Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το θέμα του ΝΑΤΟϊκού κέντρου Λάρισας- Ενστάσεις για τον Τούρκο διοικητή

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί η κατ΄αρχήν απόφαση για εκ περιτροπής ανάληψη της διοίκησης του ΝΑΤΟϊκού κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Λάρισας από Έλληνα και Τούρκο διοικητή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την υπηρεσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία.

«Πρέπει να πούμε ότι η τοποθέτηση αυτή προκαλεί τεράστια έκπληξη και ερωτηματικά για τα εθνικά μας θέματα. Καλούμε την κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, μία υπηρεσιακή απόφαση του Υπουργείου ΓΕΕΘΑ, να μην την κάνει αποδεκτή σε πολιτικό επίπεδο, και να τη συνδέσει με την επίλυση άλλων προβλημάτων που έχει η χώρα μας στο Αιγαίο» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η τοποθέτηση Τούρκου διοικητή ήταν συνέπεια της απόφασης που πάρθηκε το 2003 στην Πράγα, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία απολύτως σχέση». «Ήταν μια απόφαση που είχε να κάνει με τη σύμπτυξη Στρατηγείων και με την ενοποίηση, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό, από την τοποθέτηση του Τούρκου διοικητή» πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε ούτε την νέα, ούτε την παλιά δομή του ΝΑΤΟ. Θέλουμε την κατάργησή του, σε αντίθεση με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο αποδέχονται την ύπαρξή της συμμαχίας αλλά έχουν υποστηρίξει και τη διεύρυνσή της» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καραζαφέρης. «Με ενοχλεί η πολιτική της ΝΔ, η πολιτική της παλιανθρωπιάς. 7 Μαίου που ψήφισε η ΝΔ έπρεπε να μας πει τι έγινε. Η παλιανθρωπιά είναι ότι ήθελε να περιμένει να μας το πει μετά τις ευροεκλογές, μετά τις 7 Ιουνίου» δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Με Νεοελληνική Λογοτεχνία και Μαθηματικά την Τετάρτη οι Πανελλαδικές





Τραγωδία στην Κρήτη Απανθρακωμένος βρέθηκε απαχθείς επιχειρηματίας από το Ηράκλειο





Εκλογές στη δίνη του σκανδάλου των βουλευτικών δαπανών ζητά ο ηγέτης των Τόρις-Έντονη σύγκρουση με Μπράουν

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Εθνικές εκλογές προέβαλε ως μόνη λύση στην «παράλυση» που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων στη Βρετανία, ο ηγέτης των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον. «Χάος» χαρακτήρισε τις εκλογές ο Γκ.Μπράουν, την ώρα που δρομολογούνται αλλαγές στο σύστημα των βουλευτικών εξόδων.

Ο Ντ.Κάμερον, σχολιάζοντας δηλώσεις του Γκόρντον Μπράουν σύμφωνα με τις οποίες οι εθνικές εκλογές θα μπορούσαν να προκαλέσουν «χάος», δήλωσε ότι μόνο οι εκλογές μπορούν να σώσουν τη χώρα από την «παράλυση» που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των εξόδων.

Μιλώντας στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο ηγέτης των Τόρις δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις εκλογές χάος. Εγώ τις ονομάζω αλλαγή. Γιατί δεν μπορούμε να την έχουμε;»

Ο Ντ.Κάμερον πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελούν την πρώτη παραδοχή ότι οι Εργατικοί πρόκειται να χάσουν στις εκλογές.

Παράλληλα, η δεύτερη στην ιεραρχία των Εργατικών και υπεύθυνη για τις σχέσεις κυβέρνησης-Βουλής των Κοινοτήτων, Χάριετ Χάρμαν, δήλωσε ότι απαιτείται εξωτερική εποπτεία των βουλευτικών εξόδων, προκειμένου να υπάρξει «επανόρθωση και καθησυχασμός» του κοινού.

Ανάμεσα στις άμεσες αλλαγές που αποφασίστηκαν από τους ηγέτες όλων των κομμάτων, είναι ένα μηνιαίο πλαφόν ύψους 1,250 λιρών για τόκους στεγαστικών και πληρωμές ενοικίων.

Αποπομπή μελών Βουλής των Λόρδων

Η βρετανική Βουλή των Λόρδων έπαψε την Τετάρτη δύο από τα μέλη της που παραδέχτηκαν ότι επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή σε συναδέλφους τους, μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα εδώ και τρεις αιώνες.
Πρόκειται για τον Λόρδο Πίτερ Τρίσκοτ και τον Λόρδο Τόμας Τέιλορ, μέλη και οι δύο του Εργατικού Κόμματος, που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Sunday Times» λειτουργούσαν δήθεν ως μεσάζοντες μιας ξένης επιχείρησης διανομής.
Οι δύο λόρδοι είχαν δεχθεί να μεσολαβήσουν στους συναδέλφους τους στη Βουλή των Λόρδων για να ψηφιστεί μια τροπολογία υπέρ της ξένης εταιρείας εισπράττοντας ως αμοιβή για τον κόπο τους ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ.
kraxtis-gr.blogspot.com

Καμία αύξηση στις επικουρικές συντάξεις για το 2009-Επαφές Πετραλιά για το Ασφαλιστικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Το πάγωμα των επικουρικών συντάξεων για το 2009 ανακοίνωσε η υπουργός Απασχόλησης, διευκρινίζοντας ότι η μόνη αύξηση που θα δοθεί θα είναι το εφάπαξ που έχει ανακοινωθεί στο πλαίσιο της κύριας σύνταξης.

Η Φάνη Πετραλιά συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους οποίους παρουσίασε την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν ήδη συναντηθεί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ της Siemens

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009
Πρίν απο λίγο ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με απόφαση του ανακριτή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Αθανασιάδη. Σε λίγο η απόφαση για τον πρώην οικονομικό διευθυντή σταθερών τηλεπικοινωνιακών δικτύων Εμμανουήλ Σταυριανού και τον πρώην προϊσταμένου του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και του Γιώργου Σκαρπέλη, πρώην διοικητή του ΟΤΕ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Απάντηση Χατζηγάκη για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω συνεχιζόμενων πυρών

Συνεχίζεται η κόντρα
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009
Ανεύθυνα και συκοφαντικά χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκης τα όσα ελέχθησαν περί ρουσφετολογικών προσλήψεων στον Οργανισμό που διαχειρίζεται τις κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών, τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στη σφοδρή κριτική του.

