Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Σαφή και κατανοητά τα θέματα της Φυσικής

Δευτέρα, 25 Μάϊος 2009

Σαφή κατανοητά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, χαρακτηρίζει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων, για το μάθημα της Φυσικής που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι...

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών αναφέρει πως : Θέματα με ορθή διατύπωση και σαφήνεια κλιμακωτής διαβάθμισης δυσκολίας, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερη μαθηματική ικανότητα. Ιδιαίτερα το 4ο θέμα, απαιτεί σε βάθος κατανόηση φυσικών εννοιών.
Σαφή και κατανοητά χαρακτήρισαν και τα θέματα των Αρχαίων οι υποψήφιοι, που διαγωνίστηκαν στο μάθημα αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 4-1

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009


kraxtis-gr.blogspot.com

Πυρετός αγωνίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Ανεβαίνει το θερμόμετρο, ανάβουν τα λόγια, μεγαλώνει και η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για εκείνους τους ακριβούς ψηφοφόρους, οι οποίοι εξέφρασαν το 2004 την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ, την εξέφρασαν και το 2007, τώρα όμως έχουν πεισμώσει και αρνούνται να γυρίσουν πίσω.
Η διαφορά με την οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ προηγείται του κυβερνώντος κόμματος δεν κλείνει, και η αγωνία για την απόκτηση κάποιων εν δυνάμει ψηφοφόρων φτάνει στο κατακόρυφο. Σ’ αυτή την αγωνία υποτάσσονται οι προσλήψεις μερικών χιλιάδων ανέργων-για ορισμένο όμως χρόνο- σ’ αυτή την αγωνία υποτάσσονται και οι προεκλογικές εκστρατείες, με καμιά φορά και δυο ομιλίες ή συγκεντρώσεις των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων.
Στο μεταξύ, τις μετρήσεις για δυο εξελίξεις είναι που περιμένει η κυβέρνηση, για να μπορεί να προσεγγίσει το αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου:
*Το σκέλος της υπόθεσης Siemens, το οποίο έχει να κάνει με τον πρώην υπουργό Μεταφορών (και μετέπειτα Πολιτισμού) Μιχάλη Λιάπη.
*Την αποτελεσματικότητα της πόλωσης που το πρωθυπουργικό επιτελείο επεδίωξε χάριν της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του 2007, με ακραίες τις εκδηλώσεις απέναντι στη «βαρβαρότητα», την οποία τους καταλόγισε ο Γ. Παπανδρέου, και τα τηλεοπτικά «παπαγαλάκια».
Η παγίωση των τάσεων της κοινής γνώμης γνωρίζουν όλοι στο Μαξίμου θα έρθει το βράδυ της Πέμπτης, μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών. Μέχρι τότε ο Κώστας Καραμανλής θα συνεχίσει τις προσπάθειες προσέγγισης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων με περιοδείες, συγκεντρώσεις και ομιλίες. Ταυτόχρονα, θα επιχειρεί και την επαναπροσέγγιση του επιχειρηματικού κόσμου, μετά την κριτική που δέχτηκε από τον Δ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ. Ευκαιρία αποτελεί το ετήσιο συνέδριο του “Economist”, στο οποίο έχει κληθεί να μιλήσει, όπως έχει κληθεί να μιλήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, που δυναμικά πλέον έχει μπει στην κούρσα της διαδοχής.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί σημείο συνάντησης για τους αρχηγούς (και τα κορυφαία στελέχη) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ, θα αναπτύξει τις απόψεις του για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης και την «πράσινη ανάπτυξη» ενώπιον των συνέδρων και του Τύπου.
Επιμένοντας, κατά τα άλλα, στη διάκριση μεταξύ σοσιαλισμού (της εκδοχής της σημερινής σοσιαλδημοκρατίας) και της βαρβαρότητας (της ΝΔ και του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού) κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης. Στο πλαίσιο της προσπάθειας περαιτέρω προσέγγισης των λαϊκών στρωμάτων, σήμερα το μεσημέρι, στις 12, επισκέπτεται το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ- enet.gr

Βαρβαρότητα και Σύμφωνο Σταθερότητας

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Μαϊ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

Τα δικά τους "δεν γίνεται" είναι τα δικά μας "ΜΠΟΡΟΥΜΕ"!!



Όλη η ομιλία στη Λαμία εδώ!

kraxtis-gr.blogspot.com

Η μεγάλη επιστροφή του πα...πα...πα...

Δευτέρα, 25 Μάϊος 2009

Και ξαφνικά εμφανίστηκε.....
Τελικά ο πα...πα...πα....παπαγαλάκιας ζει....
Τιμής ένεκεν, πάρτε και μια εναλλακτική διαφήμιση:
τον ΠΟΥΛΟ, θα τον ΠΙΟΥΜΕ....



