Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Τέλος στην αγωνία Το Σάββατο αναρτώνται οι βαθμοί για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ !!

Eurokinissi
Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν αργότερα στα λύκεια της χώρας


Από αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδια, μουσική) θα μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr).
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την ερχόμενη Τρίτη σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προκειμένου οι οικείοι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων A (A1 «στοιχειώδης γνώση» & Α2 «βασική γνώση»), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανική επιπέδου Β2 «καλή γνώση» που έγιναν στις 9-10 Μαΐου 2009.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το Διαδίκτυο www.kpg.ypepth.gr («Είσαι Υποψήφιος;» Αποτελέσματα Μαΐου 2009), όπου αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα, καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου, καθώς και τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άρχισε να «μιλά» ο Τρομπούκης για την απαγωγή του Παναγόπουλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 -Πηγή


Ο νόμος της μαφίας που επιβάλει σιωπή, φαίνεται ότι σπάει μπροστά στις βαρύτατες κατηγορίες και οι εμπλεκόμενοι δίνουν πλέον στοιχεία για το πως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η απαγωγή Παναγόπουλου. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης ο οποιος φέρεται να είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των λύτρων, κάρφωσε τον Βλαστό, λέγοντας ότι εκείνος του έστειλε τα χρήματα, υποστήριξε όμως, ότι ηγετικό ρόλο στην απαγωγή είχε ο Απόστολος Πετράκης, ο άνθρωπος που διαπραγματευόταν με την οικογένεια του εφοπλιστή.

Στην απολογία του ο Γιώργος Τρομπούκης είπε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι εκ των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου, ηγετικό ρόλο έπαιξε ο Απόστολος Πετράκης. Αυτό μου το αποκάλυψε ο ίδιος». Ο Τρομπούκης παραδέχτηκε, ότι οι σακούλες με τα χρήματα έφθασαν στην εταιρεία του, κατονόμασε ως μεταφορέα των λύτρων τον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και υποστήριξε, ότι ο άνθρωπος που έστειλε τις σακούλες στον Ασπρόπυργο, ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πίστευα ότι ο Βλαστός θα ήταν μάλλον μεσολαβητής για το ξέπλυμα των χρημάτων αυτών. Δεν τον είχα ικανό να σχεδιάσει την απαγωγή. Τον θεωρούσα άνθρωπο όχι ιδιαίτερα ευφυή. Μετά από 15 ημέρες μου τηλεφώνησε ο Βλαστός και μου είπε: "Όταν είδες τα χρήματα, χέστηκες;" Και εγώ του είπε "εγώ δεν είμαι ικανός για τέτοια πράγματα". Μετά άρχισε να με παίρνει τηλέφωνο, να τον βοηθήσω στο ξέπλυμα των χρημάτων. Εγώ του έλεγα διάφορους τρόπους, ότι θα πάω στη Ρωσία, την Κίνα να ιδρύσω offshore εταιρείες».

Αλλά και το δεξί χέρι του επιχειρηματία στην τεχνική εταιρεία Γιάννης Θώδης, ομολόγησε ότι τα χρήματα έφθασαν στον Ασπρόπυργο, με σκοπό να τα «ξεπλύνει» ο Γιώργος Τρομπούκης έπειτα από εντολή του Παναγιώτη Βλαστού. Στην απολογία του κατέθεσε, ότι είπε στον Γιώργο Τρομπούκη: «"Αφεντικό, θα πάμε μέσα με αυτά (σ.σ. λύτρα)" και αυτός μου είπε "να ‘ρθουν να τα πάρουν, να φύγουν από εμάς. Θα πάμε φυλακή με αυτά". Μου είπε επίσης ότι "αυτά (σ.σ. λύτρα) προέρχονται από την απαγωγή του Παναγόπουλου και μου τα έφεραν για να τα ξεπλύνουμε". Μια-δυο μέρες μετά εγώ και ο Τρομπούκης πήγαμε στην Παναγία της Τήνου να προσευχηθούμε, γιατί φοβηθήκαμε».