Πρόκειται για 987 προσλήψεις συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι ανάλογες προσλήψεις γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και αποτελούν δέσμευση του υπουργείου απέναντι στον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ.

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι οι συμβάσεις αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί στο διάστημα 3-12 Ιουνίου θα έλθει κλιμάκιο της Επιτροπής για να ελέγξει αν έχει στελεχωθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να κατορθώσει να καταβάλλει τις κοινοτικές επιδοτήσεις στους Έλληνες αγρότες.

Εντούτοις, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε για «όργιο ρουσφετολογικών προσλήσεων, το οποίο έχει καθοδήγηση και συντονισμό και αποσκοπεί στην εκλογική ομηρία χιλιάδων ατόμων».

Ο Ντίνος Ρόβλιας από το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε προσωπικά εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «από Υπουργείο σε Υπουργείο περιφέρει τον παλαιοκομματισμό του και τις φαύλες προσλήψεις».

kraxtis-gr.blogspot.com

Βομβιστική επίθεση (ΠΡΊΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ) σε επενδυτική εταιρεία στο Κολωνάκι

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009
Υλικές ζημιές σε γραφεία επενδυτικής εταιρείας στην οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι. Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει για την έκρηξη με τηλεφωνήματά τους σε δύο Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στην άμεση δράση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επικεφαλής της εταιρείας που δέχτηκε την επίθεση είναι πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση της Siemens και είναι τα γραφεί ατης εταιρείας του κ Τρεπεκνλή.Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ερευνά τον χώρο.(με στοιχείΑ και απο τα ΝΕΑ)

kraxtis-gr.blogspot.com

Και τώρα η... κορυφή!

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 -novasports.gr


Πανηγυρισμοί στην ΑΕΚ για τη νέα νίκη επί του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην ειδική βαθμολογία των play off, που χαρίζει το... ευνοϊκό εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου. Στα δύο επόμενα ματς με τη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό θα "χτυπήσει" το εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League!

kraxtis-gr.blogspot.com

Ανοίγει ο δρόμος για δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο.


Απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα για τη δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ Επίθεση κατά του δικομματισμού

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009
Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια κατά των δύο μεγάλων κομμάτων είναι το κύριο μήνυμα των δημοσκοπήσεων και όχι η πορεία των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα γκάλοπ. Κάθε ψήφος που απομακρύνεται από τα δυο κόμματα εξουσίας είναι χρήσιμη ψήφος, πρόσθεσε.
kraxtis-gr.blogspot.com


Ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση του ανακριτή

Ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο

Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2009 19:51
Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εις βάρος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε προσέλθει το πρωί στον ανακριτή, επικαλούμενος λόγους υγείας που τον αναγκάζουν -όπως ισχυρίστηκε- να παραμείνει στο εξωτερικό. Εν τω μεταξύ μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, κατέθεσε ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Γ.Σκαρπέλης.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΚΡΑΧΤΗ":Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έφυγε Γερμανία και επειδή έχει και Γερμανική Υπηκοότητα , πιθανολογείται ότι θα προτιμήσει να δικαστεί στη Γερμανία, όπου τα δικήματα για τα οποία κατηγορείται, πορβλέπουν ποινές πλημμεηλήματος και όχι κακουργήματος όπως στην Ελλάδα

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1 (ημίχρονο)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1: 9' Τζιμπούρ, 39' Μπλάνκο - 35' Ίβιτς (ημίχρονο)







45'+2': Λήξη του ημιχρόνου
45'+2': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Χαλκιά για διαμαρτυρία
45'+1': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑκόκκινη κάρτα Δεύτερη κίτρινη στον Σορλέν γιατί ειρωνεύτηκε τον διαιτητή. Ο ΠΑΟκ θα συνεχίσει με δέκα παίκτες

Με Μουν για το σεντόνι...

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (novasports.gr)
Ο Μουν τη στιγμή που σκοράρει για τον Παναθηναϊκό
Η Λάρισα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις για τους πρώτους της βαθμούς στα πλέι οφ, είχε ευκαιρίες ωστόσο ο Παναθηναϊκός, χάρη σε ένα γκολ του Μπράις Μουν, στο 68ο λεπτό του αγώνα, πέτυχε το ζητούμενο. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 1-0 στο Αλκαζάρ, πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν να φιγουράρουν στην κορυφή.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΡΘΡΑ ΜΑΙΟΥ 2009 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - www.Apodimos.com


Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Ειδικό Αρχειακό Αφιέρωμα Πολλές γίνονται για Δίκες για πολικούς ή στρατιωτικούς ή πολίτες, όμως κατά την άποψη μας η μεγαλύτερη δίκη είναι η Δίκη του «Γέρου του Μοριά» και Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και αυτή θα παρουσιάσουμε σε όλους τους Έλληνες και Απόδημους αδελφούς μας, επισκέπτες και αναγνώστες του ενημερωτικού Portal μας. Γνωρίζοντας τους ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770 - 1843) ήταν ο νικητής στο Βαλτέτσι, στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια, ήταν αυτός ο αγωνιστής που ύψωσε το ανάστημά του στους κατακτητές, εμψύχωσε τους Έλληνες και βοήθησε στην αναγέννηση του ελληνικού έθνους ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Και μετά, κατηγορήθηκε ως προδότης. Ως συνένοχος συνωμοσίας με τους Ρώσους κατά του βασιλέα Όθωνα. Και γι' αυτόν τον λόγο καταδικάστηκε σε θάνατο. Επίσης να τους γνωρίσουμε ότι μόνο δύο δικαστές, ο Πολυζώης και ο Τερτσέτης, δεν υπέγραψαν την καταδίκη, του ήρωα της Επανάστασης. Μια προδοσία την οποία ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης δεν παραδέχθηκε ποτέ και μια υπόθεση που ως σήμερα παραμένει άλυτη. Αξίζει να το μελετήσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ::

kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΔΩ !!! ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Κατεύθυνσης




ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 20/05/2008 -
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Εξετάσεις 2009 - Γ Λυκείου - Μαθηματικά Κατεύθυνσης.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΔΩ !!! ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης



ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 20/05/2008 -
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Εξετάσεις 2009 - Γ Λυκείου - Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Άρχισαν οι απολογίες για την υπόθεση της Siemens


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009

Αβέβαιο παραμένει αν θα προσέλθουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για να απολογηθούν.

Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens απολογείται ο Πρόδρομος Μαυρίδης, ένας από τους επτά κατηγορούμενους που έλαβαν κλήση για απολογία σήμερα.

