Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ο 16χρονος Μπουζούκης του Βατανιακού Επί μία εβδομάδα προπονήθηκε με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού ήταν φιλοξενούμενος επί μία εβδομάδα ο 16χρονος Γιώργος Μπουζούκης του Βατανιακού και προπονούνταν με την ομάδα Νέων. Το νεαρό Μπουζούκη είδαν λαγωνικά του Ολυμπιακού αγωνιζόμενο και γι’ αυτό τον κάλεσαν στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού για να μορφώσουν και προσωπικά μια δική τους άποψη.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι άφησε άριστες εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός Μπουζούκης, που είναι από τα ποδοσφαιρικά ταλέντα του Πιερικού ποδοσφαίρου, αναχωρεί την Παρασκευή για τη Γερμανία μαζί με άλλους 13 παίκτες του Βατανιακού και έξι επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Πιερίας. Η ομάδα αυτή που αποτελείται από μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές έχει προσκληθεί και θα παίξει σε Τουρνουά που θα γίνει ση Γερμανία.(ΠΗΓΗ).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ναυάγησε για την ΠΑΕ Πιερικός η απόκτηση του Λετονού Γκιρτς Κάρλσονς


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Δεν υπάρχει πλέον θέμα απόκτησης του διεθνούς Λετονού επιθετικού Γκιρτς Κάρλσονς για την ΠΑΕ Πιερικός μετά την πλήρη αλλαγή των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν.

Ο ερχομός του Λετονού επιθετικού στην Κατερίνη και η γνωριμία του με τον προπονητή της ομάδας κ. Μάκη Κατσαβάκη που έγινε την Κυριακή στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας και η συζήτηση του ποδοσφαιριστή με τον προπονητή ήταν το επισφράγισμα των όσων συζητήθηκαν και είχε απομείνει μόνο η υπογραφή συμβολαίου και δελτίου. Αυτό όμως δεν έγινε γιατί αρχικά ο Κάρλσονς διά του Δανού μάνατζέρ του επιφυλάχτηκε να υπογράψει, δήθεν για κάποια εμπόδια που προέκυψαν με την οικογένειά του. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν το πρόσχημα.

Γιατί στη συνέχεια πρόβαλε και άλλους οικονομικούς όρους πέρα και έξω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Η εμμονή μάλιστα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του στο ακέραιο οδήγησε την ΠΑΕ Πιερικός στην απόφαση να σταματήσει κάθε άλλη συζήτηση και απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Λετονό Γκιρτς Κάρλσονς.

Ήδη ο Γκιρτς Κάρλσονς βρίσκεται, όπως λέγεται στην πατρίδα του.

Η χθεσινή μέρα ήταν καταλυτική γιατί έπρεπε ο Λετονός ν’ απαντήσει και να υπογράψει σύμφωνα με τα αρχικά συμφωνηθέντα.

Η ΠΑΕ Πιερικός εξετάζει την απόκτηση άλλου επιθετικού από την λίστα που έχει για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας για την φετινή χρονιά.


Ασφαλείς πληροφορίες του ΚΡΑΧΤΗ, φέρουν τον Φώτη Τσίκου να έχει κλέισει με την ομάδα του Πιερικού.Ο Τσίκου ήταν παίκτησ του Εθνικού Κατερίνης και έμεινε ελεύθερος.Αν τελικά αποκτηθεί θα καταλάβει θέση ξένου, έως την ελληνοποίησή του.

Εν των μεταξύ αύσσωμο το ΔΣ του Ερασιτέχνη σήμερα θα βρεθεί στη Ναόυσα για το πρωτο φιλικό της ομάδος.

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια 18:15

Ο σημερινός πρώτος φιλικός αγώνας

Του Πιερικού μα την Κυπριακή ομάδα

Πρώτη εμφάνιση του νέου Πιερικού σήμερα στο γήπεδο που βρίσκεται στα Τρία Πέντε Πηγάδια με αντίπαλο την Κυπριακή ομάδα του Αραδίπου που επίσης προετοιμάζεται στη Νάουσα.

