Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Έκαψε ζωντανό τον άντρα της μετά από καβγά...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή. Και 'κεινη τον περιέλουσε με ασετόν και του 'βαλε φωτιά με τον αναπτήρα της. Ζωντανή λαμπάδα ο σύζυγος, άρχισε να...

κυλιέται στο πάτωμα για να σβήσει τη φωτιά και να φωνάζει βοήθεια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα. Η σύζυγός του και δράστης συνελήφθη και κρατείται στο Α.Τ. Ασπρόπυργου...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.7.09
Στην Κατερίνη βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του Πιερικού καθώς ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στα Τρία-Πέντε Πηγάδια. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη αφού προπονήθηκαν για τελευταία φορά το πρωί σε ημαθιώτικο έδαφος, αναχώρησαν για την Κατερίνη. Τόσο ο Σερραίος τεχνικός και οι συνεργάτες του, όσο και οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού είναι ικανοποιημένοι για τη δουλειά που έγινε κατά την παραμονή της ομάδας στο όρος Βέρμιο, τα πρώτα δείγματα της οποίας φάνηκαν στο προχτεσινό φιλικό του Πιερικού με τον Ερμή Αραδίππου. Ο Μάκης Κατσαβάκης, μετά την άφιξη της αποστολής, έδωσε στους παίκτες άδεια μέχρι το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας οπότε και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Έτσι οι ποδοσφαιριστές των "μελανολεύκων" θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απαραίτητο τονοτικό μετά τις κοπιαστικές προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Στο μεταγραφικό τομέα, συνεχίζεται η αναζήτηση σέντερ φορ με τις προτάσεις για υποψήφιους "στόχους" να είναι πολλές.

ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΝΙΚΗ 8-3 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Εφτασε στις 12 το πρωί η αποστολή της επίλεκτης ομάδος του Βατανιακού στη Γερμανία.Αμέσως οδηγήθηκαν σε υπέροχες εγκαταστάσεις φιλοξενίας. Το απόγευμα έδωσαν φιλικό αγώνα (εκτός τουρνουά) με ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής της Φραγκφούρτης και το αποτέλεσμα ήταν 8-3 υπέρ της ομαδος των παίδων του Βατανιακού.
Αύριο δίνουν το πρώτο τους αγώνα στο τουρνουά...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σοβαρό τροχαίο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009


Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα εισόδου προς τη συμπρωτεύουσα. Τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα...

το ένα από αυτά να αναποδογυρίσει στη μέση του οδοστρώματος. Επιτόπου πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, και η αστυνομία. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες από τη σύγκρουση, ούτε και πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση.
newsblog -

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥΣ;



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Οταν λέμε ότι οι μπλόκερ είναι πιό συνεπείς στα γραφόμενά τους και στην αναφορά των πηγών τους, το λέμε και το πιστέυουμε... Τρανό παράδειγμα η αντιγραφή φωτογραφικού ρεπορτάζ τοπικής αθλητικής εφημερίδας, που πήρε βέβαια τις φωτογραφίες απο τα μπλόκ μας και ουδεμία αναφορά.. /φίλε μου Βάνια, οφειλεις να τα αναφέρεις.
δείτε το ρεπορτάζ και τις φωτο στην εφημερίδα....

δείτε όμως εδώ και το δικό μας άρθρο!!!! με τις φωτογραφίες μας!!!ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΡΑΔΥΠΟΥ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρησε στις 5 σήμερα το πρωί

Επίλεκτο τμήμα του Βατανιακού για τη Γερμανία

Μια επίλεκτη ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές του Βατανιακού αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Γερμανία για να πάρει μέρος στο διεθνές Τουρνουά της Γερμανίας με την επωνυμία Μπουντεσλίγκα Καπ U17.

Στο Τουρνουά αυτό συμμετέχουν μόνο ομάδες από τη Μπουντεσλίγκα και η ομάδα του Βατανιακού που είναι προσκεκλημένη από τους διοργανωτές.

Στο Τουρνουά αυτό μετέχουν ομάδες με παίκτες κάτω των 18 ετών της Γερμανίας και η Εθνική Γερμανίας ηλικίας 15 ετών.

Οι οκτώ ομάδες που μετέχουν χωρίστηκαν σε δύο ομίλους.