Xθες, δύο κατηγορούμενοι κατέθεσαν νέες ενστάσεις, με τις οποίες καταγγέλλουν την ακυρότητα της διαδικασίας, ενώ είναι αβέβαιη η προσέλευση των υπολοίπων κατηγορουμένων στον ανακριτή.

kraxtis-gr.blogspot.com

Καραμανλής: «Η ευρυζωνικότητα δημιουργεί νέα δεδομένα»



ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (www.kathimerini.gr)

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου της ΕΕΤΤ τόνισε πως όποιος δεν εναρμονίζεται με την ευρυζωνικότητα κινδυνεύει να μπει στο περιθώριο της ανάπτυξης.

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, άρχισαν σήμερα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, οι διήμερες εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει, για τέταρτη κατά σειρά χρονιά, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, με θέμα «Ευρυζωνική σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης επόμενης γενιάς και ανάπτυξης ψηφιακών δικτυακών υποδομών.

Ο κ. Αλεξανδρίδης αφού έκανε μια μικρή αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε θεσμικό προκειμένου να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η προσπάθεια για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αλεξανδρίδης στην κατανομή του ψηφιακού μερίσματος και έκανε προτάσεις για την ορθή κατανομή του.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ πρότεινε τον διαχωρισμό των δικτύων από τις υπηρεσίες, γεγονός που όπως είπε θα ωθήσει σε συμπράξεις μεταξύ τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου για καλύτερες προσφορές ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Για την καλύτερη διαχείριση του ραδιοφάσματος της χώρας πρότεινε να δημιουργηθεί ένας φορέας για την απονομή και διαχείριση ολόκληρου του φάσματος, ενώ για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία ενός «συντονιστικού οργάνου» για τη στρατηγική και τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί στην περίοδο της μετάβασης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην ομιλία του στα τεράστια άλματα που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία στο θέμα της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα από ουραγός της Ευρώπης το 2004 με διείσδυση μόλις 0,1% σήμερα είναι η ταχύτερα, ευρυζωνικά, αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο με διείσδυση 13,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Στυλιανίδης ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νοικοκυριών στην Ελλάδα με πρόσβαση στο Ίντερνετ έχει ανέβει στο 17,6%, έναντι 7,7% στην ΕΕ, των 27.

Ο υπουργός τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών αύξησε τον ανταγωνισμό και μείωσε τις τιμές έως και 85%. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ της ανάπτυξης οπτικών ινών νέας γενιάς που θα φτάσουν μέχρι το σπίτι του χρήστη, γεγονός που θα επιτρέψει ταχύτητες έως και 100 Μbps και θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και διάδοσης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα μεταφορών και επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα θέματα που χειρίζεται και διεκπεραιώνει η ΕΕΤΤ, δεν είναι μόνο σημαντικά για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Κατά τον κ. Σηφουνάκη η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον ενάμισι χρόνο να υπερβεί την 22η Ουγγαρία και περισσότερα από έξι χρόνια για να συγκλίνει με το μέσο όρο της ΕΕ και σημείωσε την ανάγκη προώθησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για τις υποδομές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών που το αντιστοίχησε με την κατασκευή μεγάλων έργων όπως εθνικές οδοί, αεροδρόμια και λιμάνια.

Η υποδομή αυτή, σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης, θα επηρεάσει σημαντικά τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υποδομών αυτών, πάντα προς όφελος του πολίτη.

kraxtis-gr.blogspot.com

Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Πάγκαλος


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Μετά την κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, σαφείς αποστάσεις από τη σκληρή κόντρα διαρκείας του κ. Θ. Πάγκαλου με το ΚΚΕ πήρε χθες και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας (Flash) ότι «ο κ. Πάγκαλος δεν εκφράζει πάντα το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι δεν είναι γραμμή του ΠΑΣΟΚ να «λέει από ποιους επιχειρηματίες τα παίρνει ο Περισσός», κατηγορώντας παράλληλα το ΚΚΕ ότι εξομοιώνει το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στη λογική του διλήμματος «τι Παπάγος τι Πλαστήρας». Τη θέση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη επίθεση με στόχο το ΚΚΕ επανέλαβε χθες η κ. Αλ. Παπαρήγα κατά την ομιλία της στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων. «Αρχίζει πάντοτε μια βρώμικη επίθεση στο κόμμα όταν είμαστε κοντά στις εκλογές», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η δύναμη του ΚΚΕ φοβίζει τα κόμματα εξουσίας και γι’ αυτό «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους ψηφοφόρους». «Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Ενενήντα χρόνια ζωής έχουμε στην ελληνική κοινωνία, δείξαμε αδυναμίες, αλλά όχι γιατί κάναμε δήλωση μετανοίας, ούτε γιατί φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα τους φοβίσει, θα τους ταρακουνήσει, θα τους πιέσει», πρόσθεσε. Η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε επίσης τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στον δικομματισμό, ενώ προέβλεψε σκληρότερα οικονομικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων μετά την 7η Ιουνίου.«Να προλάβουμε τα χειρότερα. Αρκετά έπαιξαν και τα δύο κόμματα στις πλάτες των πολιτών», είπε και ζήτησε να καταψηφιστούν ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι για τη φιλοευρωπαική τους πολιτική. «Είναι κόμματα που χειροκρότησαν την Eυρωπαϊκή Ενωση. Κάνουν κριτική βάζοντας απλώς όρια, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί να αλλάξει η Ε.Ε απ’ τα μέσα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι η Eυρωπαϊκή Ενωση είναι συνώνυμη με την αδικία και πως δεν μπορεί να αλλάξει «με παρακάλια και υπομνήματα».

kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΛΑΚΗ

(απο http://greekmme.blogspot.com)

@ΧΤΥΠΗΣΕ πάλι με πολιτικό χιούμορ ο Λαζόπουλος θυμίζοντας στην εκπομπή του τους '10 Μικρούς Μήτσους' που κυκλοφορούν με περιοδικό βγάζοντας αποσπάσματα τα οποία παραμένουν επίκαιρα. Ωστόσο έκανε την υπέρβαση καλώντας μικρά κόμματα και σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις κι εκείνο που κρατήσαμε ήταν ότι 'οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα στον τόπο μας...'. Κατά τα άλλα έδωσε τον λόγο στους νέους που απέχουν απο την πολιτική ουσία και με αιχμή του δόρατος την απουσία θέσεων για τα ζωτικά προβλήματα του τόπου μας και τις διεξόδους των νέων ατόμων του σήμερα...

kraxtis-gr.blogspot.com

Κομματόσκυλα

Γιώργος Νασμής

Γιώργος Νασμής
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 Μαΐου 2009

Πλησιάζουν εκλογές και σύντομα θα δούμε στη μικρή οθόνη τον γνωστό μας «Μαυρογιαλούρο» στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο».

