Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 23 Ιουλίου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Η όποια αξία ενός έργου, όσο μεγάλο και σημαντικό αν είναι, ακυρώνεται αν χάσει έστω και ένας εργάτης τη ζωή του, σημείωσε στο περιθώριο της παράδοσης των διυλιστηρίων της Μόρνας, ο κατασκευαστής τους, κ. Κερίδης.
Ο κ. Κερίδης, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο έργο, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, σε δύσκολες κατασκευές, κατασκευές οι οποίες έγιναν σε βάθος ακόμη και 13 μέτρων και ευτυχώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό συμβάν…
… τα είπε όλα…

Την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, ότι επίκειται παράδοση-παραλαβή του έργου των διυλιστηρίων.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις και μάλιστα για έργα όχι τόσο σημαντικά, η Νομαρχία συνηθίζει να ενημερώνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν…
Και βεβαίως η καθυστέρηση στην ειδοποίηση, ήταν συνειδητή στην προκειμένη περίπτωση και για λόγους… ασφαλείας.
Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Δήμου Πέτρας στην τελετή, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας, Δ. Ντούρος…
Να υποθέσουμε ότι προσεκλήθησαν κι άλλοι φορείς του Δήμου;

Παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα, η προθεσμία για τις επιχειρήσεις της Πιερίας (και των άλλων νομών που έχουν ενταχθεί στη σχετική ρύθμιση), για την υποβολή του φακέλου, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση για κρατική εγγυοδοσία.
Αυτή την πληροφορία έδωσε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος απέσπασε τη σχετική δέσμευση από τον κ. Λέγκα…
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 5 επιχειρήσεις του νομού, είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση…

Αν όσοι δήλωναν «αν θα λειτουργήσει το διυλιστήριο της Μόρνας, εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη», κρατούσαν την υπόσχεσή τους, σήμερα οι μισοί (και παραπάνω λέω εγώ) Πιεριείς, θα έπρεπε να κυκλοφορούσαν με… πίρσινγκ στη μύτη!
Αν μη τι άλλο, θα ήταν μοδάτοι!

Στο ταμείο του Φεστιβάλ Ολύμπου εθεάθη ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, να αγοράζει ως (και όχι σαν) κύριος το εισιτήριό του, αντί να χρησιμοποιεί το «ελευθέρας» του, την πρόσκληση δηλαδή που το Φεστιβάλ διαθέτει στους επισήμους.
Απ’ ότι μάθαμε, δεν καταδέχεται να πηγαίνει σαν τζαμπατζής σε εκδηλώσεις, που (και) ως πολίτης επιλέγει να παρακολουθήσει (όχι σαν αγγαρεία που του την επιβάλλει η θέση του).
Το μεταφέρουμε απλά, γιατί και οι μικρές κινήσεις έχουν τη μεγάλη σημασία τους.

Ένας Μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ
«Έρωτας είναι η επιδίωξη του ιδανικού. Σε όλες του τις εκφάνσεις. Ξεχωρίζω δύο: τον σαρκικό- πνευματικό έρωτα προς τη-τον σύντροφο και τον έρωτα προς την εργασία. Αυτό που λέμε φιλεργία…Ο έρωτας είναι το αντίδοτο του θανάτου. Είναι ίσως η ίδια η ζωή. Μόνο όταν είσαι ερωτευμένος ζεις. Ειδάλλως είσαι... πέτρα...».
Τάδε έφη (σε συνέντευξη τύπου στα ΝΕΑ, που δημοσιεύτηκε χθες) ο υπεραιωνόβιος (διάγει το 104ο έτος της ζωής του) ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Κριαράς, οποίος από την περασμένη Δευτέρα είναι και επίτιμος δημότης του δήμου Ανατολικού Ολύμπου.

Κι ο Σουφλιάς αγεωγράφητος;
( ή απλά … Λαρισαίος πολιτικός;)
Χρηματοδότηση (προς τις Περιφέρειες της χώρας) για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για την πυροπροστασία περιοχών NATURA υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Μέχρις εδώ καλά κα πάγκαλα.
Το θέμα είναι ότι τα επιπλέον κονδύλια για τη πυροπροστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου τα έστειλε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ή δεν ξέρει πως ο Όλυμπος έχει την πράσινη (όπερ και υψηλού κινδύνου) πλευρά του στην Πιερία, ή απλά νοιάστηκε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, παραβλέποντας το γεγονός ότι, ως υπουργός (τουλάχιστον), θα πρέπει να είναι υπεράνω.

