Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Απελευθερώνονται σύντομα τα «κλειστά» επαγγέλματα

ΠΕΜΠΤΗ 21-Μάι-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

pharmacie1by epirusgate
Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, λογιστές, ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης, περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των 33 επαγγελμάτων που σύντομα απελευθερώνονται, αφού η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και συντομότατα δίνει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο σχετικά με την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών από ευρωπαίους επιστήμονες και επαγγελματίες στην Ελλάδα και τη δυνατότητα σε Έλληνες να εγκαταστήσουν γραφεία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.Έτσι λοιπόν συντομότατα, θα πάψει να ισχύει το ιδιαίτερα προστατευτικό πλαίσιο βάσει του οποίου αυτά σήμερα λειτουργούν, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της Κοινοτικής νομοθεσίας, τα «κλειστά» επαγγέλματα μειώνουν τα κίνητρα για μείωση των τιμών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, προωθούνται ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε δεκάδες υπηρεσίες, με την ενσωμάτωση στο Eθνικό Δίκαιο σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας…
Για το λόγο αυτό, στο υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς, γεγονός που ερμηνεύεται ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει την Οδηγία με όλα τα παρεπόμενα, όπως είναι η μείωση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, η μείωση του χρόνου έκδοσης της άδειας, οι διευκολύνσεις εγκατάστασης κ.λπ.Έτσι λοιπόν, μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή θα πρέπει να εκδοθούν αρκετά Π.Δ. και να εκδοθούν πολλές εγκύκλιοι μέσω των οποίων θα προσαρμοσθούν τα υπουργεία στα νέα δεδομένα, αφού η Κοινοτική οδηγία θα πρέπει να εφαρμοσθεί το αργότερο ως τις αρχές του 2010.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ

Επιμένει στη μετωπική με τον Γ. Παπανδρέου -ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!

«E» 21/5

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική του βάση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!
kraxtis-gr.blogspot.com...»

Στον αέρα από χθες τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ


Η μάχη της καμπάνιας - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

«E» 21/5
Στον αέρα από χθες τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ, με τους επιτελείς της Ιπποκράτους να δηλώνουν ότι δεν θα ακολουθήσουν τη ΝΔ στην όξυνση
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!...»

Στον ΟΑΕΔ Αλίμου σήμερα ο Καραμανλής


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ (ΕΘΝΟΣ)

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο επισκέφθηκε το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής όπου συνομίλησε με εργαζομένους και εκπαιδευόμενους.

Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγησή του στους χώρους των νέων κτηρίων του ΟΑΕΔ ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η μείωση της ανεργίας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και σημείωσε ότι περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για το σκοπό αυτό σε δράσεις του οργανισμού.

"Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας", ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο ΟΑΕΔ αποτελεί κύριο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια.

kraxtis-gr.blogspot.com

"Παραποιεί την αλήθεια ο Καραμανλής"

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ότι παραποιεί συνειδητά την αλήθεια.


 Παραποιεί την αλήθεια ο Καραμανλής
«Αφού ο κ. Καραμανλής πέρασε από την συναίνεση στην πόλωση, επόμενο ήταν να προχωρήσει στην συνειδητή παραποίηση, στην διαστρέβλωση και στο ψέμα. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανλής, ότι το εδώ και δεκαετίες διατυπωμένο πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε πολίτη. Άρα, συνειδητά παραποιεί την αλήθεια, άρα ο κ. Καραμανλής συνειδητά ψεύδεται», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.
«Άλλωστε», πρόσθεσε, «αν πράγματι νοιάζονταν γα τους οπαδούς του κόμματός του, τότε ας είχε φροντίσει ώστε με τις απαράδεκτες πολιτικές, με τις απαράδεκτες αποφάσεις του, να μην τους είχε κάνει να ντρέπονται».
Με αφορμή εξάλλου, τα νέα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή προσωπικά, «αν έχουν ηθική αλλά και πολιτική υποχρέωση να πουν όλη την αλήθεια στους πολίτες, τώρα» και να «ανακοινώσουν τώρα τα σκληρά φορολογικά μέτρα που έχουν ήδη αποφασίσει να εφαρμόσουν, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές».

kraxtis-gr.blogspot.com


Αφαίρεσαν το: «εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος» από τα σχολικά βιβλία.

Πέμπτη, 21 Μάϊος 2009



"Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
Στην αρχική σελίδα μας ενημερώνει για το νέο βιβλίο μαθητή "Πολιτική και Δίκαιο" της Β Τάξης Γενικής Παιδείας (υποχρεωτικό για όλους μαθητές). Ανοίγω τον σχετικό σύνδεσμο και το βιβλίο εμφανίζεται σε μορφή .pdf Μεταβαίνω στην σελίδα 150, όπου υπάρχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Περιέχεται ΟΛΟ το κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ περικοπή, εκτός ... Στην σελ 151 όπως...

μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το τμήμα "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".

Χωρίς καμία δικαιολογία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ........

το Ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς για να μην θυμίζει στα ελληνόπουλα ότι όταν αυτό το έθνος μετά από πολλούς αγώνες και πολύ αίμα αναστήθηκε, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, αποφάσισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η Πίστη στη Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετης Τριάδος δηλαδή στην Ορθόδοξη πίστη.

Την είδηση αποκαλύπτουμε πρώτοι στο Ιστολόγιό μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούνε να αφαιρέσουν τα ιδανικά από την ελληνική νεολαία.

Αριστεροί καθηγητές, ΟΛΜΕ και "προοδευτικά" ΜΜΕ στον κοινό αγώνα να αφελληνίζουν και να αποχριστιανικοποιήσουν τα ελληνικά σχολεία.

Ντρεπόμαστε όμως όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες να γίνονται από το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (και με τα χρήματα των φορολογημένων Ελλήνων)".

http://ixnos.blogspot.com/?zx=ec6e513f0f5e98c8

Μαρτύριο 15χρονης από τον πατριό της


Μαρτύριο 15χρονης από τον πατριό της

Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του πατριού της ζούσε ένα 15χρονο κορίτσι στην Κυψέλη.

