Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

9 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - NEWSLETTER ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ - ΙΟΥΝΙΟΣ‏

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009



Ενσυνείδητα χρησιμοποιώ στην επικεφαλίδα του σχολίου μου τον τίτλο του πολύ γνωστού βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου, επειδή πιστεύω πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών περιγράφονται πολύ παραστατικά από αυτές τις λέξεις.


Μύθος πρώτος: ο «αήττητος Πρωθυπουργός» . Τα αποτελέσματα έδειξαν για μία ακόμη φορά την πασίγνωστη ιστορική αλήθεια. Κανένας δεν είναι αήττητος –και μάλιστα εκείνοι που δε βασίζονται σε έργο αλλά σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κάποτε έρχεται η ώρα που λάμπει η αλήθεια των γεγονότων.

Μύθος δεύτερος: η «χρωματισμένη» αποχή. Όπως όλες οι έρευνες δείχνουν η αποχή είναι διακομματική. Και αυτό βέβαια καθιστά πιο ηχηρό το μήνυμα της αλλά και πιο δυσχερή τη θέση όσων έσπευσαν να βαφτίσουν όλους τους απέχοντες (λουόμενους , σκεπτικιστές και αγανακτισμένους) ως νεοδημοκράτες.

Μύθος τρίτος: το ποσοστό της αποχής. Αναμφίβολα μεγάλο και μεστό μηνυμάτων. Αλλά όχι όσο μεγάλο παρουσιάζεται: Στους εκλογικούς καταλόγους είναι γραμμένοι και 1.500.000 έλληνες της διασποράς. Άρα έχουμε αποχή 10 μονάδες μικρότερη αυτής που «διαφημίζεται» από τα ΜΜΕ.

Μύθος τέταρτος: «το λάβαμε το μήνυμα». Κανείς από τους χαμένους της εκλογικής αναμέτρησης δε δείχνει , μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να έχει κατανοήσει σε βάθος το αποτέλεσμα και τις διαθέσεις των πολιτών.

Μύθος πέμπτος: «όλοι έχασαν». Στη Δημοκρατία κερδίζει όποιος συγκεντρώσει την πλειονότητα των ψήφων (ή δευτερευόντως, όποιος αυξήσει τη δύναμη του). Μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός νικητής , ο ΛΑΟΣ κερδισμένος και το ΚΚΕ μέσα στους στόχους του. Η ΝΔ είναι ο βασικός ηττημένος.

Μύθος έκτος: τα αποτελέσματα ήταν προβλέψιμα. Η στάση αυτή διαμορφώνεται εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς και αποβλέπει στη μείωση της σημασίας των ευρωεκλογών. Αν τα αποτελέσματα ήταν προβλέψιμα τότε πρώτοι οι κυβερνώντες δεν θα είχαν βάλει τον πήχη της λεγόμενης διαχειρίσιμης ήττας στο 3%. Αλλά οι εκλογές έκρυβαν μία δυσάρεστη δυναμική για τη ΝΔ και μία ευχάριστη ώθηση για το ΠΑΣΟΚ.

Μύθος έβδομος: δεν ακούσαμε καμία πρόταση. Η σκοπιμότητα της άποψης αυτής συμπληρώνει τον προηγούμενο μύθο. Και για την Ευρώπη έγινε διάλογος( με έμφαση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ) αλλά και προτάσεις για τους δανειολήπτες, την ανεργία, την ενίσχυση των ασθενέστερων και για μία δεύτερη ευκαιρία στους χρεωμένους μπήκαν στην προεκλογική ατζέντα.

Μύθος όγδοος: Κανείς δε μιλά για την έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ μιλά από το Νοέμβριο με συγκεκριμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση με 5 δέσμες άμεσων μέτρων για τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , την αύξηση της απασχόλησης, τα χαμηλά εισοδήματα, τους δανειολήπτες.

Μύθος ένατος: τα αποτελέσματα των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα είναι διαφορετικά. Πιθανόν -αλλά μόνο ως προς τα ποσοστά του πρώτου(ΠΑΣΟΚ) και του δεύτερου(ΝΔ). Και αν η ΝΔ επιμείνει στη «δεξιά ατζέντα» του κ. Καρατζαφέρη η διαφορά θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Και μία Ιστορία: Μέσα από τους μύθους(και την κατάρριψη τους) προβάλλει η Ιστορία του τόπου και η ζωτική του ανάγκη να προχωρήσει μπροστά και να συγκλίνει με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα με σημαίες την πλήρη απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, την πολιτική αλλαγή και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας…

ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13 ,

57400 ΣΙΝΔΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ : 2310796570

EMAIL : pr.pressoffice@echedoros.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρώτη συνάντηση του ΝΑΤΟ στην κεντρική Ασία

ΠΕΜΠΤΗ 25/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Το NATO πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του συνάντηση στην κεντρική Ασία με αντικείμενο συζήτησης θέματα που αφορούν κυρίως το Αφγανιστάν και τη συνεργασία στην Κασπία Θάλασσα.
Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν λίγες μέρες μετά την κίνηση του Κιργιστάν, μίας από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της περιοχής, να ανακαλέσει την απόφασή του για το κλείσιμο της αμερικανικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης, η οποία χρησιμοποιείται και για τις επιχειρήσεις στο γειτονικό Αφγανιστάν.
"Η αστάθεια στο Αφγανιστάν επηρεάζει την κεντρική Ασία περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή -- στην τρομοκρατία, στη διακίνηση ναρκωτικών", είπε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του στην Κρατική Ακαδημία του Καζακστάν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.
"Κατά τον ίδιο τρόπο, καμία περιοχή δεν ωφελείται περισσότερο από τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν, όσο η κεντρική Ασία", είπε ενόψει της διάσκεψης του Ευρωατλαντικού Συμβουλίου Σύμπραξης αύριο, Παρασκευή.
Η περιοχή της κεντρικής Ασίας έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική για την Ουάσινγκτον, την ώρα που ενισχύει τις αφγανικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των Ταλιμπάν.
Το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν αποτελούν, μαζί με τη Ρωσία, τμήμα ενός διαδρόμου κατά μήκος του οποίου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εφοδιάζουν τα αφγανικά στρατεύματα μετά τις επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ που διέσχιζαν το Πακιστάν.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 276 θέσεις στο δημόσιο

