Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Πηγή:Α.Π.Ε.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε από χθες, Σάββατο, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα, Κυριακή, στα νησιά του Ιουνίου και σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο κίνδυνος, που διαγράφεται, είναι κατηγορίας 4 και αφορά τις περιοχές Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

-να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

-να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση, που αντιληφθούν πυρκαγιά.

-να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/7/2009
«Καυτό» είναι αυτό το σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σήμερα στους 40 βαθμούς στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, Δευτέρα. Παράλληλα, ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στο Ιόνιο, που θα φθάνουν σήμερα ως και τα 8 μποφόρ. Οι ψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τις υπερβάσεις των ορίων του όζοντος στην Αθήνα.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σκηνικό έντασης από την Τουρκία


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - Πηγή
Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική απόφαση της Άγκυρας για γεωφυσικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, νότια και ανατολικά από το Καστελοριζο.

Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε αυστηρά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στην παρούσα φάση να μην πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή της στην Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και πως το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι: «Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ήδη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Στο μέτωπο των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων του ελληνικού FIR, η Τουρκία συνεχίζει την ίδια προκλητική πρακτική, αφού και την Παρασκευή υπήρξαν παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οκτώ τούρκικα F-16 εισήλθαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Οι συνεχείς αυτές προκλήσεις έχουν προβληματίσει το Πεντάγωνο, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι παραβιάσεις, που τελευταία έχουν γίνει συχνές, έχουν να κάνουν κυρίως με την πίεση που ασκούν οι Βρυξέλλες στην Άγκυρα, για την πολιτική που εφαρμόζουν στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Τραγωδία σε μουσικό φεστιβάλ της Σλοβακίας
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 38 τραυματίστηκαν όταν μια γιγαντιαία τέντα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στο Τρέντσιν της δυτικής Σλοβακίας.
Έκκληση για περιορισμό δαπανών
Αντιδράσεις για τη ρύθμιση της μονιμότητας
Δυστύχημα στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας
Καλά στην υγεία του ο Πάπας Βενέδικτος
Εορτασμοί για τα γενέθλια του Μαντέλα
Aθλητικά
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Απέσυρε το ενδιαφέρον για Λεονάρντο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ισόπαλο το φιλικό του Ολυμπιακού με Μπόχουμ
ΣΤΙΒΟΣ
Κυρίαρχος στο Παρίσι ο Bolt
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βατές κληρώσεις για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τρεις νεκροί σε Τροχαίο στην ΕΟ Σερρών-Προμαχώνα

KYRIAKH 19/07/2009

Τραγικό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα τρεις Βούλγαροι, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μετά τη σύγκρουση η νταλίκα ανετράπη και έπεσε σε χαντάκι με αποτέλεσμα ο Βούλγαρος οδηγός να καταπλακωθεί από το φορτίο του και να βρει ακαριαίο θάνατο. To δυστύχημα συνέβη στο 36ο χλμ Σερρών - Προμαχώνα.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)