δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ που ήθελε και επεμενε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής ακόμη και εάν προέκυπταν στοιχεία σε δικά του στελέχη.
Δηλαδή στα απλά Ελληνικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδείξει στον Ελληνικό λαό ότι θέλει πραγματική κάθαρση και η κυβέρνηση του Καραμανλή "συγκάλυψη".
Και δέν είναι δυνατόν να πειστεί πιά και ο πιό καλοποραίρετος πολίτης για το αντίθετο αφού τα στοιχεία έρχονται πιά επίσημα απο την Δικαιοσύνη και έτσι ο κ Καραμανής δέν θα έχει άλλοθι και θα είναι εκτεθιμένος λόγω της θέσης που πήρε με την σαφή κάλυψη στελεχών του, λέγοντας ότι το σκάνδαλο ΖΙΜΕΝΣ φορά μόνο το ΠΑΣΟΚ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέο πακέτο παροχών με δώρα σε ΜΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009


Χαρακτήρα παροχών προσλαβάνει η διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων όπως πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, φροντίζοντας να δημοσιευθούν οι σχετικές προκηρύξεις λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση στις 24 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι της τάξεως του 1,05 δισ. Ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης είναι από 55% έως 65%.
Πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση στις 24 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι της τάξεως του 1,05 δισ. Ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης είναι από 55% έως 65%.
Στις 23 Αυγούστου θα αρχίσει η διαφημιστική καμπάνια των προγραμμάτων αυτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, που αφορούν στην ενίσχυση 17.000 – 20.000 ΜΜΕ με 1,05 δισ. Ευρω και 50.000 ελεύθερων επαγγελματιών με 250 εκατ. Ευρώ.
Ειδικότερα, από τα 1,05 δισ., οι τουριστικές επιχειρήσεις, μεταποιητικές εμπορικές και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θα μοιραστούν από 250 εκατ, ευρώ, ενώ 50 εκατ. Ευρώ προορίζονται για τις επιχειρήσεις φραντσάϊζ. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο οικονομικές χρήσεις, να απασχολούν έως 50 άτομα και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών τους να κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 10 εκατ. Ευρώ για τη μεταποίηση και 30.000 ευρώ έως 10 εκατ. Ευρώ για τον τουρισμό, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει του 18 μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό και 12 μήνες για τους άλλους τομείς.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΟ: «Καμία συζήτηση για μεταγραφή»

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009
Επίσημη θέση πήρε η ΠΑΕ για το θέμα που μονοπωλεί τις συζητήσεις και δεν είναι άλλη από τη δήλωση του Σωτήρη Κυργιάκου ότι δε συναντήθηκε ποτέ με τη διοίκηση των «πρασίνων».
Σε επίσημη επίσημη ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι συναντήθηκε με τον παίκτη αλλά μίλησαν μόνο για τη δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών που υπάρχει σε εκκρεμότητα και όχι για τη περίπτωση μεταγραφής του Κυργιάκου στους «πράσινους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Πριν από ένα μήνα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία του. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στην οικονομική απαίτηση που έχει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιριστή.
Παρότι η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την εκκρεμοδικία. Ως εκ τούτου η διαφορά θα λυθεί μέσω της δικαστικής οδού. Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, μιάς και είναι σαφές ότι όσο υπάρχει οικονομική διαφορά και δικαστική διαμάχη με έναν ποδοσφαιριστή, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του». (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το preview του «Avatar» του James Cameron και στην Ελλάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009

Θυμάστε που σας λέγαμε πριν από λίγο καιρό ότι το preview του πολυαναμενόμενου «Avatar» που ετοιμάζει εδώ και χρόνια ο James Cameron και προβλήθηκε στο πρόσφατο Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα;

Ο Cameron είχε δηλώσει τότε ότι στις 21 Αυγούστου το συγκεκριμένο απόσπασμα θα προβληθεί σε όσους περισσότερους 3D κινηματογράφους ήταν δυνατόν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ημερομηνία πλησιάζει και εμείς θα σας δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες για το πού, το πώς και το πότε.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, λοιπόν, οι Έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο απόσπασμα και μια ολιγόλεπτη συνέντευξη του Cameron σε 4 προβολές (19:00, 20:00, 21:00 και 22:00) στους πολυκινηματογράφους Odeon Starcity (Νέος Κόσμος), Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη) και Odeon στο Talos Plaza (Ηράκλειο Κρήτης), όπου δηλαδή υπάρχει η τεχνολογία Dolby 3D. Εννοείται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε σπεύσατε νωρίς.

Να θυμίσουμε ότι το επιστημονικής φαντασίας «Avatar», που αφηγείται τις περιπέτειες μιας ομάδας από τη Γη στον αφιλόξενο πλανήτη Πανδώρα, ετοιμάζεται εδώ και χρόνια με τη βοήθεια ειδικών καμερών και υπολογιστών που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά γι’ αυτήν την ταινία. Όσοι το έχουν δει έχουν πει ότι θ’ αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τις ταινίες και μιλούν για το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα της δεκαετίας τουλάχιστον.

