Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΠΟ: Ο Τεροβίτσας στην ΚΕΔ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες και ο Βασίλης Τεροβίτσας είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με ρόλο την επιλογή των διαιτητών για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκα. Στην 3μελή επιτροπή της ΚΕΔ, μέλη θα είναι οι Σπύρος Παπαδάκος και Κώστας Φινοκαλιώτης, με αρμοδιότητα στον ορισμό των παρατηρητών. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να επικυρώσει τη συμφωνία με τον Κύρο Βασσάρα για τη θέση του αναπτυξιακού υπευθύνου στην ελληνική διαιτησία με επιμορφωτικό ρόλο για τους νέους ρέφερι.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΟ: Ερχεται στην Αθήνα ο Τζιμπρίλ Σισέ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Ο Τζιμπρίλ Σισέ έρχεται την Πέμπτη (18:00) στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! Οι πράσινοι φέρονται να έχουν έλθει σε συμφωνία τόσο με τη Μαρσέιγ, στην οποία ανήκει ο Γάλλος σούπερ σταρ, όσο και με τον πρώην επιθετικό της Σάντερλαντ...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ερώτηση για τα bonus στελεχών του ΟΠΑΠ, από 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
«Τα bonus, που λαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε., διαψεύδουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί ορισμού ανώτατου ορίου στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου δημοσίου τομέα», καταγγέλλουν σε ερώτησή τους 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ και οι στενοί συνεργάτες του συνέδεσαν για άλλη μία φορά εκ του ασφαλούς τα κέρδη της εταιρείας με τον περίπου διπλασιασμό των ήδη υπέρογκων αμοιβών τους, έτσι ώστε αν τα κέρδη της εταιρείας για το 2009 υπερβούν το 8%, οι ίδιοι να λάβουν ως επιπλέον bonus το 90% των ετήσιων αποδοχών τους».
Στο παραπάνω πλαίσιο, «οι αποδοχές των "εκλεκτών" στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ για το 2009 θα παραμείνουν στα αστρονομικά επίπεδα του 2008, διαψεύδοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την πρωθυπουργική εξαγγελία του Φεβρουαρίου για δήθεν πλαφόν περίπου 6.000 ευρώ μηνιαίως», καθώς, «μόνο στον ΟΠΑΠ, οι αποδοχές τεσσάρων "εκλεκτών" στελεχών και τα bonus λίγων "εκλεκτών" συμβούλων θα υπερβούν το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/06/2009- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Οξυμένο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την εγκληματικότητα που παρουσίασε ο Flash 96. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 70% αποδίδει αυτή την εξέλιξη στους αλλοδαπούς.
Αναλυτικά
Οι 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι 5 στους 10 δηλώνουν ανασφαλείς στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο ένας στους 4 δεν νιώθει ασφαλής ούτε μέσα στο σπίτι του και ποσοστό 42% δεν αισθάνονται ασφαλείς για να περπατήσουν το βράδυ στη γειτονιά τους.
Οι 7 στους 10 εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας.
Το 50% εκτιμά ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι κάμερες παρακολούθησης, την ίδια ώρα ωστόσο το 54% τάσσεται κατά της παρακολούθησης συνδιαλέξεων και μηνυμάτων μέσω του διαδικτύου.
Σε ότι αφορά την αστυνομία, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 65% δηλώνουν ότι δεν την εμπιστεύονται ή την εμπιστεύονται λίγο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Απειλές για νέα χτυπήματα από τη Σέχτα

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υπόγεια επιστήμη To βαθύτερο πείραμα του κόσμου αναζητά τη φευγαλέα σκοτεινή ύλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Σκληρή δουλειά η σύγχρονη σωματιδιακή φυσική



Περίπου 1,5 χιλιόμετρο κάτω από τους λόφους της Νότια Ντακότα, οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν στο βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο του κόσμου, το οποίο θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα μυστηριώδη σωματίδια της σκοτεινής ύλης που κατακλύζει αόρατη το Σύμπαν.

Το εργαστήριο θα καταλάβει ένα μικρό τμήμα του Χρυσορυχείου Χόμστεϊκ, με στοές που φτάνουν σε βάθος 2.440 μέτρων, το οποίο έκλεισε το 2001 έπειτα από 125 χρόνια λειτουργίας. Επιστήμονες, πολιτικοί και πολλοί ακόμα αξιωματούχοι παρέστησαν στην τελετή θεμελίωσης τη Δευτέρα.

Το πρώην ορυχείο είναι ιδανικό για πειράματα σωματιδιακής φυσικής επειδή είναι μονωμένο από την κοσμική ακτινοβολία που θα «έπνιγε» τους ανιχνευτές σωματιδίων.

Το πρώτο πείραμα για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης θα είναι ο Μεγάλος Υπόγειος Ανιχνευτής Ξένου (LUX), μια δεξαμενή που χωράει 300 κιλά υγροποιημένου αέριου ξένου, μιας ουσίας τρεις φορές βαρύτερης από το νερό.

Μέσα στη δεξαμενή, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν ίχνη από την πρόσκρουση φευγαλέων σωματιδίων που αλληλεπιδρούν ελάχιστα με την ύλη που γνωρίζουμε και αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τη σύσταση της σκοτεινής ύλης.

Η σκοτεινή ύλη πιστεύεται σήμερα ότι αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής μάζας του Σύμπαντος. Είναι αόρατη, αφού δεν εκπέμπει ούτε ανακλά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, και πιθανότατα δεν αποτελείται καν από άτομα.

Οι φυσικοί συμπεραίνουν την ύπαρξή της μόνο από έμμεσα στοιχεία: η βαρύτητα της κανονικής ύλης δεν είναι αρκετή για να εξηγήσει το σχηματισμό και τις κινήσεις των γαλαξιών. Πρέπει, επομένως, να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αόρατης μάζας.

Μέσα στο Χρυσορυχείο Χόμστεϊκ είχε λειτουργήσει και το πείραμα που επιβεβαίωσε τη δεκαετία του 1960 την ύπαρξη των ηλιακών νετρίνων, σωματιδίων που διαπερνούν ολόκληρη τη Γη χωρίς να συναντήσουν σχεδόν καμία αντίσταση. Οι φυσικοί Ρέι Ντέιβις και Τζον Μπάκολ τιμήθηκαν το 2002 με το βραβείο Νόμπελ για την επιβεβαίωση της ύπαρξης του νετρίνου.

