Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Έλα στη θέση μου (καταπληκτικό βίντεο !)

ΤΡΙΤΗ 21 Ιουλ 2009

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για να ρυθμιστούν τα χρέη των νοικοκυριών



ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - "Η" Online 21/7
Όπως αναφέρει η πρόταση στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες έχουν αποδεδειγμένα αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους θα μπορούν πληρώνοντας το 10% της συνολικής οφειλής να απαλλαγούν από το χρέος τους σε διάστημα 3-5 ετών

Το μεγαλύτερο ποσοστό (6,9%) καθυστερούμενων καταναλωτικών δανείων εμφανίζει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες τις ευρωζώνης, ενώ τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες την τελευταία πενταετία έχουν τριπλασιαστεί.

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, Λούκα Κατσέλη παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου «ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών», η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως τόνισε, τα χρέη των νοικοκυριών είχαν ξεπεράσει τα 117 δισ. ευρώ στο τέλος του 2008 από 40,19 δισ. ευρώ στα τέλη του 2003.

Ειδικότερα η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ προβλέπει:

Ρυθμίσεις χρεών για τους καταναλωτές που αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Στις περιπτώσεις αυτές, οι οφειλέτες θα μπορούν πληρώνοντας το 10% της συνολικής οφειλής να απαλλαγούν από το χρέος τους σε διάστημα 3-5 ετών.

Το ποσό που θα καταβάλει ο ενδιαφερόμενος κάθε μήνα στην τράπεζα θα καθορίζεται από Δικαστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί στη ρύθμιση είναι να μην έχει περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα για την κάλυψη των δόσεων. Στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του δεν απαλλάσσεται από τα χρέη.

Στην περίπτωση τώρα που τα εισοδήματα του οφειλέτη δεν επαρκούν για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, είναι δυνατός ο προσδιορισμός χαμηλότερων ή και μηδενικών καταβολών. Βέβαια, το δικαστήριο θα επανεξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη.

Η κύρια κατοικία του οφειλέτη κατά τη διάρκεια της ρύθμισης προστατεύεται. Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την εξαίρεσή της από την περιουσία που ρευστοποιείται για την ικανοποίηση των πιστωτών, εφόσον δεν υπερβαίνει σε έκταση το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξανόμενο κατά 20%.

Σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει σε διάστημα 20ετίας, με περίοδο χάριτος και σε ευνοϊκούς όρους, ποσό οφειλών μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτή αποτιμάται από το δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, υπογράμμισε πως το υπουργείο δίνει καθημερινά μάχη για την εξυγίανση της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

Τέλος, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται και νέα πρόταση για την «Τειρεσίας», καθώς στις «μαύρες λίστες» της είναι εγκλωβισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές. Υπογράμμισε ακόμα πως τα τελευταία χρόνια η ακρίβεια και οι αυξημένες δαπάνες για Υγεία, Παιδεία έχουν «ροκανίσει» το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τα οποία καταφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν πάγιες ανάγκες τους.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η βρώμικη συνωμοσία


Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία -με την έγκριση του Χένρι Κίσινγκερ- οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, σκότωσαν, βίασαν, κατέστρεψαν... Μέχρι και σήμερα μολύνουν με την παρουσία τους το Νησί της Αφροδίτης.

Γράφει ο Mιχάλης Iγνατίου
mignatiou@aol.com

Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία -με την έγκριση του Χένρι Κίσινγκερ- οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο, σκότωσαν, βίασαν, κατέστρεψαν... Μέχρι και σήμερα μολύνουν με την παρουσία τους το Νησί της Αφροδίτης.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου. Η εντολή για την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου δόθηκε από τον Δημήτριο Ιωαννίδη, ο οποίος ελάχιστες ώρες πριν από το πραξικόπημα είχε συναντηθεί με πράκτορες της CIA. Οι τελευταίοι κόμπαζαν στους θαμώνες του εστιατορίου «Βυζαντινόν» και του μπαρ «17», ότι κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Τα στοιχεία που πιστοποιούν την αμερικανική ενοχή για το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου είναι πάρα πολλά και δεν έχουν αμφισβητηθεί μέχρι τώρα από κανένα ανεξάρτητο δημοσιογράφο ή ερευνητή. Τα χιλιάδες έγγραφα, που βρίσκονται στα Εθνικά Αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών και τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν μετά από επίμονο αγώνα ερευνητών, είναι ισχυρή απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η τιμωρία του Μακάριου.