Να η ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση μέχρι την έξοδο της ταινίας στις 17 Δεκεμβρίου 2009.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

19χρονη άφησε την τελευταία πνοή στην κηδεία συνομηλίκου

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009


Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πολύγυρου Χαλκιδικής, όπου οι κάτοικοι θρηνούν το χαμό δύο 19χρονων -ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού- μέσα σε μόλις λίγες ώρες, από το τραγικό παιχνίδι που έμελλε να τους παίξει η μοίρα.
Όλα ξεκίνησαν μετά από το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο. Ο νεαρός -που υπηρετούσε τη θητεία του- οδηγούσε τα ξημερώματα της Κυριακής το δίκυκλό του, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε μέσα σε λακκούβα που υπήρχε εξαιτίας έργων που εκτελούνται στην περιοχή του Πολυγύρου και τραυματίστηκε. Ένα 24ωρο περίπου μετά το περιστατικό, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί.
Ωστόσο κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου αγοριού, στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, 19χρονη φίλη του νεαρού δεν άντεξε τη συγκίνηση, έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος.
Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου Πολυγύρου, η κοπέλα δεν κατάφερε να επανέλθει και εξέπνευσε λίγο μετά τη διακομιδή της.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Βασιλειάδη, αιτία θανάτου της 19χρονης είναι η «πνευμονική πύκνωση». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερο φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σοβαρά προβλήματα από βροχοπτώσεις στη β. Ελλάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08/2009

Βροχόπτωση σημειώθηκε, αργά το απόγευμα χθές , στους νομούς Κιλκίς, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, ενώ μέχρι το βράδυ έβρεχε στους νομούς Σερρών και Χαλκιδικής. Στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η βροχή συνοδεύτηκε, κατά περιοχές, από χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η έντονη βροχόπτωση και η κατά τόπους χαλαζόπτωση, που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, μετέτρεψε δεκάδες δρόμους σε ποτάμια, τα οποία παρέσυραν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.
Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα, δυσκολεύοντας, σε ορισμένα σημεία την κυκλοφορία των οχημάτων. Σημειώθηκαν συγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες.
Καραμπόλα οκτώ οχημάτων με έναν ελαφρύ τραυματισμό έγινε στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Προφήτη, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Η Τροχαία προχώρησε σε ολιγόωρη εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Ρεντίνας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιος Μιζαμίδης, επισήμανε ότι σημειώθηκαν μικρής έκτασης διακοπές ρεύματος, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Εύοσμο.
Χωρίς ρεύμα, έμεινε επίσης και τμήμα των Κωνσταντινοπολίτικων και της Λακιάς, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκαοκτώ περιπτώσεις για άντληση υδάτων.
Αλλαγή δρομολογίου για αεροσκάφος
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασαν πτήση της Αegean από τη Μυτιλήνη να μη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης και να κατευθυνθεί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», το αεροπλάνο θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη στις 20.45, αλλά εξαιτίας της καταιγίδας, που έπληττε εκείνη την ώρα την πόλη, ο πιλότος αναγκάστηκε να στραφεί προς στην Αθήνα.
Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, το αεροσκάφος, πέταξε εκ νέου από την πρωτεύουσα και προσγειώθηκε, λίγο μετά τις 23.00, στη Θεσσαλονίκη.(πηγη)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο Μαξίμου ο υπ. Αμυνας και η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009



Συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έχει σήμερα στις 10:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής θα δεχθεί τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιω. Γιάνγκο (10:30), καθώς επίσης τον νέο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη και τον νέο αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασ. Κλόκοζα (11:00).(NAFTEMPORIKI.GR)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επισκόπηση Τύπου


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτοι και στο ξενύχτι οι Έλληνες! Γλεντοκοπούν ως το πρωί!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα η χώρα του ...γλεντζέ! Μόλις οι δείκτες του ρολογιού "ενωθούν" στις δύο τα ξημερώματα, μπορεί τα νυχτερινά καταστήματα στις υπόλοιπες χώρες να "κατεβάζουν ρολά" και όσοι βρίσκονταν σ΄αυτά να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους, στη χώρα μας, ωστόσο, η διασκέδαση τότε...ξεκινά!!!"

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δολοφονία όχι αυτοκτονία απεφάνθη το Μεικτό Ορκωτό Σπάρτης. Ο δικαστικός μαραθώνιος γύρω από το βίαιο θάνατο (το 2000) ενός επιχειρηματία στο Κιάτο επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένας επιχειρηματίας νεκρός στο γραφείο του, με το άψυχο σώμα του να αιωρείται από μια αγχόνη. Ένα...αμφιλεγόμενο αποχαιρετιστήριο γράμμα. Ένας βασικός κατηγορούμενος για δολοφονία. Μια απόφαση δικαστηρίου που κάνει λόγο για αυτοκτονία και αθωώνει τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Χρυσικό".