«Οι χωματερές που δεν υφίστανται μια σωστή διαχείριση των αποβλήτων που δέχονται, καθώς και αυτές για τις οποίες συχνά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Σταύρος Δήμας.
Δεν ξέρουμε πόσο εισακούγεται ο ευρωπαίος επίτροπος, εμάς πάντως, τους πτωχούς δημοσιογράφους κα τους ενεργούς πολίτες του νομού, που φωνάζουν και ξαναφωνάζουν για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, μας θεωρούν γραφικούς. Και δεν μας ακούει κανένας.
Μήπως να τις δείχναμε στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, που τα ζητήματα υγείας, τουλάχιστον, φαίνεται (εκ των κινήσεων και εκ των δηλώσεών του για το κάμπινγκ της Σκοτίνας) να τα παίρνει πολύ στα σοβαρά;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ελλειψη σοβαρού σχεδίου, συντονισμού και σωστής ενημέρωσης των πολιτών καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης.Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα λένε στην κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, καθυστέρηση φαίνεται ότι θα υπάρχει για την προμήθεια του εμβολίου, ενώ σύμφωνα με τις; δηλώσεις αρμοδίου στο ΜΕΓΑ σήμερα. υπάρχει και πιθανότητα να κλείσουν σχολεία αναλόγως....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ UDemand


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Αγαπητό kraxtis blog,


Με αφορμή την επίθεση που δέχεται η χώρα μας από εβραικά blogς σου στέλνω το παρακάτω κείμενο για να δεις τι πραγματικά συνέβει με τον τηλε-μαραθώνιο της ΕΡΤ για το πόλεμο στη Γάζα
Συνεχίστε την προσπάθεια, Ευχαριστώ, UDemand
Aποδέκτης πολλών ειρωνικών και απαξιωτικών σχολίων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας από πολλά εβραϊκά blogs ανά τον κόσμο.
Ο λόγος είναι ο τηλε-μαραθώνιος «Αναζητείται έργο στη Γάζα» που διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου από το ΤΕΕ και άλλους 9 συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για εξαπάτηση του κοινού και όλων των δωρητών που με χαρά προσέφεραν τα χρήματά τους.
Το Ιστορικό

Ο τηλε-μαραθώνιος της ΕΡΤ είχε ως στόχο να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση του «Χριστιανικού Νοσοκομείου της Γάζας» που «κατέστρεψαν ολοσχερώς οι Ισραηλινοί» με τις βόμβες τους. Το συγκεντρωθέν ποσόν ανήρθε τελικά στα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ.
Η έρευνα