Εχει και ο τότε πρόεδρος το μερίδιο της ευθύνης του. Διότι, αν και ήταν ένας πανέξυπνος κληρικός που ανατράφηκε στο παρασκήνιο του κυπριακού «Βυζαντίου», επέμενε σε λάθος κινήσεις. Και ήταν λάθος κίνηση η επιστολή προς τον Γκιζίκη, όπως ήταν και βλακώδης πράξη η συνεχής ενόχληση του Κίσινγκερ από τον τότε Σοβιετικό ομόλογό του, Αντρέι Γκρομίκο.

Βέβαια, όποια και αν ήταν η στάση του Μακάριου ήταν πολύ μικρός -και δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία περί αυτού- για να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά στην αμερικανική υπερδύναμη. Αλλωστε, ο Μακάριος ήταν ένας φιλοδυτικός παπάς, ο οποίος -σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας- συζητούσε με τον Καντάφι την δεκαετία του ’70, τρόπους για να θέσει εκτός νόμου το ΑΚΕΛ, το κόμμα που τον βοηθούσε για να παραμένει στην εξουσία.

Ηταν τραγικό το λάθος, λοιπόν, του πανίσχυρου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, να τα «βάζει» με τον ανίσχυρο Μακάριο. Πόσο μάλλον να ενθαρρύνει στο παρασκήνιο τους τρελοχουντικούς της Αθήνας να τον ανατρέψουν, αν και δημόσια ζητούσε δήθεν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Μία φράξια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί από πέρυσι να «αναλύσει» με διαφορετικό τρόπο τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, στην προσπάθειά της να αποδείξει πως δεν υπήρξε αμερικανική εμπλοκή στο πραξικόπημα και την εισβολή. Είναι χαμένος κόπος...

Η ενοχή του Κίσινγκερ και της CIA δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί και τα ντοκουμέντα είναι πανίσχυρα. Αλλωστε, ούτε ο ίδιος αμφισβήτησε τον χάρτη, ο οποίος στις 13 Αυγούστου δείχνει τα νέα «σύνορα» της Κύπρου, όπως τα επέβαλαν με τον αμερικανικό οπλισμό την επομένη οι ορδές του Αττίλα.

Είναι απλό το ερώτημα: Πώς γνώριζε η CIA, μία ημέρα πριν από τη δεύτερη εισβολή, μέχρι πού θα φτάσουν τα τουρκικά στρατεύματα την 14η Αυγούστου 1974; Και πώς είναι δυνατόν, ο νομικός σύμβουλος του κ. Κίσινγκερ, να περιγράφει πριν αρχίσει η δεύτερη εισβολή όλες τις κινήσεις των Τούρκων;

Οσον αφορά το πραξικόπημα και την πρώτη εισβολή, ο καθένας από εμάς μπορεί να επισκεφθεί ελεύθερα τα αμερικανικά αρχεία, στη διεύθυνση 8601 Adelphi Road College Park, Maryland. Δημοσιογράφοι και ερευνητές ξόδευσαν χιλιάδες δολάρια και έφτασαν στα δικαστήρια με αντίπαλο το αμερικανικό κράτος για να έχει ο καθένας πρόσβαση σ’ αυτά τα αρχεία.

Είμαι δε βέβαιος, πως θα φύγετε από εκεί μέσα με «σκισμένη» την καρδιά, διότι θα νιώσετε ότι ξετυλίγετε μπροστά στα ίδια τα μάτια σας η βρόμικη συνωμοσία εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Μία συνωμοσία που συνεχίζεται, καθώς η σημερινή προσπάθεια των Βρετανών στοχεύει στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων, που προσπαθούν να επιβάλουν από το 1974 οι Τούρκοι..ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Xάος και μαύρα ταμεία

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Για τις σπατάλες στον χώρο της υγείας δεν αμφιβάλλει κανείς. O χώρος του Eθνικού Συστήματος Yγείας, του IKA και άλλων κρατικών φορέων...ΠΗΓΗ

Για τις σπατάλες στον χώρο της υγείας δεν αμφιβάλλει κανείς. O χώρος του Eθνικού Συστήματος Yγείας, του IKA και άλλων κρατικών φορέων υποφέρει από κακοδιοίκηση, κλοπές και σπατάλες που προκαλούν την κοινή λογική. Tο πρόβλημα είναι παλιό και πασίγνωστο αλλά η λύση του δεν φαίνεται να προκύπτει με καταγγελίες των αρμοδίων κάθε φορά που ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Προ δεκαετίας ο κ. Aλέκος Παπαδόπουλος ως υπουργός Yγείας είχε μιλήσει για «πιράνχας» και ξεκίνησε να βάλει μια κάποια τάξη στο σύστημα αλλά αποχώρησε νωρίς. Oσοι τον διαδέχθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προέβησαν σε ανάλογες διαπιστώσεις που συνοδεύθηκαν από εξαγγελίες περί πάταξης των φαινομένων διαφθοράς και εξοικονόμησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο.

