Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

O διεθνής Λετονός Κάρλσονς στον Πιερικό

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Στον διεθνή Λεττονό Γκιρτς Κάρλσονς κατέληξαν οι ιθύνοντες του Πιερικού για για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του συλλόγου, θέση που αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας τα τελευταία χρόνια.Ο 28χρονος επιθετικός που έχει φορέσει 35 φορές τη φανέλα της Εθνικής Λετονίας σκοράροντας 8 τέρματα, αγωνίζεται στην Μέταλουργκς Λιεπάγιας, ομάδα της πατρίδας του με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Λετονίας το 2005-06...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

5.000 Ευρώ προσπάθησε να αποσπάσει από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στο Π. Κεραμίδι Συνελήφθη υπάλληλος της Ν.Α. την ώρα που έπαιρνε "φακελάκι"


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Επ' αυτοφώρω πιάστηκε υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικισμού, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Ν.Α. Πιερίας την ώρα που έπαιρνε "φακελάκι" ύψους 5.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στο Παλαιό Κεραμίδι, προκειμένου να τον διευκολύνει στη διαδικασία έκδοσης άδειας για τις τροποποιήσεις που ήθελε να κάνει στο κατάστημά του. Την υπόθεση χειρίστηκε με επιτυχία η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη διότι ζήτησε και απέσπασε από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να βεβαιώσει ψευδώς την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εξωτερικά του καταστήματος που περιγράφονται σε έκθεση αυτοψίας του 2007, ώστε να παύσει η πληρωμή των βεβαιωμένων προστίμων διατήρησης και να απαλλαγεί στο Ποινικό Δικαστήριο.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης δεν προέκυψε συμμετοχή άλλου υπαλλήλου στα ανωτέρω αδικήματα.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ - ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ....

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Μια ανάσα από Άλτιντορ!
Μια ανάσα από την απόκτηση του Αμερικανού επιθετικού, Γιόζι Άλτιντορ είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες είναι κοντά σε συμφωνία με Βιγιαρέαλ για μονοετή δανεισμό του 19χρονου.
Ομως όπως λένε οι κακές γλώσσες τέλειωσαν τα ρέστα του Κόκκαλη, γιαυτό και οι επαφες με Μαρινάκη για το 40% των μετοχών, γιαυτό και η τσιγκουνιά στι ςμεταγραφές.Θα παανηγυρίζουν οι γάβροι με τις δύο τελευταίες μεταγραφές, μόνο που αποτελούν δανεισμό και μάλιστα για ένα χρόνο, όπως στην περίπτωση Λέττο, που τελικά τον αγόρασε ο "βάζελος" γιατί ο Κόκκαλης δέν τα "ρίχνει πιά". Αυτή είνα αλήθεια....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Έκανα επάγγελμα το ποτό μου»

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

«Έπινα ρετσίνα με κόλα σε μια ταβέρνα και αποφάσισα να την εμπορευτώ
«Η πρώτη παραγωγή του ποτού ρετσίνα- κόλα ανέρχεται  σε 150.000 κουτάκια των 250 ml και  ήδη ετοιμαζόμαστε  πυρετωδώς για τις  επόμενες παραγγελίες. Συμμετείχαμε  πρόσφατα σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών,  στις οποίες το προϊόν προκάλεσε το  ενδιαφέρον ακόμη  περισσότερων επαγγελματιών», λέει στα «ΝΕΑ» ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας Μιλτιάδης   Ρουμελιώτης
«Πριν από δέκα χρόνια έτρωγα με τη σύζυγό μου σ΄ ένα εστιατόριο στην Κρήτη. Όπως πάντα, παραγγείλαμε να πιούμε ρετσίνα με κόλα. Μετά το πέμπτο μπουκάλι, η ιδέα ήρθε εύκολα: θα μπορούσα να εμφιαλώσω και να εμπορευτώ το αγαπημένο μου ποτό».
Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δούλεψε ξανά άριστα, μετατρέποντας σε εμπορικό προϊόν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές κάθε πότη στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.
Ο κ. Μιλτιάδης Ρουμελιώτης, μετανάστης δεύτερης γενιάς στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας με καταγωγή από τη Δράμα, εξηγεί στα «ΝΕΑ» πώς έκανε επάγγελμα το αγαπημένο του ποτό, γεμίζοντας τα ψυγεία περιπτέρων και ψιλικατζίδικων με εμφιαλωμένη ρετσίνα - κόλα......

«ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέλος στην αγωνία ΣΗΜΕΡΑ αναρτώνται οι βαθμοί για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ !!