Ο Μάκης Κατσαβάκης θα πάρει σήμερα μια πρώτη γεύση από την ομάδα που ετοιμάζει. Είναι βέβαιο ότι ο προπονητής του Πιερικού θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Το σημερινό φιλικό παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσουν και πολλοί φίλοι του Πιερικού που θα μεταβούν στη Νάουσα ειδικά για το πρώτο παιχνίδι της νέας περιόδου.(ΠΗΓΗ)


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 15 Ιουλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Δεν ήξερε τι έλεγε;

Ανακοίνωση καταδίκης των «έκτροπων» που σημειώθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου κατά το πρόσφατο συλλαλητήριο της Δημοτικής Επιτροπής αγώνα και του δήμου Λιτοχώρου, εξέδωσε η

ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης
Μεταξύ άλλων καταδικάζει και την εκστομισθείσα (στη συγκέντρωση της πλατείας Λιτοχώρου) ρήση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τάκη Λεμονόπουλου.
«Είναι εύλογο ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν, ιδιαίτερα από πολιτικά πρόσωπα, φράσεις όπως ‘όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος’ και ελπίζουμε ό,τι ειπώθηκε, να ειπώθηκε εν αγνοία του», λέει η ΟΝΝΕΔ.
Πράγμα το οποίο (συγγνώμη κιόλας) δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε. Ξέρουμε ότι μερικές φορές δε γνωρίζει η δεξιά χειρ τι ποιεί η αριστερά η χειρ, αλλά να μη γνωρίζει ο εγκέφαλος τι εκστομίζει ο στόμας, κομμάτι ακατόρθωτο.

Διαζύγιο, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων
Διαζύγιο πήρε η Διοίκηση του ΟΡΦΕΟ από τον διευθυντή οργάνωσης του Φεστιβάλ Βασίλη Δήμου, μετά την εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης.
«Σε μια ομάδα, η οποία κάνει ένα πρόγραμμα, πρέπει να υπάρχει ομοψυχία», μας είπε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Ιάκωβος Τασχουνίδης, όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τους λόγους.
«Όταν ένα άτομο δεν ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα», συνέχισε, «σημαίνει ότι υπάρχει ασυμφωνία στη συνεργασία μας. Δεν ακολουθούσε τις αποφάσεις του Δ.Σ και το Δ.Σ τον απάλλαξε των καθηκόντων του».
Τελεία και παύλα. …Ή θα έχει και συνέχεια;

Από το Νοσοκομείο Κατερίνης (όπου οι γιατροί διέγνωσαν σκωληκοειδίτιδα) μεταφέρθηκε εσπευσμένα (με δική του επιθυμία, μάθαμε) στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο τέως υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Τι στο καλό; Δεν είχε εμπιστοσύνη στο δημόσιο νοσοκομείο ούτε για μια εγχείριση σκωληκοειδίτιδας;
Ή μήπως δεν του άρεσε ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του νοσοκομείου μας;

Παράδοση τανκ κατ’ οίκον!
Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (που έμεινε με 600 εργαζόμενους, μετά την κατρακύλα της άλλοτε κραταιάς αμυντικής βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας) ανακοίνωσε ότι «η παράδοση των αρμάτων LEOPARD 2, που κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ, θα γίνονται πλέον από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε χρόνο και τόπο που αυτοί αποφασίζουν».
Σύμφωνα με (όχι και τόσο ασφαλείς) πληροφορίες, η πρώτη παράδοση θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Θα μεταφέρουν οι ίδιοι το θηριώδες άρμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και θα παραδώσουν τα κλειδιά του στον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων σήμερα και οι έμποροι της Κατερίνης κρατάνε τη ανάσα τους. Άμα και με προσφορές θανάτου (λένε) δεν μαζέψουμε ρευστό, βράσε όρυζα.
Το θέμα είναι πόσο «του θανάτου» θα είναι οι τιμές. Διότι πιο ψόφιες, από αυτές που έχουν τα κινέζικα (όλο το χρόνο) δε γίνεται.