Tα αποτελέσματα δυστυχώς είναι πενιχρά και η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Oι χθεσινές διαπιστώσεις του κ. Δ. Aβραμόπουλου και των άλλων υπουργών της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία με τα «μαύρα ταμεία» ενδεχομένως να αγγίζουν την πραγματικότητα. Tο ερώτημα όμως παραμένει και είναι αμείλικτο: Γιατί δεν έκαναν κάτι πέντε χρόνια στην εξουσία, και πότε επιτέλους θα μπει τάξη στο πολύπαθο αυτόν χώρο που κοστίζει εκτός από χρήμα και ζωές;

Όταν μια κυβέρνηση διαπιστώνει ατασθαλίες και κομπίνες, δεν αρκεί να καταγγέλλει γενικώς και αορίστως κυκλώματα που δρουν κάτω από τη... μύτη. Xρειάζεται αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση ώστε να ανατρέψει ένα σάπιο καθεστώς παραοικονομίας και μεσαζόντων που θησαυρίζει εις βάρος του δημοσίου χρήματος και της υγείας των πολιτών.

Aσφαλώς και οι υπηρεσίες υγείας κοστίζουν ακριβά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνουμε δυο και τρεις φορές περισσότερα από όσα πραγματικά αξίζουν. Xρέος της κυβέρνησης είναι να λάβει μέτρα και αποφάσεις που θα σταματήσουν το επιτηδευμένο χάος από το οποίο επωφελούνται τα πάσης φύσεως τρωκτικά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δύο εκρήξεις από γκαζάκια στην Θεσσαλονίκη


ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στις 3:08 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, επί της οδού Μιχαήλ Καραουλή 27, στις Συκιές. Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στα τζάμια των γραφείων.

Δύο λεπτά αργότερα, στις 3:10 τα ξημερώματα, ξεσπούσε φωτιά από γκαζάκια, σε κτίριο του Πατριαρχείου, επί της οδού Κλειούς 12, στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Στα σημεία έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση των συμβάντων.(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στα 2,2 δισ. οι χρήστες του Διαδικτύου μέχρι το 2013 Το μεγαλύτερο ποσοστό θα αντιστοιχεί στην Ασία με 43% από 38% που είναι σήμερα.

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Σε 2,2 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν το 2013 οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως, από 1,5 δισεκατομμύρια το 2008, εκ των οποίων το 43% στην Ασία και το 17% στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Forrester.

«Παρά την οικονομική ύφεση, ο αριθμός των καταναλωτών που στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου συνεχώς αυξάνεται», υπογραμμίζει ο αναλυτής Ζία Ντανιέλ Γουίγκντερ, ο οποίος προβλέπει αύξηση των χρηστών κατά 45% μεταξύ των ετών 2008 και 2013.

Το μεγαλύτερο ποσοστό θα αντιστοιχεί στην Ασία (43% από 38% που είναι σήμερα), ενώ στη Βόρεια Αμερική θα αντιστοιχεί μόλις στο 13% των χρηστών και στην Ευρώπη το 22% (έναντι 17% και 26% αντίστοιχα το 2008).

Το 2013, η Κίνα θα αριθμεί 377,1 εκατομμύρια κυβερνοχρήστες, περισσότερους και από τις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των χρηστών αναμένεται να φτάσει τα 260,5 εκατομμύρια.

Στην Ευρώπη, εκτιμά η μελέτη, η αύξηση θα σημειωθεί κατά κύριο λόγο στις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν περιορισμένη πρόσβαση, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρωσία και η Τουρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 21.7.2009

ΤΡΙΤΗ 21.07.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΗΓΗ)

- Διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αθανασάκη ανεξαρτοποιήθηκε.
Η κ. Αθανασάκη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στο Δήμο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.
Από το περιεχόμενο της επιστολής της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, διαβάζουμε ότι ο συνδυασμός του κ. Χιονίδη "εξυπηρετεί ένα μικροσύστημα πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων".
Δεν γνωρίζουμε αν μέσα σ' αυτό το μικροσύστημα των προσωπικών συμφερόντων, εντάσσεται και η καταγγελία του κ. Αμοιρίδη, ότι απασχολούσε στη δική της επιχείρηση υπάλληλο του Δήμου σε ώρα εργασίας.
Πάντως αν πράγματι η Διοίκηση του κ. Χιονίδη υπηρετεί το μέτριο, γι' αυτή τη μετριότητα υπάρχει ασφαλώς και μεγάλη δική της συμμετοχή.

