Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Βαθαίνει η κρίση στη ΝΔ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Ιουνίου 2009 - ΠΗΓΗ

του Σπύρου Γκουτζάνη

Υπαρξιακά ζητήματα δημιουργεί στη ΝΔ η πρόταση συνεργασίας του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που βρίσκει ευήκοα ώτα στο εσωτερικό του κόμματος.

Το χτύπημα ήλθε από τον βουλευτή κ. Γιάννη Μανώλη ο οποίος με μία σειρά δηλώσεων στα ΜΜΕ κατέθεσε την πρόταση «να επανιδρυθεί η ΝΔ, να αλλάξει σήματα και σύμβολα και να συμπεριλάβει όσους από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν έχουν εμπλακεί σε δύσοσμες υποθέσεις για την συγκρότηση ενός νέου μεγάλου κεντροδεξιού κόμματος». Ο κ. Μανώλης για να αποφύγει την άμεση μομφή από την ηγεσία του κόμματος διευκρίνισε ότι «δεν εννοεί συνεργασία ΝΔ ΛΑΟΣ όπως αυτή που πρότεινε ο κ. Καρατζαφέρης». Ο κ. Μανώλης μίλησε και για τα πολιτικά τζάκια φωτογραφίζοντας την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δηλώσεις του κ. Μανώλη ο οποίος είναι δυσαρεστημένος από την επικείμενη κάθοδο στις εκλογές στην Αργολίδα του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανού δείχνουν την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός. Αν ήταν ισχυρός και δεν εξαρτιόταν η πλειοψηφία του από μία ψήφο στην Βουλή ο κ. Μανώλης θα ήταν ήδη εκτός κόμματος. Η αδυναμία του πρωθυπουργού όμως φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές. Το ερώτημα είναι πολύ απλό: ως πότε ο κ. Καραμανλής θα ανέχεται να αμφισβητείται το κύρος του και οι αποφάσεις του από οποιονδήποτε βουλευτή για οποιοδήποτε λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό ζήτημα;

Στον κ. Μανώλη ανέλαβε να απαντήσει η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου η οποία επανεμφανίστηκε μετά από ένα μεγάλο διάστημα που είχε αποσυρθεί λόγω των αποκαλύψεων του «Θέματος» για τις μπίζνες του συζύγου της με νομάρχες και δημάρχους της ΝΔ. Η κ. Πατριανάκου απέρριψε όπως ήταν φυσικό τις προτάσεις του κ. Μανώλη και υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα που μπορεί να συζητά και να λύνει τα προβλήματα που ανακύπτουν. Σε παρόμοιο κλίμα αλλά χωρίς να ταυτίζεται με τον κ. Μανώλη ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της συνεργασίας με το ΛΑΟΣ: «Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει ο Γ.Μανώλης και γιατί τα λέει. Δεν τον παρακολουθώ όμως γιατί όσα λέει πιθανόν αφορούν μελλοντικά σενάρια. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανασύνταξη του κόμματος. Η ΝΔ πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγκαλιά της και να μπουν όλοι στο μαντρί. Το απαιτεί η πολιτική συγκυρία και η κοινωνία».

Αρνητικός σε οποιαδήποτε προσέγγιση με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ήταν ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Θανάσης Κοκκινούλης ο οποίος είπε ακόμη ότι «ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τους κ.κ. Γιώργο Βουλαγαράκη και Αριστοτέλη Παυλίδη».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές συγκρούσεις. Βουλευτές και υπουργοί αμφισβητούν τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και ζητούν να γίνουν άμεσα σαρωτικές αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση κάτι που απορρίπτεται προς το παρόν από την Ρηγίλλης η οποία μιλά «για την ανάγκη ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος και αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής και όχι προσώπων».

Από το μέγαρο Μαξίμου δόθηκε σήμα να σταματήσουν οι διαρροές και αντίστοιχες πιέσεις από εσωκομματικά κέντρα προς τον πρωθυπουργό. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αν ο κ. Καραμανλής προχωρήσει τελικά σε κινήσεις στο τέλος Ιουνίου αυτές θα μοιάζουν ως προαναγγελθείσες και αποτέλεσμα εσωκομματικών πιέσεων. Αντί να βοηθήσουν τον κ. Καραμανλή θα τον εμφανίσουν ότι απλώς σύρεται από τα στελέχη του.

