Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Στήν παρουσίαση του προπονητικού "τίμ" του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ προχώρησε χτές ο πρόεδρος του ΔΣ κ Παπαδόπουλος.Επίσης μίλησε στους προπονητές και έδωσε το στίγμα του προγραμματισμού της Διοίκησης και τις μεγάλες βλέψεις που έχει ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ φέτος για την ομάδα των νέων αλλά και για τα τμήματα υποδομής.


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:
ΝΕΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ - ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΓΚΟΥΡΙΔΗΣ
ΠΑΙΔΩΝ:ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ:ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΕΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ:ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ:ΚΟΙΤΣ
ΜΙΝΙ: ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσης σήμερα ξεκινά η προετοιμασία της ομαδος νέων του Πιερικού και η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων στους νέους. Αλεξίου,Τσιανάκας,Μάρκογλου,Παπατόλιος,Μυστακίδης Γιάν , Μυστακίδης Γρ., είναι η έξη που έχουν ήδη υπογράψει και ενταχεθέι στην ομάδα των νέων. Θα ακολουθήσουν οι μεταγραφές και των υπολοίπων παιδιών που έχει ώς στόχο η ομάδα, για να μπορέσουν έτσι να κάνουν νέα αρχή και να εντάξουν όλα τα ταλέντα της Πιερίας στις τάξεις του Πιερικού.
Η επιτροπή μεταγραφών (που σημειωτέον έχει συσταθεί για πρώτη φορά στα χρονικά του Πιερικού) σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, το πρόεδρο και τους προπονητές της ομάδος, συνεχίζει τις επαφές για την ένταξη στο ρόστερ της ομάδος των καλύτερων ποδοσφαιριστών.
Ο υπεύθυνος των μεταγραφών κ Καλαιτζής Δημήτρης δήλωσε στον ΚΡΑΧΤΗ:
" Σκοπός της Διοίκησης είναι η βελτίωση των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδος και γι αυτό θα προχωρήσουμε στη απόκτηση και μικρών παιδιών που διαθέτουν ιδιαίτερο ταλέντο, με σκοπό να δουλέψουν κάτω απο άριστες συνθήκες, για να μπορέσουμε να καμαρώσουμε σε λίγα χρόνια πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην επαγελματική ομάδα του Πιερικού μας"
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης 65χρονου στα Τρίκαλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/7/2009 Πηγή

Ένας 65χρονος έπεσε σε γκρεμό, στο δημοτικό διαμέρισμα Γλύστρας, στο δήμο Πινδέων, στο νομό Τρικάλων, ενώ βάδιζε και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του από την ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου Super Puma, για να ανασυρθεί.

Ο 65χρονος σύμφωνα με τον πυροσβεστικό σταθμό Πύλης, έπεσε σε γκρεμό εκατοντάδων μέτρων και μάλιστα σε δύσβατη περιοχή, ενώ η κλήση στο σταθμό για το συμβάν έφτασε στις 15.30 το μεσημέρι, όπου σήμανε αμέσως συναγερμός στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων.

Στο χώρο του συμβάντος έσπευσαν και άνδρες της ΕΜΑΚ Λάρισας, παίρνοντας συνολικά μέρος στην επιχείρηση διάσωσης πέντε οχήματα και δέκα άνδρες. Τελικά, χρειάστηκε και η συνδρομή ενός ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα από τα Γιάννενα προκειμένου ο άτυχος 65χρονος να ανασυρθεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται έχοντας αποφύγει τον κίνδυνο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρόγραμμα περίθαλψης ουσιοεξαρτημένων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :24/7/2009 Πηγή

Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί πρόγραμμα περίθαλψης ουσιοεξαρτημένων, μετά από σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, χορήγηση υποκατάστατων από το ΕΣΥ ή από φαρμακεία.

Οι ασθενείς, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο σε Μονάδα του Προγράμματος Υποκατάστασης, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα, που προτείνεται από τον ΟΚΑΝΑ, θα εφαρμοστεί για δύο χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το πρόβλημα είναι έντονο με 4.500 άτομα να περιμένουν για χρόνια μια θέση θεραπείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Κατά τον σχεδιασμό του Προγράμματος Ελεγχόμενης Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης Ουισοεξαρτημενων (ΠΕΔΠΟ) ελήφθησαν υπ’ όψη δεδομένα από τα μοντέλα λειτουργίας εθνικών προγραμμάτων σε πολλά κράτη, όπως από το Γαλλικό μοντέλο (που είναι το παλαιότερο), αλλά κυρίως από το μοντέλο των ΗΠΑ (που είναι το πιο οργανωμένο και δομημένο με αυστηρές προδιαγραφές).

Ο ΠΕΔΠΟ θα αποτελεί επέκταση του Προγράμματος Υποκατάστασης το οποίο εφεξής θα περιλαμβάνει τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες ως πρωτοβάθμια περίθαλψη και τους ιατρούς που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΠΟ ως δευτεροβάθμια περίθαλψη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Μόνο ο Γιούρκας έλειπε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/07/2009 - ΠΗΓΗ
Τη στιγμή που στα πρόσωπα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι ακόμα χαραγμένα τα χαμόγελα από τη χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη) άκρως επιτυχημένη παρουσίαση (πατήστε εδώ για να δείτε τι έγινε στη Λεωφόρο) της ομάδας, ένας «παλιός» φαίνεται πως προβάρει τα «πράσινα». Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που όλως τυχαίως βρισκόταν στο ίδιο ξενοδοχείο, στο οποίο έγινε η παρουσίαση της φανέλας του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος αμυντικός εθεάθη στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» στο οποίο οι «πράσινοι» παρουσίασαν τις τρεις επίσημες φανέλες της σεζόν 2009-2010. Όπως ήταν λογικό, με τόσους φίλους του Παναθηναϊκού στο χώρο, δεν ήταν δυνατόν να αποφύγει τις ερωτήσεις τους για το αν θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Αυτός, μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Γυρίζω με μία καλή πρόταση», αφήνοντας ικανοποιημένο τον παριστάμενο κόσμο.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, πάντως, ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται οτιδήποτε έχει σχέση με την περίπτωση του διεθνή μπακ. Παρόλα αυτά, φέρονται να είναι ενοχλημένοι από τη στάση του παίκτη στο οικονομικό κομμάτι μίας υποκείμενης συμφωνίας, καθώς ο Γιούρκας δεν πέφτει κάτω από το ένα εκατομμύριο το χρόνο.