Όπως αναφέρει το εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων JTA μετά από έρευνα που έκανε διαπιστώθηκε ότι στις λίστες των Ηνωμένων Εθνών και του οργανισμού Red Crescent Society (Ερυθράς Ημισελήνου )που περιελάμβανε όλα τα καταστρεμμένα οικήματα πουθενά δεν υπάρχει κτήριο με την ονομασία Χριστιανικό Νοσοκομείο.
Το μόνο που υπάρχει είναι το Χριστιανικό νοσοκομείο στη Γάζα, το Al-Ahli, και που είναι συνδεδεμένο με την Αγγλικανική εκκλησία αλλά δεν έπαθε τίποτα. Κάπου έξω από την πόλη της Γάζας υπάρχει ένα ιδιωτικό μικρό κέντρο υγείας που ένας από τους χορηγούς είναι μία Χριστιανική οργάνωση η Near East Council Of Churches και που αυτό όντως χτυπήθηκε. Έτσι ξεκίνησε η έρευνα.
Όπως αναφέρει το JTA για να είμαστε βέβαιοι πως δεν κάνουμε λάθος, τηλεφωνήσαμε σε 2 Παλαιστίνιους που μένουν στη Γάζα και που είναι ή ήταν κάποτε μέλη Παλαιστινιακών MΚΟ και μετά από δύο μέρες που ερεύνησαν το θέμα (ο καθένας χωριστά) γύρισαν με την ίδια απάντηση. «Το ένα και μοναδικό Χριστιανικό νοσοκομείο που υπάρχει στη Γάζα, και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.» Μάλιστα ο ένας με ρώτησε που πήγαν τα λεφτά.
Οι απαντήσεις
Σε ερώτηση προς τον προέδρου της ΕΡΤ κ.Παναγώπουλο το JTA έλαβε την παρακάτω απάντηση «Η ΕΡΤ δεν διοργανώνει απλώς παραχωρεί τον χρόνο. Η ΓΣΕΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών το διοργάνωσε.»
Επόμενο τηλέφωνο στο ΤΕΕ όπου μετά από 5 τηλεφωνήματα μας είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα. Στο ερώτημα ποιο είναι το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που θα κτίσουν δωρεάν όπως είπαν στη TV μια κα εμείς δεν το βρίσκουμε, η απάντηση ήταν πως απλώς πήγαν στη τηλεόραση και είπαν ότι αν χρειαστεί να κτίσουμε κάτι θα το κάνουμε δωρεάν. Φυσικά δεν είπαν τίποτα τέτοιο στην τηλεόραση, είπαν ότι θα κτίσουν δωρεάν το "Χριστιανικό" νοσοκομείο, εννοώντας προφανώς τις μελέτες (βλέπε δελτίου τύπου της ΕΡΤ στο τέλος του παρόντος άρθρου).
Όντως το Υπουργείο Εξωτερικών μας είπε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών σχολείων και νοσοκομείων. «Προφανώς-μας είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου- εννοούσαν το Κέντρο Υγείας», αλλά δεν μπορούσε να μας πει πως ένα κέντρο υγείας έγινε στην τηλεόραση «Το Χριστιανικό Νοσοκομείο».
Η κριτική και η δυσφήμιση από εβραϊκά blogs
Tα εβραϊκά blogs δεν στέκονται στην εξαπάτηση του κοινού για τα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ που μαζεύτηκαν και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Εξάλλου όπως τονίζουν η Ελλάδα είναι συνηθισμένη σε οικονομικά σκάνδαλα οπότε κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση!!!
Αφήνουν όμως υπόνοιες ότι σκοπίμως παρουσιάστηκε έτσι το θέμα από την ΕΡΤ και μιλούσε για Χριστιανικό Νοσοκομείου που καταστράφηκε από Ισραηλινούς αφού η χώρα μας (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) είναι παγκοσμίως γνωστή για το αντισημιτικό της μένος !
Σχόλια από bloggers
Δείτε μερικά από τα σχόλια «Perhaps they fell so easily for this scheme because Greece has a long history of anti-Semitism. Israel bashing meshes well with that cultural attitude.
rnathans»
«have the Greeks ever helped anyone else? like christians in Nigeria who have had churches burned down?probably not... the fact that they focus more on palis pretty much reveals that anti-semitism is the main factor. This world swims in hypocrisy...and willa swims right along with the tide.
Myackie»
«The Greeks should look down the PalArab mouth more carefully next time. It ain't bearing gifts!
NormanF»
«People are always quick to think that Israel would bomb a hospital or school. The people who partisipated in the telethon that accused Israel of this act should appologise. I will not hold my breath as I know that although they are quick to blame they would not assume responsibilty for slander.
I hope the money does not end up being used for causing more deaths.»
Θέση UDemand
Αν ισχύουν τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα...
α) Γιατί όλοι εμείς που καταθέσαμε χρήματα για τον τηλε-μαραθώνιο ποτέ δεν ενημερωθήκαμε από την ΕΡΤ για το τεράστιο αυτό λάθος
β)Γιατί η ΕΡΤ δεν έψαξε καλύτερα την υπόθεση και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη? Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα από άλλα ΜΜΕ.
γ) Τελικά που πήγαν τα χρήματα?
Δεν θεωρούμε σαν UDemand ότι ο συγκεκριμένος τηλε-μαραθώνιος έγινε με σκοπό να καλλιεργηθεί το αντισημιτικό μένος στην χώρα μας. Οι Έλληνες έχουν δείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι είναι φιλεύσπλαχνης λαός και θέλει να βοηθάει όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως οι Παλαιστίνιοι που είδαν πάρα πολλά από τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Παρόλο τις όποιες υπερβολές λέγονται η καταστροφή στην Γάζα ήταν μεγάλη.
Απλά φαίνεται ότι η σήψη και η διαφθορά έχει περάσει και στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς αφού μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος
Δείτε το κείμενο

H μεγάλη απάτη με τον τηλε-μαραθώνιο της ΕΡΤ για το ανύπαρκτο «χριστιανικό νοσοκομείο» στη Γάζα.Χλευαστικά σχόλια από εβραϊκά blogs για την χώρα μας..


http://udemand.blogspot.com/2009/07/h-blogs.html
UDemand
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 23.7.2009