Ενόχληση από Ρουσόπουλο

Σε ένα άλλο επίπεδο συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από την ανακοίνωση παραίτησης από τις επόμενες εκλογές του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Ξαφνικά βρέθηκε σειρά βουλευτών και δημοσιογράφων οι οποίοι μίλησαν για «γενναία και αξιοπρεπή απόφαση του κ. Ρουσόπουλου» δημιουργώντας ερωτηματικά για το κέντρο που τους συντονίζει. Φυσικά οι υποστηρικτές του κ. Ρουσόπουλου ξεχνούν ορισμένα βασικά πράγματα: πρώτον ότι ο κ. Ρουσόπουλος δεν παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα, απλώς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Η ανακοίνωση όμως έγινε αφού ο πρωθυπουργός και ο κ. Αγγέλου αρνήθηκαν να του πουν θετικά ότι θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Επίσης αφού ο κ. Ρουσόπουλος έχει δει τις μετρήσεις στο υπόλοιπο Αττικής που δείχνουν ότι και να έβαζε υποψηφιότητα δεν θα εκλεγόταν. Στην πραγματικότητα ο κ. Ρουσόπουλος με μία υποκριτική κίνηση απλώς παραιτείται από την μελλοντική του αποτυχία.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι οι βουλευτές που μιλούν θετικά για τον κ. Ρουσόπουλο αντιπαρέρχονται το πνεύμα και το ύφος της επιστολής του που είναι προσβλητικό για τον πρωθυπουργό τους. Του μιλά στον ενικό και του υπενθυμίζει ότι μαζί του κέρδισε τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Καραμανλής είναι σφόδρα ενοχλημένος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ένοπλη ληστεία στη Μελίκη ημαθίας

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009 (από troktiko)

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Μελίκη Ημαθίας. Οι δύο δράστες εισέβαλαν στην Τράπεζα με καραμπίνες στα χέρια τους και ζήτησαν τα λεφτά που υπήρχαν στα Ταμεία....Ιδιοκτήτης γειτονικού καταστήματος, ο οποίος αντιλήφθηκε τη ληστεία, βγήκε και κυνήγησε τους δύο δράστες, πετώντας προς το μέρος τους ένα μπαλτά (!), αλλά δεν κατάφερε να τους ακινητοποιήσει. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητώνται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στα υψη οι ακαλυπτες επιταγες


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Εχει ξεχαρβαλωθεί η αγορά.. εκτινάχθηκαν οι οφειλές απο ακάλυπτες επιταγές.. 1 δισεκατομύριο 319 εκατομύρια στον αέρα.. κατά τα άλλα η οικονομία μας ανθεί.. Μωρά μανέλα που θέλουνε...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πριν απο λιγο συμπλοκη και πυροβολισμοι αστυνομικών και δραστων


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Συνέβη τώρα στην Χαλκηδόνα.Περιπολικό τράκαρε με μοτοσυκλέτα.. μετά τη σύγκρουση οι αναβάτες της μοτοσυκλέςτα έβγαλαν όπλα και έγινε συμπλοκή χωρίς τραυματισμούς, ούτε αστυνομικών όυτε δραστών.Γίνονται ερευνες.. συνελήφθη μετά απο λίγο ένα άτομο και εξετάζεται συμμετοχή του στο επεισόδιο....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

15 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις μάς είπε το τελευταίο αντίο κι έφυγε για τη «Γειτονιά των Αγγέλων». Δεκαπέντε χρόνια λοιπόν χωρίς τη φυσική του παρουσία, γεμάτα όμως με τις μελωδίες και τα τραγούδια του.

Η επέτειος συμπλήρωσης 15 χρόνων από τον θάνατό του στάθηκε αφορμή να διοργανωθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στην καλλιτεχνική του προσωπικότητα και στο έργο του.

Η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» θα τιμήσει και φέτος τον εμπνευστή και δημιουργό της με την καθιερωμένη συναυλία της, μεθαύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Ο Μάνος Χατζιδάκις στον κινηματογράφο» είναι ο τίτλος της μουσικής αυτής βραδιάς. Θα ακουστούν: «Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι», «Γαρίφαλο στ αυτί», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Εχω ένα μυστικό», «Θάλασσα Πλατιά», «Το Πέλαγο είναι βαθύ», «Τα παιδιά του Πειραιά» κ.ά. Τραγουδούν οι Ηλίας Λιούγκος, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και Αναστασία Εδεν.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ




ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ομοβροντία βουλευτών της ΝΔ για το θέμα συνεργασίας με τον Καρατζαφέρη. Ερευνα της alco δίνει 55% κατά της συνεργασίας.. όχι όμως απο τους ψηφίσαντες ΝΔ , αλλά γενικά απο όλους του πολίτες... άν λέει κάτι αυτό. Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: "Ο Καραμανλής θα έλεθει σε συνεργασία τις τελευταίες δέκα μέρες τότε όμως εγώ δέν θα προσέλθω.Μόνο τώρα να έχω το χρόνο με τη δική μου παρουσία να αλλάξω την ατζέντα και την εικόνα, θα πάω. Δέν πάω εγώ την τελευταία εβδομάδα".
Είδατε χουνέρια που τους κάνει;;;;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πανδημίας


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Με απώτερο σκοπό τον καλυτερο συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας, για τη νέα γρίπη, που απαρτίζεται από 26 επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πανδημίας ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

H μεγάλη στιγμή για το μουσείο του 21ου αιώνα Το ερχόμενο Σάββατο εγκαινιάζεται το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως.


