Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Τα ΕΛΠΕ εξαγόρασαν το δίκτυο της ΒP

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα, έναντι 359 εκ ευρώ, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε μια κίνηση που αλλάζει το τοπίο στην αγορά καυσίμων.Η συμφωνία αφορά 1200 πρατήρια καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τι οδήγησε στο θάνατο τον Μάικλ Τζάκσον

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε σοκ και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι την Ιαπωνία και από τη Νότιο Αφρική μέχρι τις Η.Π.Α. ''ανώνυμοι'' και ''επώνυμοι'' θρηνούν την απώλεια του ''βασιλιά'' της ποπ...

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Οι πληροφορίες λένε ότι όταν ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο UCLA Medical Center δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί ήταν αδύνατον να τον επαναφέρουν στη ζωή, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους.

Τι προκάλεσε όμως την καρδιακή ανακοπή; Η υγεία του ήταν εξαιρετικά εύθραυστη τα τελευταία χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Τζάκσον υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Τζάκσον, ο Μπράιαν Όξμον, δήλωσε ότι ''ο Τζάκσον εμφανίστηκε σε μερικές πρόβες για τις επερχόμενες συναυλίες του και ότι προσπαθούσε πολύ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προβών.''

Παράλληλα εδώ και χρόνια ακουγόταν ότι ο Τζάκσον είχε εθιστεί σε ισχυρά αναλγητικά, η ευρεία χρήση των οποίων μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, να προκαλέσει μία καρδιακή ανακοπή. Μία από τις πιο κοινές ουσίες αυτού του είδους είναι η κοκκαϊνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Επίσης, η υπερβολική δόση μορφίνης μπορεί να προκαλέσει ελαφρά νάρκωση, διακοπή της αναπνοής και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή. Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

''Για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ευθύνεται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την πλαστική χειρουργική που άλλαξε τελείως το πρόσωπο του διάσημου τραγουδιστή'', έσπευσε να επισημάνει ο Ματχίας Γκένσιορ, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ένωσης Πλαστικής Χειρουργικής στην πόλη Κορσενμπρόιχ.

''Ο "βασιλιάς της ποπ" ήταν μια κλασική περίπτωση ανθρώπου που έπασχε από δυσμορφοφοβία, προσέθεσε, αναφερόμενος στην έμμονη ιδέα που κατατρύχει ορισμένους ανθρώπους ότι είναι άσχημοι.'' κατέληξε.

Ένας από τους πρώην μάνατζέρ του, ο Τάρακ Μπεν Άμαρ, δήλωσε ότι ο Τζάκσον πέθανε "επειδή έπαιρνε όλων των ειδών τα φάρμακα" και κατηγόρησε τους "τσαρλατάνους" και "εγκληματίες" γιατρούς ότι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν "υποχόνδριος".

''Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης'', υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

Η νεκροψία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ίσως ρίξει φως σε κάποια πρώτα αίτια του θανάτου του super star, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε έξι με οκτώ εβδομάδες για να έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν εάν έχει γίνει χρήση νόμιμων ή απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών.

Reuters: Αφιέρωμα στον "Βασιλιά της ποπ"



ΙΝΔΙΑ, ΒΟΜΒΑΗ

Στην Ινδία τα τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην χώρα. Ο ίδιος ο Τζάκσον είχε επισκεφτεί την Ινδία το 1996, ενώ η μουσική του επηρέασε καταλυτικά τα ακούσματα του Bollywood.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΙΔΝΕΪ

Στο Σίδνεϊ οι κάτοικοι ξύπνησαν με την είδηση ότι ο Μάικλ Τζάκσον υπέστη καρδιακή ανακοπή και έμαθαν τα νέα για τον θάνατό του την ώρα που έφταναν στις δουλειές τους. Ο Τζάκσον ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην μακρινή Αυστραλία – αν και η δικαστική υπόθεση με την υποτιθέμενη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου το 2005 – είχε βλάψει σοβαρά την εικόνα του. Το πρωί της Παρασκευής, περπατώντας στον δρόμο μπορούσες να ακούσεις το ''Thriller'' από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων.

