Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ντοκουμέντο: Να η πρώτη φωτογραφία...

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Ιουλ 2009

...του υφυπουργού Μ. Σαλμά με τον συλληφθέντα Γ. Τρομπούκη, στις παραμονές των ευρωεκλογών!

Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία (κάντε κλικ εδώ ή επάνω στη φωτό για να μεγαλώσει) με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά και τον συλληφθέντα Γ. Τρομπούκη που φέρνει στο φως το Press-gr, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που φαίνεται να έχει ακόμη πολλές άγνωστες πτυχές.
Η φωτογραφία είναι από την προεκλογική ομιλία που έκανε ο υφυπουργός Υγείας για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, στο Κλειστό Στάδιο του Μεσολογγίου. Δηλαδή πριν από περίπου ένα μήνα. Ο επιχειρηματίας Γ. Τρομπούκης - ο οποίος σήμερα κρατείται ως μέλος της σπείρας που έκανε την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου και άλλα εγκλήματα- είναι το πρόσωπο που φαίνεται στον κόκκινο κύκλο, όρθιος μπροστά από την πρώτη σειρά.
Σ' εκείνη την ομιλία, που διαφημίστηκε εντόνως στον τοπικό Τύπο μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο κ. Σαλμάς είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και είχε προβάλει το έργο της κυβέρνησης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας...(
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Αθλητικού Τύπου


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Αθλητικού Τύπου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πτώση 10% στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/07/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Τα αρνητικά συμπτώματα της οικονομικής κρίσης απεικονίζονται ήδη στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση κατά 10% στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στα βασικά αεροδρόμια της χώρας. Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια τουλάχιστον 19.000 θέσεων απασχόλησης στον κλάδο.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει πλήξει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό, υποχρεώνει τους ειδικούς σε πρόβλεψη για μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 7%-11. Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ και στην εν λόγω βιομηχανία απασχολούνται ένας στους πέντε εργαζομένους της χώρας.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε ανακοίνωση σημειώνει ότι "η μείωση αυτή σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει απώλεια περισσοτέρων από 560.000 τουρίστες, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε απώλεια περισσοτέρων των 19.000 θέσεων απασχόλησης".
Προσθέτει ότι "σε επίπεδο εσόδων, είναι σίγουρο ότι η ποσοστιαία μεταβολή είναι μεγαλύτερη, δεδομένων των προσφορών που όχι μόνο συνεχίστηκαν, αλλά και διευρύνθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο και θα συνεχιστούν και για τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού".
Σημειώνεται ότι τη χώρα μας επισκέπτονται ετησίως τουλάχιστον 15 εκατομμύρια τουρίστες.
Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κω, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σαντορίνης αντιπροσωπεύουν το 74% των συνολικών αφίξεων τουριστών στη χώρα.Μεγαλύτερες απώλειες, πάνω απο 26%, καταγράφει η Χίος ακολουθεί με 22% η Κεφαλλονιά με 14% η Σαντορίνη ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι απώλειες φτάνουν στο 11,5%.
Ρόδος
Σε 220.035 ανήλθαν οι αλλοδαποί επισκέπτες της Ρόδου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση του αερολιμένα του νησιού. Σε σχέση, ωστόσο, με τον Ιούνιο του 2008, η κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά 9,73%, γεγονός που θεωρείται αναμενόμενο από τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «ανάλογη μείωση θα καταγραφεί και τους επόμενους μήνες της τουριστικής περιόδου».
Η πτώση οφείλεται στο σημαντική μείωση επισκεπτών από τη Βρετανία (κατά 17,08%) και από τη Γερμανία (κατά 3,94%), χώρες στις οποίες στηρίζεται ο ροδιακός τουρισμός. Ανάλογη πτώση σημειώθηκε στην κίνηση και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Επτάνησα
Αισιόδοξος ότι, η φετινή τουριστική κίνηση στα Επτάνησα θα διαμορφωθεί, κλείνοντας η σεζόν σε επίπεδα όχι πολύ διαφορετικά από εκείνα του περυσινού καλοκαιριού, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι «μέχρι στιγμής όλες οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για κατάρρευση του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, διαψεύδονται».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συμπλοκές στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και μελών της "Επιτροπής Κατοίκων" του Αγίου Παντελεήμονα, διαδραματίστηκαν μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.
Με σύνθημα: «η σιωπή είναι συνενοχή, η αλληλεγγύη το όπλο μας», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις «επιχειρήσεις σκούπας» στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τους μετανάστες, αλλά και στην πρόθεση εκκένωσης του πρώην Εφετείου, στην οδό Σωκράτους, όπου έχουν καταφύγει άστεγοι.......