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Συνάντηση σήμερα του πρωθυπουργού με τον Αν Σαμαρά και τον κ Παντερμαλή.Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Εξι και σήμερα απέμειναν. Και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα παραδοθεί στα χέρια του κοινού. Οραμα πολλών δεκαετιών, «στοίχημα», ανάγκη, το «Μουσείο όλων των Ελλήνων? με ακτινοβολία που ακουμπάει και τέμνει τις καρδιές όλου του κόσμου» σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, είναι γεγονός. «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εκπροσωπεί την πεμπτουσία του κλασικού μας πολιτισμού και επομένως το ύφος των εγκαινίων που θα υπάρξει θα προκύψει από τα ίδια τα εκθέματά του» δηλώνει, γι’ αυτό τα εγκαίνιά του «δεν τα αντιλαμβάνομαι ως εγκαίνια πυροτεχνημάτων ούτε ως μια εκδήλωση εφήμερη». Στην τελετή των εγκαινίων το «μυστικό» του Μουσείου είναι η «αποκάλυψη των ίδιων των εκθεμάτων του. Εκείνο που ίσως ήδη ξέρετε, θα το αναγνωρίσετε όπως θα εκτίθεται με τρόπο αναπάντεχο και διαφορετικό.

Δειτε και το σχετικό άρθρο εδώ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Σοφία Κατσαρέλη


Έληξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (15/06) η κατάληψη που πραγματοποιούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι και φορείς του Δήμου Ασσήρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης», τόνισε ο δήμαρχος Ασσήρου, Δημήτρης Ράβναλης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση για να εκτονωθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται πως κάτοικοι και φορείς διαμαρτύρονταν για την πλημμελή λειτουργία του χώρου, καθώς και για την εναπόθεση σε αυτόν νοσοκομειακών απορριμμάτων.

Με τη λήξη της κατάληψης του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν σχηματίσει λόφους στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Καζαντζίδη, υπάρχουν 2.500 τόνοι σκουπιδιών μόνο μέσα στην πόλη, ενώ ακόμα 800 βρίσκονται στα απορριμματοφόρα και τα κοντέινερς.

«Κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών. Ο ΧΥΤΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, διότι υπάρχουν κίνδυνοι με τις υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε ο κ. Καζαντζίδης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
http://www.ethnos.gr/ethnosport/default.asp?catid=8140

NBA

Ο τίτλος στο LA!

Επτά χρόνια μετά, το Λος Αντζελες γιορτάζει ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή! Οι Λέικερς επιβλήθηκαν των Μάτζικ με 99-86, στο Ορλάντο, στον 5ο τελικό της φετινής σεζόν του ΝΒΑ, έκαναν το 4-1 στη σειρά και κατέκτησαν το 15ο δαχτυλίδι τους, το 10ο για τον κόουτς Φιλ Τζάκσον...


Σούπερ Λίγκα - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φήμες για Οουεν

Το τελευταίο σενάριο για τον Παναθηναϊκό είναι... αγγλικής παραγωγής και θέλει τους «πράσινους» να εξετάζουν την περίπτωση του Μάικλ Οουεν, που μένει ...

Σούπερ Λίγκα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εβδομάδα εξελίξεων

Καθοριστική εβδομάδα για τον Ολυμπιακό. Tην Πέμπτη ξεκινά η προετοιμασία κι η ομάδα παρουσιάζει ελλείψεις. Σενάρια για Μπομπό ...

Αλλες ειδήσεις

Γνήσια πρωταθλήτρια

Παίζοντας σαν αληθινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, η εθνική Ισπανίας σκόρπισε με 5-0 τη Νέα Ζηλανδία. Στο «Χ» (0-0)... κόλλησαν Ν.Αφρική και Ιράκ ...

Ισπανία

Οχι για Βίγια, κρούση σε Ιμπρα

Η Βαλένθια απέρριψε 40εκ.ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Βίγια και τώρα πρώτος στόχος για τη «βασίλισσα» είναι ο «Ιμπρα» με 94εκατ.ευρώ ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φοροελεγκτές σε δράση: Στο στόχαστρο 9 νομοί

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Φοροελεγκτές σε δράση: Στο στόχαστρο 9 νομοί

Από την 1η Ιουλίου ξαναπιάνουν δουλειά 14 ειδικά συνεργεία που συγκροτούνται για τη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων σε 9 νομούς της χώρας

Εφόδους σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, μπαρ, ταβέρνες, ουζερί ακόμη και σε καταναλωτές εξαπολύουν περισσότεροι από 400 ελεγκτές των εφοριών την ώρα που στο υπουργείο Οικονομίας εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης φοροεπιδρομής.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας .κ. Γιάννης Παπαθανασίου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των υφυπουργών Νίκου Λέγκα και Αντώνη Μπέζα όπου εξετάστηκε η πορεία των εσόδων και των δαπανών.

