Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ
kakes glosse makrigiannis

jmakr@otenet.gr

Από τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Siemens και κυρίως μετά τη φυγή δύο βασικών κατηγορουμένων εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που οδηγούν στη, μάλλον θλιβερή, διαπίστωση, ότι λίγοι εξωνυμένοι πολιτικοί πήραν στο λαιμό τους όλο το πολιτικό σύστημα – όχι ότι αυτό το σύστημα αξίζει κάτι καλύτερο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αποδεδειγμένα ή έστω βάση σοβαρών εκτιμήσεων πέντε με έξι κορυφαία ή και απλώς ανώτερα στελέχη της Siemens βρέθηκαν με προσωπικούς λογαριασμούς, που συνολικά ξεπερούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και να φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπαιρναν από την μητρική εταιρία τις μίζες για να τις δώσουν, υποτίθεται σε διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς, αλλά κρατούσαν για τον εαυτό τους ίσως και περισσότερο από το 70%!

Περίπου δεδομένο έχουμε επίσης ότι πολλά στελέχη των εμπλεκομένων οργανισμών και υπηρεσιών, που χειρίζονταν τις δουλειές με τη Siemens τα έπαιρναν. Δεκάδες στελέχη, από εκείνους, που έβαζαν τις μεγάλες υπογραφές και «διάλεγαν» τους προμηθευτές, έως εκείνους που καθόριζαν το χρόνο και το ρυθμό πληρωμής των συμβάσεων. Όπως τα έπαιρναν και τα κεντρικά κομματικά ταμεία. Εάν υπολογίσει κανείς όλα τα χρήματα που πήγαν στις παραπάνω κατευθύνσεις θα έχει ένα ερώτημα: Μα, καλά, έμεινε τίποτα για τους υπουργούς και για πόσους έφτασαν όσα έμειναν; Το ερώτημα επιδέχεται δύο απαντήσεων: Ή τα ποσά που δόθηκαν σε μίζες είναι δυσθεώρητα και σίγουρα πολλά παραπάνω απ’ όσα έχουν ακουστεί ή τελικώς τα πήραν λίγοι και εκλεκτοί, που τώρα παίρνουν στο λαιμό τους όλους τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

Μαύρη κερκίδα


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ
cfas@ontelecoms.gr

Λίγα πράγματα θα πούμε σήμερα. Σαν τον Παναθηναϊκό του πρωταθλήματος. Προσέξτε: του πρωταθλήματος, λέω, όχι των πλέι οφ. Της κανονικής περιόδου, δηλαδή. Γιατί στα πλέι οφ λέει πολλά. Περισσότερα κι απ’ το πρωτάθλημα ολόκληρο.

Μυστήριο τρένο, τελικά, είν’ αυτή η ομάδα. Στα έξι ματς των πλέι οφ κόντεψε να βάλει περισσότερα γκολ απ’ όσα έβαλε στα τριάντα τέσσερα της κανονικής περιόδου.

Άσε δε τον Καραγκούνη. Έτσι και σκόραρε και στην κανονική περίοδο με την ίδια συχνότητα, στα πλέι οφ δεν θα σκόραρε καν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα έπαιζε καν στα πλέι οφ. Θα είχε πάρει το πρωτάθλημα περίπατο.

Εντάξει, εδώ μπαίνει και μια ένσταση. Για να έπαιρνε περίπατο το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, θα έπρεπε να υφίσταται κι άλλη μια συχνότητα: η συχνότητα με την οποία θα του έδιναν πέναλτι οι διαιτητές. Στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερα πέναλτι. Ούτε σ’ όλο το πρωτάθλημα δεν είχε πάρει τόσα.

Αλλά και για τον Τεν Κάτε φαίνεται ότι το πρωτάθλημα άρχισε στα πλέι οφ. Μέχρι να καταλάβει ότι η μοναδική ομοιότητα της Superleague με την Premierleague είναι το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας τους, από το πολύ rotation το πουλί είχε πετάξει. Αλλά στα πλέι οφ έβαλε συνολικά 14-15 παίκτες. Και, παρόλο που ήταν τέλος σεζόν και οι παίκτες ξεθεωμένοι, τα πήγαν περίφημα. Ακριβώς επειδή ήξεραν τι ήθελαν. Και, κυρίως, τι ήθελε απ’ αυτούς ο προπονητής τους…

ΥΓ: Τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Τζιόλης, έπρεπε να πάει δανεικός για ένα εξάμηνο σε άλλη ομάδα για να σηκώσει κούπα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Aνέθεσαν την ΕΔΕ σε διπλωμάτη συνυπεύθυνο για την συγκάλυψη

Μοιάζει απίστευτο κι όμως ειναι αληθινό. Η υπουργός των Εξωτερικών «έχρισε» ως ελέγχοντα έναν από τους διπλωμάτες που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση του ελεγχόμενου! Πρόκειται για τον ΣΤ΄γενικό διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη κ. Μιχάλη Καμπάνη. Ο κ. Καμπάνης διατάχθηκε να συνεχίσει τις έρευνες από το σημείο που σταμάτησε η προκαταρκτι­κή εξέταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κ. Αριστείδη Αγαθοκλή. Η εντολή της κυ­ρίας Ντόρας Μπακογιάννη στον πρέσβη κ. Καμπάνη εί­ναι σαφής: «Να διευκρινι­στούν περαιτέρω οι πτυχές της εν λόγω υπόθεσης και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με lear jets οι υπουργοί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Ιουνίου 2009, ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΥΛΑ, ΗΛΙΑΝΑΣ ΓΑΒΑΛΑ

