Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

Η «Λίμνη των Κύκνων» δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στον φυσικό της χώρο. Εχει ζωντανέψει σε εκατοντάδες σκηνές στα θέατρα και στα μέγαρα όλου του κόσμου, σε παγοδρόμια, αλλά ποτέ σε λίμνη. Εως τώρα, οπότε χάρη στη συνεργασία Κινέζων και Ρώσων, για πρώτη φορά στα χρονικά το μπαλέτο με τη μουσική του Τσαϊκόφκσι θα λάβει χώρα στο νερό. Οχι ακριβώς σε λίμνη, αλλά στην Ολυμπιακή πισίνα του Γουότερ Κιουμπ στο Εθνικό Κέντρο Υγρού Στίβου στο Πεκίνο. Οι χορευτές των Βασιλικών Μπαλέτων της Ρωσίας θα χορεύουν στην κεντρική σκηνή, αλλά η δράση θα συνεχίζεται μέσα στην πισίνα από αθλητές συγχρονικής κολύμβησης, που θα υποδύονται τους κύκνους. Τους ρόλους των κακών θα παίζουν Κινέζοι αθλητές των καταδύσεων, που θα πηδούν από τους βατήρες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο βραβευμένος με Οσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς, μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον, και τον γιο τους, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Αμερικανός ηθοποιός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, και εκδήλωσε τον θαυμασμό του τόσο για τον χώρο όσο και για τα εκθέματα του Μουσείου. Για περίπου δυόμισι ώρες (3 μ.μ. με 5.30 μ.μ.) ο διάσημος καλλιτέχνης παρέμεινε στον χώρο, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στον Βράχο της Ακρόπολης. Δεν αποχωρίστηκε τη φωτογραφική μηχανή του και ήταν πολύ φιλικός με τους επισκέπτες που τον αναγνώριζαν. Στην επίσκεψή του τον συνόδευαν η κ. Μαριάννα Λάτση και, φυσικά, ο πρόεδρος του ΝΜΑ, αρχαιολόγος Δημήτρης Παντερμαλής. Η επίσκεψη του κ. Χανκς έγινε «ινκόγκνιτο», χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται, στη συνέχεια, να αναχώρησε για το εξοχικό του στην Αντίπαρο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η "παράσταση" της G8

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η  παράσταση  της G8

Ακτιβιστής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam κρατά μία μάσκα με το πρόσωπο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενώ δίνουν παράσταση σαν αρχαίοι Ρωμαίοι στο τσίρκο Μάσσιμο της Ρώμης. Οι ηγέτες της G8 αναμένεται να συναντηθούν από τις 8-10 Ιουλίου στην πληγείσα από το φονικό σεισμό Λ' Ακουίλα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 Aναζήτηση βάσει τίτλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Η προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που στοχεύει σε μία ριζική αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, με την προώθηση της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας κλπ, μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε στενή συνεργασία με αναγνωρισμένης αξιοπιστίας ΜΚΟ, όπως πχ η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», η ΕΣΑμεΑ, καθώς και με ευρείας νομιμοποίησης κοινωνικούς εταίρους, όπως η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ.

Τα παραπάνω τόνισε την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παρουσίαση των πιλοτικών δράσεων των κοινωνικών εταίρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Όπως είπε ο κ.Παυλόπουλος, «μετά από εντατικές προσπάθειες φθάσαμε σήμερα στην παρουσίαση των πιλοτικών δράσεων των ανωτέρω φορέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», τις οποίες και θέτουμε σε διαβούλευση, βλέποντας τις προσπάθειές μας να μετουσιώνονται σε έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις για την:

- Διαμόρφωση μηχανισμού ταχείας παρέμβασης (fast track) για την ανίχνευση, επεξεργασία και αξιολόγηση διοικητικών εμποδίων, ιδίως μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων, ανάδειξης των προβλημάτων, καθώς και δράσεων αμφίδρομης επικοινωνίας τους με τη Διοίκησης για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Δημιουργία βαρομέτρου ποιότητας σχέσεων κράτους-επιχείρησης μέσω της διεξαγωγής ερευνών γνώμης.

- Καταγραφή και αποτίμηση της εθνικής νομοθεσίας που άπτεται της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωσή της.