Reuters: Παγκόσμιο πένθος για τον βασιλιά της ποπ



ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΟΚΥΟ

Στο πένθος βούλιαξε το Τόκυο με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον. Οι Ιάπωνες είχαν αδυναμία στον... ''βασιλιά'' της ποπ και εδώ η φήμη του είχε πληγεί ελάχιστα τα τελευταία χρόνια, μετά την δικαστική του περιπέτεια. Ο Τζάκσον είχε επισκεφτεί την Ιαπωνία το 2006 και το 2007, με τους Ιάπωνες να του επιφυλάσσουν ενθουσιώδη υποδοχή. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό και την ''απομόνωση'' στην οποία είχε περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό, οι Ιάπωνες θεωρούσαν τον Τζάκσον κορυφαίο performer και ως τέτοιον θα τον θυμούνται...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ

Σε λίγες μέρες το Λονδίνο θα ήταν η πόλη, όπου ο Τζάκσον θα έκανε την μεγάλη επιστροφή. Μετά από 12 χρόνια απουσίας θα επέστρεφε στη σκηνή. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους Βρετανούς, που είχαν σπεύσει να κάνουν sold out και τις 50 συναυλίες, που επρόκειτο να δώσει ο ''βασιλιάς'' της ποπ από τον Ιούλιο μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε ''εξαιρετικά δυσάρεστα νέα'' τον θάνατο του Τζάκσον, ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για έναν ''θρυλικό entertainer''.

Reuters: Η Ασία πενθεί τον Μάικλ Τζάκσον



ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι δίσκοι του Μάικλ Τζάκσον κατέλαβαν τις πρώτες 15 θέσεις του καταλόγου με τους δίσκους που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα Amazon.com. Η επανέκδοση του "Thriller", η οποία κυκλοφόρησε το 2008 με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ομώνυμης μουσικής συλλογής, είναι το άλμπουμ που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ ακολουθούν το "Off the Wall" (1979) και το "Bad" (1987).

Στον εκλιπόντα βασιλιά της ποπ κατακυρώνεται εξάλλου η πρώτη θέση στο iTunes της Apple, την πλατφόρμα τηλεχρέωσης για κατέβασμα τραγουδιών από το Ίντερνετ, με 6 άλμπουμ του να έχουν ανέβει στο Top 10. Μπεστ σέλερ είναι το άλμπουμ "The Essential" (2005), το οποίο προηγείται των "Thriller" και "Off the Wall". Φόρο τιμή στον τραγουδιστή θα αποτίσει εξάλλου αυτό το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τις συναυλίες που θα γίνουν στο πλαίσιό του, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Reuters: Ο αδελφός του Τζάκσον, Τζαμέιν, ανακοινώνει το τραγικό γεγονός



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον και οι συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρχαν στην αρχή προκάλεσε τον εντονότατο ενδιαφέρον εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα η μηχανή αναζήτησης του Google, αλλά και άλλα sites, να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στο Google – από τις 2:40 (pacific hour) μέχρι τις 3:15 (pacific hour) τα ξημερώματα – εκατομμύρια χρήστες, που προσπάθησαν να βρουν πληροφορίες σχετικά με τον Μάικλ Τζάκσον έρχονταν αντιμέτωποι με ένα error report. Το site του BBC ανακοίνωσε ότι στις 4 τα ξημερώματα είχε αύξηση της επισκεψιμότητάς του κατά 48%, συγκριτικά με το μέσο όρο. Το Twitter ''έπεσε'' εξαιτίας του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών, που έσπευσαν να αφήσουν το δικό τους μήνυμα για τον Μάικλ Τζάκσον.

Μέχρι την ώρα που το microblogging service δεν άντεξε, ο όρος ''Michael Jackson'' εμφανιζόταν σε περισσότερα από 66.500 Twitter updates. Τέλος, και το δημοφιλές gossip site, ΤΜΖ, που μετέδωσε πρώτο τον θάνατο του Τζάκσον ''έπεσε'' εξαιτίας της ''επίθεσης'' που δέχτηκε από τους χρήστες, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και τα site του CNN, του CBS, του Yahoo και του MSNBC.

Reuters: Θαυμαστές του Τζάκσον συγκεντρώνονται στο Χάρλεμ



ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ;

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον συνεπάγεται και την αυτονόητη ακύρωση των πενήντα προγραμματισμένων συναυλιών του στο Λονδίνο, που θα πραγματοποιούνταν από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία εξαντλήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο, δικαιούνται τώρα την επιστροφή των χρημάτων τους. Ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια εταιρεία AEG Live.

Όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους απευθείας από την O2 Arena ή από ''διαπιστευμένα'' πρακτορεία, δικαιούνται την επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο αντίτιμο του εισιτηρίου. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων πρέπει να ελέγξουν στο email επιβεβαίωσης που έχουν λάβει ποια ακριβώς είναι η εταιρεία / πρακτορείο που τους πούλησε το εισιτήριο. Εκεί μπορούν να απευθυνθούν σε πρώτο στάδιο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Το Ticketmaster, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά πρακτορεία στον κόσμο, ότι ακόμα δεν έχει επίσημη πληροφόρηση από τους διοργανωτές. ''Με το που θα έχουμε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα επικοινωνήσουμε αμέσως με όλους τους πελάτες μας που αγόρασαν το εισιτήριό τους μέσω του Ticketmaster.''

Το πρόβλημα έγκειται στις περιπτώσεις που κάποιος έχει αγοράσει εισιτήριο μέσω τρίτου, όπως ας πούμε στο eBay. Εκεί όλα εξαρτώνται από την καλή διάθεση του μεσάζοντος, ο οποίος στη συνέχεια θα διεκδικήσει τα χρήματά του από τους διοργανωτές. Το eBay πάντως συμβουλεύει τους χρήστες του και κατόχους εισιτηρίων να επικοινωνήσουν με εκείνους που τους τα πούλησαν και να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω.


Reuters: Ρεπορτάζ για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον




ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ ΣΤΑ HARROD'S

Ο Αιγύπτιος πολυεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φάγιεντ σκοπεύει να φτιάξει ένα μνημείο του Μάικλ Τζάκσον στο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

"Είμαι απελπισμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν μεγάλη προσωπικότητα, ένας θρύλος", είπε ο Αλ Φάγιεντ, προσθέτοντας ότι "δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα" αφότου πληροφορήθηκε το θάνατο του "βασιλιά της ποπ". Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε μαζί του, ο Αλ Φάγιεντ είπε ότι ο τραγουδιστής τον ρώτησε αν θα μπορούσε να ανεγείρει ένα άγαλμά του στο κατάστημα που ήταν ένα "από τα αγαπημένα μέρη του" στο Λονδίνο. "Τον ξενάγησα στο κατάστημα και του άρεσε το άγαλμά μου. Με ρώτησε αν μπορεί να βάλει το δικό του δίπλα στο δικό μου και απάντησα ότι δεν με πειράζει. Θα φτιάξω λοιπόν ένα μνημείο εδώ προς τιμή του Μάικλ Τζάκσον", κατέληξε ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φάγιεντ.

Reuters: Αντιδράσεις των θαυμαστών στο άκουσμα της είδησης




ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι Γερμανοί αποφασίζουν για τον Μ. Χριστοφοράκο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!


Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα αποφανθεί η γερμανική Δικαιοσύνη για την έκδοση ή μη του Μιχάλη Χριστοφοράκου, προσώπου- κλειδί στην υπόθεση Siemens, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Στάντελχάιμ του Μονάχου.
Η απόφαση που θα εκδοθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη θα είναι αμετάκλητη. Εάν απορριφθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή του, τότε ο Μ. Χριστοφοράκος θα παραμείνει στη Γερμανία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στη Γερμανία έλληνες δικαστές
Μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, ενέκρινε τη μετάβαση δύο ελλήνων δικαστικών λειτουργών στο Μόναχο προκειμένου να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Στο Μόναχο αναμένεται να μεταβούν ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ευάγγελος Παντιώρας και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens, Νικόλαος Ζαγοριανός.
"Δωρεές, όχι δωροδοκίες"
Ο Μ. Χριστοφοράκος εμφανίζεται απρόθυμος όσον αφορά στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Ενδεικτική είναι η στάση των συνηγόρων του: Σε δηλώσεις του την Πέμπτη υποστήριξαν ότι ο κ. Χριστοφοράκος εκτιμά ότι στην Ελλάδα η "ζωή του κινδυνεύει" καθώς "η υπόθεση της Siemens έχει συνέπειες για δεκάδες Έλληνες πολιτικούς".
Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του, Ντάνιελ Πέτερ, σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle, τονίζει ότι "ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κανέναν, απλά έκανε δωρεές στα κόμματα".
Αντώναρος: "Αστειότητες"...
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου, περί κινδύνου της ζωής του σε περίπτωση έκδοσής του στην Ελλάδα, έκανε λόγο για αστειότητες και τόνισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σ' αυτή την υπόθεση και αυτό είναι που την ενδιαφέρει".
Σε παρεμφερή ερώτηση απάντησε ότι "η ελληνική Δικαιοσύνη, η ελληνική Πολιτεία, έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει ό,τι είναι νομίμως απαραίτητο προκειμένου η υπόθεση να διαλευκανθεί σε βάθος".
Τα σενάρια της έκδοσης
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου, Αλφονς Ομπερμάγερ, δήλωσε ότι "τα αδικήματα για την προ του 2000 περίοδο έχουν όντως παραγραφεί, δεδομένου ότι στη Γερμανία η παραγραφή εφαρμόζεται ήδη πέντε χρόνια μετά την τέλεση παρανόμων πράξεων. Απομένουν τα αδικήματα που έγιναν μετά. Αυτό διερευνούμε τώρα".
Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της έκδοσης, ωστόσο τονίζει ότι πριν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκπληρωθούν δύο βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, σε περίπτωση δίκης και καταδίκης του στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να εκτίσει την ποινή του στη Γερμανία και, δεύτερον, η κατηγορία που τον βαρύνει θα πρέπει να έχει άμεση σχέση με τη χώρα η οποία έχει κινήσει δίωξη εναντίον του, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας, η σύλληψη Χριστοφοράκου οφείλεται σε πληροφορίες που έδωσε γερμανός πολίτης. Παράλληλα ωστόσο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι οι πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Χριστοφοράκος δόθηκαν από έλληνες ιδιωτικούς ντετέκτιβ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ποινική έρευνα για μεταβίβαση χιλιάδων στρεμμάτων σε Μονή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, παρήγγειλε εγγράφως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη μεταβίβαση στην κυριότητα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους έκτασης 37.000 στρεμμάτων, στη νήσο Σκύρο, και την πώληση 1.935 στρεμμάτων από τη Μονή στο ελληνικό δημόσιο, με υπέρογκο τίμημα.
Η έκταση των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο περιήλθε στην κυριότητα της Ιεράς Μονής, μέσω δικαστικών αποφάσεων του πρωτοδικείου Χαλκίδας και του Εφετείου Αθηνών. Όπως αναφέρει στην παραγγελία του ο κ. Σανιδάς, οι δικαστικές αποφάσεις είναι «απότοκες παραπλανήσεων των δικαστηρίων αυτών», καθώς «προσήχθησαν ψευδή στοιχεία και υπήρξαν ψευδομαρτυρίες. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι νόμιμες».
Με την παραγγελία του ο κ. Σανιδάς ζητάει να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το έγκλημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την αναγνώριση της κυριότητας στη Μονή της έκτασης των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο.
Ακόμη, αναφέρει ότι σε περίπτωση που η έκταση των 37.000 στρεμμάτων αποδειχθεί ότι ανήκει στη Μονή, να ερευνηθεί εάν διαπράχθηκε κακουργηματική απάτη σε βάρος του δημοσίου με τις αποζημιώσεις, που δόθηκαν για την απαλλοτρίωση των 1.935 στρεμμάτων σε αναξιοποίητη περιοχή της Σκύρου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΘΡΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ


ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Οπως είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο πιά ο Μάικλ Τζάκσον, έφυγε απο κοντά μας. Ο μαύρος στέαρ που προσπάθησε με απανωτές εγχειρήσεις να γίνει διαφορετικός, χτυπήθηκε απο την επάρατο νόσο.Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υγεία του ήταν σοβαρά κλονισμένη.Δέν απέφυγε το μοιραίο.Σε όλη την ανθρωπότητα θρηνούν οι θαυμαστές του.Στα blogs κυκοφορύν εκατομμύρια δημοσιεύματα και βίντεο για τη ζωη του....

