Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Διαλύοντας τις δομές Μπους Τη συγχώνευση των συμβουλίων Εθνικής και Εσωτερικής Ασφάλειας αποφάσισε ο Ομπάμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα



Αλλαγές στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αποφάσισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο εξής το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας θα υπαχθεί στο διευρυμένο πλέον Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αλλάζοντας σημαντικές δομές του προκατόχου του Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με το πλάνο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, που έχει θεσπίσει ο Τζορτζ Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, θα ενσωματωθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο αναφέρεται στον στρατηγό Τζέιμς Λ.Τζόουνς, τον σύμβουλο ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.

«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και ο Λευκός Οίκος πρέπει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά την τεράστια εμπειρία των αφοσιωμένων Αμερικανών που εργάζονται μέσα σε αυτόν» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχει αριστερό και δεξί χέρι πλέον» δήλωσε ο στρατηγός Τζόουνς, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης.

Το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφαλείας θα συνεχίσει να είναι το πρώτο όργανο που θα ενημερώνει τον πρόεδρο για εθνικές καταστροφές, αλλά στο εξής οι σύμβουλοί του θα αναφέρονται πλέον στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και θα έχουν θέση στις συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Το νέο διευρυμένο συμβούλιο ξεχωρίζεται από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές.

«Η ιδέα ότι η τρομοκρατία είναι θέμα εσωτερικής ασφαλείας δεν έχει νόημα, όταν αναγνωρίζεις το γεγονός ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα» δήλωσε ο στρατηγός Τζόουνς.

Newsroom ΔΟΛ

Συκοφαντίες από «εμπόρους του πατριωτισμού» καταγγέλλει ο Μ.Τρεμόπουλος

Τετάρτη, 27 Μάϊος 2009

Συκοφαντίες από «εμπόρους του πατριωτισμού» καταγγέλλει ο Μ.Τρεμόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009 - Συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος
Θεσσαλονίκη



«Οι έμποροι του πατριωτισμού προσπαθούν να με συκοφαντήσουν και να εμποδίσουν την πολιτική συζήτηση» δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος για τις επιθέσεις που δέχεται σχετικά με τις θέσεις του γύρω από τα εθνικά θέματα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο για τις παραπάνω επιθέσεις όσο και για όσα ακούγονται σχετικά με την οικονομική του κατάσταση, είπε ότι ο κόσμος τα ακούει, γελάει και ενισχύει περισσότερο τους Οικολόγους Πράσινους.

Επισήμανε ότι η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα είναι η ίδια μετά τις ευρωεκλογές και ήρθε η ώρα για τη συγκρότηση ενός αξιόπιστου, εναλλακτικού πράσινου πόλου στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε «δεν θα γίνουμε δεκανίκι καμιάς εξουσίας και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορέψει τι και με ποιον θα συζητήσουμε».

Τόνισε ότι υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα, όπου πόλεις άλλαξαν πρόσωπο και αντιμετώπισαν περιβαλλοντικά προβλήματα με τη συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων.




Newsroom ΔΟΛ

Μάκης Παπαδημητρίου : "Δεν με ενδιαφέρουν οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη Πιερίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Πέτρας Μάκη Παπαδημητρίου τον ρωτήσαμε σχετικά για τις δηλώσεις του Νομάρχη Πιερίας που είδαμε σήμερα στον τοπικό τύπο και την μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε ο κ Παπαστεργίου για την βλάβη στον αγωγό του φράγματος της Μόρνας και ο δήμαρχος Πέτρας μας απάντησε τα εξής :

"Δεν με ενδιαφέρουν οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη Πιερίας. Έχουμε μάθει τόσον εγώ, όσο και οι δημότες μου εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα να αγνοούμε την ύπαρξη του και να ζούμε χωρίς αυτόν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να εργαζόμαστε ως δημοτική αρχή, για την ανάπτυξη του τόπου και για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες μας. Και αυτό κάνουμε και το καταφέρνουμε. Το φράγμα της Μόρνας μιλάει μόνο του. Δεν χρειάζονται παραπάνω δηλώσεις".

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ



ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009

Πρίν απο λίγο εκκενώθηκε το κτίριο τησ ΚΟΜΙΣΙΟΝ. Στο πόδι 2500 υπάλληλοι.
Δέν ανακοινώθαν λεπτομέρεις.Διεκόπη η προγραμματισμένη συν΄τνευξη τύπου του Αλμούνια.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΝΑΣΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΝΕΡΟΥ



ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009

Θετικά τα μηνύματα απο την αποταμίευση του νερού για την Αθήνα. Η λίμνη Υλίκη αποταμίευσε νερό που θα χρησιμοποιηθεί άν παραστεί ανάγκη
kraxtis-gr.blogspot.com

Άνευρο το debate των πολιτικών αρχηγών


Ούτε εκπλήξεις, ούτε ειδήσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

Σε πέντε παράλληλους μονόλογους εξελίχθηκε –όπως ήταν προδιαγεγραμμένο- το debate των πολιτικών αρχηγών για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Οι κ. Κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνος και Καρατζαφέρης περιορίστηκαν σε επαναδιατύπωση των γνωστών τους θέσεων, σε ένα πλαίσιο «ασφυκτικό», χωρίς δυνατότητα απευθείας διαλόγου.