- Με το θέμα της εκκλησιαστικής και της μοναστηριακής περιουσίας απεραντολογούμε, με επιχειρήματα τα οποία δεν έχουν θέση στο θέμα αυτό.
Επικαλούνται, κυρίως τα μοναστήρια, ως επιχείρημα διατήρησης της κτηματικής τους περιουσίας, την Ελληνική Νομοθεσία και κατά βάση τον Αστικό Κώδικα.
Αν η εκκλησία και τα μοναστήρια είναι επιχειρήσεις και λειτουργούν με τους κανόνες της θεωρίας του καπιταλισμού, τότε έχουν δίκαιο να διεκδικούν οικονομικά οφέλη.
Αν πράγματι οι αρχές τις οποίες υπηρετούν έχουν ως βάση το κέρδος, τότε καλά κάνουν και επικαλούνται στοιχεία από τους αυτοκράτορες και τους σουλτάνους.
Αν όμως πιστεύουν ότι η εκκλησία και τα μοναστήρια ζουν και πορεύονται μέσα στο πλαίσιο αρχών, που καθορίζει η χριστιανική θρησκεία, τότε κάνουν μεγάλο λάθος να προκαλούν το λαό με ακραίες διεκδικήσεις.
Ας διαλέξουν.
Θέλουν το χρήμα ή τον Χριστό;
Πάντως και τους δύο Θεούς δεν μπορούν να τους πιστεύουν και να τους υπηρετούν ταυτόχρονα.

- Το ότι μερικοί Δήμαρχοί μας δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους το βλέπουμε σχεδόν καθημερινά.
Ασχολούνται με μικρά, ασήμαντα και ανάξια για ένα Δήμαρχο θέματα, προκειμένου να κρύψουν τις αδυναμίες τους.
Είδαμε Δήμαρχο να "κλωτσάει" τα εμπορεύματα μικροπωλητή, προκειμένου να τοποθετηθούν στην ευθεία, όπως οι γυλιοί στο στρατό όταν είχαμε επιθεώρηση.
Είδαμε Δήμαρχο να ελέγχει τις άδειες των μικροπολιτών, που πωλούσαν μικροείδη σε καθορισμένους παραλιακούς χώρους, παριστάνοντας τον σερίφη.
Είδαμε και βλέπουμε πολλά. Ο Καποδίστριας μόνο κακό έκανε με την διάλυση των Κοινοτήτων.
Όσο καθυστερούν οι πραγματικές και ουσιαστικές διοικητικές συνενώσεις ευρύτερων περιοχών, τόσο θα βλέπουμε Δημάρχους και άλλους παράγοντες να γελοιοποιούν με τις πράξεις τους το αξίωμά τους.
- Τώρα με τις διακοπές και κυρίως με τη συνταξιοδότησή μου, μου δίνεται η ευκαιρία για πολλές και πολύωρες συζητήσεις.
Διαπίστωσα, για να μη μακρολογώ, ότι έκανα πολλούς εχθρούς.
Δεν το είχα καταλάβει, ούτε μπορούσα να το πιστέψω.
Μου είπε ότι "καλά είναι αυτά που λες, όμως δεν γίνονται στην Ελλάδα".
Μου είπαν ότι "ματαιοπονείς αν νομίζει ότι θ' αλλάξεις τους Έλληνες".
Μου είπαν "τι συμφέρον έχεις και επικρίνεις τόσους ανθρώπους με θέσεις και αξιώματα;".
Μου είπαν πολλά, που με προβλημάτισαν.
Ακόμη και μακροχρόνιες σχέσεις και φιλίες κλονίστηκαν εξαιτίας της κριτικής μου.
Αναρωτήθηκα.
Μήπως πρέπει και εγώ να παρουσιάζω τους ασήμαντους ως προσωπικότητες;
Μήπως τα ασήμαντα και καθημερινά πρέπει να τα παρουσιάζουν ως ιστορικά γεγονότα;
Μήπως πρέπει να κολακεύω τους αδύνατους παρουσιάζοντάς τους ως ισχυρούς;
Πρέπει οπωσδήποτε να μπει λίγο... νερό στο ποτήρι της αλήθειας. Οι άνθρωποι στη σημερινή εποχή έχουν γίνει πολύ σκληροί μπροστά στο συμφέρον.
Έχουν χάσει, δυστυχώς, οι περισσότεροι κάθε σχέση με αρχές και ιδανικά που κοσμούσαν τους ανθρώπους άλλες εποχές.
Πάντως να αλλάξω παντελώς νομίζω ότι πρέπει να αποκλεισθεί.
Η ιστορία και οι αγώνες μιας ζωής δεν θυσιάζονται. Δεν πρέπει να θυσιασθούν χάρη οποιασδήποτε σκοπιμότητας.
Θα γίνω "κομμουνιστής"!
Θα γίνω σαν αυτούς που είδαν να καταρρέουν όλα γύρω τους και αυτοί παραμένουν πιστοί στα οράματά τους.
Είναι όμορφη η ζωή με τα υλικά αγαθά.
Είναι όμως ομορφότερη με τα υψηλά ιδανικά της.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 21 Ιουλίου