Τρεις την ώρα μας καταγγέλλουν βλαπτικές κατά του περιβάλλοντος συμπεριφορές (μια για ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, μια για παράνομες αμμοληψίες, μια για ρύπανση ρεμάτων με λογής-λογής λύματα) … αυτή η Οικολογική Αστυνομία του Βύρωνα, η Αγροφυλακή Πιερίας, πού στο καλό κάνει βόλτες και δεν τα βλέπει;
Μόνο τον κλέφτη των καλαμποκιών (αν ενθυμείσθε) έχει τσακώσει μέχρι στιγμής.

Κάτι παραπάνω από 20 είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
Όπως εγκαίρως μας ενημέρωσαν αυτή τη φορά (και όχι από σπόντα), η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να παραστούν στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Κατερίνης και ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να δούμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, συγχρόνως τον Σάββα Χιονίδη και το Γιάννη Αμοιρίδη πολύ, πολύ καιρό και αυτό δεν ξέρω πόσο καλό είναι για την πόλη και για το θεσμό…

Η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης, καταδικάζει τα «επεισόδια» που έγιναν στις 5 Ιουλίου, έξω από το μετόχι του Αγ. Διονυσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Νίκος Μακρίδης.
Η επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γενικότερα, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας εναντίον των συνανθρώπων μας, πόσο μάλλον αυτή εναντίον ενός ιστορικού μοναστηριού όπως είναι του «Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω», το οποίο και δεν επιτρέπεται να δέχεται καμία λεκτική μα και ούτε «πρακτική» βεβήλωση».
Η επιστολή καταλήγει με την εξής φράση «εμείς οι νέοι πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας αλλά και της Εκκλησίας ,είμαστε εδώ, έμπρακτα , για να κατακρίνουμε ότι συμβαίνει εναντίον τους, αλλά και να επικροτήσουμε ότι συμβαίνει υπέρ τους».
Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος… το Μοναστήρι έχει δίκιο και ο δήμος Λιτοχώρου άδικο…. Είναι κι αυτό μια κάποια θέση, προτιμότερη από την παρατεταμένη (γενικότερη) μουγκαμάρα….
Ελλάς, Ελλήνων, ΟΝΝΕΔιτών…

«Τσουνάμι» εξελίξεων, μαθαίνω ότι αναμένεται σε παραλιακό Δήμο του Νομού μας…
Παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων και άλλα «συγκλονιστικά» γεγονότα, δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβούν, εξαιτίας της απόφασης του δημάρχου της περιοχής να είναι και πάλι υποψήφιος, αθετώντας υποσχέσεις προς συνεργάτες του περί του αντιθέτου!

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας και της Ημαθίας, βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος τους…
Μάλιστα, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση θα μοιράσουν ροδάκινα στην παραλία!
Στην παραλία της Πέλλας ή της Ημαθίας;;;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 15.7.2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.07.2009 - ΠΗΓΗ

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Πολλές φορές ή σχεδόν πάντα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μας γνωρίζουν για έργα τοπικών αρχόντων, τα οποία θεωρούνται ασήμαντα ή σχεδόν ασήμαντα.
Επίσης μας ενημερώνουν, δείχνοντας ταυτόχρονα και φωτογραφίες, από συνεντεύξεις πολιτικών μας, οι οποίοι τις πραγματοποιούν για ασήμαντα ή σχεδόν ασήμαντα θέματα.
Σχεδόν πάντα αποφεύγουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες, ακροατές ή τηλεθεατές, για γεγονότα, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη και δεν ήταν τόσο ευχάριστα για τους πρωταγωνιστές τους.
Βέβαια υπάρχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η οποία φαίνεται ότι ιδρύθηκε για να καλύπτει όσους παρανομούν.
Σε κάθε περίπτωση, όταν τα γεγονότα προξενούν ενδιαφέρον πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται για να σχηματίζουν και οι ίδιοι γνώμη.