Βασική χρήστης των δύο υπερπολυτελών αερο­σκαφών είναι η κυρία Ντό­ρα Μπακογιάννη και δευ­τερευόντως άλλοι υπουργοί, οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για μετακινήσεις σε νησιά και πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδος προκειμένου να εκ­φωνήσουν πολιτικές ομιλίες προς τους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης. Πρόκειται για εμφανή κατα­στρατήγηση του πνεύματος του νόμου που διέπει τη χρη­ματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά. Τα χρήματα αξιοποιούνται κα­τά κανόνα για την ενημέρω­ση των πολιτών επί των προ­τάσεων κάθε κόμματος (προ­εκλογικό υλικό, αφίσες, ενη­μερωτικά έντυπα), ακόμη και για τις μετακινήσεις οπαδών που επιθυμούν να ακούσουν την ομιλία ενός πολιτικού στελέχους. Σε καμία περί­πτωση όμως για να... κόβουν βόλτες υπουργοί που δεν επιθυμούν να συγχρωτίζο­νται με τον λαό στις τακτικές πτήσεις ή να ταλαιπωρού­νται με τις Μερσεντές στις οδικές μετακινήσεις.

Η πρόκληση της Ν.Δ. στο κοινό αίσθημα γίνεται απροκάλυπτη αν αναλογιστούμε ότι βιώνουμε μια διεθνή οι­κονομική κρίση και οι πολί­τες περνάνε πολύ δύσκολα, με άμεσες συνέπειες στο βιοτικό τους επίπεδο. Στη Βρετανία παραιτήθηκαν υπουργοί επειδή ξόδεψαν 15 ευρώ από τα ταμεία της Βουλής και στην Ελλάδα η Ν.Δ. ξοδεύει 10.000 ευρώ την ημέρα για πριβέ προεκλογι­κές πτήσεις των στελεχών της. Το παράδειγμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που δώρισε στο Ταμείο κατά της Φτώχειας 1.000.000 ευ-ρώ από την κρατική επιχο­ρήγηση που πήρε ο ΛΑΟΣ δεν βρήκε μιμητές στους υπόλοιπους ενοίκους της «κε­ντροδεξιάς πολυκατοικίας». Η Ν.Δ. είναι ηθικά και πολι­τικά έκθετη, καθώς χρήματα που στην ουσία προορίζο­νται για τον πολίτη αξιοποι­ούνται υπέρ των πολιτικών στελεχών.

Απόδειξη, το πρόσφατο tour της κυρίας Μπακογιάν-νη στα νησιά του Ιονίου. Η υπουργός Εξω­τερικών χρησι­μοποίησε το ένα από τα δύο lear jets που ενοικίασε η Νέα Δημοκρα­τία για την προ­εκλογική περίο­δο, και μαζί με τους συνεργά­τες της απόλαυσαν τη χλιδή και την πολυτέλεια μιας VIP πτήσης πίνοντας σαμπάνια στο δερμάτινο σαλόνι του αεροσκάφους τύπου Cessna. «Το αεροσκάφος είναι νοικιασμένο από τη Νέα Δημο­κρατία. Μάλιστα είχε νοικια­στεί άλλο ένα για να πηγαί­νουν στις προεκλογικές ομι­λίες. Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη το χρησιμο­ποίησαν και διάφοροι άλ­λοι...», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής Κε­φαλλονιάς της Ν.Δ. κ. ΑλέΕαν-δροβ Παρίσηβ.

Το αερο­σκάφος που επέλεξε η υπουργός Εξω­τερικών και το οποίο, σύμφωνα με πληρο­φορίες, είναι το αγαπημένο της, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το επιλέγει, είναι ένα lear jet τύπου Cessna XLS. Οπως τονίζουν άνθρωποι του χώρου ενοικίασης πολυτελών lear jets, πρόκει­ται για το ένα από τα δύο αε­ροσκάφη τέτοιου τύπου που υπάρχουν στην Ελλάδα και διατίθενται μόνο από συ­γκεκριμένη εταιρεία. Η ίδια, μάλιστα η κυρία Μπακο-γιάννη παραδέχτηκε το βρά­δυ της Παρασκευής μιλώ­ντας στο MEGA ότι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο μέχρι την Κεφαλονιά. Πρόκειται για πολυτελή αε­ροσκάφη χωρητικότητας 8 ατόμων, που διαθέτουν όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, και φυσικά δερ­μάτινα καθίσματα, κρυστάλ­λινα ποτήρια και... άφθονη σαμπάνια. Το κόστος για την ενοικίαση του Cessna κατά μέσο όρο ανέρχεται στις 3.000-3.500 ευρώ ανά ώρα πτήσης, χωρίς τα έξοδα για τα καύσιμα, και φυσικά χω­ρίς τα επιπλέον έξοδα σε πε­ρίπτωση διαμονής στον επι­λεγμένο προορισμό.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δη­μοκρατία υπολογίζεται πως μόνο για το ταΕίδι της κυρίας Μπακογιάννη στην Κέρκυ­ρα και στην Κεφαλλονιά Εό-δεψε περίπου 10.000 ευρώ, ποσό στο οποίο δεν συμπε­ριλαμβάνονται τα έΕοδα των καυσίμων. Με δεδομένο λοι­πόν ότι ο κ. Κώστας Καρα­μανλής έκλεισε τη Βουλή στις 8 Μαΐου, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρΕη του προεκλογικού αγώνα και δί­νοντας την εντολή για ενοι­κίαση δύο πολυτελών αερο­σκαφών για τους υπουργούς, υπολογίζεται πως μέχρι σή­μερα η Νέα Δημοκρατία έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιά­δες ευρώ!