Για δείτε εδώ το σχετικό ενδαιφέρον βίντεο που σας προτείνουμε...!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Λαϊκός ξεσηκωμός για τον αναδασμό στο Αιγίνιο Πιερίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Λαϊκός ξεσηκωμός αυτή τη στιγμή με μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στο Αιγίνιο για τον αναδασμό που αποφάσισε να κάνει η Νομαρχία και στoν οποίo αντιτίθενται οι συγκεντρωθέντες, οι οποίοι ζητούν να συμπεριληφθούν στον αναδασμό και τα 75.000 στρέμματα και όχι επιλεκτικά μόνο τα 19.000 που αποφάσισε η Νομαρχία Πιερίας.
Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Εμμανουήλ Πραντσίδης κατά του αναδασμού που αποφάσισε η Νομαρχία είπε μεταξύ άλλων : "Όταν είπαν αυτοί για αναδασμό, δεν ενημέρωσαν τον κόσμο ότι θα κάνουν μόνο τα 19.000 στρέμματα και ο κόσμος για αυτό δεν αντέδρασε το 2003, περιμένοντας να γίνει αναδασμός σε ολόκληρο το Αιγίνιο και όχι σε επιλεκτικές περιοχές. Όταν έμαθε ο κόσμος το 2007 το τι πραγματικά γίνεται, ξεκίνησαν οι ενστάσεις, αλλά ουδέποτε έλαβαν υπόψη τους τον κόσμο και έκαναν μόνοι τους τις επανεξετάσεις και οι ενστάσεις των κατοίκων απορρίφθηκαν όλες από την επιτροπή αναδασμού της Νομαρχίας. Ο κόσμος δεν θέλει αυτό το "έκτρωμα" και να τα μαζέψουν και να φύγουν όλοι τους.
Σήμερα εδώ στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση των κατοίκων, δεν ήρθαν ούτε η επιτροπή αναδασμού από την Κατερίνη, ούτε ο κύριος αντινομάρχης ο Μπουρονίκος που ήταν να έρθει, ούτε κανένας τους. Επίσης πολλά μέσα ενημέρωσης που είχαν δηλώσει πως θα έρθουν, ξαφνικά άλλαξαν πορεία και χάθηκαν στο δρόμο".
Η επιτροπή αγώνα θα συντάξει ένα κείμενο διαμαρτυρίας και θα το κοινοποιήσει λίγο αργότερα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Δικοί του Σισέ-Κατσουράνη, πάει για Καστίγιο;




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι οριστικά παίκτης του Παναθηναϊκού αφού υπέγραψε μετά τα μεσάνυχτα το τετραετές συμβόλαιό του με την πράσινη ΠΑΕ, μετά τις συζητήσεις που είχε σε θερμό κλίμα με τον Νικόλα Πατέρα και τον Χενκ Τεν Κάτε.
Ο Γάλλος σταρ ήταν εκστασιασμένος από την υποδοχή των οπαδών του Παναθηναϊκού που παραμέρισε κάθε αμφιβολία για τη συμμετοχή του στο ελληνικο πρωτάθλημα, υπέγραψε το συμβόλαιο και τις επόμενες ημέρες θα επιλέξει το σπίτι που θα μείνει με την οικογένειά του στην Αθήνα ενώ θα είναι έτοιμος σύντομα να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.
Οι πράσινοι και την μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον Λέτο ο οποίος θα έρθει την Κυριακή στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναίκός έχει κάνει κινήσεις και για την απόκτηση του Νέρι Καστίγιο από την Σαχτάρ, σε συνεννόηση με τον ποδοσφαιριστή που θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Για τη θέση του στόπερ φαβορί παραμένει ο Σουηδός Ματίας Μπιέρσμιρ της Γκέτεμποργκ με τις εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του στα τελικά του ευρωπαίκού πρωταθλήματος. Πάντως στη Σουηδία η μεταγραφή του 23χρονου άσου θεωρείται ήδη κλεισμένη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φόροι στη βενζίνη, φόροι παντού...