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται απο την κυβέρνηση, όχι να δοθεί λύση στο πρόβλημα εντός των τοιχών, αλλά επικοινωνιακά πώς θα κερδίσει περισσότερα... ο υφυπουργός εξωτερικών κ Βαρβιτσιώτης δέν μπόρεσε να δικαιολογήσει και να αναλύσει τί συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει.. και όχι για αποσπασματικές κινήσεις.... απο την Ευρωπαική Ενωση υπάρχει σέχεδιο και χρήματα για πολεοδομική επέκταση και δημιουργία στέγης των μεταναστών κλπ... είπε η Αννα Διαμαντοπούλου....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Από μια άλλη οπτική γωνία 8.7.2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Ακούσαμε και είδαμε από τηλεοπτικούς σταθμούς τα όσα διαδραματίστηκαν, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας Λιτοχωριτών, προς το Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Η στάση των εκπροσώπων της Ιεράς Μονής με τους φανατισμένους οπαδούς του Ηγουμενοσυμβουλίου, μόνο στάση χριστιανών δεν ήταν.
Μας θύμισαν ακρότητες που νομίζαμε ότι ανήκαν στο παρελθόν.
Δεν γνωρίζω αν οι "πραιτωνιανοί" του Ηγουμενοσυμβουλίου... αγωνιζόταν από πίστη στο δίκαιο της Ιεράς Μονής ή έχουν κάποια συμφέροντα.
Δεν θέλω πάντα να βλέπω συμφέροντα πίσω από γεγονότα.
Υπάρχουν και πιστοί, οι οποίοι νομίζουν ότι προσφέρουν στην πίστη της με ακραίες συμπεριφορές.
Πάντως τη μικρότερη ευθύνη για τα γεγονότα έχουν οι πιστοί που φέρονται ως πρωταγωνιστές.
Δεν είναι δυνατόν να βρέθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου τυχαία, ούτε και ενήργησαν χωρίς τη θέληση ή έστω ανοχή του Ηγουμενοσυμβουλίου.

- Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν καταλάβαμε ακόμη ότι έχουμε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, το οποίο σέβεται, πρέπει να σέβεται όλες τις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ υπαρκτών κρατών.
Δεν είναι δυνατόν σήμερα να επικαλούμαστε έγγραφα, για να αποκτήσουμε κυριαρχία στην Ελλάδα, από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία ή το Οθωμανικό Κράτος.
Οι κρατικές αυτές οντότητες έπαψαν να υπάρχουν και όσοι θέλουν να σέβονται το σύγχρονο Ελληνικό κράτος θα πρέπει να τηρούν τους Ελληνικούς Νόμους.
Όσοι μάλιστα διακηρύττουν ότι διαθέτουν φιλοπατρία, φιλελληνισμό, αγάπη προς το λαό, σεβασμό προς το κράτος και προ παντός τηρούν τους κανόνες της θρησκείας μας περί ακτημοσύνης, πρέπει έμπρακτα να το αποδείξουν φτάνει η υποκρισία εδώ και αιώνες.

- Απορούν πολλοί, πως είναι δυνατόν άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα και τους πολίτες της, όπως λένε, να αγωνίζονται υπέρ υλικών αγαθών των Μοναχών.
Εμείς είμαστε μικροί για να αλλάξουμε τα δεδομένα της Ελλάδος.
Η μοναδική και μεγάλη ευκαιρία του διαχωρισμού της Εκκλησίας απ' το κράτος χάθηκε το 1981.
Δυστυχώς, ο πολλά υποσχόμενος τότε πρωθυπουργός... παραδόθηκε στο Ιερατείο και πούλησε τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Οι ιστορικές ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται τακτικά. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας τη στάση του σημερινού ΠΑΣΟΚ, στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα διαπιστώσουμε, εκτός αν δεν θέλουμε, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο υποταγμένο στην εκκλησία από κάθε άλλο συντηρητικό κόμμα.