ΠΕΜΠΤΗ 25/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 5K/2009 Προκήρυξη (ΦΕΚ 252/15.6.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων εβδομήντα έξι (276) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.
Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2009.
Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2009, Κατηγορία: ΔΕ, Τ.Θ. 14308, ΤΚ 11510, ΑΘΗΝΑ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνέντευξη Πάγκαλου στον flash 96

ΠΕΜΠΤΗ 25/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!


«Ο Καραμανλής δεν θα κάνει τίποτα, δεν θα πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο, διότι αν χάσει θα τεθεί θέμα ηγεσία στη ΝΔ», δήλωσε το πρωϊ στον flash 96 ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε βλακώδη τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ, για να αρνηθεί το έλεγχο στα οικονομικά του. Σημείωσε ότι είναι απάτη η δημοσιοποίηση από τον Περισσό της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι-όπως είπε- δεν έχουν πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης.
Ο κύριος Πάγκαλος ήταν αιχμηρός και για την πρόσκληση προς το Ερντογαν για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, λέγοντας ότι οι Οθωμανοί ήταν αυτοί που πούλησαν τα μάρμαρα.
Για την υπόθεση Τσουκάτου, έκανε λόγο για διατεταγμένη δικαιοσύνη που προχωρά σε ασχήμια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θερμή υποδοχή Παπούλια από τους ορθοδόξους της Δαμασκού

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Με τη φράση «Εμείς εδώ στη Συρία δεν φοβόμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε χριστιανοί» ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιγνάτιος Χαζίμ Δ’ υποδέχθηκε χθες το βράδυ στο κτίριο του Πατριαρχείου, στην παλιά πόλη της Δαμασκού, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού των 16 εκ. της χώρας, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Παπούλια. Πολλοί εξ΄αυτών είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Πατριαρχείου και τον χειροκρότησαν ενώ χορωδία αγοριών και κοριτσιών έψαλε εκκλησιαστικά άσματα στην ελληνική γλώσσα.
Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ιδιαίτερα τη θρησκευτική ανοχή που υπάρχει στη Συρία και χαρακτήρισε του ορθόδοξους της χώρας αυτής μέρος της παγκόσμιας οικογένειας των ορθοδόξων. «Είμαστε μαζί σας, είμαστε συγκινημένοι, αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για όσα κάνετε για την ενότητα της πίστης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Ιγνάτιο και πρόσθεσε: «Το πρωί είχα συνάντηση με τον πρόεδρο Άσαντ και με παρακάλεσε να σας διαβιβάσω την αγάπη και την μεγάλη εκτίμησή του για εσάς προσωπικά και το ποίμνιό σας. Αγαλλίασα γιατί άκουσα αυτά τα λόγια για έναν ιεράρχη της ορθόδοξης εκκλησίας εδώ στα βάθη της Ανατολής».
Πρόεδρος και Πατριάρχης αντάλλαξαν δώρα, με τον κ. Ιγνάτιο να δωρίζει μια εικόνα της Παναγίας και τον κ. Παπούλια μια ασημένια πλακέτα με τους Δώδεκα Αποστόλους.
Δείπνο Άσαντ προς τιμήν του κ. Παπούλια
Αργά το βράδυ, ο κ. Παπούλιας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο κ. Άσαντ και μεταξύ άλλων, αντιφωνώντας τον Σύριο Πρόεδρο, εξέφρασε μεταξύ άλλων τη χαρά του γιατί, επί των ημερών τους, «οι παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών είναι τόσο στενοί όσο εξαίρετο είναι και το επίπεδο των διμερών σχέσεων».
Ο κ. Παπούλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πατέρα του σημερινού Προέδρου, ηγετική φυσιογνωμία στον αραβικό κόσμο Χαφέζ αλ Άσαντ, λέγοντας πως η ηγετική του φυσιογνωμία και διορατικότητα έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στη σφυρηλάτηση των στενών δεσμών φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς. Στο ίδιο πνεύμα προσφώνησε τον κ. Παπούλια και ο κ. Άσαντ υπογραμμίζοντας τη θέληση των δύο πλευρών για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων, ενώ επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για τις θέσεις της στο Μεσανατολικό.
Συναντήσεις Παπούλια
Ο κ. Παπούλιας συνεχίζει σήμερα το επίσημο πρόγραμμά του στη Δαμασκό με συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής κ.α., ενώ αύριο θα μεταβεί στο Χαλέπι.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην Ελλάδα του 2009, η δεξιά μοιράζει ρύζι, μακαρόνια και τυρί φέτα…

ΠΕΜΠΤΗ 25/6/2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Τελευταία μέρα χθες της υποβολής αιτήσεων για την διανομή δωρεάν ρυζιού, μακαρονιών και τυρί φέτα από τον Δήμο Κομοτηνής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή. Με μια απλή υπεύθυνη δήλωση όπως αυτή που έχουμε στο blog και την προσκόμιση του εκκαθαριστικού, παραλαμβάνεις τρόφιμα. Μάλιστα στην δήλωση, δηλώνεις υπεύθυνα ότι είσαι άπορος, άσχετα αν το εκκαθαριστικό σου πρέπει να είναι μέχρι τις 15000 ευρώ!!!