par.p

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
.
Για μιά ακόμη φορά η βενζίνη παίζει τον ρόλο του καταλύτη για την αύξηση των εσόδων του κράτους. Ακόμα πολλοί με κατηγορούν για τις 50 δρχ. φόρο που μπήκε στην βενζίνη το 1993. Που βέβαια η κυβέρνηση τότε το είχε επιβάλει αφού εγώ είχα αποχωρήσει από το Υπουργείο τότε Βιομηχανίας - Ενέργειας. Και κατηγορούσαν οι ανόητοι την απελευθέρωση της αγοράς για τον φόρο. Αντί να κατηγορήσουν το κράτος για τα ελλείματά του. Που προέρχονται βέβαια κατά κύριο λόγο από τις παροχές προς σκοτεινές κι' αδιευκρίνιστες κατευθύνσεις. Μήπως όμως κανείς από τους κατηγόρους μου κατήργησε αυτούς τους φόρους; Και διαμαρτυρήθηκαν μήπως οι πολίτες έμπρακτα γι' αυτούς; Και τώρα μπαίνουν καινούργιοι. Και στην βενζίνη και σε άλλους τομείς.
Φορολογούνται πράγματα που έχουν αγορασθεί από πολίτες με χρήματα ήδη φορολογημένα. Και με φόρους πληρωμένους για την ίδια την πράξη των αγορών αυτών. Καλούνται λοιπόν τωρα οι πολίτες να πληρώσουν φόρο για τρίτη φορά ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα. Προς όφελος ποίων; Aυτών που λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα. Είτε σαν εργολάβοι και...
προμηθευτές του δημοσίου. Είτε σαν κρατικές συντεχνίες που απαρτίζουν την δημόσια γραφειοκρατία. Είτε σαν αποδέκτες παροχών με στόχο την εξαγορά ψήφων και την πολιτική στηριξη. Αν δεν κινηθούν κάποτε οι πραγματικοί φορολογούενοι της χώρας (οι υποτιθέμενοι έχοντες), για πάντα θα αποτελούν τα σιωπηλά υποζύγια της δεδομένης κρατικής βουλημίας και ανικανότητας.
Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Και στον τομέα της διαφάνειας το κράτος κανονικά καθεύδει. Καμία καινούργια προσπάθεια δεν έχει υπάρξει. Τίποτε δεν έχει γίνει. Και ήρθε ο Πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος να τους ανοίξει τα μάτια. Πρότεινε μιά σειρά από απλά, υλοποιήσιμα μέτρα που εξασφαλίζουν με την χρήση της τεχνολογίας την λαική πληροφόρηση και έλεγχο πάνω στις δημόσιες δαπάνες και τις κρατικές προμήθειες. Πρότεινε μέτρα που σε πολλές χώρες αποτελούν για χρόνια πρακτική ρουτίνας. Εδώ όμως ουδείς τα προτείνει η τα υλοποιεί. Γιατί θα χαλάσει το πανηγύρι. Και κάποιοι θα μεiνουν δίχως μίζες και άδηλους πόρους. Και τι θα γίνουμε τότε δiχως διαφθορά; Για μιά ακόμη φορά ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται μπροστά και δείχνει τον δρόμο. Θα ακούσει κανείς;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η έρευνα της MRB για τα Social Media

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009. πηγη εδω!!


Αναδημοσίευση από Blogs for Politics

1. Γνώση του όρου Social Media

Σε ποσοστό 22,1% οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν τον όρο «Social Media». Στη σχετική ερώτηση για το τι πιστεύουν πως είναι (με υπόδειξη των πιθανών απαντήσεων), το 33,2% έδωσε τη σωστή απάντηση (Οι εφαρμογές στο Internet που εστιάζουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας, των ανταλλαγών και της διαδραστικότητας μεταξύ των χρηστών τους (όπως Blogs, Site ανταλλαγής φωτογραφιών, κλπ). Το ποσοστό αυτό γίνεται (39,1%) για αυτούς που ανέφεραν ότι γνωρίζουν τον όρο και (31,6%) για όσους απάντησαν ότι δεν τον γνωρίζουν.

2. Δραστηριότητες Social Media

Ανεξάρτητα από τη γνώση ή όχι του όρου «Social Media», η ενασχόληση με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά το μήνα με κάποια/ες δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν και ορίζουν τα Social Media είναι μεγάλη (88,2%). Αναλυτικά οι χρήστες του Διαδικτύου ασχολούνται με :

«Μοίρασμα» αρχείων με φίλους/γνωστούς (63,1%)

Επίσκεψη /διάβασμα Blog (57.2%)

Επίσκεψη σε σελίδα φίλου σε κάποια εφαρμογή Social Media (50.2%)

Βαθμολόγηση άρθρων (post), video κ.ά, που προκαλούν το ενδιαφέρον (38,6%)

Ενημέρωση του προφίλ σε Site Social Networking (36,2%)

«Κατέβασμα» ενός Podcast (34,2%)

Σχόλια σε Blog, Site ειδήσεων (33,3%)