Αναλυτικά, ο χαρακτηριστικός διάλογος που είχε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης με φίλους του Παναθηναϊκού:

Γιούρκα, τι θα κάνεις; Βρήκες ομάδα;
«Οχι, ψάχνω, θα δούμε».

Γιατί δεν γυρίζεις στον Παναθηναϊκό;
«Εάν μου γίνει πρόταση, τότε θα δούμε».

Θέλεις να γυρίσεις;
«Ναι, με μία καλή πρόταση γυρίζω».

Κάποιοι λένε ότι έχεις παρατήσει το ποδόσφαιρο και ασχολείσαι μόνο με γυναίκες και αμάξια.
«Αυτά είναι βλακείες. Εγώ προπονούμαι κάθε μέρα. (σ.σ.: Έδειχνε μάλιστα τους κοιλιακούς του και τα πόδια του). Αν ήμουν απροπόνητος, έτσι θα ήμουν;».

Τέλος, ερωτηθείς για να το αν είναι και σε θέση (από φυσική κατάστασης) να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό τη δεδομένη στιγμή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απάντησε:
«Με το πρόγραμμα που έχω κάνει δεν θα έχω πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Αν γύρναγα στον ΠΑΟ κι έμπαινα αμέσως στις προπονήσεις, θα προλάβαινα τον επαναληπτικό με την Σπάρτα. Θα ήμουν πανέτοιμος σε δέκα μέρες!».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πασαλείμματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουλίου 2009

Του Δημήτρη Μητρόπουλου mhtro@dolnet.gr

ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ η ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης Καραμανλή; Αυτό αναρωτιέται κανείς βλέποντας τις δυσκολίες υπουργών όπως η Φάνη Πετραλιά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑ λάθος μετά την έκρηξη τόσο του Τσιτουρίδη όσο και του Μαγγίνα εν πτήσει, η Φάνη πολιτεύθηκε με ωριμότητα στο χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Απασχόλησης. Επέδειξε μετριοπάθεια, απέφυγε τις κάθε είδους εξυπνάδες, δεν επεδίωξε καβγάδες και δεν είπε στραβές κουβέντες. Έτεινε ευήκοον ους στους συνδικαλιστές και δανείστηκε ένα-δυο φύλλα από το τετράδιο της «λαϊκής Δεξιάς», μη χάνοντας ποτέ από το μάτι της την κοινωνία- τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής.

ΑΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ τις κακοτοπιές, γλιτώνεις αρκετούς μπελάδες. Η υπουργός δεν μπήκε στο στόχαστρο των βουλευτών της Ν.Δ. που θέλουν οπωσδήποτε με κάποιον να τα βάλουν. Και ήταν προσεκτική σε θέματα ελαστικοποίησης της εργασίας, δηλαδή στο μοντελάκι του τριημέρου που πήγε να λανσάρει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος. Τον τελευταίο, η Φάνη τον είχε πάντα στο μάτι διότι υποπτευόταν ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προσπαθούσε να είναι ο ντε φάκτο υπουργός Εργασίας του Παπαθανασίου και της αγοράς. Αν μη τι άλλο, της έκανε τη χάρη να γίνει αυτός το αλεξικέραυνο.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ βγήκαν σχεδόν δύο χρόνια και μια μισο-μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Ωστόσο, περιθώριο για πασάλειμμα δεν υπάρχει πλέον. Και είναι με την έννοια αυτή που τίθεται θέμα ημερομηνίας λήξης για την κυβέρνηση, που, αν ήταν γάλα, θα είχε ξινίσει. Από τη μια είναι οι ξένοι όπως το ΔΝΤ. Ζητούν βδομάδα παρά βδομάδα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό, δηλαδή, για να εξηγούμεθα, ζητούν μικρότερες συντάξεις και πολύ περισσότερα χρόνια εργασίας. Από την άλλη, είναι το μείγμα οικονομικής κρίσης και εισφοροδιαφυγής. Ο συνδυασμός οδηγεί κατά μόνας και συνολικά στο κόκκινο τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ από την «άσπρη τρύπα» στη χρεοκοπία; Εύκολα. Κι άντε να εξηγήσεις στους Έλληνες για τους οποίους η σύνταξη είναι αξία πως σε λίγο δεν θα ΄χεις να τους πληρώσεις; Ή πως για να έχεις να τους πληρώσεις τα επόμενα χρόνια θα μειώσεις τις συντάξεις; Η υπουργός Φάνη κάνει ό,τι μπορεί για να μη στεγνώσουν τα Ταμεία. Άλλωστε, άλλη λύση πλην δανεισμού δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση. Το θέμα είναι τι γίνεται στην επόμενη..
ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Amber Alert: "Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου"


Amber Alert: "Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου"

Η Ορφανού Πηνελόπη απήχθη από τον πατέρα της, ο οποίος δεν έχει την επιμέλειά της,στις 21/10/2007 από την Μπρυνιέ τηςΓαλλίας. Η Πηνελόπη έχει καστανόξανθα μαλλιά, καστάνα μάτια και παρουσιάζει κινητικό πρόβλημα. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φοράει γυαλιά. Η μητέρα της Πηνελόπης επιθυμεί η κόρη της να είναι καλά διότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

«Βοηθήστε με να βρω το παιδί μου»! Σπαρακτική έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Γαλλίδα Ματθίλδη Αντουάρ προς όλους όσοι γνωρίζουν κάτι για την 4χρονη κόρη της, η οποία απήχθη στις 17 Οκτωβρίου 2007 από τον πατέρα της Κυριάκο Ορφανό. Η 27χρονη μητέρα είναι απαρηγόρητη, καθώς τους τελευταίους είκοσι μήνες δεν είχε κανένα νέο για την κορούλα της, η οποία πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία.