To debate λεπτό προς λεπτό

Ενότητα: Ευρώπη και εξωτερική πολιτική

O πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν χωρούν λάθη στην εξωτερική πολιτική, σαν και αυτά που παραδέχτηκε για άλλες υποθέσεις και απάντησε ότι είναι δύναμη να παραδέχεται κάποιος ότι δεν είναι αλάνθαστος, αλλά, από εκεί και πέρα, όπως τόνισε, η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Ο κ. Καραμανλής απαρίθμησε σημαντικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια, (Κύπρος, βέτο για την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενεργειακές συμφωνίες, Δ’ ΚΠΣ) προσθέτοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα θέματα. Παράλληλα απέκρουσε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τα οποία παρουσιάζουν μία γκρίζα εικόνα για τη χώρα και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι σε πολλά (όπως στο δημόσιο χρέος και τους Ολυμπιακούς Αγώνες). «Δίνω σημασία τι γράφει ο Τύπος, σημασία όμως έχει να μην αξιοποιούν κάποιοι, ιδίως από την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις του περί αυτοπροσδιορισμού μειονοτήτων και διευκρίνισε ότι μιλούσε για προσωπικό αυτοπροσδιορισμό και όχι συλλογικό αυτοπροσδιορισμό. Η χώρα μας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, έχει κάθε λόγο να στηρίζει τις διεθνείς συνθήκες που αφορούν μειονότητες και ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό όμως -όπως τόνισε- σημαίνει επίσης ότι πρέπει να έχουμε ισχυρή εξωτερική πολιτική που δεν καταθέτει τα όπλα, όπως κάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κατέθεσε τα όπλα (πχ το δικαίωμα βέτο για την Τουρκία) είπε και σημείωσε ότι υπάρχει εναλλακτική προοπτική μίας χώρας να διαμορφώνει τις συνθήκες: «Η Ελλάδα μπορεί, χρειάζεται αλλαγή με μία ενεργητική πολιτική» δήλωσε.

Η γγ του ΚΚΕ ρωτήθηκε για τις κοινοτικές ενισχύσεις που θα έχανε η χώρα αν έμενε εκτός ΕΕ όπως υποστηρίζει το κόμμα της και απάντησε ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις κατά 80% πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους ή έργα που κυρίως επωφελούνται αυτοί. Το κόστος της συμμετοχής στην ΕΕ είναι τεράστιο, είπε, και για το λαό είνια χασούρα. Κερδισμένη είναι η πλουτοκρατία. Θα ήμασταν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εργαζομένων εάν υιοθετούσαμε όσα λέει η ΕΕ, δήλωσε και θύμισε το το δημοψήφισμα για την είσοδο στην ΕΕ που δεν έγινε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε εάν το κόμμα του χάνει τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις» και σημείωσε ότι η ερώτηση απευθύνεται σε έναν ευρωβουλευτή επί 20 χρόνια. Η μάχη -δήλωσε- δεν είναι εύκολη, υπάρχει απογοήτευση που πίπτει επί δικαίων και αδίκων. Τόνισε δε ότι στην κρίση υπήρξε πλήρης ασυδοσία, μία «οικονομία καζίνο» και αναρωτήθηκε: Τι σχέση έχει αυτό με μία ευρωπαϊκή πολιτική; «Η ΕΕ είναι υπεύθυνης για την κρίση» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρωτήθηκε για την αντιπαράθεση του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και την αντίθεσή του σε σημαντικές επιλογές εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι είμαστε κατά της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Τάχθηκε δε υπέρ της άποψης για δημοψήφισμα όταν μία χώρα με πάνω από 5% τον πληθυσμό της Ευρώπης θέλει να μπει στην ΕΕ,. «Αυτό θέλω και εγώ, όπως το 78% του λαού λέει όχι στην Τουρκία στην Ευρώπη». Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κα Νίκη Τζαβέλλα.

Ενότητα: Οικονομία και Ανάπτυξη

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός γιατί καθυστέρησαν οι μεταρρυθμίσεις που υποσχόταν προεκλογικά και γιατί τελικά ολοκληρώθηκαν λίγες από αυτές, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν δεν ήταν λίγες, ήταν πολλές και σημαντικές, όπως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το χωροταξικό κλπ. Τόνισε όμως ότι χρειάζονται κι άλλες μεταρρυθμίσεις, κάτι που δε βοηθάται από τον μηδενιστικό λόγο της αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε. Ερωτώμενος εάν θα προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλλει επιπλέον φόρους, άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο κ.Παπανδρέου ερωτώμενος για την πράσινη ανάπτυξη και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει αναπτυξιακό πρότυπο, να υπάρξουν ΑΠΕ παντού, πράσινη επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά τόνισε ότι θέλουν αναδιάρθρωση επενδυτικών πόρων, και όχι πολυδαίδαλα σχήματα και πελατειακά συστήματα, ενώ δεσμεύτηκε να δημιουργήσει υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόσθεσε ότι η πράσινη ανάπτυξη χρειάζεται πόρους από επενδύσεις και τόνισε ότι για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που θα μπορεί να δανειστεί και όχι ένα χρεωμένο κράτος.