Πρώτος όμιλος

1. Στουτγκάρδη

2. Καρλσρούη

3. Μπορούσια Μένχεντγκλάμπαχ

4. Εθνική Γερμανίας 15 ετών

Δεύτερος όμιλος

1. Χόφενχάιμ 1899

2. Μόναχο 1860

3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης

4. Βατανιακός

Οι ομάδες των δύο ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους και θα γίνει βαθμολογία.

Θ’ ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης για ν’ αναδειχτεί ο νικητής του Τουρνουά.

Οι αγώνες είναι 35 λεπτών και η πρώτη φάση θα γίνει αύριο Σάββατο και η δεύτερη φάση την Κυριακή.

Το Τουρνουά δηλαδή αρχίζει αύριο και τελειώνει την Κυριακή σε γήπεδα που είναι 30 χιλιόμετρα έξω από τη Στουτγκάρδη.

Η αποστολή του Βατανιακού πέταξε σήμερα στις επτά το πρωί με προορισμό τη Στουτγκάρδη.

Στην αποστολή που έχει αρχηγό τον κ. Ζανέτα και προπονητές τους κ.κ. Κώστα Μυστακίδη και Γιάννη Μυστακίδη μετέχουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Σ.

ΧΡΥΣΙΔΗΣ Γ.

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ Σ.

ΠΟΥΤΣΙΚΗΣ Ν.

ΠΑΠΑΤΟΛΙΟΣ ΑΘ.

ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ Κ.

ΔΟΛΜΙΔΗΣ ΕΜ.

ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ Κ.

ΖΑΝΕΤΑΣ. Ι.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ Γ.

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΡ.

ΠΑΤΣΟΓΙΩΡΓΟΣ Δ.

ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΑΣ.

ΤΣΙΩΜΗΣ Γ.

ΤΣΙΩΜΗΣ Β.

ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΝ.

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΡ.

ΠΙΠΙΛΗΣ Γ.

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Γ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θάνος Παπαγεωργίου...

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009


Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θάνος Παπαγεωργίου που τον βλέπουμε εδώ με τον φίλο του κ. Φοροζίδη, κινείται σε όλα τα μέτωπα και "χτυπάει" δυνατά την πρωτιά...

Κολλημένος με την μπάλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


Το Συμβούλιο συνεδρίαζε και ο δήμαρχος παρακολουθούσε το πρώτο φιλικό του Πιερικού στο Βέρμιο, με τον Ερμή Αράδυπου! «Θα περιμένουμε να τελειώσει η προετοιμασία των ομάδων της Πιερίας και ύστερα να μας απαντήσει στα ζητήματα της πόλης ο δήμαρχος», σχολίασε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Την ώρα που οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν απαντήσεις για σημαντικά θέματα λειτουργίας του Δήμου και η πρώην συνεργάτιδα του Σάββα Χιονίδη επέδιδε επιστολή ανεξαρτητοποίησης, εξαπολύοντας κατηγορίες για ανάδυση αλαζονικών συμπεριφορών και παλαιοκομματικών λογικών στον πλειοψηφούντα συνδυασμό, ο δήμαρχος Κατερίνης, προτίμησε, αν και εισηγητής τριών θεμάτων της συνεδρίασης, να παρακολουθήσει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Πιερικού στο Βέρμιο, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, για πολλοστή στο σύνολο, απουσίαζε ο δήμαρχος Κατερίνης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη το απόγευμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Τον Σάββα Χιονίδη, αναπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος, αφού εκτός από το δήμαρχο, απουσίαζε δικαιολογημένα και ο αναπληρωτής δημάρχου.
Θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι δημότες της Κατερίνης, για να λάβουν απάντηση, σχετικά με τους λόγους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες ακόμη και μόνιμοι υπάλληλοι της ΔΕΔΑΚ, αλλά και για το πώς ο γιατρός εργασίας του Δήμου, υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο από το Γενάρη, όταν μόλις τον Μάη, απέκτησε τη δυνατότητα να μπορεί να παράσχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως και για να μάθουν τις προθέσεις του Δήμου σε σχέση με τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος έχει απασχολήσει και με άλλου είδους παραπτώματα το ΙΚΑ στο οποίο εργάζεται.

«Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν γραπτώς και μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστου Λεμονόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό, η αναμενόμενη απάντηση του προεδρείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Αν δεν έρχεται ο δήμαρχος στις συνεδριάσεις για να απαντήσει σε ένα δύο θέματα που απασχολούν τους δημότες, ποιος ο ρόλος ο δικός μας;», είπε ο Στέργιος Μπουσνάκης, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός του έχει καταθέσει πολλά ερωτήματα, αλλά μόλις ένα ή δύο έχουν απαντηθεί γραπτώς και μετά από μεγάλη πίεση.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Άννας Αθανασάκη, από τον Συνδυασμό Πολίτες σε Δράση.

Η κ. Αθανασάκη, στην επιστολή της, αφήνει αιχμές για τη λειτουργία του Συνδυασμού και δηλώνει μεταξύ άλλων πως «με βάση τις ιδεολογικές μου αρχές αδυνατώ να συνεργαστώ με έναν συνδυασμό που καθημερινά όλο και περισσότερο απογοητεύει τους πολίτες, έναν συνδυασμό που υπηρετεί το μέτριο και εξυπηρετεί ένα μικροσύστημα πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.»

Όπως και για τα άλλα ερωτήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι, έτσι και για τις σοβαρές αιχμές της κ. Αθανασάκη εναντίον της διοίκησης του Δήμου, δεν υπήρξε απάντηση, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν και σ’ αυτές τις αιχμές, ο δήμαρχος θα απαντήσει γραπτώς ή θα καλέσει συνέντευξη τύπου!

Συστηματική η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Για συστηματική «απαξίωση» του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο, μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι σχολίασαν τη δεύτερη συνεχόμενη απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση. «Δεν αποτελεί είδηση πλέον η απουσία του δημάρχου από τα συμβούλια, αλλά η παρουσία του σ’ αυτά», σχολίασαν.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος απουσίαζε και από την προ τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο που τότε προτίμησε να μείνει στο γραφείο του, αφού όπως αναφέρει και ο κώδικας η παρουσία του δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια, δεν είναι υποχρεωτική.

Γ. Αμοιρίδης: Απαντήσεις μετά την… προετοιμασία των ομάδων

Με καυστικό τρόπο, σχολίασε το γεγονός ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Αμοιρίδης, ένας εκ των απόντων της πρόσφατης συνεδρίασης. «Θα περιμένουμε να τελειώσει η προετοιμασία των ομάδων της Πιερίας και ύστερα να μας απαντήσει στα ζητήματα της πόλης ο δήμαρχος», ανέφερε ο τέως δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δικές του απουσίες. «Ζήτησα από το προεδρείο, να ορίζει συνεδριάσεις Δευτέρα ή Παρασκευή, ώστε να μπορώ να παρίσταμαι. Δεν το έκανε. Είναι δικαίωμά του, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να απουσιάζουν εκείνοι, που ορίζουν όποια μέρα και ώρα τους βολεύει τις συνεδριάσεις και πολύ περισσότερο όταν έχουν και θέματα να εισηγηθούν», κατέληξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 17.7.2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07.2009 - ΠΗΓΗ

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Ο συνεργάτης μας ΘΟΥ ΒΟΥ γράφει και σχολιάζει την απόφαση της δημοτικής μας αρχής, για τη δημιουργία Σχολείου Ολύμπου.

Οι απόψεις του είναι γνωστές. Εκφράστηκαν τόσο από τον ίδιο, όσο και από άλλους συμπολίτες μας.

Είναι σεβαστές αν και προσωπικά δεν τις συμμερίζομαι.

Εκείνο για το οποίο θα διαφωνήσω είναι ο χλευασμός των δημοτικών μας συμβούλων.

Δεν είναι ορθό να λέγονται για τους δημοτικούς συμβούλους "... μισοζαλισμένοι από το βαρύ πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης (39 τα θέματα) ψήφισαν, ότι θέλει ο "αρχηγός", "ναι σε όλα", ψήφισαν δηλ. κατά "συνείδηση"!!!".

Θα διαφωνήσουμε και για την προσομοίωση του "Σχολείου Ολύμπου" με το "σχολείο... χαραοπαιξίας".