Π. Μπεγλίτης: η αποχή εξυπηρετεί την κυβέρνηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: να συσπειρώσει, αφενός την κομματική της βάση και, αφετέρου, να κουράσει το ευρύ εκλογικό σώμα, σπρώχνοντάς το στην αδιαφορία και την αποχή.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του διλήμματος "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ο κ. Μπεγλίτης τονίζει ότι αυτό "συνδέεται με πολιτικές και όχι με πολίτες". Και προσθέτει ότι "οι πολίτες είναι τα θύματα αυτών των πολιτικών".

Επιπλέον, τονίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους "βαρβάρους" ως "μια κάποια λύση" για να περισώσει την καταρρέουσα πλειοψηφία της.

Ο κ. Μπεγλίτης θεωρεί ότι ο απολογισμός της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα θετικός και πολύ μεγάλη η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Θεωρεί επίσης ότι θα είναι πολύ σημαντικό να προκύψει μια σοσιαλιστική πλειοψηφία στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αντίστοιχε πολιτικές των κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, τονίζει: "Για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική ευκαιρία για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αλλαγής των συντηρητικών συσχετισμών στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη διαμόρφωση προοδευτικών πλειοψηφιών, αναγκαία προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κρίση και τα αδιέξοδα που παρήγαγε η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τα τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπισθούν μέσα από την ανάδειξη της εναλλακτικής στρατηγικής που υπερασπίζεται η σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία"(enet.gr).

kraxtis-gr.blogspot.com

Aποχωρεί και ο Βγενόπουλος!

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Από τη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου Το «χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης» ή «βόμβα μεγατόνων»; Από όποια πλευρά και να εξετάσουμε την είδηση περί αποχώρησης του Ανδρέα Βγενόπουλου από τα κοινά του Παναθηναϊκού, το γεγονός αποτελεί σημαντική είδηση.

Ο άνθρωπος που πριν από μερικούς μήνες οραματίσθηκε και κατάφερε να κάνει πράξη τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, ενώνοντας όλες τις συνιστώσες στο «πράσινο στρατόπεδο», ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από τον χώρο, τονίζοντας ότι ο κύκλος του έκλεισε και πως ο αγώνας του ολοκληρώθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση του κ Βγενόπουλου

«Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού έγιναν, με συλλογικές προσπάθειες και με την βοήθεια και των φιλάθλων, σημαντικές αλλαγές και βήματα προόδου. Από την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , έχει ικανό και ισχυρό Πρόεδρο με τις απαραίτητες εξουσίες, εξαιρετικό διοικητικό και τεχνικό επιτελείο και μεγάλη οικονομική ευρωστία. Θεωρώ ότι ο αγώνας μου για να συμβάλλω και εγώ στις σημερινές εξελίξεις δικαιώθηκε αλλά και ολοκληρώθηκε.
Σήμερα ανακοινώνω ότι αποχωρώ οριστικά από έναν χώρο "παραγόντων" που δεν είναι συμβατός ούτε με τον χαρακτήρα ούτε με τις αρχές μου και στον οποίο συμμετείχα προσωρινά με μοναδικό κίνητρο την μεγάλη μου αγάπη στον Παναθηναϊκό και με στόχο να μπούμε επιτέλους σε μια νέα πορεία αντάξια της ιστορίας μας.
Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη τους την οποία προσπάθησα να τιμήσω με μεγάλο προσωπικό κόστος.
Σαν απλός φίλαθλος και εγώ πλέον, θα είμαι πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό και θα πηγαίνω στα γήπεδα, όποτε μπορώ, για να χαίρομαι ή να λυπάμαι μαζί με την υπόλοιπη πράσινη οικογένεια.
Οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχω (το 11%) θα μείνουν στην οικογένειά μου για πάντα και τα δικαιώματά τους θα ασκούνται δια πληρεξουσίου και από ανθρώπους που θα εμπιστεύομαι ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του Παναθηναϊκού. Τα δικαιώματα ψήφου τα εκχωρώ κατ' αρχήν στον κ. Ν. Πατέρα για όσο χρόνο επιθυμεί να είναι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, και τον ευχαριστώ για τις μεγάλες προσωπικές θυσίες που κάνει στην επιδίωξη των κοινών μας οραμάτων»(novasports.gr.)

kraxtis-gr.blogspot.com

Τα θέματα στα Αρχαία

Δευτέρα, 25 Μάϊος 2009


ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ

















Τα θέματα στη φυσική

Δευτέρα, 25 Μάϊος 2009


ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ





















ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΗΠ ΠΙΕΡΙΑΣ - μοίρασε οικολογικές λάμπες