ΠΕΜΠΤΗ 23.07.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Πολλές φορές διαμαρτυρόμαστε διότι το κράτος δεν θεσμοθετεί κατά τρόπο που θα αποφεύγονται κραυγαλέες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Αν σταθούμε στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγματι θα παρατηρήσουμε ότι η συγχώνευση τριών ή τεσσάρων Κοινοτήτων σ' ένα Δήμο, προκάλεσε συμπεριφορές ακραίες.
Έπρεπε αυτό να προβλεφθεί, ώστε οι νέοι Δήμοι να γίνουν κύτταρα δημοκρατικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς επικράτησαν αντιλήψεις που δεν βοήθησαν στη συγκρότηση ισχυρών και μεγάλων Δήμων.
Απ' την άλλη πλευρά οι πολίτες δεν έφτασαν ακόμη στο επίπεδο που θα βραβεύουν και θα αποδοκιμάζουν συμπεριφορές, ανάλογα με το τι εκφράζουν.
- Έχουμε σε μια συγχώνευση τριών ή τεσσάρων πρώην Κοινοτήτων ένα Δήμο.
Ο Δήμος αυτός έχει επ αμοιβή Δήμαρχο. Δύο Αντιδημάρχους. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου. Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων. Ειδικούς Συνεργάτες και δεν γνωρίζω πόσους ακόμη άλλους.
Δηλαδή με τους καινούριους Δήμους πολλαπλασιάστηκαν τα έξοδα Διοίκησης.
Όλες αυτές οι έμμισθες θέσεις έφεραν και αθέμιτες συνεργασίες, με συνέπεια εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Γίνονται προεκλογικά παζάρια, για την κατανομή των αξιωμάτων.
Το σημαντικό οικονομικό όφελος που προκύπτει από τις διάφορες θέσεις οδηγεί σε τέτοιες συνεργασίες, οι οποίες είναι σε βάρος ικανών και δυναμένων να προσφέρουν στο θεσμό.
- Το μεγαλύτερο αίσχος είναι αυτό της επομένης των εκλογών.
Θέσεις Αντιδημάρχων, προέδρων κλπ βγαίνουν σε ... δημοπρασία.
Μπροστά σ' αυτή την επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση το κράτος αναγκάστηκε να πάρει μέτρα.
Κατ αρχή απαγόρευσε τον ορισμό Αντιδημάρχων από Συμβούλους αντιπάλων προς τον Δήμαρχο συνδυασμούς.
Υποχρεώθηκαν έτσι, όσοι συμμετείχαν στις εκλογές χωρίς πρόγραμμα, ν' απόσχουν από παζάρια ανέντιμα και ανήθικα.
Στη συνέχεια είχαμε εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από Σύμβουλο συνδυασμού της αντιπολίτευσης.
Εκεί γινόταν ο μεγάλος χαμός.
Συναγωνιζόταν όλοι σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης έδειχναν τις δημοκρατικές ... ευαισθησίες τους.
- Πάλι το κράτος επενέβη και το κακό έστρωσε.
Οι Έλληνες όμως είμαστε ευρηματικοί. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταστρατηγήσουμε νόμους, η εφαρμογή των οποίων χρειάζεται δημοκρατική αγωγή.
Έτσι τον θεσμό των Ειδικών Συνεργατών, τον θέσπισε η Πολιτεία, προκειμένου να βοηθηθούν οι Δήμαρχοι στο έργο τους, τον μετέτρεψαν μερικοί σε μέσο συναλλαγής.
Έτσι έχουμε Ειδικούς Συνεργάτες Δημάρχου, τους αντιπάλους τους!
Δεν γνωρίζουμε τι συμβουλεύουν τους Δημάρχους σε αυτές τις περιπτώσεις.
Υπάρχει ερώτημα αν συμβουλεύουν την εφαρμογή του δικού τους προγράμματος ή του προγράμματος του Δημάρχου.
Πάντως με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται ... εχθροπραξίες και ξεπληρώνονται γραμμάτια.
Αυτό το κακό μάλλον θα περιοριστεί διότι το κράτος απ το 2007 καθιέρωσε ειδικά προσόντα γι αυτούς που θα διοριστούν Ειδικοί Συνεργάτες.
- Έχουμε επίσης τοποθετήσεις Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων από Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Είτε διότι παραδέχονται τις ικανότητές τους, είτε διότι εκπληρώνουν κάποιες συμφωνίες.
Αυτό το τελευταίο ακόμη δεν το αντιμετώπισε ο Νόμος.
Ίσως έρθει η ώρα να γίνει κάποια ρύθμιση και στο θέμα αυτό, για να σταματήσει η κατρακύλα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Πάντως σε κάθε περίπτωση, ότι και να κάνει το κράτος. Όποιες αποφάσεις και να πάρει. Αν ο λαός δεν στιγματίζει αυτές τις συναλλαγές τίποτε δεν πρόκειται ν αλλάξει.
Θα θεωρούνται οι ανήθικοι και οι διεφθαρμένοι ως οι ικανοί του πολιτικού παιχνιδιού και θα συνεχίζεται η κατηφόρα.
Άρα το μόνο που μπορεί να βοηθήσει σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η δημιουργία μεγάλων και ισχυρών Δήμων.
Δήμων που δεν θα μπορούν μικροί και ανέντιμοι πολιτικοί να δείχνουν την παρουσία τους. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα ψέματα τελείωσαν!