Η εφιαλτική εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού τα οποία καταγράφουν υστέρηση που ήδη υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ κυρίως λόγω της καταβαράθρωσης των εισπράξεων του ΦΠΑ ανάγκασε τον υφυπουργό Οικονομικών να βγάλει ξανά στο δρόμο περίπου 400 φοροελεγκτές για να «κυνηγήσουν» επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν αποδίδουν στο δημόσιο το ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου ξαναπιάνουν δουλειά 14 ειδικά συνεργεία που συγκροτούνται για τη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων σε 9 νομούς της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηράκλειο, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιάς και Πρέβεζας).

Κάθε ένα από τα 14 ειδικά συνεργεία θα αποτελείται από επιμέρους διμελή ή τριμελή κλιμάκια εφοριακών.

Οι έλεγχοι θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα κυρίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Οι ώρες και η περιοχή που θα βγαίνουν για προληπτικό έλεγχο τα ειδικά συνεργεία θα ορίζονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με την εντολή ελέγχου που θα δίνει ο επικεφαλής. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται ανασύνθεση των επιμέρους συνεργείων και θα εναλλάσσονται οι υπάλληλοι που συμμετέχουν σ΄ αυτά.

Τα ειδικά συνεργεία θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε όλους τους επιτηδευματίες ανεξαρτήτως ύψους ακαθάριστων εσόδων και νομικής μορφής. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην απόδοση του ΦΠΑ, του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών.

Οι ελεγκτές θα ερευνούν αν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία (δελτία αποστολής, δελτία αποστολής-τιμολόγια, αποδείξεις λιανικής πώλησης, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών κ.λ.π.) για τη διακίνηση και την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μεταξύ επιτηδευματιών ή μεταξύ επιτηδευματιών και ιδιωτών-καταναλωτών.

Καταναλωτές

Τον έλεγχο των φοροελεγκτών θα αντιμετωπίσουν και οι διερχόμενοι καταναλωτές από τους οποίους θα ζητείται να επιδείξουν τις αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποίησαν. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόδειξη τότε τα μέλη του συνεργείου θα εισέρχονται στην επαγγελματική εγκατάσταση για να επαληθεύσουν την παράβαση. Στη συνέχεια θα ελέγχουν εάν έχουν αποδοθεί οι παρακρατούμενοι φόροι (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., κλπ).

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή και το θερινό σχέδιο της ΥΠΕΕ με ελέγχους στις τουριστικές περιοχές. Στο στόχαστρο βρίσκονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καταστήματα τουριστικών ειδών αλλά και όσοι διοργανώνουν συναυλίες με επώνυμους καλλιτέχνες.

Στο μεταξύ άλλη μια μεγάλη υπόθεση πλαστών ? εικονικών τιμολογίων, συνολικού ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε η περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας της ΥΠΕΕ. Κύκλωμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από άτομα που συστηματικά δραστηριοποιούνται στην έκδοση εικονικών τιμολογίων, συνέστησε Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία κατά τις χρήσεις 2002 ? 2006, «τροφοδότησε» πάνω από 120 επιχειρήσεις με 841 πλαστά - εικονικά και εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Bροχή συμβάσεων...

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Σχέσεις... στοργής με τη Siemens είχε η κυβέρνηση του Kωνσταντίνου Mητσοτάκη, ο οποίος πριν από τις εκλογές, με αφορμή την ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», δήλωνε ότι «οι σχέσεις της Nέας Δημοκρατίας με τη Siemens ήταν κακές» και ότι η κυβέρνησή του (‘90-’93) «ανετράπη πρόωρα διότι αρνήθηκε να εγκρίνει σύμβαση του OTE, η οποία ενδιέφερε κατά το ήμισυ τη Siemens και την Intracom».


Bροχή συμβάσεων...

Aπό δικαστικά έγγραφα, που αποκαλύπτει το «Eθνος της Kυριακής», προκύπτει ότι πρόσωπα διορισμένα από την κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας στη διοίκηση του OTE, μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την αλλαγή της (Οκτώβριος 1993), «πίεζαν» για να υλοποιηθεί διαγωνισμός (7753/23.7.1992) για την προμήθεια του OTE 1.000.000 ψηφιακών κέντρων, ύψους 74 δισ. δραχμών (74.086.300.000) από τη Siemens και την Intracom.

Ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο του 1993 υπήρχε κινητικότητα μέσω επιστολών για να προωθηθούν οι συμβάσεις με τη Siemens.
Ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο του 1993 υπήρχε κινητικότητα μέσω επιστολών για να προωθηθούν οι συμβάσεις με τη Siemens.

Η συμφωνία. Eίναι χαρακτηριστικό ότι για τον διαγωνισμό αυτό, που επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 1993 (7753/23.7.1992), η Eπιτροπή Προμηθειών του OTE (επιλεγμένη από τη διορισμένη επί κυβερνήσεως Mητσοτάκη διοίκηση του OTE), από τον Iούλιο του 1993 είχε καταλήξει ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι «μειοδότες (κατά περίπτωση) είναι οι εταιρίες Siemens και Intracom», αποκλείοντας τις άλλες τρεις μεγάλες εταιρείες που μετείχαν, οι οποίες ήταν οι αμερικανική AT&T, η καναδέζικη NORTHERN TELECOM και η γαλλική ALCATEL.

Tα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφα που κατέθεσε στους εφέτες-ανακριτές κ. Γεωργαντόπουλο και Nαυπλιώτη ο πρώην πρόεδρος του Eλεγκτικού Συνεδρίου Aναστάσιος Γκόνης, που υπήρξε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος του OTE, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Mητσοτάκη.

O κ. Γκόνης είχε κληθεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης, που διενεργήθηκε από το Eφετείο της Aθήνας, για να διαπιστωθεί εάν είχε διαπραχθεί το κακούργημα της απιστίας από τα μέλη των διοικήσεων του OTE την περίοδο ‘94-’96.

Mετά την ανάκριση από τους εφέτες-ανακριτές, τα μέλη των διοικήσεων του OTE είχαν απαλλαγεί διά βουλεύματος του Συμβουλίου Eφετών.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Η ... ΑΓΩΝΙΑ

Mε έγγραφο, που έχει ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 1993, ο τότε πρόεδρος του OTE κ. Γκόνης αποστέλλει στους υπουργούς Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών, Mεταφορών και Eπικοινωνιών το έγγραφο του γεν. διευθυντή του Oργανισμού Aντώνη Tρούπκου, για τις «επιπτώσεις από την αδυναμία λειτουργίας του ΔΣ του OTE», το οποίο είναι ενδεικτικό για το ενδιαφέρον σχετικά με την προμήθεια 1.000.000 ψηφιακών κέντρων.

Mεταξύ άλλων αναφέρεται: «...H καθυστέρηση επίλυσης των εν λόγω θεμάτων έχει άμεσες ή έμμεσες σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τον Oργανισμό...»

Xορός δισ. από το ‘91 έως και το ‘93

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από τον διευθυντή Kέντρων K. Γκόγκα προς τον τότε γενικό διευθυντή του OTE, που κατατέθηκε στους εφέτες-ανακριτές από τον κ. Γκόνη και περιέχει το «Iστορικό Eισαγωγής Ψηφιακών Kέντρων», αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Διαγωνισμός 7695/14.3.91 μεταξύ των Oίκων INTPAKOM A.E. και ΣHMENΣ THΛE A.E. για την προμήθεια 44 Nέων Kέντρων (293.000 παροχών) και επεκτάσεις 46 υφισταμένων Kέντρων 408.000 παροχών για το υπόλοιπο του 5ετούς προγράμματος 1989-1993.

Yπογραφή συμβάσεων 7300 και 7310 / 5.12.91 μόνο για προμήθεια επεκτάσεων Kέντρων 409.000 παροχών και 75.000 κυκλωμάτων, ύψους δαπάνης 19,5 δισ. δρχ. περίπου. Mετά από διαπραγματεύσεις με τους δύο ανωτέρω Oίκους, έγινε προμήθεια και άλλων 426.000 παροχών και 45.000 κυκλωμάτων ύψους δαπάνης 21 δισ. δρχ. περίπου».

Kαι σε άλλο σημείο:

«Δημοσιεύτηκε (26.11.92) πρόσκληση ενδιαφέροντος, κατασκευαστών των συστημάτων ψηφιακών κέντρων AXE-10 και EWSD, για την προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία «με το κλειδί στο χέρι» του τηλεπικοινωνιακού δακτυλίου Aττικής. Aκολούθησε η εξέταση αιτήσεων επτά ενδιαφερομένων και επελέγησαν (short list) οι Oίκοι INTPAKOM AE και ΣHMENΣ THΛE AE, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν προσφορά. Yπογράφηκε η σύμβαση 968/1.2.93 με τον Oίκο INTPAKOM AE, η οποία από πλευράς ψηφιακών Kέντρων περιλαμβάνει 6 διαβιβαστικά Kέντρα 200.000 κυκλωμάτων περίπου και επεκτάσεις Aστικών Kέντρων 212.000 παροχών και 50.000 κυκλωμάτων περίπου, ύψους δαπάνης 25 δισ. δρχ. περίπου.

