Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Τρίχρονη αγόρασε εκσκαφέα έναντι 12.200 δολαρίων!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Μία τρίχρονη από τη Νέα Ζηλανδία, η Πίπι Κουίνλαν, ξύπνησε μία μέρα τους γονείς της για να τους ανακοινώσει ότι είχε αγοράσει σε δημοπρασία στο Ιντερνετ έναν... εκσκαφέα στην τιμή των 12.200 δολαρίων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Η μικρή αποφάσισε να παίξει με τον υπολογιστή την ώρα που οι γονείς της κοιμούνταν στο σπίτι της οικογένειας στο Στάνμορ Μπέι, κοντά στο Οκλαντ, έγραψαν οι Rodney Times

Εντόπισε την ιστοσελίδα δημοπρασιών TradeMe της Νέας Ζηλανδίας, την οποία είχε επιλέξει η μητέρα της και με μερικά κλικ στο ποντίκι, έκανε άθελά της την υψηλότερη πλειοδοσία για τον εκσκαφέα τύπου Kobelco

Όταν η μητέρα της, Σάρα Κουίνλαν, ξύπνησε και άνοιξε τον υπολογιστή της, έπαθε σοκ. "Βρήκα ένα email από το TradeMe στο οποίο με ενημέρωναν ότι είχα κερδίσει σε μία δημοπρασία και ένα άλλο email από τον πωλητή, το οποίο έγραφε "νομίζω ότι θα τον αγαπήσεις αυτόν τον εκσκαφέα", είπε η Κουίνλαν στην εφημερίδα.

Θεώρησε ότι προφανώς θα είχε κερδίσει κάποιο παιχνίδι Lego, το οποίο είχε αναζητήσει και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν "πήγα πίσω και ξαναδιάβασα τα emails μου και τότε διαπίστωσα ότι μου ζητούσαν 12.200 δολάρια.

Επαθα το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου". Τότε κάλεσε άμεσα την εταιρία TradeMe και τον πωλητή για να αναφέρει τί είχε κάνει η Πίπο. Τώρα πλέον, έγραψε η εφημερίδα, οι γονείς απομάκρυναν τον υπολογιστή και τον τοποθέτησαν σε σημείο που να μην τον φθάνει η Πίπι.(με στοιχεία απο το Εθνος)

kraxtis-gr.blogspot.com

Εξαλλοι οι μουσουλμάνοι της Αθήνας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Εξαλλοι οι μουσουλμάνοι της Αθήνας
Πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής έχουν προγραμματίσει μουσουλμάνοι, που διαμαρτύρονται για τη βεβήλωση του Κορανίου, που όπως υποστηρίζουν σημειώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης - σκούπας της αστυνομίας. Έρευνα έχει διαταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Μουσουλμάνοι μετανάστες πραγματοποίησαν και την Πέμπτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όπως καταγγέλλουν αστυνομικός πάτησε και έσκισε το Κοράνι, στη διάρκεια επιχείρησης - σκούπας. Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει υπάρξει επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση της καταγγελίας και έχει διαταχθεί έρευνα για την υπόθεση. Εν τω μεταξύ, τη σύλληψη ενός μετανάστη, Συριακής καταγωγής, που πέταξε μια βόμβα μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Όπως μετέδωσε ο ANT1, o συλληφθείς υποστήριξε ότι αστυνομικός κατά τη διάρκεια ελέγχου, έσκισε απόσπασμα του Κορανίου που είχε στην τσέπη του. (δειτε εδω το βιντεο!!)
kraxtis-gr.blogspot.com

Οι «παπαγάλοι» του συστήματος



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2009

Aτυχή θεωρούμε την επικοινωνιακή πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της αρνητικής διαφήμισης. Το πρώτο «γαλάζιο» τηλεοπτικό σποτ για τις ευρωεκλογές εμφανίζει τους αντιπάλους της κυβέρνησης να «παπαγαλίζουν» σενάρια καταστροφής, ενώ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη διαφήμιση, εγγυάται τη συνέχιση της ευημερίας των πολιτών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης επενδύουν πολιτικά στην επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Οι περισσότερες κυβερνήσεις πληρώνουν ακριβά την επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας, όποια πολιτική και να ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό, όμως, δεν δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση γι' αυτού του είδους την τηλεοπτική καμπάνια.

Πολιτική πρόκληση

Η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν είναι προεκλογική επινόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά μια πραγματικότητα που επηρεάζει πλέον άμεσα την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή.