Εκτός από το εργαστήριο του Μεγάλου Υπόγειου Ανιχνευτή Ξένου, οι επιστήμονες ελπίζουν να κατασκευάσουν δύο ακόμα βαθύτερα εργαστήρια, για τα οποία όμως δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η χρηματοδότηση από το Κογκρέσο.

Το σύνολο της εγκατάστασης θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το 2016 με κόστος γύρω στα 550 εκατ. δολάρια.

Στις έρευνες θα συμμετάσχουν αρκετά πανεπιστήμια και ιδρήματα, μεταξύ άλλων τα πανεπιστήμια Στάνφορντ και Μπράουν.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανθρωποκυνηγητό αγνώστου άνδρα στο κέντρο των Τρικάλων

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ανθρωποκυνηγητό αγνώστου άνδρα στο κέντρο το Τρικάλων ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ανθρωποκηνυγητό εκτιλίσσεται αυτή την ώρα στο κέντρο των Τρικάλων στην περιοχή που βρτίσκεται το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, λίγα μέτρα απο την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπου άνδρες της αστυνομίας (ένα περιπολικό) καθώς και η Ασφάλεια Τρικάλων αναζητούν έναν άνδρα αγνώστου λοιπόν στοιχείων.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άνδρας το έσκασε στα στενά της περιοχής με τα πόδια ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία και έπειτα το έσκασε μέσα απο την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αστυνομικοί κατεβαίνουν και με τα πόδια ψάχνουν μέσα σε πολυκατοικίες, αυλές σπιτιών και στους δρόμους για τον άνδρα του οποίου η υπόθεση δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτάκουστο περιστατικό που συμβαίνει αυτή την ώρα στην πόλη των Τρικάλων και έχει αναστατώσει τους τους περίοικους στην περιοχή Κολοκοκτρώνη και Θερμοπυλών σε λίγη ώρα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνεχίζεται η κόντρα Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κουκούλες

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΑΠΕ
Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ποινικοποίηση της κουκούλας.
«Το μέτρο δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνομική διάσταση, αλλά και με την ανάγκη έκφρασης μιας συνολικής απαξίας του πολιτικού κόσμου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Δένδιας, επικρίνοντας, παράλληλα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «με τη στάση της κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αλληλέγγυη του νοσηρού φαινομένου των κουκουλοφόρων, γιατί απλώς καταδικάζετε με τα λόγια».
«Απαράδεκτη η μομφή και πρέπει να την πάρετε πίσω», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του δεν ενθαρρύνει τη βία, αλλά υπερασπίζεται την κοινή λογική.
«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία καταστολής της βίας των κουκουλοφόρων. Δεν συναινούμε, όμως, στην απατηλή εντύπωση ότι με τη θέσπιση επιβαρυντικών διατάξεων θα συλληφθούν και θα επαλειφθούν οι κουκουλοφόροι. Δεν μας λείπουν οι ποινικές διατάξεις, αλλά η ικανότητα σύλληψης και παραπομπής των κουκουλοφόρων στο ακροατήριο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος
Ανταπαντώντας ο υπουργός, τόνισε: «Τίποτε το αναληθέστερο ότι δεν γίνονται συλλήψεις κουκουλοφόρων. Εχουν προσαχθεί 370 και έχει ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία. Τη μάχη της απαξίας του φαινομένου θα τη δώσουμε με τη σειρά μέτρων, που από χθες εξαγγέλθηκαν και ζητάμε συμπαραστάτες. Δεν αρκεί η καταδίκη στα λόγια, αλλά να συνυπογράψετε τη διάταξη».
«Εσείς είστε σκληροί στα λόγια και ανύπαρκτοι στις πράξεις», σχολίασε κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, ζήτησε με τη σειρά του να αποσύρει η κυβέρνηση, όχι μόνο τις διατάξεις για την κουκούλα, αλλά και την τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες, που θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση.
«Δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας με τον Ποινικό Κώδικα μόνον και την λογική του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε'», είπε.
Ειδικά δε, για τους παράνομους μετανάστες τάχθηκε υπέρ της «απαίτησης από την ΕΕ να παρέμβει και να πιέσει την Τουρκία και να πληγούν τα κυκλώματα διακίνησης». Ταυτόχρονα, υποστήριξε την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη με ουσιαστική κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν.
«Αποτέλεσμα της κυβερνητικής ατολμίας και αδυναμίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση», χαρακτήρισε η αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφια Ανδριοπούλου, τη διάταξη για την κουκούλα.
Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, παρουσίασε το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν οι διαδηλωτές με την αντιγριππική μάσκα, που συνιστά κατά βάση κουκούλα, χαρακτηρίζοντας λάθος τη σημειολογική και ενδυματολογική αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Η ρύθμιση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Όταν το 'είναι' καταπίνεται από το 'φαίνεσθαι', αυτό συνιστά εκφασισμό», τόνισε η κ. Κανέλλη.
Την αντίθεσή του στη διάταξη εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, επιμένοντας στην ανάγκη χαρακτηρισμού της χρήσης της κουκούλας ως ιδιώνυμου αδικήματος. Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία και φόβο έναντι της Αριστεράς.
«Γιατί φοβάστε να υλοποιήσετε ένα νομικό πλαίσιο, ανάλογο με αυτό των χωρών της Ευρώπης; Φέρνετε το επιβαρυντικό, αφού γίνει το έγκλημα δια της κουκούλας. Εμείς υποστηρίζουμε την πρόληψη του εγκλήματος, ώστε να μη φτάνει να κάνει έγκλημα καλυπτόμενος από την κουκούλα».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Μπλόκο» από συνδικαλιστές Επεισοδιακή γενική συνέλευση στην είσοδο του Μεγάρου του ΟΤΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ'!!

Eurokinissi


Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, την Τετάρτη, καθώς οι συνδικαλιστές εμπόδισαν τον κ. Βουρλούμη να εισέλθει στο κτίριο του Οργανισμού, με αποτέλεσμα η συνέλευση να γίνει στην... είσοδο του Μεγάρου.

Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήθελαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της συνέλευσης (γινόταν στις 16:30) και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο του ΟΤΕ, στο Μαρούσι.

Έτσι, δεν άφησαν ούτε τον κ. Βουρλούμη ούτε τα μέλη του ΔΣ ούτε κάποιον άλλο από τους εκπροσώπους των μετόχων να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παραχώρηση του επιπλέον 5% στην Deutsche Telekom. Χθες, Τρίτη, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη Βουλή.