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Μία πρωτοπόρα κίνηση έκαναν το Σάββατο ο Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων Πιερίας, σε συνεργασία με την ετιαρεία GEYER, όπου μίλησαν για την αξία και την αναγκαιότητα χρήσης της νέας "οικολογικής " λάμπας .Ο πρόεδρος του ΣΕΗΠ μίλησε για την αναγκαιότητα και την εξοικονόμηση της ενέργειας που επιτυγχάνεται με την χρήση της λάμπας αυτής. Μοίρασαν δέ δωρεάν 2000 λάμπες.Σήμερα συνεχίζεται η δράση και η διανομή στην Κετρική Πλατεία της Κατερίνης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ:
Εμείς συμπληρώνουμε για τη δική σας ενημέρωση ότι:οι οικολογικές λάμπες έχουν διάρκεια ζωής 812 χρόνια έναντι 1 των συμβατικών λαμπτήρων, ενώ γλιτώνουν από την ατμόσφαιρα 129 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (λάμπες εξοικονόμησης 29 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κοινοί λαμπτήρες 150 κιλά).
Περαιτέρω, το κόστος αγοράς και χρήσης (μαζί δηλαδή με το λογαριασμό της ΔΕΗ) είναι 23 ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι λάμπες πυρακτώσεως στοιχίζουν 78 ευρώ, αυξάνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου, ενώ το κυριότερο είναι ότι καταστρέφουν το κλίμα Χαρακτηριστικό είναι ότι αν στη χώρα μας αλλάζαμε όλες τις συμβατικές λάμπες με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, θα γλιτώναμε συνολικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1,4 εκατ. τόνους ετησίως, το ισοδύναμο ενός μέσο σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που καιει λιγνίτη... Αντιθέτως,οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα, ωστόσο υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και απαιτούν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

kraxtis-gr.blogspot.com

Το πε, το πε, ο παπαγάλος...

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Μαϊ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

στο Μαξί, στο Μαξίμου πάει άλλος!

Από την ομιλία του Παπανδρέου στη Λαμία

Όσο για τη συγκέντρωση του κουρασμένου στην Τρίπολη...
Προφανώς έβγαλαν έξω, τους σκασμένους από την ζέστη του κλειστού συνοικιακού γυμναστηρίου της Άρτας, για να πάρουν αέρα.
Γιατί, αμφιβάλλω αν είχε περισσότερους...

kraxtis-gr.blogspot.com

Η ατζέντα της ημέρας


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (enet.gr)

Οι συναντήσεις και εκδηλώσεις της ημέρας.

Στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, πραγματοποιείται συνέδριο του Εκόνομιστ. Στις 09:45 θα μιλήσει ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, στις 13:35 ο υπουργός Τουρισμού, Κώστας Μαρκόπουλος και στις 15:30 ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου.

- 10:30 Στη Θήβα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας θα εγκαινιάσει την έναρξη λειτουργίας θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης τοξικομανών γυναικών κρατουμένων στον Ελαιώνα Θηβών.

- 12:00 Στο υπουργείο Μεταφορών, ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης θα παρουσιάσει ειδικά βιβλία εξέτασης για τη χορήγηση άδειας οδήγησης.

- 12:00 Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, η Βωβός ΑΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

- 12:00 Στην Αθήνα (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Το ΚΚΕ για την ΕΕ και τις ευρωεκλογές".

- 17:30 Στη Θεσσαλονίκη (Hyatt Regency) θα γίνει εκδήλωση με θέμα: "Η οικονομική κρίση και οι επιχειρήσεις πληροφορικής" διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας.

- 18:00 Στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 29) κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το ΕΒΕΘ θα παρουσιαστούν τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας γυναικών και νέων.

-18.15 Στο Μέγαρο του ΣΕΒ, Ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

- 19:00 Στο ξενοδοχείο Κάραβελ της Αθήνας, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής" διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ευρώπης".

- 21:30 Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο δεύτερο τελικό των πλέι - οφ της Α1.

kraxtis-gr.blogspot.com

Μυρίστηκαν «πελάτες» μέσω διορισμών στους δήμους και διαγκωνίζονται για τις ψήφους 20.000 ρουσφέτια διχάζουν 3 υπουργούς Ακολουθούν 40.000 για Δημόσι


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (enet.gr)
Προσλήψεις στους δήμους και το Δημόσιο τάζει η κυβέρνηση όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά οι ρουσφετολογικές προσλήψεις πυροδότησαν ενδοκυβερνητική ένταση. Ιδιαίτερα στη Β' Αθήνας, όπου πολιτεύονται πρώην και νυν υπουργοί Απασχόλησης και στην οποία θα κατεβεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ. Και στην αποδεκατισμένη, λόγω κρατικών θέσεων, ΔΑΚΕ ξέσπασε κόντρα για τη διαδοχή Πουπάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ STAGE

Νεοδημοκρατικές έριδες για 20.000 ρουσφέτια

Εν μέσω κυβερνητικής κρίσης, ως αποτέλεσμα και της δημοσκοπικής καθίζησης της Ν.Δ., υπουργοί και κομματικοί της Ρηγίλλης διαγκωνίζονται για τις προεκλογικές προσλήψεις... ανασφάλιστων νέων, ενώ στη ΔΑΚΕ η επιλογή του Κ. Πουπάκη για την Ευρωβουλή πυροδότησε το φιτίλι της έντασης....