Η ΑΥΓΗ: "Εγκλωβισμένα ζώα" οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης των νησιών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απαράδεκτες θεωρούν οι τοπικοί φορείς τις συνθήκες λειτουργίας του κέντρου κράτησης μεταναστών στη Σάμο, το οποίο η κυβέρνηση διαφημίζει ως πρότυπο, αλλά είναι άλλη μια αποθήκη όπου στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στα χέρια του Ζαγοριανού οι Κωδικοί με το νέο πακέτο από μίζες της Siemens που κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σκάνδαλο της Siemens βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο στην Γερμανία, όπου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έδωσε τους κωδικούς των λογαριασμών μέσω των οποίων κινήθηκαν οι μίζες που κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Νέο πακέτο παροχών. "Δώρο" ως 300.000 ευρώ σε μικρομεσαίους. Ευνοούνται τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, στις 24 Αυγούστου, γεγονός που επαναφέρει τα σενάρια για προεκλογικής φύσεως παροχές της κυβέρνησης. Το πρόγραμμα ανέρχεται συνολικά σε 1,05 δισ. ευρώ και το ποσοστό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 55% έως 65%".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κρατική αποζημίωση στα θύματα εγκλημάτων. Νομοσχέδιο- τομή του υπουργείου Δικαιοσύνης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δικαίωμα χρηματικής αποζημίωσης από το κράτος θα έχουν θύματα ληστειών, βιασμών, ξυλοδαρμών και κάθε άλλου εγκλήματος βίας, εφόσον ο δράστης δεν βρεθεί ή αν κατηγορηθεί κάποιος και μετά αθωωθεί ή αν ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος αλλά δεν έχει οικονομική δυνατότητα να αποζημιώσει τους παθόντες".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρίζα της Siemens ξανά η ΝΔ. Αμηχανία στο Μαξίμου μετά τα νέα "μηνύματα" Χριστοφοράκου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ταραχή και αμηχανία προκαλούν στο Μαξίμου οι αποκαλύψεις και τα νέα μηνύματα του Μ. Χριστοφοράκου ότι διαθέτει στοιχεία για "πληρωμές στα ταμεία της ΝΔ από τη Siemens". Οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στην υπόθεση "καίνε" και τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς σχεδιασμούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Όταν μαλώνουν τα "βουβάλια" την πληρώνουν τα "βατράχια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τις δικές τους συγκρούσεις για την εξουσία δεν πρέπει να τις πληρώσει ο λαός. Μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα και πρώτα απ΄όλα στα οικονομικά μας. Χωρίς συναίνεση μεταξύ των δύο, τα όποια μέτρα για την διάσωση της οικονομίας θα είναι μια τρύπα στο νερό. Εκτός αν μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Εκτός αν θέλουν να μας στείλουν όλους στα πτωχοκομεία και τα συσσίτια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εγώ θα κλείσω τον δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη". Θεαματική στροφή από τη Γιαννάκου στα ελληνοτουρκικά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονα ενοχλημένη η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ (Μαριέττα Γιαννάκου) από τη στάση της Τουρκίας έναντι των εγκληματιών πολέμου στην Κύπρο που σκότωναν εν ψυχρώ Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους. Ποιους όρους βάζει για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Τι περιλαμβάνουν οι τρεις όροι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θερινοί εφιάλτες στη ΝΔ για Siemens".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό τον φόβο των αποκαλύψεων ονομάτων στελεχών της ΝΔ που χρηματίστηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens βρίσκεται πλέον το κυβερνών κόμμα. Η δήλωση του συνηγόρου Χριστοφοράκου δείχνει ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος για αυτές τις αποκαλύψεις".

ΕΣΤΙΑ: "Ενιαία φορολογία χωρίς διακρίσεις. Σε πλήρη εναρμόνιση προς το Σύνταγμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η καθιέρωσις ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας απαιτεί πολιτικό θάρρος. Το 2005, ενώ το θέμα αντιμετωπίσθηκε από την Κυβέρνηση, το θάρρος αυτό δεν επεδείχθη. Σήμερα όμως χρειάζονται ρηξικέλευθες τομές. Το Σύνταγμα δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήση η Κυβέρνησις. Αναλογική φορολογία για όλους, χωρίς διακρίσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έδωσε ονόματα δύο στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο Χριστοφοράκος. Τα ανέφερε στην απολογία του".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναφορές σε πρώην υπουργό και εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε υψηλόβαθμο , κατά το παρελθόν, κομματικό στέλεχος της ΝΔ , εμπεριέχει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η απολογία του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, βάσει της οποίας ζητήθηκε από τις γερμανικές αρχές η εις βάρος του επιβολή ποινής για δωροδοκία πολιτικών προσώπων την περίοδο 2004-2007".

Ο ΛΟΓΟΣ: "SIEMENS και πρόωρες εκλογές. Φουντώνει η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα τροφή στην πολιτική αντιπαράθεση δίνει η απόφαση της Εισαγγελίας του Μονάχου να εκδώσει ένταλμα επιβολής ποινής σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία Ελλήνων Βουλευτών, αλλά όχι κομμάτων, κατά την περίοδο 2004-2007."

ΤΑ ΝΕΑ: "Η ΝΔ πέφτει στον λάκκο με τις μίζες. Πανικός για Ζίμενς στο Μαξίμου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον λάκκο με τις μίζες της Ζίμενς έχει παγιδευτεί η ΝΔ μετά την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007. Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, ενώ κορυφαίοι υπουργοί δεν αποκλείουν η υπόθεση να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κώστα Καραμανλή. Οι ειρωνικές αναφορές του Γερμανού συνηγόρου του Μιχ. Χριστοφοράκου και η ...προτροπή του-στο "Βήμα"- να ζητήσει η ΝΔ με γραπτό αίτημα, ενημέρωση από τον πελάτη του για τις γαλάζιες μίζες προκάλεσαν πανικό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης , ενώ πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση".