Με το ελληνικό Δημόσιο σε πορεία υπερχρέωσης, τη βιομηχανική δραστηριότητα να σημειώνει πτώση που ξεπερνάει σε ετήσια βάση το 20%, την οικοδομή να έχει μπει σε φάση ύφεσης, τις εξαγωγές να υποχωρούν και τον ελληνικό τουρισμό να δέχεται φοβερές πιέσεις από την αρνητική συγκυρία και το διεθνή ανταγωνισμό, οι «παπαγάλοι» της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο.

Οι πολίτες δεν έχουν παραισθήσεις που τους οδηγούν σε αρνητικά για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση συμπεράσματα ούτε μπορεί να θεωρηθούν εύκολα θύματα μιας αντιπολιτευτικής «παπαγαλίας». Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν δυσκολότερα για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Τα «παπαγαλάκια» της εξουσίας μπορεί να έχουν πρόβλημα να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, γιατί είναι φανερό ότι έχουν συνδεθεί με τα κρατικά κονδύλια και με ένα σωρό ευκαιρίες εύκολου πλουτισμού. Αυτού του είδους τα «παπαγαλάκια» έφθειραν με τις υπερβολές και την αλαζονεία τους την κυβέρνηση Καραμανλή, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα πολιτικά πλεονεκτήματα που είχε στη διάρκεια των τελευταίων 9 μηνών. Τα «παπαγαλάκια» που στηρίζουν την προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας στους τηλεοπτικούς «παπαγάλους» δεν είναι επικοινωνιακό όπλο αλλά πολιτικό μπούμερανγκ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Η Ελλάδα μια βάρβαρη χώρα σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα είναι δεδομένη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2009

Η πολιτική διαμάχη που ξέσπασε γύρω από τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου -την οποία δανείστηκε από το μαρξιστή φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη- «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» επιδιώκει να κρύψει μια αρκετά βάρβαρη πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα κερδίζει έδαφος τις τελευταίες τετραετίες η βαρβαρότητα. Πρόκειται για την προσαρμογή μας σε μία ανησυχητική διεθνή τάση.

Εικοσαετία υποβάθμισης

Η διολίσθηση της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού, διοικητικού συστήματος προς τη βαρβαρότητα είναι μια υπόθεση που εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού στη χώρα μας.

Στη δεκαετία του '90 ήρθαν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και λαθρομετανάστες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, και ιδιαίτερα από την Αλβανία. Εντάχθηκαν στο οικονομικό και κοινωνικό μας σύστημα σε συνθήκες απόλυτης βαρβαρότητας. Δεν αναγνωρίστηκαν βασικά οικονομικά τους δικαιώματα, πολλοί από αυτούς υποβαθμίστηκαν σε ένα είδος σύγχρονων δουλοπάροικων, ενώ δημιουργήθηκε ολόκληρη «βιομηχανία» γύρω από το λεγόμενο trafficking των γυναικών. Δίκτυα πορνείας παρέσυραν και στη συνέχεια εγκλώβισαν, με την ανοχή και τη συνενοχή των Αρχών, πολλές χιλιάδες νέες γυναίκες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας το δυτικό «όνειρο».

Μια πρόχειρη ανάλυση των κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων της τελευταίας 20ετίας δείχνει ότι είμαστε πολύ πιο βάρβαροι απ' ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε και πως έχουμε εξοικειωθεί με σύγχρονες μορφές βαρβαρότητας.

Νέα χαρακτηριστικά

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται νέα χαρακτηριστικά της ελληνικής βαρβαρότητας, που αποτελεί μέρος μιας ανησυχητικής διεθνούς τάσης.

Έχουμε, για παράδειγμα, εντυπωσιακή ανάπτυξη του δουλεμπόριου, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις στήνεται από τις τουρκικές Αρχές και φαίνεται να αποδίδει οικονομικά εξαιτίας και της αξιοπερίεργης αδράνειας των ελληνικών Αρχών. Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας και της Πάτρας αρχίζουν να θυμίζουν Καμπούλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική οπισθοδρόμηση στη χώρα μας.

Και ενώ μέχρι το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης επικρατούσε η αντίληψη ότι τα στοιχεία της νεοελληνικής βαρβαρότητας ήταν κυρίως εισαγόμενα, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα. Έχουμε πλέον να κάνουμε με μια βάρβαρη αντιμετώπιση των συμπολιτών μας με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, των ηλικιωμένων που δεν έχουν τα μέσα και των ανήμπορων, των νεόπτωχων και αυτών που είναι υποχρεωμένοι να ζουν καθημερινά σε συνθήκες ανασφάλειας.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δασκάλα... απολύμανε τους μαθητές της

Δασκάλα... απολύμανε τους μαθητές της


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Μαΐου 2009, zougla.gr

Δασκάλα σε βρεφονηπιακό σταθμό απολύθηκε γιατί «ψέκαζε» τα παιδιά με αποσμητικό χώρου, κρατούσε αυτά που λερώνονταν με τα βρώμικα ρούχα τους, ενώ τα ανάγκαζε να πλένουν τα χέρια τους με απολυμαντικό.