Ο Τρομπούκης παραδέχεται, ότι συνεργαζόταν με τον Παναγιώτη Βλαστό, μόνο για να τον βοηθά να «σπάει» επιταγές. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του «το 2003 έγινε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Από το φόβο μου αποφάσισα να συσχετιστώ με ένα πρόσωπο με το όνομα Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, προκειμένου να με ειδοποιεί, αν υπάρχει κάποια πιθανή απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Μέσω του Αναγνωστόπουλου γνώρισα τον Παναγιώτη Βλαστό. Εκείνο το διάστημα ο Βλαστός ήταν εκτός φυλακής. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του. Η γνωριμία αυτή έγινε, γιατί ο Βλαστός "έσπαγε" επιταγές». Αλλά και η σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού αν και δεν κράτησε κλειστό το στόμα της σχετικά με την απαγωγή και τις κατηγορίες για δολοφονικές επιθέσεις, ομολόγησε, ότι ο Βλαστός αν και φυλακισμένος δάνειζε χρήματα με τόκο. Όπως είπε η Ιωάννα Χήρα στην απολογία της «παραιτήθηκε από τη συμμετοχή του στα καταστήματα, πήρε το μερίδιο από την πώληση που ήταν 120.000 ευρώ και άρχισε να δανείζει χρήματα σε επιχειρηματίες με νόμιμο τόκο. Επειδή αυτός ήταν στη φυλακή, εγώ έκανα στην πράξη την υλοποίηση των δανείων αυτών με τις κατευθύνσεις του συζύγου μου».

Η συμμορία όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψαν οι Αρχές, έκρυβε οπλισμό στην Κρήτη και μάλιστα ένας Σικελός μαφιόζος ήταν η αιτία, που δυσκόλευε την εύκολη πρόσβαση στο οπλοστάσιο, όπως προκύπτει από την παρακάτω απομαγνητοφωνημένη συνομιλία:
Βλαστός: Σου λέω, αν δεν έχουν έρθει μέχρι την άλλη Πέμπτη, θα κατέβεις κάτω (σ.σ. Κρήτη) εσύ να τα πάρεις (σ.σ. όπλα). Κατάλαβες τι γίνεται;
Κλεφτόγιαννης: Με τι θα πάω;
Βλαστός: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αυτής φίλε.
Κλεφτόγιαννης: Να τελειώνουμε.
Βλαστός: Ναι, θα πας να τα πάρεις. Με τον άλλο τον μ... που ‘χω μπλέξει εκεί πέρα.
Κλεφτόγιαννης: Θα πάει να τα πάρει όλα, θα πάει να πάρει και μια γ... μαζί.
Βλαστός: Ναι, θα πάει να τα πάρει. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Φοβάμαι. Φοβάμαι. Ξέρεις το φοβάμαι; Φοβάμαι τον μ... Άκου, άκου, άκου τώρα τι έχει γίνει εκεί. Έχει έρθει ένας π.... απ’ την Ιταλία, από Σίκι και κρύβεται ένας μεγάλος μαφιό, μαφιό, κατάλαβες τι γίνεται;

Ο Παναγιώτης Βλαστός φαίνεται σε συνομιλία του με τον Γιώργο Κατσαγάνη, να του δίνει και εντολές, πώς να εκπαιδευτεί στα καινούργια όπλα:
Βλαστός: Πήγαινε κάνε καμιά δόκιμη στο καινούργιο (σ.σ. όπλο), να δεις.
Κατσαγάνης: Ναι, ναι θα πάω.
Βλαστός: Ακούς; Βάλε έναν τενεκέ, ακούς; Και θα τον στήσεις στα 5 μέτρα, όχι παραπάνω. Κατάλαβες τι σου λέω;
Κατσαγάνης: Ναι, ναι. Ναι ρε, ξέρω, εγώ Χαϊδάρι έχω πάει πόσες φορές.
Τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι υπόλοιποι κρατούμενοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμμορία, θα απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Έκανα επάγγελμα το ποτό μου»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