Η ΝΙΚΗ: "Θερινό όργιο αισχροκέρδειας. "Καίει" η τιμή της βενζίνης που "πέταξε" στα 1,30 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οργιάζει η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, με την κυβέρνηση να επικαλείται την αυξημένη ζήτηση λόγω της τουριστικής περιόδου, καθώς και το μεταφορικό κόστος. Το πρόβλημα είναι έντονο στα αστικά κέντρα, κυρίως όμως στην περιφέρεια, όπου η τιμή της βενζίνης έχει "σκαρφαλώσει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κατασταλτικός μηχανισμός των ΗΠΑ θα "διδάξει" πολιτική προστασία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τμήμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για να παραδώσει μαθήματα στον τομέα της πολιτικής προστασίας! Η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε χτες ειδική συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, για τη διοργάνωση στην Αθήνα "σχολείου εκπαίδευσης" στελεχών πολιτικής προστασίας από 9 έως 20 Νοέμβρη".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Κόλπο γκρόσο με την αμόλυβδη. Νέα άνοδος τιμών στα καύσιμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ιερός" πόλεμος για την Παναγία Σουμελά. Κορυφώνεται η διαμάχη όσο πλησιάζει η γιορτή της Παναγίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μας έπνιξε καταιγίδα μιας ώρας! Διακοπή ρεύματος για 2 ώρες στη μισή Θεσσαλονίκη".(ΠΗΓΗ:NAFTEMPORIKI.GR)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σοβαρά τραυματισμένος 10χρονος τουρίστας

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ένας δεκάχρονος γάλλος τουρίστας τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι, στη Μήλο, όταν ένας βράχος έπεσε επάνω σε περιηγητικό σκάφος που έκανε τον γύρο του νησιού.

Το δεκάχρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" .

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στη Μήλο.

Συγκεκριμένα το παιδί βρισκόταν επάνω στο περιηγητικό-τουριστικό σκάφος "Πάνορμος" το οποίο εκείνη την ώρα ήταν αγκυροβολημένο, με 22 επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή Συκιά Μήλου και κοντά σε βραχώδη περιοχή.

Όμως την ώρα της περιήγησης αποκολλήθηκε ένα κομμάτι βράχου και έπεσε επάνω στο πλοίο, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι τον δεκάχρονο γάλλο τουρίστα.

Άμεσα ο δεκάχρονος μεταφέρθηκε στην παραλία Κήπος Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον αερολιμένα Μήλου.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και εισήχθη στο νοσοκομείο παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήλου.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΩΘΕΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Προσλαμβάνουν εισ-πράκτορες για τα χρέη προς το Δημόσιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Σε «ντετέκτιβ» κατέφυγε το οικονομικό επιτελείο για να... ανακαλύψουν τη συνταγή είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, περίπου 20 δισ. ευρώ, που λιμνάζουν επί χρόνια.

Οι τρεις «ντετέκτιβ», που φιλοξενούνται στην Καραγεώργη Σερβίας, θα παραμείνουν στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα παραδώσουν το πόρισμά τους για τους τρόπους είσπραξης των οφειλών. Εργο των 3 υπαλλήλων της Pricewaterhouse & Coopers είναι να παρακολουθήσουν πώς λειτουργεί η αρμόδια διεύθυνση βεβαίωσης και είσπραξης χρεών, Δ16. Σε αυτή τη φάση έγινε απευθείας ανάθεση του έργου στην Ρ&C, καθώς το έργο τιμάται περίπου στα 10.000 ευρώ και σε δεύτερη φάση, από τις αρχές Οκτωβρίου, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός (σ.σ. είναι υποχρεωτικός για έργα αξίας άνω των 15.000 ευρώ) για την αναζήτηση εισπρακτικής εταιρείας.

Σε αυτήν, άλλωστε, οδήγησε η εισπρακτική και ελεγκτική αδυναμία του υπουργείου Οικονομίας να πετύχει τους στόχους είσπραξης των ληξιπρόθεσμων σε δύο διαδοχικές ρυθμίσεις: 1,5 δισ. στόχευε με την πρώτη ρύθμιση και σε 1,8 δισ. με τη δεύτερη. Είναι ζήτημα αν κατάφεραν να πιάσουν 0,5 δισ. και πόσα από αυτά τελικώς θα εισπράξουν. Απόρροια της αδυναμίας είναι και ο υπερτριπλασιασμός των οφειλών από τα 6,5 δισ. το 2005 στα 17,6 δισ. το 2007 και στα 20 δισ. το 2009.

Αρση φορολογικού απορρήτου

Εναντι της ιδιωτικής εταιρείας, που θα αναλάβει την είσπραξη εσόδων (σ.σ. ιδιαίτερα δύσκολο σε εποχές οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας), θα αρθούν, όπως είναι φυσικό, το φορολογικό και το τραπεζικό απόρρητο, καθώς θα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα της περιουσίας κάθε οφειλέτη, για να ενεργοποιήσει τυχόν αναγκαστικά μέτρα, αν δεν επέλθει ρύθμιση αποπληρωμής τους. Ενδεχόμενο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και δη ως προς την συνταγματικότητά του, καθώς παύει να υφίσταται απόρρητο έναντι τρίτων.

Στόχος των επιτελών του υπουργείου είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα ληξιπρόθεσμα, προς ενίσχυση των εσόδων. Οι υπηρεσίες του υπουργείου εκτιμούν ότι από τα 20 δισ. ευρώ εισπράξιμα μπορεί να είναι κάπου 7 -8 δισ. Περισσότεροι από 700.000 φορολογούμενοι εκτιμάται ότι χρωστούν στο Δημόσιο και η πλειονότητα αυτών οφείλει ποσά κάτω των 10.000 ευρώ .