Οπως είχε πει σε προηγούμενες συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η 27χρονη (η οποία, σημειωτέον, είναι και θεραπεύτρια ατόμων με ψυχοκινητικά προβλήματα), η Πηνελόπη παρουσίασε σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης αμέσως μετά τη γέννησή της. Οι ειδικοί τότε είχαν αποφανθεί ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το CDG-Ia, από το οποίο στην Ευρώπη μόνο 350 περιστατικά έχουν διαγνωστεί. Ο πατέρας της όμως, που δεν μπορούσε να δεχτεί την πραγματικότητα και διαφωνούσε συνεχώς με τους γιατρούς, επέμενε να κατηγορεί την πρώην σύντροφό του, καταλογίζοντάς της ότι δεν τη θήλασε σωστά όταν ήταν μωρό.

Μετά από αυτό, η κυρία Αντουάρ αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Λιόν προκειμένου το κοριτσάκι να παρακολουθείται από γιατρούς, ενώ η κοινωνική λειτουργός που εξέτασε τόσο την ίδια όσο και τον πρώην σύντροφό της αποφάσισε να δώσει την κηδεμονία της μικρής από κοινού και στους δύο γονείς και να απαγορεύσει την έξοδό της από τη Γαλλία. Ωστόσο, ένα από τα Σαββατοκύριακα που το κοριτσάκι έμεινε με τον πατέρα του δεν επέστρεψε. Τότε ξεκίνησε και ο Γολγοθάς για την 27χρονη γυναίκα.
Με την ελπίδα ότι θα τη βρει και θα την κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της, η Ματθίλδη Αντουάρ ξεκίνησε από τη Γαλλία και έφτασε μόνη της στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της σπίτι, δουλειά, οικογένεια. Ωστόσο, είναι ακόμη στην αρχή της αναζήτησής της. Οπως τονίζει, δεν έχει κανένα στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεταιι η μικρή, καθώς ο πρώην άντρας της, με τον οποίο γνωρίστηκε στο Παρίσι, άλλαξε διεύθυνση, αποσύροντας και όλα του χρήματα.

Η μικρή Πηνελόπη είναι καθηλωμένη στο καροτσάκι της, αφού δυσκολεύεται να περπατήσει και παρουσιάζει νοητική υστέρηση. Γι' αυτό, όπως τονίζει η μητέρα της, μπορεί εύκολα να την αναγνωρίσει κάποιος. Στο πλευρό της 27χρονης βρίσκονται το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα

Την έσωσε το Botox

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Η Λουζ Γκονζάλεζ έπεσε, τυχαία, θύμα πυροβολισμών στο Λος Άντζελες και οι γιατροί, μετά από αυτό, της έδωσαν πιθανότητες επιβίωσης που έφταναν μόλις το 25%. Σήμερα, η Γκονζάλεζ όχι απλά ζει, αλλά χαμογελάει χάρη στην καλοσύνη και στο καινοτόμο πνεύμα ενΟς τοπικού γιατρού.

Η Γκονζάλεζ ζούσε μία απλή ζωή ως μητέρα και οικογενειάρχισσα. Πριν από δύο χρόνια, την ώρα που πήγαινε προς το σπίτι της μητέρας της, πυροβολήθηκε επτά φορές στο πρόσωπο από άγνωστο.Δεν δίνονταν πολλές πιθανότητες στην άτυχη γυναίκα, αλλά τελικά τα κατάφερε. Το δεξιό μέρος, όμως, του προσώπου της είχε καταστραφεί και όλοι οι μύες σε αυτό είχαν παγώσει."Θέε μου, δε θέλω να ζήσω έτσι. Θέλω να πεθάνω. Γιατί σε μένα; Δεν έχω το μάτι μου, δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου, δεν μπορώ να φάω" σκεφτόταν η Γκονζάλεζ. Οι γιατροί σήκωναν τα χέρια ψηλά, ώσπου βρέθηκε ο Ελληνοαμερικανός γιατρός, Δρ. Τζον Αναστασάτος.

Δουλεύοντας με τη γυναίκα για έναν περίπου χρόνο, κατάφερε να την κάνει να ανοιγοκλείσει το στόμα της ξανά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παρέμειναν τη νύχτα στα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες που ζητούν διευκρινίσεις από τον Σωτήρη Χατζηγάκη για να


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα μπλόκα που έχουν στηθεί στον κόμβο Μελισσίου, αλλά και στις διασταυρώσεις Γυψοχωρίου και «Κόνεξ».

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή διεξάγεται κανονικά μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με επιμέρους σημεία των τελικών προτάσεων που ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός, ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, προκειμένου να αποχωρήσουν από τα «μπλόκα».

Η συνεδρίαση των προέδρων των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών Συμπύρηνων Πέλλας, αποφάσισε χθες το βράδυ, να κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου, με τη θετική ψήφο 11 εκ των 14 ομάδων. Όμως, στις επιμέρους συνελεύσεις της κάθε ομάδας, που ακολούθησαν, οι ροδακινοπαραγωγοί, δεν αποδέχτηκαν την απόφαση των προέδρων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά νέα συνεδρίαση των προέδρων, η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο-επιστολή προς τους κ. Χατζηγάκη και Κατσαρό. Σ' αυτό περιγράφονται αναλυτικά τα ζητήματα, που, κατά τους παραγωγούς, απαιτούν αποσαφήνιση και αποτελούν προϋπόθεση για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

«Μετά την ανακοίνωση της τελικής πρότασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές ασάφειες, οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο ακύρωσης κάθε προσπάθειας για θετική λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην επιστολή.

Μεταξύ άλλων, οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν:

- Δημόσια δέσμευση για κάλυψη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του εισοδήματος των αγροτών προς 0,26 ευρώ το κιλό.