Για το γεγονός της ενοι­κίασης των δύο πολυτελών αεροσκαφών μίλησε στο «ΘΕΜΑ» και ο managing director της εταιρείας κ. Ανδρέας Καροτσιέρης: «Οποιοσδήποτε υπουργός, οποιουδήποτε κόμματος, μας τιμά να χρησιμοποιεί τα αε­ροσκάφη μας. Η εταιρεία μας, με τον συγκεκριμένο πελάτη δεν έχει απευθείας σχέση. Εμείς κάνουμε το operation, ουσιαστικά την εκμετάλλευ­ση των αεροσκαφών. Από εκεί και πέρα συνεργαζόμα­στε με επαγγελματίες του χώ­ρου, οι οποίοι κάνουν τις επα­φές με τους πελάτες. Από εκεί και πέρα τα πακέτα προ­σφορών που κάνει οποιαδή­ποτε εταιρεία αφορούν σε συ­γκεκριμένη πελατειακή βά­ση, είτε ο πελάτης είναι η Νέα Δημοκρατία είτε είναι το ΠΑΣΟΚ είτε οποιαδήποτε άλ­λη εταιρεία».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύ­που του κόμματος δήλωσε... άγνοια για το θέμα, ενώ ο δι­ευθυντής του γραφείου κ. Γιώργος Μαλούχος είπε: «Πράγματι έγινε το ταξίδι της κυρίας Μπακογιάννη με ευ­θύνη του κόμματος. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό υπάρχει όταν κάποιος ενοι­κιάζει ένα αεροσκάφος για να μεταβεί σε έναν προορισμό γρήγορα, τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο με οποι­οδήποτε άλλο μέσο μεταφο­ράς»... Πληροφορίες που θέ­λουν τη Νέα Δημοκρατία να αντικαθιστά το σήμα της από δαυλό σε... lear jet δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Ωστό­σο υπάρχει προϊστορία. Μό­λις δύο χρόνια μετά την ανά­ληψη της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. το «ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει την αγάπη των υπουργών για τις VIP πτή­σεις. Αρχές Απριλίου του 2006, το Γενικό Επιτελείο Αε­ροπορίας είχε εισηγηθεί την αγορά ακόμα πέντε (πέραν των δύο που υπάρχουν) «πρι­βέ» αεροσκαφών και δύο υπερπολυτελών ελικοπτέ­ρων κόστους άνω των 230 εκατ. δολαρίων, με σκοπό να μεταφέρουν τον πρωθυ­πουργό και τους υπουργούς.