Μία πολιτική ηθογραφία που σφύζει από αλήθειες. Φιγούρες σαν του «Γκρούεζα» , του κομματόσκυλου που γίνεται θυσία για το αφεντικό του με το αζημίωτο είναι γεμάτη η κοινωνία μας.

Τα κομματόσκυλα ξεκινούν την «καριέρα» τους από μικρή ηλικία. Πειθήνια όργανα του κόμματος σε νεαρή ηλικία, έχοντας πείσει τον εαυτό τους πως συντελούν σημαντικό έργο, αντιλαμβάνονται με την πάροδο του χρόνου πως η επαφή τους με τον κομματικό πυρήνα μπορεί να τους αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Ο «Γκρούεζας» είχε αποκτήσει περιουσία γιατί «έτρεχα για το κόμμα». Οι σημερινοί «Γκρούεζες» γεμίζουν τις τσέπες τους καλύπτοντας αξιοζήλευτες θέσεις του δημοσίου με τις πλάτες του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή κάνουν γνωστό στο εργασιακό τους περιβάλλον από πού προέρχεται η σκούφια τους και σιγά σιγά αραιώνουν τις παρουσίες τους.

Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέπονται σε αργόμισθους έχοντας ελεύθερο χρόνο να κάνουν δημόσιες σχέσεις με το κόμμα.

Τα κομματόσκυλα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σ’ αυτά που περιορίζονται στις αργομισθίες και δεν έχουν βλέψεις για παραπάνω και σ’ αυτά που έχουν φιλοδοξίες να ανέβουν την κομματική ιεραρχία, να περάσουν πόρτες Κοινοβουλίων, Δημαρχείων, Νομαρχιών.

Τα κομματόσκυλα έχουν την ίδια συμπεριφορά. Συνήθως είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί. Αποφεύγουν να δηλώνουν την κομματική τους ταυτότητα σε κοινωνικές συνεστιάσεις, χαριεντίζονται με όλους, αφού κάποια στιγμή όλο και κάποιος θα φανεί χρήσιμος και αποφεύγουν να εκφράζουν ακραίες απόψεις.

Ενδόμυχα πιστεύουν πως είναι οι μόνοι που γνωρίζουν πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά αποφεύγουν να αποκαλύψουν το μεγάλο μυστικό. Επικαλούνται με ένταση για να γίνει αντιληπτό, γνωστούς πολιτικούς αφήνοντας υπόνοιες πως έχουν σχέσεις μαζί τους, ενώ ονειρεύονται διοικητικές θέσεις όταν θα έρθει το κόμμα τους στα πράγματα.

Κι εμείς, αντί να πετάξουμε φόλα στα κομματόσκυλα τα χαϊδεύουμε με την ελπίδα πως ίσως μας κάνουν εκείνο το μικρό ρουσφέτι. Βρε οουστ…

kraxtis-gr.blogspot.com


Ευρωεκλογές: Ανεβαίνουν οι τόνοι

Sample

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λιγότερο από τρεις εβδομάδες να απομένουν για τις ευρωεκλογές και τους τόνους της αντιπαράθεσης να ανεβαίνουν κατακόρυφα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στείλει το μήνυμα, ότι η κυβέρνηση σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με την εκλογολογία, αλλά με την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αδιαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΠ!!!!!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Η διαπλοκή και η αλυσίδα της εξουσίας

ΤΕΤΑΡΤΗ Μαΐου 20, 2009 (απο olympiada.gr)

Είδαμε στο προηγούμενο δημοσίευμα τη σκοπιμότητα της φωτιάς στην Πάρνηθα και το πως οι εκλεκτοί των βαρώνων παραμένουν στο απυρόβλητο παρότι συνεργούν σ’ αυτά τα στυγνά εγκλήματα.

Τι γίνεται όμως όταν οι ίδιοι οι βαρώνοι αποκαλύπτονται πίσω από εξόφθαλμα σκάνδαλα και εκμετάλλευση δημόσιου χρήματος;

Να σημειώσουμε βέβαια πως οι Ελληνικές αρχές κωφεύουν προκλητικά και διαχρονικά. Όλες οι τελευταίες αποκαλύψεις ξεκίνησαν από τη Γερμανική δικαιοσύνη και διυλισμένες φτάνουν αποσπασματικά στην εδώ κοινή γνώμη.

Παραιτήθηκε λοιπόν ο Βερελής και αυτόματα το συγκρότημα Λαμπράκη και ο Μπόμπολας του έπλεξαν διθύραμβους ευφημισμού. Ο τίμιος κύριος Βερελής, ο μόνος που είχε το σθένος να παραιτηθεί κλπ κλπ. Το ίδιο και το Μεγάλο κανάλι.

Μόνο η Ελευθεροτυπία και τα blogs άσκησαν την αυτονόητη κριτική. Τότε ο κύριος Βερελής επανήλθε απειλών καταλογίζοντας συκοφαντία και άλλες ευγενείς πρακτικές. Γιατί;

Μα γιατί Τέρνα και Άκτωρας ήταν το ζεύγος της αμαρτωλής σύμβασης!

Λαμπράκειος αυλή και (εν ψυχρώ) Βασικός μέτοχος. Σιωπή λοιπόν το Μέγκα, το Βήμα, τα Νέα, το Έθνος κλπ κλπ. Βατοπαίδια, Βουλγαράκηδες, Ρουσόπουλοι, Πατριανάκου στα εξώφυλλα και κουβέντα για την ταμπακέρα.

Μαζί σας κύριοι. Όλα στο φώς που λέει και ο Αβραμόπουλος. ΟΛΑ όμως και με το αντίστοιχο βάρος. Ας κάνουμε έναν απλό υπολογισμό:

Πόσο κόστισε στον Ελληνικό λαό η Siemens; Πόσα η ΜΑΝ; Πόσα τα Ολυμπιακά έργα; Το …Ολυμπιακό (επίμαχο) ακίνητο του Βατοπαιδίου δια χειρός Μπόμπολα; (Στοίχισε βέβαια και το κεφάλι του Τσιτουρίδη που τόλμησε να το ερευνήσει!).