Η Αλέκα Παπαρήγα ερωτώμενη για το θέμα του 'Γερμανού' και για το ότι δεν δέχεται φορολογικό έλεγχο, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως εφόσον δεν είναι κόμμα εξουσίας δεν δέχεται έλεγχο από θεσμικά όργανα. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί κανένας κατάλογο με οικονομικά στοιχεία ποτέ ακόμη και αν έρθει εισαγγελέας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα προστατέψουμε το κόμμα» τόνισε.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ερωτώμενος για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας, τόνισε ότι το βασικό δίδαγμα είναι ότι η ΕΕ δεν μπορεί να σταθεί με αυτό τον τρόπο, ότι χρειάζονται αλλαγές και το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι μια επιλογή που αφήνει απροστάτευτη την ΕΕ από τα μεγάλα κεφάλαια, ενώ τόνισε ότι την Εθνική τράπεζα τη χρειάζεται η κοινωνία.

Ο κ.Καρατζαφέρης ερωτώμενος για το ότι ήταν το μόνο κόμμα που συναίνεσε στο διάλογο με την κυβέρνηση, τόνισε ότι σε περιόδους κρίσεις ο διάλογος είναι αναγκαίος και ότι το στείρο δεν οφελεί, χαρακτηρίζοντας την στάση των υπολοίπων κομμάτων που αρνήθηκαν το διάλογο παιδιαρίσματα. Δήλωσε πως ακόμα και αν η κυβέρνηση Καραμανλή είναι κακή κυβέρνηση με την κατάλληλη συμβουλή μπορεί να αλλάξει. Τάχθηκε επίσης κατά στο αίτημα Παπανδρέου για διεξαγωγή εθνικών εκλογών, καθώς όπως τόνισε η περίοδος της κρίσης που βιώνουμε δεν είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην οικογενειοκρατία.

Ενότητα: Κοινωνική πολιτική και εργασιακά

Η Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε για το θέμα των Ταμείων και ο ασφαλιστικό και τόνισε ότι «ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορούμε να το παραπέμψουμε στο σοσιαλισμό». Παράλληλα τόνισε ότι για την «κλοπή των ταμείων» δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και κάλεσε να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. «Αν οι εργαζόμενοι έφταιγαν έπρεπε να θυσιαστούν, αλλά όχι προς όφελος όσων άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία. «Κράτος και εργοδοσία να πληρώσουν» τόνισε..

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε ερώτηση για το πρόγραμμά του και προτάσεις μισθό 1.300 ευρώ, υπενθύμισε την κατάσταση που επικρατείς την αγορά εργασίας με ενοικιασμένους εργαζόμενους, stage κλπ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την κατάσταση και οφείλουμε να αντιδράσουμε». Πρόσθεσε δε ότι τα χρήματα υπάρχουν, από την εισφοροδιαφυγή και αλλού. Παράλληλα, μίλησε για την υποψήφια ευρωβουλευτή κα Σωτηρίου και θέσεις που έχει εκφράσει για την ΕΕ. Με αφορμή αυτό υπενθύμισε ότι «αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η συνταγή του»: Εμείς είμαστε συμμαχία, είπε, και περιέγραψε ως δύναμη την ικανότητα να μαζευτούν διαφορετικές δυνάμεις σε ένα κοινό πρόγραμμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε για τους μετανάστες λέγοντας ότι το θέμα είναι τεράστιο καθώς αποτελούν το 20% του πληθυσμού. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζήσουμε σοβαρά, σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε» είπε και κάλεσε όλο τον πολιτικό κόσμο «να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί». Υπάρχει επικινδυνότητα σε ένα μεγάλο κομμάτι της Αθήνας, εκτίμησε. «Θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να κοιμόμαστε ακόμα, όπως κάποτε, με ανοιχτά παράθυρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής είπε για την κρίση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους χαμηλόμισθους. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Για να συνεχιστεί χρειάζεται μία πολιτική μεταρρυθμίσεων, ένα στοιχείο των οποίο είναι το ασφαλιστικό, πρόσθεσε. Έχουν γίνει βήματα, αλλά χρειάζεται συνέχεια. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Την ίδια ώρα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, με αφορμή τα περί «βαρβαρότητας» ότι ο ίδιος, πάντως, ποτέ δεν έδωσε εντολή να σκάσουν τα λάστιχα αγροτών ή να δαρθούν συνταξιούχοι έξω από τη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε άμεσα, χαρακτηρίζοντας βαρβαρότητα το γεγονός ότι, όπως είπε, έχει ανοίξει τεράστια η ψαλίδα της ανισότητας, με χαριστικές ρυθμίσεις, πελατειακή λογική, διαφθορά. Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα για όσα υπόσχεται απάντησε με ένα άλλο ερώτημα: «πού πάνε σήμερα τα χρήματα;» και τόνισε ότι όλα αυτά που σπαταλώνται σήμερα πρέπει να πάνε στην κοινωνική πολιτική. «Εγώ θα χτυπήσω αυτές τις αντιλήψεις γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν» είπε σε προσωπικό τόνο. Κάναμε λάθη στο παρελθόν, παραδέχτηκε, αλλά δεσμεύτηκε προσωπικά για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και επανέλαβε: «Θα το κάνουμε γιατί υπάρχει βούληση. Δεν χρωστάω σε κανένα, θα χτυπηθούμε με κάθε τέτοια αντίληψη».

