Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας για τους λαθρομετανάστες


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την ανάγκη ουσιαστικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται μεγάλες πιέσεις από τα κύματα των λαθρομεταναστών, επισήμανε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ερωτηθείς ποιά συμπεράσματα εξήγαγε από το ταξίδι του στην Ελλάδα και την επίσκεψή του στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε ότι, πράγματι, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τις μαζικές αφίξεις των λαθρομεταναστών και τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές υποδοχής των αιτούντων άσυλο, υπενθυμίζοντας, ότι υποσχέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και μια πιο εντατική διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ο Ζακ Μπαρό δήλωσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής, αλλά κυρίως στην ανάγκη καλύτερων ελέγχων στις τουρκικές ακτές, από όπου οι λαθρομετανάστες περνούν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

«Υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος, τονίζοντας ότι στον έλεγχο των τουρκικών ακτών θα συμβάλει η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή Frontex, αλλά, θα πρέπει να βοηθήσει και η Τουρκία.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Μπαρό τόνισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στους σωματέμπορους, οι οποίοι διακινούν ανηλίκους. Για το λόγο αυτό -τόνισε- η ΕΕ θα πρέπει να φανεί πιο αυστηρή με την Τουρκία, αλλά παράλληλα να τη βοηθήσει να συνάψει συμφωνίες επανεισδοχής με το Πακιστάν και ενδεχομένως, με άλλες χώρες της Ασίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, ο Ζακ Μπαρό χαρακτήρισε σημαντικό βήμα το γεγονός ότι, στα συμπεράσματα, αναγνωρίζεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πλήττει τις μεσογειακές χώρες της ΕΕ και γίνεται σαφής έκκληση επίδειξης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα επαναφέρει, ο ίδιος στο άτυπο συμβούλιο για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, που θα γίνει στις 16 και 17 Ιουλίου στη Στοκχόλμη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μεγάλης ισχύος έκρηξη βόμβας στους Αμπελόκηπους Νέο τρομοκρατικό χτύπημα τα ξημερώματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στους Αμπελόκηπους και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κτίριο, στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Ιτέας, στο οποίο συστεγάζονται η ΚΑ΄ ΔΟΥ Αθηνών και κατάστημα της αμερικάνικης αλυσίδας Mc Donald’s.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός αφού οι δράστες είχαν προειδοποιήσει με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδες για την ενέργειά τους και ο χώρος είχε αποκλειστεί από την αστυνομία.

Άγνωστος τηλεφώνησε μισή ώρα πριν πυροδοτηθεί ο μηχανισμός στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και προειδοποίησε για το επικείμενο χτύπημα, χωρίς ν’ αναφέρει το όνομα κάποιας οργάνωσης.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και ο χώρος γύρω από την οδό Πανόρμου αποκλείστηκε από περιπολικά της Αμέσου Δράσεως.

Στις 04.37 ακούστηκε ισχυρότατη έκρηξη που αναστάτωσε την περιοχή και ανάγκασε πολλούς από τους περιοίκους να πεταχτούν από τα σπίτια τους προκειμένου να μάθουν τι έχει συμβεί.

Κάτοικος σε κοντινή απόσταση από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη είπε ότι μόλις βγήκε από το σπίτι του ο αέρας μύριζε μπαρούτι.

Επί τόπου έσπευσαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να περισυλλέξουν υπολείμματα της βόμβας και τυχόν άλλα στοιχεία που ενδέχεται να τους αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 3 Ιουλίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
------------------------------------------------------------------------------------------------
Και τα κόμματα κρατούν διπλά βιβλία, λέει ο Τσουκάτος. Σιγά μη δεν κρατούσαν.