Ο δωδεκάλογος του οφειλέτη

Οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο, αν θέλουν να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν «12» οδηγίες για την εξόφλησή τους:

1 Τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως και οι οφειλές από καταλογισμό συντάξεων, αποδοχών και λοιπών βοηθημάτων που λήφθηκαν άνευ δόλου αχρεωστήτως, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις.

2 Σε ρύθμιση καταλογίζονται προσαυξήσεις με έκπτωση 30% (έκπτωση 40% στην τελευταία δόση), μόνο κατά την πρώτη διευκόλυνση κι εφόσον είναι συνεπής ο οφειλέτης.

3 Σε απώλεια ρύθμισης μπορεί να γίνει νέα μόνο, αν προβλέπεται από διάταξη νόμου. Σε κάθε περίπτωση χορηγούνται ακόμα δύο διευκολύνσεις.

4 Η έκθεση κατάσχεσης δεν σημαίνει και πλειστηριασμό, για τον οποίο ο έφορος μπορεί να εκδώσει μετέπειτα σχετικό πρόγραμμα. Στο μεταξύ, ο οφειλέτης μπορεί με αίτηση να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, επιτυγχάνοντας και αναστολή εκτέλεσής του.

5 Σε μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος διενεργείται κατάσχεση κινητών ή ακινήτων, καθώς και διοικητικά, ασφαλιστικά και δικαστικά μέτρα, όπως ποινική δίωξη και προσωποκράτηση σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης.

6 Μπορεί να υπάρξει άρση κατάσχεσης και εξάλειψη υποθήκης ακινήτου, ύστερα από εξόφληση ή διαγραφή χρέους ή έκδοση απόφασης με συγκεκριμένους όρους αποδέσμευσης.

7 Στην πενταετία παραγράφεται το δικαίωμα επιστροφής και περιορίζεται σε τριετία για αχρεώστητη επιστροφή.

8 Λαμβάνονται μέτρα -πλην κατασχέσεων μισθών και συντάξεων και για είσπραξη οφειλών υπέρ τρίτων και νομικών προσώπων, που έχουν βεβαιωθεί στις εφορίες.

9 Τα χρέη πτωχών οφειλετών ρυθμίζονται μέσω Επιτροπής για συνολικό χρέος έως 600.000 ευρώ, με εξωπτωχευτικό συμβιβασμό για άνω των 600.000 ευρώ και μέσω γνωμοδοτικής επιτροπής παροχής διευκολύνσεων.

Προσωποκράτηση για 30.001 ευρώ

10 Προσωποκράτηση διατάσσεται, αν το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και ποινική δίωξη για άνω των 10.000 ευρώ.

11 Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα σε βεβαιωμένες οφειλές μέχρι 300 ευρώ.

12 Δεν γίνονται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων, έναντι όσων οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ τον μήνα, μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών.

Σε αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ, κατάσχεται το 25% με την προϋπόθεση το υπόλοιπο να μην είναι κάτω από 1.000 ευρώ. *(ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=72008)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Βροχή" αστεριών...

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

 Βροχή  αστεριών...

Αστρονόμοι παρατηρούν τον νυχτερινό ουρανό σε παρατηρητήριο κοντά στη Σόφια εν όψει της πτώσης των Περσείδων. Η "βροχή" των πεφταστεριών του Αυγούστου γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η αστρονόμοι τονίζουν ότι πάνω από 100 αστέρια θα πέφτουν ανά ώρα και αναμένεται να σχηματίσουν λεπτές δέσμες φωτός στον ουρανό κατά την κορύφωση του φαινομένου.(ΕΘΝΟΣ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Μπουμπουλίνα» κατά υδραυλικού Φωτιές από τον βρετανικό Τύπο για το περιστατικό με 26χρονη Ελληνίδα και Άγγλο τουρίστα