Ενότητα:

Περιβάλλον

Ο Γ.Καρατζαφέρης είπε ότι για το περιβάλλον πρέπει να γίνουν πολλά αλλά εκ των πραγμάτων πάει σε δεύτερη θέση: Όταν κάποιος δεν έχει φάει δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την πρασινάδα, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε ισόρροπη δυναμική ανάμεσα στα δύο θέματα (περιβάλλον και ανάπτυξη) Ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων γιοα την οποία ρωτήθηκε είπε ότι είναι αδιανόητο να μένουμε στους ΧΥΤΑ και κάλεσε σε εναλλακτικές προτάσεις.

Ο Κ.Καραμανλής ρωτήθηκε για την μεγάλη καταστροφή στην Πελοπόννησο και το γεγονός ότι δεν φτάνουν εκεί κοινοτικά κονδύλια. Ο ίδιος καθησύχασε, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά χρήματα δεν χάνονται και υπενθύμισε το των 2 δισ. ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές, τα μισά εκ των οποίων έχουν εκταμιευτεί. «Η αντίδραση υπήρξε ακαριαία και γενναιόδωρη» είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αναγέννησης της περιοχής συνεχίζεται. Εξάλλου αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις όπως το χωροταξικό σχεδιασμό, το Κτηματολόγιο, τις ΑΠΕ και τη μείωση των παράνομων χωματερών. «Γίνεται μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος» κατέληξε.

Ο Γ.Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ παρότι έκανε πολλά «δεν είχαμε τη συνείδηση που έπρεπε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης». Αυτό, όπως εξήγησε, έχει αλλάξει σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και στο όνομα του ΠΑΣΟΚ θα μπορτούσε να μπει η οικολογία. «Ακόμα και στη σήμα μας έχουμε τον ήλιο και το πράσινο». Η οικολογία -πρόσθεσε- διαπερνά πολλά κόμματα, το θέμα είναι πιο μπορεί να το κάνει πράξη. Σήμερα η οικολογία είναι βασική μας προτεραιότητα και μοχλός για μεγάλες αλλαγές: Η πραγματική επιλογή για την πράσινη ανάπτυξη είναι το ΠΑΣΟΚ κατέληξε.

Η Αλ.Παπαρήγα τόνισε ότι ανάπτυξη και περιβάλλον «είναι νύχι-κρέας» και ότι εκεί που έρχονται σε σύγκρουση είναι η κερδοφορία. «Η πράσινη οικονομία δεν είναι πράσινα άλογα, είναι πράσινες μπίζνες» είπε χαρακτηριστικά. Ή ίδια δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να κλείσει ένα εργοστάσιο που συνεχίζει επί χρόνια «αλλά να μην πεινάσουν οι εργαζόμενοι». Παράλληλα, τάχθηκε κατά της λογικής του «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Ο Αλ.Αλαβάνος ρωτήθηκε «γιατί χάνετε τους οικολόγους;». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν θα πάρετε κουβέντα από εμένα για ένα σχηματισμό που δεν είναι παρόν» και τον οποίο όπως είπε τον βλέπει με συμπάθεια. Εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας, πρόσθεσε αλλά εκεί που κρίνεται κανείς είναι όταν έρχεται σε σύγκρουση, ακόμα και με την κοινή γνώμη, είπε και υπενθύμισε περιπτώσεις όπως της Μονής Τοπλού και το Βοτανικό. «Έχουμε κάνει λάθη αλλά εάν κάποιες ακτές της Αθήνας έχουν ανοίξει, αυτό οφείλεται στο δήμαρχο του Ελληνικού» είπε χαρακτηριστικά και αποδέχτηκε ως «εύστοχη» την παρατήρηση του δημοσιογράφου για τις 50 άδεις δακτυλίου της Κουμουνδούρου. «Θα το δούμε», είπε.

6- Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση


Ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, τη χαρακτήρισε σοβαρή υπόθεση και δήλωσε ότι την πολιτική ευθύνη την ανέλαβε ο ίδιος. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν ζημιωσε το Δημόσιο. Ανέφερε ότι οι επιδιώξεις της απληστίας διαπλέχθηκαν με τις παθογένειες της κρατικής μηχανής. Δήλωσε όμως χαρακτηριστικά ότι «ουδέν πολτικός εχρηματίσθη από αυτή την υπόθεση», αναφερόμενος τόσο σε πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Τόνισε ότι ζητήματα διαφθοράς πάντα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι διερεύνηση των θεμάτων και μεγαλύτερη προσπάθεια για διαφάνεια. «Τίποτα δεν μένει στα κρυφά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου ερωτώμενος για τη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών και κατά πόσο η συζήτηση για τα σκάνδαλα οφελεί το λαό τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται ξεκαθάρισμα, κάτι που η κυβέρνηση δεν τόλμησε. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση πλεόν είναι σε ομηρία και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται τη λογική της συγκάλυψης της διαφθοράς αλλά είναι υπέρ της διαφάνειας. Πρόσθεσε ότι τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν πρέπει να «χτυπούν» το λαό αλλά τα φαινόμενα διαφθοράς. Δήλωσε ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την ατιμωρησία. «Εγώ είπα φως σε όλα» δήλωσε και πρόσθεσε «Ας ματώσουμε αλλά ας γυρίσουμε σελίδα, να υπάρξει Δικαιοσύνη».