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Μια από τις μεγαλύτερες μορφές των Ελληνικών γραμμάτων, τίμησε ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της περιοχής, ο Εμμανουήλ Κριαράς. Λίγο μετά τις 8.00 χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή στο δημαρχείο.


Παραπληροφόρηση (η) {κ. παραπληροφορήσεως χωρ. πληθ.} η σκόπιμα κακή πληροφόρηση, που χαρακτηρίζεται από τη μετάδοση ανακριβών, μονόπλευρα διογκωμένων ή επινοημένων (ψευδών) πληροφοριών ή/και την απόκρυψη άλλων: η ~ στα θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής || η ~ των μέσων μαζικής ενημέρωσης
(Λεξικό Μπαμπινιώτη, σελ. 1345)

Και για να γίνει πιο κατανοητό. Παραπληροφόρηση είναι, όταν γίνεται μια ληστεία σε μια επιχείρηση «ταχυμεταφορική» και ο συντάκτης του blog, γράφει ότι έγινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!


Στις 5:30 το απόγευμα πήρε απόφαση και 2,5 ώρες μετά, την είχε υλοποιήσει κι όλας!
Πρόκειται για το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Ολύμπου, το οποίο μπορεί να φημίζεται για μια σειρά «κωλυσιεργιών» του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδρασε αστραπιαία… Η απόφαση αφορούσε την ανακήρυξη του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά σε επίτιμο δημότη Αν. Ολύμπου.


Ο Βιολογικός της Νότιας Πιερίας έχει παραληφθεί ημιτελής, δεν έχει γίνει αποδοχή προς χρήση του έργου, δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς και επιπλέον ο φορέας στερείται διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
Αυτά (συν την γενναία οικονομική ενίσχυση που απαιτείτα) είναι μόνο τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, για να λειτουργήσει ο βιολογικός της νότιας Πιερίας, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου…
(Έλα να πέφτουν στοιχήματα… πρώτα θα ολοκληρωθούν τα παράλληλα έργα του νέου νοσοκομείου ή πρώτα θα λειτουργήσει ο βιολογικός;)


Τουρνουά paintball οργανώνουν το Σαββατοκύριακο οι ΟΝΝΕΔίτες της Κατερίνης.
Άκουσαν φαίνεται ότι Τούρκοι εντείνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο κι είπανε να εκπαιδευτούν στα όπλα, μπας και χρειαστεί να συνδράμουν την πατρίδα.
Τιιι; Για διασκέδαση θα το κάνουν;
Όχι ρε παιδιά. Διασκέδαση είναι τα πολεμικά παιχνίδια;
Για όσους δεν γνωρίζουν, η ιδέα του paintball «γεννήθηκε» τη δεκαετία του ’70, όταν μία παρέα βετεράνων του Βιετνάμ, σε ένα barbecue party, ξεκίνησαν να παίζουν κάτι μεταξύ κρυφτού και κυνηγητού, με αρχικό σκοπό την αρπαγή της σημαίας των αντιπάλων. Σύντομα εξελίχτηκε σε κανονικό πολεμικό παιχνίδι όπου ο αντίπαλοι Ράμπο χρησιμοποιούν όπλα τα οποία, ευτυχώς, εκτοξεύουν χρώμα αντί για σφαίρες.

Χρειάστηκε, λέει, να βγει δικαστική απόφαση για να αναγκαστεί η ΕΡΓΑΣ (του Μπατατούδη, θυμάστε) να πάρει τους γερανούς της κι ό,τι εργαλεία παράτησε το 2007 στο χώρο του Νοσοκομείου, εμποδίζοντας τον νέο εργολάβο να διαμορφώσει χώρο πάρκινγκ και ελικοδρόμιο.
Και να σκεφτείς ότι στην Αθήνα, μόλις αφήσεις κάπου παράνομα, σε δημόσιο δρόμο, το αυτοκίνητό σου, στο παίρνει ο γερανός! Κι ας εμποδίζεις μόνο κάναν μαγαζάτορα που του ‘κλεισες τη βιτρίνα κι όχι 120.000 νοματαίους που περιμένουν τόσα χρόνια να μπουν στο νέο νοσοκομείο!
Θα πάρουμε τουλάχιστον νοίκια, που τα «στεγάζαμε» εκεί δυο χρόνια τώρα;.
Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος παρακολουθεί στενά τις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου και μας ενημερώνει (όπως μας ενημερώνει, με ό,τι και όσες, υποθέτουμε, πληροφορίες συγκεντρώνει) τακτικά.