Το όλο «εγχείρημα» το είχε αναλάβει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, στην οποία πρόεδρος είναι η Νίκη Μουστάκα πριν τις ευρωεκλογές και όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κομοτηνής, πιέστηκαν να φέρουν τα δικαιολογητικά πριν απ’ αυτές! Με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας, της υπεύθυνης δήλωσης και της φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2008, οι συνδημότες μας θα πάρουν τρόφιμα για το σπίτι τους … με αντίτιμο την ψήφο τους!
Διαβάστε σχετικά:

ΜΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

΄Εχει ξαναγραφεί πως η 5ετης παρένθεση της νεοδεξιάς του Καραμανλή, θα μείνει στην ιστορία, ως η περίοδος του τίποτα, μιας και δεν κατορθώθηκε τίποτα το αξιόλογο, σ΄ οποιονδήποτε τομέα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της «νέας διακυβέρνησης», ως γνωστόν, ήταν τα πάμπολλα σκάνδαλα, που συγκλόνισαν τη χώρα και παρουσίασαν την έφεση του πολιτικού προσωπικού της Δεξιάς, στην απατεωνιά και τη διαφθορά.
Η βασική επίπτωση, όμως, από τη δράση του καραμανλικού πολιτικού team, τώρα έρχεται στο φως, μέσα από τα πλέον επίσημα στοιχεία των διεθνών οικονομικών και στατιστικών οργανισμών : στην Ελλάδα του 2008, η φορολόγηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων ήταν 40% και η φορολόγηση των εταιρειών, μόλις, 25%. Επίσης ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής το 2007 ήταν για την εργασία 35,5%, για την κατανάλωση 15,4% και για το κεφάλαιο 15,9% (στοιχεία 2006),΄όπως ανακοίνωσε, πρόσφατα, η Eurostat…
Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, δείχνουν ακόμα πιο καθαρό, το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ., καθώς, σύμφωνα μ΄ αυτά, ο φόρος, που καλείται να πληρώσει ετησίως ένα παντρεμένο ζευγάρι με δυο παιδιά, στην Ελλάδα, καλύπτει το 42,7% του συνολικού εργατικού κόστους, κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα του ΟΟΣΑ για τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών παγκοσμίως, πίσω, μόνο, από την Ουγγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται μόλις στο 27,3%.
Πέρα, λοιπόν, από τις διακηρύξεις, πέρα από τα επικοινωνιακά τρυκ και την προπαγάνδα, η ουσία είναι, πως η πολιτική η οποία εφαρμόστηκε την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, είχε καθαρά ταξικούς προσανατολισμούς και στόχους, ενάντια στον εργαζόμενο λαό και υπέρ του κεφαλαίου και των φορέων του. Ο Καραμανλής και το χρεοκοπημένο πολιτικό του προσωπικό, βρήκαν την ευκαιρία, να τα πάρουν από τους πολλούς μη προνομιούχους και να τα χαρίσουν στους λίγους έχοντες και κατέχοντες. Με δυο λόγια, έκαναν τους φτωχούς, φτωχότερους κα τους πλούσιους, πλουσιότερους !...
Και μετά απ΄ όλ΄ αυτά, έχουν το θράσος, να συνεχίζουν τον σφαγιασμό του λαού, με νέα φορομπηχτικά μέτρα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Μπάλα News

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!



Δείτε στο Μπάλα News το "μπαμ" του Παναθηναϊκού με Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη, την προσπάθεια της ΑΕΚ για τον Λεονάρντο και τις προτάσεις του Ολυμπιακού για τον Μαρκ Γκονζάλεζ

Μπόνους αποχώρησης δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στους παράνομους μετανάστες - Το αδιαχώρητο στα κρατητήρια

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Την ώρα που στα κρατητήρια επικρατεί το αδιαχώρητο, μετά τις επιχειρήσεις - σκούπα, η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην καταβολή μπόνους αποχώρησης 1.000 ευρώ σε όσους παράνομους μετανάστες θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το πρόγραμμα της εθελοντικής αποχώρησης από τη χώρα θα περιλαμβάνει επίσης δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο από την Αθήνα προς τη χώρα των παράνομων μεταναστών. Από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε πρώτη φάση θα διατεθούν 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στο υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο έχει εφαρμοσθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θα διεξαχθεί διαγωνισμός μεταξύ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στις οποίες και θα ανατεθεί η προώθηση της πρωτοβουλίας. Ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και στη συνέχεια η ΜΚΟ θα αναλάβει να διαφημίσει την πρωτοβουλία και να βρει τους εθελοντές λαθρομετανάστες.

Όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, φιλοδοξία της ΕΛ.ΑΣ. είναι μερικές εκατοντάδες λαθρομεταναστών να θελήσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, έχοντας εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα, αντί για να κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα σε περίπτωση που συλληφθούν.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή των δύο πρώτων χώρων προσωρινής διαμονής παράνομων μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο της Αεροπορίας στη Ριτσώνα και στην έκταση που παραχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ασπρόπυργο. Αντίθετα πρόβλημα προέκυψε με τα δύο στρατόπεδα που αναζητάει η ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα, με τους αξιωματικούς να απορρίπτουν τελικά τη λύση στρατοπέδου στον Νομό Σερρών, που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε από τον στρατό.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης πάντως προεξοφλεί πως οι απαραίτητες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. πιέζουν για επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Η κατάσταση στα κρατητήρια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που έχουν συλληφθεί από τις επιχειρήσεις- σκούπα στο κέντρο της πρωτεύουσας, που έχουν γεμίσει τα κρατητήρια στην Αθήνα και τους στέλνουμε πλέον στην επαρχία», αποκαλύπτει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τις τελευταίες 10 ημέρες αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις - σκούπα έχουν μεταφερθεί άρον άρον όπου υπάρχει κενό σε αστυνομικά τμήματα της επαρχίας, από την Ορεστιάδα μέχρι το Αγρίνιο. Οι αστυνομικοί όμως με επιστολές που έχουν κοινοποιήσει στους κ.κ. Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη, καταγγέλλουν πως η «φιλοξενία» μέχρι νεωτέρας των μεταναστών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την προσωπική υγιεινή των κρατουμένων, ενώ δεν υπάρχει και το απαιτούμενο προσωπικό για τη φύλαξή τους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

'Αρθρο στο Λονδίνο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

ΠΕΜΠΤΗ 25/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης έπεισε και τον κριτικό τέχνης και αρχιτεκτονικής Ρόουαν Μουρ, να εκδηλωθεί δημόσια υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.
Σε άρθρο του στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου Ίβνινγκ Στάνταρντ με τον τίτλο "Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια μάρμαρα", τονίζει:
"Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετό για τους πατριώτες του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πίσω στους Έλληνες την ιστορία τους. Θα είναι φοβερό επικοινωνιακό μειονέκτημα για το βρετανικό μουσείο εάν συνεχίσει να έχει τα Μάρμαρα. Ο κάθε επισκέπτης στο νέο μουσείο της Ακρόπολης θα διαπιστώνει ότι μια σπουδαία οικογένεια γλυπτών είναι χωρισμένη από τους Βρετανούς οι οποίοι συνεχίζουν να εξασκούν την αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες έδειξαν με την κατασκευή του νέου μουσείου τι σημαίνουν γι αυτούς τα Μάρμαρα. Το βρετανικό μουσείο πρέπει να τα επιστρέψει με μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία", τονίζει στο άρθρο του ο Ρόουαν Μουρ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΠΑΠΙΓΚΟ


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Είδα το ρεπορτάζ στη ΝΕΤ για το πανέμορφο ΠΑΠΙΓΚΟ στα Ζαγοροχώρια και...........

.











μούρθαν θύμισες παλιές, πρίν τρία χρόνια με του ςφίλους μου και το μπανάκι εκεί στις κολυμπήθρες. Μιά υπέροχη ομορφιά στο τοποία, νερά που σε κάναν καταμεσίς του καλοκαριού να κρυώνεις, γάργαρα και δροσιστικά.. Να μπορούσα να ξαναπάω.... ε βλάχο!!!;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χρυσό κανόνι! - ΠΑΟ. ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΙΣΕ ΜΕ 19 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο Σισέ, που είχε στην καριέρα  του δύο σοβαρούς τραυματισμούς με τη Λίβερπουλ και  την Εθνική Γαλλίας και μάλιστα παρ΄ ολίγον να έχανε και  το... πόδι του, έχει συμφωνήσει να πάρει 2,5 εκατ.  ευρώ τον χρόνο
Νέα μεταγραφική «βόμβα» και μάλιστα μεγατόνων έσκασε χθες στον Παναθηναϊκό! Ο Τζιμπρίλ Σισέ συμφώνησε να φορέσει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μεταγραφή που όταν ολοκληρωθεί και τυπικά θα είναι η πιο ακριβή (19 εκατ. ευρώ συνολικά) στην ιστορία του ΠΑΟ!
Ο 28χρονος (12/8/1981) διεθνής με τη Γαλλία επιθετικός αναμένεται σήμερα το απόγευμα (18.00) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ιδιωτικό τζετ του προέδρου της ΠΑΕ Νικόλα Πατέρα, το οποίο θα αναχωρήσει από το Λονδίνο, ενώ θα μείνουν δυο- τρεις μέρες στην Αθήνα με τη σύζυγό του. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο! Η μεταγραφή έκλεισε στο Λονδίνο, μετά τις συνομιλίες του Κώστα Αντωνίου με τον εκκεντρικό σταρ της Μαρσέιγ, η οποία θα πάρει περίπου 8 εκατ. ευρώ από τη μετακίνησή του. Ο Σισέ, που είχε στην καριέρα του δύο σοβαρούς τραυματισμούς με τη Λίβερπουλ και την Εθνική Γαλλίας, και μάλιστα παραλίγο να έχανε και το... πόδι του, έχει συμφωνήσει να πάρει 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο και 1 εκατ. ευρώ θα είναι τα μπόνους και η προμήθεια των μάνατζερ. Πριν υπογράψει το συμβόλαιό του θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Οι διαπραγματεύσεις με τον κανονιέρη της Πρέμιερ Λιγκ (την τελευταία χρονιά έπαιξε δανεικός στη Σάντερλαντ), ο οποίος έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ με τη Λίβερπουλ το 2005, κράτησαν για περίπου ένα μήνα. Και μη νομίζετε ότι ήταν εύκολο, καθώς έπρεπε να πειστεί να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως φυσικά και στην Ελλάδα η σύζυγός του που λέγεται ότι έρχεται στην Αθήνα για να... ελέγξει χώρους παραμονής κ.λπ. Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ έπαιξε ρόλο στο «οui» το γεγονός ότι ο ΠΑΟ είναι αναγνωρισμένη ομάδα με ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο Σισέ που έχει βγει αρκετές φορές στην καριέρα του πρώτος σκόρερ έχει κατακτήσει ακόμη Κύπελλο Γαλλίας το 2003 και Κύπελλο Αγγλίας το 2006, ενώ η μεταγραφή του από την Οσέρ στη Λίβερπουλ είχε κοστίσει 16,5 εκατ. ευρώ.

ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΓΡΙΑΔΑ
Ο Παναθηναϊκός με τη μεταγραφή του Σεμπαστιάν Λέτο, η οποία «έκλεισε» οριστικά χθες μετά τις τελευταίες συζητήσεις, του Κώστα Κατσουράνη, που λόγω απουσίας του διευθυντή ποδοσφαίρου θα υπογράψει σήμερα, αλλά και του Σισέ, γίνεται αυτό που ήθελε ο Χενκ Τεν Κάτε: περισσότερο άγριος! «Θέλουμε περισσότερους Καραγκούνηδες, να μη θέλουν να χάσουν ούτε στο τάβλι. Μας λείπει η αγριάδα», είχε πει σε συνέντευξή του ο Ολλανδός και οι «πράσινοι» γεμίζουν με εμπειρία, αλλά και «τσαμπουκάδες» το ρόστερ τους.

Ο Λέτο θα έρθει στην Αθήνα στις επόμενες μέρες, καθώς βρίσκεται στην Αργεντινή, ενώ σήμερα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής αμυντικός χαφ περιμένει τον Κώστα Αντωνίου να επιστρέψει από την Αγγλία, ώστε να ολοκληρώσουν τη συμφωνία και να υπογράψουν τα συμβόλαια. Στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ τις μεταγραφές. Θα αποκτηθεί ένας ακόμη (μετά τον Καντέ) κεντρικός αμυντικός και από ΄κεί και πέρα... βλέπουμε (ίσως δεύτερος επιθετικός ή παίκτης σε άλλη θέση). Σε αυτό θα παίξει ρόλο και ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν (π.χ. Μάντζιος, αμυντικός χαφ).

ΜΠΙΕΡΣΜΙΡ
Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός αρχηγός της Εθνικής κάτω των 21 ετών, Ματίας Μπιερσμίρ έχει μπει στο στόχαστρο του ΠΑΟ και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αναμένεται να γίνει κρούση στην Γκέτεμποργκ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τον ποδοσφαιριστή έχουν τσεκάρει οι σκάουτερ της ομάδας και έχουν ανάψει το «πράσινο» φως. ●●● Σε ιταλικό σάιτ (κανάλι 4) αναφέρεται ότι ο Χούλιο Κρουζ περιμένει ακόμη προσφορές, ενώ υπογραμμίζουν ότι ο ΠΑΟ τού έδινε 2 εκατ. και αυτός ζήτησε τα διπλάσια! Μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις του μάνατζέρ του Σιντερσπίλερ, που λέει ότι περιμένουν προσφορές στο... τραπέζι.

●●● Ο Γάλλος Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ συνεχίζει να βρίσκεται στα υπ΄ όψιν για το κέντρο της άμυνας, ενώ στο παιχνίδι της απόκτησής του μπαίνει και η Μονακό.
ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ
Ο Αργεντινός θα έρθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται στην Αργεντινή, ενώ σήμερα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη
10 πράγματα που ξέρουμε για τον Σισέ
●Είναι o τελευταίος από μια επταμελή οικογένεια. Τα αδέρφια του: Νμα, Νταμάι, Αμπού, Φοντέ, Σενί, Χαμέντ. Οι γονείς του, Μάνγκο και Καριτζάτα, είναι από την Ακτή του Ελεφαντοστού.
●Έπαιξε στη γαλλική κωμωδία «Τaxi 4».
●Φέτος, την 1η Απριλίου, συνελήφθη με την υποψία επίθεσης σε στριπτιζέζ έξω από ένα χορευτικό κλαμπ στο Νιουκάστλ.
●Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα ήταν σχεδιαστής ρούχων. Η φίρμα του ονομάζεται «Club 9» και η μπουτίκ είναι στο Νιουκάστλ.
●Τον Οκτώβριο του 2005 κατηγορήθηκε ότι χτύπησε ένα αγόρι 15 ε τών στη διάρκεια γυρισμάτων στο Λονδίνο.
●Τον Ιανουάριο του 2006 κατηγορήθηκε ότι χτύπησε την έγκυο γυναίκα του, η οποία λίγο καιρό μετά έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.
●Στο σπίτι του μπήκαν κλέφτες, οι οποίοι του πήραν διάφορες ταινίες και DVD. Μάλιστα τον εκβίαζαν ζητώντας περίπου 120.000 λίρες και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία.
●Έχει τρέλα με τις κομμώσεις.
Μάλιστα, η γυναίκα που παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2005 ήταν κομμώτρια: η Τζουντ Λίτλερ. Τώρα έχει ανοίξει ένα πολυτελές σπα στο Χέλσμπι, που ονομάζεται «Rouge et Νoir». Ο Σισέ έχει πειραματιστεί με το κεφάλι του δημιουργώντας πράσινο λοφίο, κίτρινα κοτσιδάκια, κόκκινα μαλλιά, ακόμη και tribal ζωγραφισμένα σε ξανθό μαλλί...
●Έχει δύο γιους με τη Λίτλερ και μια κόρη, από πριν, την 8χρονη Ιλόνα. Ο Πρίνε Κόμπε είναι ενός έτους και ο άλλος γιος του ο Κάσιους, τριών. Και η σύζυγός του έχει ένα γιο, πριν γνωρίσει τον Τζιμπρίλ, τον Λάιαμ.
●Ο γάμος του, στον οποίο φορούσε κόκκινο κοστούμι, έγινε σε κάστρο που πολλοί θεωρούν ότι είναι στοιχειωμένο: το Μποντελγουάινταν. Παρόντες μεταξύ άλλων οι Λουίς Σαχά, Σον Ράιτ Φίλιπς και Σιλβέν Βιλτόρ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία

ΠΕΜΠΤΗ 25.6.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Στην επικαιρότητα και πάλι ο Δήμος Πέτρας.
Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επί της αιτήσεως αναστολής του Δήμου, ήταν απορριπτική.
Αυτό ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος του Δήμου Πέτρας κ. Παπαδημητρίου είχε δηλώσει ότι η ενέργειά τους ήταν προσχηματική.
Τελικά έμεινε, για να καταδείξει σε όλους μας, το ήθος που επικρατεί στην άσκηση των δημόσιων καθηκόντων μας.
Ένα μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγή, από τους νέους που θέλουν και αισιοδοξούν, για μια καλύτερη κοινωνία ανθρώπων.
- Από τον «Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», προβλέπεται στο άρθρο 163 η πρόσληψη Ειδικών Συνεργατών των Δημάρχων.
Η πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη δεν αποτελεί τοποθέτηση κάποιου σε Υπηρεσία του Δήμου, ούτε είναι ο Ειδικός Συνεργάτης άτομο που έχει σχέση με την Διοίκηση του Δήμου ή του υπαλληλικού προσωπικού.
Είναι μόνο να παρέχει συμβουλές και να διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου τον οποίο έχει ορισθεί να εξυπηρετεί.
Το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.
Η θητεία του Ειδικού Συνεργάτη δεν μπορεί να υπερβεί την θητεία της δημοτικής περιόδου εντός της οποίας προσλήφθηκε.
Η αξία, λοιπόν, των Ειδικών Συνεργατών φαίνεται απ την πορεία των έργων του Δήμου, έτσι όπως ο Ειδικός Συνεργάτης τα πρότεινε και ο Δήμαρχος τα υλοποιεί.
- Για να φανεί το έργο των Ειδικών Συνεργατών θα πρέπει να προσλαμβάνονται με την έναρξη της δημαρχιακής περιόδου ώστε να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν οι προτάσεις.
Όταν, σήμερα, διανύουμε το τρίτο έτος της δημαρχιακής περιόδου, δεν καταλαβαίνουμε τι νόημα έχει η πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη.
Αυτά για τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Πέτρας, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες πρόσληψης Ειδικού Συνεργάτη.
Όλα νόμιμα έως εδώ. Το μέλλον θα δείξει αν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με νόμιμο τρόπο.
Εκείνο που προξενεί εντύπωση και ερωτηματικό είναι σε τι θα φανεί χρήσιμος ο Ειδικός Συνεργάτης, όταν στο τελευταίο έτος της δημοτικής περιόδου θα ολοκληρωθούν όλα όσα έχουν προγραμματισθεί.
- Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης για την πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη στο Δήμο Πέτρας, ξαναθυμηθήκαμε την πρόκληση του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Μεθώνης από τον οποίο περιμένουμε την απόφαση του διορισμού του.
Η προκλητική και θρασεία απάντησή του στο σχόλιό μας, δεν δείχνει και τόσο καθαρές διαδικασίες.
Αν όλα έγιναν σύμφωνα με το Νόμο, θα μας είχε διαβιβάσει την απόφαση διορισμού του αμέσως.
Πάντως θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Μεθώνης, ότι μπορεί την κριτική να τη θεωρεί εχθροπραξία, εμείς όμως τη θεωρούμε αρχή της δημοκρατίας.
Όσο για την απόφαση διορισμού του, θα πρέπει να γνωρίζει, ότι παρά την απουσία αντιπολίτευσης, εμείς θα την πάρουμε έστω και με δικαστικό επιμελητή.
Στο Δήμο Μεθώνης δεν θα επιτρέψουμε, οι όποιοι εχθροί της κριτικής να ακυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.
- Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη στάση εκείνων των πολιτικών μας, οι οποίοι συμπαραστέκονται σε άτομα τα οποία αποδεδειγμένα έβλαψαν τον τόπο.
Η περίπτωση της Αγροτικής Κολινδρού είναι χαρακτηριστική.
Ξεκίνησαν όλοι μαζί στην κατασκευή και τη λειτουργία της ΓΕΒΙ στον κόμβο της Μεθώνης. Στη συνέχεια η μειοψηφία, με κύριο συμπαραστάτη την πολιτική εξουσία, στράφηκε εναντίον της πλειοψηφίας και οδηγήθηκαν στην καταστροφή και οι δύο μονάδες.
Ταυτόχρονα χάθηκαν και τα χρηματικά ποσά που είχαν διαθέσει μικρομέτοχοι στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Η ΓΕΒΙ ήταν μοιραίο να καταστραφεί. Οι χρηματοδοτήσεις έρρεαν προς την Αγροτική Κολινδρού.
Τα δάνεια όμως, όπως όλοι οι συνετοί άνθρωποι γνωρίζουν, θέλουν και δόσιμο.
Όποιος δεν κάνει καλή χρήση ή νομίζει ότι πάντα στην Ελλάδα θα ενισχύονται όσοι εκμεταλλεύονται πολιτικές ευαισθησίες, θα πρέπει να καταλάβει ότι αρκετοί πλέον Έλληνες έπαψαν να σιτίζονται με βλήτα, κοινώς κουτόχορτα, και απαιτούν έντιμες διαδικασίες.
Μπορεί κάποιοι στον Κολινδρό να καμάρωναν βλέποντας την ποδοσφαιρική ομάδα της Αναγέννησης να πρωταγωνισθεί στη Β Εθνική κατηγορία, όφειλαν όμως να γνωρίζουν ότι το χρέος θέλει και δόσιμο.
- Μ αυτή την αφορμή θα πρέπει να πούμε ότι όταν βλέπει κάποιος ξεπέταγμα και επιτυχίες αφύσικες να προβληματίζεται.
Είδαμε τι έγινε με τους αθλητές μας και κυρίως αυτούς της άρσης βαρών.
Στην περιοχή μας είχαμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Είδαμε την Αναγέννηση Κολινδρού, μια ομάδα, η οποία ποτέ δεν ξέφυγε απ τα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος, να κυριαρχεί στο χώρο της Β Εθνικής.
Η απάντηση δόθηκε και είναι χαρακτηριστική.
Ο χορηγός «Αγροτική Κολινδρού» κοντεύει να στείλει στη φυλακή όσους την διοίκησαν.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Ν. Πόρρων.
Στην κυριολεξία από το πουθενά, ο Ποσειδώνας βρέθηκε στη Β Εθνική κατηγορία, με σημαντικές επιτυχίες.
Τα ερωτηματικά πολλά. Οι σκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Τελικά το κανόνι έσκασε και μάθαμε ποια ήταν η κινητήρια δύναμη που οδηγούσε τον Ποσειδώνα στις επιτυχίες.
Τα παραδείγματα αυτά ας μη μας διαφεύγουν.
Όλα έχουν εξήγηση και όλες οι επιτυχίες τον γεννήτορά τους.
Μόνο πιο πολλές φορές ο γεννήτοράς τους οδηγείται στη φυλακή.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Πατάρια" πεζόδρομου Κατερίνης χωρίς ράμπα για τους ανάπηρους...