Η κ. Παπαρήγα ερωτώμενη για τις καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση «Γερμανός» απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν είναι απροστάτευτο και ότι έχει απαντήσει σε όλες αυτά που το κατηγορούν. «Η ηθική του ΚΚΕ δεν τσαλακώνεται με τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενη ότι στο παρελθόν μπορεί να υπήρχαν και στιγμές που το κόμμα δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν επιδιώκει να ποινικοιποιήσει την πολιτική ζωή και γι'αυτό δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για όσα του καταλογίζουν.

Ο κ. Αλαβάνος ερωτώμενος για την πρόταση Τσίπρα να γίνουν 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο ανέφερε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο και ότι το κράτος οφείλει να συμβάλλει στην απασχόληση λαμβάνοντας δραστικά μέτρα. Χρέωσε στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τεράστιες ευθύνες για τη διαφθορά, τονίζοντας ότι δεν γίνεται ένας πολίτης να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν πολιτικό.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι των άκρων, αφού ποτέ δεν αποκλείει τον διάλογο. Σχετικά με το «ναι» στο διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση τόνισε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τη ΝΔ γιατί είναι ανεπαρκής και έχει κάνει λάθη. «Το να λέμε όχι σε όλα δεν είναι πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής της κ.Τζαβέλλας ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος τονίζοντας ότι έλαβε υπόψην τις συστάσεις που είχε, προσθέτοντας ότι είναι ένα πρόσωπο που θα βοηθήσει την Ευρώπη καθώς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Γενικές τοποθετήσεις

Ο Γ.Καρατζαφέρης, κλείνοντας, είπε ότι «είμαστε η άλλη δύναμη. Είμαστε διαφορετικοί. Έχουμε άλλη αντίληψη» και έφερε ως παράδειγμα την επιλογή του κόμματός του να καταθέσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για το Ταμείο κατά της φτώχειας. «Πιο πολύ αξίζει αυτό, από το να σπαταλήσουμε χρήματα για διαφημιστικά» πρόσθεσε. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να υιοθετήσουν την πρότασή του για περικοπή του μισθού των πολιτικών (πρωθυπουργού, υπουργών) κατά 50% ώστε να αποδείξουν με τον τρόπο αυτό πως νοιάζονται πραγματικά για τον ελληνικό λαό και τάχθηκε κατά των «ψευτοδιλημμάτων» όπως «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ή παλαιότερα «Καραμανλής ή τανκς». Είμαστε «αποφασιστικοί, μεθοδικοί και δυναμικοί» πρόσθεσε. «Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, δεν έχουμε αγκυλώσεις, δεν μπαίνουμε σε ράγες, ταξιδεύουμε στο όνειρο του πολίτη. Σκεπτόμαστε με αγάπη στον Έλληνα», κατέληξε.

Ο Αλ.Αλαβάνος αναφέρθηκε στις ανεπάρκειες του συστήματος των debate, που δεν επιτρέπουν το διάλογο των πολιτικών αρχηγών. Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι διέγνωσε κάποια κοινά στοιχεία στις ερωτήσεις τους και ειδικότερα το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος, το κατά πόσο βρίσκεται σε πτώση, όπως και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. «Αυτό που θα μπορούσε κανείς να πει, είναι γιατί τα ιδιωτικά κανάλια βρίσκονται εδώ, όταν υπάρχει ένα γκρίζο περιβάλλον, όταν δεν υπάρχει πλήρης αδειοδότηση, όταν δεν υπάρχει τάξη σε αυτό το ζήτημα», διερωτήθηκε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ο οποίος επί 15 χρόνια υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περιβαλλοντικά θέματα. «Εχω ακούσει πολλές φορές στις τηλεοράσεις τη φράση και οι τριακόσιοι. Όχι, δεν είμαστε ίδιοι. Εμείς έχουμε ιστορία, κληρονομιά, αγώνες και αποτελέσματα στους αγώνες μας και θα κριθούμε από αυτά», συμπλήρωσε.