Πόσα βγάλατε από τις υπεργολαβίες των υπερτιμολογημένων έργ ων σας; Ποιοί δούλευαν στις υπεργολαβίες; Μήπως ανασφάλιστοι (και αναλώσιμοι) μετανάστες; Τα δημοσιεύματα της εποχής ήταν “ανοιχτά σύνορα” γιατί απλά βόλευε τους Βαρώνους το πολύ, φτηνό και ανασφάλιστο κρέας. Δεν τους βόλευε βλέπετε η νομιμοποίηση των μεταναστών.

Όταν τα έργα τελείωσαν, άρχισαν οι περίεργες παρουσιάσεις για τη συμβολή της λαθρομετανάστευσης στην εγκληματικότητα και άλλα “ευαίσθητα”. Τώρα, που οι παράνομοι τους είναι άχρηστοι.

Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να κρύψετε τα ατοπήματα σας πίσω από τη μεταμφίεση του Ρουσόπουλου και το ράφτινγκ του Βουλγαράκη έχει καλώς. Το κακό είναι ότι εσείς κυκλοφορείτε καμαρωτοί χωρίς μουτσούνες και με θαλαμηγούς.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009


klasikoperiptosi

Άρχισαν και τα συνταγματικά πραξικοπήματα;

Απο το http://www.resaltomag.gr/ και το http://ixnos.blogspot.com/

Αυτά που διαβάζουμε παρακάτω από το «Ίχνος» είναι απίστευτα. Πραξικοπηματικά πλέον ενεργούν οι μηχανισμοί της Παιδείας!!!

ΟΥΔΕΙΣ δικαιούται, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με τη συνταγματική ρήση: «εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος», να την καταργεί. Σε τέτοιες ανοικτές φασιστικές πρακτικές προβαίνουν πλέον οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης!!! Ανοίξτε στο «ίχνος» για να διαπιστώσετε το πραξικόπημα: http://ixnos.blogspot.com/2009/05/blog-post_2963.html
Καλά πόσο πολύ βλαμένοι μπορεί να είναι? Αφαίρεσαν... το: «εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος» από τα σχολικά βιβλία.
Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
Στην αρχική σελίδα μας ενημερώνει για το νέο βιβλίο μαθητή "Πολιτική και Δίκαιο" της Β Τάξης Γενικής Παιδείας (υποχρεωτικό για όλους μαθητές). Ανοίγω τον σχετικό σύνδεσμο και το βιβλίο εμφανίζεται σε μορφή .pdf Μεταβαίνω στην σελίδα 150, όπου υπάρχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Περιέχεται ΟΛΟ το κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ περικοπή, εκτός ... Στην σελ 151 όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το τμήμα "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος". Χωρίς καμία δικαιολογία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ το Ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς για να μην θυμίζει στα ελληνόπουλα ότι όταν αυτό το έθνος μετά από πολλούς αγώνες και πολύ αίμα αναστήθηκε, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, αποφάσισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η Πίστη στη Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετης Τριάδος δηλαδή στην Ορθόδοξη πίστη. Την είδηση αποκαλύπτουμε πρώτοι στο Ιστολόγιό μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούνε να αφαιρέσουν τα ιδανικά από την ελληνική νεολαία. Αριστεροί καθηγητές, ΟΛΜΕ και "προοδευτικά" ΜΜΕ στον κοινό αγώνα να αφελληνίζουν και να αποχριστιανικοποιήσουν τα ελληνικά σχολεία. Ντρεπόμαστε όμως όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες να γίνονται από το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (και με τα χρήματα των φορολογημένων Ελλήνων). Το πλήρες κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος μπορείτε να κατεβάσετε από τη Βουλή των Ελλήνων (για να μην αρχίσει να αναπαράγεται διαδικτυακά το κατακρεουργημένο κείμενο από το βιβλίο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου). Ένα ακόμη ολίσθημα της Κυβέρνησης της ΝΔ. Από σχολικό βιβλίο αφαίρεσαν την επίκληση στην Αγία Τριάδα από το Σύνταγμα της Ελλάδος.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΥΠΟΥΡΓΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ , ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕ!!!! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΝΤΡΟΠΗ!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Την γλυκιά ζωή του Ακη Τσοχατζόπουλου, ζήλεψαν οι γαλάζιοι καβαλάρηδες της εξουσίας...

Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009















Τώρα όλοι οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν, οτι ο Καραμανλής, το περιβάλλον του, αλλά και τα golden boys που σέρνει μαζί του, ζήλεψαν την γλυκιά ζωή του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ειδικά όταν πολύ σύντομα διαπίστωσαν, οτι δεν έχουν τη δύναμη να τα βάλουν με τους νταβατζήδες του τόπου. Επέλεξαν ν απολαύσουν τ αγαθά της εξουσίας, να μεθύσουν απο την ακριβή σαμπάνια της, να βουτήξουν στη χλιδή της. Οι μάσκες έπεσαν με το βίαιο κλείσιμο της βουλής.
Ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή είναι υπόλογος για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Εαν δεν το έχει αντιληφθεί, μια επικίνδυνη αντίστροφη μέτρηση, που τον αφορά προσωπικά, έχει αρχίσει. Θα περιμέναμε για παράδειγμα απο τον κο Λιάπη, μια κάποια ανακοίνωση για το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", που αφορούσε τα σκάνδαλα του ΟΣΕ. Ο Λιάπης, εκτός απο υπουργός είναι και πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού. Το να υποδύεται τον κουφό, τον "αλλού", δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Το να διοικεί ο κος Χατζηεμμανουήλ, τον διεφθαρμένο ΟΠΑΠ, το διαχρονικό τσιφλίκι του Σωκράτη Κόκκαλη, κάνοντας πολιτική με το διαφημιστικό μπάτζετ, δεν τον απαλλάσει απο τη λογοδοσία. Ο Καραμανλής που έδωσε εντολή για σεμνότητα και ταπεινότητα, οταν διαπίστωσε οτι τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, οι υφισταμενοί του πως αντέδρασε; Μήπως σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, και ρίχνοντάς το κι ο ίδιος "εξω", στη γλυκιά ζωή;

ENA ΣΚΑΝΔΑΛΟ 106 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=45994

Η χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» ότι το τρένο της παραγραφής παρέσυρε και πιθανές ευθύνες υπουργών που σχετίζονται με την κατακύρωση, την υπογραφή και τις εννέα παρατάσεις οι οποίες έχουν μέχρι σήμερα δοθεί στη σύμβαση του προαστιακού σιδηρόδρομου, ενώ το έργο ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς έπρεπε να έχει παραδοθεί έτοιμο στον ΟΣΕ τον Δεκέμβριο του 2005, προκάλεσε σάλο.


el200509p001jpg

Η κυβέρνηση, πρώην και νυν υπουργοί αλλά και ο ΟΣΕ έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την εξέλιξη της μακροχρόνιας δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου του Προαστιακού σαν να είχαν εξασφαλίσει αμνηστία ακόμα και ως προς τη δημοσιοποίηση ενός ζητήματος δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή του έργου που, αν και έχει «καταβροχθίσει» 106 εκατομμύρια ευρώ, συναντάται ακόμα στις μακέτες.