- Αφορμή πήραμε από την παύση του Δημάρχου Ανατολικού Ολύμπου κ. Χονδρόπουλου.
Μας είπαν ότι προηγήθηκε ποινική καταδίκη του κ. Χονδρόπουλου, η οποία είχε ως συνέπεια την παύση του από τον κ. Περιφερειάρχη.
Ποιο είναι όμως το ποινικό αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο κ. Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου.
Προσωπικά δεν διάβασα, ούτε άκουσα κάτι απ' τα μέσα ενημέρωσης.
Για όλα τα άλλα γεγονότα η ενημέρωση επί της δραστηριότητας του κ. Χονδρόπουλου, ως Δημάρχου ήταν... υπερπλήρης.

- Κάτι παρόμοιο θυμήθηκα και με την πρώην Αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Αθανασάκη.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως στο Δήμο Κατερίνης κ. Αμοιρίδης είχε καταγγείλει ότι η κ. Αθανασάκη χρησιμοποιούσε υπάλληλο του Δήμου ή Δημοτικής Επιχείρησης, στην προσωπική της εργασία.
Η κ. Αθανασάκη ...επαναστάτησε. Κάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και απάντησε στις καταγγελίες.
Ταυτόχρονα ανήγγειλε και την υποβολή μηνύσεως εναντίον του κ. Αμοιρίδη, για το αναληθές και συκοφαντικό περιεχόμενο των καταγγελιών του.
Έκτοτε πέρασε αρκετός χρόνος. Η κ. Αθανασάκη έπαψε να είναι Αντιδήμαρχος και το θέμα μάλλον το ξέχασε.
Ακόμη περιμένουμε να μας ενημερώσει, για το αποτέλεσμα της μηνύσεώς της.
Ούτε συνέντευξη, ούτε έστω μια ανακοίνωση προς ενημέρωση, όλων όσων είχαν την υπομονή να την ακούσουν ή να διαβάσουν τις δηλώσεις της.

- Αυτή η τακτική του θορύβου και της υποχώρησης είναι αρκετά... διαδεδομένη μεταξύ των πολιτικών.
Πάντως πρέπει να γνωρίζουν, ότι μπορούν τα γεγονότα αυτά να περνούν απαρατήρητα για πολλούς, για... λόγους όμως που θέλουν να τα βλέπουν και από άλλη οπτική γωνία, μένουν ως κριτήρια της πολιτικής προσωπικότητάς τους.

- Σε μερικούς Δήμους του Νομού μας γίνεται εναλλαγή Δημάρχων.
Τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται στην εξουσία από τετραετίας σε τετραετία.
Αυτό το φαινόμενο δείχνει πολιτική φτώχεια στον τόπο.
Όταν κάποιος Δήμαρχος αποδοκιμάζεται αποχωρεί. Ταυτόχρονα παρακολουθεί τα γεγονότα και εκφράζει γνώμη, για το καλό του τόπου.
Όταν όμως τα ίδια πρόσωπα εναλλάσονται στο Δημαρχιακό Θώκο κάθε τετραετία, τότε όχι μόνο μας πείθουν ότι δεν υπάρχουν άτομα ικανά να διοικήσουν, αλλά μας δείχνουν ότι ο λαός αυτών των περιοχών δεν έχει μεγάλη σχέση με την πρόοδο και την αλλαγή.
Η επαναφορά δοκιμασμένων και αποδοκιμασμένων προσώπων δεν έχει καμία σχέση με την πρόοδο.
Είναι ο χαρακτηρισμός της συντηρητικότητας και θα λέγαμε της οπισθοδρομικότητας των πολιτών.
Να δούμε αν του χρόνου το φαινόμενο αυτό επαναληφθεί.