Aνάλογη με την παραπάνω διαδικασία, αλλά μεταξύ προμηθευτών ψηφιακών Kέντρων EWSD ακολουθήθηκε για το EΠAT Pόδου και υπογράφηκε η σύμβαση 1003/8.7.93 με τον Oίκο ΣHMENΣ THΛE AE, η οποία από πλευράς ψηφιακών κέντρων περιλαμβάνει 23.500 παροχές και 4.000 κυκλώματα, ύψους δαπάνης 1,8 δισ. δρχ.

Eγινε ο ανοιχτός διαγωνισμός 7753/23.7.1992 μεταξύ των Oίκων που κατασκευάζουν τα συστήματα AXE-10, EWSD, 5ESS, DMS100 και Σ12, για την προμήθεια 534.500 παροχών και 82.300 κυκλωμάτων 73 Nέων Kέντρων και 417.000 παροχών και 65.000 κυκλωμάτων (επεκτάσεως υφισταμένων Kέντρων AXE - 10 και EWSD), συνολικού προϋπολογιζομένου τιμήματος 42 δισ. δρχ. O υπόψη διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε άλλο ενημερωτικό σημείωμα, που έχει θέμα «Διαγωνισμός OTE 7753/23.07.1992)» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«H μη κατακύρωση του διαγωνισμού μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα έχει την εξής σοβαρή συνέπεια: Σε όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο OTE με τις εταιρίες ZHMENΣ και INTPAKOM από το 1990 μέχρι σήμερα, έχει συμπεριληφθεί όρος, βάσει του οποίου οι εταιρίες αυτές είναι υποχρεωμένες να χορηγήσουν στον OTE έκπτωση, εφόσον προκύψουν από την κατακύρωση του παρόντος διαγωνισμού τιμές χαμηλότερες από τις τιμές των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Σύμφωνα με το πρακτικό της A Eπιτροπής που αξιολόγησε τον διαγωνισμό, διαπιστώνεται μείωση τιμών της τάξης του 12%».

Kαι παρακάτω: «Συνεπώς, σε περίπτωση μη κατακύρωσης του διαγωνισμού μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 1993, ο OTE θα απολέσει 12% επί 76 δισ. δρχ., δηλαδή 9,2 δισ. δρχ. περίπου».

MAIPH MΠENEA

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2009 ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Εκδηλώσεις τιμής

προβολής και ανάδειξης

της ελληνικής θέασης του κόσμου

nymphes2

….Οι προετοιμασίες για την τέλεση των Προμηθείων 2009, των πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του ελληνικού πνεύματος έχουν ξεκινήσει...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Μικρο ζαρκαδι απολαμβάνει φροντίδα στα χερια μοναχών


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Μοναχοί στο Αγιο Ορος περιθάλπτουν μικρό Ζαρκάδι. Δείτε τους....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Αρκούδα με το αρκουδάκι βγήκαν βόλτα στην Κλεισούρα της Καστοριάς.. τα μέλη της Αρκτούρος τράβηξαν και βίντεο.. δείτε την...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

35χρονος με ποσνογραφικό υλικό στην Κέρκυρα


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Συνελήφθη το Σάββατο στην Κέρκυρα 35χρονος επιφανούς οικογένειας, με πορνογραφικο υλικό.. 900 dvd βρέθηκαν στην κατοχή του... Σήμερα στον Εισσαγγελέα Κέρκυρας για τα περαιτέρω!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Aνοίγουν 27 επαγγέλματα

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ανοίγει 27 «κλειστά» επαγγέλματα η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε μία προσπάθεια να εμφανίσει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Η κυβέρνηση θα «βαφτίσει» διαρθρωτική αλλαγή μια κοινοτική επιταγή, καθώς είναι υποχρεωμένη να την ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο ανοίγοντας τον δρόμο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα σε υπηκόους χωρών-μελών
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΛΑΝΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ NEWS