Τελικά, η συνέλευση έγινε στο... πεζοδρόμιο και εγκρίθηκαν όλα τα προς συζήτηση θέματα, εκτός από το πρόγραμμα stock options που απαιτεί αυξημένη απαρτία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στους εργαζόμενους περνά ο City 99.5;

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009


15,000 ΕΥΡΩ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Το σχέδιο για να πάρουν οι εργαζόμενοι τον City 99.5 φαίνεται ότι προχωρά και αν όλα πάνε καλά ο ραδιοφωνικός σταθμός δε θα σιωπήσει. Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να ζητήσουν από τη διοίκηση τη συχνότητα και όλο τον εξοπλισμό και το κτίριο για 6 μήνες. Θα δοθεί...και το συμβολικό ποσό των 15,000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι μαζεύουν υπογραφές για να καταθέσουν την πρόταση. Η Γιάννα δε μπορεί να κάνει πίσω, δεν έχει σημασία αν έχει σκοπό να ασχοληθεί ξανά με τα media ή όχι, είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που προσέχει πολύ για το προφίλ της, μόνο ναι πρέπει να πει αυτή τη στιγμή σε ό,τι της ζητήσουν. Βέβαια άντε και γίνονται όλα έτσι, θα αντέξει το "αυτοδιαχειριζόμενο" ραδιόφωνο; Αναρτήθηκε από troktiko

ROCKWAVE FESTIVAL 2009


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΣΕ: Αποχωρούν εργαζόμενοι, αυξήσεις με δόσεις στα εισιτήρια

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 09 , ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Μείωση προσωπικού αλλά και μεγάλες αυξήσεις εισιτηρίων περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, του Οργανισμού με ένα έλλειμμα που υπερβαίνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Ε. Στυλιανίδης, στα εισιτήρια του πολύπαθου οργανισμού θα επιβληθούν αυξήσεις της τάξης του 33% ανά οκτάμηνο (!), συνολικά τρεις δηλαδή στην διετία, μέχρι οι τιμές των εισιτηρίων να φτάσουν το 80% εκείνων που ισχύουν στα ΚΤΕΛ.
Ο κ. Στυλιανίδης γνωστοποίησε ακόμη πως από τους 3.500 εργαζόμενους που πρόκειται να αποχωρήσουν, οι 1.000 θα φύγουν άμεσα με υποχρεωτική συνταξιοδότηση και οι υπόλοιποι 2.500 σταδιακά, μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας» που προβλέπει την απασχόλησή της με μειωμένες αποδοχές μέχρι την αποχώρησή τους από την εργασία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πογκρόμ στον Antenna

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 09 , ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Μετά το ξαφνικό κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του Ρ/Σ City, μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στον Antenna, όπου αναμένονται και αλλαγές διευθυντικών στελεχών, καθώς οι νυν επικεφαλής του σταθμού δεν συναινούν στη "σφαγή" εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον γενικό διευθυντή του σταθμού Γ. Μιχελάκη ζητήθηκε να προχωρήσει σε απολύσεις 40 δημοσιογράφων και 34 τεχνικών, ώστε να περιοριστούν οι ετήσιες δαπάνες κατά 6,5 εκατ. ευρώ. Ειδιποιήθηκε μάλιστα ότι αν δεν υπογράψει τις απολύσεις, θα απολυθεί ο ίδιος.
Ως διάδοχοι του φέρονται ο Στρατής Λιαρέλης και ο Χρ. Παναγόπουλος, οποίος πρόκειται να απομακρυνθεί από την ΕΡΤ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