Παρά τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων, αξιοσημείωτη είναι η επίσημη σιωπή της κυβέρνησης, που φρόντισε να φτιάξει ασπίδα προστασίας με το κλείσιμο της Βουλής.

Ανεπισήμως, κυβερνητικός αξιωματούχος «κατέβηκε» από το τρένο των ευθυνών για τον Προαστιακό, δηλώνοντας στην «Ε» ότι δεν σχολιάζονται εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης (που συναίνεσε στην υπογραφή της σύμβασης του ΟΣΕ με την Κοινοπραξία Siemens - ΤΕΡΝΑ - ΑΚΤΩΡ, αν και γνώριζε καλά τα τρωτά) σιώπησε εκκωφαντικά, παρά το γεγονός ότι η ανακριτική έρευνα προσέκρουσε σε ενδείξεις αδικημάτων που αφορούν τυχόν ευθύνη του.

Αδικήματα που έχουν εξαλειφθεί μετά το αιφνίδιο λουκέτο της Βουλής.

Αντίθετα, ο προκάτοχός του, Χρ. Βερελής, παραφράζοντας ακόμα και τα γραφόμενα από την «Ε», ανακάλυψε συνωμοσίες, απαίτησε ο ανακριτής της υπόθεσης να γίνει δηλωσίας, όμως για το επίμαχο έργο που κατακυρώθηκε επί υπουργίας του από τον ΟΣΕ... τσιμουδιά. Ο Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Μεταφορών που αντικατέστησε τον κ. Λιάπη, διαχειριζόμενος τη «σύμβαση -τρένο», αντί απολογισμού μας ζητά να προτείνουμε λύση για την ακύρωση της σύμβασης και μάλιστα αζημίως!

Ο νυν υπουργός Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, προτίμησε να αναλύσει το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ. Παρέπεμψε στην απάντηση του ΟΣΕ για το θέμα του Προαστιακού ακόμα και για την υποψία πιθανής εμπλοκής πρώην υπουργού. Ωστόσο, ο ΟΣΕ δεν απαντά στο παραμικρό, ούτε για το πού βρίσκεται το έργο που πληρώνει ο ελληνικός λαός, κάνει λόγο για παλιά καταγγελία, για συνεχιζόμενη ανάκριση, και προσποιείται ότι αγνοεί την άσκηση ποινικής δίωξης και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, χθες ο εκπρόσωπός του, Γ. Παπακωνσταντίνου, που ρωτήθηκε σχετικά, πιθανολόγησε ότι η Βουλή μπορεί να σφραγίστηκε και για τον Προαστιακό.

Συμπέρασμα: Ούτε το τρένο του Προαστιακού θα φτάσει στη Βουλή.

ΤΑ 5 ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1 Πότε ακριβώς θα περατωθεί το έργο ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς του τμήματος του προαστιακού σιδηροδρόμου;

2 Πόσο θα κοστίσει τελικά στους Ελληνες φορολογούμενους το έργο που είναι υπερήμερο κατά τριάμισι χρόνια;

3 Ποιος φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι ένα έργο αναβάθμισης του σιδηροδρόμου ξεκίνησε δίχως μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Μήπως οι κάτοικοι ή το ΣτΕ που παρενέβη για να γλιτώσει την πόλη από διχοτόμηση;

4 Σε ποιο βαθμό εκτελείται το συμβατικό έργο που ανετέθη το 2005 στην κοινοπραξία; Μήπως εκτελείται ένα άλλο έργο, μετά τις αποφάσεις για υπογειοποιήσεις χιλιομέτρων;

5 Πόσο τελικά κοστολογούνται τα μνημόνια αποκατάστασης και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που υπεγράφησαν με τους Δήμους Αθηναίων και Αγίων Αναργύρων και ποιος θα τα αναλάβει;

Η «Ε» παραθέτει όλες τις επιστολές - δηλώσεις για το επίμαχο θέμα ανταπαντώντας.*

«Βόμβα» με Κουτσιανικούλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5/2009 (http://sports.e-go.gr)

«Βόμβα» με Κουτσιανικούλη

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Αθήνα για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του, είτε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είτε για την προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο, ο Θόδωρος Ζαγοράκης πάει για το μεγάλο κόλπο. Την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Οι επαφές με τον Εργοτέλη, στις οποίες συμμετέχει και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, βρίσκονται στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 20χρονου επιθετικού στη Θεσσαλονίκη ακόμη και μέσα στην εβδομάδα!
Ο «Δικέφαλος» φέρεται να έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση στον Εργοτέλη, στον οποίο, εκτός από ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, προσφέρει ποσοστό μεταπώλησης συν το δικαίωμα να επιλέξει δύο παίχτες από μία λίστα με πέντε ονόματα.
Ο ΠΑΟΚ, πάντως, σήμερα ασχολείται με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, στο οποίο θα παίξει χωρίς τον Μουσλίμοβιτς (θλάση στους προσαγωγούς,χάνει τα υπόλοιπα παιχνίδια) και τον Κονσεϊσάο (ενοχλήσεις στον δικέφαλο).
Ο Σάντος προτίθεται να αλλάξει σύστημα μετά την απουσία του Μουσλίμοβιτς και να επιστρέψει στο 4-3-3, με το οποίο είχε τις περισσότερες επιτυχίες στο πρωτάθλημα.
Η αμυντική γραμμή θα παραμείνει ίδια με τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κοντρέρας και Λίνο, στο κέντρο θα παίξουν οι Βερόν, Σορλάν και Ιβιτς, στα άκρα της επίθεσης οι Βιεϊρίνια και Λάκης, ενώ τη θέση στην κορυφή διεκδικούν με ίδιες πιθανότητες οι Αναστασάκος και Μπακαγιόκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Αθανασιάδης, Αραμπατζής, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας και Μπιζέρα.
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, δημοσιεύματα στην Πορτογαλία εμπλέκουν και τη Σταντάρ Λιέγης στη μάχη για την απόκτηση του Ζοάο Πάολο «με ίσες πιθανότητες με τον ΠΑΟΚ», αλλά στην Τούμπα δεν ανησυχούν, καθώς ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει με τον Σάντος και τον Βρύζα και ο ΠΑΟΚ περιμένει απλά την οριστική (θετική) απάντηση της Πόρτο.
Στον ΠΑΟΚ έχει προταθεί και ο Σάχα, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς το δίδυμο των τερματοφυλάκων έκλεισε με την απόκτηση του Κρέσιτς από τον Πανιώνιο. Χθες οριστικοποιήθηκε και η συμφωνία με τη Ρεν για την απόκτηση του Σορλάν. Η γαλλική ομάδα θα εισπράξει 300.000 ευρώ.
kraxtis-gr.blogspot.com

Ειδήσεις του Εθνικού Πρακτορείου


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009
ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - NEWS BULLETIN : 20/05/2009 - 11:00 (ώρα Ελλάδος).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙ
Ο!!!
kraxtis-gr.blogspot.com!