Η 15χρονη κατήγγειλε ότι ο 33χρονος πατριός της, ρουμανικής καταγωγής, ασελγούσε σε βάρος της και την είχε βιάσει τρεις φορές τους τελευταίους μήνες, τις ώρες που η μητέρα της απουσίαζε από το σπίτι.

Η ανήλικη, μην αντέχοντας άλλο τον εφιάλτη που ζούσε, αποκάλυψε στη μητέρα της τις αρρωστημένες ενέργειες του πατριού τους.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη.

kraxtis-gr.blogspot.com


Τραυματισμοί στο μετρό από διακοπή ρεύματος


Τραυματισμοί στο μετρό από διακοπή ρεύματος

Σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος οφείλεται σύμφωνα με την "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ", το ατύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο.

Ξαφνικά την ώρα που κόσμος κατέβαινε τις σκάλες στην είσοδο του σταθμού, αυτές σταμάτησαν να λειτουργούν για λίγο.

Όταν ξαναλειτούργησαν είχαν αντίθετη φορά, με αποτέλεσμα τρία από τα άτομα που είχαν συνωστιστεί στις σκάλες, δύο γυναίκες και ένας ηλικιωμένος να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά και να διακομιστούν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

kraxtis-gr.blogspot.com

Στον Κορυδαλλό ο Πρόδρομος Μαυρίδης

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε αργά χθες ο πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Πρόδρομος Μαυρίδης, που προκρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή
Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε αργά χθες ο πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Πρόδρομος Μαυρίδης, που προκρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.
kraxtis-gr.blogspot.com

Στην μάχη των Πανελληνίων απόφοιτοι ΤΕΕ - ΤΕΛ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Με το μάθημα των Μαθηματικών συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των αποφοίτων Β΄ Κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, εσπερινών ΤΕΛ και ναυτικών λυκείων.

Τρεις ημέρες μετά τη λήξη των εξετάσεων των ΤΕΕ, αρχίζει η εξέταση των αποφοίτων των ημερήσιων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.


Στην μάχη των Πανελληνίων απόφοιτοι ΤΕΕ - ΤΕΛ

Τα θέματα των εξετάσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ !!! Μαθηματικά!!!

kraxtis-gr.blogospot.com

Θυσία στο βωμό της… Τέχνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Μαΐου 2009, 23:25

Πάνος Πικραμένος

Σκηνές αχαλίνωτης βίας με μαστίγωμα μέχρι αίματος σε performance που διαδραματίστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Art Athina 2009 με θέμα τον ανθρώπινο πόνο, την οποία εγκαινίασε ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς.

Θέμα του δημιουργού ήταν ο ανθρώπινος πόνος, τον οποίο, όπως λέει στη zougla.gr, ανακάλυψε στις αρχαίες παγανιστικές τελετές, στην θρησκεία, στην πολιτική και σε μία γκάμα γεγονότων από το Γκουαντάναμο μέχρι τους… Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και για να γίνει πιο πειστικός, για να αποκτήσει όπως φαίνεται η παράσταση μεγαλύτερη αμεσότητα και εκφραστική δύναμη, ο δημιουργός Λάμπρος Στεμνής όρισε ότι ο πρωταγωνιστής του έπρεπε να… μαστιγωθεί ολόγυμνος επί σκηνής.

Όχι όμως συμβολικά αλλά, όπως θα δείτε, πραγματικά και μέχρι αίματος.

Αφού ο ηθοποιός αυτομαστιγώθηκε υπό τους ήχους του Ολυμπιακού Ύμνου, τη συνέχεια του έργου ανέλαβε ειδικά επιλεγμένος… μαστιγωτής ο οποίος αφού έδεσε πισθάγκωνα τον πρωταγωνιστή και του φόρεσε μία κουκούλα στο κεφάλι, σε ένα ανελέητο κρεσέντο τον κτύπησε δυνατά επί αρκετά λεπτά.

Στη συνέχεια το μαστίγιο παρέλαβε ο δημιουργός και τότε ο πρωταγωνιστής άρχισε να αιμοραγεί.

Προειδοποιούμε ότι το θέαμα είναι σκληρό...

Στο τέλος και όπως προέβλεπε το σενάριο, το μαστίγιο δόθηκε στους θεατές οι οποίοι αν ήθελαν μπορούσαν με τη σειρά τους να μαστιγώσουν τον πρωταγωνιστή. Όμως το σοκ που είχαν υποστεί ήταν τέτοιο που ουδείς άπλωσε το χέρι του.

«Create an ever - lasting body».

Ο δημιουργός και σκηνοθέτης Λάμπρος Στεμνής μίλησε στη zougla.gr για το σκεπτικό πάνω στο οποίο οικοδόμησε το έργο του, που έχει τίτλο: «Create an ever - lasting body». Λέει γιατί επέλεξε «φλερτάρει» με το ανθρώπινο σώμα και τον πόνο και τι σχέση έχει αυτό με έννοιες όπως παγανισμός, ολυμπισμός, θρησκευτική και πολιτική βία…


Mιλώντας για τον πρωταγωνιστή του αποκλειστικά στη zougla.gr, ο Λάμπρος Στεμνής διευκρινίζει ότι αυτός συμμετείχε στην παράσταση εθελοντικά και μάλιστα χωρίς αμοιβή και τονίζει με νόημα ότι «ως χαρακτήρας είναι έτοιμος για όλα...».

Τι να εννοεί άραγε και τι άλλο να μας επιφυλάσσει για το μέλλον; Ως που μπορεί να φθάσει η προθυμία του ιδιόρρυθμου αυτού ηθοποιού;

Όταν το «επί μέρους» καταργεί το «όλον»…

Τα ερωτήματα που γεννώνται από την παράσταση δεν αφορούν μόνο την σφαίρα της ηθικής, και βεβαίως δεν προκύπτουν από κάποια διάθεση λογοκρισίας.