Τέλος θα ολοκληρώσω σχολιάζοντας τη φράση "Ανάλογη όμως βιασύνη ("πρεμούρα") δεν μας έχει δείξει η δημοτική αρχή όταν πρόκειται να επιλυθούν πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν και ταλανίζουν τους δημότες".

Θα διαφωνήσουμε με τον μηδενισμό ή την υποβάθμιση του έργου της δημοτικής μας αρχής.

Μπορεί για κάποιους να είναι λίγο. Για άλλους να υπερβαίνει τις προσδοκίες τους.

Σε κάθε περίπτωση η διαφωνία με κάποια συγκεκριμένη απόφαση, απ' τις 39, όπως γράφει της ημερήσιας διάταξης, δεν είναι αρκετά για την έκφραση τέτοιων απόψεων.

"Κύριε διευθυντά, καλημέρα σας

Φαίνεται ότι, μετά από τριετή περίπου παραμονή στο τιμόνι του Δήμου Κατερίνης, η παρούσα δημοτική αρχή διαπίστωσε ότι, οι δημότες της έχουν χαμηλό δείκτη... μορφώσεως, υστερούν στον τομέα του... πολιτισμού, αδυνατούν να αντιληφθούν την... πρόοδο που συντελείτε γύρω τους κ.λ.π. και θέλησε, με μεγάλη μάλιστα σπουδή, να ανεβάσει το επίπεδό τους αυτό, με τη δημιουργία σχολείου. Και τι σχολείου!!! Του σχολείου Ολύμπου.

Έτσι, λοιπόν, ΔΗΜΜΟΣ, την 30/6/09, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Δ.Σ.) προτάθηκε από τη διοίκηση του δήμου και εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η λειτουργία αυτού του σχολείου.

Ποιού σχολείου; Η απόφαση του Δ.Σ. λέει: του σχολείου Ολύμπου. Δεν λέει το σωστό, το πλήρες, δηλ. σχολείο μυθολογίας Ολύμπου. Αυτό προφανώς έγινε για να "θολώσει" τα νερά και να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας, που δεν συμφωνούν με αυτό.

Όμως όποιο και να είναι το όνομα (σχολείο Ολύμπου ή σχολείο μυθολογίας Ολύμπου) την ίδια δουλειά θα κάνει, την ίδια αποστολή θα εκπληρώσει. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) τι ρόλο θα παίζουν;

Η ενέργεια όμως αυτή της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει το θέμα (... μισή αλήθεια) μας παραπέμπει, ασυναίσθητα, σε μέθοδο που χρησιμοποιούσε κατά τον β' παγκόσμιο πόλεμο γνωστός υπουργός της Γερμανίας.

Προφανώς ΔΗΜΜΟΣ με τη "μισή αλήθεια" ήταν ενημερωμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και... μισοζαλισμένοι από το βαρύ πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης (39 τα θέματα) ψήφισαν, ότι θέλει ο "αρχηγός", "ναι σε όλα". Ψήφισαν δηλ. κατά "συνείδηση"!!!

Ασφαλώς από τα παραπάνω εξαιρούνται όσοι αρνήθηκαν ψήφο ή εν πάσει περιπτώσει προέβαλαν ερωτηματικά/αντιρρήσεις. Έδειξαν σύνεση και διορατικότητα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι άκουσαν, προφανώς, από τον εισηγητή τη φράση: "δημιουργία σχολείου Ολύμπου" και ανημέρωτοι ή πλημμελώς ενημερωμένοι φαντάσθηκαν ότι πρόκειται για ένα σύνηθες σχολείο επιμορφώσεως.

Διέλαθε προφανώς της προσοχής τους ότι σχολεία μπορεί να υπάρχουν διαφόρων τύπων και ποικίλων επιδιώξεων, όπως π.χ. σχολείο κομμωτικής τέχνης, σχολείο ναυαγοσωστών, σχολείο υποβρυχίου ψαρέματος μέχρι και σχολείο... χαρτοπαιξίας.

Δυστυχώς, ΔΗΜΜΟΣ, η δημοτική μας αρχή, πριν λάβει την απόφασή της, δεν θέλησε να ακούσει και τις απόψεις των δημοτών που τελικά αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το "μάρμαρο" από το υστέρημά τους, τον ιδρώματα του, με φόρους που πληρώνουν στο δήμο.