Πλήρες θέμα..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !! ΔΕΙΤΕ ΤΟ - Kostas with... skandalopetra

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009


Kostas with... skandalopetra

Ενα βιντεάκι από το διαδίκτυο που αναπαριστά απλά και εύγλωττα την κατάσταση στο Μαξίμου μετά την μη παραίτηση Παυλίδη

Βγήκαν παπαγαλάκια σε παρωδία!!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Στο διαδίκτυο η πρώτη κωμική εκδοχή της αρνητικής διαφήμισης της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΠΑΣΟΚ



» μετάβαση στην δημοσίευση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

kraxtis-gr.blogspot.com

Κόντρες και...διλήμματα


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΠΗΓΗ ΜΕΓΑ)

Με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των οπαδών τους και τον περιορισμό της αποχής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με αφορμή τα τηλεοπτικά σποτ για τα πράσινα παπαγαλάκια και το δίλημμα σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Κώστας Καραμανλής από την Θεσσαλία όπου περιόδευσε έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση επιλέγει την υπευθυνότητα και όχι τον λαϊκισμό κατηγορώντας ευθέως τον Γ. Παπανδρέου.

"Σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα. Σε άλλους αφήνουμε το προνόμιο, το θλιβερό προνόμιο να αρνούνται τις υποχρεώσεις τους όταν είναι στην εξουσία και να υπόσχονται τα πάντα όταν είναι στην αντιπολίτευση" υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν το τηλεοπτικό σποτ για τα πράσινα παπαγαλάκια την αρχή μιας σειράς αρνητικής διαφήμισης εναντίον του Γ. Παπανδρέου η οποία όμως όπως λένε στην Ιπποκράτους θα βοηθήσει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό το σύνθημα που φώναξαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου όταν τον υποδέχτηκαν στην Δραπετσώνα. Ο κ. Παπανδρέου νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στην βάση της αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα επανέλαβε την λέξη βαρβαρότητα όταν αναφέρθηκε στις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα το 2007 και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει τις πυροσβεστικές μονάδες.

"Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις βάρβαρες σκηνές που είδαμε πριν από δύο χρόνια όπου καταστράφηκαν τεράστιες περιουσίες, δάση μας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε τα πυρά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία από την Χαλκίδα χαρακτήρισε αδιανόητο να αποκαλεί κάποιος τους πολιτικούς του αντιπάλους βάρβαρους.

"Δεν πίστευα ότι μπορούσανε να φτάσει ένας πολιτικός που θέλει να ονομάζεται σύγχρονος στο σημείο να αποκαλέσει τους αντιπάλους του βαρβάρους. Αγνοώντας προφανώς και τι βαρύτητα του ατοπήματος, διότι κατά την γνώμη μου είναι ατόπημα αυτό σε μία δημοκρατία" σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ αλλά και τις επιθέσεις στον Γ. Παπανδρέου για τα περί βαρβαρότητας τόνισε ότι σε περιόδους κρίσης οι πολιτικοί πρέπει να λένε την αλήθεια.

"Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν αντιληφθεί μετά την διεθνή οικονομική κρίση ότι χωρίς ένα ισχυρό κράτος που να εγγυάται την κοινωνική συνοχή και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου δεν μπορεί να πορεύονται οι κοινωνίες. Άρα έχουν κατισχύσει διεθνώς οι σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε το Μενίδι κράτησε αποστάσεις από την αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων.

"Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανούσια σκιαμαχία πράσινων παπαγάλων και γαλάζιων βαρβάρων" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα ο Γ. Καρατζαφέρης από την Ηγουμενίτσα θύμισε τι συνέβαινε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

"Αυτό που έγινε με το χρηματιστήριο ήταν σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα όταν 45 τρισ. Αλλάξανε χέρια;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Η Αλέκα Παπαρήγα απέφυγε να σχολιάσει την κόντρα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ.