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μαρίνα Φανουράκη. Η  26χρονη από το Ηράκλειο, η  οποία κατηγορείται ότι έβαλε  φωτιά στον 23χρονο Βρετανό  Στιούαρτ Φέλθαμ, υδραυλικό από  το Σουίντον
Η 26χρονη Μαρίνα Φανουράκη από το Ηράκλειο, η οποία κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στον 23χρονο Βρετανό τουρίστα που της επιτέθηκε, χαρακτηρίζεται ειρωνικά από τις αγγλικές εφημερίδες από «απίθανη Ελληνίδα ηρωίδα» μέχρι... Μπουμπουλίνα.
Η επίθεση στον Στιούαρτ Φέλθαμ, υδραυλικό από το Σουίντον, έχει καλυφθεί με εκτενή ρεπορτάζ και μάλιστα κάποιες εφημερίδες έχουν στείλει και ανταποκριτές στην Ελλάδα. Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό Τύπο, αντιμετωπίζεται από τους ντόπιους αλλά και από μερίδα των ελληνικών εντύπων με μεγάλη συμπάθεια.
Ο «Ιndependent» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στα μάτια πολλών Ελλήνων, ανεξαρτήτως των γεγονότων, η κ. Φανουράκη επικροτείται για τις πράξεις της. Η ιστορία απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα σε όλη τη χώρα με κύρια άρθρα εφημερίδων να επαινούν την ψυχωμένη Ελληνίδα».
Αν και η στάση υποστήριξης της 26χρονης που κρατούν οι Κρητικοί στηλιτεύεται εμμέσως από τις αγγλικές εφημερίδες, στην πλειονότητά τους δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα συνολικότερα προβλήματα που προκαλεί η συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών στην Ελλά δα, αναγνωρίζοντας ότι συχνά ξεπερνούν τα εσκαμμένα.
Όπως τονίζει ο «Ιndependent», το μπαρ στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό «έχει γίνει διαβόητο για την κακή συμπεριφορά των τουριστών. Οι ντόπιοι είναι ολοένα και πιο θυμωμένοι και εξοργισμένοι και όχι μόνο λόγω της θέας ζευγαριών να συνουσιάζονται δημοσίως. Chat rooms και βρετανικές ιστοσελίδες πάρτι αναρτούν διαρκώς ολονύκτια όργια ενισχύοντας έτσι την αφηνιασμένη συμπεριφορά στο θέρετρο. Αλλά και η «Daily Τelegraph» γράφει χαρακτηριστικά πως «τα Μάλια είναι ένας παράδεισος για νέους Βρετανούς που ζητούν άγρια πάρτι, φτηνό αλκοόλ, σεξ και ναρκωτικά».
Μεμονωμένο φαινόμενο
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κώστα Λαγουδάκη, δήμαρχο των Μαλίων, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν όχι μόνο ακραίο αλλά και μεμονωμένο: «Φέτος τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι που δημιουργούσαν οι Βρετανοί τουρίστες και δεν άφηναν κανέναν να ησυχάσει έχουν περιοριστεί, ενώ φέτος, πέρα από ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα». Συμπληρώνει δε ότι «πιστεύουμε πως αυτό είναι απόρροια της πολύ καλής αστυνόμευσης που υπάρχει, αλλά και της καμπάνιας που έχει γίνει από τη χώρα τους. Μακάρι να ήταν όλες οι χρονιές έτσι και να περνάμε πάντα ένα ανώδυνο καλοκαίρι».
Η Κρήτη δεν είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που υποφέρει από τη «βακχική», όπως την χαρακτηρίζουν, οι αγγλικές εφημερίδες συμπεριφορά των Βρετανών. Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κως αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Μόνο πέρυσι 237 Άγγλοι τουρίστες συνελήφθησαν σε Κρήτη, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο.
Καμπάνια στη Βρετανία
Στη Βρετανία οι αρχές έχουν εγκαινιάσει από τον προηγούμενο μήνα καμπάνια σε όλες τις χώρες της Μεσογείου για να πείσουν τους τουρίστες να πίνουν υπεύθυνα και να μην προκαλούν προβλήματα.
Ξενοδοχεία και μπαρ σε δημοφιλείς για τους Άγγλους προορισμούς όπως η Κρήτη, η Τουρκία και η Μαγιόρκα, έχουν κυριολεκτικά κατακλυστεί από φυλλάδια, κάρτες και αφίσες τα οποία ετοίμασε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών που καλεί τους πολίτες της χώρας του να «γνωρίζουν τα όριά τους».

ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Στηλιτεύουν την συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας ότι συχνά ξεπερνούν τα εσκαμμένα

Με συνταγή Ίμπιζα βελτιώθηκε η κατάσταση στο Φαληράκι
ΦΡΕΝΟ στους Βρετανούς τουρίστες έβαλε από πέρσι το καλοκαίρι το Φαληράκι της Ρόδου, με αποτέλεσμα η κατάσταση εκεί να βελτιωθεί σημαντικά, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, ξενοδόχοι και φορείς. Μέχρι και το 2004, ένας στους τέσσερις τουρίστες στην περιοχή προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συμπλοκές και καταγγελίες για βιασμούς βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, ενώ η Αστυνομία εμφανιζόταν όταν η κατάσταση έφθανε στο απροχώρητο. Και σε αυτήν την περίπτωση ο αγγλικός Τύπος παρουσίαζε το Φαληράκι ως τον «παράδεισο κάθε οργίου» και τον «απόλυτο τόπο κάθε ακολασίας». Ωστόσο, η στυγερή δολοφονία ενός 17χρονου Ιρλανδού, του Πάντι Ντόραν, στις 12 Αυγούστου 2003 από τον Άγγλο τουρίστα Πίτερ Ναβάρο στάθηκε η αφορμή για να γίνει στροφή 180 μοιρών.
Η λύση δόθηκε με αντιγραφή του μοντέλου που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο διάσημο θέρετρο της Ισπανίας, την Ίμπιζα. Άρχισε μια συστηματική προσπάθεια να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν χάριν των νεαρών τουριστών στους οποίους παρείχαν αλκοόλ σε εξευτελιστικές τιμές. Δημιουργήθηκε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή και εντάθηκαν οι έλεγχοι για το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα, τους θορύβους και την ποιότητα των αλκοολούχων ποτών που πωλούνταν στα μπαρ. Το επόμενο βήμα ήταν η αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων, προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες υψηλότερου επιπέδου. Βέβαια, να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς δεν έχουν εκλείψει.(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ηλεκτροσόκ Ζίμενς στην κυβέρνηση Η καταδίκη Χριστοφοράκου για την περίοδο 2004-2007 προκαλεί γαλάζιο πανικό