- Μελέτη και αξιοποίηση πολιτικών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προστασία των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες.

-Διενέργεια εθνικής έρευνας για τη διαφθορά, σταθμισμένης σε μηνιαία κύματα μεγάλου αριθμού βάσης (πάνω από 12.000 άτομα), με αντικείμενο την ποιοτική εκτίμηση της μικροδιαφθοράς στα νοικοκυριά, την ανάλυση και χαρτογράφηση των κοινωνικών χώρων της διαφθοράς («Χάρτης Διαφθοράς», τη διαμόρφωση ενός αναλυτικού «τιμοκαταλόγου» διαφθοράς, την ποσοτική εκτίμηση και το οικονομικό μέγεθος της εγχώριας διαφθοράς.

-Αναβάθμιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής και της περιφερειακής διοίκησης.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η συνολική δημόσια δαπάνη για τις δράσεις των ανωτέρω κοινωνικών εταίρων ανέρχεται στα 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τύχη βουνό για 21χρονο στις ΗΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - Πηγή:Α.Π.Ε.

Ένας Αμερικανός που καθάριζε τα τζάμια κτιρίου έπεσε από τον έκτο όροφό του και όχι μόνο επέζησε, αλλά μόλις που τραυματίστηκε ελαφρά!

Ο Άλεξ Κλέι από το Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ δήλωσε στο BBC ότι αναγκάστηκε να κρατηθεί από το κάγκελο του μπαλκονιού, καθώς οι συνάδελφοί του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαζί του δεν κατάφεραν να τον ανεβάσουν πάνω όταν εκείνος γλίστρησε.

Κάποια στιγμή, όμως, κουράστηκε και αναγκάστηκε να αφήσει τα χέρια του και να πέσει στο κενό. Ωστόσο, στάθηκε τυχερός γιατί η πτώση του αναχαιτίστηκε προτού βρεθεί στο πεζοδρόμιο, χάρη σε μία οροφή που κρεμόταν από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου και έπεσε πριν… προσγειωθεί.

Ο ηλικίας 21 ετών καθαριστής βρισκόταν στη συγκεκριμένη δουλειά τέσσερις μόνο μήνες πριν από το ατύχημα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ταλαιπωρία εν πλω

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ταλαιπωρία για τους 141 επιβάτες του Flying Cat II, με δεκαπενταμελές πλήρωμα, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Ύδρα. Το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, επιστρέφει αυτοδύναμα στον Πειραιά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Από τον Παντελή Οικονόμου έγινε η ακόλουθη δήλωση για την άρνηση της Τουρκίας να τηρήσει το σύμφωνο που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους:
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!
Ως γνωστόν, η Τουρκία δήλωσε απερίφραστα ότι δεν θα τηρήσει συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι στην χώρα μας για την υποδοχή λαθρομεταναστών τους οποίους θα επαναπροωθούμε προς αυτήν. Με τον τρόπο αυτό δίνει η γειτονική μας χώρα ένα ακόμα δείγμα ότι αντιλαμβάνεται την ευρωπαϊκή της πορεία ως διαπραγμάτευση, όχι απλώς όρων ένταξής της, αλλά και αρχών λειτουργίας της ένωσης, όπως, παραδείγματος χάριν, του σεβασμού συνομολογημένων συνθηκών, συμβάσεων και συμφωνιών.
Η Ελλάδα, ασφαλώς και γνώριζε τι εστί Τουρκία. Σεβάστηκε το δικαίωμα και άλλων εταίρων της «να το μάθουν». Είναι ήδη η ώρα της άσκησης ενός άλλου δικαιώματος : της προάσπισης της υπόληψης και της αυτοεκτίμησης των ανεξάρτητων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προκαλέσει την διακοπή της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας και να μην συναινέσει στην επανέναρξή της, προτού η επίδοξη, υποψήφια προς ένταξη, χώρα σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις της σχετικά με την λαθρομετανάστευση.
Στην μέχρι την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων περίοδο, εξ άλλου, θα ήταν απολύτως επιβεβλημένο, η Τουρκία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, όπως προσδιορίζονται στην συνθήκη της Λωζάννης, για την πλήρη αποκατάσταση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη στην, προ των εις βάρος της διώξεων, κατάσταση. Μια τέτοια προσαρμογή στην νομιμότητα, θα είχε θετικές συνέπειες για όλους. Θα αποστερούσε, μεταξύ άλλων, από προσχήματα όσους επιδιώκουν τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά πράγματα, ακολουθώντας την έτσι σε ένα φαύλο κύκλο διακρίσεων και αποκλεισμών, φυλετικών, θρησκευτικών και άλλων.
Παντελής Οικονόμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Βουλευτής Α Αθήνας
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κανταΐφι γίγαντας στη Βέροια