Λίγες ημέρες αργότερα, μετά τα δημοσιεύματα, ο κ. Καραμανλής ζήτησε λεπτο­μερή ενημέρωση από τον τό­τε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλο-γοσκούφη και τον υπουργό Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμα-ράκη και αποφάσισε να μα­ταιωθεί η προμήθεια των πέ­ντε lear jets και των δύο πο­λυτελών ελικοπτέρων συνο­λικού προϋπολογισμού του­λάχιστον 230 εκατ. δολαρίων, που είχε ήδη προεγκριθεί από το Υπουργικό Συμβού­λιο. Σήμερα, τρία χρόνια με­τά, οι μετακινήσεις τους με τα υπερπολυτελή αεροσκά­φη κατά τη διάρκεια του προεκλογικού τους αγώνα δι­καιώνουν όλους εκείνους που μιλούσαν για «κυβέρνηση των lear jet και της προκλη­τικής πολυτέλειας».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών του 2009. Απ όσα ακούσαμε δεν μάθαμε τίποτε γι αυτό, που θα πάμε να ψηφίσουμε. Τα πολιτικά μας κόμματα, έχοντας πάντα ως στόχο την εθνική εξουσία, διαγωνίστηκαν σε υποσχέσεις, «παροχές» και σκανδαλολογία. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση προέχει η νίκη. Έτσι και τώρα πάνω απ όλα είναι η σκοπιμότητα της νίκης. Θυσιάστηκαν απ όλους αρχές, αξίες και ιδανικά, για να αναδείξουν την ανικανότητα των αντιπάλων τους. Κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι η χώρα μας είναι τόπος ληστών και κάθε φύσεως κακοποιών. Κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της Ελλάδος, το μόνο που σκέπτονται είναι το προσωπικό υλικό όφελος. Κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι οι Έλληνες είμαστε οι πιο αδικημένοι, οι πιο φτωχοί, οι πιο ανέντιμοι και με τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν γεγονότα τα οποία δεν τιμούν τους πολιτικούς. Είναι όμως ανθρώπινο, μέσα στις εκατοντάδες των πολιτευομένων να υπάρχουν και περιστατικά διαφθοράς. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε, σε μια χώρα, όπου οι πολίτες της δεν αποδέχονται εύκολα την εντιμότητα, να μείνουν... όρθιοι όλοι οι πολιτικοί. Έχουμε τριακόσιους βουλευτές, είκοσι τέσσερις Ευρωβουλευτές, πάνω από χιλίους Δημάρχους, περίπου εξήντα Νομάρχες, πόσοι απ αυτούς κατηγορήθηκαν και προ παντός αποδείχθηκε ότι χρηματίζονται; Απεναντίας θα πούμε ότι αν γίνονται πράξεις ανέντιμες, αυτές γίνονται από το λαό. Γνωρίζουμε, πολύ καλά μάλιστα, με πιο τρόπο γίνονται οι συνεργασίες στις Δημοτικές εκλογές. Γνωρίζουμε τι γίνεται στις συναλλαγές μας με γιατρούς, καταστηματάρχες και κάθε λογής επαγγέλματα. Γνωρίζουμε ότι για τις κακοτεχνίες των έργων ευθύνονται οι κατασκευαστές και οι επιβλέποντες την κατασκευή των έργων. Γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες «πιέζουν» τους πολιτικούς σε ανέντιμες πράξεις. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, όλοι εμείς που ασκούμε κριτική στους πολιτικούς, πόσοι πλούτισαν και πόσοι έλυσαν το πρόβλημα της ζωής τους, από την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Στο Νομό μας, επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, θα πούμε ότι όλοι πέρασαν απ την πολιτική με κάποια οικονομική επιφάνεια και αποχώρησαν στιγματισμένοι, αδικημένοι και σχεδόν ενδεείς. Ας αναλογισθεί ο καθένας ποιος πολιτικός του Νομού μας δημιούργησε περιουσία, εξαιτίας αυτής του της ενασχόλησης. Απεναντίας βλέπουμε και είδαμε, ας μην τους κατονομάσουμε, ανθρώπους με περιουσίες να αποχωρούν από την πολιτική φτωχότεροι. Φτάσαμε στο ακραίο σημείο να θεωρούμε όλους τους πολιτικούς μας ως ανθρώπους, που θέλουν να βλάψουν τον τόπο. Φτάσαμε στο σημείο, στη συνείδησή μας, να ταυτίζουμε τους πολιτικούς με τους κλέφτες. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε τους πολιτικούς μας ως τους πιο ανέντιμους Έλληνες. Είναι όμως αυτοί οι πολιτικοί μας, αυτοί που έκαναν τη χώρα μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που κατέστησαν την Ελλάδα τόπο παρόμοιο του παραδείσου, στον οποίο σπεύδουν να έλθουν να εργασθούν και να εγκατασταθούν πολίτες εκατοντάδων κρατών της γης. Είναι αυτοί οι πολιτικοί, που με την πρώτη κακοκαιρία φροντίζουν για την αποκατάσταση των ζημιών και μάλιστα με μεγάλα ποσά. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που κατασκεύασαν σχολικά κτήρια και δημιούργησαν σχολές για όλα τα ελληνόπουλα. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που ανέχονται καθημερινά να τους... φτύνουμε και να υπομένουν τον διασυρμό και την ταπείνωση. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τους πολιτικούς της σύγχρονης Ελλάδος. Ίσως είναι οι ίδιοι θύματα της μεγάλης προσφοράς και της επιθυμίας τους, για μεγαλύτερη προσφορά. Μπορεί πολλοί πολιτικοί να είναι «αδύνατοι». Μπορεί να προσέφεραν ελάχιστα. Μπορεί να διέψευσαν προσδοκίες. Εκείνο που δεν μπορούμε να τους αρνηθούμε είναι η οφθαλμοφανέστατη προσφορά προς τον τόπο. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας έπεσαν θύματα της ελληνικής νοοτροπίας. Ως λαός ηδονιζόμαστε να εμφανιζόμαστε ως φτωχοί, ως αδικημένοι, ως παραγκωνισμένοι. Δυστυχώς ως λαός είμαστε «εύκολοι» σε κάθε είδους προπαγάνδα. Φτάσαμε μάλιστα να πιστεύουμε ακόμη και αυτούς, οι οποίοι κατέστρεψαν τις χώρες τους και οδήγησαν στην φτώχεια και στον εξευτελισμό τους πολίτες τους. Φτάσαμε να μιλάμε για σκάνδαλα και να αναδεικνύουμε αυτά, ως το πρωταρχικό στοιχείο της δημόσιας ζωής, λες και ζούμε σε κόσμο αγγέλων. Φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τους πολιτικούς με τη διαφθορά, πέφτοντας θύματα μιας νοοτροπίας που δεν μας τιμά ως ανθρώπους. Η χώρα μας, χωρίς να είναι η τέλεια, χωρίς να έχει τους τέλειους πολιτικούς και χωρίς να έχει τον τέλειο λαό, είναι μια χώρα πολύ πιο ψηλά απ όσο θέλουμε να την παρουσιάσουμε. - Αύριο, ημέρα των Ευρωεκλογών, πρέπει όλοι οι Έλληνες να τιμήσουμε την κάλπη, για να δείξουμε ότι τιμούμε και σεβόμαστε την ιστορία μας. Να δείξουμε ότι είμαστε δημοκρατικών αρχών άνθρωποι και θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη σε ενότητα μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και όχι μέσω στρατηγών ή πάσης φύσεως δικτατόρων. Αύριο προσερχόμαστε στις κάλπες και στέλνουμε μηνύματα προς όλους. Όχι διότι είναι κλέφτες και ληστές. Αλλά διότι τους θέλουμε καλύτερους. Αύριο πάνω απ όλα κρίνεται η ωριμότητα του ελληνικού λαού. Ας περιμένουμε με αισιοδοξία το αποτέλεσμα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μεσαίωνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Ιουνίου 2009
Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr

ΣΤΟΝ Μεσαίωνα οι εκτελέσεις γίνονταν δημόσια για λόγους φρονηματισμού. Είχαν μάλιστα την προσδοκία ο κατάδικος να απευθυνθεί στους θεατές για να εκφράσει τη μετάνοια αλλά και την ικανοποίησή του για την απόδοση δικαιοσύνης. Συνήθως έτσι και γινόταν. Κάποιες φορές όμως οι μελλοθάνατοι δεν συνεργάζονταν και αντί μετάνοιας έκαναν επίθεση στο πλήθος και στους δικαστές.
ΚΑΤΙ παρόμοιο μοιάζει να έγινε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Κάποιοι είχαν ετοιμάσει ένα ροζ σενάριο για τον κ. Καραμανλή, σύμφωνα με το οποίο οι κατηγορούμενοι θα πήγαιναν στον Κορυδαλλό, η κυβέρνηση θα εμφανιζόταν εγγυητής της κάθαρσης και ο κατήφορος στις δημοσκοπήσεις θα αντιστρεφόταν.
ΕΛΑ όμως που οι κατηγορούμενοι δεν συνεργάστηκαν. Κι έτσι, αντί για τον Κορυδαλλό προτίμησαν να πετάξουν για τη Γερμανία, όπου ελπίζουν ότι θα τύχουν πιο ευνοϊκής μεταχείρισης. Μεταξύ μας, ένα μικρό δίκιο το είχαν.
Μέσα στο κλίμα των ημερών και με τις εκλογές να απέχουν λίγες μόλις ημέρες μπορούσαν βασίμως να φοβούνται ότι θα θυσιαστούν για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων. Με τη φυγή τους βέβαια τα έκαναν όλα άνω- κάτω.
Ο ανακριτής βρέθηκε να κατηγορείται για απαράδεκτη ολιγωρία καθώς δεν τους είχε απαγορεύσει εγκαίρως την έξοδο. Σαν σε απάντηση και με μια κίνηση που θεωρήθηκε ως προσπάθεια εκβιασμού έβαλε στη φυλακή τη γυναίκα και την κόρη του και βρέθηκε να κατηγορεί τις άλλες δύο κόρες και τον 17χρονο γιο του για ξέπλυμα χρήματος.
ΑΝ νομικά έχει το δικαίωμα, από πλευράς εντυπώσεων η πρωτοβουλία του ήταν σκέτη καταστροφή. Ποιος πατέρας στην Ελλάδα δεν κάνει συνδικαιούχους τα παιδιά του και μάλιστα χωρίς να τα ρωτήσει;
ΔΕΝ τα πήγε βέβαια καλύτερα η κυβέρνηση. Μετά την αποκάλυψη του τηλεγραφήματος από την Ουρουγουάη που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα για μια διαδρομή λίγων λεπτών, βρέθηκε κατηγορούμενη ότι φυγάδευσε τους υπόπτους για να μη μιλήσουν!
ΑΛΗΘΕΙΑ ή ψέματα, δύσκολο να το πει κανείς.
Πιο πιθανό μοιάζει να έπαιξε ρόλο η απουσία πολιτικών ανακλαστικών κυρίως από την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και λιγότερο από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
ΣΕ τέτοιες περιπτώσεις ωστόσο η αλήθεια είναι το δευτερεύον. Μετράνε οι εντυπώσεις κι αυτές έχουν χαθεί κατά κράτος.
ΚΑΤΑ έναν παράδοξο τρόπο αυτό είναι και το σωστό. Στη Γερμανία όπου απουσιάζουν οι σημαιοφόροι της κάθαρσης το σκάνδαλο αντιμετωπίστηκε γρήγορα με τη συνεργασία των ενόχων και με ποινές φυλάκισης λίγων χρόνων. ΕΔΩ μας αρέσουν τα λόγια. Έχουμε αναγάγει τα οικονομικά εγκλήματα σε βαρύτερα από τον φόνο- με ισόβια παρακαλώ- αλλά βέβαια χωρίς κανείς να τιμωρείται. Κι έχουν αναδειχθεί τα σκάνδαλα κυρίως από την πλευρά της Ν.Δ.στη λυδία λίθο της πολιτικής.
ΗΤΑΝ καιρός να τους εκδικηθεί η ρητορεία τους!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)



Πήγαινε για ψάρεμα!!!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Ιουν 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο ΠΑΣΟΚ ΕΡΕΤΡΙΑΣ!