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009


Μπούμπερανγκ γυρίζει για τη Ν.Δ. το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens, για το οποίο ο Πρωθυπουργός  είχε επανειλημμένως δηλώσει ότι αφορά «το ΠΑΣΟΚ και  μόνο το ΠΑΣΟΚ»
Στον λάκκο με τις μίζες της Ζίμενς έχει παγιδευτεί η Ν.Δ. μετά την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007. Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, ενώ κορυφαίοι υπουργοί δεν αποκλείουν η υπόθεση να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κώστα Καραμανλή.
Oι ειρωνικές αναφορές του Γερμανού συνηγόρου του Μιχ. Χριστοφοράκου και η... προτροπή του- στο «Βήμα»- να ζητήσει η Ν.Δ., με γραπτό αίτημα, ενημέρωση από τον πελάτη του για τις γαλάζιες μίζες προκάλεσαν πανικό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, ενώ πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση. Το κυβερνητικό επιτελείο κινήθηκε με στόχο την απαξίωση του κ. Χριστοφοράκου, ενώ σε μια προσπάθεια να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έσπευδαν να διαχωρίσουν «το κόμμα από τα πρόσωπα».
«Δεν θα κάνουμε συνομιλητή μας τον κάθε κατηγορούμενο», έλεγε χθες κορυφαία κομματική πηγή, ακολουθώντας αυτό τον κεντρικό σχεδιασμό, ενώ έσπευδε να επαναλάβει ότι από την έρευνα που έχει γίνει στη Ρηγίλλης προέκυψε ότι «δεν έφθασε στα ταμεία του κόμματος από τη Ζίμενς ούτε ένα μάρκο, ούτε ένα ευρώ...».
Τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο από το χτύπημα Χριστοφοράκου φανερώνει πάντως η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης διά του Ευαγγ. Αντώναρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, συνδέοντας τη Ζίμενς με την οικονομική κρίση και τη νέα γρίπη, για να επιτεθεί τελικώς στο ΠΑΣΟΚ, επειδή ασχολείται με ένα θέμα που θα έπρεπε να αποφύγει, όπως υποστήριξε. «Ούτε το σκάνδαλο της Ζίμενς, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η οικονομική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει, ούτε βεβαίως η πανδημία της νέας γρίπης, όπου πλέον η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο μικροκομματισμού, δεν προσφέρονται για εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ
του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ζίμενς Ελλάδας, ενώ κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να διαχωρίσουν «το κόμμα από τα πρόσωπα»

Το σκάνδαλο - καταλύτης για τις πρόωρες εκλογές
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ γύρω από το μέτωπο Ζίμενς μπορεί να παίξουν, τελικώς, καταλυτικό ρόλο και στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των πρόωρων εκλογών, εκτιμούσαν χθες κομματικές πηγές. Θεωρούν βέβαιο ότι το Μαξίμου θα περιμένει την τροπή που θα πάρει η υπόθεση έως το τέλος Αυγούστου με βάση και το περιεχόμενο της δικογραφίας που συνοδεύει την καταδίκη Χριστοφοράκου, και τότε ο κ. Καραμανλής θα κρίνει εάν θα επισπεύσει ή θα παρατείνει τον εκλογικό χρόνο. Προεξοφλούν, πάντως, ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ήθελε η προεκλογική εκστρατεία να εξελιχθεί υπό τη σκιά της Ζίμενς, καθώς θεωρείται δεδομένο η Ν.Δ. θα βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας. Το εγχείρημα αυτό, άλλωστε, ναυάγησε στις ευρωεκλογές, μετά τη σκανδαλώδη απόδραση των κ.κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα, ακυρώνοντας και τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι η Ν.Δ. εγκαινίασε προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές επενδύοντας πολιτικά στο σκάνδαλο και στοχοποιώντας το ΠΑΣΟΚ, για να φθάσει στις κάλπες με τον Πρωθυπουργό να είναι αναγκασμένος να διαβεβαιώνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ότι στα ταμεία της Ρηγίλλης δεν έφτασαν ποτέ χρήματα της Ζίμενς.
Αντιδράσεις
Με φόντο το σκάνδαλο, εξάλλου, ανοίγει ένα ακόμη κύκλος εσωκομματικής γκρίνιας που τα ίδια στελέχη φοβούνται ότι θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τις εξελίξεις από το Μόναχο. Το στίγμα των αντιδράσεων έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο οποίος απέφυγε να συνταχθεί (στο Κανάλι 1) με την κεντρική γραμμή, ότι δεν έφθασαν ποτέ χρήματα στα ταμεία της Ρηγίλλης. «Όλα στο φως. Όποιος τα πήρε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Αν τα πήρε το κόμμα μου, ας υποστεί τις συνέπειες. Εκείνοι που τα πήραν να δούμε πού τα πήγαν...», είπε με έμφαση.
Φαρμακερά βέλη εναντίον του Κων. Καραμανλή εκτόξευσε από την πλευρά του ο διαγραμμένος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, λέγοντας ότι «με ευθύνη του σημερινού Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση και η παράταξη της Ν.Δ. ταυτίστηκε με τη διαφθορά...».
Όσο σιωπά, εκτίθεται περισσότερο ο Καραμανλής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας ldimakas@dolnet.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ σύντομα με ευκαιριακό πρόσχημα αλλά με αιτία τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου για την εμπλοκή της Ν.Δ. στο σκάνδαλο Ζίμενς την περίοδο 2004-2007 που είναι κυβέρνηση, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ.
«Οι τελευταίες εξελίξεις εκθέτουν τον Πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνησή του. Και όσο σιωπούν εκτίθενται ακόμα περισσότερο», δήλωσε χθες ανεβάζοντας τους τόνους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Καρακλιούμη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής εκώφευσαν στα συνεχή αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για όλους, «χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους».
Η βεβαιότητα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις ενισχύεται από πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από πολλές πλευρές και συζητήσεις σε πολιτικά γραφεία ότι ο κ. Χριστοφοράκος είτε στην κατάθεσή του είτε στην τσάντα του έχει ονόματα που δείχνουν την εμπλοκή της Ν.Δ. σε κεντρικό επίπεδο στο σκάνδαλο Ζίμενς την περίοδο 2004- 2007.
Σύμφωνα με όσα συζητούνται από χθες στα γραφεία των κομμάτων αλλά και μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων η καταδίκη του κ. Χριστοφοράκου για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων κατά την περίοδο 2004- 2007 έχει αλλάξει το τοπίο και ανοίγει, όπως παραδέχονται πολλοί, τον ασκό του Αιόλου.
Στην Ιπποκράτους, όπου συμμερίζονται τις εκτιμήσεις αυτές, κορυφαίο στέλεχος έλεγε χθες το βράδυ στα «ΝΕΑ» ότι με το που θα υπάρξει τεκμηρίωση για όσα έχει πει στη Γερμανίδα εισαγγελέα ο κ. Χριστοφοράκος ή τα πει εδώ, «δεν μπαίνει τόσο θέμα Εξεταστικής Επιτροπής αλλά αυτόματης παραίτησης Καραμανλή καθώς έχει πει τόσο χονδροειδή ψέματα σε σχέση με τη Ζίμενς και τη Ν.Δ.».
Η πιο πρόσφατη «αθωωτική» για τη Ν.Δ. αναφορά του κ. Κ. Καραμανλή ήταν, θυμίζουν από την Ιπποκράτους, στην τελευταία προεκλογική ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως, στις 5 Ιουνίου 2009. «Η πρωτοφανής υπόθεση Ζίμενς είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Και μόνο του ΠΑΣΟΚ», είχε πει παραμονές των ευρωεκλογών ο κ. Καραμανλής. Μόλις λίγες μέρες πριν, στις 27 Μαΐου, σε τηλεοπτική συνέντευξη (Μega) είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν έχει πάρει χρήματα από τη Ζίμενς το κόμμα της Ν.Δ.». Και ένα χρόνο πριν, στις 20 Ιουνίου 2008, από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι «η Ν.Δ. δεν έχει σχέση με την υπόθεση της Ζίμενς».
«Μ΄ αυτές τις διαβεβαιώσεις δεν μπορεί να σταθεί ούτε λεπτό», λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα περιμένει και θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το «μοντέλο 2007». Δηλαδή, εξηγούν, όπως έκανε το 2007 που προκήρυξε εκλογές με προσχηματική αιτία τον προϋπολογισμό, αλλά στην πραγματικότητα για να μη δημοσιοποιηθεί το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και τις ευθύνες των γαλάζιων κυβερνητικών στελεχών. (ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ!!
:Θρίλερ με την τελευταία κατάθεση
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο αρδευτικό έργο της Κατερίνης ο υφ. Μ. Παπαδόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author: eptanews.gr/Β.Ζ.