Στο μεταξύ, απ ό,τι καταλαβαίνω, αρκετοί την έχουν κάνει για διακοπές, ενώ όσοι δεν έφυγαν πού μυαλό για δουλειά.
Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν ότι και με τον καύσωνα μπορεί κανείς να είναι παραγωγικός.
Ευτυχώς απελευθερώθηκαν τα επαγγέλματα και θα μπορούμε τουλάχιστον το καλοκαίρι να πηγαίνουμε να δουλεύουμε παγοπώλες στη Φιλανδία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με τα «μικρά» πότε θα ασχοληθείτε;

ΤΡΙΤΗ 21.07.2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Οι «μεγάλοι» του πολιτικού μας εποικοδομήματος, ασχολούνται με τα «μεγάλα» προβλήματα του τόπου. Αν και πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, ή ανασχηματισμός, πως θα πετύχουν τα παιγνίδια με το σύνταγμα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε τρίτο κόμμα και άλλα παρόμοια.
Εμείς, παρακάτω, έχουμε τα δικά μας «μικρά» προβλήματα να μας βασανίζουν. Τα οποία θεωρούνται ανάξια για να ασχοληθούν συστηματικά με αυτά οι «μεγάλοι». Όπως για παράδειγμα το πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών μας.
Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που οι γονείς μας έλεγαν «μάθε παιδί μου γράμματα» βέβαιοι πως «με ένα χαρτί στο χέρι» δεν θα πεινάσουμε. Τώρα το «χαρτί» οδηγεί στην ανεργία, σε εφιαλτικά ποσοστά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι άνεργοι πτυχιούχοι, φτάνουν φέτος τους 100.000. Ενώ άλλοι 10.000 συντηρούνται απασχολούμενοι σε τελείως άσχετα επαγγέλματα, ή σε επιδοτούμενα προγράμματα υποαπασχόλησης, με σχεδόν συμβολικές αμοιβές.
Γέμισε ο τόπος άνεργους φιλολόγους –το 67% των πτυχιούχων- ιστορικούς, αρχαιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, κοινωνιολόγους κλπ. «Βρόμισε η αγορά» από την υπερπροσφορά δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, ακόμη και γιατρών, τόσο ώστε οι άνεργοι αυτών των ειδικοτήτων να ξεπερνούν τις 17.000.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν απλώς ότι αφενός πάσχει το σύστημα με το οποίο τρεις στους τέσσερις νέους εισάγονται σε σχολή με διαφορετικό αντικείμενο από εκείνο που ήθελαν να σπουδάσουν. Και αφετέρου την τραγική απουσία επιστημονικώς ασκούμενου επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων, στα χρόνια κυρίως του λυκείου.
Ο φίλος μου ο Λευτέρης έχει τρεις γιους. Τον μεγάλο τον έχει ακόμη ...οικόσιτο, με το πτυχίο κοινωνιολογίας κορνιζαρισμένο.
Ο μεσαίος, που προτίμησε κάτι ...ευτελές και ταπεινό, να γίνει δηλαδή υδραυλικός, είναι ο μόνος ευτυχής. Τον κυνηγάνε για δουλειά, δεν κυνηγάει. Ακόμη και με την κρίση.
Και τώρα ο Λευτέρης προσπαθεί να «φωτίσει» τον μικρό του ότι με ένα πτυχίο νομικής δεν γίνεσαι οπωσδήποτε Λυκουρέζος ή Κούγιας, αλλά πιθανότατα ένας αθλίως αμειβόμενος βοηθός σε δικηγορικό γραφείο.
Μόνο που αυτή τη δουλειά δεν έπρεπε να την κάνει ο Λευτέρης που δεν τελείωσε το γυμνάσιο. Αλλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το οποίο έχει καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας, παρά τους τόσους ...πρωτομάστορες, που δεκαετίες τώρα το «εκσυγχρονίζουν».
ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανοιχτό μέχρι να… κλείσει το κάμπινγκ του ΕΟΤ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κάμπινγκ του ΕΟΤ, επεσήμανε το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Ολύμπου, το οποίο κράτησε αποστάσεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατασκηνωτών. Την ανησυχία του, για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικού Ολύμπου, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα με οριακή απαρτία.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται η ΔΕΥΑΝΟ να προχωρήσει στην διακοπή της υδροδότησης στο κάμπινγκ, όσο θα υπάρχουν κατασκηνωτές σ’ αυτό, έδωσε ο αναπληρωτής δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους κατασκηνωτές του κάμπινγκ του ΕΟΤ, έφερε προς συζήτηση σε προ ημερήσιας διάταξη θέμα η δημοτική σύμβουλος κ. Τσιαπαρή. Η κ. Τσιαπαρή μίλησε για «θερμό επεισόδιο» την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, από αγανακτισμένους κατασκηνωτές, όταν συνεργεία της ΔΕΗ επιχείρησαν να κόψουν την ηλεκτροδότηση του κάμπινγκ.