"Καλούμε πανστρατιά για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής παίρνοντας υπόψη ότι έχουν μειωθεί θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο και επομένως για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής πρέπει να υπάρξει μία ουσιαστική και θεαματική άνοδος του ΚΚΕ για την οποία υπάρχουν προϋποθέσεις" τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στην εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής" επισημαίνει ότι οι σοσιαλιστές πρέπει να διατυπώσουν αξιόπιστες προτάσεις που θα ισορροπούν το στόχο της ανταγωνιστικότητας με τον έλεγχο της οικονομίας από κοινοτικές εθνικές αρχές λέγοντας ότι "οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές πρέπει να διαγράψουν ένα πειστικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας".

kraxtis-gr.blogspot.com


Μεγάλος νικητής των εκλογών η...αποχή

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΠΗΓΗ ΜΕΓΑ)

Στο μεγάλο νικητή των εκλογών τείνει να αναδειχθεί η αποχή, εάν επαληθευτούν τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Ενδεικτικά των προθέσεων των ψηφοφόρων τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας MRB για την κυριακάτικη εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στην οποία ποσοστό 29,2% δηλώνει ότι θεωρεί από πολύ έως αρκετά πιθανό να απέχει από την ψηφοφορία της 7ης Ιουνίου.

Καθοριστικός παράγων για την απόφαση των πολιτών να απέχουν δείχνει να είναι για το 24,5% η απογοήτευση την οποία αισθάνονται για κόμματα και πολιτικούς, για το 13,7% η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα, για το 12,9% το γεγονός ότι δεν τους εκφράζει κανένα κόμμα.

Χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν η απουσία προσδοκίας για κάποια αλλαγή, η αποδοκιμασία αλλά και η απόσταση από τον τόπο που οι πολίτες ψηφίζουν.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 όπου το 42,8%, δηλώνει ότι σκέφτεται να απέχει από τις κάλπες. Όμως και στις ηλικίες από 35 έως 44 η πρόθεση για αποχή φτάνει το 36,1%, ενώ και ένας στους τρεις νεότερους ψηφοφόρους από 18 έως 24 ετών θεωρεί πολύ πιθανό να μην πάει να ψηφίσει.

Το ενδεχόμενο η αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου να καταγράψει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποχής μετά την μεταπολίτευση, προβληματίζει έντονα τον πολιτικό κόσμο που φοβάται ότι το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

kraxtis-gr.blogspot.com

"Υποπέσαμε σε λάθος"

 Υποπέσαμε σε λάθος

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (megatv.com)

"Ιστορική αυτοκριτική για τις μειονότητες" χαρακτηρίζουν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε τοπικό συνέδριο, τουρκικές εφημερίδες.

"Αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης" κατονόμασε ο Τούρκος πρωθυπουργός την "εκδίωξη από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα στο παρελθόν".

"Επί χρόνια, στη χώρα αυτή έγιναν κάποια πράγματα. Εκδιώχθηκαν όσοι είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Μήπως βγήκαμε κερδισμένοι; Θα πρέπει να το σκεφτούμε. Αλλά κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί με ψυχραιμία. Αυτό, στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης. Στο λάθος αυτό, ορισμένες φορές υποπέσαμε και εμείς, αλλά όταν σκέφτεται κανείς με ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται και λέει, τι λάθη κάναμε" πρόσθεσε ο Ερντογάν στην ομιλία του ενώπιον μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη ξένων επενδύσεων στην Τουρκία και επέκρινε όσους εναντιώνονται σε αυτές.

"Ιστορική αυτοκριτική" χαρακτηρίζουν τα λόγια Ερντογάν οι τουρκικές εφημερίδες "Χουριέτ", "Ραντικάλ" και "Βατάν".

Στην εφημερίδα "Βατάν" υπάρχει και ένα δημοσίευμα για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και τους διωγμούς που έχουν υποστεί. Ο τούρκος δημοσιογράφος που έχει γράψει βιβλία για το φόρο περιουσίας που επιβλήθηκε σε μη μουσουλμάνους αλλά και την απέλαση των Ελλήνων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει στην εφημερίδα ότι "τα μειονοτικά δικαιώματα και θέματα όπως το περιουσιακό ζήτημα των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων και οι δημοκρατικές εκλογές στα όργανα των μειονοτήτων, είναι εσωτερικά δομικά θέματα της Τουρκίας".

kraxtis-gr.blogspot.com

68 πούλμαν πήγαν στην Τρίπολη... Αποτυχημένη και αυτή η συγκέντρωση της ΝΔ. Οργή Καραμανλή...