- Η παραγωγή συγκεκριμένων ποικιλιών που καταστράφηκε ήδη στα κτήματα να αποζημιωθεί 100% και να μη χρήζει της προϋπόθεσης της συγκομιδής και παράδοσης του 50% στις βιομηχανίες.

- Εξατομίκευση ζημιών. Είτε πρώιμο είτε όψιμο συμπύρηνο να αποζημιωθεί στην ίδια τιμή σε επίπεδο των δυο νομών, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας αγροτών δύο ταχυτήτων.

- Άμεση μεταφορά -μέσω της εξατομίκευσης- των ποσοτήτων που βρίσκονται στα ψυγεία των συνεταιρισμών ή των ομάδων παραγωγών στην εκτίμηση του ΕΛΓΑ.

- Η διαμόρφωση της τιμής των υποβαθμισμένων ποιοτικά ποσοτήτων να αγγίζει την τιμή των επεξεργασμένων στην βιομηχανία προϊόντων.

- Δέσμευση της ΕΚΕ για πληρωμή των ροδάκινων έως 30/11/2009

«Θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση μέχρι να διευκρινισθούν αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Χρήστος Χατζηαντωνίου. «Δεν μπορεί για τις αποζημιώσεις των αδιάθετων ποσοτήτων να ισχύσει ο όρος της διάθεσης τουλάχιστον της μισής παραγωγής στις βιομηχανίες κομπόστας, και αυτό γιατί οι περισσότεροι παραγωγοί δεν έχουν να διαθέσουν τη μισή ποσότητα, είναι παραπάνω από τη μισή αυτή που έχει καταστραφεί», σημείωσε.

«Για τα αδιάθετα, με βάση το νόμο που προβλέπει ως εμπορική τιμή το 75% του μέσου όρου της τιμής τις τελευταίας τριετίας, υπολογίζουμε ότι ο παραγωγός θα πάρει από 17 μέχρι 20 λεπτά το κιλό, είναι κάτι όμως που πρέπει να διευκρινισθεί», πρόσθεσε ο κ. Χατζηαντωνίου.

Με αφορμή, εξάλλου, τις αντιδράσεις τη ΓΣΕΕ στην προοπτική επιδότησης των ροδακινοπαραγωγών μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), που, όπως επισημαίνουν, δεν έχει σχέση με επιδοτήσεις Αγροτικών Προϊόντων ο κ. Χατζηαντωνίου τόνισε ότι «δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχθούμε ούτε ένα λεπτό από τις εισφορές άλλων εργαζομένων, αλλά ζητούμε η επιδότηση να γίνει από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου ο ΛΑΕΚ θα χρησιμεύσει μόνον ως «όχημα» για την επιχορήγηση». Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, «κλειστά» παραμένουν αυτή τη στιγμή τα «μπλόκα» στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου και διασταύρωσης «Κόνεξ».(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η Ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Η Ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, από τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν το παγκόσμιο γίγνεσθαι μέχρι τις ιδιωτικές στιγμές απλών ανθρώπων, ζωντανεύει μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας.

Το Αρχείο και η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας στεγάζονται (όπως και τα γραφεία) στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Το Αρχείο είναι προσβάσιμο για το κοινό- ερευνητές και ιδιώτες- από το 1998, οπότε και εγκαινιάστηκε.

Στόχος της δημιουργίας του είναι η συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων σχετικών με τον Ελληνισμό των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Μεγάλο τμήμα του Αρχείου αποτελούν οι περισσότερες από 15.000 φωτογραφίες, που αποτυπώνουν σημαντικά γεγονότα, αλλά και οικογενειακές στιγμές απλών ανθρώπων. Οι φωτογραφίες χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και μετά και παρουσιάζουν τοπία, αλλά και δραστηριότητες των ελληνικών πληθυσμών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Εικόνες προσώπων, δραστηριοτήτων και πόλεων παρουσιάζουν, εξάλλου, οι περίπου 500 καρτ ποστάλ, αλλά και οι γκραβούρες, που χρονολογούνται στα μέσα του 19ου αιώνα. Οι τελευταίες παρουσιάζουν με περίτεχνο τρόπο σημαντικά κέντρα δράσης του Ελληνισμού, όπως η Οδησσός, το Ιάσιο, η Κωνσταντινούπολη και η Σεβαστούπολη.

«Μεγάλο μέρος του υλικού που διαθέτει το Κέντρο εντοπίστηκε σε υπαίθριες αγορές ευρωπαϊκών χωρών, όπου πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση πουλούσαν έγγραφα, κειμήλια και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Αρχείου, Σωκράτης Αγγελίδης.

Στις ίδιες αγορές βρέθηκαν και πολλά παλιά βιβλία, που εμπλούτισαν τη Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας.

Συνολικά τα βιβλία που μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στη Βιβλιοθήκη του Κέντρου ξεπερνούν τα 3.000, τα περισσότερα από τα οποία είναι γραμμένα στη ρωσική γλώσσα. Το παλαιότερο βιβλίο του Κέντρου είναι μία έκδοση του 1672, η «Ιστορία της Κωνσταντινούπολης», γραμμένη στα γαλλικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η «Ιστορία της Ποντικής Τραπεζούντος» του Τρύφωνος Ευαγγελίδη, που χρονολογείται το 1898.

«Κόσμημα» του Αρχείου αποτελούν και οι χάρτες του. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι ο Χάρτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1909, ο Χάρτης της Μαύρης Θάλασσας που εκδόθηκε στο Κέμπριτζ το 1850, ο Χάρτης του Πληθυσμού του Πόντου (Αθήνα, 1920) και ο Χάρτης της Μαύρης Θάλασσας στα γερμανικά (1877).