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Ως το σημαντικότερο υδρευτικό έργο της τελευταίας 35ετίας χαρακτήρισε τα διυλιστήρια της Μόρνας ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου της βόρειας Πιερίας, Δ. Βασιλειάδης, παραλαμβάνοντας το έργο που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Στο Σύνδεσμο της Βόρειας Πιερίας, παραδόθηκαν και επισήμως χθες το μεσημέρι τα διυλιστήρια στη Μόρνα, από όπου το νερό του φράγματος, αφού διυλιστεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, καταλήγει στις βρύσες των κατοίκων της βόρειας Πιερίας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο σε 1.437.881 ευρώ, από τα οποία τα 1.236.612 ευρώ είναι από Ευρωπαϊκούς Πόρους και τα υπόλοιπα 201.268,64€ από κονδύλια της ΝΑ Πιερίας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα έργο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, αφού η επιλογή της τοποθεσίας, μειώνει στο ελάχιστο την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λειτουργία των διυλιστηρίων.
Πανηγυρική ήταν η ατμόσφαιρα στα διυλιστήρια της Μόρνας, όπου ο Νομάρχης Πιερίας, παρέλαβε από τον ανάδοχο το έργο και αμέσως το παρέδωσε στον εκπρόσωπο του Συνδέσμου, δήμαρχο Πύδνας, Δημήτρη Βασιλειάδη.
Το νερό της Μόρνας, εδώ και λίγο καιρό υδρεύει τη βόρεια Πιερία και ένα έργο, το οποίο από πολλούς χαρακτηρίστηκε γεφύρι της Άρτας, ολοκληρώθηκε λύνοντας ένα από τα εντονότερα καθημερινά προβλήματα για τους κατοίκους της βόρειας Πιερίας.
Στην τελετή παράδοσης του έργου, εκτός από το δήμαρχο Πύδνας, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κολινδρού, Αιγινίου, Ελαφίνας, Κορινού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας, καθώς και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Δεν παραδίδουμε ένα απλό χαρτί, αλλά ένα μεγάλο έργο», ανέφερε ο Γιώργος Παπαστεργίου, αμέσως μετά την υπογραφή των σχετικών εγγράφων και την ουσιαστική παράδοση του έργου στο Σύνδεσμο.
Ο νομάρχης Πιερίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο χαρακτήρισε «κατάθεση ψυχής». Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μόχθησαν για την υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα γυρνάμε σελίδα και δεν κοιτάμε πίσω». Ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας για τα διυλιστήρια, είπε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο πολεμήθηκε, συκοφαντήθηκε και δημιούργησε παρεξηγήσεις, σημειώνοντας με νόημα ότι η χαρά του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, «αν σήμερα έπαιρνε νερό από τα διυλιστήρια και ο Δήμος Πέτρας», θυμίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τα διυλιστήρια έγιναν στα διοικητικά όρια του συγκεκριμένου Δήμου, παρότι αυτή η απόφαση κόστισε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.
«Ο αγωγός είναι έτοιμος και όποτε θελήσει ο Δήμος Πέτρας, έχει τη δυνατότητα να πάρει νερό. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, παρά μόνο μια συνεργασία του με το Σύνδεσμο. Δεν χρειάζονται ούτε έγγραφα, ούτε αποφάσεις. Χρειάζεται μόνο στενή συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, κάνοντας λόγο για ένα έργο που «μας ταλαιπώρησε, αλλά άξιζε τον κόπο».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε ότι οι προσπάθειες δεν σταματάνε με την παράδοση του έργου, αφού εδώ και ένα χρόνο έχει κατατεθεί προς έγκριση νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή επιπλέον φραγμάτων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 1,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού, ποσότητας ικανής να υδρεύσει όλο το νομό και να αρδεύσει όλη την περιοχή. «Ευελπιστώ ότι θα πάρουμε τις εγκρίσεις», είπε ο νομάρχης, σημειώνοντας πως η κατασκευή αυτών των επιπλέον υδατοδεξαμενών δεν είναι αρμοδιότητας της Νομαρχίας και για αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να παλέψουν για τη διεκδίκηση και υλοποίηση του έργου.
Παραλαμβάνοντας τα διυλιστήρια, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου, ο δήμαρχος Πύδνας ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και προσωπικά το νομάρχη, για τον αγώνα που έδωσε, ώστε να υλοποιηθεί το πιο σημαντικό έργο ύδρευσης που έγινε στην περιοχή, τα τελευταία 35 χρόνια.
Ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κατασκευαστή του έργου, ενώ δήλωσε πως «από δω και πέρα, η ευθύνη για τη λειτουργία του έργου, βαραίνει το σύνδεσμο και στόχος είναι οι κάτοικοι της βόρειας Πιερίας να υδρεύονται όπως και όλοι οι άλλοι κάτοικοι του νομού. Εκείνο που μελετάμε σε πρώτη φάση, είναι να μεταφερθούν τα γραφεία του Συνδέσμου στα διυλιστήρια, γιατί το έργο πρέπει να φυλάσσεται και να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση».