Αφορούν κυρίως τα όρια μεταξύ Τέχνης και Φύσης, τα όρια μεταξύ συμβολοποιημένου εικαστικού μέσου και φυσικής πράξης.

Δηλαδή τα όρια μεταξύ Τέχνης και μη Τέχνης.

Πολλοί θα συμφωνήσουν όμως, ότι πρωτίστως αφορούν και την κατάσταση της κοινωνίας μας. Τι είδους αισθητικό κορεσμό πρέπει να έχουν τα μέλη της για να χρειάζονται ένα τέτοιο σοκ ώστε στρέψουν την προσοχή τους σε ένα έργο;

Άραγε αν το θέμα ενός δημιουργού είναι ο θάνατος, θα πρέπει οι ηθοποιοί να θανατώνονται επί σκηνής για να αποκτήσει το έργο εκφραστική δύναμη;

Και όταν κάποιος παρακολουθεί ένα τέτοιο καλιγούλειας έμπνευσης θέαμα είναι δυνατόν να εστιάσει την προσοχή του και να αντιληφθεί τα γενικότερα και ίσως πιό "διακριτικά" χαρακτηριστικά ενός έργου;

Αν βεβαίως αυτό διαθέτει γενικότερα χαρακτηριστικά και δεν αποτελείται αποκλειστικά από αιματηρά ή άλλα στοιχεία εντυπωσιασμού…

Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς στις 21 Μαΐου εγκαινίασε την διεθνή έκθεση Art Athina 2009, στην οποία συμμετέχουν 60 γκαλερί από όλο τον κόσμο.

Άραγε να παρακολούθησε και την performance «Create an ever - lasting body»;

«Και αν βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό και ο performer του έδινε το μαστίγιο θα συμμετείχε στην παράσταση;», ρωτάει με πονηρή διάθεση πολιτικός της ΝΔ, μιλώντας στη zougla.gr.

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος με αρκετή δόση χιούμορ: «να είστε σίγουροι ότι ο Αντώνης θα το έπαιρνε το μαστίγιο, φτάνει στη θέση του ηθοποιού να βρισκόταν μία άσπονδη φίλη του και πασίγνωστη υπουργός από την Κρήτη».

Τόσο εύκολα εγκρίνεται ένα δάνειο - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ VIDEO

Πέμπτη, 21 Μάϊος 2009


Μην ταλαιπωρείστε. Εδώ είναι όλα τα ωραία. Εγκρίνουν διακοποδάνεια για να πληρώσεις το εροτοδάνειο. Που να καταλάνει η τηλεφωνήτρια ότι ήταν γάρσα από την Ελληνοφρένεια; Αφού κάθε μέρα τα ίδιαθ α τις λένε


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ !!!

Οι Κώστηδες στην eurovision

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009

Ο dr.Seeng γιορτάζει και ετοίμασε παρτάκι για εσάς. Ο χορός των Κωστάδων μόνο για τα μάτια σας.


www.drseeng.blogspot.com

Γ. Παπανδρέου: «Τι θα αλλάξω σε κράτος και οικονομία». Αποκλειστικά στην "Η"

Συνέντευξη // Στους Αντώνη Δαλίπη και Γιάννη Αντύπα

Γ. Παπανδρέου: «Τι θα αλλάξω σε κράτος και οικονομία». Αποκλειστικά στην  Η
Γ. Παπανδρέου: «Τι θα αλλάξω σε κράτος και οικονομία». Αποκλειστικά στην "Η"
«Mια νίκη του ΠAΣOK για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές μετά από 15 χρόνια και για πρώτη φορά σε εκλογές εθνικής εμβέλειας μετά από 9 χρόνια είναι από μόνη της μια πολύ μεγάλη νίκη». Επισημαίνει, στην «Η» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


H πράσινη οικονομία δεν είναι η αντίθεση μεταξύ περιβάλλοντος και ανάπτυξης, αλλά η σύζευξή τους. H πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μοναδική επιλογή και ευκαιρία για τη χώρα μας.

Θα επιτύχουμε

Tο ΠAΣOK έχει σχέδιο και θα τα καταφέρει όπως στο παρελθόν τα κατάφερε με τις κυβερνήσεις του Aνδρέα Παπανδρέου και του Kώστα Σημίτη που έλαβαν και υλοποίησαν γενναίες αποφάσεις.

Tη στρατηγική της επόμενης μέρας, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναζήτηση συμμαχιών για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και διαπραγμάτευση για την Ελλάδα με την Ε.Ε. στη βάση ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου σχεδίου αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στην «Hμερησία του Σαββάτου» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου. «Φωτογραφίζει» ταυτόχρονα τον υπουργό Oικονομίας μιας μελλοντικής κυβέρνησης του ΠAΣOK και επισημαίνει πως προέχουν η δημοσιονομική εξυγίανση, οι παραγωγικές επενδύσεις για να λειτουργήσει η οικονομία και το σύμφωνο φορολογικής εμπιστοσύνης κράτους - πολίτη.

Tο 1985, κύριε πρόεδρε, με διογκωμένο το χρέος της χώρας, ο τότε πρωθυπουργός A. Παπανδρέου έκαμε την επώδυνη επιλογή του λεγόμενου σταθεροποιητικού προγράμματος «για να μην πέσουμε στα χέρια του ΔNT». Mε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σήμερα να έχει υπερβεί το 5% και με ανεξέλεγκτη την πορεία του δημοσίου χρέους, τι δυνατότητες έχει μια αυριανή κυβέρνηση του ΠAΣOK να κάνει πράξη τη «δίκαιη κοινωνία»;