«Έπινα ρετσίνα με κόλα σε μια ταβέρνα και αποφάσισα να την εμπορευτώ
«Η πρώτη παραγωγή του ποτού ρετσίνα- κόλα ανέρχεται  σε 150.000 κουτάκια των 250 ml και  ήδη ετοιμαζόμαστε  πυρετωδώς για τις  επόμενες παραγγελίες. Συμμετείχαμε  πρόσφατα σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών,  στις οποίες το προϊόν προκάλεσε το  ενδιαφέρον ακόμη  περισσότερων επαγγελματιών», λέει στα «ΝΕΑ» ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας Μιλτιάδης   Ρουμελιώτης
«Πριν από δέκα χρόνια έτρωγα με τη σύζυγό μου σ΄ ένα εστιατόριο στην Κρήτη. Όπως πάντα, παραγγείλαμε να πιούμε ρετσίνα με κόλα. Μετά το πέμπτο μπουκάλι, η ιδέα ήρθε εύκολα: θα μπορούσα να εμφιαλώσω και να εμπορευτώ το αγαπημένο μου ποτό».
Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δούλεψε ξανά άριστα, μετατρέποντας σε εμπορικό προϊόν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές κάθε πότη στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.
Ο κ. Μιλτιάδης Ρουμελιώτης, μετανάστης δεύτερης γενιάς στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας με καταγωγή από τη Δράμα, εξηγεί στα «ΝΕΑ» πώς έκανε επάγγελμα το αγαπημένο του ποτό, γεμίζοντας τα ψυγεία περιπτέρων και ψιλικατζίδικων με εμφιαλωμένη ρετσίνα - κόλα.
«Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το εμπόριο κρασιού ή κάτι παρεμφερές. Αντίθετα, ήμουν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας με έδρα τη Γερμανία και έκανα ταξίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ιδέα άρχισε περισσότερο στην πλάκα από εκείνη την ταβέρνα της Κρήτης, όμως σήμερα οι παραγγελίες μου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», εξηγεί ο δραστήριος Έλληνας μετανάστης, που βάλθηκε να τρελάνει τους απανταχού πότες, αλλά και τους παραδοσιακούς εμπόρους κρασιού.
Η ιδέα ωρίμασε πριν από δύο χρόνια, οπότε ο κ. Ρουμελιώτης αποφάσισε να κάνει πράξει την έξυπνη ιδέα του. Εισήγαγε ρετσίνα από το Κορωπί Αττικής, ενώ απευθύνθηκε σε εργαστήριο της Βιέννης για να παρασκευάσει το αναψυκτικό ποτό κόλα. Σχεδίασε μόνος του το αλουμινένιο κουτάκι (μαύρο με χρυσά γράμματα και έμβλημα ένα αρχαίο νόμισμα), έκλεισε συμφωνία με εμφιαλωτήριο στην Αυστρία και ονόμασε το πρωτότυπο δροσερό κοκτέιλ Βlack Retsina (μαύρη ρετσίνα).
Δύσκολα στην αρχή
Όμως, η αρχή δεν ήταν τόσο εύκολη. Οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν την πρώτη παρτίδα που έφθασε στη χώρα μας, γιατί υπήρχαν παραλείψεις στα συστατικά που αναγράφονταν στη συσκευασία. Όπως λέει ο κ. Ρουμελιώτης, όταν απευθύνθηκε στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες για να διευκρινίσει το λάθος και να το διορθώσει, κανείς δεν του έλεγε με σαφήνεια τι ακριβώς έπρεπε να αλλάξει. Επιπλέον, οι ντόπιοι έμποροι κρασιού αντιμετώπισαν στην αρχή τουλάχιστον με επιφύλαξη τον Έλληνα που αποφάσισε να... εμφιαλώσει μια συνήθεια δεκαετιών.
«Δεν το έβαλα κάτω. Συμβουλεύτηκα δικηγόρους, διόρθωσα τα γραφόμενα στη συσκευασία και προχώρησα, αγοράζοντας στο μεταξύ ρετσίνα από την Ένωση Πατρών. Από τον περασμένο Φεβρουάριο το αλκοολούχο ποτό κυκλοφορεί κανονικά στη Γερμανία και εξάγεται νόμιμα στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν υπεύθυνοι διανομείς και έμποροι», σημειώνει.
Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕΣ
Ο δραστήριος Έλληνας μετανάστης, που βάλθηκε να τρελάνει τους απανταχού πότες αλλά και τους παραδοσιακούς εμπόρους κρασιού
«Μην το βάζετε κάτω χωρίς να πολεμήσετε»
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των Ελλήνων της Γερμανίας στη συσκευασμένη ρετσίνα- κόλα ήταν μεγάλη. Μετά την πρώτη αμηχανία οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ το ίδιο συνέβη και στην ελληνική αγορά. Εκτός από τους καταναλωτές σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, σημαντική ζήτηση του ποτού καταγράφεται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ.
«Η πρώτη παραγωγή ανέρχεται σε 150.000 κουτάκια των 250 ml και ήδη ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τις επόμενες παραγγελίες», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας.
Κλείνοντας στέλνει από τη Νυρεμβέργη μία συμβουλή στους επίδοξους επιχειρηματίες που έχουν πρωτότυπες ιδέες, όμως διστάζουν να ρισκάρουν: «Όσες δυσκολίες και να προκύψουν στην πορεία, μην το βάζετε κάτω χωρίς να πολεμήσετε».
«Τούμπα λίμπρε»
«Τούμπα λίμπρε» ζητούν στις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν από τα μεγάλα ντέρμπι, παραφράζοντας με χιούμορ το γνωστό κοκτέιλ «Κούμπα λίμπρε» και εννοώντας φυσικά την αγαπημένη ρετσίνα αναμεμειγμένη με κόλα (χρησιμοποιούν εμμέσως και το όνομα της έδρας της αγαπημένης τους ομάδας, της Τούμπας).
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πυροβολισμοί εναντίον ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικής κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 22:30, κατά την αλλαγή της βάρδιας. Στόχος των αγνώστων ήταν στατική μονάδα των ΜΑΤ, η οποία εκτελεί υπηρεσία στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Στον τόπο της επίθεσης έχουν σπεύσει κλιμάκια της αστυνομίας για να ε.ξετάσουν τους κάλυκες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνέλαβαν υπάλληλο πολεοδομίας ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ)