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009
Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Το ίδιο απογοητευτική με της Λάρισας ήταν η συγκέντρωση της ΝΔ στην Τρίπολη, όπου μίλησε ο Κ. Καραμανλής. Ο κόσμος ήταν λίγος και τα προσχήματα σώθηκαν με τα 68 πούλμαν που είχαν πάει με "μεταφερόμενους οπαδούς" από όλη την Πελοπόννησο και ορισμένα από την Αθήνα. Μόνο από την Μεσσηνία πήγαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 25 πούλμαν.
Η αποτυχία της συγκέντρωσης φέρεται να εξόργισε και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή ο οποίος ζήτησε ευθύνες από τους επιτελείς του κόμματος. Υστερα και από αυτή την αποτυχία, πάντως, υπάρχει πλέον ζήτημα τι θα γίνει και με τις άλλες ανοικτές συγκεντρώσεις. Αντέχεται τέτοιος διασυρμός;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009


kraxtis-gr.blogspot.com

Ληστεία με το καλημέρα

Δευτέρα, 25 Μάϊος 2009


Ληστεία έγινε λίγο μετά τις 8 σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Καλογρέζα.
Δύο άτομα κρατώντας όπλα, απείλησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν...

άγνωστο ποσό από τα ταμεία.
Στη συνέχεια οι δύο ληστές διέφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυξάνονται οι ανάγκες στις περιοχές της Αφρικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ

Νέο επεισόδιο Πάγκαλου με το ΚΚΕ


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5/2009 Πηγή:ANT1

Και νέο θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στις ήδη τεταμένες σχέσεις του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Πάγκαλου με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με τις βολές να εξαπολύονται εκατέρωθεν.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι διεκδικεί το δικαίωμά να μην του αρέσουν οι κομμουνιστές και η Αλέκα Παπαρήγα, την οποία κάλεσε να μην υβρίζει στα κανάλια όταν δέχεται κριτική.

Την ίδια ώρα, άνοιξε κύκλος αντιπαράθεσης με αιχμή του δόρατος τους μετανάστες και τα εθνικά ζητήματα, ανάμεσα στο ΛΑΟΣ το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους.

kraxtis-gr.blogspot.com

Σεισμοί αναστάτωσαν τη βόρεια Ελλάδα


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5/2009 - Πηγή:ANT1

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε με επίκεντρο στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ ο σεισμός σημειώθηκε στις 19.17, ενώ στις 15.30 είχε προηγηθεί ασθενέστερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ.

Τα επίκεντρα των δύο δονήσεων εντοπίστηκαν σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ.

Και οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στη Θεσσαλονίκη, στους νομούς Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημίες.

kraxtis-gr.blogspot.com

Εξιτήριο για τον 19χρονο από Σισμανόγλειο


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5/2009- Πηγή:ANT1

Εξιτήριο έλαβε την Κυριακή από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο ο 19χρονος σπουδαστής που είχε προσβληθεί από τη γρίπη Α και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την περασμένη Δευτέρα.

Ο 19χρονος είχε προσβληθεί από τη νόσο και είχε έγκαιρα επισκεφθεί έναν γιατρό, καθώς είχε τα συμπτώματα μετά από ταξίδι που είχε κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το απόγευμα της Κυριακής ο πατέρας του 19χρονου ήρθε και τον παρέλαβε από το Νοσοκομείο, ενώ όπως αναφέρουν οι ειδικοί μπορεί ακόμα και να πάει σε κινηματογράφο, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.

Το θετικό είναι πως κανένα από τα 58 άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο 19χρονος δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Το ευρω-μήνυμα της Ηπείρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.5.2009 - alphatv.gr


Ρεπορτάζ: Αλ. Κουβέλης, Γ. Κείσογλου

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου ζητούν λύση στα προβλήματα τους από την ευρωβουλή. Ο αγελαδοτρόφος Δημήτρης Χίττας πήγε κόντρα στο ρεύμα και εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κτηνοτροφίας μαζί με άλλους νέους της περιοχής το 2000. Η γραφειοκρατία ήταν μεγαλειώδης.
Όσοι επιμένουν ακόμη, ζητούν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, μεγαλύτερη ευελιξία.
Σε διαρκές σφυροκόπημα της ευρωβουλής με την ψήφο τους, καλεί τους συναδέλφους του ο πρόεδρος των αργυροχρυσοχόων. Ζητάει από τις Βρυξέλλες να νομοθετήσουν ονομασία προέλευσης για τα ασημικά.
«Βουτιά» στα προβλήματα και για τους φοιτητές της Ηπείρου. Ζητούν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, στήριξη των πτυχίων τους. Όπως λένε, «να μην μοιάσουμε απλά, αλλά να ξεπεράσουμε τους ευρωπαίους».
Η ανεργία των νέων στην Ήπειρο αγγίζει το 30% σύμφωνα με τα συνδικάτα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Θέλουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι»