Tο βασικό ερώτημα είναι γιατί βρεθήκαμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Διότι προ πενταετίας η Eλλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση. Kάθε μέρα αποκαλύπτονται νέα επιβαρυντικά στοιχεία για το χρέος, για τα ελλείμματα, για τη συνολική κατάσταση της οικονομίας, όπως διαμορφώθηκε επί N.Δ. πριν από την κρίση. H κυβέρνηση της N.Δ. προσπαθεί ανεπιτυχώς να τα κρύψει, προσπαθεί να κρύψει τη δικιά της ευθύνη πίσω από τη διεθνή κρίση. Δυστυχώς, η Eλλάδα προβλέπεται φέτος να βρεθεί σε ύφεση για πρώτη φορά μετά το 1993. Tο έτος εκείνο, πάλι με ευθύνη της N.Δ. όπως και σήμερα, η οικονομία βρισκόταν στα πρόθυρα της δημοσιονομικής κατάρρευσης, με το κράτος να αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Kαι τότε η χώρα μας θεωρούνταν ο ασθενής κρίκος της E.E. Eίναι προφανές ότι το σημείο εκκίνησης της νέας προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει η αυριανή κυβέρνηση του ΠAΣOK με τη στήριξη του λαού δεν είναι αυτό του 2004 που παραδώσαμε. Eίναι πολύ δυσμενέστερο. Σε κάθε περίπτωση οι στόχοι του ΠAΣOK δεν αλλάζουν. Σε κάθε περίπτωση είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει πορεία η χώρα. Tο ΠAΣOK έχει σχέδιο και θα τα καταφέρει όπως στο παρελθόν τα κατάφερε με τις κυβερνήσεις του Aνδρέα Παπανδρέου και του Kώστα Σημίτη, κυβερνήσεις που έλαβαν και υλοποίησαν γενναίες αποφάσεις και κατάφεραν, με τη στήριξη της κοινωνίας, όχι μόνο να σώσουν την οικονομία μας αλλά και να πετύχουν σταδιακά μια θεαματική ανάκαμψη, και να δώσουν ώθηση στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Aποτελεί κοινό μυστικό πως η ελληνική οικονομία θα υποχρεωθεί την «επόμενη ημέρα» να κινηθεί με «ατζέντα Bρυξελλών». Aξιώνει η E.E. πολιτικές αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Mε δεδομένο και το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας σε αγορές και διεθνείς οργανισμούς, πώς και πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η πολιτική σας από τους κανόνες που επιβάλλει το Σύμφωνο Σταθερότητας;

Πρώτα απ’ όλα η κρίση και στην Eυρώπη έχει θέσει σημαντικά ερωτήματα αλλά και περιθώρια ερμηνείας και αναθεώρησης της «ατζέντας των Bρυξελλών». Aυτό αδυνατεί να το αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση. Aμήχανη παρακολουθεί χωρίς πρωτοβουλίες. Δεύτερον, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Aνάπτυξης επιβάλλει τους στόχους και όχι τα μέσα και τις επιλογές για την επίτευξη αυτών των στόχων. H N.Δ. επέλεξε να χαρίσει φόρους στους μεγάλους ιδιοκτήτες περιουσίας, στις μεγάλες κληρονομιές και στα υψηλά εισοδήματα και να αυξήσει την επιβάρυνση στα χαμηλότερα εισοδήματα. Eπιλογή της N.Δ. ήταν η πελατειακή αύξηση της σπατάλης. Aυτές οι επιλογές έχουν πολύ συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση. Kαι βέβαια δημιουργούν δημοσιονομική εκτροπή και περιορίζουν την ανάπτυξη. Eπιδεινώνουν την ύφεση και την καθιστούν κοινωνικά πιο οδυνηρή.

H δημοσιονομική εξυγίανση είναι εθνική προτεραιότητα. Eίναι, όμως, παράλογο και αναποτελεσματικό σε συνθήκες ύφεσης να μη δίνεται έμφαση στην ανάκαμψη της οικονομίας. Eίναι, επίσης, άδικο και παράλογο να εξισώνονται τα ελλείμματα από φορολογικά δώρα και σπατάλες, όπως αυτά που παράγει η N.Δ., με αυτά από παραγωγικές επενδύσεις και επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα. Oι παραγωγικές επενδύσεις είναι αυτές που θα συμβάλουν μεσο-μακρο­πρόθεσμα και στη δημοσιονομική ισορροπία. Eμείς επιπλέον θα αναζητήσουμε συμμαχίες για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Aνάπτυξης. Aλλά, επίσης, θα διαπραγματευτούμε για την Eλλάδα στη βάση ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Kαι αυτή είναι η διαφορά μας από τη N.Δ. που διατείνεται πως το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να αλλάξει.

Oι πολιτικές αλλά και τα πρόσωπα προσφέρουν εγγυήσεις υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας. Kαι είναι προφανές πως το πρόσωπο του νέου υπουργού Oικονομίας θα «μετρήσει» σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια να επαναδιαπραγματευθεί η χώρα με τις Bρυξέλλες μια νέα συμφωνία. Θα «μετρήσει» στις αγορές αλλά και στον ελληνικό λαό που έχει κουραστεί να θυσιάζεται χωρίς να βλέπει τον απόπλου από την Aυλίδα. Πώς θα σκιαγραφούσατε, κύριε πρόεδρε, το προφίλ του υπουργού Oικονομίας της επιλογής σας;

Σας διαβεβαιώ πως θα είναι προσωπικότητα με επάρκεια, κύρος και αναγνώριση. Aνοικτό στις πιο σύγχρονες οικονομικές προοδευτικές αντιλήψεις, θα ανταποκρίνεται στις πεποιθήσεις μας για την αξία του διαλόγου και της κοινωνικής συναίνεσης και θα μπορεί εκπροσωπώντας τη χώρα στο εξωτερικό να συμβάλει στην αναγκαία ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της. H οικονομία θα είναι κατεξοχήν πεδίο προσωπικής μου ενασχόλησης. Eγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και δεν πρόκειται, όπως ο κ. Kαραμανλής, να κρυφτώ πίσω από τον εκάστοτε υπουργό μου.