Από ΣΉΜΕΡΑ, Σάββατο, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδια, μουσική) θα μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr).
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την ερχόμενη Τρίτη σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προκειμένου οι οικείοι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με διοργανωτές τη ΔΙΟΝ TV και τη MODELS ACADEMY Στην Παραλία ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς Miss Ecologia


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Σήμερα στις 21.30 στο MEDITERRANEAN VILLAGE
* Μόνο ως MISS FYROM δέχθηκαν οι διοργανωτές την υποψήφια από τα Σκόπια
Στο Mediterranean Village πραγματοποιείται απόψε στις 21.30 ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς και τουρισμού που είναι αφιερωμένος στην ομορφιά και στην οικολογία.
Την παραγωγή και οργάνωση της εκδήλωσης «Miss Ecologia International» έχουν αναλάβει από κοινού η ΔΙΟΝ TV και η Models Academy (Ακαδημία Μοντέλων) του κ. Γιώργου Κουτούλια.
Τριάντα από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη έχουν έρθει στην Κατερίνη από την Πέμπτη 9 Ιουλίου και θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Οι υποψήφιες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης.
Ο φετινός διαγωνισμός είναι μια υπερπαραγωγή αφού θα πλαισιώνεται από σκηνικά τελευταίας τεχνολογίας με led και σούπερ οπτικά εφέ ενώ συμμετέχουν και γνωστοί τραγουδιστές. Παρουσιαστές της βραδιάς είναι η Κατερίνη Στικούδη και ο Παντελής Παπακωνσταντίνου.
Έχει σχεδιαστεί ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των υποψηφίων κοριτσιών σε όλη την Πιερία. Το πρόγραμμα άρχισε την Πέμπτη, συνεχίστηκε την Παρασκευή, ενώ απόψε, μετά τον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσία στο club Gold στην Παραλία (ώρα 1.30 π.μ.).
Και την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσία στο All Day Bar «Θαλασσοπούλια» (ώρα 15.00) στην Παραλία, ενώ το βράδυ (ώρα 23.00) το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στη Λεπτοκαρυά στο «Que Pasha» με διαγωνισμό ομορφιάς Miss Bikini.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Amstel Eco Bar, Στην Ακτή Περίστασης -παραλία Κατερίνης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 - και παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα την Κυριακή 12 Ιουλίου


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Το πρωτότυπο οικολογικό beach bar της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco Bar, ταξιδεύει στις ελληνικές παραλίες και επισκέπτεται την Κατερίνη και τη Λάρισα!
Στόχος του να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο για τη διατήρηση των παραλιών καθαρών και την ανακύκλωση,μέσα από παιχνίδια και δώρα!
Το πρωτότυπο οικολογικό μπαρ της Amstel, Amstel Eco Bar, θα επισκεφθεί την Ακτή Περίστασης στην παραλία της Κατερίνης και την παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου αντίστοιχα. Μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν σκουπίδια από τις ακτές, να παίξουν παιχνίδια περιβαλλοντικών γνώσεων και να κερδίσουν δώρα από την Amstel. Το Amstel Eco Bar έχει ήδη επισκεφθεί τις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας στην Αττική ενώ θα βρεθεί σε έξι ακόμα πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις 2 Αυγούστου στο Ρέθυμνο. Το Amstel Eco Bar, δημιουργήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι. Στους τρεις σταθμούς της περσινής περιοδείας του έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από περίπου 8.000 άτομα, γι΄αυτό και φέτος θα ταξιδέψει σε περισσότερα σημεία. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και εκπαίδευση των λουόμενων γύρω από τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών, μέσα από δύο πρωτότυπες και δια-δραστικές ενέργειες: - τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία, τα οποία οι λουόμενοι παραδίδουν στο Amstel Eco Bar, διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη και - ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται γρήγορα και ευχάριστα γύρω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Και οι δύο ενέργειες επιβραβεύουν τους συμμετέχοντες με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα από την Amstel, όπως μπάλες θαλάσσης, καπελάκια, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 11.7.2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.07.2009 - ΠΗΓΗ