Δείπνο με τον Άρη «…όπως είναι γνωστό, ο προβληματισμός στη συντηρητική παράταξη εκφραζόταν ανέκαθεν μέσω... δείπνων. Ένα τέτοιο δείπνο με πλούσιο πολιτικό μενού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Πάρκο Ελευθερίας. Ποιοι συμμετείχαν; Ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος (στενός φίλος και παλαιός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας), Κ. Τσιάρας, Ν. Σταυρογιάννης, Γ. Κασσαπίδης, Θ. Θαλασσινός και Α. Καρπούζας. Αν και όλοι μιλούσαν χαμηλόφωνα, αυτόπτες μάρτυρες είδαν... συννεφιασμένα πρόσωπα. Όσοι μπόρεσαν να ακούσουν κάποια από τα σχόλια των βουλευτών, κατάλαβαν ότι ο προβληματισμός για την απραξία του Κ. Καραμανλή είναι έντονος. Οι βουλευτές μίλησαν ευθέως για την ανάγκη δυναμικών αλλαγών σε επίπεδο προσώπων αλλά και σε επίπεδο πολιτικής. Τα ονόματα που... ξεχώρισαν από τη συζήτηση ήταν αυτά του Β. Αντώναρου και του Λ. Ζαγορίτη. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου, αλλά και οι αλλαγές στη Ρηγίλλης».
Από το χθεσινό ΕΘΝΟΣ)
Ούτε ένα φαί της προκοπής δεν μπορούν να φάνε οι άνθρωποι! Πάντα θα βρίσκεται κάποιος δημοσιογράφος (της σχολής Πασσαλάρη προφανώς), ή κάποια «πηγή» του, που θα στήνει αυτί απ’ το διπλανό τραπέζι. Η εφημερίδα πάντως μας πληροφορεί περεταίρω πως οι συνδαιτυμόνες του συγκεκριμένου δείπνου αποτελούν ουσιαστικά μια άτυπη ομάδα που έχει συγκροτηθεί εδώ και καιρό. «Δεν είναι τυχαίο», γράφει, «ότι οι πέντε από τους έξι που βρέθηκαν στο Πάρκο Ελευθερίας χθες κατέθεσαν ερώτηση προς τη Φ. Πάλλη-Πετραλιά και τον Πρ. Παυλόπουλο, με την οποία ζητούν ουσιαστικά τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα stage». Ο Αντώνης Ρέμος στο αρχαίο θέατρο του Δίου, η Άννα Βίσση στο Ηρώδειο. Μπορεί το αρχαίο πνεύμα να είναι βαρύ κι αθάνατο, το σύγχρονο όμως είναι πιο …τραλαλά. Του ελαφρολαϊκού κι εφήμερου, ένα πράμα.

Κάποιος με ρουφιάνεψε χθες ότι καπνίζω στο γραφείο! Ο δοσίλογος! Φαντάσου να είχαν θεσπίσει και αμοιβή για όποιον καταδίδει καπνιστές!

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο του διημέρου. Προχθές αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνέλαβαν έναν 26χρονο (έλληνα), ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε ληστέψει έναν 30χρονο, σε παραλιακή περιοχή μεταξύ Παραλίας και Ολυμπιακής Ακτής, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό με μαχαίρι. Πήρε 200 ευρώ απ’ την τσέπη του θύματος και τώρα θα ψάχνει λεφτά για τα τσιγάρα του, στη στενή. (Εκτός κι αν απαγορεύεται πλέον και στη φυλακή το κάπνισμα, οπότε δεν θα ΄χει πρόβλημα. Τέτοιου είδους τουλάχιστον). Προχθές επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης συνέλαβαν έναν 26χρονο (έλληνα), σε χωριό της βόρειας Πιερίας, γιατί καλλιεργούσε σε καλλιεργούσε (σε δύο γλάστρες) δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,5 και 1,30 μέτρα. Προφανώς, αυτός είχε κόψει από νωρίς το τσιγάρο με καπνό. Στο μεταξύ χθες, αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφάλειας Κατερίνης τσάκωσαν και μια 24χρονη κλέφτρα (ελληνίδα), που μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην Παραλία Πιερίας και την τσάντα (που περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, δυο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα) μιας αλλοδαπής τουρίστριας. Τέτοια κάνουμε και μετά περιμένουμε να ‘ρθουν τουρίστες στο νομό.

Συγνώμη…. το τσιγάρο απαγορεύθηκε! Πίπες, τσιμπούκια, πούρα επιτρέπονται;

Η Ε.Ε. «ισιώνει» την οδηγία για τα… στραβά αγγούρια! Εφεξής, τα αγγούρια, που πωλούνται στις αγορές των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέπεται να είναι όσο κυρτά τα διαμορφώνει η μητέρα φύση, ή ο παραγωγός τους. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), από χθες αποσύρθηκε μια Οδηγία της EE, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ πριν από περίπου 20 χρόνια και όριζε ακριβώς την κύρτωση τους. Ο λόγος για την Οδηγία 1677/88/ΕΟΚ, που ήταν άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων και η οποία - για παράδειγμα - ορίζει, μεταξύ άλλων, πως τα αγγούρια ανώτερης ποιότητας θα πρέπει να έχουν μια καλή φόρμα και να είναι ίσια. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ορίζεται ότι η κύρτωση θα πρέπει να είναι το πολύ 10 χιλιοστά σ’ ένα αγγούρι μήκους δέκα εκατοστών. Προφανώς στην Ε.Ε. κατάλαβαν ότι το σημαντικό δεν είναι το σχήμα του αγγουριού, αλλά το αν ο καταναλωτής το τρώει και δροσίζεται!