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009

Σχεδίασαν και επέβαλαν τελικά τα πατάρια στους καταστηματάρχες του πεζόδρομου από τον δήμο Κατερίνης, αλλά δεν φρόντισαν όμως να προβλέψουν πως θα ανεβαίνουν σε αυτά τα πατάρια τα ανάπηρα άτομα που κινούνται με καροτσάκι, αφού σε κανένα πατάρι δεν υπάρχει ειδική ράμπα. Τί έχετε να πείτε για αυτό κύριοι εισηγητές του... παταριού; (απο ΛΕΦΤΕΡΙΑ)

ΥΓ. ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ
Συμφωνούμε απολύτως. Πολύ σωστή η παρατήρηση.Ολοι το βλέπαμε, ίσως κάποιοι να μήν το σκεφτόμασταν ότι έτσι έπρεπ να γίνει.Μάλιστα προσωπικά, μία φορά μόνο προσπάθησα να δώ άν απο πίσω υπήρχε ράμπα σε ένα μαγαζί, αλλά δέν κατέστη δυνατόν.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους ημιυπαίθριους χώρους


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Την επομενη εβδομάδα ξεκινάνε οι ρυθμίσεις για του ημιυπαίθριους χώρους.Απο αυτό το μέτρο η κυβέρνηση προσδοκά να βάλει στο ταμείο του κράτους αρκετά έσοδα..Ανα όντως θα έχει επιτυχία το μέτρο θα το δούμε το επόμενο διάστημα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ένα τελείως νοσηρό σύστημα

ΠΕΜΠΤΗ 25.06.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Η περιπέτεια τόσων εκατοντάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο μετά την απόφαση του ζεύγους Αγγελόπουλου να κλείσει τα μέσα ενημέρωσης που είχε αποκτήσει, δεν με απασχολεί σήμερα μόνο από πνεύμα συντεχνιακής αλληλεγγύης. Αλλά γιατί είναι απλώς η κορυφή ενός παγόβουνου που λέγεται κρίση του τύπου. Μια κρίση που είναι μεν παγκόσμια, αλλά στην Ελλάδα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Σε όλο τον κόσμο η κρίση του τύπου αιτιολογείται κυρίως λόγω της ανάπτυξης, με φρενήρη ρυθμό, των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Εδώ δεν πρόκειται μόνο περί τούτου. Εδώ έχουμε κυρίως το πρόβλημα της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης. Και τα ηλεκτρονικά κάθε άλλο παρά είναι πιο αξιόπιστα από τα έντυπα.
Κυρίως δε έχουμε τα παιγνίδια εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης, που αναδεικνύουν ένας τελείως νοσηρό σύστημα συναλλαγής. Νεόπλουτοι, εργολάβοι, προμηθευτές και πρώην δημοσιογράφοι που μεταπήδησαν στο χώρο των επαγγελματιών εκβιαστών, συνθέτουν μια εικόνα για την οποία ο μεν πολίτης δικαιούται να αηδιάζει, η δε πολιτική ηγεσία του τόπου –και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή- έχει βαρύτατες και ασυγχώρητες ευθύνες.
Πρωτίστως διότι επιδεικνύει έναν εμετικό αμοραλισμό. Όταν για παράδειγμα ερωτοτροπεί μια παράταξη σήμερα με τον εκδότη που έκανε σημαία του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φοροκαταιγίδα 2 δισ. για... πρώτη δόση

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Εκτός ελέγχου το δημόσιο έλλειμμα

Φοροκαταιγίδα 2 δισ. για... πρώτη δόση
Θερινή φοροκαταιγίδα 2 δισ. ευρώ εξαπολύει η κυβέρνηση με αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων και στο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, ενώ θα φορολογήσει για πρώτη φορά τα καρτοκινητά. Επίσης, επιβάλλει έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Αυτή είναι η Ν.Δ. δυστυχώς"...