Η Αλ.Παπαρήγα δήλωσε ότι «το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι πραγματικό αλλά μετατράπηκε σε είδωλο με στόχο να κρυφθεί η πραγματικότητα, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν διαφορές». Στις 8 Ιούνη, πρόσθεσε η γγ του ΚΚΕ, θα επιδράσουν στο λαό τα αποτελέσματα της κάλπης και αυτό που περιμένει τους εργαζόμενους, είναι χολή. «Απευθυνόμαστε στα εργατικά στρώματα και ιδιαίτερα στους νέους», είπε η κα Παπαρήγα και τους λέμε ότι σε αυτή την κάλπη πρέπει να αναμετρηθεί η ικανότητα του λαού να είναι απείθαρχος και να αντεπιτεθεί. Χρειάζεται αιφνιδιαστική αντεπίθεση, να μας ψηφίσουν και όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας , γιατί το ΚΚΕ μπορεί να διαχειριστεί με ευθύνη την ψήφο τους, κατέληξε.

Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι «υπάρχει επιλογή. Η ψήφος επηρεάζει την ζωή όλων μας και καθορίζει την πορεία της Ελλάδας που περνά μια βαθιά κρίση, θεσμική, αξιακή και πολιτική. Το δίλημμα είναι πραγματικό: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». «Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να κάνουμε την Ελλάδα με τους πέντε στόχους που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ ένα ευνομούμενο κράτος με 'πράσινη ανάπτυξη', παιδεία για όλους, κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή φωνή στο εξωτερικό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις και να πετυχαίνει. «Μπορούμε να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας και σε αυτό δεσμεύομαι να δώσω την μάχη μαζί με κάθε 'Ελληνα και κάθε Ελληνίδα. Η ψήφος μας είναι σημαντική για μια νέα αρχή, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, η νίκη του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τη νίκη της ελπίδας και της νέας προοπτικής» κατέληξε.

Τέλος, ο Κ.Καραμανλής έθεσε εκ νέου το δίλημμα «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» και πρόσθεσε ότι «είναι αποφασισμένος να βαδίσει τον δρόμο των δύσκολων αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων παραβλέποντας το πολιτικό κόστος». «Βιώνουμε μία ξεχωριστή εποχή λόγω της κρίσης», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να μειώσουμε τις συνέπειες για την χώρα μας και να τρέξουμε για να προλάβουμε τις εξελίξεις στην μετά την κρίση εποχή. «Έχουμε δύο δρόμους, συνέχισε ο κ. Καραμανλής: ο ένας είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας, του μηδενισμού, του να ποντάρει κανείς στο 'όχι σε όλα', να επενδύει στην σκανδαλολογία, όταν μάλιστα βαρύνεται από την συγκάλυψη τεράστιων σκανδάλων, όπως το έγκλημα του χρηματιστηρίου στο παρελθόν του». πό την άλλη, τόνισε, είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, που σημαίνει δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι μια περίοδος σαν όλες τις άλλες», είπε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι είναι εποχή που πρέπει να προχωρήσουμε σε δύσκολες αποφάσεις και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται πολιτικό θάρρος. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι χρέος του να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις παρά το πολιτικό κόστος. «Το δρόμο των αποφάσεων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων καλώ τους πολίτες να τον κάνουμε μαζί», κατέληξε.

Καθυσηχαστικός ο Δ.Αβραμόπουλος για το τρίτο κρούσμα


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009

Καθυσηχαστικός ο Δ.Αβραμόπουλος για το τρίτο κρούσμα της νόσου της γρίπης σε δήλωσή του στη ΝΕΤ.
Τα δύο κρούσματα αφορούν παρέα φοιτητών απο το Εδιμβούργο.Εχουν βρεθε΄΄ι και οι άλλοι της παρέας που συμμετείχαν σε πάρτυ, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Η ΕΛλάδα απέδειξε ότι είναι πανέτοιμη, αφού το κρούσμα το διέγνωσε το μηχάνημα με τη θερμική μέθοδο με τη βοήθεια των ΕλλήνωνΕπιστημόνων.Δέν υπάρχει λόγος καμμίας ανησυχίς δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος, δέν υπάρχει υψηλός κίνδυνος, απλά πρέπει να προσέχουμε και να παίρνονται τα απαράιτητα μέτρα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Σπουδαστής σκόρπισε τον πανικό στη Μύκονο


Tεταρτη 27 Μαΐου 2009, zougla.gr
Σπουδαστής  σκόρπισε τον πανικό στη Μύκονο
Ολονύχτιο θρίλερ με νεαρό στη Μύκονο. Σε κατάσταση αμόκ, ένας 20χρονος σπουδαστής σκόρπισε τον πανικό στους θαμώνες καφέ στον Ορνό, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει με τα δύο μαχαίρια που κρατούσε. Μετά από κυνηγητό, κλειδώθηκε σε ένα ακατοίκητο σπίτι και τραυμάτισε ελαφρά δύο αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν.

Όλα ξεκίνησαν στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ύστερα από καυγά που είχε ο 20χρονος με τη φίλη του. Ο νεαρός ανέβηκε στην μπάρα του καταστήματος που διασκέδαζε, άρπαξε δύο μαχαίρια, και έχοντας χάσει κάθε έλεγχο άρχισε να απειλεί «θεούς και δαίμονες». Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο 20χρονος όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να διαφύγει.