Η ίδρυση και η λειτουργία της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, αλλά και άλλες σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας αναβιώνουν μέσα από τα 4.000 έγγραφα που διαθέτει το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Τα έγγραφα (τα περισσότερα από τα οποία είναι φωτοαντίγραφα) προέρχονται μεταξύ άλλων από τα κρατικά αρχεία της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Γεωργίας, της Αρμενίας και της Ουκρανίας. Επίσης, τμήμα των εγγράφων και των υπόλοιπων αρχείων παραχωρήθηκε από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, μετά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης παλιννοστούντων ομογενών στην καταγραφή και συντήρηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο Αρχείο συγκαταλέγονται, επίσης, αντίγραφα βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων του 19ου αιώνα, τουριστικοί οδηγοί για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οπτικοακουστικό υλικό από σύγχρονες δράσεις στις χώρες του Εύξεινου Πόντου, σύγχρονες ελληνικές εφημερίδες που εκδίδονται από ελληνικές κοινότητες των χωρών αυτών.

«Όλη μου η ζωή είναι η έρευνα»

«Ψυχή» της αναζήτησης και καταγραφής του αρχειακού υλικού του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας είναι τα τελευταία 16 χρόνια- καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου,ο Σωκράτης Αγγελίδης.

Όντας συγγραφέας και ερευνητής και ο ίδιος, ο υπεύθυνος λειτουργίας του Αρχείου έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της Ιστορίας του Ελληνισμού των Παρευξείνιων χωρών. «Όλη μου η ζωή είναι η έρευνα γύρω από τον Ελληνισμό», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Γεννημένος το 1948 στην Τσάλκα της Γεωργίας, ο Σωκράτης Αγγελίδης σπούδασε στο Τμήμα Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και στη συνέχεια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας, από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα.

Στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας δίδαξε για 16 χρόνια παγκόσμια φιλοσοφία, αλλά και την τουρκική, ρωσική, γεωργιανή και αζερμπαϊτζανική γλώσσα.

Αφορμή για να ξεκινήσει την ερευνητική του πορεία στάθηκαν τα δικά του οικογενειακά βιώματα. «Η γιαγιά μου γεννήθηκε σε μια περιοχή ανάμεσα στο Βατούμ και το Καρς. Μέχρι την ώρα που πέθανε τραγουδούσε για την Ελλάδα. Τόσο εκείνη, όσο και ο παππούς μου μας μετέδωσαν αυτό τον πατριωτισμό», θυμάται.

«Πάντα αισθανόμουν Έλληνας. Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και όχι η Ρωσία ή η Γεωργία», συμπληρώνει.

Η αγάπη του για την Ελλάδα τον οδήγησε στην απόφαση να εγκατασταθεί το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Στις αποσκευές του μερίμνησε να μεταφέρει πρώτα απ' όλα χιλιάδες σελίδες αρχειακού υλικού, πρωτότυπου και φωτοτυπημένου, από τις έρευνες χρόνων που διεξήγε στην Τσάλκα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, όπου υπήρχε Ελληνισμός.

«Έψαξα σε ορθόδοξες εκκλησίες, σε κοινότητες, σε κρατικά αρχεία. Ζήτησα αντίγραφα από κάθε αρχείο σχετικό με τον Ελληνισμό. Πάντοτε με διευκόλυνε το γεγονός ότι γνώριζα τις περισσότερες κεντροασιατικές γλώσσες και μπορούσα να κατανοήσω το περιεχόμενο των εγγράφων που έβρισκα», παρατηρεί.

Ο ίδιος ξεχωρίζει ως ιδιαίτερα σημαντική την αλληλογραφία μεταξύ των διοικητών της Τσάλκας και του Καυκάσου, που χρονολογείται το 1873 και αφορά στις διώξεις των μουσουλμάνων εναντίον των ορθόδοξων κατοίκων της Τσάλκας. Την αλληλογραφία αυτή εντόπισε τυχαία κρυμμένη στις σελίδες της Βίβλου σε ναό της Τσάλκας.

Το προσωπικό του αρχείο ο Σωκράτης Αγγελίδης το έχει διαθέσει κατά καιρούς προς μελέτη σε ιστορικούς ερευνητές από την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ ο ίδιος έχει εκδώσει μέχρι σήμερα 13 βιβλία σχετικά με τον Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δωροεπιταγές έως 20.000 € σε επαγγελματίες Επιδότηση για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού με διαδικασίες εξπρές

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009 - ΠΗΓΗ

Μετρητά μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών σε 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, οικονομολόγους- συμβούλους και μηχανικούς) με τη μορφή επιδότησης για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα καθώς, εκτός των άλλων, τα χρήματα θα δοθούν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να προηγηθεί έλεγχος της αξίας και των δικαιολογητικών της επένδυσης θυμίζοντας σε πολλά τα γνωστά «τριχίλιαρα» που μοιράζονταν από την κυβέρνηση ως ενίσχυση σε πυρόπληκτους κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

Ενδεικτικό της βιασύνης του υπουργείου είναι ότι οι σχετικές αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ και τα χρήματα θα καταβάλλονται με διαδικασίες εξπρές. Θα ελέγχεται μόνον αν ο ελεύθερος έχει έγκυρο ΑΦΜ, αν είναι φορολογικά ενήμερος, και αν έχει δηλώσει εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο που προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου. Η προϋπόθεση του ελάχιστου εισοδήματος δεν ισχύει για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες με δραστηριότητα έως πέντε ετών.

Έως και το 80% της δαπάνης
Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, προβλέπει ότι η επιδότηση ανάλογα με την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών θα κυμαίνεται από 3.000 έως και 20.000 ευρώ και θα καλύπτει έως και το 80% της δαπάνης για την αγορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες προβλέπει:

● Την παροχή της ενίσχυσης σε ιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομολόγους- συμβούλους. Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ενεργοί, έχουν πραγματοποιήσει έναρξη επαγγέλματος πριν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η συνολική δαπάνη για το πρόγραμμα με εθνική και κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά του εξοπλισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων μηνών από την έγκριση της σχετικής δαπάνης.