Συμμετοχή σε Forum ή συνεργασία σε Site με άλλους για την δημιουργία ή τροποποίηση πληροφοριών (πχ Wiki) (25,7%)

Χρήση εφαρμογών για την δημοσιοποίηση επιλογών και προτάσεων σε γνωστούς / φίλους (RSS READER, DIGG κλπ) (22,6%)

Εγγραφή σε RSS feed (15,0%)

Επίσης απάντησαν καταφατικά στα :

Ξεκίνημα, δημιουργία, συγγραφή, διαχείριση Blog (8,9%)

Δημιουργία και ανέβασμα ήχου/ μουσικής (π.χ. Podcast) (3,1%)

«Μοίρασμα» αρχείων

«Μοιράζονται» κυρίως τραγούδια (50,9%), φωτογραφίες (45,6%), και φωτογραφίες από γεγονότα με φίλους (33,5%). Ο τρόπος ανταλλαγής είναι κυρίως το e-mail (79.9%), και ακολουθούν οι εφαρμογές messaging (40.3%), και μέσα από το προφίλ σε Site Social Networking (21.2%).

«Κατέβασμα» / «Ανέβασμα» αρχείων

«Κατεβάζουν» όλοι (100%) και «Ανεβάζουν» με ποσοστό (42,2%). «Κατεβάζουν» κυρίως τραγούδια (58,5%), κείμενα (54,3%), φωτογραφίες (48,7%), αρχεία ήχου (44,4%) και μουσικά Video Clip (42,1%). Αρχεία που κυρίως είναι πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν από κάποιο επαγγελματία (49,3), πρωτότυπα που δημιούργησε ερασιτεχνικά κάποιος άγνωστος (43,6%) και πρωτότυπο που δημιούργησε ερασιτεχνικά κάποιος φίλος (34,7%)

«Ανεβάζουν» κυρίως φωτογραφίες (43,2%), τραγούδια (34,2%), και αρχεία κειμένου (30,1%), και το περιεχόμενό τους αφορά κυρίως σε πρωτότυπα που έχουν δημιουργήσει ερασιτεχνικά μόνοι τους (46,1%), ή κάποιος φίλος (42,7%), και πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από κάποιον επαγγελματία (30,0%).

Επίσκεψη / Διάβασμα Blog

Οι θεματολογίες που προτιμούν είναι κυρίως οι Ειδήσεις/Ενημέρωση (40,3%), η Πολιτική/Κοινωνία (35,0%), η Μουσική (32,6%), ο Αθλητισμός (26,8%), τα θέματα καθημερινότητας (20,2%), και ο Κινηματογράφος/Τηλεόραση (17,7%).

Ενημέρωση Προφίλ σε Site Social Networking

Κυριαρχεί το Facebook με (81,1%), με σχεδόν καθημερινή συχνότητα χρήσης (61,3% το χρησιμοποιεί κάθε ημέρα ή σχεδόν κάθε ημέρα), και οι κύριες δραστηριότητες είναι η αποστολή μηνυμάτων σε φίλους (82,2%), το «ανέβασμα» φωτογραφιών (51,8%),και η αναζήτηση φίλων από το παρελθόν (50,6%)

Σχόλια σε Blog, Site Ειδήσεων

Αφήνουν σχόλια σε Blog ή Site με θεματολογίες όπως η Πολιτική/Κοινωνία (14,1%), ο Αθλητισμός (12,4%), η Μουσική (11,3%), και οι Ειδήσεις/Ενημέρωση (9,4%).


Ξεκίνημα, δημιουργία, συγγραφή, διαχείριση Blog

Έχουν ξεκινήσει / δημιουργήσει / συγγράφουν / διαχειρίζονται κάποιο/α Blog, που κυρίως ασχολείται με την μουσική (26,3%), την Πολιτική/Κοινωνία (20,0%), τα θέματα καθημερινότητας (16,1%) και τις Ειδήσεις/Ενημέρωση (14,2%)

3. Ομάδες κοινού

Αναλόγως με το είδος των δραστηριοτήτων Social Media που συμμετέχουν, μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες :

Δημιουργοί (11,2%)

Ενεργοί (56,5%)

Θεατές (20,5%)

Ανενεργοί (11,9%)

Δημιουργοί

Όσοι εκ των χρηστών του διαδικτύου έχουν ξεκινήσει / δημιουργήσει / συγγράφουν / διαχειρίζονται κάποιο/α Blog ή δημιουργούν και «ανεβάζουν» ήχο/ μουσική (π.χ. Podcast) στο Internet.