O Ολύμπιος, η ΕΛΛ.ΑΝ και ο Όλυμπος

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Γράφει ο: Νίκος Κουκουτάτσιος Δημοτικός σύμβουλος Λιτόχωρου π. Δήμαρχος
Ο γνωστός στο Λιτόχωρο και στο πανελλήνιο, διατελέσας και καθηγητής του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Τρύφων Κωστόπουλος, που πρωταγωνιστεί στα καθιερωμένα από δεκαετίας και πλέον ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, φαίνεται ότι δεν αρκείται σης δάφνες που έδρεψε από την αναβίωση της προγονολατρείας και της «φυσιολατρίας» που όλο και μαζικότερα κάνει αισθητή την παρουσία της στον ιερό τόπο του Αγίου Ιωάννη στο Λιτόχωρο. Το προαιώνιο αυτό τοπίο με τα τρισαιωνόβια έλατα, πιθανολογείται-υπάρχουν εμφανή αρχαία ίχνη-ότι ήταν ενδιαίτημα του Ορφέα, όπως εικάζεται και από τον ομώνυμο βράχο, που τον ονομάζουμε τ’ Αι Γιάν, του τρόχαλου για να χαθούν οι Ορφικές μνήμες. Συνεπώς τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ γιορτάζονται σε οικείο χώρο και είναι καλοδεχούμενα στην κοιτίδα τους την αρχαία Ολυμπική νότια Πιερία και τον ιερό Όλυμπο. Εύγε λοιπόν στους οργανωτές των «Προμηθειών» και στον πρωτεργάτη τους. Εκείνο που προβληματίζει όμως εμάς τους σκεπτόμενους Λιτοχωρίτες είναι η νέα πρωτοβουλία του κ. Κωστόπουλου, που ξεκινάει με μία δισέλιδη προκήρυξη που κυκλοφόρησε την 21η Ιουνίου, αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού που καταλύθηκε ως ελεύθερη διοικητική οντότητα από τις βάρβαρες Ρωμαϊκές λεγεώνες, στη λεγόμενη μάχη της Πύδνας, που άρχισε στις όχθες του Ενιπέα δίπλα από το Λιτόχωρο. Στη μάχη εκείνη δυστυχώς αντιπαρατάχθηκαν στους Μακεδόνες του Περσέα, μαζί με τις λεγεώνες του Αιμίλιου Παύλου και όλοι οι Έλληνες ολιγαρχικοί του νότου, πλην Αθηναίων που συμμετείχαν μόνο με στρατιωτικά εφόδια και εμπορικά πλοία τροφοδοσίας. Στην προκήρυξη του, ο κ. Κωστόπουλος περνά γενεές δεκατέσσερις το «γερασμένο» και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της «Μεταπολίτευσης» και μας καλεί σε μία πολιτειακή ανατροπή, με την εισαγωγή ενός νέου συστήματος παραγωγής και ιδιοκτησίας. Δεν μας διευκρινίζει όμως σε ποιόν θα ανήκει η μάνα γη (έγγειος ιδιοκτησία) και τα μέσα παραγωγής στο νέο πολιτικοκοινωνικό σύστημα. Και πώς θα μοιράζεται ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος. Το σύστημά του ο κ. Κωστόπουλος το ονομάζει ΕΛΛ.ΑΝ (Ελληνική Αναγέννηση), το οποίο όπως δηλώνει δεν είναι ανοιχτό σε όλους, παρά μόνο σε αποδεδειγμένα Έλληνες. Δεν μας εξηγεί και πάλι, τι εννοεί με τον όρο Έλληνες; Τους απόγονους του Ηρακλή, ή τους μετέχοντες της ελληνικής παιδείας; Αυτή η δήλωσή του μας μυρίζει κάποιου είδους Εθνοκάθαρση. Θυμίζει κάτι σαν «Άρια φυλή» περιούσιος λαός «ούμπερ άλες» και άλλα αλήστου μνήμης αποφθέγματα που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Ο κ. Κωστόπουλος αυτοονομάστηκε «ΟΛΥΜΠΙΟΣ», δικαίωμα του καθένα ο αυτοπροσδιορισμός-δεν μπορεί να ’ναι προνόμιο μόνο των Σκοπιανών-εκμεταλλευόμενος την ολιγόχρονη παραμονή του στο Λιτόχωρο, γιατί από ό,τι γνωρίζουμε ο γενέθλιος τόπος του απέχει παρασάγγας από τον Ομηρικό Όλυμπο. Αυτό πάντως, εμάς που γεννηθήκαμε στην αγκαλιά του Ολύμπου, μας βάζει ψήλους στ’ αυτιά. Ο κ. Κωστόπουλος ενέσκηψε στο Λιτόχωρο μεσούσης της σοσιαλκαπιταλιστικής μεταπολιτευτικής αλλαγής, από την οποία έτυχε σκανδαλώδους προσωπικής εξυπηρέτησης από τον διεφθαρμένο διοικητικό μηχανισμό της, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω. Συνεπώς είναι και αυτός μέρος του «γερασμένου» μεταπολιτευτικού συστήματος που καταγγέλλει. Μας καλεί λοιπόν ο κ. Κωστόπουλος να εγερθούμε και να συγκρουστούμε με το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα-μέρους του οποίου είναι και η λεγόμενη μεταπολίτευση-, που είναι η πηγή και η αιτία των σημερινών δεινών της ανθρωπότητας, ή μήπως μας θέλει οπαδούς μιας φιλοσοφικής θεωρίας και σχολής της οποίας έχει αυτοχειροτονηθεί αρχιερέας; Εμείς οι Λιτοχωρίτες έχουμε ένα παράπονο και κάποιες διαφορές με τον κ. Κωστόπουλο. Με το πρόσχημα ότι ήθελε να βιώσει αρχαιοπρεπώς, στην κοιτίδα του Ελληνισμού τον Όλυμπο, κατόρθωσε με κάποιες χαριστικές διαδικασίες στη δεκαετία του 1980 να γίνει ιδιοκτήτης ενός τμήματος του προστατευτικού της πόλεως δημοτικού δάσους του Λιτόχωρου το οποίο πάλι με σκανδαλώδεις χαριστικές διαδικασίες μπόρεσε να αλλάξει τη χρήση του, το οικοδόμησε και το μεταπώλησε εισπράττοντας την υπεραξία του σε έναν δυναμικό επιχειρηματία. Και αυτός, ως μέρος του συστήματος που κατακεραυνώνει ο κ. Κωστόπουλος, αυγατίζει τη μη άρτια και οικοδομήσιμη έκταση σε εμβαδόν και κτίσματα, μολύνοντας και με τα δηλητηριώδη λύματα της επιχείρησής του τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και την πανάρχαια πηγή του περιαστικού άλσους των Αγίων Αποστόλων στην οποία ξεδιψούσαν αιώνες οι παρολύμπιοι Λιτοχωρίτες και οι Ολυμπιάδες νύμφες. Θελημένα συνεπώς ή αθέλητα ο κ. Κωστόπουλος έγινε υπαίτιος προσβολής της μάνας φύσης την οποία υποτίθεται υμνούμε με τα ετήσια ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Αισθανόμενος ως Έλληνας θα ήθελα να ήμουν από τους πρώτους που θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του κ. Κωστόπουλου-Ολύμπιου αν μπορούσε να επανορθώσει τη ζημία που έκανε στην ευαίσθητη παρολύμπια περιοχή του Λιτόχωρου, αποδίδοντας με οποιοδήποτε τίμημα, δίκην καθάρσεως, στους φυσικούς ιδιοκτήτες το τμήμα εκείνο του ιερού δάσους που απέσπασε επί χρήμασι, το κοινό των Λιτοχωριτών και την εκδιωχθείσα πανίδα της περιοχής. Και φυσικά με την επιφύλαξη ότι δεν θα χρειαστεί να εξεταστώ αιματολογικά αν ανήκω στην άρια φυλή των Ηρακλείδων, ή σε καμιά νόθα επίμικτη, σαν και αυτήν που ισχυρίζεται ότι κατοικεί τον Ελλαδικό χώρο εκείνος ο μασκαράς ο Φαλμεράυερ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία


ΤΕΤΑΡΤΗ 24.06.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Του χρόνου θα έχουμε Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές.
Όπως όλα δείχνουν ο χάρτης των Νομαρχιών και των Δήμων δεν πρόκειται να αλλάξει.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση και στον τομέα της Αυτοδιοίκησης έδειξε αδυναμία και φοβία, για το πολιτικό κόστος.
Στο χώρο των Δήμων είναι απαραίτητο και θα λέγαμε απόλυτα αναγκαίο, να γίνουν συμπτύξεις.
Ο θεσμός των Καποδιστριακών Δήμων απέτυχε παταγωδώς.
Έπαψε το ισχυρό τοπικό ενδιαφέρον που υπήρχε με τις κοινότητες.
Απ όσα βλέπουμε και μαθαίνουμε οι περισσότεροι Καποδιστριακοί Δήμοι δεν εκτελούν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα έργα, ίσα τουλάχιστον απ όσα πραγματοποιούσαν οι κοινότητες.
Μόνες αλλαγές, ορατές τουλάχιστον, είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα των Δημάρχων.
Ταυτόχρονα μπήκε στην Αυτοδιοίκηση η αρχή του συμφέροντος του ατομικού αντί πάσης θυσίας.
Όταν λέμε θυσίες εννοούμε αρχών, εντιμότητας και ηθικής.
Μπορεί οι συμπεριφορές των ασχολουμένων με την Αυτοδιοίκηση να είναι νόμιμες ή νομιμοφανείς.
Είναι φανερό όμως ότι αντίκειται στα χρηστά ήθη και τις αρχές που επικρατούσαν στην Αυτοδιοίκηση.
Σχηματίστηκαν εκλογικοί συνδυασμοί χωρίς προγραμματική σύγκλιση απόψεων των μελών τους, με μόνη αρχή την κατάληψη της εξουσίας.
Είχαμε Αντιδημάρχους από αντίπαλους του Δημάρχου συνδυασμούς.
Είχαμε προέδρους δημοτικών συμβουλίων από συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Είχαμε «ειδικούς συνεργάτες» Δημάρχων, τους αντιπάλους τους!
Βέβαια θα πούμε και θα διευκρινίσουμε ότι μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν για την ανηθικότητα αυτή όσοι απ την Αντιπολίτευση απεμπόλησαν τη θεσμική αποστολή τους.
Μάλιστα μερικοί απ αυτούς, όπως τουλάχιστον τους είδαμε στο Νομό μας, δηλώνουν ανυποχώρητοι δημοκράτες!
Υπόψη ότι Δήμαρχοι, κυρίως την δεύτερη Κυριακή, συνεργάστηκαν με καταφανέστατα ανταλλάγματα, τα οποία μπορεί να ήταν νόμιμα, απείχαν όμως της κοινής ηθικής.
Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος, οι πολίτες όλων των Δήμων και κυρίως των Καποδιστριακών, να οργανωθούν πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης και με συλλογική δουλειά να φτάσουν στις εκλογές.
Όσο για τον επικεφαλή του συνδυασμού, ο οποίος θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων, μπορεί να ορισθεί με πολλούς τρόπους, που θα προσδιορισθούν εκ των προτέρων και θα υλοποιηθούν την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρχει χρόνος υπαναχώρησης.
Αυτό το χάλι που επικρατεί σε πολλούς Δήμους σήμερα, με μετριότητες στη θέση του Δημάρχου, πρέπει να περιορισθεί και αν είναι δυνατόν να εκλείψει.
Οι Καποδιστριακοί Δήμοι έγιναν για να οργανωθεί η Αυτοδιοίκηση και να υλοποιήσει μεγάλα και σημαντικά έργα στην Περιφέρεια.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα στον τόπο μας είναι απαράδεκτο και εν πολλοίς κωμικό.
Διαφημίζουν το έργο τους Δήμαρχοι, το οποίο περιορίζεται στην κατασκευή κάποιου αγροτικού δρόμου, την συντήρηση του δικτίου ύδρευσης ή άρδευσης, την διαμόρφωση κάποιας πλατείας.
Αν το συγκρίνουμε με τα έργα που εκτελούσαν οι κοινοτάρχες, των σημερινών δημοτικών διαμερισμάτων, θα διαπιστώσουμε ότι ίσως δεν αντιστοιχεί στα έργα και του πιο αποτυχημένου προέδρου των κοινοτήτων.
Εδώ θα πούμε ότι μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Αντί κάποιας αμοιβής ή έστω προσωπικής σχέσης, μας εμφανίζουν ως επιτυχημένους Δημάρχους κάτι... ασήμαντους ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του Δημάρχου από συμπτώσεις ή ίσως αθέμιτες συναλλαγές.
Για μερικούς μάλιστα Δημάρχους μας η προβολή τους, για ασήμαντα γεγονότα εγγύζει τα όρια της γελοιότητας.
Μεγάλη ευθύνη και κύρια θα λέγαμε, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, φέρουν βασικά οι δημότες του κάθε Δήμου.
Θα λέγαμε ότι, πλην εξαιρέσεων, οι περισσότεροι Δήμαρχοι εκλέχτηκαν με την έμμεση ή άμεση στήριξη κάποιου κόμματος.
Η υποχρέωση αυτή στο κόμμα που τους στήριξε αποτελεί και το πλέον αδύνατο σημείο της συμπεριφοράς των Δημάρχων, απέναντι σε όλους όσους είναι αναγκασμένοι να συνεργάζονται.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα, για θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.
Η σημερινή κυβέρνηση φάνηκε άτολμη και απροετοίμαστη για συγκρούσεις.
Συνέβη το ίδιο σχεδόν που είχε γίνει και την περίοδο 1990 - 1993.
Η επιμονή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε εθελοντικές συνενώσεις, απέτυχε.
Για κάθε μέτρο και για κάθε ανατροπή χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα.
Είναι γνωστές οι αδυναμίες του ελληνικού λαού και πρέπει οι υπεύθυνοι ηγέτες να τις αξιολογούν και να τις αντιμετωπίζουν ανάλογα.
Ας μην κρύβουμε από το λαό μας τις αδυναμίες του, ούτε να τον συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ο πιο δημοκρατικός λαός του κόσμου.
Ας τολμήσουν όλοι, όσοι τουλάχιστον δεν έχουν το «χάρισμα» του συμβιβασμού και τις υποκρισίας να πούνε και μερικές αλήθειες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Ιουνίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Ελπίζω να το πήρατε χαμπάρι ότι χθες δεν εκδοθήκαμε. Συμμετείχαμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυρίας Γιάννας και του κυρίου Αγγελόπουλου να κλείσουν την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 και το ειδησεογραφικό site του Ομίλου, πετώντας στο δρόμο τους 450 εργαζομένους τους. Εκ του πονηρού σκεπτόμενοι το κάναμε. Διότι, όταν δείχνεις την αλληλεγγύη σου, έχεις πολλές πιθανότητες να μη μείνεις μόνος όταν έρθει η σειρά σου. Και είμαστε μπόλικοι στη σειρά. Όχι μόνο από τον κλάδο της δημοσιογραφίας αλλά και από πολλούς άλλους κλάδους. Όπως καλή ώρα ο κλάδος των οικοδόμων της Κατερίνης. Που σήμερα απεργεί και έχει ζητήσει τη συμπαράστασή μας. Διότι, καθώς είπαν, αν μείνουν χωρίς δουλειά, δεν θα έχουν λεφτά. Κι αν δεν έχουν λεφτά, ούτε να ψωνίσουν ρούχα-παπούτσια θα μπορούν, ούτε να πάνε να φάνε σε μια ταβέρνα, ούτε να στείλουν τα παιδιά τους αγγλικά, σινεμά … έτσι μια σειρά άλλοι κλάδοι θα χάσουν εισόδημα. Απλά πράγματα.