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ένας "πειρασμός" για Γκίνες, μήκους 10 μέτρων αναστάτωσε γλυκά κάτοικους και επισκέπτες της Βέροιας, που βρέθηκαν την Κυριακή στο πάρκο Εληάς.
Ο λόγος για το μεγαλύτερο κανταΐφι που έγινε ποτέ και το οποίο διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Όσο για την τύχη του γλυκού, χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να "εξαφανιστεί" το δεκάμετρο κανταΐφι, για τη γλυκύτητα του οποίου απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 κιλά σιρόπι.
Η εκδήλωση στο πάρκο της "Εληάς" μπορεί να είχε ως "πρωταγωνιστή" το κανταΐφι, περιελάμβανε, ωστόσο και διαγωνισμό μαγειρικής, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι παραδοσιακές συνταγές και η ανάδειξη και προβολή τοπικών εδεσμάτων.
Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ


ΔΕΥΤΕΡΑ 06/07/2009

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ύψους 526 εκατ. ευρώ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΟ - ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ....

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Ο κορυφαίος του φιλικού με τη Γιούνγκ Μπόις, Μαρσέλο Μάτος, μίλησε για το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και γι' αυτό που ακολουθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αλλάζουν πολλά προς το καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος μέσος απαντά και στη φιλολογία περί μεταγραφής του: "Έχω συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια και θέλω να προσφέρω".

''Μπορούμε να συνδυάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το καλό ποδόσφαιρο'' τόνισε ο Μαρσέλο Μάτος. Τα 13 δωμάτια του Ιβερντόν. Κι ο Μουν στην προπόνηση (videos)

Δασκάλα σε όλους τους τομείς

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Μία δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της νότιας Καλιφόρνια έστειλε τους μαθητές της για καλοκαιρινές διακοπές, δίνοντάς τους ένα DVD με τις αναμνήσεις της τάξης. Το βίντεo όμως, περιείχε και μια ιδιαίτερα προσωπική στιγμή τη δασκάλας, με μια σκηνή 6 δευτερολέπτων, στην οποία εμφανιζόταν να κάνει σεξ σε έναν καναπέ.

Οι αρχές του σχολείου ζήτησαν από τους γονείς των μαθητών να "ξεφορτωθούν" το ακατάλλληλο DVD, στο οποίο, το επίμαχο κομμάτι ήταν παρεμβαλλόταν ανάμεσα στις ιστορίες που αφηγούνταν μεταξύ τους.

Η δασκάλα, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, έμαθε το λάθος από το τηλεφώνημα ενός γονέα. Αμέσως μετά κάλεσε τους γονείς να καταστρέψουν το DVD.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο... άλλος του εαυτός


ΔΕΥΤΕΡΑ 06/07/2009

O Ντουάιτ Χάουαρντ βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του και "μιλάει" με τον άλλο του εαυτό. Θέμα συζήτησης; Ένα βιταμινούχο ποτό... Ποιός έπεισε ποιόν; Δείτε το βίντεο..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: συνεχίζεται η προετοιμασία - Υπογράφει ο Πέντα

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009
Πιερικός: Μεγάλο «μπαμ» με Πέντα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται στα 3-5 Πηγάδια η αποστολή του Πιερικου, με τον Μάκη Κατσαβάκη να έχει ξεκινήσει εντατικές διπλές προπονήσεις στους ποδοσφαιριστές του. Και οι είκοσι επτά παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Σερραίος τεχνικός είναι καλά.Στο προπονητικό κέντρο μετέβησαν, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Σατσίδης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Χρήστος Τσεκούρας και ο ειδικός γραμματέας Χρήστος Παυλίδης. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να είναι αστην Κατερίνη ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Μαρσέλο Αλεχάντρο Πέντα,αφού αναχώρησε χθες από την πατρίδα του.