ΠΕΜΠΤΗ 25 Ιουν 2009 (ΚΡΟΓΙΑΣ)

Οι αποκαλύψεις του Κύρτσου, που επιβεβαιώνει και ο Χατζηνικολάου, φαίνεται ότι ενόχλησαν πάρα πολύ, πολλούς κομματικούς της Ν.Δ.. Κάποιοι του ζητάνε τα ρέστα επειδή δεν ήταν... εχέμυθος...!


Φανταστείτε τι θα γινόταν αν όλα αυτά τα έλεγε... πριν...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΑΧ! ΒΡΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ!!!












ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Θεριακλήδες όλης της Ελλάδος ,ενωθείτε.... Στις 1 του Ιούλη δέν θα ξανακαπνησετε. Φωνάζουν οι καταστηματάρχες και λένε ότι όλα γίνοται ανοργάνωτα.Κάποιος μάλιστα καταστηματάρχης είπε οτι το 30% του χώρου πρέπει να κλείνεται απο πάνω μέχρι κάτω, να μήν έχει πόρτα και επεαφή με το άλλο τμήμα του μαγαζιού γίνεται; όχι δέν ΄γινεται. Βέβαια ο Αβραμόπουλος θεωρεί (τόπε στον Παπαδάκη) μεγάλη καινοτομία την απαγόρευση του καπνίσματος; Λύστε βρέ πρώτα τα σοβαρά προβλήματα της υγείας και του συστήματος...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΝΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Μόλις βγήκε οΤσουκάτος απο τον Ανακριτή. Πήρε τη νόμιμη προθεσμία μία εβδομάδος. Κατηγορία για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπερ τρίτους χωρίς να προσδιορίζονται οι τρίτοι.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΕ...ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ...ΝΕΟΥΣ.


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Μια σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες για τον Πιερικό ξεκινάει επίσημα σήμερα το απόγευμα στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης. Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Πιερικού για την ποδοσφαιρική σεζόν 2009-2010 έχει οριστεί για τις 18.00 και αναμένεται να παρευρεθούν εκτός από τους παίκτες, προπονητικό τιμ και παράγοντες και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας. Ερωτηματικό είναι πόσοι παίκτες θα δώσουν το "παρών" στην πρεμιέρα του Πιερικού καθώς εκτός από τους ήδη "μελανολεύκους" Αγγελόπουλο, Βασιλειάδη, Εξουζίδη, Καλλιμάνη, Κοτταρά, Σκέντο και Τσιτλακίδη δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες της κατερινιώτικης ΠΑΕ να "αδράξουν την ευκαιρία" και μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της "πρώτης" να ανακοινώσουν επίσημα κάποια μεταγραφή από αυτές που "είναι στα σκαριά". Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η άφιξη του 24χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Μαρσέλο Πέντα ενώ κοντά στον Πιερικό φέρεται να είναι και ο 22χρονος μέσος Κώστας Μανουσαρίδης, άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, της Κέρκυρας και μέχρι πρότινος του Πανσερραϊκού. Δεν πρέπει να αποκλειστούν εξελίξεις και με άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο χώρο της επίθεσης μιας και εκεί έχει πέσει πλέον όλο το βάρος της αναζήτησης από τον Μάκη Κατσαβάκη.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Nooz.gr


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Για τον Ντούσαν...

ΑΕΚ: «Τελείωσε» με Μάκο που δήλωσε ευτυχισμένος

Δική τους η ΚΑΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΟΣΦΠ: Στα χέρια των αδερφών Αγγελόπουλου η ΚΑΕ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επιασε δουλειά ο Ματ

Στην αποστολή του Ολυμπιακού ενσωματώθηκε ο Ματ Ντάρμπισιρ και προπονήθηκε στο Ζέεφελντ. Ο Ζαϊρί...

ΠΑΟΚ: Παρουσίασε Κρέσιτς

Ο Ντάριο Κρέσιτς μίλησε για τους στόχους του στον ΠΑΟΚ κατά την επίσημη παρουσίασή του.

ΕΘΝΙΚΗ: Στην προεπιλογή Διαμαντίδης και Παπαλουκάς

Στην προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας βρίσκονται οι Διαμαντίδης και...

ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ: Μάλλον μένω

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό εξέφρασε ξανά ο Τζός Τσίλντρες.
Προηγούμενη Επόμενη

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ: Αμερικανικό όνειρο!

Στον τελικό του Confederations Cup για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι ΗΠΑ, 2-0 την Ισπανία που...

ΡΕΑΛ: Στη Μαδρίτη και ο Αλμπιόλ!

Σε συμφωνία με την Βαλένθια για τη μεταγραφή του Ραούλ Αλμπιόλ ήρθε η Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 15...

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Σε διαπραγματεύσεις με Ρόσι

Σε διαπραγματεύσεις με την Βιγιαρεάλ για ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκεται ο Τζιουζέπε Ρόσι.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: Απεφεύχθη το σχίσμα!

Σε συμφωνία έφτασαν η Ομοσπονδία της Φόρμουλα 1 και οι εταιρείες-αντάρτες, όπως ανακοινώθηκε μετά...
Προηγούμενη Επόμενη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΟ: Ο Βολτυράκης στον Πανιώνιο

Την πρόσληψη του Μάκη Βολτυράκη ανακοίνωσε η ομάδα πόλο του Πανιωνίου. Ο 41χρονος πρώην τεχνικός του Εθνικού αντικαθιστά στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών τον Κώστα Λούδη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)