Η 48χρονη Ελίζαμπεθ Ντέιβις κατηγορήθηκε ότι «ταπείνωνε» τα ανήλικα, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, αφού, μεταξύ άλλων, έβαζε τους μαθητές της να κάθονται πάνω σε εφημερίδες μέχρι να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν.

Όπως ήταν φυσικό, ο διευθυντής του σχολείου Hafod Primary School στη Νότια Ουαλία «έδιωξε» την Ντέιβις, που έχει 20χρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και έπαιρνε μισθό 34.000 λίρες.

Ωστόσο, για 18 μήνες ακόμα θα πληρώνεται κανονικά, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες.

kraxtis-gr.blogspot.com

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Σταυριανός

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Σταυριανός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009 zougla.gr


Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού νοσηλεύεται το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Εμμανουήλ Σταυριανός, καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο κ. Σταυριανός, ο οποίος χθες προφυλακίστηκε ύστερα από την απόφαση του 4ου ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Λεωνίδα Νικολόπουλου, πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και σήμερα το μεσημέρι κατέρρευσε.

Ο κ. Σταυριανός υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ στο πλευρό του έσπευσε ο συνήγορός του.

kraxtis-gr.blogspot.com

Έξι εναντίον... πέντε στο debate της προσεχούς Πέμπτης

Έξι εναντίον... πέντε στο debate της προσεχούς Πέμπτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Μαΐου 2009, 11:02 -ZOUGLA.GR

Με τη συμμετοχή έξι δημοσιογράφων και ενός συντονιστή, -όπως και στο debate των τελευταίων εθνικών εκλογών- θα διεξαχθεί, στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Κατά πάσα πιθανότητα (με μια ή δύο αλλαγές) τα πρόσωπα των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία θα παραμείνουν τα ίδια με αυτά του debate των εθνικών εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απέρριψε πάντως το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για απευθείας αναμέτρηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε ένα ακόμη debate μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων -κάτι που όμως επίσης απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επέμεινε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η συζήτηση πρέπει να αφορά «πραγματικά προβλήματα».

Ο ΛΑΟΣ, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής, λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως, «σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας».

kraxtis-gr.blogspot.com

Μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ η μάχη της δεύτερης θέσης


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009-ΑΝΤ1


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!

Συνεχίζονται την Κυριακή τα play-off της Super League, με τη μάχη για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος να διεξάγεται, όπως όλα δείχνουν, μεταξύ του Παναθηναϊκού (φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ) και της ΑΕΚ (παίζει στο Αλκαζάρ κόντρα στη Λάρισα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!

kraxtis-gr.blogspot.com


Δεύτερη προφυλάκιση στην υπόθεση Siemens



Παρασκευή 22 Μαϊ 2009 ΑΝΤ1

Μετά τον Πρόδρομο Μαυρίδη, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Εμμανουήλ Σταυριανός, πρώην στέλεχος της Siemens, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ζαγοριανό. Ο κ. Σταυριανός κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ζητούμενο, παραμένει, εν τω μεταξύ, εάν θα επιστρέψει από τη Γερμανία για να απολογηθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως διαβεβαιώνει ο δικηγόρος του, ή εάν θα εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδας.

kraxtis-gr.blogspot.com

Διαμαρτυρία για τα εργατικά ατυχήματα


Δημιουργία:22/5/2009 Πηγή:ANT1

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί τα γραφεία του προέδρου της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλου, από εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Επίσης, κλειστή εξακολουθούν να κρατούν την οδό Χαλκοκονδύλη γερανοφόρα οχήματα.

Οι εργαζόμενοι προέβησαν στην κίνηση της κατάληψης του γραφείου του προέδρου της Επιχείρησης για να διαμαρτυρηθούν για τα εργατικά ατυχήματα, που έχουν κοστίσει από την αρχή του χρόνου τη ζωή σε έξι εργαζόμενους.

Ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης έδωσε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

kraxtis-gr.blogspot.com

Το "σκληρό" πρόσωπο του Internet στο θάνατο 18χρονης


Το "σκληρό" πρόσωπο του Internet στο θάνατο 18χρονης

Το δυστύχημα ήταν τόσο φρικτό που οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους γονείς να αναγνωρίσουν το πτώμα της κόρης τους. Τρεις εβδομάδες αργότερα όμως οι εικόνες του θανάτου της Νίκης Κατσούρα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο Ίντερνετ. Σε μία από αυτές, το αποκεφαλισμένο πτώμα της κρεμόταν στην πόρτα του οδηγού μιας Πόρσε.

O θάνατος της 18χρονης Νίκης Κατσούρα ήταν μια είδηση που τα είχε όλα: χλιδή, ναρκωτικά και αίμα. Η Κατσούρα, ένα δροσερό κορίτσι με σπαστά καστανά μαλλιά, ζούσε με την οικογένειά της σε ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην περιοχή Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνιας. Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και την ημέρα του θανάτου της οδηγούσε την Πόρσε Καρέρα του πατέρα της, ένα αυτοκίνητο 90.000 δολαρίων. Ήταν Νοέμβριος του 2006 όταν η Νίκη έκλεψε τα κλειδιά του πατέρα της και πάτησε το γκάζι τής Πόρσε. Το προηγούμενο βράδυ οι γονείς της είχαν ανακαλύψει ότι σνίφαρε κοκαΐνη. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά για τη Νίκη. Ο πατέρας της, Χρήστος Κατσούρας, της απαγόρευσε να οδηγήσει το αμάξι της και σκόπευε την επόμενη μέρα να την πάει σε ψυχίατρο. «Πήρε τα κλειδιά μου όμως και το ΄σκασε από το σπίτι» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κατσούρας. «Φοβόταν και ήθελε να φύγει όσο πιο μακριά μπορούσε». Η Πόρσε έτρεχε με 160 χιλιόμετρα την ώρα. Όταν προσπέρασε ένα αμάξι μπροστά της, η Νίκη έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε έναν τσιμεντένιο θάλαμο διοδίων. Η νεκροψία έδειξε ότι υπήρχαν ακόμα ίχνη κοκαΐνης στον οργανισμό της.

Οι φωτογραφίες
Δύο εβδομάδες αργότερα ο πατέρας της Νίκης, Χρήστος Κατσούρας, έλαβε ένα e-mail στον υπολογιστή του. Στην οθόνη εμφανίστηκε το αιματοβαμμένο πρόσωπο της κόρης του με τη λεζάντα: «Μπαμπάκα, κοίτα, είμαι ακόμα ζωντανή!» Δύο αστυνομικοί της Σήμανσης που φωτογράφισαν τον τόπο του δυστυχήματος έστειλαν τις εννέα εικόνες σε φίλους και συγγενείς τους μέσω e-mail. Γρήγορα, οι εικόνες με τις παραμορφωμένες λαμαρίνες και το ακέφαλο πτώμα της Νίκης δημοσιεύθηκαν σε χιλιάδες ιστοσελίδες. Στο σχολείο, συμμαθητές της Νίκης κόλλησαν τις εικόνες στο ερμάριό της. Κυκλοφόρησαν βιντεάκια στο Υoutube και στο ΜySpace, κάποιοι δημιούργησαν σελίδα αφιερωμένη στο δυστύχημα. Μέχρι και σήμερα, η οικογένεια Κατσούρα λαμβάνει γράμματα από αγνώστους στα οποία βρίσκει τις ίδιες φωτογραφίες. Οι εικόνες είναι τόσο φρικιαστικές που δεν τις δημοσιεύουμε στα «ΝΕΑ». Ακόμα και αυτό το άρθρο μπορεί να παρακινήσει τον αναγνώστη να τις αναζητήσει στο Ίντερνετ. Ο κ. Κατσούρας το γνωρίζει. Όμως δέχτηκε να μας μιλήσει για την ιστορία του για να φωτίσει τις σκοτεινές και αρρωστημένες πτυχές του Διαδικτύου. Ίσως αν ξέρουμε γι΄ αυτές, θα βρούμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε. «Ελπίζουμε με τον αγώνα μας να δημιουργήσουμε έναν νόμο που θα σέβεται τη μνήμη του νεκρού στο Ίντερνετ» λέει.