Ακολούθησε κυνηγητό στα σοκάκια του Ορνού. Ο σπουδαστής ανέβηκε στην ταράτσα ενός ακατοίκητου σπιτιού, έσπασε το παράθυρο και «ταμπουρώθηκε». Στις 5:30 το πρωί και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις που έπεσαν στο κενό, ο 20χρονος επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον αφοπλίσουν, μαχαιρώνοντάς τους στην πλάτη.

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Σύρο. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση.

Σήμερα το πρωί προσέρχεται στον εισαγγελέα, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη για να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι της Άνδρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009 (zougla .gr)
Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι της Άνδρου



Σε βραχώδη ακτή προσάραξε σήμερα δεξαμενόπλοιο κατά τους χειρισμούς απόπλου από το λιμένα Γαυρίου στην Άνδρο.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μεταφέρει καύσιμα, έχει μεταφερθεί στο λιμάνι για επισκευή, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ρύπανση.

kraxtis-gr.blogspot.com

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου


ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5/ 2009 Πηγή:ANT1


Διακαναλική συνέντευξη Τύπου, εν όψει των ευρωεκλογών, παραχωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 15.00 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί και από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Είναι απαράδεκτη η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που αποδυναμώνει συστηματικά τις δομές πρόνοιας που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας των Δήμων Χολαργού και Αγ. Παρασκευής «ΑΡΓΩ».

«Χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από το πρόβλημα της εξάρτησης από ναρκωτικά, αλλά και από άλλες εξαρτήσεις, έχουν ανάγκη τα κέντρα πρόληψης που δυστυχώς σήμερα υποχρηματοδοτούνται», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τα κέντρα αυτά που δημιουργήθηκαν επί των ημερών μας, θα έπρεπε σήμερα να λειτουργούν και να αυξάνονται, όμως έκλεισαν ακόμα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών των Κέντρων Πρόληψης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Τρίτο κρούσμα νέας γρίπης στην Ελλάδα


ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5/2009 - ΑΝΤ1

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Εντός της ημέρας αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, όπου έγινε νωρίτερα έκτακτη σύσκεψη. Όσον αφορά στα δύο νέα κρούσματα, πρόκειται για δύο νεαρούς φοιτητές που επέστρεψαν από το Εδιμβούργο. Ένας νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο και ο άλλος στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές ήταν παρέα, ενώ οι εξετάσεις του τρίτου εξ αυτών βγήκαν αρνητικές.

kraxtis-gr.blogspot.com

Εξοργισμένη η Ντόρα με τον Στυλιανίδη…ο οποίος προσχωρεί στο στρατόπεδο Σαμαρά!

27-Μάι-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

1142758 by piazzadelpopolo
Η κάκιστη πορεία του κυβερνητικού έργου (ποιου;;;), σε συνδυασμό και με την πτωτική πορεία της εικόνας του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, έχει φέρει στο εσωτερικό της ΝΔ μια έντονη διαδοχολογία, η οποία δεν έχει τέλος. Μπακογιάννη, Σαμαράς, Αβραμόπουλος περιμένουν στην γωνία και ήδη τα πρώτα στρατόπεδα έχουνε δημιουργηθεί! Η αδράνεια και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης δημιουργούν νέες ετερόκλητες οριζόντιες – συμμαχίες στο «γαλάζιο» σύστημα και τροφοδοτούν τα σενάρια για τη «μετακαραμανλική εποχή».
Στον εσωκομματικό πόλεμο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε μεταπηδήσει με τεράστια ευκολία από το στρατόπεδο των Καραμανλικών, σε αυτό των Μητσοτακικών. Από εκεί, με επίσης μεγάλη ευκολία πήρε μεταγραφή για την ομάδα που στήριζε τον Έβερτ, για να έρθει το συνέδριο της ΝΔ το 1997, για να εισχωρήσει ΚΑΙ πάλι στον πυρήνα του Καραμανλή. …
Τώρα παρά το κατάπτυστο δίλημμα «Καραμανλής ή χάος;», το οποίο νομίζει ότι τον χρήζει αρχηγό του πυρήνα των Καραμανλικών, δεν έχει καλύψει το χαμένο έδαφος για να φανεί ως «αξιόπιστη επιλογή», λόγω των προσωπικών του επιλογών, εκθέτοντας μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Έτσι μετά τα μπουζούκια και το Παρίσι, βρίσκεται ήδη πολύ πίσω από άλλους υπουργούς της γενιάς του, σαν τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Επομένως πρέπει να βρει πολιτική εσωκομματική στέγη. Και την βρήκε στην Ντόρα Μπακογιάννη. Όμως κι αυτήν την … ξέχασε!
Επόμενος σταθμός του Ροδοπίτη υπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες οι συναντήσεις τους έχουν πυκνώσει και μάλιστα, απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον στηρίζει όσο δεν πάει!!! Πως αλλάζουν οι εποχές…
Την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε δουλειά στο Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που ήταν τότε μεταπτυχιακός φοιτητής του εκεί Πανεπιστημίου. Όμως παρά την φιλευσπλαχνία του Σαμαρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ο ιδεολογικός εμπνευστής των ψηφισμάτων της ΟΝΝΕΔ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 κατά του αποστάτη, τότε, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα πρόεδρος της Οργάνωσης, ο Στυλιανίδης πρωταγωνίστησε στην εκδίωξη των νεολαίων που ήλεγχε παλαιότερα ο Μεσσήνιος υπουργός!
Σήμερα όμως, οι εξελίξεις επιτάσσουν άλλα … ήθη!