Τρόπος διύλισης
Από το φράγμα προβλέπεται η μεταφορά παροχής 15.000 m3/ημέρα νερού με αγωγό που φτάνει στο φρεάτιο μέτρησης παροχής του διυλιστηρίου, το οποίο αποτελεί και την είσοδο στο διυλιστήριο. Στη συνέχεια το νερό μεταφέρεται στο φρεάτιο ηρεμίας όπου μειώνεται η πίεση του (λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το φράγμα) και στη συνέχεια μέσω των 2 φρεατίων διανομής στις 2 δεξαμενές νιφάδωσης όγκου 143m3 η καθεμία, διαμέτρου 7,40μέτρων και βάθους 9,5 μέτρων, στις οποίες γίνεται η ανάμειξη του νερού με το κροκιδωτικό υλικό.
Κατόπιν το κροκιδωμένο νερό διαχωρίζεται στις 6 δεξαμενές καθίζησης όγκου 407m3 η καθεμία, διαμέτρου 15,4 μέτρων και βάθους 11 μέτρων, όπου γίνεται η καθίζηση της ιλύς και μέσω των φρεατίων συγκέντρωσης το νερό μεταφέρεται στον κυρίως χώρο του διυλιστηρίου στον οποίο γίνεται το τελικό στάδιο της διύλισης.
Η ύλις που συγκεντρώνεται στις δεξαμενές καθίζησης απομακρύνεται μέσω αντλίας λάσπης που είναι τοποθετημένη σε χώρο κοντά στο διυλιστήριο.
Ο χώρος των διυλιστηρίων
Ο κυρίως χώρος των διυλιστήριων αποτελείται από 6 κλίνες στις οποίες έχει τοποθετηθεί το φίλτρο διύλισης που είναι χαλαζιακή άμμος σε διάφορες ενεργείς διαμέτρους. Από εκεί με αγωγούς μεταφέρεται στο φρεάτιο εξόδου – διανομής και στη συνέχεια μέσω προσαγωγού προς το φρεάτιο του Μοσχοποτάμου.
Υπάρχει σύστημα καθαρισμού των κλινών το οποίο αποτελείται από συνδυασμό καθαρού νερού, που βρίσκεται αποθηκευμένο στον υδατόπυργο, και πεπιεσμένου αέρα που υπάρχει αποθηκευμένος στα αεροφυλάκια στον υπόγειο χώρο του διυλιστηρίου.
Η χωροθέτηση των υπογείων δεξαμενών, του δικτύου σωληνώσεων καθώς και του κύριου χώρου του διυλιστηρίου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να λειτουργεί με πλήρες φορτίο, με όλες τις δεξαμενές και τις κλίνες να λειτουργούν ταυτόχρονα. Όμως έχει και τη δυνατότητα να λειτουργήσει τμηματικά χρησιμοποιώντας από 1 ως και όλες τις δεξαμενές καθίζησης, ομοίως και για τις κλίνες είτε για λόγους συντήρησης και καθαρισμού είτε για λόγους μείωσης και ελέγχου παροχής.
Δίπλα από τον κυρίως χώρο του διυλιστηρίου έχει κατασκευαστεί βοηθητικό κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το προσωπικό που θα λειτουργεί το διυλιστήριο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

35 χρόνια ράβε ξήλωνε

ΠΕΜΠΤΗ 23.07.2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Ζωή να έχει η Δημοκρατία μας, την Παρασκευή γιορτάζει τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια από την αποκατάσταση της.

Το λιγότερο που περίμενε η γενιά μου, η γαλβανισμένη μέσα στο καμίνι ενός πολιτικού μίσους και διχασμού, ήταν η γαλήνη και σταθερότητα. Και ως προς την πολιτική σταθερότητα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ασφαλώς την εξασφάλισε με τις κινήσεις του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και της πρόσθεσε το άλας της «εθνικής συμφιλίωσης», με την εξάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αλλά δυστυχώς παρά τις εναλλαγές κυβερνήσεων δεν αποκτήσαμε καμιά σταθερότητα στην αντιμετώπιση των καθημερινών μας προβλημάτων, εκείνων που διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Τριάντα πέντε χρόνια τώρα η φορολογική νομοθεσία αλλάζει όχι μόνο από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, όχι μόνο από υπουργό σε υπουργό της ίδιας κυβέρνησης, όχι από το ένα οικονομικό έτος στο άλλο, αλλά πολλές φορές, οι αλλαγές γίνονται μια και δυο και τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Τριάντα πέντε χρόνια τώρα τα παιδιά του ελληνικού λαού αντιμετωπίζονται ως έπιπλα όπου κάθε καινούργια «νοικοκυρά», είτε τα αλλάζει από την αρχή είτε τα πάει πέρα δώθε. Αν έπρεπε να απαριθμήσω τις «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει στην κασίδα των Ελληνόπουλων, και ποια ήταν η «επιτυχία» τους, δεν θα έφτανε η στήλη πολλών ημερών.

Ακόμη και εκεί που έγιναν βήματα, όπως π.χ. στο ασφαλιστικό, έγιναν τόσο καθυστερημένα, τόσο αποσπασματικά, δειλά, μεσοβέζικα και παράταιρα, ώστε πριν εμπεδώσουμε την μια «μεταρρύθμιση» να διαπιστώνεται ότι χρειάζονται «νέες πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», αν δεν θέλουμε να καταρρεύσει το σύστημα.