Η δικαστική μάχη
Οι γονείς του κ. Χρήστου Κατσούρα κατάγονται από τα Χανιά της Κρήτης. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική και μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια το 1976. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μεσίτες. Παντρεύτηκε τη Λέσλι και απέκτησε τέσσερις κόρες, τη Νίκη, την Ντανιέλ, τη Χριστιάνα και την Κίρα. Μετά τον θάνατο της Νίκης δεν επιτρέπει στις κόρες του να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για ψυχαγωγία. Και τους απαγορεύει αυστηρά να μπουν σε ιστοσελίδες όπως το Facebook ή το ΜySpace. Με τη βοήθεια της εταιρείας Reputation Defender (Υπερασπιστής Φήμης), προσπαθεί να εντοπίσει ιστοσελίδες με τις φωτογραφίες του δυστυχήματος και να πείσει τους διαχειριστές να τις σβήσουν. Ο κ. Κιθ Μπρέμερ είναι ο δικηγόρος τού κ. Κατσούρα. Δίνει μάχη για να ανατρέψει τους νόμους της Καλιφόρνιας σύμφωνα με τους οποίους κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει τη μνήμη ενός νεκρού και ως εκ τούτου οι οικείοι του δεν έχουν κανένα δικαίωμα υπεράσπισης. Ο κ. Μπρέμερ έχασε την πρώτη δίκη ενάντια στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας και στις αρχές Ιουνίου περιμένει την απόφαση στην έφεση που άσκησε. «Είναι δύσκολο» λέει στα «ΝΕΑ». «Προσπαθούμε να αλλάξουμε έναν νόμο που δεν προστατεύει τους ανθρώπους και τη μνήμη τους. Σε άλλες πολιτείες έχει συμβεί. Ελπίζω να το πετύχουμε και εδώ».

«Γιατί τόσο μίσος;»

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κατσούρα δεν είχε χρόνο να θρηνήσει την κόρη της. Τα ρούχα της είναι ακόμα κρεμασμένα στις ντουλάπες της και στα συρτάρια βρίσκεις τα σχολικά τετράδιά της. Οι τοίχοι του παιδικού δωματίου της είναι στολισμένοι με αφίσες του Τζιμ Μόρισον. «Η θλίψη μας έγινε θυμός» λέει ο κ. Κατσούρας, που από τον θάνατό της Νίκης μέχρι σήμερα δίνει μάχες στα δικαστήρια και στα αχανή παρακλάδια του Διαδικτύου. Έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και αναγνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να απομακρύνει όλες τις εικόνες της κόρης του από το Ίντερνετ. «Αυτή η ιστορία μού έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, σκληροί και κακοί» λέει. «Η Νίκη δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Δεν κουτσομπόλευε, ούτε ήταν φαντασμένη. Κι όμως, σήμερα όλοι αυτοί την κρίνουν και τη σταυρώνουν καθημερινά. Γιατί τόσο μίσος;».

kraxtis-gr.blogspot.com

Στην κρεμάλα!



Την εσχάτη των ποινών επέβαλε δικαστήριο της Αιγύπτου στον μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ, στο Ντουμπάι.


Ο Μουστάφα, πρώην πρόεδρος της εταιρείας ακινήτων Talaat Moustafa Group, ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της αιγυπτιακής Γερουσίας, κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον συνταξιούχο αστυνομικό Μόχσεν αλ Σουκάρι για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την Ταμίμ στο σπίτι της, λόγω ερωτικής αντιζηλίας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο, ενώ η δικογραφία και των δύο διαβιβάστηκε στις αιγυπτιακές θρησκευτικές αρχές για έγκριση, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις θανατικής ποινής στην Αίγυπτο. Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σουκάρι σκότωσε την Ταμίμ αφού προηγουμένως την ξεγέλασε, παριστάνοντας έναν εργαζόμενο στην πολυκατοικία, και την έκανε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός της. Στη συνέχεια της επιτέθηκε με μαχαίρι.
Στα πειστήρια του εγκλήματος περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Μουστάφα και τον Σουκάρι, οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο διαμέρισμα του θύματος και γενετικό υλικό από τα ματωμένα ρούχα που ο δολοφόνος άφησε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Μουστάφα, ο οποίος είναι γεννημένος το 1959, παραιτήθηκε από την προεδρία της Talaat Moustafa Group, την οποία παρέδωσε στον αδελφό του Τάρεκ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε χθες τη μετοχή της εταιρείας να κατρακυλήσει, μετά την ανακοίνωση της εξαιρετικά αυστηρής για τον πρώην πρόεδρο, ποινής.

Οσο για το θύμα, η Ταμίμ (που ήταν 30 ετών) έγινε γνωστή αφότου αναδείχτηκε νικήτρια τηλεοπτικού διαγωνισμού νέων ταλέντωων, το 1996.

kraxtis-gr.blogspot.com

Τρόμος στην καλή κοινωνία!