Συνεχίζοντας η δημοτική σύμβουλος, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των 300 περίπου κατασκηνωτών οι οποίοι, όπως είπε, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα το Σάββατο στην Σκοτίνα με το κλείσιμο του δρόμου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην καταφέρει να προσεγγίσει την περιοχή. Η κ. Τσιαπαρή, ανέφερε ότι την ίδιας μέρα, συναντήθηκε με τους διαδηλωτές, δηλώνοντας ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να διακόψει την υδροδότηση τους, ενώ μίλησε ακόμα και για προσπάθεια προπηλακισμού της, από κάποιους κατασκηνωτές.

Η κ. Τσιαπαρή, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή όσον αφορά την στάση που πρέπει να κρατήσει ο Δήμος, προτείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη διακοπή της υδροδότησης στο Κάμπινγκ του ΕΟΤ, μόλις προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ. «Βλέπω την παρανομία που υπάρχει και πολύ θα ήθελα να καθαρίσει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές και για κάποιους κατοίκους της Σκοτίνας, οι οποίοι «δυστυχώς, συντάσσονται με τους κατασκηνωτές».

Παρόν στις κινητοποιήσεις των κατασκηνωτών, ήταν και ο αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όσο θα υπάρχουν κατασκηνωτές στο κάμπινγκ, ο ίδιος, δεν προτίθεται να δώσει εντολή για διακοπή της υδροδότησής τους.

Ο κ. Αρωνιάδης, καταδίκασε τα μικροεπεισόδια που έγιναν και το κλείσιμο των δρόμων, τα οποία όπως είπε προκάλεσαν ένταση μεταξύ κατασκηνωτών και επαγγελματιών της Σκοτίνας, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος, δεν έχει καμιά επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης όσον αφορά το τι πρόκειται να γίνει.

Πάντως και ο αναπληρωτής δημάρχου, στάθηκε στα προτερήματα της περιοχής, λέγοντας πως η κατάσταση θα πρέπει σύντομα να διορθωθεί, αφού όλοι παραδέχονται ότι το κάμπινγκ κρύβει κινδύνους για τους επισκέπτες του, από την πολύχρονη εγκατάλειψή του.

Στην άθλια κατάσταση του κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, στάθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγελουσόπουλος, επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι κατασκηνωτές, από τις μη συντηρημένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν χωρίς να έχουν ελεγχθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Ολύμπου, τόνισε πως «αν συμβεί κάποιο ατύχημα τότε θα έχουμε όλοι μας πρόβλημα».

«Δεν μπορεί να κόβουμε ξαφνικά σε μια περιοχή το νερό και το ρεύμα, όταν υπάρχει κόσμος», ανέφερε στην τοποθέτησή του, αντιδήμαρχος Αν. Ολύμπου. Ο κ. Γιάντσιος, είπε ότι όντως το κάμπινγκ λειτουργεί χωρίς το σήμα του ΕΟΤ, «αλλά και πέρυσι δεν πληρούε τους όρους και λειτουργούσε», όπως είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να τελειώσει πρώτα η φετινή τουριστική σαιζόν και μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σωστή τη θέση του Υπουργού για το κλείσιμο του κάμπινγκ, τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σιντριβάνης, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ, η οποία «υποβαθμίζει την περιοχή μας», ενώ πρότεινε, αν δεν μπορεί το Κράτος να διαχειριστεί την έκταση όπως πρέπει, αυτή να επιστραφεί στο Δήμο Αν. Ολύμπου.

Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης: Το κάμπινγκ είναι επικίνδυνο

Την απόφασή του να κλείσει το κάμπινγκ του ΕΟΤ, επανέλαβε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι το κάμπινγκ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, «διότι δεν έχει σήμα, δεν έχει αποχέτευση, δεν έχει στοιχειώδους όρους υγιεινής.»