Σηκωθείτε από ντιβάνια, πολυθρόνες, καρέκλες και
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ντόρα γιατί την έκανες γαργάρα;

Ερχεται και Παραδίνεται σήμερα - εκτός απροόπτου - ο Χρ.Καραβέλας

ΣΑΒΒΑΤΟ 06 June 2009

http://orfni.blogspot.com/2009/06/blog-post_06.html


Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες ΟΛΑ δείχνουν οτι κατέληξε η συμφωνία - του συνηγόρου του Χ.Καραβέλα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά και φυσικά την ΕΛΑΣ - και σήμερα Σάββατο (το κείμενο γράφεται μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα) θα έρθει ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ στις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές ο φυγόδικος Χ.Καραβέλας, προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες οι κόρες του και η σύζυγος του.

Η νέα θεαματική αυτή τροπή που αναμένεται - εκτός απροόπτου - ΣΗΜΕΡΑ, προφανώς και σχετίζεται άμεσα με τις αυριανές κάλπες....(λεπτομέρειες θα σας πούμε προσεχώς).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το MEGA

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΠΗΓΗ ΜΕΓΑ)

Προβάδισμα πάνω από 4 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις ευρωεκλογές, που διενήργησε η GPO για το MEGA. Ταυτόχρονα, καταγράφει ανατροπές στη δύναμη των υπολοίπων κομμάτων.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στο σύνολο των ερωτηθέντων, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, η ΝΔ 23,2%, το ΚΚΕ 7,4%, ο ΛΑΟΣ 6,7%, όσο και οι Οικολόγοι, και τελευταίος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,8%.

Στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,6 ποσοστιαίες μονάδες και ποσοστό 36,1% έναντι 31,5% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 8%, τέταρτο ο ΛΑΟΣ με 6,3%, πέμπτο οι Οικολόγοι με 6% και έκτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4%.

Σε ότι αφορά την αποχή, αυτοί που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σίγουρα στις ευρωεκλογές είναι 7 στους 10. Ειδικότερα, στην ερώτηση "θα πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές;" οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε σε ποσοστό 70,2%, "μάλλον ναι" απαντά το 7,5%, "μάλλον όχι" το 7,7% και "σίγουρα όχι" το 13,5%.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση, για τη ΝΔ ανέρχεται στο 73% και για το ΠΑΣΟΚ στο 84%.

Ειδικότερα από το 70,2% όσων δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν την Κυριακή, το 73% των ψηφοφόρων της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ και υπάρχουν μετακινήσεις 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τον ΛΑΟΣ και 3% προς τους Οικολόγους. Στο 6,5% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, εκείνων δηλαδή των ψηφοφόρων της ΝΔ που απαντούν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Αντίστοιχα για το ΠΑΣΟΚ, από το 70,2% όσων δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν την Κυριακή, το 74% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν μετακινήσεις 2,5% προς τη ΝΔ, 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 4% προς τους Οικολόγους. Στο 2,5% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, εκείνων δηλαδή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που απαντούν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Στην ερώτηση "για ποιο λόγο δεν θα πάτε να ψηφίσετε;" που απευθύνεται στο 21,2% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι μάλλον και σίγουρα δεν θα πάνε να ψηφίσουν:

Το 51,1% απαντά ότι "θέλουν να αποδοκιμάσουν το πολιτικό σύστημα"

Το 19,9% απαντά ότι "δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον"

Το 18,9% απαντά ότι "έχουν ανυπέρβλητες υποχρεώσεις"

Το 4% απαντά ότι "θέλουν να αποδοκιμάσουν το κόμμα που ψήφισαν" και

Το 5,7% απάντά "τίποτα από τα παραπάνω".

Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA διενεργήθηκε στο διάστημα από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, σε δείγμα 3.200 ατόμων, σε πανελλαδική κλίμακα, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης.

Άλλες δημοσκοπήσεις

Η πιο μικρή διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καταγράφεται στη δημοσκπόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο". Στο σύνολο των ερωτηθέντων, η ψαλίδα βρίσκεται στις 3,1 μονάδες, ενώ σε ό,τι αφορά εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν, ανοίγει κι άλλο και αγγίζει τις 3,6 μονάδες.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, η ΝΔ 30,1%, το ΚΚΕ 7,7%, ο ΛΑΟΣ περνά στην τέταρτη θέση με 6,4%, πέμπτοι είναι οι Οικολόγοι με 5,2% και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.

Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή", η διαφορά αυξάνεται και φτάνει τις 5 μονάδες. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, η ΝΔ 32% στην τρίτη θέση ισοψηφούν, το ΚΚΕ και οι Οικολογοι βρίσκονται με 7% στην τέταρτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6% και ο ΛΑΟΣ 5%.