Στην Πιερία συνέλαβαν έναν υπάλληλο της διεύθυνσης οικισμού χωροταξίας και περιβάλλοντος με τις κατηγορίας της «παθητικής δωροδοκίας» και της «ψευδής βεβαίωσης, νόθευση κτλ». Τι έκανε; Ζήτησε 5,000 από έναν...ιδιοκτήτη ψητοπωλείου για να του βεβαιώσει ότι κατεδάφισε κάτι αυθαίρετες εξωτερικές κατασκευές , πράγμα το οποίο φυσικά δεν είχε κάνει. Σήμερα θα οδηγηθεί σον εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κατερίνης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

O διεθνής Λετονός Κάρλσονς στον Πιερικό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Στον διεθνή Λεττονό Γκιρτς Κάρλσονς κατέληξαν οι ιθύνοντες του Πιερικού για για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του συλλόγου, θέση που αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας τα τελευταία χρόνια.Ο 28χρονος επιθετικός που έχει φορέσει 35 φορές τη φανέλα της Εθνικής Λετονίας σκοράροντας 8 τέρματα, αγωνίζεται στην Μέταλουργκς Λιεπάγιας, ομάδα της πατρίδας του με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Λετονίας το 2005-06.

Το Βιογραφικό του

Ο Κάρλσονς ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την Μέταλουργκς στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2003 σκοράροντας 40 φορές σε 96 εμφανίσεις. Το 2003-04 έπαιξε στην ρωσική Σινίκ χωρίς να σκοράρει σε 8 παιχνίδια. Επαναπατρίστηκε το 2004-05 αγωνιζόμενος στη Βέντα, έπαιξε όμως μόνο σε 6 αγώνες πριν επιστρέψει στην αγαπημένη του Μέταλουργκς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Εκεί ξαναπήρε το "όπλο" του βρίσκοντας δίχτυα 34 φορές σε 66 παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2006-07. Ακολούθησε ένα πέρασμα για μισό χρόνο από την ολλανδική Ντεγράαφστσαπ (5 παιχνίδια), και εν συνεχεία ξανά στα...γνώριμα λημέρια της Μέταλουργκς όπου σκόραρε 9 γκολ σε 14 εμφανίσεις. Φέτος ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας του να επιστρέψει στην κορυφή της λετονικής λίγκας και σίγουρα, αν ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τον Πιερικό θα λείψει πολύ από την επιθετική γραμμή της Μέταλουργκς αλλά παράλληλα θα...ανακουφιστούν οι αντίπαλες άμυνες μιας και μέχρι τώρα έχει πετύχει 15 τέρματα σε 18 αγώνες! Το πρωτάθλημα της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Κάρλσονς γωνίστηκε στο εκτός έδρας χτεσινό παιχνίδι της Μέταλουργκς με την Τράνζιτ μη μπορώντας να βοηθήσει την ομάδα του η οποία ηττήθηκε τελικά με 0-1.
Ο ύψους 1,91 ποδοσφαιριστής, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει στην Κατερίνη τις αμέσως επόμενες ημέρες ή ώρες προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πιερικό και εν συνεχεία να τεθεί στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Ο ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Μεταγραφική Βόμβα μεγατόνων απο τον Πιερικό.Εχει συμφωνήσει μέ ολα με τον εν ενεργεία σέντερ φόρ της Εθνικής Λετονίας Κάρλσρον, συμπάικτη στην επίθεση της Λετονίας με το παίκτη που απέκτησε Ο Εργοτέλης. Ερχεται και υπογράφει.Επτασφράγιστο μυστικό το κρατούσαν στον Πιερικό. Ο πρόεδρος της ομάδος Γιάννης Ντούμος σήμερα το μεσημέρι ήταν με τον μεγαλομέτχο κ Ελευθεριάδη με το υπογράφοντα και άλλους και πληροφορήθηκαν ότι δημοσιεύτηκε στην σημερινή sportday. Διέρευσε το μυστικό.Ευτυχώς που η μεταγραφή ήταν κλεισμένη, γιατί ξέρετε τί γίνεται στο ποδόσφαιρο, πώς χαλάνε οι τρίτοι τις μεταγραφές.