●Την επιχορήγηση για αγορά εξοπλισμού πληροφορικής (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά), ειδικό λογισμικό (software), εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών (π.χ. ιατρικά μηχανήματα για ιατρούς, σχεδιαστικά μηχανήματα για μηχανικούς κ.λπ.). ● Το ποσοστό της επιχορήγησης για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή σε όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2004 έως 31/12/2008 ανέρχεται στο 80% της δαπάνης, ενώ για όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2004 το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται με 50%.

Διαδικασία εξπρές
Η υποβολή των αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www. ependyseis.gr, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του, τα στοιχεία του, έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών, στις οποίες επιθυμεί να προβεί.

Ο έλεγχος για το αν έχει πραγματοποιηθεί η αγορά του εξοπλισμού και αν το ποσό του δαπανήθηκε είναι αυτό που είχε δηλώσει ο επαγγελματίας, θα ελέγχεται εκ των υστέρων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Άστοχες ενισχύσεις
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «την κρίσιμη αυτή για τη χώρα περίοδο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. σπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς καμιά σοβαρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ενώ η αγορά έχει παγώσει και χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες βλέπουν τις δουλειές τους να συρρικνώνονται, η κυβέρνηση αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα την εισοδηματική ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού».

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ και τα χρήματα θα καταβάλλονται με συνοπτικές διαδικασίες

Τα κριτήρια για την επιδότηση

ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για την καταβολή της επιδότησης είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να διαθέτουν έγκυρο ΑΦΜ, ενεργό και ενταγμένο σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς δραστηριότητας της Εφορίας, να έχουν κάνει πρώτη έναρξη επιτηδεύματος πριν από την 1/1/2009, και να διαθέτουν φορολογική ενημερότητα. Παράλληλα, εφόσον ασκούν το επάγγελμά τους για περισσότερα από 5 χρόνια, θα πρέπει να εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο για τα τελευταία δύο έτη.

Για παράδειγμα, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένας δικηγόρος που εργάζεται στην Αττική, θα πρέπει να έχει δηλώσει τα τελευταία δύο έτη ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 25.000 ευρώ ανά έτος, ενώ ένας ιατρός ή οδοντίατρος θα πρέπει να έχει δηλώσει τα τελευταία δύο έτη ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 35.000 ευρώ. Το εισοδηματικό κριτήριο δεν ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατοικούν και ασκούν το επάγγελμά τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων και τους ανάπηρους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


Στήν παρουσίαση του προπονητικού "τίμ" του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ προχώρησε χτές ο πρόεδρος του ΔΣ κ Παπαδόπουλος.Επίσης μίλησε στους προπονητές και έδωσε το στίγμα του προγραμματισμού της Διοίκησης και τις μεγάλες βλέψεις που έχει ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ φέτος για την ομάδα των νέων αλλά και για τα τμήματα υποδομής.


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:
ΝΕΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ - ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΓΚΟΥΡΙΔΗΣ
ΠΑΙΔΩΝ:ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ:ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΕΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ:ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ:ΚΟΙΤΣ
ΜΙΝΙ: ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσης σήμερα ξεκινά η προετοιμασία της ομαδος νέων του Πιερικού και η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων στους νέους. Αλεξίου,Τσιανάκας,Μάρκογλου,Παπατόλιος,Μυστακίδης Γιάν , Μυστακίδης Γρ., είναι η έξη που έχουν ήδη υπογράψει και ενταχεθέι στην ομάδα των νέων. Θα ακολουθήσουν οι μεταγραφές και των υπολοίπων παιδιών που έχει ώς στόχο η ομάδα, για να μπορέσουν έτσι να κάνουν νέα αρχή και να εντάξουν όλα τα ταλέντα της Πιερίας στις τάξεις του Πιερικού.
Η επιτροπή μεταγραφών (που σημειωτέον έχει συσταθεί για πρώτη φορά στα χρονικά του Πιερικού) σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, το πρόεδρο και τους προπονητές της ομάδος, συνεχίζει τις επαφές για την ένταξη στο ρόστερ της ομάδος των καλύτερων ποδοσφαιριστών.
Ο υπεύθυνος των μεταγραφών κ Καλαιτζής Δημήτρης δήλωσε στον ΚΡΑΧΤΗ:
" Σκοπός της Διοίκησης είναι η βελτίωση των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδος και γι αυτό θα προχωρήσουμε στη απόκτηση και μικρών παιδιών που διαθέτουν ιδιαίτερο ταλέντο, με σκοπό να δουλέψουν κάτω απο άριστες συνθήκες, για να μπορέσουμε να καμαρώσουμε σε λίγα χρόνια πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην επαγελματική ομάδα του Πιερικού μας"
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Camping νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Βουλευτές και στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας είναι υψηλοί καλεσμένοι και επισκέπτες του CAMPING ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, που πραγματοποιείται αυτό τις μέρες αυτές στην Πλάκα Λιτοχώρου.
Σήμερα το απόγευμα στις 7.00, θα επισκεφτούν το κάμπινγκ και θα συζητήσουν με τους νεολαίους για την επικαιρότητα και τα προβλήματα τους, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μακριώτης, ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης. Αύριο Σάββατο, θα βρίσκεται εκεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, ενώ τη Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συζήτηση για θέματα Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικού Κράτους με τον βουλευτή Λάρισας και πρώην υφυπουργό Υγείας Έκτορα Νασιώκα και τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του δήμου Συκεών και μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαουλίδη. Όπως τόνισε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιώργος Μπέλης, «αυτές οι δραστηριότητες γίνονται για να αναδειχτούν καλύτερα τα προβλήματα του νομού και των νέων και να φτάσουν πιο εύκολα στα ‘αυτιά’ της κεντρικής εξουσίας». Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη χρονιά φέτος που η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Πιερίας διοργανώνει κάμπινγκ στο νομό, στο οποίο συμμετέχουν νεολαίοι και της Κεντρικής Μακεδονίας και της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, το πρόγραμμα της πολιτικής κατασκήνωσης περιλαμβάνει ακόμη προβολές ταινιών, Beach Party, Barbeque party, Τουρνουά Beach Volley και συναυλία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Λαγοί" ασφαλιστικού, made in Germany