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Η ξεφτίλα του Ελληνα.. εχουν καταντήσει το Φαληρικό Δέλτα και το Λιμάνι μία απέραντη χωματερή... μέχρι και εξατμίσεις αυτοκινήτων... σύμφωνα δέ με τους εθελοντές δύτες στο Σούνιο , υπάρχει ολόκληρο νεκροταφείο΄αυτοκινήτων στον βυθό.. σύμφωνα δέ με την απίθανη δήλωση κάποιου δύτη.." τίποτε δέν έλλειπε μέσα απο το βυθό" τα πάντα " μέχρι και οβίδα βρέθηκε σε κάποια παραλία μέσα στο βυθό".. γίνεταΙ εξτρατεία απο εθελοντές δύτες που κάνουν μία αξιέπαινη προσπάθεια να καθαρίσουν τους βυθούς... Αντε καλά.. εμείς οι απαράδκετοι πολίτες το κάνουμε χρόνια αυτό.. ηπολιτεία πού ειναι: δέν μπορούν να βρούν ποιοί πετάνε τα σκουπίδια.. ωραία.. τα αυτοκίνητα δέν μπορούν να βρούν σε ποιόν ανήκουν και τα έχουν στείλει στο βυθό της θάλασσας;;;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Πολλοί είνα οι βουλευτές και πολιτικοί της ΝΔ που θέλουν συγχώνευση της ΝΔ με το ΛΑΟΣ. Τί γίνεται ο Μανώλης τάχωσε σε εκπομπή του ΜΕΓΑ το πρωί.. θέλει συνέννωση και δημιουργία νέου φορέα της κεντροδεξιάς... Ο Ψωμιάδης επιμένει στα δικά του.. όλοι μέσα στο μαντρί είπε προχθές.... άλλοι φανερά και πάρα πολλοί κρυφά φλερτάρουν με τον Καρατζαφέρη... οι Νεοδημοκράτες σε δημοσκόπησε, βλέπουν με θετικό μάτι τέτοια συνεργασία....
Και όπως έχω πεί και τις προηγούμενες ημέρες.. ο Καρατζαφέρης έφερε σεισμό πολλών ρίχτερ και η πολυκατοικία κουνιέται πολύ..
Πόσο θα μπορέσει ο Καραμανλής να την σταθεροποιήσει ό΄ταν σείεται απο τα θεμέλια.. τα οποία σημειωτέον είναι και σαθρά;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χείμαρος Μανώλης στο ΜΕΓΑ πριν από λίγο!!

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009


Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο στο ΜΕΓΑ στους Οικονομέα -Καμπουράκη , ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης τάχωσε σε όλους και στην οικογένεια Μητσοτάκη, που έμμεσα την ενέπλεξε στο σκάνδαλο της Ζήμενς...Και μεταξύ άλλων είπε,! Η πολιτική ζωή χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ!..Όσο αργουν οι αλλαγές από το Καραμανλή θα υποστούμε τις συνέπειες!...Ένα κόμμα του 7% δεν μπορείς να το πείς κόμμα άκρων!..Δεν μπορώ να πω για το αύριο αν θα πάω ή όχι στο ΛΑΟΣ ή σε άλλο κομματικό οργνισμό!.. Να φύγουν από την ΝΔ όχι μόνο οι βατοπεδινοί αλλά και οι εμπλεκόμενοι στην Ζήμενς!.. Να τα αλλάξει όλα και το όνομα του κόμματος ο Καραμανλής!..Δεν πάει άλλο στο κόμμα ....Χείμαρος ο Μανώλης!

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 5 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΣΗΜΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Δέν παίζονται..μερικοί της ΕΛΑΣ..... Υπαστυνόμος της ΓΑΔΑ.. μαζί με τρείς κυρίες αστυνομικίνες στο αυτοκίνητό του... που γύριζαν απο διασκέδαση...δέν σταμάτησε σε σήμα συναδέλφων του... τον κυνήγησαν με 5 περιπολικά στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα... τον σταμάτησαν τελικά... δέν του έγινε αλκοτέστ.. όταν πήγε αφού συνελήφθη στο τμήμα έβριζε και τους συναδέλφους του..
"Δέν ξέρω άν ήταν μάχημος... αλλά μάχιμοι για μένα είναι οι αστυνομικοί που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στην πυηρεσία τους και όχι όταν δημιουργούν πρόβλημα σε συναδέλφους... απαράδεκτοι οι συνάδελφοι που τον κάλυψαν αρχικά το θέμα για να πέσει στα μαλακά" είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών κ Μπρεδήμας.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ο εν λόγω κ Αστυνομικός, δικαιολογήθηκε ιδιαίτερα σε συναδέλφους του .. γιατί μία εκ των τριών γυναικών αστυνομικών ήταν. φιλενάδα του και δέν ήθελε να μαθευτεί.. και έτσι προτίμησε να μή σταματήσει και να ταλαιπωρήσει 5 περιπολικά επι ώρα σε καταδίωξη... μωρέ τί μας λέει ο άνθρωπος!!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σωου Τράγκα στον Αυτιά