Έλα, Αλέκοοο! Τι είπαμε πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι διεθνείς του Δίου Το δήμαρχο Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστο επισκέφτηκαν χθες Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες για να συζητήσουν τη δυνατότητα επίσκεψης Ρώσων τουριστών στο Δίον και γενικότερα στη παρολύμπια περιοχή. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, για τους προορισμούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και την ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Στη συνέχεια τους ξενάγησε στο αρχαιολογικό πάρκο, στο Μουσείο, στα ψηφιδωτά, στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στον Όλυμπο. Τέλος τους χάρισε κι από ένα τουριστικό φάκελο με έντυπα και DVD με τα αξιοθέατα του δήμου Δίου. Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες έμειναν (λέει) κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και δήλωσαν πως η περιοχή του Δίου αποτελεί πια γι’ αυτούς σημαντικό τόπο προορισμού των Ρώσων τουριστών τους.

«Η πρόεδρος της Μέριμνας μας έπεισε να της παραχωρήσουμε, το 2006, 4 στρέμματα οικόπεδο του δήμου, γιατί ήταν απαραίτητο να έχει περιουσιακά στοιχεία η Μέριμνα για να γίνει Ίδρυμα και να (αμέσως μετά) να ενταχθεί στο δημόσιο. Αφού τελικά δεν έγινε δημόσια, μήπως πρέπει να επιστρέψει το ακίνητο στο δήμο;», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Αμοιρίδης. Είναι ένα λογικό ερώτημα. Εκείνο που δε βρίσκουμε καθόλου λογικό είναι αυτό που εκστόμισε ο τέως υφυπουργός Υγείας. «Αν θέλει», είπε, η Μέριμνα να προστατέψει τα συμφέροντά της, ας ανοιχτεί στην … αγορά, όπως θα έκανε ο κάθε ιδιώτης. Γιατί η αγορά της Πιερίας δεν είναι μόνο τα 50 παιδιά που έχει η Μέριμνα σήμερα. Έχει άλλα 500 παιδιά». «Αγορά» με ΑμεΑ, κύριε βουλευτά; Μήπως δεν είναι το κατάλληλο λεξιλόγιο αυτό, όταν γίνεται λόγος για ανθρώπους, εν γένει;.

Η Μέριμνα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα γιατί δεν διεκδικεί τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία ο υφυπουργός κατάφερε να ανεβάσει από 15 ευρώ την ημέρα σε 50 και γιατί πολλοί φυσιοθεραπευτές της και οι γονείς των παιδιών τα πάνε τα παιδιά στα ιδιωτικά φυσιοθεραπευτήρια και καρπώνονται οι ιδιώτες τα νοσήλια, μας είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος Και πόσα από τα 50 παιδάκια του Κέντρου της Μέριμνας αφορά αυτό; τον ρωτήσαμε «Δεν ξέρω», μας απάντησε, «δεν έκανα τόσα χρόνια τον αστυνομικό επιθεωρητή, ούτε θα τον κάνω». Κι έμεινε η καταγγελία στον αέρα.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Δήμος Πέτρας και φορείς της περιοχής κατά της λειτουργίας του νέου αγωγού (που κατασκεύασε το 2008 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας) από το φράγμα της Μόρνας έως τα διυλιστήρια. Σύμφωνα (λέει) με την απόφαση υπ’ αριθμόν 587/2009, που δημοσιεύτηκε στις 22-6-2009, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε το δίκαιο, το νόμω και ουσία βάσιμο των επιχειρημάτων της Ν.Α. Πιερίας και απέρριψε τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς των αντιδίκων. Υποθέτουμε πως τώρα θα αρχίσει να τρέχει (χωρίς άλλη καθυστέρηση) το νερό στ’ αυλάκι των 34 χωριών της Πιερίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κόντρα για την κουκούλα

Απειλές για νέα χτυπήματα από τη Σέχτα

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/06/2009- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Διαφημίσεις Google

NewsTime.gr - Πρωτοσέλιδα

Απειλές για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα εξαπολύει η Σέχτα Επαναστατών, στην προκήρυξή της που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια.

H Σέχτα προαναγγέλλει επιθέσεις με στόχους πολιτικούς και δημοσιογράφους, ενώ απειλεί τους μάρτυρες στη δολοφονία του αστυνομικού, αλλά και τη βασική μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ Σοφία Κυριακίδου. «Η λίστα είναι μεγάλη, θα σας χτυπάμε χωρίς έλεος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στα ονόματα του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αντώνη Καφετζόπουλου.
Η Σέχτα επαναστατών, στο πολυσέλιδο κείμενό της, προσπαθεί να ασκήσει κριτική στην επικαιρότητα, να προσδώσει ιδεολογικό χαρακτήρα στις ενέργειές της και να δώσει στίγμα μεταξύ των σχηματισμών του λεγόμενου «αντάρτικου πόλεων». Για πρώτη φορά η οργάνωση υπογράφει προκήρυξή της με σύμβολο σφραγίδα,(Φωτό από «ΤΑ ΝΕΑ») που αποτελείται από σκίτσα δύο αντικριστών πιστολιών Σκόρπιον με ένα αστέρι ανάμεσά τους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι οι στυγεροί δολοφόνοι προσπαθούν με απειλές να δημιουργήσουν ένα κλίμα γενικευμένου φόβου, στο οποίο πρέπει όλοι να αντιδράσουν.
«Οι στυγνοί δολοφόνοι επικαλούνται άλλοθι ιδεολογικά και πολιτικά τα οποία δεν είναι ικανά στα μάτια του πιο απλού μέσου πολίτη να δικαιολογήσουν έστω και κατ’ ελάχιστον τη χρήση βίας» τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΙΧΜΕΣ ΔΟΥΚΑ ΚΑΤΑ; ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΛΠ.ΚΛΠ


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ο κ. Δούκας αφήνει σαφείς αιχμές σε όσους υποστηρίζουν τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.Δένμπήκα στην πολιτική εγώ ,΄οπως άλλοι, να βολέψουν παιδιά κλπ και να κάνουν μπίζνες, ....«Δεν μου κάνει κανείς χατίρι με το να είμαι στο ψηφοδέλτιο, .. δέν έχω διορίσει εγώ κανένα, ούτε απο σόοι, κουμπάορυς , φίλους, δένζήτησα κανένα χατίρι ότνα ήταν και αρχηγός ο πεθερός μου ο Μιλιτιάδης Εβερτ. Οποιος τώρα κάνει κριτική, άς έλθει να μετρηθούμε , να ζυγιστούμε, άν και ποιός έχει πορβεί και σε τί παράνομο.. δηλαδή είναι έμμεση απειλή; ή δέν έιναι;.. λίσως έτσι σταμτήσουν να σχολούνται κα΄ποιοι μαζί του τί λέτε;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φτάνει η επαιτεία!