Πώς πλούτισε η «παπαγαλίνα» της Ν.Δ.


Το πρόσωπο των ημερών στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι αναμφίβολα η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία ως εκπρόσωπος Τύπου προπαγανδίζει το έργο της Ν.Δ. και προβάλλει ούτε λίγο ούτε πολύ μια χώρα που έχει καταπολεμήσει την ανεργία, οι συνταξιούχοι της τρώνε με χρυσά κουτάλια, έχει εξαφανίσει τα λουκέτα των επιχειρήσεων, δημιούργησε μια οικονομία-πρότυπο και εξάλειψε τη διαφθορά και τα σκάνδαλα(protothema.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΘΡΟ....

kraxtis-gr.blogspot.com.


Υπό πλήρη έλεγχο θα τεθεί η πυρκαγιά στη Δεσκάτη Γρεβενών


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Μαΐου 2009,

Υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να τεθεί εντός των επόμενων ωρών η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες από κεραυνό σε δύσβατη δασική έκταση, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων στο δήμο Δεσκάτης Γρεβενών.

Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 άντρες (protothema.gr).

kraxtis-gr.blogspot.com

Πολύ κοντά στο μπαμ με Κατσουράνη!

Ο Κώστας Κατσουράνης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Μολδαβία ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009
Έτοιμος να... ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό γιατί οι "πράσινοι" βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κώστα Κατσουράνη! Και μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής άσος είναι κοντά στην Παιανία!
Την περασμένη Κυριακή, ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα συναντήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα με ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Και εκεί μπήκαν οι... βάσεις της σπουδαίας αυτής μεταγραφής, μια και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.
Όσον αφορά το περίφημο ποσό των 5 εκ. ευρώ που θα πρέπει να εισπράξει η ΑΕΚ αν ο "Κατσούρ" επιστρέψει σε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, φαίνεται πως έχει βρεθεί ένα... παραθυράκι. Το οποίο θα χρησιμοποιήσουν στο "τριφύλλι" για να γλιτώσουν αυτό το τεράστιο ποσό!
Σαφώς και μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή, κανείς δεν μπορεί αν είναι σίγουρος. Όμως, αθόρυβα ο Παναθηναϊκός προχώρησε πολύ μια σπουδαία κίνηση, που θα λύσει τα χέρια του Τεν Κάτε αν ολοκληρωθεί σε δύο θέσεις. Τόσο στα χαφ, όσο και στο κέντρο της άμυνας, μια και πλέον (αν τελικά αποχωρήσει ο Βαβζίνιακ) δεν θα χρειαστεί να αποκτηθεί και δεύτερο στόπερ!
Αρέσει ο Φούλοπ!
Όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ούγγρος Μάρτον Φούλοπ της Σάντερλαντ φαίνεται πως είναι ο... εκλεκτός του "τριφυλλιού". Ο 26χρονος γκολκίπερ βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 98 εκατοστά. Αρέσει πολύ στον Αντωνίου και τον Τεν Κάτε και θα γίνει προσπάθεια απόκτησής του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2010, αλλά και πάλι η Σάντερλαντ έχει αρκετά μεγάλες οικονομικές αξιώσεις για να τον παραχωρήσει.
Ο Φούλοπ είναι 18 φορές διεθνής, ξεκίνησε την καριέρα του στην ΜΤΚ και εν συνεχεία έχει αγωνιστεί σε αρκετές αγγλικές ομάδες (Τότεναμ, Τσέστερφιλντ, Κόβεντρι, Λέστερ, Στόουκ, Σάντερλαντ) (novasports.gr)
kraxtis-gr.blogspot.com

τα προβλήματα με το φράγμα της Μόρνας καλά κρατούν



Τεταρτη 27 μαιου 2009

«Κανείς δεν πρόκειται να στερήσει από τους πολίτες της Βορείου Πιερίας από το ιερό αγαθό του νερού, που με πολύχρονο αγώνα και κόπο επιτύχαμε να παρέχουμε», διαβεβαιώνει τους πολίτες του νομού ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει το έργο «που έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού και τόσο πολύ δικαιούνται οι πολίτες της Πιερίας», απέναντι, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, «σε κάθε μικρόψυχο πολιτικάντη, δολοπλόκο τοπικιστή ή ψυχικά ασθενή».Ο λόγος για το ΝΟμάρχη Πιερίας που χαρακτήρισε δολιοφθορείς αγνώστους, που πιθανόν να προκαλούν φθορές στο φράγμα της Μόρνας και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.
kraxtis-gr.blogspot.com

στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΥΡΙΟ - ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009


Στην Κατερίνη θα βρεθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα ξεναγηθεί και στο Μουσείο Ολύμπου.Θα στηρίξει με την επίσκεψή του την υψηφιότητα του Ολύμπου του μυθικού βουνού ώς ένα αποτ 7 θαύματα του κόσμου.

kraxtis-gr.blogspot.com