Eίστε θιασώτης της «κοινωνικής συναίνεσης» για τις μεγάλες αλλαγές. Eίθισται στην Eλλάδα η κοινωνική συναίνεση να εκλαμβάνεται ως άλλοθι ακινησίας και στασιμότητας. Mε ποιο όραμα, ποιες πολιτικές, ποιο μήνυμα μπορεί να διασφαλισθεί η συμμαχία των παραγωγικών δυνάμεων για μια νέα ανάπτυξη;

Tο αντίθετο. H σοβαρή διαβούλευση εγγυάται και την αποτελεσματικότητα των μεγάλων τομών και αλλαγών. Δε σημαίνει ακινησία. Σημαίνει καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη απόδοση των μέτρων. Πιστεύω ακράδαντα πως οι πολίτες μπορούν και οι συνθήκες είναι ώριμες για τη συμμετοχή και τη συναίνεση της κοινωνίας σε τολμηρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές που μας καθηλώνουν. Nα αναπτύξουμε νέους υγιείς δρόμους για την οικονομία, τη δημοκρατία, τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Aυτούς τους στόχους υπηρετώ και γύρω από αυτούς κτίζεται ήδη μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία μαζί με τις πιο δημιουργικές δυνάμεις.

«Eπένδυση στη γνώση», «αύξηση των δαπανών στην παιδεία και στην έρευνα». Στα πανεπιστήμια της ήσσονος προσπάθειας, των άνομων συναλλαγών και της έλλειψης ακαδημαϊκών κανόνων;

Tα πανεπιστήμια της χώρας μας αποτελούν ένα κατεξοχήν παράδειγμα σπατάλης ανθρώπινων πόρων και ευκαιριών. Διαθέτουμε πληθώρα επιστημόνων με διεθνή καταξίωση, σπουδαίους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων που διαπρέπουν, μια πλειοψηφία διδασκόντων με σημαντική διεθνή προϋπηρεσία και αναγνώριση. Kι όμως, το ελληνικό πανεπιστήμιο φυτοζωεί, βγάζει άνεργους επιστήμονες, διότι το πνίγει η γραφειοκρατία, η έλλειψη αυτονομίας, η αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών, η απουσία αξιολόγησης και λογοδοσίας, η αυθαιρεσία μειοψηφιών, ο κακώς εννοούμενος κομματισμός. Aυτά θα αντιστραφούν. Xρειαζόμαστε μια ειρηνική επανάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια. H παροχή υψηλής ποιότητας δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες αποτελεί βασικό εθνικό στόχο. Eίναι επένδυση στο μέλλον και προϋπόθεση εθνικής επιβίωσης.

«Nίκη του ΠAΣOK» ή «μεγάλη νίκη του ΠAΣOK» στις 7 Iουνίου για προσφυγή σε εθνικές κάλπες;

Mια νίκη του ΠAΣOK για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές μετά από 15 χρόνια και για πρώτη φορά σε εκλογές εθνικής εμβέλειας μετά από 9 χρόνια είναι από μόνη της μια πολύ μεγάλη νίκη. Mια νίκη που πολλοί προσπαθούσαν να μας πείσουν μόλις ένα χρόνο πριν πως ήταν παντελώς ανέφικτη. Όσο μεγαλύτερη η νίκη αυτή τόσο καλύτερα για να αλλάξει πιο γρήγορα σελίδα η χώρα μας. Kαλώ όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν, να έλθουν μαζικά στις εκλογές της 7ης Iουνίου. Eίναι η ώρα να ακουστεί η φωνή τους. Oι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση ή ανέξοδη διαμαρτυρία. Eίναι επιλογή για το αύριο της χώρας και της Eυρώπης. Kαι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία μας για το καλύτερο μέλλον της Eλλάδας.

Πράσινη ανάπτυξη
Ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε

Eσείς μιλάτε για πράσινη οικονομία και πράσινη ανάπτυξη που εκπέμπει μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος χωρίς όμως να διαφαίνονται οι χειροπιαστές δυνατότητες μιας καινούργιας αναπτυξιακής δυναμικής...

Πρέπει να φύγουμε από τις παλιές προκαταλήψεις. Oι σημερινοί σοσιαλιστές συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με μια νέα αντίληψη ανάπτυξης. Aυτή της βιώσιμης ανάπτυξης. H πράσινη ανάπτυξη δεν είναι η παθητική προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η μετατροπή του σε αναπτυξιακή δύναμη. H πράσινη οικονομία δεν είναι η αντίθεση μεταξύ περιβάλλοντος και ανάπτυξης, αλλά η σύζευξή τους. H πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μοναδική επιλογή και ευκαιρία για τη χώρα μας. Eίναι τρόπος για να δημιουργήσουμε επενδύσεις και θέσεις εργασίας. H Eλλάδα διαθέτει σε αφθονία φυσικούς πόρους για να μας κάνουν πρωτοπόρους στις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας, τον τουρισμό μας τον τροφοδοτεί το φυσικό μας περιβάλλον και η ιστορική μας κληρονομιά, ενώ η παγκόσμια διατροφική κρίση φέρνει στο προσκήνιο τη μεσογειακή διατροφή στην οποία μπορούμε να διακριθούμε με την παραγωγή διεθνώς αναγνωρίσιμων προϊόντων υψηλής ποιότητας. H πράσινη ανάπτυξη είναι και η μόνη βιώσιμη διέξοδος από τη σημερινή κρίση παραγωγικού προτύπου, αλλά και μια ευκαιρία ιστορική να εκμεταλλευτούμε τα ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Eυκαιρία που δεν θα χάσουμε!

Σύμφωνο εμπιστοσύνης με τους Ελληνες πολίτες για πάταξη τη φοροδιαφυγής
Τέλος στην πελατειακή λογική. Προτείνουμε επιτελικό, ισχυρό και ευνομούμενο κράτος.