Οταν ο «κυρ Αλέκος» μαζί με τον κατά πέντε χρόνια μικρότερο αδελφό του ξεκινούσε, πριν από περίπου τρία χρόνια, το «γραφείο ερωτικών ραντεβού» με Ρωσίδες μέσω αγγελιών, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα κατέληγε να έχει ουσιαστικά το μονοπώλιο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών στην Αττική. Οι δύο Αλβανοί όμως κατάφεραν με καλή οργάνωση να φτάσουν την επιχείρησή τους στην κορυφή, να ελέγχουν σχεδόν όλη την πιάτσα και να έχουν ετήσιο τζίρο 3.500.000 ευρώ!

Πρόσφατα, μάλιστα, επέκτειναν τη δραστηριότητά τους και εκμεταλλευόμενοι την εταιρεία σκαφών αναψυχής που είχαν στήσει προκειμένου να ξεπλένουν τα χρήματα από το trafficking διοργάνωναν και κρουαζιέρες στα νερά του Σαρωνικού με τη συνοδεία αιθέριων υπάρξεων. Οι τιμές, βέβαια, ήταν λίγο τσιμπημένες, αφού εκτός από την έξτρα εξυπηρέτηση εξασφάλιζαν και την απόλυτη εχεμύθεια που απαιτούσαν οι «κύριοι» με τα χοντρά πορτοφόλια που ήταν η συνήθης πελατεία στις εκδρομές με τους πολυτελείς πλωτούς οίκους ανοχής.

Ο… επίγειος όμως παράδεισος τόσο για τα δύο αδέλφια όσο και για τα τρανταχτά ονόματα της υψηλής κοινωνίας που έκαναν το… λάθος να επιλέξουν να «ψωνίσουν» από τις «εταιρείες» των Αλβανών αδελφών τέλειωσε προχθές το πρωί. Με συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Skipper» οι άνδρες του τμήματος Antitrafficking της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξαρθρώσουν ολόκληρη τη συμμορία και να συλλάβουν τρία κορυφαία «στελέχη» και δέκα μέλη της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Ομαδικός βιασμός τουρίστριας στην Πάρο

Espresso News
Ομαδικός βιασμός τουρίστριας στην Πάρο

Βιάσαν ομαδικά και λήστεψαν τουρίστρια έξω από την εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο! Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του κυκλαδίτικου νησιού από το βιασμό 50χρονης Φινλανδής από τρεις νεαρούς αλλοδαπούς την ώρα που εκείνη βρισκόταν στο χώρο του αλσυλλίου του ιερού ναού, στην Παροικιά.

Το περιστατικό συνέβη στις 7.00 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν η ανυποψίαστη γυναίκα δέχτηκε την επίθεση των ανδρών. Oπως κατήγγειλε η ίδια στους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, οι δράστες την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, της έκλεισαν το στόμα για να μην ακουστούν οι φωνές της και στη συνέχεια τη βίασαν ομαδικά. Αφού τελείωσαν την πράξη τους, οι αλλοδαποί δεν δίστασαν να της αρπάξουν την τσάντα της, μέσα στην οποία υπήρχε το διαβατήριό της και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Αμέσως μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα και μέσα στα όρια του Αυτοφώρου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις νεαρούς, υπηκόους Πολωνίας, ως δράστες της επίθεσης. Εναντίον των νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου.

Σημειώνεται ότι ο ομαδικός βιασμός της Φινλανδής έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκληματικών ενεργειών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στις Κυκλάδες.


kraxtis-gr.blogspot.com

«Έργα και όχι λόγια» Τις κυβερνητικές δράσεις στον τομέα της Υγείας ανέλυσε ο πρωθυπουργός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

ΑΠΕ

Τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας ανέπτυξε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ.Ανάργυροι».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, στη θέσπιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στη δημιουργία του Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στην αλλαγή του συστήματος των εφημεριών.

«Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

kraxtis-gr.blogspot.com

Νέα ταλαιπωρία με τον Ηλεκτρικό


Νέα ταλαιπωρία με τον Ηλεκτρικό

Λόγω εργασιών στο δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου δεν θα εκτελούνται το Σάββατο και την Κυριακή τα δρομολόγια στο τμήμα Καλλιθέα – Ομόνοια.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ7

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί Κάτω Πατήσια και Άγιος Ελευθέριος.

Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου κλείνει και ο σταθμός Πετράλωνα.

Θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή 020 που θα συνδέει το σταθμό Αγίου Ελευθερίου με τα Άνω Πατήσια.

kraxtis-gr.blogspot.com

Παρασκήνιο από το χθεσινό Δ.Σ: Συμφώνησαν Τζίγγερ - Θανάσης σε «απεριόριστο μπάτζετ » και αμφέβαλλαν για Αντωνίου!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Βαθιά το χέρι» Κύριοι μέτοχοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μπάτζετ πρέπει να είναι απεριόριστο», είπε ο Θανάσης όταν ο αδερφός του Παύλος πρότεινε ταβάνι τα 25 εκ. ευρώ

Βαθιά το χέρι

Κύριοι μέτοχοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μπάτζετ πρέπει να είναι απεριόριστο, είπε ο Θανάσης όταν ο αδερφός του Παύλος πρότεινε ταβάνι τα 25 εκ. ευρώ. Τον λόγο πήρε ο Τζίγγερ που είπε: συμφωνώ με την πρόταση του Θανάση, απεριόριστο!.

Στη συνέχεια, βέβαια, συμφωνήθηκε το μπάτζετ να είναι τουλάχιστον 20 εκ. ευρώ συν τα όποια χρήματα μπουν από τις πωλήσεις παικτών (Τζιόλης, Μόρις, Κλέιτον, Σιμάο, Μάντζιος).

Ας προχωρήσουμε έτσι

Όσον αφορά το θέμα προπονητή, δεν τέθηκε από κανέναν μέτοχο για να φύγει ο Τεν Κάτε. Αντίθετα, υπήρχαν κάποιες χλιαρές ενστάσεις για τον Κώστα Αντωνίου, οπότε Θανάσης και Τζίγγερ συμφώνησαν και πάλι!

Έχω μια ένσταση όσον αφορά τις σχέσεις του προπονητή με τον Αντωνίου, είπε ο Τζίγγερ με τον Πατέρα να τον καθησυχάζει λέγοντας: αυτό θα το ρυθμίσω εγώ.

Έτσι, τον λόγο πήρε ο Θανάσης και είπε: ναι, ο Αντωνίου δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του, με τον Τζίγγερ, ωστόσο, να κλείνει το θέμα και να λέει: ασ το, Θανάση,ας προχωρήσουμε έτσι.

Δηλώσεις, εξουσία και ρόστερ

Από εκεί πέρα, συμφωνήθηκε να σταματήσουν οι δηλώσεις των μετόχων που κάνουν κακό στην ομάδα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, βγήκε πιο δυνατός μετά το τέλος του Δ.Σ αφού εξουσιοδοτήθηκε να είναι οαπόλυτος άρχοντας που θα τρέχει όλα τα θέματα της ομάδας.

Όσον αφορά το ρόστερ αυτό θα περιλαμβάνει 24 παίκτες (δύο λιγότεροι από πέρυσι), ενώ στο τραπέζι δεν έπεσαν ονόματα. Απλά ειπώθηκε πώς θα γίνουν 4-6 μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις (στόπερ, αριστεροπόδαρος μέσος, επιθετικός, δεξί μπακ και μπορεί τερματοφύλακας).

Ξυλάς: Έρχονται οι... καρποί από Αντωνίου

Ο μέτοχος του πολυμετοχικού, Γιάννης Ξυλάς, ήταν απών από το χθεσινό Δ.Σ καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ο κ. Ξυλάς απέστειλε, ωστόσο, επιστολή στα μέλη του συνεδρίου με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του σε Αντωνίου, Τεν Κάτε.

Αναλυτικά η επιστολή:

Θα ήθελα να πω, ότι παρ όλο που η χρονιά είναι εν πολλοίς αποτυχημένη εφόσον δεν επιτύχαμε 2 από τους 3 στόχους μας, θεωρώ ότι το ισοζύγιο της προσφοράς του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή είναι θετικό.

Η ομάδα φέτος σε αρκετά παιχνίδια έδειξε αρετές που είχαμε χρόνια να δούμε και είχαν τη σφραγίδα του προπονητή. Δεν είχε βέβαια σταθερότητα και αυτό οφείλεται σαφέστατα και στον ίδιο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην διαχείριση του υλικού και τις σχέσεις του με τους παίκτες. Από τις εξηγήσεις που έδωσε πρόσφατα, αντιλαμβάνομαι ότι έχει πλήρως εντοπίσει τις αιτίες των προβλημάτων και μιας και είναι αναμφισβήτητα ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος, έχει ήδη βρει τις απαντήσεις.

Ο Τεχνικός Διευθυντής έθεσε σε σωστές βάσεις (και έγκαιρα για αυτή την μεταγραφική περίοδο) την οργάνωση του τμήματος scouting και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών του από δω και στο εξής.
Είμαι υπέρ της παραμονής και των δύο, για την ολοκλήρωση του διετούς σχεδιασμού που όλοι εμείς άλλωστε αποφασίσαμε στην αρχή της περιόδου.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Μηνδρινός

Πηγή:sportdog

Παραιτήθηκαν ενόψει Ευρωεκλογών Παπακωνσταντίνου - Ράπτη

Παρασκευή, 22 Μαϊου 2009

Τις παραιτήσεις τους από το βουλευτικό αξίωμα, εν όψει της ανακήρυξής τους -αύριο- ως υποψηφίων ευρωβουλευτών, υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Συλβάνα Ράπτη.