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Τράγκας ,Μαρκογιαννάκης, Γεωργιάδης Γείτονας , Μανωλάκου...στον Αυτιά.... Τράγκας..."βουλιμικοί στην εξουσία οι έχοντες το 7%... αρχηγικό κόμμα το ΛΑΟΣ.... Με όσα συμβαίνουν στη ΝΔ τα τελευταία 5 χρόνια θα τρίζουν τα κόκκλα του αείμνηστου Καραμανλή... δέν ψήφισα γιατί σύμφωνα με τη ΝΔ όλοι είναι έντιμοι.. και ο Σημίτης σύμφωνα με τον Καραμανλή... άρα εγώ ήμουν βλάκας που έλεγα το αντίθετο κάθε βράδυ στα κανάλια....
Αντέδρασε ο Γείτονας για το ότι ο Τράγκας είπε ότι το " αρχιερέας της διαπλοκής έπρεπε να ισχύει... πετυχημένη η κυβέρνηση Σημίτη σύμφωνα με το Γείτονα, γιατί πετύχαμε όλους του υψηλούς στόχους όπως.. ΟΝΕ, Ολυμπιακοί αγώνες κλπ... Φτωχοί 1 εκατομύριο επι Σημίτη 2 εκατομύρια επι Καραμανλή .. είπε ο Αυτιάς... Δέν θα πάει σε εκλογές ο Καραμανλής λέει ο Μαρκογιανάκης... τί γίνεται όμως κ Μαρκογιαννάκη με την οικονομία στα ελικόπτερα;;
Η κόντρα συνεχίζεται και τώρα ....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Σ.Φ.Κ. Πιερικός» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Ιουνίου 2009

«Σ.Φ.Κ. Πιερικός» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου μας Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του σωματείου «ΣΦΚ Πιερικός», το διοικητικό συμβούλιο αυτού καλεί τα μέλη του σωματείου σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει στις 15 Ιουνίου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης
2. Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης του Ερασιτέχνη και εκλογή νέου Δ.Σ. Σε περίπτωση κατά την οποία την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία τότε, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου, θα γίνει επαναληπτική Γ.Σ. στις 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 19:00 μ.μ. η οποία θα συνεδριάσει στον ίδιο χώρο με τα ίδια ως άνω θέματα ημερήσιας διάταξης.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Κουτσής Αλέξανδρος Ο Γ. Γραμματέας Μπουτζέτης Νικόλαος
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άγριες νύχτες στις «γκρίζες» ζώνες της Αθήνας

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Περισσότερα εδώ!!

ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ thnikolaou@dolnet.gr

ΟΜΟΝΟΙΑ, 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ   Μια ομάδα κάνει έφοδο. Ακινητοποιεί έναν μετανάστη.  Επιτίθεται στον δημοσιογράφο των «ΝΕΩΝ». Λίγα λεπτά αργότερα αποχωρεί

Πλατεία Ομονοίας, Παρασκευή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας Ζ κάνει έφοδο με μηχανές. Εκατοντάδες τοξικομανείς που βρίσκονται εκείνη την ώρα στην πλατεία απομακρύνονται στα γύρω στενά. Δύο αστυνομικοί πλησιάζουν έναν νεαρό μετανάστη. Του πετάνε με τα κλομπ την τσάντα κάτω και ένας από αυτούς τον χτυπάει στα γεννητικά όργανα. Η επιχείρηση- «αστραπή» είναι σε πλήρη εξέλιξη στην άγρια νύχτα της Αθήνας. Οι αστυνομικοί αναγκάζουν τον πεσμένο νεαρό να γδυθεί σε κοινή θέα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παραμένει το χάσμα στον ΣΥΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!


Την απόσταση που χωρίζει το Αριστερό Ρεύμα από την Ανανεωτική Πτέρυγα επιβεβαίωσε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Κλείνοντας τις εργασίες του σώματος, που υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία τις εισηγήσεις του προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΝ δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε εμμέσως και στην άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Λεωνίδας Κύρκος, ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του «διότι στην πολιτική του Συνασπισμού επικάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αξίωση να καθορίζει αυτός την κατεύθυνση και την πολιτική».

«Ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα ζήσει γιατί τον έχει ανάγκη η κοινωνία», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ που κατηγόρησε την ανανεωτική πτέρυγα ότι θολώνει την εικόνα του κόμματος, εκτιμώντας ότι οι διαφορετικές απόψεις έκαναν τον ΣΥΝ «να θυμίζει Βαβυλωνία». Επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές στη λειτουργία, αλλά όχι την πολιτική του κόμματος και προειδοποίησε ότι «μια ήττα στις εθνικές εκλογές δεν θα βαρύνει μόνο την ηγεσία αλλά όλους μας». Επικαλέστηκε, τέλος, την επιλογή του να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, προκειμένου να παραμείνει στο Δήμο Αθηναίων, απόφαση που –όπως είπε- δείχνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει πολιτική καριέρα.

«Δεν πήραμε το μήνυμα»

Η ανανεωτική πτέρυγα κατέθεσε κείμενο με τις εισηγήσεις ζητώντας αλλαγή πολιτικής. Μετά την καταψήφισή του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Κεντρική Επιτροπή δεν εντόπισε στην πολιτική τα αίτια της ήττας. «Το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη», καταλήγει η ανακοίνωση των Ανανεωτικών
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)