Mια νέα εκκίνηση για αναπτυξιακή πορεία εμπεριέχει αναπόφευκτα αλλαγές στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση. Tι σχεδιάζετε;

Συμφωνώ απολύτως. Xωρίς ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους θα πάνε στράφι οι προσπάθειές μας. Παρουσίασα εκτενώς τις αλλαγές που προωθούμε για να εμπεδώσουμε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος στη χώρα μας. Aποτελεί ένα από τα μεγάλα εργοτάξια της αυριανής μας κυβέρνησης. Oι αλλαγές θα ξεκινήσουν από το πολιτικό σύστημα, από την ενίσχυση της αυτονομίας των θεσμών, από την ανόρθωση του κύρους της δικαιοσύνης και την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της, από την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ελέγχου, αξιολόγησης και λογοδοσίας παντού. Θα υπηρετήσουμε πιστά την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το AΣEΠ που η N.Δ. υπονόμευσε και θα λάβουμε ριζικά μέτρα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τα KEΠ. Θα αξιοποιήσουμε τον πλούτο του ελληνικού λαού με σεβασμό, χρηστή διαχείριση, αναπτυξιακή προοπτική. Tέλος στην πελατειακή λογική. Tέλος σε ένα συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό κράτος. Προτείνουμε επιτελικό, ισχυρό και ευνομούμενο κράτος. Mε λειτουργία και στελέχωση που θα εγγυώνται το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Aυτοδεσμεύεστε για χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και για πάταξη της διαφθοράς. Πριν από τις εκλογές του 2004 το έκαμε κατά κόρον και ο K. Kαραμανλής. Tι σας διαφοροποιεί; Γιατί πρέπει να σας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός;

Aυτό που μας διαφοροποιεί με τη N.Δ. είναι η σταθερή, η έμπρακτή μας βούληση για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων. Σε αντίθεση με τη N.Δ., δεν επιχειρούμε ούτε θέλουμε να συγκαλύψουμε τίποτα. Θέλουμε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αυτές ανήκουν. Nα βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα για θεσμικές αλλαγές. Eμείς προτείνουμε συνεχώς νέα θεσμικά μέτρα ενίσχυσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο της χώρας. H N.Δ. δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει. H αυριανή κυβέρνηση του ΠAΣOK θα κάνει πράξη τα μέτρα αυτά για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους προς την ηγεσία της χώρας, το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Θέλω να ελπίζω ότι, έστω σαν αντιπολίτευση, θα ανταποκριθεί, επιτέλους, η N.Δ. και θα στηρίξει τα μέτρα που εμείς θα θεσπίσουμε.

«Mαύρη οικονομία», τεράστια φοροδιαφυγή, άδικο φορολογικό σύστημα που δημιουργεί «προνομιούχους και μη» της εφορίας. Πώς θα επιτύχετε τη δημιουργία «φορολογικής συνείδησης» όταν οι ευσυνείδητοι του χθες και του σήμερα είναι τα συνήθη θύματα της εφορίας;

Tα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Mε ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον φορολογούμενο, με την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη δραστική μείωση των φαινομένων διαφθοράς, τη συνέπεια και τη σταθερότητα στο χρόνο, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Γι’ αυτό το σχέδιό μας για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα στηρίζεται σε συνεχή κοινωνικό διάλογο, θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται στενά ώστε να πετύχουμε σταδιακά την αλλαγή της αντίληψης της κοινωνίας για το ρόλο και τη λειτουργία του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Aνάπτυξης επιβάλλει τους στόχους και όχι τα μέσα και τις επιλογές για την επίτευξη αυτών των στόχων. Eπιλογή της N.Δ. ήταν η πελατειακή αύξηση της σπατάλης.

Μια εθνική προτεραιότητα

H δημοσιονομική εξυγίανση είναι εθνική προτεραιότητα είναι άδικο και παράλογο να εξισώνονται τα ελλείμματα από φορολογικά δώρα και σπατάλες, όπως αυτά που παράγει η N.Δ., με αυτά από παραγωγικές επενδύσεις και επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα.

Ο νέος «Τσάρος» της οικονομίας

Σας διαβεβαιώ πως ο νέος υπουργός Οικονομίας θα είναι προσωπικότητα με επάρκεια, κύρος και αναγνώριση. Θα μπορεί εκπροσωπώντας τη χώρα στο εξωτερικό να συμβάλει στην αναγκαία ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της.

ΜοναδΙκή επιλογή

Γιώργος Παπανδρέου // Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Mια νίκη του ΠAΣOK για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές μετά από 15 χρόνια και για πρώτη φορά σε εκλογές εθνικής εμβέλειας μετά από 9 χρόνια είναι από μόνη της μια πολύ μεγάλη νίκη». Επισημαίνει, στην «ΗτΣ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009:

Τα αποτελέσματα τους θα σημάνουν πολλά!

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
Δημοσιογράφος (μη επαγγελματίας)
Μέλος της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε.
www.yanniskakanos.gr

Λιγοστεύουν οι ημέρες για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 δίχως να πολυενδιαφέρονται οι Έλληνες ψηφοφόροι, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων με όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα, εξαιτίας της πολιτικής μόλυνσης!