Ενήργησε η δημοτική αρχή, δήθεν, για το καλό των δημοτών αλλά όμως ερήμην τους. Βεβιασμένες όμως ενέργειες είναι κατακριτέες και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Δυστυχώς, ΔΗΜΜΟΣ, η δημοτική αρχή έδειξε μεγάλη σπουδή. Βιάσθηκε. Ανάλογη όμως βιασύνη ("πρεμούρα") δεν μας έχει δείξει η δημοτική αρχή όταν πρόκειται να επιλυθούν πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν και ταλανίζουν τους δημότες.

Τις απόψεις μας, ΔΗΜΜΟΣ, για τη λειτουργία του σχολείου αυτού τις έχουμε ήδη διατυπώσει με επιστολές μας που δημοσιεύθηκαν την 6/1/09 και την 5/5/09 στις οποίες μπορεί να ανατρέξει, όποιος επιθυμεί, για να ενημερωθεί λεπτομερώς. Δεν θα τις επαναλάβουμε σεβόμενοι τον διαθέσιμο, από την εφημερίδα που μας φιλοξενεί, χώρο.

Όμως το γε νύν έχον θεωρούμε επιβεβλημένο, η δημοτική αρχή, αφού αφουγκρασθεί τις απόψεις των δημοτών και ενημερώσει λεπτομερέστατα τους δημοτικούς συμβούλους (όχι "επιδερμική" ενημέρωση) να επανεισάγει το θέμα στο Δ.Σ. για συζήτηση. Να γίνει ενδελεχής εξέτασης/συζήτηση και να πράξει ανάλογα. Όχι συζήτηση για το θεαθήναι. Είναι νομίζουμε ότι πιο έντιμο μπορεί να κάνει. Όλα τα είχε ο Δήμος Κατερίνης ο... "Ολυμπισμός" του έλειπε; Βλέπουν, μάλλον, μόνο το... "τυρί", αγνοούν τη... "φάκα".

Οι δημότες, ΔΗΜΜΟΣ, βλέπουν, ακούν, παρακολουθούν, κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και όλων των δημοτικών συμβούλων και σε δεδομένη στιγμή θα αποδώσουν τα του... Καίσαρος των Καίσαρι (εμπιστοσύνη ή απόρριψη "φούμο").

Με σχολείο Ολύμπου, κυκλικούς κόμβους, ράβε/ξήλωνε της κεντρικής πλατείας οι δημότες δεν πείθονται ότι παράγεται έργο σημαντικό που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης μας και να λυθούν τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα.

Ευχαριστώ ΘΟΥ ΒΟΥ"

Αποκλεισμένη η Εγνατία Οδός από ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας – Κίνηση μέσω παρακαμπτηρίων οδών



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία Οδός από ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και της Κουλούρας. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, αλλά και εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς υπάρχουν αγροτικά μπλόκα και εκεί, με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται μετ’εμπορδίων και με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις.(www.newsblog.gr)

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009





Βοηθείστε να βρεθεί......














ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Μάθημα στήριξης των θεσμών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07.2009 - ΠΗΓΗ



Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Ενώ εμείς ζούμε στον αστερισμό των μεθοδεύσεων για το πως η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας θα χρησιμοποιηθεί από το ένα κόμμα για να εκβιάσει το άλλο, ώστε η χώρα να συρθεί σε πρόωρες εκλογές, αξίζει να δούμε πως λειτούργησαν οι δυο μεγάλες παρατάξεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στην διαδικασία εκλογής προέδρου του.