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βέτα Χαϊλατζίδου

«Διεκδικείστε τα νοσήλια και ανοιχτείτε … στην αγορά»
Πρακτικές που έχουν εγκαταλειφθεί στην Ευρώπη («ακόμη και από την σοσιαλδημοκρατία»), χαρακτήρισε ο τέως υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος την προ ετών εξαγγελία για δημοσιοποίηση της Μέριμνας, υποστηρίζοντας πως «αν δεν κάνανε παιχνίδια οι φυσιοθεραπευτές με τα ιδιωτικά φυσιοθεραπεύτρια» και αν το Ίδρυμα διεκδικούσε τα αυξημένα (όπως ο ίδιος πέτυχε) νοσήλια που δικαιούται για κάθε παιδί, δεν θα χρειαζόταν να απλώνει κάθε φορά χέρι επαιτείας «Αν, με 300.000 κρατική επιχορήγηση και με 50 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί από τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά, τότε … να κρεμαστώ στην πλατεία Συντάγματος ανάποδα»! Μ’ αυτόν τον χαρακτηριστικό, κατηγορηματικό τρόπο αντικρούει ο τέως υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος τις αιτιάσεις της διοίκησης της Μέριμνας ότι το Ίδρυμα θα αντιμετωπίσει σύντομα (και πάλι) οικονομικά προβλήματα. Το θέμα του πρώην Φιλανθρωπικού Σωματείου και νυν Ιδρύματος της Μέριμνας έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, με αφορμή την κλειστή συνάντηση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία της, η Διοίκησή του με τους βουλευτές του νομού και τον νομάρχη Πιερίας. Οι πληροφορίες που, εκ των υστέρων, συλλέξαμε από τρεις συμμετέχοντες, για το τι διημείφθη στη συνάντηση είναι άκρως αντιφατικές και ενδιαφέρουσες. Β. Γαβρά: Να συνδράμουν και οι δήμοι … Η πρόεδρος του Ιδρύματος Βαρβάρα Γαβρά, μας δήλωσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν να ασκηθούν πιέσεις εκ μέρους των βουλευτών για να επισπευστεί η ένταξη της Μέριμνας στα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα (σε 7-8 μήνες) οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι έγινε πρόταση να συνεισφέρουν οικονομικά και οι δήμοι στην υπόθεση. «Μπορούν» είπε, «να δώσουν και οι 13 δήμοι από 5-10.000 ευρώ, αφού τα ΑμεΑ που φιλοξενούνται στη Μέριμνα προέρχονται από όλο το νομό, πράγμα το οποίο το ζητάμε εδώ και δεκαπέντε χρόνια αλλά κωφεύουν». Αναφορικά με το θέμα της εξαγγελθείσης παλιότερα δημοσιοποίησης της Μέριμνας, η κ. Γαβρά υποστήριξε πως «υπάρχουν πάρα πολλοί παρόμοιοι φορείς σε όλη τη Ελλάδα και δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης όλων αυτών των δομών από τον κρατικό φορέα». Εξάλλου, πρόσθεσε, «δεν απουσιάζει το κράτος, υπάρχει η κρατική επιχορήγηση, υπάρχει η συμμετοχή στα προγράμματα, υπάρχουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, όλα αυτά είναι κράτος», ενώ τη ίδια στιγμή «η ιδιωτική πρωτοβουλία, η πρωτοβουλία του εθελοντισμού, μπορεί να παράγει έργο». Μας διαβεβαίωσε δε ότι, εφόσον προκηρυχτούν έγκαιρα τα νέα (κοινοτικά) προγράμματα κατάρτισης, τα οποία δικαιούται η Μέριμνα, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Γ. Αμοιρίδης: Δεν νοείται κρατική πρόνοια με φιλανθρωπικές εισφορές …. «Τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης τα επόμενα 5-6 χρόνια θα τελειώσουν, τι θα κάνουμε τότε;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος τάχθηκε (κατά δήλωσή του και στη σύσκεψη) αναφανδόν υπέρ της δημοσιοποίησης της Μέριμνας. «Ένα ευνομούμενο κράτος», είπε, «πρέπει να έχει δημόσια πρόνοια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόνοια που βασίζεται σε κοινοτικά προγράμματα και σε φιλανθρωπίες». Γ. Κωνσταντόπουλος: Το μήνυμα ήταν άλλο και … ελήφθη από όλους Την ίδια στιγμή, ο τέως υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, εμφανίζεται βέβαιος ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποδέχθηκαν μετ’ επαίνων («μου έδωσαν συγχαρητήρια», είπε) τα όσα ο ίδιος εξέθεσε και μάλιστα υπό μορφήν μηνύματος. Και το οποίο, σε γενικές γραμμές ήταν: να αξιοποιήσει η Μέριμνα τις δυνατότητες που τις παρέχουν οι νέες συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία (επίτευγμα του τέως υφυπουργού Υγείας), σύμφωνα με τις οποίες τα νοσήλια για κάθε παιδί αυξήθηκαν από 15 ευρώ σε 50. «Εγώ περιμένω τις κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουνε», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «κι από κει και πέρα τις κατάλαβε η κ. Γαβρά και το Δ.Σ, κατάλαβαν ότι πρέπει να εξαντλήσουν τις δυνατότητες όλες, να διεκδικήσουν τα νοσήλια που δικαιούνται και να μην τείνουν χείρα επαιτείας προς τους δήμους». Το τελευταίο, μας είπε (η οικονομική συνδρομή των δήμων), ήταν πρόταση του Νομάρχη Πιερίας, με την οποία ο ίδιος διαφώνησε. «Δεν χρειάζεται», μας διαβεβαίωσε, «ούτε η Νομαρχία να δώσει τίποτε, ούτε οι δήμοι, ούτε κανένας ιδιώτης να δώσει τίποτα, ούτε χρειάζεται η Μέριμνα να κάνει φιλανθρωπικούς χορούς είτε ο,τιδήποτε άλλο. Αν πάρει τα 50 ευρώ νοσήλια για κάθε μέρα για κάθε παιδί, που δικαιούται από τα ασφαλιστικά ταμεία, συν τα 300.000 το χρόνο από την κρατική επιχορήγηση, θα έχει και πλεόνασμα. Κι αν πάρει και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την κατάρτιση, που θα τα πάρει, θα έχει χρήματα για να κάνει και νέες δομές, να αναπτυχτεί και περεταίρω». Και, για να δώσει μεγαλύτερη έμφασή σ’ αυτήν του τη βεβαιότητα, πρόσθεσε πως αν τότε αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα, τότε ο ίδιος θα κρεμαστεί ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος! Λύση, η πρόνοια της «κοινωνικής οικονομίας» Μιλώντας για το θέμα της δημοσιοποίησης της Μέριμνας, υποστήριξε πως ήταν λάθος του να το εξαγγείλει, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν λύση. «Το κατάφερα με το Ψυχικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας», είπε, «το οποίο διαλύθηκε όταν έγινε δημόσιο, πήγε πίσω το ίδρυμα αντί να πάει μπροστά», ενώ επικαλέστηκε την πρακτική (κατά των κρατικοποιήσεων δομών και υπηρεσιών πρόνοιας) και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των σοσιαλδημοκρατικών. «Η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου», τόνισε, «είναι ότι στον ιδιωτικοπρονοιακό χώρο, στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, έδωσα μια τεράστια ανάσα, υποχρεώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία δια ροπάλου, με νόμο, να κάνουν σύμβαση με τέτοιου είδους ιδρύματα και να αυξήσουν τα νοσήλια». «Η αγορά» των ΑμεΑ της Πιερίας και η μάστιγα των ιδιωτικών φυσιοθεραπευτηρίων Την ώρα πάντως που ο τέως υφυπουργός εκθείαζε την «κοινωνική οικονομία» των ιδιωτών, προχωρούσε και σε καταγγελίες των απασχολούμενων στο μη κρατικό Ίδρυμα της Μέριμνας. «Αν δεν κάνανε παιχνίδια», είπε, «οι φυσιοθεραπευτές και οι υπόλοιποι, να παίρνουν δηλαδή τα παιδιά και να τα πηγαίνουν στα δικά τους φυσιοθεραπευτήρια, τα ιδιωτικά φυσιοθεραπευτήρια της Κατερίνης που έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια κι έχουν γίνει άπειρα, δεν θα έχανε η Μέριμνα τα νοσήλια και δεν θα είχε οικονομικό πρόβλημα». «Κι αυτό», συμπλήρωσε, «το κατάλαβε τώρα πολύ καλά η Διοίκηση. Ότι θα πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές της, να πάρει τα νοσήλια και να ανοιχθεί και στα υπόλοιπα ασφαλισμένα παιδιά. Όπως θα έκανε ο κάθε ιδιώτης. Γιατί η αγορά (!) της Πιερίας δεν είναι μόνο τα 50 παιδιά που έχει η Μέριμνα, έχει άλλα 500 παιδιά»…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας στο δήμο Δίου