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.5.2009 - alphatv.gr
«

Ρεπορτάζ: Κ. Αθανασιάδη

Οι Έλληνες καλούνται στις 7 Ιουνίου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Νιώθουν όμως Ευρωπαίοι πολίτες; Ζητούν αμοιβές αντίστοιχες με των ευρωπαίων πολιτών.
Η εικόνα της υγείας θέλει ευρωπαϊκό «χτίσιμο» από την αρχή και χωρίς «λάδωμα» όπως λένε έλληνες πολίτες.
Η 30χρονη Μάρθα εκπαιδευτικός, πηγαίνει τα παιδιά της σε ιδιωτικά σχολεία επειδή, όπως υποστηρίζει, τα δημόσια δεν έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ούτε προγράμματα.
Οι έλληνες Ευρωπαίοι περιμένουν όχι μόνο απαντήσεις από τους έλληνες υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά και έργα.

kraxtis-gr.blogspot.com

Έβγαλε στην εξέδρα τον Σουφλιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 alphatv.gr

Κορυφώνεται η μάχη του «μπαλκονιού» και της επικοινωνίας, δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο Κώστας Καραμανλής από την Λάρισα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου για το σύνθημα περί «βαρβαρότητας», ενώ ανέβασε στην εξέδρα τον Γιώργο Σουφλιά. Πυρ ομαδόν και από το ΠΑΣΟΚ με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για το σποτ με τα «παπαγαλάκια».
Διαβάστε περισσότερα
kraxtis-gr.blogspot.com


Σχέδιο απελπισίας του Μαξίμου

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Ο συνδυασμός παροχών (με δανεικά) και πολιτικής πόλωσης (ακόμη και «γκρίζα» διαφήμιση) φαίνεται ότι αποτελεί την τακτική του κ. Κ. Καραμανλή εν όψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου.

Μπαράζ παροχών (με δανεικά) και περισσότερη γκρίζα διαφήμιση, μήπως... κερδίσει ήττα μόνο με 3%. Δείτε όλα τα σποτ

Ο Κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι στο αποτέλεσμα θα κρίνει και το δικό του μέλλον και έτσι τα «δίνει όλα» έως τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Ο Κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι στο αποτέλεσμα θα κρίνει και το δικό του μέλλον και έτσι τα «δίνει όλα» έως τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα σηματοδοτήσει εξελίξεις που αφορούν και την προσωπική του πολιτική πορεία, παίζει τα «ρέστα του» σε μια προσπάθεια να μειώσει όσο μπορεί τη διαφορά που χωρίζει το κόμμα του από το ΠΑΣΟΚ.

Αποτελεί κοινό μυστικό στη ΝΔ ότι η εκλογική πρωτιά δεν είναι μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που αυτή την ώρα υπάρχουν για το κυβερνών κόμμα και πως ο μόνος στόχος είναι να περιοριστεί η διαφορά σε ποσοστά κάτω του 3%.

Ο κ. Καραμανλής, πάνω στον οποίο έχει «στηθεί» το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, υιοθέτησε επιλογές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως παροχές-χαρτζιλίκι, προσλήψεις, πάσης φύσεως ρουσφέτια και βέβαια πόλωση.

Αυτή την εβδομάδα, όλο το βάρος αναμένεται να δοθεί απο τη Ρηγίλλης στην τηλεμαχία της Πέμπτης. Οι επιτελείς του Μαξίμου αναζητούν έξυπνο τρόπο για να ξεπεράσουν με τις μικρότερες απώλειες τις ερωτήσεις για τα σκάνδαλα. Ετσι, υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για τηλεοπτικό άδειασμα των πρωταγωνιστών στα σκάνδαλα, αλλά ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Συγκεντρώσεις. Επίσης, έπειτα από διαβήματα κορυφαίων υπουργών, ο κ. Καραμανλής εγκαινιάζει τον «κύκλο» ανοιχτών συγκεντρώσεων, καθώς μέχρι τώρα η σύγκριση μεταξύ των ομιλιών του σε κλειστούς χώρους και των ομιλιών του κ. Γ. Παπανδρέου σε πλατείες απέβαινε εις βάρος του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν -σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει- και οι δημόσιες παρεμβάσεις κορυφαίων υπουργών. Μέχρι τώρα, εμφανίσεις σε Μέσα Ενημέρωσης έχουν πραγματοποιήσει η Ντ. Μπακογιάννη και ο Πρ. Παυλόπουλος και από αύριο στη «μάχη» θα μπουν οι κορυφαίοι υπουργοί κ. Σουφλιάς, Μεϊμαράκης, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Παπαθανασίου.