Όπως είναι γνωστό εξελέγη πρόεδρος ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιέζε Μπούζεκ. Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το οποίο είναι μεν πρώτη δύναμη αλλά δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, αφού διαθέτει μόνο 276 από τις 765 έδρες στο Στρασβούργο. Και όμως ο κ. Μπούζεκ έλαβε 555 ψήφους. Τη διαφορά δεν την κάλυψαν βεβαίως οι Πολωνοί ευρωβουλευτές, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, αριστερών και δεξιών που υπερψήφισαν τον συμπατριώτη τους -άλλο μάθημα αυτό. Καλύφθηκε με ψήφους βουλευτών τόσο της σοσιαλιστικής ομάδας, που είναι η δεύτερη δύναμη, όσο και των «πρασίνων».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα υπήρξαν κάποιοι που κατήγγειλαν «πολιτικά μαγειρέματα» αναφερόμενοι στην συμφωνία των δυο μεγάλων παρατάξεων. Του Λαϊκού κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία. Και του Σοσιαλιστικού στο οποίο ανήκει και το ΠΑΣΟΚ η θητεία του συντηρητικού Πολωνού προέδρου να διαρκέσει 30 μήνες και τους υπόλοιπους 30 να τον διαδεχθεί Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

«Ανοησίες» απάντησε ο Βέρνερ Λάνγκεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Ευρωβουλευτών: «Όλα είναι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχουν πολιτικά μαγειρέματα. Αυτό αφορά την δυνατότητα λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου. Υπάρχουν συνεννοήσεις για τις επιτροπές, αλλά δεν μπορεί να γίνει λόγος για πολιτικά μαγειρέματα. Έχουμε την ευθύνη οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις του να φροντίζουμε για τη σταθερότητα στο Ευρωκοινοβούλιο».
Μάθημα πολιτικής ευθύνης, μάλλον δυσχερώς μεταφραζόμενο στα ελληνικά. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπία μας, μια δήλωση της έμπειρης στην ελληνική Βουλή και νεοσύλλεκτης στο ευρωκοινοβούλιο συναδέλφου μου Συλβάνας Ράπτη, προς την «Ντόϊτσε Βέλε»: «Η λέξη συμβιβασμός στην Ελλάδα ξέρουμε όλοι ότι συνοδεύεται από ένα αρνητικό φορτίο. Συμβιβασμός σημαίνει ήττα και σίγουρα δεν σημαίνει πρόοδο. Εδώ αντιθέτως αυτό που βλέπω είναι ότι η λέξη συμβιβασμός είναι μία τελείως διαφορετική έννοια».
Ναι μεν ανήκουν τα κόμματα μας στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα, αλλά μάλλον δεν διδάσκονται και πολλά πράγματα από αυτή την συμμετοχή τους. Επειδή, προφανώς, δεν θέλουν να διδαχθούν.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ


Παρασκευη 17 ιουλιου 2009

Νά λοιπόν και πάλι ο Καρατζαφέρης στο προσκήνιο.... και στο ΜΕΓΑ. Του λέει ο δημοσιογράφος Τάκης.. "θέλετε να κοντήσεντςε την κυρία Μπακογιάννη... για να έχετε βλέψεις αρχηγίας στον χώρο αυτό " και απαντά ο Καρατζαφέρης.." εγώ ήμουν αυτό που την πρότεινα για Δήμαρχο... όμως ο τρόπος που προσπαθεί να περάσει την οικογενειοκρατία δέν μου αρέσει... και είναι υπέυθνη για την πολιτική της στο Μακεδονικό....", οταν τον ρώτησε ο Χασαπόπουλος.." μα είναι πολτική Καραμανλή..'' μου΄γκα ο Καρατζαφέρης.... σε επιμονή στην ερώτηση απο τον Τάκη... ' απάντησε.. '' ΄΄οτι δέν θα πώ αυτό που θέλετε εσείς"....
Σύγκρινε την διαδοχή της ΝΔ, με αυτή του Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρεόυ λέγοντας " ότι δέν μπορεί να γίνει ακριβώς το ίδιο.." για τις εκλογές, πιστεύει ότι ...¨ θα γίνουν εκλογές τον Φθινόπωρο", λέγοντας ειρωνικά ότι " ο χειμώνας θάναι εύκολος, καθόλου ακριβή η ζωή κλπ", ο Καραμανλής έχει ευκαιρίες να κάνει εκλογές το Φθινόπωρο και να χάσει αξιοπρεπώς'"... απαξιώνουν σκοπίμως τον Παπούλια είπε...." Απάντησε άν θα έχει υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο τον Κοραντή, λέγοντας "¨΄οτι πιό κόμμα δέν θα ήθελε υποψήφιο την προσωπικότητα του Κοραντή..."
Δέν γίνεται......Καλοκαίρι χωρίς Καρατζαφέρη;;;;;;;;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)