Λεπτομέρειες ... σε άλλη δόση
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Ιουλίου 2009

Κι άλλο γύρω-γύρω όλοι και στη μέση πανσεδάκια. Αυτή τη φορά στα Καταφυγιώτικα. Εδώ μάλλον χρειαζόταν, γιατί γινόταν της Περσεφόνης.

***

Άκουσα ότι θα’χουμε μεγάλες κυκλοφοριακές αλλαγές στην Κατερίνη. Πολλοί σημερινοί μονόδρομοι θα γίνουν διπλής κατεύθυνσης, όπως η Θεσσαλονίκης, η Τερζοπούλου, η Κίτρους και άλλες.

***

Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί καλύτερα αλλά δεν παρκάρει, δεν σταθμεύει στο κέντρο της πόλης. Ας περπατήσουν και λίγο οι ραγιάδες.

***

Καλό θα είναι βέβαια η δημοτική αρχή να ενημερώσει έγκαιρα για τις αλλαγές τους πολίτες και κυρίως τους καταστηματάρχες, γιατί θα’ρθουν τα πάνω-κάτω.

***

Δεν ξέρω αν στη μελέτη προβλέπονται ποδηλατόδρομοι κι αν προβλέπονται εύχομαι να μην είναι σαν αυτόν της Εθνικής Αντίστασης.

***

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα σε μια πόλη επίπεδη όπως η Κατερίνη ουδείς τόλμησε να κάνει τομές. Ευχολόγια και μεγάλα λόγια. Δωρίζαμε ποδήλατα και τα βάζαμε στα μπαλκόνια.

***

Ασφαλώς όπως κατάντησε η πόλη δεν διανοείται κανείς να κυκλοφορήσει με ποδήλατο, γιατί ο ποδηλάτης δεν τυγχάνει το σεβασμό κανενός.

***

Έχουμε γράψει πολλές φορές τόσο κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής όσο και της σημερινής ότι είναι επιβεβλημένη η κατασκευή ενός σωστού ποδηλατόδρομου με ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα διασχίζει κάθετα την πόλη από το Σταθμό ως την Ανδρομάχη.

***

Παράλληλα είναι προφανές ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι υπάρχοντες κεντρικοί πεζόδρομοι προς το 5ο Γυμνάσιο και το δημοτικό κήπο. Και ίσως θα έπρεπε να ανοίξει ο διάλογος από τώρα.

***

Κι ας πάμε και στο πλέον υποβαθμισμένο κομμάτι της πόλης, το συνοικισμό Αστών. Αν δείτε τις εξαγγελίες των δημάρχων για πάρκα, πνεύμονες πρασίνου και τα μεγάλα λόγια για ποιότητα ζωής θα αντιληφθείτε το βαθμό αξιοπιστίας τους.

***

Έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται μεγάλες τομές, ότι το πολιτικό κόστος πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα και κάθε επίδοξος δήμαρχος θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με όποια συμφέροντα και όποιες νοοτροπίες.

***

Με πασαλείμματα της τελευταίας στιγμής δεν σώζεται ούτε η πόλη ούτε οι δήμαρχοι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παραπομπή


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.