του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)
- Προ ημερών, αναφερόμενος στην πρόσληψη του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Μεθώνης του Αντώνη του Μπούμπουρα, ζήτησα να μου δοθεί η απόφαση του διορισμού του.
Μάλιστα για να τηρηθεί και το τυπικό της διαδικασίας ζήτηση την απόφαση του διορισμού και με σχετική αίτηση, προς το Δήμο.
Το περιεχόμενο της αιτήσεως και το περιεχόμενο της απαντήσεως θα αναγκασθώ να τα δημοσιοποιήσω, για να καταλάβουν οι αναγνώστες ποιες είναι οι γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας από τους διοικούντες το Δήμο Μεθώνης.
Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των δύο εγγράφων κρίθηκε σκόπιμο να γίνει, για να δοθεί η ευκαιρία στο Δήμο Μεθώνης να ανταποκριθεί στο αίτημά μου.
Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα εκτιμηθεί η υπομονή μου αυτή.
- Για την τακτική του Δήμου Μεθώνης απέναντι στο αίτημά μου δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες στον Ειδικό Συνεργάτη του κ. Δημάρχου.
Οι αρμοδιότητες του Ειδικού Συνεργάτη είναι καθορισμένες και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποφασιστικές.
Ο ρόλος του είναι να συμβουλεύει με τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και την επιστημονική του κατάρτιση όσους ασκούν την Διοίκηση.
Με τον κ. Αντώνη Μπούμπουρα με συνδέει οικογενειακή και προσωπική σχέση από πολλών ετών.
Μάλιστα θα πούμε ότι είναι άξιος συγχαρητηρίων που αν και αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος του σημερινού Δημάρχου έτυχε αυτής της τιμής και αναγνώρισης.
Απορώ για ποιο λόγο θίγεται όταν αναφέρομαι στην πρόσληψή του.
Απεναντίας θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο που παρά την αποδοκιμασία των συνδημοτών του, ο εκλεγείς Δήμαρχος αναγνώρισε τα προσόντα και τις ικανότητές του.
Αν κάποιος πρέπει να θίγεται είναι ο κ. Δήμαρχος και προ παντός οι συνεργάτες του, οι οποίοι δεν έχουν τις ικανότητες να συμβουλεύουν το Δήμαρχό τους.
- Πολλές φορές οι Σύμβουλοι οδηγούν στην καταστροφή εκείνους που αναλαμβάνουν να διευκολύνουν στο έργο τους.
Μάλιστα έμειναν στην ιστορία περιπτώσεις καταστροφής ηγετών από τις λανθάνουσες εισηγήσεις των συνεργατών τους.
Την κύρια ευθύνη φέρει πάντα εκείνος που αποφασίζει και οπωσδήποτε δέχεται τις συνέπειες των λανθασμένων εισηγήσεων των συνεργατών του.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρασπούτιν. Ενός καλόγερου ο οποίος επηρέαζε την πολιτική του τσάρου, με ολέθριες γι αυτόν συνέπειες.
Τελικά την… πλήρωσε ο τσάρος. Ενώ ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία ως ένας έξυπνος και διαβολικός καλόγερος.
Έτσι γίνεται σε κάθε περίπτωση, που οι ηγέτες είναι αδύνατοι και οι διαβολοσύμβουλοί τους τους οδηγούν στην καταστροφή.
Το παράδειγμα που μνημόνευσα δεν αποτελεί ακριβή αντιγραφή των γεγονότων του Δήμου Μεθώνης.
Άλλωστε ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ο … τσάρος θα δικαιωθεί απ την τακτική του.
- Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές, διότι πιστεύει ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και ότι θα στραφεί προς το δοκιμασμένο κίνημα.
Είναι πράγματι περίεργο αυτό το αίτημα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι είχαμε πρόσφατα Ευρωεκλογές και δεν φάνηκε το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση.
Μάλιστα πολλοί που ήθελαν, με έμμεσο τρόπο να αποδοκιμάσουν τη σημερινή Κυβέρνηση, απείχαν και δεν προτίμησαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Είναι να αναρωτιέται ο καθένας, κατά πόσο τα επιχειρήματα των κομμάτων έχουν λογική και συνέπεια.
Όσο για τις εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε. Η βιασύνη το μόνο που μας δείχνει είναι ο διακαής πόθος για κατάληψη της εξουσίας με όλες τις … συνέπειές της.
- Στήριγμα της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους στον αγώνα της εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Παπαγεωργίου.
Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Παπαγεωργίου ήταν, από μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος στην επιτροπή, για την εξέταση της… ιστορίας της Μονής Βατοπεδίου.
Μ αυτές τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουμε που θα οδηγήσουν οι έρευνες για την εξιχνίασή τους.
Όσο για τους πομφόλυγες του Αρχηγού του και των εκπροσώπων του καλό είναι να περιοριστούν.
Αρκετά το ΠΑΣΟΚ ταλαιπώρησε τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής - Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων



ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ!!
Σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη.
Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 12 Ιουλίου με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην UEFA ο Βασσάρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ!!

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της θέσης του υπεύθυνου ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας, ο Κύρος Βασσάρας παίρνει θέση και στην UEFA. Ο πρώην διεθνής διαιτητής είναι πλέον μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ομοσπονδίας, κάτι που αποδεικνύει πόσο μεγάλη εκτίμηση τρέφουν στο πρόσωπό του οι άνθρωποι της UEFA.

Πρόεδρος της σχετικής επιτροπής είναι ο Ισπανός Ανχελ Μαρία Βιγιάρ Γιόνα, εκτελεστικός διευθυντής ο Τούρκος Σενές Ερζίκ. Βέβαια, ο μεγάλος σταρ της επιτροπής δεν είναι άλλος από τον Ιταλό Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος κατέχει θέση ανάλογη του Βασσάρα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Σελάγια σχεδιάζει επιστροφή στην Ονδούρα λέει ο Τσάβες

Σάββατο, 11 Ιούλιος 2009

Την επιστροφή του στην Ονδούρα σχεδιάζει ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας, Μανουέλ Σελάγια σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Τσάβες τόνισε ότι ο ανατραπείς ομόλογός του σχεδιάζει να γυρίσει στην Ονδούρα με "όλα τα μέσα, από αέρως ή θαλάσσης"

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)