Τώρα, μετά τους ...εμπνευσμένους χειρισμούς στις υποθέσεις των σκανδάλων, όπως του Βατοπεδίου, έχουμε μπει και σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, τόσο σώστε να μη γνωρίζουμε αν οι εκλογές θα γίνουν «αναγκαστικά» τον Οκτώβριο, το Μάρτιο, ή αργότερα.

Μετά από τριάντα πέντε χρόνια, δεν είναι μελαγχολικό να βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση ουσιαστικής αστάθειας;


Μας συμπαθάτε, αλλά κουραστήκαμε, μπαϊλντίσαμε, να είμαστε επί τριάντα πέντε χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, πολιτικά πειραματόζωα.
ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φριχτός θάνατος 50χρονου υπαλλήλου

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Φριχτό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ Στέφανος Μουρατίδης, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης ορύγματος, κατέρρευσαν τα τοιχώματα και τον καταπλάκωσαν.
Ο 50χρονος υπάλληλος, πατέρας δυο παιδιών, που εργαζόταν σε έργο αποχέτευσης της δημοτικής επιχείρησης στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Άννας στα Ευαγγελικά, δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην κατάρρευση των χωρίς αντιστήριξη πλευρών του ορύγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις μία το μεσημέρι αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος διενήργησε το Τμήμα Τεχνικής και Υγιειονομικής Επιθεώρησης Πιερίας με δύο υπαλλήλους του. Μέ βαση πάντα τις ίδιες πληροφορίες παρόντες στην αυτοψία ήταν και αρκετοί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι με σταθερό άκαμπτο μέτρο μέτρησαν το βάθος του σκάματος στα 2,40 μέτρα.
Μένει τώρα να διερευνηθεί πόσο είναι το βάθος του σκάματος σύμφωνα με την μέτρηση των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας που διεξήγαγε την αυτοψία.
Αντίθετα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, το βάθος του ορύγματος δεν υπερέβαινε το 1,70 μέτρα, πράγμα που φαίνεται να δικαιολογεί την απουσία μέτρων αντιστήριξης, δημιουργεί ωστόσο ερωτήματα, για το πώς μπορεί να καταπλακωθεί ένας άνθρωπος σε τέτοιο μικρό βάθος. Την ίδια στιγμή, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το βάθος του ορύγματος, δεν αποκλείεται να φθάνει και τα τρία μέτρα. Χρειάστηκαν πάντως πάνω από τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να ανασυρθεί ο άτυχος υπάλληλος που πέθανε από ασφυξία κάτω από τον χωμάτινο όγκο, καθώς κανείς δεν γνώριζε το ακριβές σημείο της πτώσης του.
Έρευνα-προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.
Στη λιτή, μόλις πέντε σειρών, ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν αναφέρεται καν αν έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος επιβλέπων του έργου, ενώ για περεταίρω πληροφορίες το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας μας παρέπεμψε σε πιθανό επόμενο δελτίο τύπου της Υπηρεσίας.
Όπως και να 'χει δύσκολα μπορεί να αποδοθεί ο τραγικός θάνατος του υπαλλήλου στην «κακιά στιγμή». Γιατί, γι' αυτήν ακριβώς, την κακιά στιγμή, θα πρέπει να τηρούνται πάντα αυστηροί κανόνες ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δήμο Κατερίνης τα τελευταία δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2007 ένας ακόμη υπάλληλος, ο 56χρονος ηλεκτρολόγος Σίμος Καγιάς, είχε βρει φριχτό θάνατο, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ηλεκτρικών λαμπτήρων, έπεσε από ύψος 7 μέτρων στο δρόμο λόγω βλάβης του ανυψωτικού μηχανήματος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ


Την Πέμπτη 23-7-2009 και ώρα 18.30 στα γραφεία του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των προπονητών των τμημάτων υποδομής και της ομάδας Νέων του Πιερικού και των αλλαγών δομής και οργάνωσης των τμημάτων αυτών.
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Η ομάδα Νέων του Πιερικού ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για την περίοδο 2009- 2010 την Παρασκευή 24-07-2009. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο Α’ ΔΑΚ (βοηθητικά γήπεδα). Νωρίτερα στις 17.30 και στα γραφεία του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα γίνει παρουσίαση των πρώτων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας Νέων Μάρκογλου Σταμάτη, Τσιανάκα Χρήστο και Αλεξίου Χρήστο. Την Δευτέρα 27-07-2009 θα πραγματοποιηθούν αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις, ενώ περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας η ομάδα Νέων θα αναχωρήσει για το Ελατοχώρι Πιερίας όπου και θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.
(Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του ΣΦΚ Πιερικός)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ έχει συσταθεί επιτροπή μεταγραφών. Η επιτροπή αυτή καθημερινά εργάζεται με σκοπό την ενδυνάμωση των τμημάτων υποδομής και της ομάδος νέων του Πιερικού. Ηδη έχουν υπογράψει στον Πιερικού ο Μάρκογλου, Ο Αλεξίου και ο Τσιανάκας..
Σκοπός της επιτροπής είναι να προσκληθούν και να ενταχθούν στα τμήματος υποδομής, οι καλύτεροι ποπδοσφαιριστές μικρής ηλικίας, έτσι ώστα τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής να αποτελούν την εγγύηση ότι η ομάδα νέων του μέλλοντος θα έχει ποιοτικό ρόστερ τα επόμενα τρία χρόνια, με παιδιά που θα προπονούνται απο τους προπονητές της ομάδος του ΠΙεΡΙΚΟΥ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΡΟΤΖΕΡΙΟ Ντε Ζέζους Αμπρέου ανακοίνωσε ο Πιερικός.