- Σε πολλούς Δήμους προσλαμβάνονται τώρα το καλοκαίρι εποχιακοί εργάτες, για την παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.
Είναι γνωστό απ' την Νομοθεσία, ότι οι προσλαμβανόμενοι πρέπει να απασχολούνται στον τομέα δουλειάς, για τον οποίο προσλήφθηκαν.
Βέβαια, οι μικροί κυρίως Δήμοι, καταστρατηγούν στην πράξη την διάταξη αυτή για ευνόητους λόγους.
Εκείνο όμως που πρέπει να προσέξουν, όσοι Δήμοι έχουν αντιπολίτευση, είναι η πρόσληψη υδρονομέων για την άρδευση των χωραφιών.
Η δαπάνη αυτών των υδρονομέων επιβαρύνει τους αγρότες. Αν χρησιμοποιηθούν σε άλλες δουλειές, παρά το ότι απαγορεύεται, δεν πρέπει να πληρωθούν εξ ολοκλήρου απ' τους αγρότες.
Είναι θέμα δικαιοσύνης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ούτε διαχείριση επιτυχιών

TETARTH 15.07.2009 - ΠΗΓΗ

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Με συμπαθάτε κ. Πρόεδρε, αλλά πως είναι δυνατόν να έχετε καλύτερη διαχείριση κρίσεων, και ακόμη περισσότερο αποτυχιών ή ατυχιών, όταν η κυβέρνηση σας εμφανίζεται να κάνει τόσο ολιγοφρενή διαχείριση των επιτυχιών της;
Ουδείς αμφισβήτησε ότι είναι επιτυχία ο εντοπισμός της συμμορίας των απαγωγών και της σπείρας των σωματεμπόρων με τους αστυνομικούς συνεργάτες. Μια επιτυχία που πιστώθηκε στην ...ηλεκτρονική αποτελεσματικότητα της ΕΥΠ.
Και ακριβώς αυτή τη στιγμή διαλέγει ο υπουργός σας των Εσωτερικών (ο υπεύθυνος και για την αναθεώρηση του συντάγματος, και για τον «Καποδίστρια 2», μην τον είδατε, και άλλες ...επιτυχίες) να απομακρύνει τον διοικητή της ΕΥΠ.
Ούτε γνωρίζω τον απομακρυνόμενο, ούτε με ενδιαφέρει το πρόσωπο του. Η ουσία του χειρισμού είναι που με προβληματίζει.
Και το ότι ο χειρισμός ήταν «άτσαλος» αποδεικνύεται από το ότι ο μετά δημοσίων επαίνων απομακρυνθείς, έδωσε αμέσως το έναυσμα, με δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» να φουντώσουν οι θεωρίες για τους λόγους της απομάκρυνσης.
Όταν δηλώνει «δεν παραιτήθηκα, ο κ. Παυλόπουλος με έπαυσε» και σπεύδει να συμπληρώσει ότι «δεν θα έκανα ποτέ κοπτορραπτική στο υλικό των ακροάσεων», σε έναν τόπο όπου είναι έμφυτη η καχυποψία, εύλογη η δυσπιστία και δημοφιλής η συνωμοσιολογία, δεν θα ανθίσει η φιλολογία περί του «τι άλλο κρύβουν οι μαγνητοφωνήσεις» και περί του ποιοι ισχυροί παράγοντες «έφαγαν» τον κ. Κοραντή;
Απλά πράγματα: Όταν με έναν άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης σας, του οποίου την θητεία ανανεώσατε ως κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δεν καταφέρνετε να φτάσετε αυτή την σχέση σε ένα αίσιο τέλος, τόσο ώστε ο εν λόγω να μη βγαίνει να σας καταγγέλλει, παραβιάζοντας μάλιστα τον άγραφο μεν, παγκοσμίως ισχύοντα δε, νόμο κατά τον οποίο οι απερχόμενοι από τις διοικήσεις μυστικών υπηρεσιών δεν επιδίδονται σε συνεντεύξεις, ε τότε ο υπεύθυνος για τον χειρισμό του θέματος δεν μπορεί να διεκδικεί και επαίνους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)