Ενημερωτικά φυλλάδια για τη μάστιγα των ναρκωτικών θα μοιράσουν ΟΝΝΕΔίτες της Οργάνωσης Κέντρου Κατερίνης, το ερχόμενο Σάββατο. Όπως μας πληροφορούν, η διανομή θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στον πεζόδρομο και γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, η οποία μπορεί να πέρασε, αλλά για τους ΟΝΝΕΔίτες προφανώς η σημασία της δεν τελειώνει σε μια μέρα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κι άλλο «χαστούκι»;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Ζ.
Διαβεβαιώσεις ότι οι κάρτες θα συνεχίσουν να ισχύουν έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θ. Ξανθόπουλος, στο Νομάρχη Πιερίας. Αντιδράσεις αναμένονται και από το Δήμο Αν. Ολύμπου.
Μετά την πρόθεσή της για εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στην Λεπτοκαρυά και την προσωρινή ακύρωσή τους, η Αιγαίο ΑΕ επαναφέρει το αίτημά της για κατάργηση των καρτών ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων από τα διόδια Λεπτοκαρυάς. Κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών είναι μόνο δημότες του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, βάση σχετικής νομοθεσίας, η οποία διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου, όταν σ’ αυτά περιλαμβάνεται σταθμός διοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, κάνοντας χρήση προφανώς των δυνατοτήτων που της παρέχει η σχετική σύμβαση, την οποία κύρωσε η Βουλή των Ελλήνων, με επιστολή της προς την Εγνατία Οδό ΑΕ, ενημερώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της παράπλευρης οδού, στο ύψος των διοδίων και συνεπώς για την εταιρία, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για τη συνέχιση της ισχύος των καρτών ελεύθερης διέλευσης. Η «Αιγαίο», ζητά ουσιαστικά την κατάργηση της κάρτας την οποία έχουν προμηθευτεί κάτοχοι οχημάτων του Δήμου Αν. Ολύμπου. Να σημειωθεί ότι και το 2008, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του δρόμου, η εταιρεία είχε επιχειρήσει να καταργήσει τις συγκεκριμένες κάρτες, χωρίς να το επιτύχει, αφού ακολούθησε η πρώτη συνάντηση του «αρραγούς μετώπου», με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν αυτές μέχρι την κατασκευή των παράπλευρων έργων. Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», στηρίζει το αίτημά της, στο ότι πλέον κατασκευάστηκε το κομμάτι του παράλληλου δρόμου το οποίο εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων των κατοίκων της περιοχής και ως εκ τούτου οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης από το Σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, πρέπει να καταργηθούν. «Όντως ένα κομμάτι, περίπου 70 μέτρων, που παρέμενε κλειστό, έχει ολοκληρωθεί και έχει ενώσει τον βοηθητικό δρόμο, στο ύψος του Σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αν. Ολύμπου κ. Γιάντσιος, τονίζοντας ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου κομματιού, ήταν από τα πρώτα αιτήματα που είχε υποβάλλει ο Δήμος στην «Αιγαίο». Η πρόθεση της παραχωρησιούχου εταιρείας., όπως είναι φυσικό έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο Δήμο Αν. Ολύμπου, ο οποίος συγκάλεσε Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ, με μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα που προέκυψε. Επέμβαση του Νομάρχη Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χθες το πρωί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, καθώς και με τους υπευθύνους της Εγνατίας Οδού ΑΕ, της Δημόσιας Εταιρίας, η οποία σύμφωνα με το νόμο επιβλέπει την τήρηση των δεσμεύσεων της Αιγαίου ΑΕ. Όπως αναφέρουν από τη Νομαρχία, ο Νομάρχης έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ. Ξανθόπουλο, ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και πως οι κάτοχοί τους μπορούν να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν. Σημειωτέον ότι η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», είχε την πρόθεση να σταματήσει την χρήση των καρτών από τις 3/7/2009, δηλαδή από σήμερα τα ξημερώματα. Πάντως, στην πρόσφατη συνάντηση της Πιερικής αντιπροσωπείας με τον Υπουργό, Γ. Σουφλιά, δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι οι κάρτες ελευθέρας ισχύουν μέχρι την κατασκευή των παράπλευρων έργων, έργα τα οποία, όπως και ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε, καθυστέρησαν, προκαλώντας μάλιστα και την οργή του, προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για εκείνο που δεν υπήρξε καμία δέσμευση, ήταν για τη δημιουργία των πλευρικών διοδίων στην περιοχή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)