13 υψηλόβαθμα και χαμηλόβαθμα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, παραπέμπονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου
«Δικαιωμένος» δηλώνει ο Αντώνης Καρπούζας, μετά από προσφυγή του οποίου η δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση και προειδοποιεί «αυτούς που θα ήθελαν περαιτέρω να νομιμοποιήσουν όποια παρανομία με την υπογραφή τους», να μην το κάνουν Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου παραπέμπει, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, τον τ. πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Ξηραδάκη και άλλα 12 υψηλόβαθμα και χαμηλόβαθμα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που ενέχονται στην υπόθεση της εκποίησης έκτασης του δημοσίου στην Παραλία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την Εισαγγελέα στον δέκατο Τακτικό Ανακριτή για τις περαιτέρω ενέργειες και διαδικασίες. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δικαιώνει τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Αντώνη Καρπούζα, ο οποίος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον (τότε) Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά, καταγγέλλοντας την ΚΕΔ για σκανδαλώδη εκποίηση έκτασης 33 στρεμμάτων (κυριολεκτικά πάνω στο κύμα) στην Παραλία, σε ιδιώτη επιχειρηματία, έναντι του ευτελούς ποσού των 1.207.500 ευρώ, την ώρα που η κανονική της αξία άγγιζε τα 20.000.000 ευρώ. «Με την απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, στην οποία ανετέθη η υπόθεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δικαιώνεται ο αγώνας για την απόδοση ευθυνών της νόμιμης παρανομίας», δηλώνει σήμερα ο βουλευτής του νομού, που σήκωσε μόνος του το βάρος της αντίδρασης στο ξεπούλημα της ακτής. Ο κ. Καρπούζας υπενθυμίζει ότι η προσπάθειά του, πριν τρία χρόνια, «για αποτροπή του μεγάλου εγκλήματος εκποίησης της γνωστής έκτασης αμμουδιάς από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου δεν είχε αποτέλεσμα», εξαιτίας της «παθητικής συμπεριφοράς των αρμοδίων, των υπηρεσιών, κυρίως όμως παραγόντων και δήθεν παραγόντων, που υπηρετούσε την ανομία και προσέβαλε το περί δικαίου αίσθημα», αναγκάζοντάς τον να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Αυτοί οι οποίοι με ιδιοτέλεια προσπάθησαν να απαξιώσουν την αυτονόητη ενέργειά μου και με κάθε τρόπο βοήθησαν την ολοκλήρωση της νόμιμης παρανομίας, παίρνουν την απάντηση», λέει τώρα ο βουλευτής. Και υπογραμμίζει: «Είχα πει τότε και το λέω και σήμερα ότι, εφόσον υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι και διεφθαρμένοι διαχειριστές της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής, οι οποίοι υπηρετούν ατομικά συμφέροντα και λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και δεν τιμωρούνται για τις πράξεις τους, δεν πρόκειται να επιτευχθεί καμία πρόοδος σ’ αυτή τη χώρα. Όλες οι δραστηριότητες άνομων πράξεων είναι άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους και η μία διαδέχεται την άλλη». «Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω», προσθέτει, απευθυνόμενος σε όσους δεν συνέδραμαν στη μοναχική του προσπάθεια, «εάν είναι ικανοποιημένοι και εάν δεν ντρέπονται για το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε». Αφήνοντας δε, όπως φαίνεται, αιχμές και για άλλες επιλήψιμες υποθέσεις, που πιθανόν να βρίσκονται τα σκαριά, καταλήγει: «Παράλληλα, αυτούς που θα ήθελαν περαιτέρω να νομιμοποιήσουν όποια παρανομία με την υπογραφή τους, θέλω να προειδοποιήσω να μην το κάνουν». Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του στη ΕΠΤΑ, τον Γενάρη τρέχοντος έτους, ο κ. Καρπούζας είχε υποστηρίξει πως, εκτός από εκείνους που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το ξεπούλημα της συγκεκριμένης έκτασης των 33 στρεμμάτων, θα κληθούν να λογοδοτήσουν κάποιοι και «για το γεγονός ότι, πέραν της έκτασης που εκποιήθηκε, καταπατήθηκε κι άλλη έκταση από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία αγοραστή, με την ανοχή και τις ευλογίες της επίσημης πολιτείας και της αυτοδιοίκησης».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 10 Ιουλίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Συναντήθηκαν τελικά εκπρόσωποι των φορέων που προωθούν το αίτημα για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κατερίνης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δ. Παπαδημόπουλο. Ο οποίος, όπως μας είπαν, όχι μόνο καλοδέχτηκε τη αντιπροσωπεία, αλλά προσυπέγραψε κιόλας το αίτημα, βάζοντας την υπογραφή του δίπλα στις περίπου 6.000 υπογραφές πολιτών του νομού. Το δυσάρεστο νέο (τους το είπε) είναι ότι Κέντρο Μαστού δεν προβλέπεται ούτε για το νέο νοσοκομείο. Το ευχάριστο (που δεσμεύτηκε) ότι θα θέσει ως προτεραιότητα τη διεκδίκησή του. Και το ακόμα πιο ευχάριστο, ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν δεν πτοούνται. «Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών», λένε, «και δε θα σταματήσουμε αν δεν πετύχουμε το στόχο μας».