Η διαφορά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στη δημοσκπόπηση της VPRC για το tvxs.gr και φτάνει τις 6 μονάδες, που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που καταγράφεται.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 38%, η ΝΔ 32%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7%, οι Οικολόγοι 5,5% και ο ΛΑΟΣ 5%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις

Στη ΝΔ και στην κυβέρνηση υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν τα στοιχεία των μετρήσεων. Στο press room, ο Ευάγγελος Αντώναρος επικαλέστηκε την Παρασκευή ακόμα και παλαιότερες δημοσκοπήσεις στο εξωτερικό, που τελικά έπεσαν εξω.

"Πολλές δημοσκοπήσεις, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, ειδικά όταν διεξάγονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αποδείχτηκαν άστοχες" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Ουδέποτε μέχρι σήμερα στη χώρα ζήσαμε τέτοιο εχθρικό και επιθετικό επικοινωνιακό περιβάλλον σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και οι εναρμονισμένες πρακτικές των δημοσκόπων θα συντριβούν την Κυριακή με την ψήφο του ελληνικού λαού" σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Στο ΠΑΣΟΚ, κρατούν χαμηλούς τόνους για την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις και ως στόχο για τις δυο τελευταιες μέρες εχουν βάλει τη μείωση της αποχής και την προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, έτσι ώστε η διαφορά από τη ΝΔ να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη.

"Δεν έχω ενδώσει έως τώρα σε καμία συζήτηση αριθμητικού και ποσοτικού χαρακτήρα. Για 'μένα, ο πήχυς των ευρωεκλογών, όπως και ο πήχυς των εθνικών βουλευτικών εκλογών, είναι ένας πήχυς ποιοτικός και αφορά συνολικά τη χώρα, την ανάγκη που έχουμε να ανασυγκροτήσουμε το κράτος" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. "Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Γι' αυτό, ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσει" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την οργή των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική κατρακύλα. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι το πιο αποτελεσματικό μάθημα για την κυβέρνηση και η πιο σίγουρη επένδυση για το μέλλον του τόπου" σχολίασε η Μαρία Δαμανάκη.

Αγώνα να προσελκύσουν απογοητευμένους ψηφοφορους δίνουν και τα κόμματα της Αριστεράς, διατυπώνοντας το επιχείρημα ότι η ψήφος των ευρωεκλογών είναι πιο χαλαρή και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κομματα για τις πολιτικές που έχουν ασκήσει μέχρι τώρα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην τελική ευθεία