Για αυτό παραθέτουμε εκλογικά αποτελέσματα που αφορούν τα δύο μεγάλα κόμματα, αρχής γινομένης από το 1981 μέχρι και τις τελευταίες ευρωεκλογές στη χώρα μας που έγιναν το 2004, ώστε να θυμηθούμε τι, πως και γιατί ενέργησαν έτσι οι ψηφοφόροι τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Το 1981 η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση και πήρε μόνο 31,34% και (8) έδρες ενώ το ΠΑΣΟΚ 42,12% και (10) έδρες. Το 1984 η Ν.Δ. ανέβασε τα ποσοστά της στο 38,05% και με μία επί πλέον έδρα τις έκανε (9). Το ΠΑΣΟΚ έχασε μερική δύναμη, παίρνοντας 41,58%, διατηρώντας, όμως τις ίδιες έδρες. Το 1989 η Ν.Δ. πήγε ακόμα καλύτερα καταλαμβάνοντας 40,41% και μία ακόμα έδρα. Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την πτωτική του πορεία παίρνοντας το ποσοστό του 35,96%, χάνοντας μία έδρα. Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τα έτη 1994, 1999 και 2004, τα ίδια κόμματα, έλαβαν τα εξής ποσοστά με αντίστοιχες έδρες: Η Νέα Δημοκρατία 32,65%, 36,00% και 43.03% με (9) έδρες για την πρώτη και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ενώ (11) έδρες για την τρίτη. Το ΠΑΣΟΚ πήρε, 37,65%, 32,92% και 34,01% με (10), (9) και (8), έδρες, αντίστοιχα.
Τα φετινά αποτελέσματα είναι αναμενόμενα, δεν αμφιβάλλει κανένας ότι θα προηγηθεί το ΠΑΣΟΚ αφού η Νέα Δημοκρατία κλυδωνίζεται αφάνταστα με τα εσωτερικά της προβλήματα σε συσχετισμό με την άσχημη εικόνα διακυβέρνησης - πολύ πιο χειρότερης από αυτή που είχε το 1981 με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη - από την επανεκλογή της στις εθνικές εκλογές του 2007 μέχρι σήμερα. Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ισχυρή πολιτική αντίπαλη δύναμη, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δεν του δίνουν το δικαίωμα της αισιοδοξίας…, αφού η διαφορά επί τοις %, δεν πλησιάζει διψήφιο αριθμό, όπως λόγου χάρη, είχε συμβεί στις εκλογές του 1981. Ο χρόνος που απόμεινε μέχρις τις Ευρωεκλογές είναι πολύ λίγος για να συμβούν μεγάλες αποκλίσεις. Η αποχή, όπως πιστεύουμε για τις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρωθυπουργός κι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να αναζητήσουν «σωσίβιο» για τις… επερχόμενες εθνικές εκλογές, την εθελούσια έξοδο των κοινοβουλευτικών γερόντων με ταυτόχρονες προεκλογικές συνεργασίες στα κομματικά ψηφοδέλτια και ανεξάρτητων υποψηφίων βουλευτών.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
kraxtis-gr.blogspot.com

Η ΓΚΡΙΖΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ;

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ "ΓΚΡΙΖΑ" ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σποτάκια ΝΔ







Σποτάκια ΠΑΣΟΚ


kraxtis-gr.blogspot.com

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Τις τελευταίες πινελιές ρίχνουν τα μαστόρια (υπό το άγρυπνο και απαιτητικό βλέμμα του επιβλέποντα Τάκη Φώτα) στο στέκι του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινιάζεται αύριο. Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ. Πρόκειται (κατά πως τον είδαμε) για έναν πολύ καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο, που διαμορφώθηκε με πολύ (και με εθελοντική όσο γινόταν) δουλειά, με πολλές προσφορές (μελών, φίλων και μη) και, κυρίως, με άποψη (η αρχιτεκτόνισσα, που τον επιμελήθηκε, είχε έμπνευση κι έβαλε τα χρώματα της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ να διαχέονται διακριτικά στο χώρο) και, κυρίως, με περίσσιο μεράκι.

Μπορεί να μην έχουν διάφορο (άμεσο) από τις ευρωεκλογές οι βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, τους στρίμωξαν όμως τα κόμματά τους και τους έστειλαν σε διατεταγμένη υπηρεσία (ως υπεύθυνους-συντονιστές της προεκλογικής ευρωεκστρατείας) ανά την επικράτεια. Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος χρεώθηκε την Πέλλα, ο Κώστας Κουκοδήμος το Ρέθυμνο, ο Γιάννης Αμοιρίδης το Κιλκίς. Κι ο Αντώνης Καρπούζας; Α, αυτός αναχωρεί σήμερα για Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για να συμμετάσχει σε διάσκεψη προσωπικοτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καλεσμένος του προέδρου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθότι πρόεδρος (ο Καρπούζας) Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας των δυο χωρών. Τυχερός! Διότι οι άλλοι, άντε να προλάβουν, μέσα σε δυο βδομάδες, να πείσουν τους πολίτες των περιοχών που έχουν χρεωθεί να πάνε να ψηφίσουν. Έξι στους δέκα, λένε τα γκάλοπ, δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές.

(σκίτσο) Συγγνώμη αλλά, αυτό, που μας έστειλε το Επιμελητήριο τα στοιχεία για τα 29 εκ. ευρώ που πήραν δάνειο οι επιχειρηματίες της Πιερίας, να το πανηγυρίσουμε, ή όχι; Διότι, για να φτάσουν οι άνθρωποι να ζητάν δάνεια, κάποια σοβαρή ανάγκη θα είχαν. Κι αυτό, μάλλον δεν είναι και προς πανηγυρισμό.

Α1 Στο 27% του ποσοστού των Οικολόγων-Πράσινων προσβλέπει η Κυβέρνηση. Δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή απόφασή της να αφήσει έξω από γραφειοκρατικές διαδικασίες την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από νοικοκυριά, εξασφαλίζοντας σ’ αυτά ακόμη και ένα επιπλέον εισόδημα! Και για να μην λέμε μόνο τα στραβά των νεοελλήνων, να θυμίσουμε ότι η χώρα μας είναι πρώτη σε τοποθέτηση και χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων… και αν το θεωρείται λεπτομέρεια, οι έρευνες έδειξαν ότι αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι ηλιακοί, θα χρειαζόμασταν επιπλέον ενέργεια ίση με εκείνη που παράγει το εργοστάσιο της Πτολεμαϊδας!

α2 Σειρά παρεμβάσεων σε αθλητικές υποδομές είναι σε εξέλιξη από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων και τον αθλητικό οργανισμό του δήμου Κατερίνης στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών, ώστε να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες για άθληση. Πρόκειται για την ανακατασκευή τριών γηπέδων τα οποία ανήκουν στο Δήμο. Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος ο οποίος χθες τα επισκέφθηκε, μαζί με τον πρόεδρο του ΑΟΔΗΚ, κ. Γκοτζαμανίδη.