Έτσι, ο Αλεχάντρο Πέντα αναμένεται κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας να υπογράψει συμβόλαιο με τον Πιερικό και να μεταβεί αμέσως στα 3-5 Πηγάδια, με τους Κατερινιώτες να συνεχίζουν την αναζήτησή τους, κυρίως στην ξένη αγορά, για έναν ακόμα μέσο με περισσότερο επιθετικά χαρίσματα, ανεξάρτητα από το αν αποκτηθεί τελικά και ένας Βραζιλιάνος επιθετικός, που σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες φαίνεται να ναυαγεί. Ο Μάκης Κατσαβάκης επιθυμεί είναι να έχει φέτος στη διάθεσή του ένα ρόστερ 25-26 παικτών, έχοντας μέχρι στιγμής 23 ποδοσφαιριστές αν εξαιρέσει κανείς τους τέσσερις ερασιτέχνες που συμμετέχουν από την Παρασκευή στην προετοιμασία και έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο για τον Pentα:





ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προσωρινή συμφωνία για εξοπλισμούς

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως πιστεύει ότι θα υπάρξει την Δευτέρα στη Μόσχα μια προσωρινή συμφωνία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή στο τέλος του 2009 η τελική συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και μια νέα συνθήκης START.
"Πιστεύω πως θα έχουμε μια ανακοίνωση", δήλωσε στη Μόσχα ο Γκάρι Σαμόρ, ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για θέματα εξοπλισμών.
"Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε μια τελική συμφωνία, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά, όμως πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ορισμένα πράγματα που θα δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος στο θέμα αυτό", διευκρίνισε.
Ο Σαμόρ είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι θα καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία πριν το τέλος της χρονιάς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ποινική δίωξη σε 16 άτομα

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 16 προσώπων, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που σχημάτισε η Ασφάλεια, για σπείρα που οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου πριν επτά μήνες και έχει στο ενεργητικό της δεκάδες εγκληματικές ενέργειες.
Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες δέκα άτομα, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ πέντε μέλη της -εκ των οποίων μάλιστα κάποια θεωρούνται στελέχη- είναι στην φυλακή. Το δέκατο έκτο μέλος διαφεύγει της σύλληψης.
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.
Σε βάρος τους, επίσης, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ηθικής αυτουργίας, καθώς και των εκρήξεων, που αφορούν την έως τώρα εκρεμμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου το 2008 στην Πεντέλη.
Η υπόθεση ανατέθηκε στην 25η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά την προθεσμία, που έλαβαν χθες.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ.Παπανδρέου: Αυτονομία της πολιτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ

«Καμία αλλαγή δεν είναι εφικτή δίχως αυτονομία της πολιτικής από κάθε είδους συμφέροντα», τονίζει σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, αναφέρεται στο κρίσιμο πρόβλημα της διαφθοράς που «αγκαλιάζει τις κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα», και επισημαίνει ότι, «με την κυριαρχία, τις τελευταίες δεκαετίες, μιας νεοφιλελεύθερης ή νεοσυντηρητικής λογικής, ο μεγάλος πλούτος που παράχθηκε διεθνώς αλλά και σε εθνικό επίπεδο αφέθηκε να συγκεντρωθεί σε πολύ λίγους και ισχυρούς».
«Το ζήτημα της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος είναι ζήτημα Δημοκρατίας» υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος χαρακτηρίζει «ρίζα της συμφοράς» την εξάρτηση από κάθε είδους ανεξέλεγκτα συμφέροντα - επιχειρηματικά, μιντιακά ή όποια άλλα.
Η αυτονομία της πολιτικής, προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «είναι η αφετηρία για την αλλαγή πορείας της χώρας». Πάνω από όλα, συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου «η αυτονομία της πολιτικής χρειάζεται πολιτική βούληση και έναν συνεχή αγώνα. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που αισθάνεται ότι δεν χρωστά σε κανέναν, εκτός από τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν, και πολιτεύεται ανάλογα. Που έχει ως κυρίαρχο μέλημα το καλό του τόπου - το δημόσιο συμφέρον.
Αυτή δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση. Θα είναι η αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είναι προσωπική μου δέσμευση» καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απελευθερώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Το Ιράν απελευθέρωσε σήμερα τον ελληνοβρετανό δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη-Φόουντεν, ο οποίος εργάζεται για την Washington Times και είχε συλληφθεί στα επεισόδια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Ο δημοσιογράφος "που εργάζεται για αμερικανικό μέσο ενημέρωσης και είχε συλληφθεί για πράξεις αντίθετες με τη δημοσιογραφία και σε σχέση με τα πρόσφατα επεισόδια, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος", ανακοίνωσε ο Χάσαν Γασγαβί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.
Η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα. Ο Γασγαβί διευκρίνισε πως ο δημοσιογράφος απελευθερώθηκε χάρη στις προσπάθειες της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα και πως του επιστράφηκε η δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντ. Μπακογιάννη, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθειά μου ικανοποίηση για την απελευθέρωση του Ιάσωνα Αθανασιάδη. Σε στενή, συνεχή επαφή με το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνθήκες πολύ δύσκολες για όλους, είχαμε τελικώς αίσια κατάληξη σε αυτή την υπόθεση. Ο Ιάσωνας Αθανασιάδης σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας, κοντά στην οικογένειά του. Ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί να μη ξαναζήσουν ποτέ την αγωνία των τελευταίων δεκαπέντε ημερών».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 6 Ιουλίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
«Μάξιμε, οι Άγιες μορφές ζούνε μέσα στις σπηλιές» και «Μάξιμε, τα κτήματα στο λαό και την ψυχή σου στο Θεό» έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον ηγούμενο της Μονής.

Μπηχτές για την προηγούμενη πράσινη διοίκηση έριξε ο γαλάζιος δήμαρχος Λιτοχώρου, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διεκδικήσεων της Μοναστηριού. «Είναι η πρώτη φορά»,είπε, «που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση με πρωτοπόρο το Δήμο και επικεφαλής το Δήμαρχο, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η ‘διαμάχη’ με το μοναστήρι. Ποτέ ως τώρα δε βγήκε κανείς να φωνάξει ή όπως λένε να τα βάλει με την Εκκλησία». «Είναι δύσκολο να τα βάζει κανείς με την Εκκλησία», είπε με νόημα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο Άγιος Διονύσιος είναι για τους Λιτοχωρίτες τιμή και καμάρι» και πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να δηλώνει περισσότερο Χριστιανός από αυτούς, απλά και μόνο γιατί «έτσι το λέει κάποιος ηγούμενος». Στα χέρια (κι απ’ τους λαιμούς) πιάστηκαν διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές στο Μετόχι της Μονής Αγίου Διονυσίου. Οι δεύτεροι πάντως είχαν ιερό σκοπό. Φύλαγαν την περιουσία του Αγίου. Μπροστά το χριστεπώνυμο πλήθος, έτοιμο να αποκρούσει τους διαδηλωτές και πίσω (πίσω-πίσω, στο βάθος) η ηγεσία της Μονής κι οι μοναχοί, με τα καλά τους άμφια. Κι επειδή ζούμε σε σύγχρονες εποχές, οι ψαλμωδίες και οι προσευχές, που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, δεν ήταν live, αλλά από CD.

Πατριωτικός Παρεμβατισμός! Είναι η νέα ιδεολογία του κόμματος του Καρατζαφέρη, απάντηση, όπως είπε ο αρχηγός, στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό. Στον «Πατριωτικό Παρεμβατισμό», εξήγησε, δεν θα υπάρχουν άνεργοι, γιατί όσοι δεν θα έχουν δουλειά, θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές. Και μετά τσατίζεται γιατί του βγάζουν το όνομα και του βάζουν το γνωστό (χιτλερικό) μουστάκι!