Τις θέσεις τους στο εθνικό κοινοβούλιο θα καταλάβουν οι Γιάννης Βλαντής και Θανάσης Τσούρας αντίστοιχα, οι οποίοι θα ορκιστούν αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, μετά τις ευρωεκλογές, μαζί με τον πρώτο αναπληρωματικό στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη, που καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, στις 8 Μαΐου Χρίστου Βερελή.

Και οι τρεις έχουν εκλεγεί βουλευτές στο παρελθόν. Ο κ. Βλαντής το 2004, ο κ. Τσούρας τον Ιούνιο και το Νοέμβριο του 1989, το 1990, το 1993, το 1996 και το 2004, ενώ ο κ. Μακρυπίδης το 2000 και το 2004. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kraxtis-gr.blogspot.com

Τα θέματα στις αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων

Παρασκευή, 22 Μάϊος 2009















Τα θέματα στη βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης

Παρασκευή, 22 Μάϊος 2009


















ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Εύκολα και βατά χαρακτήρισαν το θέμα υποψήφιοι που βγήκαν απο το εξεταστικό τμήμα.





Δείτε τα θέματα της ιστορίας.


(τροκτικο)









kraxtis-gr.blogspot.com

Τα θέματα στη Βιολογία


Παρασκευή, 22 Μάϊος 2009













Η εκδίκηση του μη καπνιστή (βιντεο). Δείτε τον τρόπο!


video

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Ρίψη αποβλήτων στο χυτά της ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ Θεσσαλονίκης καταγγέλει ο Δήμαρχος Ασήρου κ. Δημήτρης Ραβναλης και ζητά την προστασία των αρχών και την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δύο νέοι ηλικίας 24 και 25 ετών, νεκροί σε ατύχημα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Δύο νέοι ηλικίας 24 και 25 ετών, νεκροί σε ατύχημα στην οδό Μουδανιών Κασσανδρείας, όταν η μηχανή που επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που εκινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα πορείας. Ο οδηγός του αυοτκνιήτου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομία για τα περαιτέρω.

kraxtis-gr.blogspot.com

Τριάντα χρόνια η Ελλάδα στην ΕΟΚ

"Η" Online 22/5 09:50

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την καθιέρωση της συνταγματικής συνθήκης, αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο για την 30ή επέτειο της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Aνάφλεξη ΣYPIZA στο παρά 5' των ευρωεκλογών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009

Του Παναγιώτη Tσούτσια - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Eσωκομματική ανάφλεξη στην Kουμουνδούρου. O Aλέκος Aλαβάνος θα εκπροσωπήσει τον ΣYPIZA στην τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών προκαλώντας ερωτηματικά καθώς εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι ο Aλέξης Tσίπρας θα δώσει την «μάχη» στο κρίσιμο, πολιτικά, ντιμπέιτ.

H απόφαση αυτή λήφθηκε αργά χθες το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Tσίπρας ζήτησε από τον κ. Aλαβάνο να δώσει την μάχη των ευρωεκλογών είτε εκπροσωπώντας τον ΣYPIZA στην τηλεοπτική αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης είτε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Aθήνα ή στην ωριαία τηλεοπτική συνέντευξη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

H απάντηση του Aλέκου Aλαβάνου ήταν να εκπροσωπήσει τον ΣYPIZA στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στις 28 Mαΐου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστήριζαν ότι αυτό αποτελεί επί της ουσίας «καπέλο» του προέδρου της Kοινοβουλευτικής Oμάδας στον πρόεδρο του ΣYN.

Ερωτηματικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία του Aλέκου Aλαβάνου το τελευταίο διάστημα και στην προεκλογική εκστρατεία του ΣYPIZA είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Στελέχη της ηγεσίας του ΣYN έλεγαν ότι «δεν έπρεπε στο παραπέντε των ευρωεκλογών να προκληθούν ερωτηματικά στην κοινή γνώμη και ότι όλοι μαζί θα έπρεπε να δώσουν την μάχη της 7ης Iουνίου».

Σημειώνεται ότι σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης ο ΣYPIZA εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά στις μικρές ηλικίες - διψήφια νούμερα- ενώ σε ηλικίες άνω των 45 ετών τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 5%.
kraxtis-gr.blogspot.com