- Θα τελειώσουμε τα σχόλια, με αφορμή τα επεισόδια στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου, με κάτι που ίσως αποτελεί και λύση του προβλήματος.
Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στη διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας. Είτε αυτή είναι στενά κρατική, είτε ανήκει στην Αυτοδιοίκηση, είτε σε κάποιο άλλο φορέα του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Πιστεύω μάλιστα ότι η περιουσία, την οποία διαθέτουν σήμερα οι Ιερές Μονές και γενικά οι εκκλησιαστικοί οργανισμοί, εκπληρούν σημαντικότερο σκοπό απ' αυτό των Οργανισμών του Δημοσίου.
Για την αντίληψη αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πράξεις και γενικά οι συμπεριφορές αρκετών διαχειριστών της Δημόσιας περιουσίας.
Σήμερα, αν θέλουμε να πείσουμε περισσότερους, για την απόδοση της περιουσίας των Ιερών Μονών στην Αυτοδιοίκηση ή το κράτος, πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις.
Πρώτα - πρώτα πρέπει να πεισθεί ο λαός ότι η περιουσία θα αξιοποιηθεί για το δικό του καλό και όχι για την... ικανοποίηση κάποιων διαχειριστών της εξουσίας.
Πρέπει, λοιπόν, δημόσια να διακηρυχθεί ότι η Μοναστηριακή περιουσία θα αποδοθεί απ' ευθείας στο λαό.
Αν για παράδειγμα υπάρχουν σήμερα στην Πιερία εκατό χιλιάδες στρέμματα Μοναστηριακή περιουσία, θα διαμοιρασθούν σε όλες τις οικογένειες του Νομού για άμεση αξιοποίηση.
Μάλιστα ουδείς να εξαιρεθεί. Είτε έχει περιουσία, είτε όχι. Για να γνωρίζουν όλοι ότι ευεργετήθηκαν από τη Μοναστηριακή περιουσία.
Όσο θα διεκδικούν οι Δήμοι και οι άλλες οργανώσεις, χωρίς να διευκρινίζουν το σκοπό, για τον οποίο χρειάζονται τη Μοναστηριακή περιουσία, τόσο η ...θολούρα θα υπάρχει για τον σκοπό του αγώνα.
Στο κάτω - κάτω αν πρόκειται να πουληθεί από τους Δήμους ή κάποιον κρατικό φορέα, ας πουληθεί από τις Ιερές Μονές.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Λιγότερη φλυαρία, καλύτερο αποτέλεσμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Ασφαλώς και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ η αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε το συνδικάτο του εγκλήματος, με ...έδρα τις φυλακές, στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Εκείνο που είναι ακατανόητο, αν και όχι πρωτοφανές -αντιθέτως συνιστά δυστυχώς μόνιμη ελληνική πραγματικότητα- είναι αυτή η ακατάσχετη διαρροή πληροφοριών, στα πλαίσια της καλλιέργειας «δημοσίων σχέσεων» διαφόρων αξιωματικών με μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
Ελπίζω να έχουν «δέσει» την υπόθεση περισσότερο από ό,τι δείχνουν οι ως τώρα επίσημες ανακοινώσεις και ανεπίσημες διαρροές.
Διαφορετικά θα τρίβουν τα χέρια τους οι γνωστοί δικηγόροι που υπερασπίζονται εργολαβικώς τα εντός και εκτός των φυλακών «μπουμπούκια» του υποκόσμου. Και οι οποίοι έχουν ήδη πάρει σβάρνα τα κανάλια, επιχειρώντας -με την ανοχή του δικηγορικού συλλόγου και την συνενοχή αγχωμένων για τηλεθέαση τηλεοπτικών αστέρων- να μας πείσουν πόσο ...αδικούμενοι είναι οι πελάτες τους. Ακόμη και αν «έτυχε να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή» όπως άκουσα να λέει ένας εξ αυτών για τον φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας.
Τους ακούς και θες να κάνεις «ντου στο γυαλί». Όπως και όταν ακούς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με πρώτο και καλύτερο τον πολύφερνο κ. Αραβαντινό που όλα τα γνωρίζει και όλα τα είχε προβλέψει, αλλά δεν μας εξηγεί πως συμβαίνει ενώ τα γνωρίζει και τα προβλέπει να μην τα προλαμβάνει.
Το εκπληκτικότερο πάντως που ακούστηκε περί αυτή την ιστορία, είναι το γιατί δεν έχει μπει στις φυλακές σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων. Αντί να μας πούνε την αλήθεια, ότι έτσι θα χανόταν ένας τρόπος εξασφάλισης καλού «χαρτζιλικιού» για τους φυλακές που μπάζουν τα κινητά στις φυλακές, μας είπαν ότι η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος θα επιβάρυνε την υγεία των κρατουμένων. Και το είπαν «αρμόδια όργανα» του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Δηλαδή οι κρατούμενοι είναι πολυτιμότεροι από τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων, όπου ήδη λειτουργεί τέτοιο σύστημα. Όπως και από τα παιδιά μας, όταν δίνουν εξετάσεις, όπου και πάλι λειτουργεί σύστημα απενεργοποίησης των κινητών.
Θα μας τρελάνουν σε τούτο τον τόπο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ "ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ" ΤΟΥ ΦΟΡ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Την Παρασκευή, ή το αργότερο το Σαββάτο, θα ολοκληρωθεί κατά 99% ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΠΑΕ Πιερικός με την απόκτηση ενός πρωτοκλασσάτου επιθετικού ο οποίος θα προέρχεται από την ξένη αγορά. Αυτό αποκάλυψε ο Παναγιώτης Σατσίδης, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης του Μαρσέλο Πέντα. Μάλιστα, το πλεονέκτημα για τον Πιερικό είναι πως υπάρχει κενή θέση ξένου, μη κοινοτικού ποδοσφαιριστή μιας και ο Πέντα διαθέτει ιταλικό διαβατήριο. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ, ο επιθετικός που "βολιδοσκοπεί" ο Πιερικός είναι παίκτης μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας και η απόκτησή του θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις μεταγραφές των "μελανολεύκων".(katerinisports)