Ο κ. Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι το χειμώνα δεν έγιναν εργασίες, γιατί ακόμα εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του προηγούμενου ιδιοκτήτη, ενώ απαντώντας στο γιατί πρέπει να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες, υποστήριξε πως αν δεν ξεκινήσουν άμεσα, το κάμπινγκ δεν θα παραδοθεί στους κατασκηνωτές τον ερχόμενο Μάιο, όπως επιθυμεί ο ΕΟΤ.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με τους κατασκηνωτές, δηλώνοντας πως αντιπροσωπεία των κατασκηνωτών τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, όπου εκεί αντιπρότεινε «τα πάντα», όπως είπε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ένα κάμπινγκ επικίνδυνο για τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι στους κατασκηνωτές προσφέρθηκαν δυο λύσεις, είτε να μεταφερθούν σε άλλο κάμπινγκ, είτε του χρόνου να κατασκηνώσουν στο κάμπινγκ της Σκοτίνας δωρεάν. «Έχω κάνει τα πάντα για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Προσφέραμε χρήματα, κάμπινγκ, μεταφορά. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται τα πάντα», κατέληξε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ


ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Το μόνο επικοινωνιακό παιγνίδι που απέμεινε στη ΝΔ είναι η συνεχείς επίκληση της εκλογής του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.Σωσίβιο μοναδικό, αφού ήδη φαίνεται στο βάθος του τούνελ, συννεφιά στην οικονομία και στη διαχείρηση των προβλημάτων του Ελληνικού Λαού.Είναι δέ υποκρισία να επικαλούνται οι πολιτικοί μας το προσωπο του προέδρου, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι ο κατά τα άλλα δημοφιλέστερος όλων πρόεδρος της δημοκρατίας, δέν έχει μέρι τώρα εκφράσει την πρόθεσή του, δέν έχει δέ κάνένα ουσιασιτκό ρόλο επι των πεπραγμέων των κυβερνήσεων. Ο ρόλος του είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα περιορισμένος στα καθήκοντα που αυτό προβλέπει.Είναι δέ ώρα να σταματήσουν να ασχολούντια οι πολιτικοί μας με αυτό το θέμα και η μέν κυβέρνηση να ασχοληθεί με το κυβερνητικό έργο και η αντιπολίτευση να προσπαθήσει να θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, προσφέροντας τη δική της συμβολή με ουσιαστικές προτάσεις επι των των προβλημάτων του Ελληνικού λαού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ


ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Συνεχίζουν το βάψιμο του ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ το συνεργείο απο τις Σέρρες.Μέχρι τον Νοέμβριο του 2009 πρέπει να παραδοθεί το έργο. Ζήτημα τιμής και αξιοπιστίας η επιτυχία του έργου για του Ελληνες ερογλάβος. Ο κ Μαματζής δήλωσε ότι για εμάς είναι θέμα αρχής να είμαστε συνεπείς στο θέμα αυτό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Γοήτευσε η ορχήστρα νέων του δήμου Δίου στο φεστιβάλ του δήμου Πιερέων Ν. Καβάλας


ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Προσκεκλημένη του δήμου Πιερέων του Ν. Καβάλας ήταν η ορχήστρα νέων του δήμου Δίου την Παρασκευή 17 Ιουλίου, για να συμμετάσχει στο δεκαήμερο Φεστιβάλ της Πιέριας Κοιλάδας.
Η πολυμελής ορχήστρα του δήμου Δίου κατενθουσίασε τους θεατές ερμηνεύοντας τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοΐζο, Πλέσσα, Θαλασσινό) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Στέλλα Παπαναστάση και ο Αλέξης Ηλιάδης.
Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική ορχήστρα του δήμου Δίου έπαιξε δημοτικά τραγούδια με τα οποία χόρεψαν και διασκέδασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τα δημοτικά τραγούδια ερμήνευσε ο Γιώργος Κορομηλάς.
Στην συναυλία παρευρέθηκαν ο νομάρχης Καβάλας, οι δήμαρχοι Πιερέων και Δίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Ο νομάρχης και ο δήμαρχος μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για την ορχήστρα των νέων του δήμου Δίου, λέγοντας πως ήταν το καλύτερο μουσικό σχήμα που πέρασε ποτέ από το συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Ο δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόριος Παπαχρήστος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το δήμαρχο Πιερέων για την άψογη φιλοξενία και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς καταγωγής των δυο δήμων και ευχήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.
Στο τέλος ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)