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.07.2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας (ΠΗΓΗ)
giorgis@massavetas.gr

Ο Θεός να μας φυλάει από τις εμπνεύσεις των οικονομολόγων των τραπεζών, όταν ξύνουν το κεφάλι τους να βρουν «λύσεις» σε κοινωνικά προβλήματα. Παράδειγμα η έμπνευση των οικονομολόγων της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας -που προφανώς θα λειτουργήσουν ως «λαγοί» για να τους ακολουθήσουν και άλλοι-κατά την οποία, για να μην καταρρεύσει σε πενήντα χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα στη Γερμανία, πρέπει, αρχίζοντας από του χρόνου, να αυξηθεί ο χρόνος εργασίας. Και αντί των 67, να συνταξιοδοτούνται οι Γερμανοί -και όχι μόνο- στα 69.
Κατά τη λογική τους, αφού ζούμε περισσότερο από άλλοτε, κάνοντας μάλιστα λιγότερα παιδιά -δηλαδή λιγότερους νέους εργαζόμενους που να τροφοδοτούν τα ταμεία με τις εισφορές τους- δεν υπάρχει άλλη λύση. Έτσι σκέφτονται. Και δεν είναι οι μόνοι. Τα έχουμε ακούσει και από αντίστοιχους οικονομολόγους πότε του ΟΟΣΑ και πότε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Φυσικά, μια και είναι προεκλογική περίοδος, οι Γερμανοί πολιτικοί έσπευσαν να αντιδράσουν στο σύνολο τους. Με τον υπουργό Οικονομικών να χαρακτηρίζει την πρόταση «ανοησία».
Ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο να ήταν εκείνο του εκπροσώπου των συνδικάτων οικοδόμων: «Μπορεί ο τραπεζικοί να αντέχουν στα γραφεία τους μέχρι τα 69, όχι όμως και οι οικοδόμοι».
Εμείς στα ελληνικά, μάλλον θα έπρεπε να θυμηθούμε τον στίχο από το σατυρικό άσμα του Δήμου Μούτση, με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη:
«Βρε τι βλέπει ο βολεμένος,
όταν κοιμάται χορτασμένος».
Διότι όλοι αυτοί που σερβίρουν αυτές τις «λύσεις» είναι συνήθως βολεμένοι, «γκόλντεν μπόϊς» του συστήματος.
Αφήνω στην άκρη τις δηλώσεις των κομμάτων, αφού μπορούν να χαρακτηρισθούν προεκλογικές. Και κρατώ μόνο μια δημοσιογραφική προσέγγιση: Υπάρχουν τέσσερις τρόποι χρηματοδότησης σημειώνει η έγκριτη εφημερίδα Neue Z?rcher Zeitung: Nα δουλεύουμε περισσότερο σε χρόνο, να καταφύγουμε σε παράλληλη ιδιωτική ασφάλεια, να κάνουμε περισσότερα παιδιά, η να επιτρέπουμε την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες.
Ακριβώς, εδώ βρισκόμαστε κι εμείς. Αν κυριαρχήσουν οι ανάλγητοι οικονομολόγοι, θα επιβληθούν οι δύο πρώτες «λύσεις». Αν λειτουργήσει όπως πρέπει η πολιτική και οι πολιτικοί, θα προωθηθούν οι δύο τελευταίες. Που όμως απαιτούν δουλειά, με μακρόπνοο σχεδιασμό. Και όχι πολιτική «του ποδαριού», έτσι για «να τη βγάλουμε κι εφέτος».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 24 Ιουλίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την Κατερίνη και μάλιστα σε μια περιοχή (λίγα μέτρα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο), με πολλές κατοικίες πέριξ.
Ο χώρος μπορεί να είναι ιδιωτικός, αλλά αυτό διόλου δεν απασχολεί, τρωκτικά και ερπετά που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κατερίνης, θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι, μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωη ενός εργαζομένου της ΔΕΥΑΚ.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ, για τον ίδιο λόγο θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει από το Σιντριβάνι στον πεζόδρομο και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

Το αντλιοστάσιο λυμάτων στη Λεπτοκαρυά επισκέφθηκε ο Νομάρχης Πιερίας, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης του Βιολογικού.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο (μαζί με τον κεντρικό αγωγό), αλλά ο βιολογικός δεν λειτουργεί ακόμα. Όπως αποδείχθηκε, το ότι δεν λειτουργούσε ο βιολογικός (και δεν λειτουργεί ακόμη), δεν οφείλονταν στην μη ολοκλήρωση αγωγού και αντλιοστασίων, αλλά σε άλλες αδυναμίες.
Είναι μεγάλο το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι δημότες και από ότι φαίνεται όταν μπαίνει στη ζυγαριά «κόστος» και προστασία περιβάλλοντος, υπερισχύει το πρώτο.

Και πάλι Δικαστήριο, έχει ο δήμαρχος Λιτοχώρου για τα λύματα του Δήμου του τα οποία καταλήγουν σε ρέμα. «Εγώ είμαι από εκείνους που καίγονται να λειτουργήσει το έργο. Έχω ήδη μια καταδικαστική απόφαση για το γεγονός αυτό» είπε ο κ. Τσιφοδήμος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να σκεφτεί το «κόστος» αν είναι να λειτουργήσει ο βιολογικός.

Πώς να σε λέω τώρα, δήμαρχο ή αναπληρωτή δημάρχου; Ρώτησε ο Θανάσης Τσιφοδήμος τον Δ. Αρωνιάδη.
Να με λες Διονύση, απάντησε ο αναπληρωτής…
Σωστή απάντηση, καθόσον δήμαρχος είσαι σήμερα και αύριο είσαι έκπτωτος… τουλάχιστον το όνομα δεν μπορούν να το θέσουν σε… αργία!