Δείτε παρακάτω τα βίντεο για τον Pentα:





ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Καλύτερα στο ΙΚΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.
Να επιστρέψουν στο Ι.Κ.Α, όπου είχαν «καλύτερη και πληρέστερη ιατρική περίθαλψη αδαπάνως», ζητούν από την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τα τρία Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας, έξη μήνες μετά την ... πιλοτική τους ταλαιπωρία.
Σε επιστολή τους, που φέρει ημερομηνία 6 Ιουνίου του 2009, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Τ.Α.Ε και ΤΣΑ Πιερίας, επισημαίνουν στην κ. Πετραλιά πως ναι, μεν είχαν ζητήσει την επαναφορά των συνταξιούχων τους στον κλάδο υγείας του Ο.Α.Ε.Ε. όχι όμως υπό τις συνθήκες που αντιμετώπισαν το εξάμηνο αυτό της πιλοτικής εφαρμογής (μόνον στη Πιερία) του προγράμματος. Όπως αναφέρουν, ως βασική προϋπόθεση για την επαναφορά τους στον κλάδο υγείας του Ταμείου τους, έθεταν την ικανοποίηση αιτημάτων, όπως: -κατάργηση της συμμετοχής του 25% για τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, παροχή δωρεάν, όπως στο Ι.Κ.Α, όλων των εξετάσεων, ακόμη και των οδοντιατρικών -αντιμετώπιση του προβλήματος των καρκινοπαθών και της άμεσης μετάβασης των ασθενών στα ειδικά ιατρεία, -αύξηση του αριθμού των ιατρών και συμπλήρωση με όλες τις ειδικότητες για να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών και για να επέλθει αποσυμφόρηση και -σύσταση επιτροπής για την έγκριση θεραπείας ιαματικών λουτρών. «Για το λόγο όμως ότι κανένα από τα προαναφερθέντα αιτήματα δεν μπορείτε να μας τα διασφαλίσετε και να μας τα παράσχετε», τονίζουν στην επιστολή τους προς τη υπουργό «και κατόπιν αντίδρασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας, τότε ομόφωνα τα Σωματεία Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε.-Τ.Α.Ε. και Τ.Σ.Α σας παρακαλούμε να μας επαναφέρετε τάχιστα στον προηγούμενο φορέα για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, δηλαδή στο Ι.Κ.Α. όπου είχαμε καλύτερη και πληρέστερη ιατρική περίθαλψη αδαπάνως». Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι και οι γενικοί γραμματείς του Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας, της Ένωσης Συνταξιούχων Τ.Α.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε Πιερίας και του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Πιερίας και την κοινοποιούν και προς τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε, τον Διοικητή Ι.Κ.Α, τους Βουλευτές Ν. Πιερίας, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τ.Α.Ε, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Το αίτημα επαναφοράς στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ το προσυπογράφουν βεβαίως και οι πάνω από 3500 συνταξιούχοι του νομού, που, από τον Γενάρη τρέχοντος έτους, υπέστησαν μύριες ταλαιπωρίες, πληρώνοντας ακριβά σε χρόνο και σε χρήμα το πιλοτικό πρόγραμμα που σήκωσαν στους ώμους τους μόνοι αυτοί από όλους τους συνταξιούχους της χώρας. Αναμένεται η απάντηση της υπουργού, η οποία φέρεται να έχει δεσμευτεί για την επανεξέταση του θέματος. Αυτό τουλάχιστον υποστήριζαν τον περασμένο Μάρτη οι βουλευτές Πιερίας Γ. Κωνσταντόπουλος και Αν. Καρπούζας. «Αφού αναλυθούν και αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή στην Πιερία του μέτρου επιστροφής των συνταξιούχων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ και αφού εκτιμηθούν τα θετικά και τα αρνητικά του, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, θα ληφθούν αποφάσεις, που θα υπηρετούν το συμφέρον των συνταξιούχων, αλλά και την προσπάθεια του Υπουργείου για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφεραν σε κοινό ανακοινωθέν τους οι βουλευτές, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τα προεδρεία των Σωματείων Συνταξιούχων ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ, Εμπόρων και Αυτοκινητιστών της Πιερίας, με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, όπου ήταν παρόντες και ο ίδιοι.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)