Σάββατο 6 Ιουνίου 2009
Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος Στην τελική ευθεία
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του εφ όλης της ύλης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, που μεταδόθηκε την Πέμπτη το πρωί, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα και την κοινωνία αυτές τις ημέρες. ant1online Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του εφ όλης της ύλης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, που μεταδόθηκε την Πέμπτη το πρωί, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, όπως το σκάνδαλο της Siemens, και τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να διερευνηθούν και όπου υπάρχουν ευθύνες να υπάρξουν ποινές, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί η πολιτική ζωή να εγκλωβίζεται σε ατέρμονη σκανδαλολογία. Κανένας ποτέ δεν αδικεί τον πολίτη όταν προβληματίζεται ή όταν αγωνιά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως υπήρξε χρονική ολιγωρία και ατέλεια υπηρεσιακών παραγόντων στο χειρισμό του τηλεγραφήματος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη για τις κινήσεις του καταζητούμενου για την υπόθεση Siemens Χρ. Καραβέλα και τη διαβίβαση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά δεν υπήρξε πολιτικό κίνητρο. Τόνισε δε πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται υπηρεσιακή καθυστέρηση, όμως επανέλαβε πως δεν υπήρξε κίνητρο. Απαντώντας σε ερώτηση αν έπρεπε να παραιτηθεί η υπουργός Εξωτερικών που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν σημαίνει ότι όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη παραιτείσαι, αλλά σημαίνει την παραδοχή ότι σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πρόβλημα. «Δεν σημαίνει ότι πρέπει ο καθένας να εγκαταλείπει τη θέση του, επειδή εμφανίζεται μια δυσλειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «ο πρωθυπουργός είναι που κρίνει αν πρέπει να γίνουν κάπου αλλαγές και αν οι πρωθυπουργοί έκαναν αλλαγές για τέτοιου είδους ζητήματα μιας ή δυο ημερών καθυστερήσεις, τότε δεν θα έπρεπε να μείνει κανένας όρθιος». Ο κ. Καραμανλής κάνοντας αυτοκριτική είπε πως δεν είναι αλάνθαστος, αλλά πρόσθεσε ότι από το σημείο αυτό μέχρι να δημιουργείται η αίσθηση ότι όλοι είναι φαύλοι, υπάρχει τεράστια απόσταση. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν διαπίστωσε να υπάρχει καν ένδειξη για ποινικές ευθύνες υπουργών στα θέματα των ομολόγων ή του Βατοπαιδίου, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια στελεχών που δημιούργησαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρόθεσή του είναι να μείνει στην ηγεσία της ΝΔ, αν ηττηθεί στις εθνικές εκλογές, αλλά πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα πρέπει να συμβαίνει και άλλη μια προϋπόθεση, «να σε θεωρούν και οι γύρω σου και ευρύτερα ικανό - άξιο, και να θέλουν να είσαι μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα». Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι παίζει μικροπολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κορυφαίου θεσμού που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ότι πιστεύει στην ήπια προσαρμογή, είπε ότι έχουν διαφυλαχθεί σε σύγκριση με την Ε.Ε. οι θέσεις εργασίας και ότι επιμένει στην ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας στα περιθώρια των αντοχών της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ενισχύεται η αστυνομία, πως πλέον αστυνομία και κοινωνία είναι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο θεσμός του ασύλου, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές είναι η νίκη και για αυτό αγωνίζεται, σημειώνοντας ότι και την επομένη των ευρωεκλογών θα πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η ψήφος στις ευρωεκλογές είπε ο κ. Καραμανλής, είναι διαφορετική από τις εθνικές εκλογές, και σημείωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, όμως τόνισε ότι από τις εκλογές αυτές δεν επιλέγεται ούτε κυβέρνηση ούτε πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι θα είχε κινηθεί διαφορετικά αν δεν είχε πλειοψηφία 151 βουλευτών σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και στην υπόθεση Παυλίδη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς. «Εκβιασμό στα 53 μου χρόνια δεν δέχθηκα ποτέ και από κανέναν είτε εντός είτε εκτός κόμματος» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Λογοδοτώ μόνο στους πολίτες, στην πολιτική πρέπει να ψάχνεις το δρόμο της υπευθυνότητας, υπογράμμισε τέλος ο πρωθυπουργός. Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τα κεντρικά της Τροχαίας Αθηνών, όπου οι επικεφαλής τον ενημέρωσαν για τα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία και τόνισαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα συνήθως αντιμετωπίζεται στα διόδια και των εθνικών δικτύων. Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Τροχαίας που δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο τους εαυτό για να εξασφαλίσουν την οδική ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι η οδική ασφάλεια είναι χρέος όλων μας. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στο ανατολικό αεροδρόμιο. Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens εξαπέλυσε από το Πεδίον του Αρεως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση άνοιξε αεροδρόμια για να κλείσει στόματα» και «πανικόβλητη συλλαμβάνει γυναικόπαιδα». «Λένε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη, αλλά οργανώνουν τη συγκάλυψη. Ανοιξε τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα και άρχισε πανικόβλητη να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα. Σκανδαλολογεί για να κρύψει τα πραγματικά σκάνδαλα. Δεν μπορεί να κυβερνήσει πια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ξεκινώντας την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά». «Στο όνομά σας είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα και μαζί θα νικήσουμε γιατί μόνο χρέος μου είναι το χρέος μου στο λαό και στην πατρίδα» διακήρυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής» η οποία βύθισε την Ελλάδα σε οικονομική και θεσμική κρίση, καθώς και κρίση αξιών. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μια Ελλάδα με προοπτικές, αυτοπεποίθηση, με αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία και την κατεδάφισε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα «χρέωσε» στην κυβέρνηση «αμαχητί ήττες ιστορικών ευκαιριών για την πατρίδα», υπηρέτηση των «αρεστών» και όχι των άξιων και βούλιαγμα «στην ανισότητα, την ανομία και την αποσύνθεση του κράτους δικαίου». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες και τονίζοντας ότι «υπάρχουν εκείνοι που προπαγανδίζουν την αποχή: Οι λίγοι, οι ισχυροί, οι «ημέτεροι», που πολύ θα ήθελαν να τους αφήσουμε στην ησυχία τους». «Η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη «να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη». «Όσο καλές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις αυτό που μετράει είναι η ψήφος την Κυριακή, γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ «πονάει» τις δυνάμεις της ανομίας, της ατιμωρησίας και της πελατειακής σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Παπανδρέου. «Η νέα πορεία μας χρειάζεται όλους. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Την Κυριακή αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε», είπε. «Θα επιβραβεύσουμε έναν πρωθυπουργό σε πολιτική ομηρεία, που έκλεισε τη Βουλή, για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των υπουργών του;» διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και δήλωσε αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην ανομία και στην ατιμωρησία. «Δεσμεύομαι σε κάθε πράξη, σε κάθε σκέψη, σε κάθε απόφαση, μοναδική αρχή που θα υπηρετώ είναι το δημόσιο συμφέρον, πάνω και πέρα από όλα και από όλους, δεσμεύομαι να αναστρέψω το σημερινό ήθος και ύφος εξουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ» υπογράμμισε. «Δεν σας ζητάω απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, ζητάω να αλλάξουμε πολιτική στον τόπο, να κάνουμε ριζικές αλλαγές, δημοκρατικές αλλαγές, για να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Ψήφος που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση, για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη» δήλωσε. «Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα. Και η απάντηση σε αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μία: Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και που μας αξίζει» πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου και έθεσε «πέντε εθνικούς στόχους: Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα· πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος· δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους· κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα· δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη, με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)