Μεταμεσονύκτιες συναυλίες στο 3o φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας Και σας το ΄λεγα χθες, ότι το γλέντι (πραγματικό, κι όχι ξενέρωτο, γλέντι) είναι στο Αιγίνιο. Όπου, εκτός από κρουστά, πνευστά, και λοιπά, θα του δώσουν να καταλάβει και με μεταμεσονύκτιες, παρακαλώ, συναυλίες. Από νεολαίους που ξέρουν από ξενύχτια. Έτσι, αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου, ετοιμάζουν λαϊκή, μεταμεσονύκτια, βραδιά, με το μουσικό συγκρότημα του ΓΕΛ Αιγινίου. Το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή έναν σχολικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό πριν από ένα χρόνο και με την παρθενική του εμφάνιση πήρε κι ένα βραβείο, το πρώτο βραβείο στη Βόρεια Ελλάδα, στην κατηγορία Ρεμπέτικο. Αυτή (μας λένε) ήταν μόνο η αρχή (καλή αρχή), καθώς ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές του συγκροτήματος σε διάφορες εκδηλώσεις και Φεστιβάλ καλλιτεχνικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η όρεξη και το μεράκι των παιδιών υποδεικνύουν ότι ένα νέο, ανεξάρτητο μουσικό κύτταρο έχει αρχίσει να αναπαράγεται στη Βόρεια Πιερία. Συμμετέχουν οι: Πέτρος Τερζής (Κιθάρα), Δημήτρης Κουκούδας (Πλήκτρα), Χρήστος Μαντζανίδης (Μπουζούκι) Τραγούδι: Μαρία Τερζή, Φωτεινή Μεσίδου, Κική Μηνούδη, Ντίνα Παυλοπούλου, Τάσος Δούλιας Για μεθαύριο Κυριακή, μας επιφυλάσσουν άλλη μια μεταμεσονύκτια συναυλία, ροκ, αυτή τη φορά, με την «Αντίστροφη Μέτρηση», μια τετραμελή ροκ μπάντα από το Αιγίνιο, που δημιουργήθηκε το 2000. Η αρχική σύνθεση των μελών της περιελάμβανε τους: Πασχάλη Θεοτόκη (Φωνή, Κιθάρα, Τύμπανα), Ηλία Σιμόπουλο (Κιθάρα), Ορέστη Γεωργιάδη (Πλήκτρα), Πανταζή Θεοτόκη (Μπάσσο) ενώ αργότερα προστέθηκε στην παρέα και ο Γιώργος Γκαφαρίδης (Τύμπανα). Τα πρώτα τους live πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες του Αιγινίου και το κοινό αγκάλιασε την προσπάθεια τους αποδίδοντάς τους πολύ καλές κριτικές. Το καλοκαίρι του 2001 πραγματοποίησαν και την πρώτη τους ηχογράφηση, καρπός της οποίας ήταν η δημιουργία του άλμπουμ «Όγδοη ημέρα», ενώ το 2005 ηχογράφησαν άλλα 2 τραγούδια με αγγλικό στίχο. Η είσοδος και στις δυο συναυλίες είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης, να σας ενημερώσουμε πως το 3ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας, είναι και οικολογικό: προσφέρει επίσκεψη γνωριμίας στο δέλτα του Αλιάκμονα με ποδήλατα, με τη φροντίδα και επίβλεψη του τμήματος ποδηλασίας του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου και με συνοδεία του ιππικού ομίλου Σίνδου όπου θα συμμετέχουν και τοπικοί αναβάτες (Κυριακή ώρα 09.30) και ενημερωτική ξενάγηση (με πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό) στα χαρακτηριστικά της περιοχής του υγροβιότοπου του δέλτα του Αλιάκμονα, από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα-Αλυκών Κίτρους (Κυριακή ώρα 19.00). Κι επειδή όλα αυτά δεν γίνονται …ξεροσφύρι, στο χώρο του Φεστιβάλ ( στο άλσος του Αη Γιώργη) θα λειτουργεί όλες τις ώρες καφε-αναψυκτήριο και ταβέρνα , όπου οι τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι του Αιγινίου θα σας προσφέρουν τοπικές νοστιμιές σε πολύ χαμηλές τιμές. Ε, τι άλλο, δηλαδή, να ζητήσει κανείς!