«Εσπειρε» 987 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε παγίως τις προσλήψεις τού επιπλέον προσωπικού που χρειαζόταν με το σύστημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.


Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης, προκήρυξε θέσεις συμβασιούχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς μόρια και χωρίς ΑΣΕΠ. Δεξιά, η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβε
Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης, προκήρυξε θέσεις συμβασιούχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς μόρια και χωρίς ΑΣΕΠ. Δεξιά, η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Ετσι, τον Απρίλιο του 2008 πήρε 74 άτομα. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Ιούνιο του 2008 χρειάστηκε ακόμη 410 και τους πήρε. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Οκτώβριο του 2008 προκήρυξε κι άλλες 257 θέσεις. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Τις ενέργειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ από τον Σ. Χατζηγάκη, όταν ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Ρόβλιας
Τις ενέργειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ από τον Σ. Χατζηγάκη, όταν ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Ρόβλιας

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Αντί για προσωπικό ορισμένου χρόνου, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης αποφάσισε να προκηρύξει θέσεις συμβασιούχων. Χωρίς μόρια και ΑΣΕΠ! Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ζητούνται 987 άτομα με μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους!

Λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες για τις Βρυξέλλες, το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει στο πλευρό της την υπουργική απόφαση που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος», επιστρέφει στις πιο παλιές λογικές του μικροκομματισμού και του... Μαυρογυαλούρου. Υπουργός... Αγροτικής Ανασυγκροτήσεως ήταν άλλωστε και ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στην υπέροχη κωμωδία του ελληνικού σινεμά.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι συνήθειες δεν άλλαξαν. Απλά τις πρόνοιες του νόμου που αφορούν το προσωπικό ορισμένου χρόνου τις παρακάμπτουν βαφτίζοντας τους υπαλλήλους συμβασιούχους.

Οπως έκαναν οι καλόγεροι του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι! Και δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας, με το εμπόριο ελπίδας των νέων ανθρώπων, με τις συμβάσεις ομηρείας των 500 ευρώ κατόπιν άνωθεν εντολής θυμίζει άλλες εποχές. Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης, Ντ. Ρόβλιας, θυμίζει πως ο Σ. Χατζηγάκης είχε προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά αναφέρει δύο περιπτώσεις:

Διόρισε με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ, 48 άτομα στην εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία εποπτεύεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από αυτούς τους 48 οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα. Για τις ανάγκες των 13 αυτών διορισμών συνεστήθη στα Τρίκαλα τοπικό γραφείο της εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη σύστασής του. Συνεστήθη μόνο και μόνο για να διορίσει ο κ. Χατζηγάκης τους εκλεκτούς του.

Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε επίσης 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ. Από τους 15 οι 12 κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του. Στον «διαγωνισμό» αυτόν κατελύθη ξανά κάθε έννοια αξιοκρατικής και αντικειμενικής διαδικασίας.

Οι επιλογές έγιναν από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων. Δηλαδή, πολύ απλά, επέλεξαν όποιους ήθελαν.

Στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη και ο Κ. Καρτάλης ζητώντας την ακύρωση της σχετικής προκήρυξης. «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι με αυτή την κυβέρνηση, καταρρέει κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισονομίας» επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η περίφημη επανίδρυση του κράτους είναι συνώνυμο της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και του μικροκομματικού ελέγχου» δήλωσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

kraxtis-gr.blogspot.com


Οικόπεδα - φαντάσματα προς... άγραν ψήφων στη Θεσσαλονίκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Γης καλεί παλιννοστούντες να συμπληρώσουν αιτήσεις για εκτάσεις, που όμως δεν έχουν εκχωρηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Προεκλογικό εμπόριο ελπίδων, με θολές υποσχέσεις για οικόπεδα σε παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης έστησε στη Θεσσαλονίκη η νομαρχιακή αρχή μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης και με την κάλυψη του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Συνωστισμός παλιννοστούντων για τις αιτήσεις που αποδείχθηκαν φούσκες
Συνωστισμός παλιννοστούντων για τις αιτήσεις που αποδείχθηκαν φούσκες

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Πολιτικής Γης και Τοπογραφήσεων, στην οδό Παπαναστασίου, αναρτήθηκαν ανακοινώσεις που ενημέρωναν το κοινό ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δέχεται αιτήσεις παλιννοστούντων για οικόπεδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ σε αυτές αναφέρονταν και τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά τα οποία θα έπρεπε να κατατεθούν (βλ. φωτογραφία).

Αντίγραφο της αίτησης.
Αντίγραφο της αίτησης.

Από τη νομαρχία δεν υπήρξε καμία δημόσια ανακοίνωση, αφού δεν προκύπτει από πουθενά ότι το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στην εκχώρηση τέτοιων εκτάσεων-οικοπέδων γι αυτόν τον σκοπό, όμως το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα στους κύκλους των παλιννοστούντων. Ετσι καθημερινά άρχισαν να προσέρχονται δεκάδες άτομα για να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν κανονικά αιτήσεις.

Αυτό που λεγόταν μάλιστα ήταν πως θα διατεθούν οικόπεδα σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, όπως στο Μικρό Μοναστήρι, στη Λευκούδα, στον Λαχανά και στην περιοχή του Λαγκαδά.

Οδηγίες
Για τις αιτήσεις επίσης τους ζητούνταν να καταθέσουν μια σειρά στοιχείων όπως αναφέρονταν και στις αναρτημένες ανακοινώσεις-οδηγίες στο κτίριο, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι επίσημο και όχι για μια απλή αίτηση σε κάποιο πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα ζητούνταν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έπρεπε να προμηθευτούν από τον δήμο, έντυπο της Εφορίας (το Ε1 και το Ε9) ή σε άλλη περίπτωση υπεύθυνη δήλωση, παράβολο από το δημόσιο ταμείο και την απόφαση απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.