Γη σε αριθμούς!!!! Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής : 57 Ασιάτες, 21 Ευρωπαίοι, 14 Αμερικάνοι, 8 Αφρικανοί 52 Αντρες, 48 Γυναίκες 70 Έγχρωμοι, 30 Λευκοί 89 Ετεροφυλόφιλοι, 11 Ομοφυλόφιλοι 6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί 80 θα έχουν κακές συνθήκες διαβίωσης, 70 θα είναι αγράμματοι, 50 θα είναι ανειδίκευτοι 1 θα πεθάνει, 2 θα γεννηθούν, 1 θα έχει computer, 1 μόνο θα έχει ανώτατη εκπαίδευση Αν δεις τον κόσμο από αυτή την οπτική, θα δεις πόση ανάγκη από αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, υπομονή και εκπαίδευση Εάν αυτό το πρωινό ξύπνησες υγιής, είσαι πιο χαρούμενος από 1.000.000 ανθρώπους που δεν θα επιζήσουνε μέχρι την άλλη εβδομάδα Εάν δεν έζησες πόλεμο, την μοναξιά ενός κελιού, την αγωνία του βασανιστηρίου ή την πείνα είσαι πιο χαρούμενος από 500.000.000 ανθρώπους αυτού του κόσμου . Εάν μπορείς να μπεις σε μία εκκλησία χωρίς τον φόβο της φυλάκισης ή του θανάτου, είσαι πιο ευτυχισμένος από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη Εάν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σου, εάν έχεις παπούτσια και ρούχα, εάν έχεις κρεβάτι και στέγη, είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων του πλανήτη Εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα στο πορτοφόλι σου και μερικά νομίσματα στον κουμπαρά σου, ανήκεις στο 8% των ανθρώπων του πλανήτη που ζουν καλά. Εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι τυχερός γιατί, δεν ανήκεις στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν μπορούν να διαβάσουν.

Τελικά, εκτός από τον Γιάννη Γρηγοριάδη, μόνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Λεμονόπουλος, ήταν στην συγκέντρωση του Λιτοχώρου. Το μπλοκάκι του προέδρου, θα γέμισε με απουσίες, αφού στην τελευταία συνεδρίαση είχε ξεκαθαρίσει, ότι θα μετράει έναν-έναν, τους παρόντες. Στους απόντες, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνης, συγκαταλέγονται ο Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Αντ. Καρπούζας, ο Γ. Παπαστεργίου, ο Σ. Χιονίδης. Και βέβαια, ουδείς εξ’ αυτών έστειλε μήνυμα, όπως συνήθως κάνουν όταν ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να παραβρίσκονται ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις. Εμείς τώρα γιατί να μην υποθέσουμε ότι επιθυμούν να είναι και με τον Χωροφύλακα και με τον Αστυφύλακα; Ο Γ. Αμοιρίδης είχε βαφτίσια (ήταν ο νονός) κι έστειλε εκπρόσωπο με τη συμπαράστασή του .

Στο πλευρό των αγροτών, που είδαν μέσα σε μια νύκτα τους κόπους τους να καταστρέφονται από το χαλάζι, βρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας, ως όφειλαν άλλωστε… Εκεί είναι πιο απλά τα πράγματα, από το να πάρεις θέση για μια διαμάχη που ταλανίζει μια κοινωνία, όπως πχ αυτή του Λιτοχώρου με την Μονή. Μόνο που αυτό ο τόπος, χωλαίνει στα δύσκολα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επεισόδια για να σωθούν 60.000 στρέμματα στον Όλυμπο

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Επεισόδια για να σωθούν 60.000 στρέμματα στον Όλυμπο

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Λιτόχωρο Πιερίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να μην περάσουν 60.000 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου στα «χέρια» της Ιεράς Μονής Διονύσου (Μετόχι του Αγίου Όρους), σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λιτόχωρου, Αθανάσιου Τσιφοδήμου, στα τοπικά Μέσα.

Τα γεγονότα σημειώθηκαν έξω από το Μετόχι, όταν κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων αντιπαρατέθηκαν με πιστούς που βρίσκονταν στο χώρο. Όπως είπε ο δήμαρχος, «οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και απέτρεψαν την επέκταση των μικροεπεισοδίων».Η υπόθεση της διεκδίκησης της επίμαχης έκτασης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια υπό διερεύνηση, έχοντας απασχολήσει και τις δικαστικές Αρχές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)