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Κονταριώτισσα, 23.06.2009
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο επισκέφτηκαν την Τρίτη Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες για να συζητήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων επικεντρώνεται στη δυνατότητα μεταφοράς Ρώσων τουριστών στο Δίον και γενικότερα στη παρολύμπια περιοχή.
Ο δήμαρχος Δίου τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, για τους προορισμούς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, της δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.
Στη συνέχεια τους ξενάγησε στο αρχαιολογικό πάρκο, στο Μουσείο, στα ψηφιδωτά, στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στον Όλυμπο.
Τέλος τους χάρισε από ένα τουριστικό φάκελο με έντυπα και DVD με τα αξιοθέατα του δήμου Δίου.
Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και δήλωσαν πως η περιοχή του Δίου αποτελεί πια γι’ αυτούς σημαντικό τόπο προορισμού των Ρώσων τουριστών τους.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μεγάλες ζημιές στις παραγωγές στο δήμο Δίου από τη χαλαζόπτωση




TETARTH 24 IOYNIOY 2009
Κονταριώτισσα, 23.06.2009
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αρκούσαν 15 λεπτά για να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις αγροτικές παραγωγές στην περιοχή του δήμου Δίου.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα το μεσημέρι, ξέσπασε μπουρίνι συνοδευόμενο από άνεμο μεγάλης έντασης καθώς και έντονης χαλαζόπτωσης. Οι περιοχές που κυρίως επλήγησαν, ήταν της Νέας Εφέσου και της Κονταριώτισσας και λιγότερο των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων του δήμου Δίου.
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στις καπνοκαλλιέργειες, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Επίσης ξεριζώθηκαν και έσπασαν πολλά δέντρα, ενώ στα νεκροταφεία της Νέας Εφέσου έγιναν σημαντικές ζημιές από το ξερίζωμα πολλών κυπαρισσιών.
Στις περιοχές που επλήγησαν βρέθηκαν αμέσως ο δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με τους συνεργάτες του, όπου διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής. Ο δήμαρχος του Δίου ενημέρωσε επειγόντως τον ΕΛΓΑ, ενώ συγχρόνως έδωσε εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να κάνουν αναγγελία ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να δηλώσουν τις παραγωγές τους.
Είναι γεγονός πως το πρωΐ της Τρίτης, η επόπτρια του ΕΛΓΑ κα. Χριστίνα Φουρκιώτη βρέθηκε στο δήμο Δίου, όπου συνοδευόμενη από το δήμαρχο επισκεφτήκαν την πληγείσα περιοχή και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Η κα. Φουρκιώτη έδωσε αμέσως εντολή στους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών.
Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος σχετικα με τις ζημίες και τη διαδικασία καταγραφής τους, δήλωσε σχετικά: «Παρ’ ότι το καιρικό φαινόμενο ήταν σύντομο, επέφερε σοβαρές ζημιές στις παραγωγές μας, διότι ήταν ιδιαίτερα έντονο. Βρεθήκαμε αμέσως στην περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο της χαλαζόπτωσης και διαπιστώσαμε το μέγεθος της ζημιάς.
Καλέσαμε επειγόντως τον ΕΛΓΑ και ο οποίος, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ανταποκρίθηκε άμεσα. Ήδη γίνονται οι δηλώσεις των ζημιών από τους παραγωγούς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Πιστεύουμε πως θα υπάρξει δίκαια αποζημίωση γιατί οι παραγωγοί μας δεν είχαν ξεκινήσει καν τη συλλογή της παραγωγής τους».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)