ΠΕΜΠΤΗ 23.7.09

Με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ροτζέριο Ντε Ζέζους Αμπρέου ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι μεταγραφικές κινήσεις της ΠΑΕ Πιερικός. Όπως πρώτο το "katerinisport" σας έγραψε από το μεσημέρι ο λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής στον οποίον είχαν καταλήξει οι ιθύνοντες των "μελανολεύκων" βρισκόταν στην Κατερίνη για να συζητήσει τις λεπτομέριες συνεργασίας με τον Πιερικό. Πριν από λίγο, στα γραφεία της ΠΑΕ παρουσιάστηκε ο ποδοσφαιριστής ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.
"Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στον Πιερικό. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να ανεβεί στη Super League" ήταν τα πρώτα λόγια του 28χρονου ποδοσφαιριστή (γεννήθηκε 26 Νοεμβρίου 1980). "Όταν ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον της ομάδας, επικοινώνησα με τον Ντιόγκο με τον οποίον υπήρξαμε συμπαίκτες στην Πορτουγκιέζα, και έλαβα τις καλύτερες συστάσεις για την Ελλάδα και τον Πιερικό".
Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του Ροτζέριο έπαιξαν, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Τσικούρας, ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Φάμπιο Ρικάρντο Περέιρα καθώς και οι...γνωστοί μας Νέτο Γκουερίνο και Βεριντιάνο Μαρτσέλο. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ μάλιστα Νέτο Γκουερίνο που ήταν στην παρουσίαση του Ροτζέριο εκτελώντας παράλληλα και χρέη διερμηνέα, είπε χαρακτηριστικά για το νέο απόκτημα του Πιερικού: "Στοιχηματίζω πάνω στον Ροτζέριο και πιστευω ότι θα βοηθήσει την ομάδα πετυχαίνοντας πολλά τέρματα".
Ο παίκτης προέρχεται από αγωνιστική δράση μιας και ανήκε μέχρι πρότινος στο δυναμικό της Βίλα Νόβα, ομάδας Β' Εθνικής Βραζιλίας με την οποία πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις δυο φορές μιας και "έσπασε" το συμβόλαιό του για να έλθει στον Πιερικό. Ο Ροτζέριο ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κρουζέιρο του Πόρτο Αλέγκρε το 1998 όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2001. Το 2001 φόρεσε τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ (Α' Βραζιλίας) ενώ έπειτα μεταγράφηκε στην ελβετική Τουν (Α' κατηγορία Ελβετίας) όπου κάθησε μέχρι το 2004. Τη σεζόν 2005-06 φόρεσε τη φανέλα της Ιμπιράμα (Β' Βραζιλίας) ενώ από το 2007 μέχρι το Μάρτιο του 2009 ανήκε στο δυναμικό της Πορτουγκιέζα, όπου συνυπήρξε με τον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού, Ντιόγκο. Η Βίλα Νόβα ήταν ο επόμενος "σταθμός" στην καριέρα του Ροτζέριο, πρόλαβε όμως, όπως ειπώθηκε παραπάνω, να αγωνιστεί μόλις σε δυο αγώνες, κόντρα στη Βάσκο Ντα Γκάμα στης 14 Ιουλίου και κόντρα στη Φιγκερένσε στις 17 Ιουλίου.
Ο ύψους 1,83 και βάρους 81 κιλών ποδοσφαιριστής, θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη.

Οι προπονήσεις των παικτών του Πιερικού υπό τις οδηγίες του Σερραίου κόουτς συνεχίζονται πρωί και απόγευμα και περιλαμβάνουν στοιχεία τακτικής, τεχνικής αλλά και "βιντεοθεραπεία". Το φιλικό παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα μάλλον θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΤΖΕΡΙΟ.


Ο Χρήστος Τσικούρας παρουσιάζει τον Ροτζέριο. Δίπλα του ο Νέτο Γκουερίνο. Στα δεξιά, ο Παναγιώτης Σατσίδης.
Ο Ροτζέριο με τον...κατά συνθήκη μεταφραστή του, Νέτο Γκουερίνο.

Τον Ροτζέριο καλωσορίζει ο Γενικός Διευθυντής, Παναγιώτης Σατσίδης.