α3 Και ο Περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, απασχόλησε τη συνάντηση του ΔΣ του ΤΕΕ Πιερίας με το δήμαρχο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ κ. Αν. Τασιούλα, ο Περιφερειακός έχει «βαθμολογηθεί» για χρηματοδότηση έως και 48 εκ. ευρώ. Επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται προσεχώς και το πιθανότερο πριν την 7η Ιουνίου, για ευνόητους (προεκλογικούς) λόγους. α4 Ένα βαρύ πρόγραμμα περιμένει τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο, με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Την Κυριακή θα είναι στην Κατερίνη ο Κώστας Γκιουλέκας και μεσοβδόμαδα θα μας κάνουν την τιμή, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Παπαμστάκος και Παπανικολάου. Επίσης, θα έρθει ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης για τα εγκαίνια του Λιμανιού στον Πλαταμώνα, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

α5 Πόσοι δήμαρχοι, πέρασαν άραγε από το περίπτερο της ΝΕΤΠ στη Filoxenia; Πόσοι δήμοι, με τουριστικό ενδιαφέρον, ήταν συνεπείς στην καταβολή του μεριδίου τους για την προβολή του Νομού, την ευθύνη της οποία έχει η ΝΕΤΠ;

α6 Η στήλη εύχεται σε Κωνσταντίνους, Ελένες και Κωνσταντίνες, χρόνια πολλά… Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι βέβαιον ότι κάποιους-ες, θα ξεχάσουμε…

kraxtis-gr.blogspot.com

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

Date: May 21, 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για «ανεύθυνη και εγκληματική αδράνεια» της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνει λόγο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα έξοδα που υποβάλλονται και φέτος οι αγρότες προκειμένου να συμπληρώσουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!

kraxtis-gr.blogspot.com


Οι ευκαιρίες μας στο Αζερμπαϊτζάν

Date: May 21, 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μεγάλα οφέλη μπορούν να αποκομίσουν οι Πιερικές επιχειρήσεις από συναλλαγές τους με το Αζερμπαϊτζάν, εκτιμά ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος, ως μέλος πολυπληθούς ελληνικής αποστολής, συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Μπακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Την «πλήρη υποστήριξή» της στους εργαζομένους του ΟΣΕ εκφράζει η ΓΣΕΕ - Αντιδρά στα σχέδια εξυγίανσης

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Πλήρη υποστήριξη και συμπαράταξη στον αγώνα και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και των
εργαζόμενων στον ΟΣΕ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «ο αγώνας αυτός και οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν την υποστήριξη και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της χώρας και της κοινωνίας, για να αποκρουστεί η πολιτική των ομαδικών απολύσεων των εργαζομένων και οι προσπάθειες διάλυσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων».

» Ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της κρίσης για την οποία η πολιτική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων και του νεοφιλελευθερισμού έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τα τραγικά δεινά που έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία θα έπρεπε να έχουν κάνει τους κυβερνώντες πιο προσεκτικούς, πιο σοφούς ώστε να έχουν αναθεωρήσει την πολιτική τους!»

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι η «ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των μεταφορών για την ισχυροποίηση του ΟΣΕ και τη διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτόν».

kraxtis-gr.blogspot.com

Θα εξαντλήσω την πενταετία στην Ευρωβουλή, δεσμεύεται ο Γ.Παπακωνσταντίνου- «Θα πάω και θα μείνω»

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Την πρόθεσή του να παραμείνει ολόκληρη την πενταετία στην Ευρωβουλή και να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές τόνισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA.

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή, δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία. Αυτή είναι η κατάσταση. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου έχει ανακοινώσει από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές, χωρίς όμως να δεσμευθεί ότι θα εξαντλήσει την πενταετία στην Ευρωβουλή.

Τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ

Την ίδια ώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τη μετάδοση των πρώτων τηλεοπτικών σποτ, με τη ΝΔ να επιστρατεύει έναν παπαγάλο που προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πεινάσουν παραπέμποντας στην «καταστροφολογία», όπως λένε στη Ρηγίλλης, στην οποία επιδίδεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ απαντά με τα δικά του σποτ, στα οποία εμφανίζονται απλοί πολίτες που απαιτούν από την κυβέρνηση να προστατεύσει το εισόδημά τους. Στο σποτ εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, που δηλώνει αποφασισμένος να δώσει μάχη στις Βρυξέλλες για την προστασία των εισοδημάτων του πολίτη.

kraxtis-gr.blogspot.com

Kυπελλούχος ΟΥΕΦΑ η Σαχτιόρ!

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009


Ο Λουίς Αντριάνο πανηγυρίζει μπροστά στους οπαδούς της Σαχτιόρ

Η Σαχτιόρ Ντόνετσκ είναι η νέα κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 2-1 της Βέρντερ Βρέμης, χάρη σε τέρμα του Τζάντσον στο 7ο λεπτό της παράτασης. Ο Λουίς Αλμπέρτο είχε ανοίξει το σκορ για τη Σαχτιόρ όμως ο Νάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Γερμανούς. Αγωνίστηκε για περισσότερο από 15' ο Τζιόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!!

novasports.gr!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Μυθικό "όχι" του Μέσι!

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009 (novasports.gr)

Eνα ακόμα μεγάλο ματς από τον Λίονελ Μέσι Αρνητική απάντηση έδωσε ο Λιονέλ Μέσι σε "μυθική" που φέρεται να του έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είπε "όχι" στα 10 εκατομμύρια ευρώ που τού πρόσφερε, ετησίως, η διοίκηση των "σίτιζενς".
Όπως αναφέρει πάντως άλλο δημοσίευμα, της επίσης ισπανικής εφημερίδας "As", οι πραγματικοί μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι είναι οι επιθετικοί της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σέρχιο Αγουέρο και Ντιέγκο Φορλάν, καθώς και ο στράικερ της Βαλένθια, Νταβίντ Βίγια.
kraxtis-gr.blogspot.com