Την περιοχή του Σβορώνου, όπου εκτελείται ένα από τα κομμάτια του έργου της άρδευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Κατερίνης, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το μεσημέρι της Τρίτης. Εντύπωση προκάλεσε, οτι για την επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου, δεν είχε ενημερωθεί ο Νομάρχης Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου, παρότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο φορέας υλοποίησης ενός έργου με προϋπολογισμό 22 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, το πρώτο υπό υλοποίηση έργο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που αποτελεί το αναπτυξιακό εργαλείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Ελληνική ύπαιθρο.
Το έργο αποτελείται από παράλληλες αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες, οι οποίες καταλήγουν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με πολλαπλές ωφέλειες για τους αγρότες της περιοχής Πιερίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρδευτικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, με ταυτόχρονη κατασκευή δεξαμενών εξισορρόπησης του νερού, καθώς και εργασίες αγροτικής οδοποιίας. Ο συνδυασμός των παραπάνω ενεργειών θα βελτιώσουν καταλυτικά τα δεδομένα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή.
« Η διασωλήνωση προχωρά και το νερό θα φτάνει στο χωράφι κάθε αγρότη. Τα πρώτα απτά οφέλη που θα προκύψουν στον οικονομικό τομέα έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ επιδίωξή μας είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση της ενασχόλησης των νέων με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, γεγονός που αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «Η παραγωγική αυτή επένδυση αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα του παραγωγού, την εικόνα του αγροκτήματος της Κατερίνης και να ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγροτική οικονομία. Έργα σαν το συγκεκριμένο συμβάλλουν ουσιαστικά στο σημαντικό θέμα της εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων της χώρας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα αρδευτικά συστήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Μέσα από αντίστοιχα έργα παράγεται σημαντικός πλούτος για τον πρωτογενή τομέα, ενώ υποβοηθείται η μείωση του κόστους παραγωγής».
Παρότρυνε την τεχνική εταιρία που είναι ο ανάδοχος του έργου, να συνεχίσει με τους ίδιους έντονους ρυθμούς υλοποίησης, επισημαίνοντας ότι μέσα σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του παραγωγικού μηχανισμού βρίσκεται σε καθεστώς καλοκαιρινών διακοπών, οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να παραδοθεί το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα, και είναι εφικτό νωρίτερα από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)