«ΔΩΡΑΚΙΑ»
Παροχές στο «παρά πέντε» των εκλογών προβλέπει το σχέδιο του Μαξίμου που έχει μπεί ήδη σε εφαρμογή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη καταβολής των εφάπαξ ενισχύσεων στους συνταξιούχους των ταμείων του ιδιωτικού τομέα. Την ενίσχυση των 500 ευρώ παίρνουν οι συνταξιούχοι που έχουν κύρια σύνταξη μέχρι 800 ευρώ και των τρακοσίων όσοι παίρνουν σύνταξη έως 1.100 ευρώ. Στο ίδιο πακέτο είναι και η κυβερνητική εξαγγελία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν μία ομάδα που κάποτε ανήκε σχεδόν στο συνολό της στη ΝΔ και τώρα δείχνει... τάσεις οριστικής φυγής.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Οι εξαγγελίες για προσλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη και θα συνεχίσουν ακόμη και την τελευταία εβδομάδα. Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων απασχόλησης, οι οποίες θα γίνουν με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας για τρία χρόνια. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε φτάνει σε κόστος τα 3,2 δισ. ευρώ.

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
Προώθηση ρουσφετιών. Το μήνυμα έστειλε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, σε μυστική σύσκεψη που είχε στις αρχές της εβδομάδας με τους διευθυντές των γραφείων των υπουργών και των υφυπουργών. Ο κ. Αγγέλου ζήτησε από όλους να έχουν «ανοιχτές» τις πόρτες τους στους πολίτες και να υλοποιούν τα αιτήματα που τους υποβάλλουν. Παράλληλα, υποσχέθηκε πως μετά τις ευρωεκλογές θα αλλάξει η στάση και η συμπεριφορά των υπουργών έναντι των πολιτών.

Πόλωση

Υιοθέτηση τακτικής πόλωσης. Πέραν της ρητορικής που ακολουθούν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ, στη Ρηγίλλης έχουν ήδη ετοιμάσει -σύμφωνα με πληροφορίες- και διαφημιστικά μηνύματα που παραπέμπουν σε «γκρίζα» διαφήμιση.

Σε ό,τι αφορά τη ρητορική, είναι πράγματι περίεργο το ότι η ΝΔ επένδυσε -προκειμένου να πολώσει το κλίμα- στη φράση του Κ. Καστοριάδη προ 30ετίας περί «Σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας», την οποία χρησιμοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με ένα... άλμα λογικής τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι εκπρόσωποί του κατηγόρησαν τον κ. Παπανδρέου ότι χαρακτηρίζει «βαρβάρους» τους ψηφοφόρους της ΝΔ»...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Γκρίζο κοστούμι» με στόχο τον Γιώργο

Την εικόνα του κ. Γ. Παπανδρέου έχει ως στόχο η «γκρίζα διαφήμιση» στην οποία θα καταφύγει η ΝΔ προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς της.

Τα διαφημιστικά μηνύματα είναι ήδη έτοιμα, και αυτό που αναμένουν στη Ρηγίλλης είναι το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να βγουν στον «αέρα».

Ο κ. Καραμανλής θα περιμένει με τη σειρά του τα αποτελέσματα της τηλεμαχίας της Πέμπτης και την ανάλυση του κ. Γ. Λούλη για τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ. Εάν οι αριθμοί παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, τότε στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει και αυτό το «όπλο».

Το σενάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνουν παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη παροχών προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά και την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Στη συνέχεια, επιχειρείται να δοθεί η εικόνα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρεί ανεύθυνα σε αυτές τις εξαγγελίες, καθώς -σύμφωνα με το σενάριο- δεν γνωρίζει από πού θα αντλήσει αυτούς τους πόρους. Στόχος των μηνυμάτων αυτών είναι να ταυτιστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ανευθυνότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Ρηγίλλης υπάρχουν εισηγήσεις για επέκταση της λεγόμενης «γκρίζας διαφήμισης» και σε άλλους -πέραν της οικονομίας- τομείς. Οι εισηγήσεις αυτές αναφέρουν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν παλαιότερες δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη κρουσμάτων διαφθοράς και επί κυβερνήσεων Σημίτη.

Η επιλογή αυτή, εάν τελικά υλοποιηθεί, θα έχει καθαρά «αμυντικό χαρακτήρα» και ο στόχος θα είναι η προβολή της εικόνας ότι «όλοι το ίδιο είναι» σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

sarandakos@pegasus.gr

Και τώρα ο... τελικός!

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 - novasports.gr

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Γκάμπριελ Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-1 στο «Σπύρος Λούης» και ακόμα και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο, εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Καραγκούνης (πεν), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης και Πετρόπουλος τα «πράσινα» γκολ, ο Αναστασάκος εκείνο του «δικεφάλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!
kraxtis-gr.blogspot.com