Η «εποχή των παγετώνων», στις σχέσεις Νομάρχη Πιερίας και Δημάρχου Κατερίνης, τελικά δεν διήρκεσε πολύ. Ο Γ. Παπαστεργίου, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κατερίνης για τη συνέντευξη-παρουσίαση του προγράμματος της 5ης Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας, εκεί που ήταν και ο Σάββας Χιονίδης. Η γενικά καλή σχέση των δύο ανδρών, φαίνεται να είχε διαταραχθεί όταν ο Δήμος αποφάσισε να συμμετάσχει στην έκδοση ενός τουριστικού φυλλαδίου για την Πιερία, από το ΕΒΕ.

«Η θέση του κ. Λεμονόπουλου (όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος) είναι δική του θέση», απάντησε ο δήμαρχος Κατερίνης, κληθείς να σχολιάσει αν συμφωνεί με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην διαδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λιτοχώρου, ενάντια στις διεκδικήσεις της Μονής του Αγ. Διονυσίου. Αναφερόμενος δε, στην ουσία της διαμάχης, ο Σάββας Χιονίδης αφού διευκρίνισε ότι ποτέ δεν ζητήθηκε από την ΤΕΔΚ να πάρει θέση και αφού μίλησε για το «θεάρεστο έργο του Ηγουμένου» ειδικά στον τομέα της αναστήλωσης του Μοναστηριού, τόνισε πως όπως προστατεύει ένας ιδιώτης την περιουσία του, έτσι οφείλει να προστατεύει το κράτος ή ο Δήμος ή Μητρόπολη ή το οποιοδήποτε Μοναστήρι τη δική του περιουσία. Ο κ. Χιονίδης, τόνισε ότι «υπάρχουν δικαστικές διαδικασίες εν εξελίξει», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την διοργάνωση τέτοιων συγκεντρώσεων διαμαρτυριών.

«Με το σχέδιο υπογειοποίησης μεγάλου τμήματος σιδηροδρομικών γραμμών, που έχει ήδη κατατεθεί προς έγκριση στο ΣτE από τον ΟΣΕ, επιχειρείται να τεθεί ένα τέλος στη διχοτόμηση της Αθήνας από τις γραμμές του τρένου. Το σχέδιο έχει ήδη υπογραφεί από το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και το διευθύνοντα σύμβουλο... του Οργανισμού Γιώργο Γιαννούση. Από το σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η υπογειοποίηση του τμήματος από την Πέτρου Ράλλη έως τη Λένορμαν και από τη Σεπολίων έως τις Τρεις Γέφυρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δια των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα εξοικονομηθούν 20.000 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου που θα διαμορφωθούν σε χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής. Παράλληλα προγραμματίζεται και η ανάδειξη του σταθμού Πελοποννήσου.» Αλλού υπογειοποιούν γραμμές τρένων, αλλού υπογειοποιούν δρόμους κάτω από τις γραμμές των τρένων. Όσο για την «ευαισθησία» του ΟΣΕ, αυτή εξαντλείται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθότι όταν ζητήθηκε (έστω και χλιαρά) από κάποιους στην Κατερίνη η υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου στο Σ. Σταθμό, ο Οργανισμός έκοψε κάθε ελπίδα αρνούμενος να συζητήσει τέτοιο (πολυέξοδο) ενδεχόμενο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)