Δεν έμεινε τίποτα στο εργαστήριο ελέγχου, του βιολογικού καθαρισμού νότιας Πιερίας, παρότι παραδόθηκε, όπως είπε ο κ. Καρκανιάς, όπως έπρεπε.
Το εργαστήριο δεν φέρει σημεία παραβίασης, όπως υποστήριξε ο κ. Γιάντσιος, αλλά δεν έχει τίποτα μέσα…
Δηλαδή όχι τίποτα, άφησαν τις ντουλάπες και κάτι είναι και αυτό. Η ζημιά ανέρχεται σε 200 χιλιάδες ευρώ!

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ.
Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει.
……………………………..
Αυτοί που αρπάνε το φαί απ' το τραπέζι
κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.

Μπ.Μπρεχτ
Απολυμένος της ΚΟΡΤΑΓΚ ο Ανέστης Ιωσηφίδης, πρώην εργάτρια της βιοτεχνίας ΚΑΤΕΡΙΝΑ η γυναίκα του, βρήκαν ψωμί σε ένα περίπτερο στη Λ. Ιασονίδη (που ήταν πέρασμα καλό), για να επιβιώσει η 6μελής οικογένειά τους (οι δυό τους τα δυο παιδιά τους κι οι δυο παππούδες).
Μέχρι που τον περασμένο Απρίλη άρχισαν τα έργα για την υπογειοποίηση του δρόμου (για να περνάν ανενόχλητα τα τρένα από πάνω), βούλιαξε ο δρόμος μπροστά από το περίπτερο, ψυχή ζώσα δεν περνά πια μπροστά από το περίπτερο και πού να πάει δηλαδή, το πεζοδρόμιο λειψό, ο φράχτης ψηλός κι από κάτω γούβα.
«Υπομονή», συνέστησε στον περιπτερά ο δήμαρχος Κατερίνης, «μόλις τελειώσουν τα έργα θα πάει πολύ καλά το περίπτερο» του είπε, «μη ανησυχείς».
Τα έργα όμως δε λένε να τελειώσουν κι οι τράπεζες δεν κάνουν υπομονή, του ‘στειλαν εξώδικο «ή πληρώνεις, ή χαιρέτα το το σπίτι σου».
Μαύρισε η ψυχή του περιπτερά, καιρό τώρα έχει καταθέσει μια αίτηση στο δήμο, να μεταφερθεί αλλού το περίπτερο, να δουλέψει, να τα βγάλει πέρα με τα χρέη που μαζεύτηκαν, με τις ανάγκες που όσο κι αν τις συμμαζεύεις δεν μπορείς και να τις μηδενίσεις.
«Μια υπογραφή του δημάρχου λείπει», του λένε οι υπηρεσίες, μήνες τώρα ο περιπτεράς χτυπά τη πόρτα του δήμου, περιμένοντας το «ο.κ» του δημάρχου, οι λογαριασμοί δεν περιμένουν, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ τρέχουν κάθε μήνα, τι να σου κάνουν τα δανεικά κι η σύνταξη των παππούδων, 6 νοματαίοι, με το ένα παιδί να σπουδάζει!
«Υπομονή», λέει ο δήμαρχος.
Μπορεί να κάνει αγωγή, του είπαν, για διαφυγόντα κέρδη. Να την καταθέσει, να περιμένει 2-3 χρόνια να εκδικαστεί κι αν δικαιωθεί, θα αποζημιωθεί.
Αν επιβιώσει μέχρι τότε, κι αυτός κι η οικογένεια, κι οι έρημοι οι παππούδες. Αν δεν τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, αν δεν τους πετάξει στο δρόμο η τράπεζα.
Γι’ αυτό τρέχει και δεν φτάνει ο περιπτεράς, χτυπά πόρτες, έφτασε και στην εφημερίδα, «γράφτε κάτι», μας είπε, «γραμμένους μας έχουν» του είπαμε, αλλά δεν μπορούμε να μη γράψουμε. Τόσα και τόσα γράφουμε για τις παρεμβάσεις του δήμου που στοχεύουν (λένε) στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης, να μη γράψουμε και πώς εισπράττονται από τους δημότες;


Ένα σκουπόξυλο όλο κι όλο (να κρατά κάποια υπόγεια καλώδια), στηριγμένο στη φλούδα του ασφάλτινου οδοστρώματος, που κρέμεται πάνω απ’ το όρυγμα-τάφο της ΔΕΥΑΚ, στον Κουραδά.
Θα φορτωθεί (και πάλι) η «κακιά στιγμή» το φονικό του άτυχου Στέφανου;
Αλίμονό μας, πόσοι πολλοί έσπευσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Ελαφρά τη καρδία. Χωρίς να σκεφτούν πώς όταν έρθει η σειρά τους, δεν θα βρεθεί κανείς να τους υπερασπιστεί.

Ευτυχής στιγμή στο αρχαίο θέατρο του Δίου το κοντσέρτο της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων στο αρχαίο θέατρο του Δίου.
55 μουσικοί από την Ελλάδα και την Τουρκία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Συμεωνίδη, μας οδήγησαν για λίγο σε έναν κόσμο βελούδινο, χωρίς έγνοιες, βάσανα και πάθη.
Θα αρκούσε και μόνο η εικόνα τους (η ομορφιά των νιάτων τους), πόσο μάλλον που αυτοί ήταν και μάστορες της μουσικής. Όπως (ειδικά) εκείνος ο 26χρονος ρώσος σολίστ Ilya Gringolts, με το μαγικό βιολί του που, ερμηνεύοντας Μέντελσον, μας έστειλε στους εφτά ουρανούς.
Εύγε και άφεριμ.
Τα εύσημα και στο κοινό, που αποδείχτηκε μυημένο σ’ αυτό το είδος της μουσικής και απολαύσαμε όλοι μαζί (χωρίς άστοχες διακοπές, αλλά με θερμότατα χειροκροτήματα στο τέλος των κομματιών) τη μουσική αυτή πανδαισία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)