Έχουν υψηλή προσβασιμότητα στο διαδίκτυο από το σπίτι (93,3%) και υψηλές ταχύτητες (49,2% έχει ταχύτητα 4+ Mbps)

Είναι κυρίως Άνδρες, (79,2%), ηλικίας 15-34 (78,7%) με έμφαση στην ηλικιακή ομάδα 15-24 (50,0%), ζουν κυρίως στην Αθήνα (54,0%).

Ενεργοί

Όσοι εκ των χρηστών του διαδικτύου δεν ασχολούνται με κάποια από τις δραστηριότητες των «Δημιουργών» αλλά συμμετέχουν σε κάποια/ες από τις παρακάτω :

Σχόλια σε Blog, Site ΕιδήσεωνΣυμμετοχή σε Forum

Βαθμολόγηση άρθρων (post), video κ.ά, που προκαλούν το ενδιαφέρον

Χρήση εφαρμογών για την δημοσιοποίηση επιλογών και προτάσεων σε γνωστούς / φίλους (RSS READER, DIGG κλπ)

Ενημέρωση προφίλ σε Site Social Networking

Σε ποσοστό (80,7%) έχουν πρόσβαση στο Internet από το σπίτι τους, με ταχύτητες 1-2 Mbps (32,0%) και 4+ Mbps (40,2%)

Είναι κυρίως Άνδρες, (63,4%), αλλά και με σημαντική παρουσία Γυναικών (36,6%) ηλικίας 15-44 (92,7%) με έμφαση στην ηλικιακή ομάδα 15-24 (46,3%),χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις από το σύνολο των χρηστών Social Media σχετικά με τον τόπο κατοικίας τους.

Θεατές

Όσοι εκ των χρηστών του διαδικτύου δεν ασχολούνται με κάποια από τις δραστηριότητες των «Δημιουργών» και των «Ενεργών αλλά συμμετέχουν σε κάποια/ες από τις παρακάτω :

Επίσκεψη / διάβασμα Blog

Επίσκεψη σε σελίδα φίλου σε κάποια εφαρμογή Social Media

«Μοίρασμα» αρχείων με φίλους/γνωστούς

«Κατέβασμα» ενός Podcast

Εγγραφή σε RSS feed

Σε ποσοστό (77,0%) έχουν πρόσβαση στο Internet από το σπίτι τους, με ταχύτητες όμως χαμηλότερες έως 768 Kbps (12,0%) και 1-2 Mbps (36,0%)

Οι Γυναίκες εμφανίζονται με την υψηλότερη δυναμική (46,1%) σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες χρηστών Social Media. Ηλικίας 25-64 ετών (67,1%) με έμφαση στην ηλικιακή ομάδα 35-64 (36,4%). Κατοικούν κυρίως σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης (57,8%)

4. Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

Για τους Δημιουργούς τα Social Media αποτελούν τρόπο ζωής, πηγή αναζήτησης πληροφοριών, και κάτι που έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους. Για τους Ενεργούς είναι κυρίως πηγή αναζήτησης πληροφοριών και δευτερευόντως τρόπος ζωής, ενώ για τους Θεατές, Social Media σημαίνει Ενημέρωση και παραδέχονται ότι επηρεάζονται από αυτά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου θεωρεί ότι τα προσφερόμενα από τα Social Media είναι θετικά, και σε αυτά περιλαμβάνει την Ενημέρωση / Πληροφορίες (50,1%), την Επικοινωνία (25,9%), και την Διασκέδαση / Ψυχαγωγία (23,0%).

Η χρηστικότητα είναι η λέξη που αποδίδεται εντονότερα και από τις τρεις ομάδες χρηστών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πιερικός Δύο εκπλήξεις στην πρώτη



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Ιουνίου 2009

Με δυο πρόσωπα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η πρώτη συγκέντρωση του Πιερικού για τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τους Γιώργο Λαναρή και Κώστα Μανουσαρίδη, που υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με την ομάδα, τριών κι ενός έτους αντίστοιχα.
O 30χρoνος Λαναρής έχει αγωνιστεί σε Βέροια, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αετό Σκύδρας, Νάουσα, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Ηρακλή, ενώ ο 22χρονος μέσος Μανουσαρίδης έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)