Αυτό ξεκίνησε να γίνεται κανονικά τις περασμένες δύο εβδομάδες και σχεδόν εν κρυπτώ, αρχικά με μικρό αριθμό προσερχομένων, αλλά χθες που ήταν ημέρα υποβολής αιτήσεων έγινε πραγματική έκρηξη.

Η είδηση ότι η νομαρχία και η κυβέρνηση εν όψει των εκλογών θα μοιράσουν οικόπεδα, όπως κυκλοφόρησε εκτεταμένα, σήμανε συναγερμό και χθες πάνω από 500 άτομα πολιόρκησαν από πολύ πρωί το κτίριο της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης.

Μάλιστα έφτασαν γι αυτόν τον σκοπό και παλιννοστούντες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες στην παραχώρηση οικοπέδων σε ακτήμονες αλλά και παλιννοστούντες, ενώ ο ίδιος ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης το προβάλλει ως δικό του έργο.

Η χθεσινή όμως «πολιορκία» από εκατοντάδες παλιννοστούντες προκάλεσε τη δημοσιοποίηση και αποκάλυψη του θέματος στα ΜΜΕ, υποχρεώνοντας τη νομαρχιακή αρχή σε σπασμωδικές κινήσεις και στροφή 180 μοιρών.

Ετσι, ενώ το προηγούμενο διάστημα η ίδια η νομαρχιακή αρχή και η Διεύθυνση Πολιτικής Γης διατηρούσαν σκόπιμα το θολό τοπίο, ώστε να δικαιολογούν το εμπόριο ελπίδων με τα οικόπεδα, στήνοντας την επιχείρηση «αιτήσεις» -έδιναν μάλιστα και σειρά προτεραιότητας με σφραγίδα της υπηρεσίας, όπως έκαναν αρχικά και χθες το πρωί-, μετά την αποκάλυψη επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη αόριστα «σε κάποιους, οι οποίοι δήθεν αυτοί έστησαν το όλο θέμα».

Ο αντινομάρχης Εμπορίου και Ανάπτυξης Γιώργος Τσαμασλής αρχικά υποστήριξε πως κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτούς τους ανθρώπους παίζοντας με την ανάγκη στεγαστικής αποκατάστασης και ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα, ενώ η νομαρχία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφων ποιος ήταν τότε ο λόγος να αναρτηθούν ανακοινώσεις-οδηγίες ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Γης δέχεται αιτήσεις για οικόπεδα, ο κ. Τσαμασλής υποστήριξε πως «η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να δέχεται οποιαδήποτε αίτηση, γιατί οι υπάλληλοι θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος».

Οπως τόνιζαν όμως νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, άλλο πράγμα είναι οι αιτήσεις στο πρωτόκολλο, που μπορεί να υποβάλει κάθε πολίτης, και άλλο αιτήσεις για οικόπεδα, όπως προσδιορίζονται από την ίδια την υπηρεσία της νομαρχίας, και μάλιστα ζητώντας μια σειρά δικαιολογητικών, ώστε να δίνεται η εικόνα επισημότητας στη διαδικασία και να γίνεται έτσι ένα εμπόριο ελπίδων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επίσης ανέφεραν πως δεν είναι δυνατό να παραλαμβάνονται αιτήσεις για οικόπεδα που δεν υπάρχουν και ενώ δεν έχει προηγηθεί καμία απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Εκρηξη μετά την κοροϊδία

Η χθεσινή εξέλιξη, που υποχρέωσε τη νομαρχία να παραδεχτεί τελικά πως «δεν υπάρχουν οικόπεδα», προκάλεσε την έκρηξη των περίπου 500 παλιννοστούντων που είχαν πολιορκήσει τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης.

Οι περισσότεροι από αυτούς με βάση την ενημέρωση που είχαν από την υπηρεσία τις προηγούμενες ημέρες είχαν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά από τις άλλες υπηρεσίες και περίμεναν να καταθέσουν, όπως έλεγαν, κανονικά τις αιτήσεις. Μάλιστα τους δόθηκε αρχικά και χαρτί προτεραιότητας με σφραγίδα της υπηρεσίας.

Οπως μας είπε η κ. Νουμένκο Βενέρα, γνωστοί της είχαν καταθέσει αιτήσεις το προηγούμενο διάστημα. Κανένας δεν τους είπε πως δεν υπάρχουν οικόπεδα, ενώ αντίθετα αναφέρονταν ενδεικτικά και κάποιες περιοχές.

Γι' αυτόν τον σκοπό μάλιστα ειδοποίησε και τα παιδιά της, τα οποία ήρθαν από την Κύπρο, όπου εργάζονται, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για οικόπεδα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com


Οριστικά απών o Βγενόπουλος...

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009

Ανδρέας Βγενόπουλος Το ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα απουσίαζε από το Δ.Σ. της Πέμπτης (του οποίου άλλωστε δεν είναι μέλος) ήταν αναμενόμενο. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, επιβεβαίωσε το γεγονός μιλώντας στην εφημερίδα "Sportday". «Ο,τι είχα να πω το είπα. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου και για το μπάτζετ και, όπως έχω ξανά πει δεν έχω λόγο να παρευρεθώ στο Δ.Σ., διότι έτσι κι αλλιώς δεν είμαι μέλος. Περιμένω πλέον τις απαντήσεις», ξεκαθάρισε.
Από εκεί και πέρα, στο κρίσιμο ραντεβού της Πέμπτης δεν θα παραβρεθούν επίσης οι Αντώνης Αντωνιάδης (είναι στην Αμερική προσκεκλημένος της ΠΑΛΕΦΙΠ Νέας Υόρκης) και Γιάννης Ξυλάς (λόγω προσωπικού προβλήματος βρίσκεται στο εξωτερικό)(novasport.gr).
kraxtis-gr.blogspot.com

Επίδειξη δύναμης από τον υπουργό Πολιτισμού

Sample

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009

Επίδειξη δύναμης από τον υπουργό Πολιτισμού

Καβγάς κορυφής για τη διαδοχή Καραμανλή καθηλώνει τη Ν.Δ. μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Και προκαλεί νευρικό κλονισμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, καθώς επιτείνει την ηττοπάθεια και την αποσυσπείρωση στη γαλάζια κομματική βάση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

kraxtis-gr.blogspot.com